|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() Pewnie ze tak bym chciała ale co mam zrobić jak ona chce butelkę ![]() Gratuluję wagi ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Cały czas jestem, tylko dzidzi mi się pochorowało i teraz dopiero wychodzimy na prostą
![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-02-04 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta babka to moim zdaniem sama POWINNA sie doksztalcic. to co bylo 30 lat temu to... ![]() i juz mnie wkur.wila na sam wieczor ![]() ![]() najlepiej zeby dziecko spalo w nocy, w dzien samo siusialo i sr.alo do nocnika, samo sobie gotowalo i samo jadlo i w ogole bylo samowystarczalne bo to przeciez juz roczne dziecko! no przeciez POWINNO! wrrrrrrrrrrrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Gratulacje z powodu wagi ![]() Co do tego, że dziecko powinno przesypiać noc i nie jeść w nocy - mój egzemplarz uważa inaczej ![]() ![]() To wylałam irytację ![]() Za to zakupy udane. Mam dżinsy. Pierwszy raz od dawien dawna weszłam, znalazłam, przymierzyłam i już miałam kupić, po czym uznałam, że skoro tak łatwo poszło, to gdzie indziej na pewno znajdę coś jeszcze lepszego. Po kolejnych 5 sklepach skapitulowałam. Pierwszy wybór najlepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Pstryń, jak Ty się słodko denerwujesz
![]() ![]() Ewulka spoko loko kochana, dzwoń dzwoń ![]() swoją drogą dzisiaj od dwóch tygodni na spacerze żuczek był bo ciągle chorował ![]() Mój też je, 2 butle po 210. Ale szczerze hje mam nadzieję, że jednak nie będzie się jeszcze przez 3 lata budził na jedzenie ![]() Szajuś, Ty mówiłaś chyba, że Agu też długo jadła w nocy prawda? Że na kaszkę się budziła? Jutro idę do PUP-u ![]() ![]()
#2076 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozostawiłam to bez komentarza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do słoiczków nie kupuję, co kupię zje2 łyżeczki i koniec. Sama gotuję. Widzę że mu dużo lepiej wchodzi drugie danie niż zupa. Cytat:
![]() Mieliśmy skierowanie od lekarza od kilku miesięcy, zrobiłam dopiero teraz, bo wcześniej dla mnie bez sensu było, Miś ciągle tylko pierś jadł, poza tym ewentualna anemia jest w tym wieku fizjologiczna, a nie chciałam żeby faszerowali go żelazem, które się kiepsko wchłania i przyciemnia zęby. Od jakichś 2 miesięcy Miś zaczął lepiej jeść, ale obraz krwi poprawia się bardzo długo, więc za jakieś 2 miesiące powtórze badanie. Nie podam mu żelaza, zresztą nie ma jakichś kiepskich wyników. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To jest półka na tależe ![]() Tu ribba na zdjęcia, fajnie się na książeczki sprawdza http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50152595/ i tu półeczka na przyprawy ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40070185/ Cytat:
I dla reszty chorowitków też! Aaaa w niedzielę byliśmy na basenie, mały szalał że aż miło było patrzeć ![]()
![]() |
#2078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję zrzuconych kg ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się że super laseczka z Ciebie ![]()
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na to by być super mamą to potrzeba snu, chwilki dla siebie, nieprawda? Cytat:
dzięki kochana za pocieszenie ![]() Ewulka brawa za wagę Dziewczyny jestem załamana, przepraszam,że biadolę ale jutro 7 doba antybiotyku, w sumie poprawa u małego średnia, dalej smarka i charczy, apetyt i humorek ok no ale jest ALE poza tym mały ma na jądrach czerwone krostki, tylko na jajkach więc odpada uczulenie na pieluszki czy na krem bo i dupcia by była czerwona poza tym nic nie zmienialiśmy no i na te jajka dostał wczoraj uwaga TRZECI antybiotyk, i co ???? i jeszcze gorzej ![]() na dodatek do ucha dostaje krople też z antybiotykiem więc HALLOOOO ale moje dziecko bierze 3 różne antybiotyki na raz ![]() nie pojde juz do tej lekarki, w piatek mamy kontrole ale wybiorę naszego pediatre bo to przecież chore by na maśc na jajka tak w ciemno podawać maści antybiotykowe, ja nie jestem lekarzem ale mam wrażenie,że to może być podrażnienie od moczu więc chyba powinno się badania siuskow zlecic co? kurde mam takiego schiza że aż z nerwów rzygać mi się chce ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-02-04 o 18:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zakorzenienie
|
Hje zdrowia dla Polci
![]() Marsi dla Leosia również! ![]() Dawid dzisiaj we wszystkich 3ech kupencjach miał białe kropeczki takie drobniutkie. I nie wiem, czy to od jedzenia czy nie daj Boże jakieś robactwo. (nie rusza się to - wszystko mniejsze od główki szpilki). Dodatkowo to od kilku dni ma znowu te palmy co rzucałam kiedyś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze dobrze sa dobrane, ze jedne nie wykluczaja dzialania drugich... biedny Leos! oby anty w koncu zadzialaly... wspolczuje szczerze ja na poczatku nie potrafilam karmic na lezaco. zazdroscilam w szpitalu babom obok ze sie kp na lezaco, ze moga sie bezkarnie wylegiwac w lozku my tylko na siedzaco. tzn nie biadole absolutnie bo to byl dla mnie szczegolny czas i wspominam go z lezka w oku i pamietam ze wtedy najchetniej i tak nie odkladalabym go ani na chwilke... z drugiej strony balam sie ze spadniemy z lozka, albo ja albo Kubus albo razem. bosz, jak sobie przypomne te loooooooza to ![]() w domu 200x220 a w szpitalu 200xyyyyy50? ![]() potem w omu na spokojnie sie przemoglam i karmlam raz tak raz tak a jak juz mlody nabral troche masy to wtedy juz tylko na lezaco |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
ALE ja to się zastanawiam - książka nie jest w PL pisana, prawda? u nas też inne realia jednak I nie zawsze mleko 1 jest droższe (czyli produkcja lepsza), bebiko, nan. gerber - jeden pies bez względu na nr CZASEM słoiczki kupię, ale to 6,5 sztuka ![]() różnica... wiesz, średnia, nie widzę kompletnie 3 latka jedzącego tego ![]() ![]() A kupuję naprawdę może raz w miesiącu dla urozmaicenia lub jeśli już naprawdę nie mam możliwości ugotowania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no... Ja czasem jeszce np. barszcz ukranski bobovoty czy rybę z kluseczkami (oba po 9mcu, fajne kawałki) kupuję, bo mała po prostu lubi Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do spania/niejedzenia - zgadzam się ![]() Cytat:
dokładnie, 2,2 roku miała gdy stwierdziłam, że no bez jaj, na bank nie potrzebuje w nocy jeść, a wciągała koło 24-1 flachę kaszy a z butli kaszę piła do 3rż, tyle, że... ona niejadek do tego wieku mocny i przynajmniej ta kasza syciła, no i smoczek to była jedna wielka dziura ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zadomowienie
|
Hope co do kupek, to nie pomoge, bo nie mam bladego pojęcia, ale te plamy to mi wygladają na liszaj, mój mały jak miał 8 miesięcy dostał taką właśnie plamę na pleckach, po tym jak byliśmy na wczasach i plumkał się kilka razy dziennie w basenie, dostał masć smarowaliśmy jakiś tydzień i zeszło.
Chyba mnie tu nie było dzisiaj, tak więć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Szaja pytałam Cię o to jak przestawiałaś Agu z Bebilonu na Bebiko ... bo chyba tak robiłaś? MIeszałaś? Od razu? W jakim wieku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Kurde, ja coś nie mogę się porządnie wziąć za to odchudzanie, nie wychodzę praktycznie z domu, bo zima, więc się nie ruszam, a Chodakowskiej mi się nie chce robić... Chciałabym dalej biegać, ale też nie mogę, bo moja wiocha jest zaszklaniona i można się przewrócić, idąc... A co dopiero podczas biegu...
![]() I w ten sposób nie kupuję sobie nawet spodni, bo nie chcę się zdołować... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Amelka właśnie usnęła. Jestem wykończona, cały dzień marudzenie... rano drzemka 40 minut, następnie o 15.06 usnęła a wstała z płaczem o 15.22 i do tej pory tylko moje rączki. Ale z dobrych wiesci, nauczyla sie dawac mi buziaka
![]() ![]() ![]() robie setną herbate, wcinam rodzynki i czas na nauke... Szajuś, pytanko mam, jaki rozmiar ubran nosi Twoja Agu teraz?? ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-02-04 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Deli, dziękuję, znam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Konto usunięte
|
Hope, rok, mieszałam
![]() Deli, 98/104, ale ona chuda i musze szukac waskich rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() nie odzywałam się bo z Mężem czymś się chyba potruliśmy. tragicznie się czuję:/ Tż nawet wziął na dzisiaj i jutro wolne. ale chwale się bo Hania się coraz więcej puszcza, przejdzie już cały pokój ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle pytanie mam, bo Ty usuwałaś chyba czwórki;> po usunięciu bardzo bolało? gorzej niż ósemki? bo ósemki chyba też wyrywałaś? CHARLIZZ, WIDZE CIE! odezwij się lasencjo, co tam u Ciebie, tęsknimy tu za Tobą! przynajmniej ja;> ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-02-04 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szaja dzięki ![]() ![]() Miśka zdrowia ![]() ![]() ale mnie ten *(&*^$(@^$_(@ wqrwia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Pytałyście o Walentynki, to Wam rzucam pomysł (ja nie mam zamiaru obchodzić) ![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-02-04 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
ja też nie obchodze walantynek;> tzn kupilam sobie gogle na deske, to pomyslalam ze tez kupie tztowi i mu dam na walentynki
![]()
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szaja no malizny, ale patrz, kilka daje radę ![]()
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Black- ja byłam zawsze leniwa i będę trąbić,że lepszy 10 min interwał niż 60 minutowe ćwiczenia areobowe
![]() jest wiele plusów: -szybko -nie nudzisz się podczas ćwiczeń - w interwałam kcal palisz nawet po zakończeniu ćwiczeń, tego żadna Chodakowska ani bieganie Ci nie zapewni ![]() minus: intensywnosc ćwiczeń jest taka duża że czasem mozna zwymiotować serio |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, pojdę na bank
bo na jajka bierze co innego na ucho co innego na płuca co innego jak dla mnie bzdura ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
Czesc Wam
![]() Wybaczcie ze znow Was zaniedbuje, ostatnio sie zrobilo cieplej wiec codziennie gdzies wychodzimy, dzis bylam w odwiedzinach o kolezanki i byla jeszcze jedna kolezanka wszystkie mamy po 2 dzieci, wyobrazacie sobie co sie tam dzialo ![]() Black - pewnie juz chwilke temu wrocilas - ale ciesze sie ze jestes znow ![]() Marsi zdrowiejcie, biedne dzieciatko tyle tych antybiotykow bierze, to uczulenie napewno od tego ;/
#2100 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kawalki sa spore ale do przelkniecia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze ze malo piszecie bo dziec mi sie budzi co kilkanascie minut z placzem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.