Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 21:34   #4291
estera85
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Hej dziewczyny.
Nie nadrabiam Was w tej chwili bo skrobiecie masakrycznie szybko.
Mam do Was pytanie, jesli przegapiłam wypowiedzi to sorki. Ale zastanawia mnie co sie dzieje u 111kicia111 i jej synka Dawidka, ma ktos jakieś wieści co u Nich.

Ale mnie dzis brzuch boli, chyba zaszkodziły mi pieczarki na obiad. Po obiedzie pojechałam na herbatke do znajomej a u niej to juz z bólu nie mogłam wytrzymac, co kilka minut miałam kosmiczne bóle brzucha. Az myslalam ze sie zaczyna. Ale pojechałam do domu, połozyłam sie zasnełam i juz lepiej, ale strachu miałam co nie miara. Przestraszyłam sie bo dzis u mnie dopiero 31tc.

Gratuluje wszyskim rozpoczetych i szczesliwie zakonczonych tygodni, udanych wizyt. Całuski
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 21:38   #4292
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
W tym lildu to znowu ceny ciuszków nie są takie zabójcze - w sensie, że teraz na promocjach można było spokojnie taniej upolować Kusi mnie jedynie, żeby po Hippa się przejść, bo za płyn 6 złotych taniej niż w Hebe.
na mnie też ta oferta nie zrobiła wrażenia

włosy mi teraz tak szybko rosna, że odrost mam masakryczny po miesiacu, też musze iść do fryzjera, ale pewnie przed samym porodem pójdę drugi raz, tylko nie wiem jak wysiedzę te 3h

amelka2006 śliczne zdjęcia małej masz, kurcze mój gin nie nagrywa filmików, chyba wezmę czysta płytkę i go zmuszę

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Puchną mi nogi. Bardzo.
nogi do góry, na oparcie kanapy

ja się zapisuję do klubu wrednych bab (czy złośliwych nie pamiętam) - wszystko mnie dzisiaj wkurza i wszyscy
w biedrone przy kasie podchodzi gość i pyta czy może być przede mna, a ja z rozpięta kurtka i mega brzuchem odpowiadam 'proszę bardzo'
ale mnie wkurzył
w domu pytam TŻta kiedy porozmawiamy (o płocie, naprawie TV, kuzynie który przyjeżdża w piatek itd), on, że za godzine bo prace ma do skończenia, no i do tej pory nie przyszedł, kurde ja mam wszystko załatwiać i wszystkim się martwić?!
za to poszedł do kuchni sobie zrobić kanapkę i przechodząc mòwi 'w przyszłym tygodniu chcę iść do kina'. ja w szoku, bo już widzę, że nie ze mną, więc pytam 'z kim?' a on 'na film o kimśtam, nie spodoba ci się'(już nie pamiętam o kim).
kurza twarz, leżę na łóżku, brzuch mnie boli, on nawet nie spyta jak się czuję, codziennie wraca po 19, w kinie byliśmy raz w ubiegłym roku (a wcześnie 4lata temu, bo nie było z kim Kuby zostawić!), ja mam wieczorem być sama bo on chce iść do kina.

a brokuł fajowy - też dzisiaj u mnie na obiad

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-02-04 o 21:41
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 21:40   #4293
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

w biedrone przy kasie podchodzi gość i pyta czy może być przede mna, a ja z rozpięta kurtka i mega brzuchem odpowiadam 'proszę bardzo'
ale mnie wkurzył
Co Ty mówisz?? Trzeba sie było zacząć śmiać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 21:45   #4294
martyna141
Raczkowanie

Cytat:

nogi do góry, na oparcie kanapy

ja się zapisuję do klubu wrednych bab (czy złośliwych nie pamiętam) - wszystko mnie dzisiaj wkurza i wszyscy
ale mnie wkurzył
w domu pytam TŻta kiedy porozmawiamy (o płocie, naprawie TV, kuzynie który przyjeżdża w piatek itd), on, że za godzine bo prace ma do skończenia, no i do tej pory nie przyszedł, kurde ja mam wszystko załatwiać i wszystkim się martwić?!
za to poszedł do kuchni sobie zrobić kanapkę i przechodząc mòwi 'w przyszłym tygodniu chcę iść do kina'. ja w szoku, bo już widzę, że nie ze mną, więc pytam 'z kim?' a on 'na film o kimśtam, nie spodoba ci się'(już nie pamiętam o kim).
kurza twarz, leżę na łóżku, brzuch mnie boli, on nawet nie spyta jak się czuję, codziennie wraca po 19, w kinie byliśmy raz w ubiegłym roku (a wcześnie 4lata temu, bo nie było z kim Kuby zostawić!), ja mam wieczorem być sama bo on chce iść do kina.

oj mój mnie też wyprowadza z równowagi ostatnio nie wiem czy faktycznie jest tak denerwujacy czy to moje hormony
też mam wrażenie że wszystko jest na mojej głowie o wszystkim decydowac musze sama o wszystko sie martwić i wszystko robić. Przykro mi, że on nie rozumie że chce żeby mnie docenił, zabrał do kina czy gdziekolwiek
czuje sie jak jakaś służąca, sprzątam, piore, prasuje gotuje, chodze po zakupy, dźwigam torby myśle co jeszcze musze kupić z czego zrezygnować i nie narzekam. Wiem, że to normalne czynności ale kurde jestem też kobietą, potrzebuje uwagi zrozumienia i czułości nie wiem, może to ja przesadzam.
Stary 2014-02-04, 21:57   #4295
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
z przyczyn technicznych Brokuł będzie dopiero jutro, ale będzie na pewno!
niewazne, ze jutro, wazne ze bedzie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Ależ sie dziś wyczekałam u lekarza.. Wirus jak podejrzewałam. Na razie bez antybiotyków i właśnie syrop prawoślazowy prenalen,tantum verde.
I od razu u giną nadprogramowo byłam bo martwiły mnie te skurcze i mocno twardy brzuch. I słusznie niestety.. Na ktg skurcze sie pisały. Mam leżeć,łykac nospe,magnez i luteine - wszystko w dużo większej dawce niż do tej pory. Luteina np 3razy po dwie tabletki dopochwowo.. W pt rano mam przyjść jeszcze..
o rany, zdrowka
a te skurcze to objawiaja sie twardniejacym brzuchem czy jeszcze bola
mam nadzieje, ze leki pomoga

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
A pastę z brokuła przyrządzam na kilka sposobów. Modyfikuję jeden przepis:

1 sztuka brokuła
200g sera typu feta,
1 ząbek czosnku (ale ja daję duuużo więcej, bo kocham czosnek )
sól i pieprz

Brokuły ugotować ,odcedzić i przestudzić.
W misce umieścić brokuła, czosnek i ser feta.
Zmiksować blenderem na pastę. Doprawić do smaku.
Czasem jak nie mam fety, to dodaję 1 jajko ugotowane na twardo i 2 łyżki majonezu, albo gęstego jogurtu greckiego. Do tego lubię dużo koperku i ziół prowansalskich.
brzmi apetycznie, napewno wyprobuje

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Mi dziś jakoś humor sie poprawił i wróciło pozytywne nastawienie.. Dziś mała razy miała czkawkę więc te wody MUSI połykać. I ten brak banki żołądka czy jak to się zwie to przypadek Zreszta czyt że często wielowodzie przy tym schorzeniu a u mnie plyn w normie.. Wiec......MUSI BYĆ DOBRZE i tego się będę trzymać mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

U mnie do dziś spokojne lenistwo w domu ale teraz wylądowałam na IP bo skurcze zbyt częste :/ Zrobili mi KTG i czekam teraz az mi je pokażą i z lekarzem porozmawiam. Wolałabym jednak aby to był fałszywy alarm bo jest zdecydowanie za wcześnie. Trzymajcie kciuki.
nastepna ze skurczami co to sie dzieje
trzymam

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Dzwonili ze komoda jest, ale najwczesniej mi ja w piatek przywioza - to ja powiedzialam ze w piatek to ma byc najpozniej
Jak nie posluchaja to na prawde tam bombe podloze
no to lepiej, zeby ta komoda w ten piatek byla

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za kciuki Skurcze na szczęście się uspokoiły a szyjka mocno trzyma.
Przy okazji dostałam cały wykład na temat skurczów więc będę spokojniejsza i bardziej świadoma co jest norma a co nie. Z ciekawszych rzeczy powiedział lekarz że skurczy tych przygotowawczych to moze być nawet 20-30 w ciągu dnia.
A co do brokułów to ja uwielbiam makaron z brokułami i anchois
mozesz rozwinac temat, co jest norma a co nie

Ja sie melduje po SR, dzis byl pierwsze spotkanie z tztami, bylo niezmiernie zabwanie

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Nie nadrabiam Was w tej chwili bo skrobiecie masakrycznie szybko.
Mam do Was pytanie, jesli przegapiłam wypowiedzi to sorki. Ale zastanawia mnie co sie dzieje u 111kicia111 i jej synka Dawidka, ma ktos jakieś wieści co u Nich.

Ale mnie dzis brzuch boli, chyba zaszkodziły mi pieczarki na obiad. Po obiedzie pojechałam na herbatke do znajomej a u niej to juz z bólu nie mogłam wytrzymac, co kilka minut miałam kosmiczne bóle brzucha. Az myslalam ze sie zaczyna. Ale pojechałam do domu, połozyłam sie zasnełam i juz lepiej, ale strachu miałam co nie miara. Przestraszyłam sie bo dzis u mnie dopiero 31tc.
kicia sie do tej pory nie odzywala

a co do bolu brzucha, to tez dzis mialam podobna akcje, moze nie tak mocno jak u Ciebie ale zdazylam sie przestraszyc Moze tez cos zjadlam

Cytat:

ale mnie wkurzył
no nie zartuj, ze go wpuscilas ludzie to sa bezczelni

a tztowi to sie lankso nalezy i to porzadne

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:01   #4296
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Wiem, że to normalne czynności ale kurde jestem też kobietą, potrzebuje uwagi zrozumienia i czułości nie wiem, może to ja przesadzam.
dokładnie tak samo czuję - trochę czułości i zrozumienia wystarczyłoby

poczytałam opisy porodów styczniówek i się popłakałam
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:01   #4297
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
niewazne, ze jutro, wazne ze bedzie

o rany, zdrowka
a te skurcze to objawiaja sie twardniejacym brzuchem czy jeszcze bola
mam nadzieje, ze leki pomoga

brzmi apetycznie, napewno wyprobuje

nastepna ze skurczami co to sie dzieje
trzymam

no to lepiej, zeby ta komoda w ten piatek byla

Ja sie melduje po SR, dzis byl pierwsze spotkanie z tztami, bylo niezmiernie zabwanie
Witam się na szybko
ja też dziś byłam na pierwszym spotkaniu w SR. Zapowiada sie fajnie no i poznam mam nadzieje położne, na które mogę trafić jak będę rodzić
Dziś jak jechaliśmy z mężem do tej SR to były korki i tak sobie pomyślałam, ze jak zacznę rodzić w godzinach szczytu to ja nie wiem jak ja do tego szpitala dojadę Będę się darła na męża a on nie będzie nic mógł zrobić bo przecież nie przefrunie nad samochodami. No chyba, że Antek się wykluje w weekend lub w Lany Poniedziałek to wtedy nie będzie problemu
Do samego szpitala daleko nie mam tylko te masakryczne korki w godzinach szczytu

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:04   #4298
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Z tego co zrozumiałam i wszystkie juz mniej więcej wiemy to normalne że te skurcze się pojawiają. Im bliżej porodu tym może ich być więcej i bardziej odczuwalne. Zazwyczaj bezbolesne, choć mogą, tak jak u mnie, powodować znaczny dyskomfort - na granicy z bólem. Jak napisałam może ich być nawet 20-30 w ciągu dnia. Trzeba pamiętać żeby nie prowokować skurczy i bawić sie w liczenie dopiero jak sie zrelaksujemy i weźmiemy nospe. Nie należy mylić skurczu z rozpychajacym malenstwem które czasem jak sie napnie to tez sprawia wrażenie twardego brzucha.
Jeżeli zastanawiacie sie co sie dzieje dobrze jest położyć sie na plecach na pól godziny- godzinę. Położyć dłonie z rozczapierzonymi palcami na brzuchu i obserwować. Przy skurczu brzuch twardnieje cały i czuć to pod palcami. Oczywiście nie sciskac i nie ugniatac bo to moze skurcze wzbudzić.
Kiedy powinny zacząć martwić? Jeżeli częstotliwość sie zwiększa. To jest oznaka że macica sama sie nie uspokaja. Czyli to ze ja miałam dziś przez 2h co 15 min skurcze to spoko bo sie nie zwiększyło na sile i częstotliwości, a w kolejnych uspokoiło. Oczywiście jeżeli nie ustępuje lub nas martwi lepiej sprawdzić bo nasz spokój jest najważniejszy
Chaotycznie i z błędami ale cos spisane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:06   #4299
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
A ja jestem bardzo zadowolona z palmersa. Dostalam mini buteleczke na jakis wwrsztatach jak bylam i tak go sohie oszczedzam ale jak bede miec kase to sobie kupie na pewno.
w gemini jest za 20zł

maggie123 za poprawe

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
1 sztuka brokuła
200g sera typu feta,
1 ząbek czosnku (ale ja daję duuużo więcej, bo kocham czosnek )
sól i pieprz

Brokuły ugotować ,odcedzić i przestudzić.
W misce umieścić brokuła, czosnek i ser feta.
Zmiksować blenderem na pastę. Doprawić do smaku.
Czasem jak nie mam fety, to dodaję 1 jajko ugotowane na twardo i 2 łyżki majonezu, albo gęstego jogurtu greckiego. Do tego lubię dużo koperku i ziół prowansalskich.
zapisałam i czekam na promocje brokułów

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
i niestety jestem z doskoku co chwilę, jak tylko siadam przed kompem brzuch mi strasznie twardnieje i czuję jak Maluszek przesuwa się pod żebra, a to tak strasznie boli dlatego leżę, leżę i leżę
wstawiłam pierwszą pralkę Olkowych ubranek wszystkiego wyszło mi na 5 prań
za pranie
ja mam laptopa na łóżku więc pół dnia leże

tygrysek83 dobrze że jednak to nic poważnego. Napisz co Ci lekarz powiedział, ja też chętnie się dowiem
edit: dzięki

Cytat:
Dzwonili ze komoda jest, ale najwczesniej mi ja w piatek przywioza - to ja powiedzialam ze w piatek to ma byc najpozniej
Jak nie posluchaja to na prawde tam bombe podloze

popi.eprzyło im się w głowach czy co

estera85 dobrze że już przeszło

Cytat:
ale mnie wkurzył

a brokuł fajowy - też dzisiaj u mnie na obiad
ale buc
fajnie mu się wychodzi z domu ale nie pomyśli o Tobie... Odegraj się na nim kiedyś.. Idz do kina z koleżankami i niech on sam siedzi w domu i się dziećmi zajmuje
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-02-04 o 22:10
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:18   #4300
(t)asia
Zadomowienie

Hej dziewczyny.
Ja standardowo nie mogę spać...

Dzisiaj zaczął mi się 31 tc!I po raz pierwszy wybrałam się do szkoły rodzenia. Dowiedziałam się że w moim szpitalu nie ma ZZO, jedyne co oferują to gaz rozweselający- wprowadzony z resztą parę miesięcy temu... Szkoda że do innego szpitala muszę jechać 70km, inaczej może bym rozważyła rodzenie w innym miejscu.

Idę czytać co tam naskrobałyście.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:24   #4301
asienka213
Wtajemniczenie

niezapominajka jest jeszcze szansa, ze zacznie sie w nocy albo nad ranem, wtedy drogi tez puste

Cytat:
Z tego co zrozumiałam i wszystkie juz mniej więcej wiemy to normalne że te skurcze się pojawiają. Im bliżej porodu tym może ich być więcej i bardziej odczuwalne. Zazwyczaj bezbolesne, choć mogą, tak jak u mnie, powodować znaczny dyskomfort - na granicy z bólem. Jak napisałam może ich być nawet 20-30 w ciągu dnia. Trzeba pamiętać żeby nie prowokować skurczy i bawić sie w liczenie dopiero jak sie zrelaksujemy i weźmiemy nospe. Nie należy mylić skurczu z rozpychajacym malenstwem które czasem jak sie napnie to tez sprawia wrażenie twardego brzucha.
Jeżeli zastanawiacie sie co sie dzieje dobrze jest położyć sie na plecach na pól godziny- godzinę. Położyć dłonie z rozczapierzonymi palcami na brzuchu i obserwować. Przy skurczu brzuch twardnieje cały i czuć to pod palcami. Oczywiście nie sciskac i nie ugniatac bo to moze skurcze wzbudzić.
Kiedy powinny zacząć martwić? Jeżeli częstotliwość sie zwiększa. To jest oznaka że macica sama sie nie uspokaja. Czyli to ze ja miałam dziś przez 2h co 15 min skurcze to spoko bo sie nie zwiększyło na sile i częstotliwości, a w kolejnych uspokoiło. Oczywiście jeżeli nie ustępuje lub nas martwi lepiej sprawdzić bo nasz spokój jest najważniejszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 22:41   #4302
agunia4ever
Zadomowienie

maggie i tygrysek 3mam za Was bardzo mocno kciuki

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:42   #4303
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:48   #4304
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Witamy w piątej części wątku!
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

klask i:

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Hej
byłam u gina, wyniki super, tylko żelazo do bani i mnei straszyl ze muszę poprawić to bo będzie problem przy porodzie.Mały waży 1790 gram (skonczylam dziś 31 tydzień), jest bardzo ruchliwy bo caly brzuch mi podczas usg skakal doslownie.Glowka jest bardzo nisko osadzona, przez co ledwo chodze od paru dni, mam skurcze ud i plecy bolą coraz bardziej..uroki trzeciego trymestru
dziewczyny ze skurczami trzymam kciuki za donoszenie !
co do czopa, to ja w tamtej ciązy widzialam go dopeiro po wywoływaniu oksy i był podbarwiony krwią, taki no śluz gęsty dosyc. Niestety specjalistką czopową nie jestem, wiec trzeba spytac lekarza
za wizytę i wagę jeszcze masz czas to zdążysz nadrobić żelazo

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 23:02   #4305
cayenneOna
Zadomowienie

Witam się wieczor nie, bo chcialam Wam powiedzieć, że się bardzo wzruszylam. Właśnie mąż kolezanki przylecial na szkolenie do Monachium i chciał się koniecznie ze mną spotkać. Zmartilam się, myślałam, że coś z Kaska nie tak. A okazalo się, że ona postanowila, że ponieważ nie mialalam baby shower, wykorzystac męża w postaci gołębia on bidny wiózł tą paczke, cudnie popakowana samolotem
A w paczce były cudne drobiazgi i większe rzezczy dla wikinga, np śliczny reczniczek z canpolu, flanelki z mother hood, buciczki, polspiochy (akurat mi brakuje), łańcuszek na smoczek, opakowanie na smoczek, czapeczka, niedrapki, opakowanie termiczne na butelke, woreczki pachnące na pieluchy zużyte, no i sliczna kartka. a, i moja faworytów, kaczka (zabawka), moja obecna idolka Zrobilam zdjęcia, to Wam jutro wkleje, jak usiade do kompa. Wszystko było oddzielnie popakowane i poopisywane...

Fajnie, że wybrałam ja na chrzestna to nasz chyba jedyny prezent, my tu nikogo nie mamy, Kasia zadała sobie dużo trudu, sama ma Michasia (w grudniu skończył 2 latka), duzo pracuje, a jednak chcialo jej się...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 23:16   #4306
Smarrita
Wtajemniczenie

cayenneOna - to bardzo miło z koleżanki strony
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 23:45   #4307
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
i niestety jestem z doskoku co chwilę, jak tylko siadam przed kompem brzuch mi strasznie twardnieje i czuję jak Maluszek przesuwa się pod żebra, a to tak strasznie boli dlatego leżę, leżę i leżę
wstawiłam pierwszą pralkę Olkowych ubranek wszystkiego wyszło mi na 5 prań
moja jak na złosc lezy na przodzie brzucha , jem na pol lezaca bo ja czuje to tak jakby do brzucha patyk włozyc schylić sie to katorga , a na boku jak leze to mnie obkopuje tylko nie wiem czym pewno palce u nóg pcha miedzy zebra wiem gdzie który dokładnie lezy mloda mi lekcje anatomii robi ... wiec wiem jak sie czujesz

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

ja dopiero w tym tyg bede prała ciuszki dla małej troche mi jeszcze brakuje no i musze w koncu zamówic w aptece preparaty dla mnie i pampersy dla mlodej a wcale mi sie nie chce

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 06:35   #4308
cayenneOna
Zadomowienie

Morgen!
5!

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Kurna, nie mogę spac, tz wstaje do pracy, a ja już nie mogę usnąć. Bardzo się denerwuje, żeby dotrzymać do poniedziałku, bo czuje od wczoraj, że coś zaczyna się dziać. Czuje jakby lekkie skurcze i bóle krzyżowe się nasilily. Martwie się, jak już mam tą zaplanowaną cc, to nie chce, żeby wydarzyło się coś nieprzewidzianego

Stary 2014-02-05, 07:21   #4309
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Morgen!
5!

Kurna, nie mogę spac, tz wstaje do pracy, a ja już nie mogę usnąć. Bardzo się denerwuje, żeby dotrzymać do poniedziałku, bo czuje od wczoraj, że coś zaczyna się dziać. Czuje jakby lekkie skurcze i bóle krzyżowe się nasilily. Martwie się, jak już mam tą zaplanowaną cc, to nie chce, żeby wydarzyło się coś nieprzewidzianego

Dobrze bedzie Skoro niektóre z nas maja rożne skurcze i bóle juz w 31-32 tygodniu i lekarze uważają że dotrzymamy do terminu to ty spokojnie te 5 dni przetrzymasz.

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 07:28   #4310
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze bedzie Skoro niektóre z nas maja rożne skurcze i bóle juz w 31-32 tygodniu i lekarze uważają że dotrzymamy do terminu to ty spokojnie te 5 dni przetrzymasz.

Oby. Problematyczne jest, że zdecydowałam się na bliższy szpital, co prawda z lepszym jedzeniem, ale bez stacji dla dzieci, za to w którym wiem, kto będzie przeprowadzal cc. Gdyby akcja zaczela się wczesniej, to wszystko bierze w łeb, bo i tak cc przeprowadzi ten, kto ma dyżur (mój lekarz przeprowadza je tylko w poniedzialki). Chyba wtedy pojadę do tego dalszego....

Stary 2014-02-05, 07:30   #4311
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam was dawno mnievtu nie bylo. Bylam dzisiaj u lekarza bo nagle zaczelam wymiotowac i dostalam silnej biegunki co sie okazalo szyjka juz skrocona hmmm i pozostaje czekac za tydzien kolejna wizyta

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
dokładnie tak samo czuję - trochę czułości i zrozumienia wystarczyłoby

poczytałam opisy porodów styczniówek i się popłakałam
ja wczoraj czytalam i tez sie popolakalam i nakrecilam niepotrzebnie

Cytat:

Dobrze ze wszystko w porzadku,
I wielkie dzieki za opis tych skurczy, bo tez sie martwilam wczoraj

Cytat:
Witam się wieczor nie, bo chcialam Wam powiedzieć, że się bardzo wzruszylam. Właśnie mąż kolezanki przylecial na szkolenie do Monachium i chciał się koniecznie ze mną spotkać. Zmartilam się, myślałam, że coś z Kaska nie tak. A okazalo się, że ona postanowila, że ponieważ nie mialalam baby shower, wykorzystac męża w postaci gołębia on bidny wiózł tą paczke, cudnie popakowana samolotem
A w paczce były cudne drobiazgi i większe rzezczy dla wikinga, np śliczny reczniczek z canpolu, flanelki z mother hood, buciczki, polspiochy (akurat mi brakuje), łańcuszek na smoczek, opakowanie na smoczek, czapeczka, niedrapki, opakowanie termiczne na butelke, woreczki pachnące na pieluchy zużyte, no i sliczna kartka. a, i moja faworytów, kaczka (zabawka), moja obecna idolka Zrobilam zdjęcia, to Wam jutro wkleje, jak usiade do kompa. Wszystko było oddzielnie popakowane i poopisywane...

Fajnie, że wybrałam ja na chrzestna to nasz chyba jedyny prezent, my tu nikogo nie mamy, Kasia zadała sobie dużo trudu, sama ma Michasia (w grudniu skończył 2 latka), duzo pracuje, a jednak chcialo jej się...

Ale milo
A ja z chrzestnymi mam troche problem, bo moja siostra bedzie na pewno, ale i ja i maz mamy po bracie, i nie wiemy ktorego wybrac, bo ja chce swojego a on swojego.

AAjeszcze sie nie pochwalilam, ze mi ten kocyk przyszedl, slodziutki jest ale pokaze Wam pozniej, bo kabel od telefonu sie zagubil.
Ide na kawke

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-05 o 07:32
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 07:49   #4312
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cayenne dasz radę! 5 dni szybko zleci)
U mnie dziś 50! matko, kiedy ta ciąża minęła...
Wczoraj zaczęlismy z tż-tem oglądać serie filmików w necie nt.pielegnacji noworodka, o kąpieli, przewijaniu, noszeniu itp. Co chwilę mąż wzdychal z przejęcia, zadawal milion pytan i stwierdził, ze trochę się boi no cóż, ja tez się boję ale wiem, ze będzie wspaniale... w przyszłym miesiącu zmieni się całe nasze życie ech

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 07:55   #4313
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

dla kolezanki, bardzo fajny gest z jej strony

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość

A ja z chrzestnymi mam troche problem, bo moja siostra bedzie na pewno, ale i ja i maz mamy po bracie, i nie wiemy ktorego wybrac, bo ja chce swojego a on swojego.
a co to za problem jak juz z Twojej rodziny chcesz siostre to niech meska czesc reprezentuje brat tzta I po problemie

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 07:59   #4314
monkaa321
Zakorzenienie

(t)asia za tyg
dobrze, że chociaż ten gaz jest

cayenneOna wspaniały gest ze strony chrzestnej
nie martw się, będzie dobrze i wiking posiedzi
jeszcze tylko(aż) 5 dni
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-02-05, 08:04   #4315
BeautifulLie
Zadomowienie

Witam was kochane :-* nie odzywam sie bo nie najlepiej sie czuje. Leżę i w sumie na nic nie mam siły. Wczoraj mnie męczyła biegunka i mialam caly dzien twardy brzuch i bóle Glowy :/ dzisiaj zaczynam 33tc i cos czuje że do 40tc a nawet 38 tc nie dotrwam a wizytę mam we wtorek dopiero ehh :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:06   #4316
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajna koleżanka musiało Ci się mega miło zrobić

Witam się rano z herbatką i kanapkami z pastą rybną i jajkiem Babcia mi zrobiła, a Ja ją uwielbiam

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:08   #4317
monkaa321
Zakorzenienie

beautifulLie mam nadzieje że to twardnienie to tylko przejściowo
i to że miałaś biegunke o niczym nie świadczy

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 08:12   #4318
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Ale cudowna niespodzianka
Ja dostałam jakiś czas temu paczkę od kolezanki z Pomorza. Ty dostałaś kaczkę a ja hipcia

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Witam was kochane :-* nie odzywam sie bo nie najlepiej sie czuje. Leżę i w sumie na nic nie mam siły. Wczoraj mnie męczyła biegunka i mialam caly dzien twardy brzuch i bóle Glowy :/ dzisiaj zaczynam 33tc i cos czuje że do 40tc a nawet 38 tc nie dotrwam a wizytę mam we wtorek dopiero ehh :/

Wysłane z telefonu...
Trzymaj się kochana. Odpoczywaj. Myślę że my same czujemy że to już nadchodzi nawet jeśli to będzie wczesniej.

U mnie od rana sytuacja napięta. Mama zezłościła się na TŻta i oczywiście mi nagadała a nie jemu.
TŻ wstał i zabrał się za malowanie. Nawet buzi na dzień dobry mi nie dał.
I ja obrywam choć nic nie zrobiłam
Nie chce mi się nawet z nim gadać. W południe jedziemy po komodę dla Maksia, oby tym razem była.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:18   #4319
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Witam się na szybko
ja też dziś byłam na pierwszym spotkaniu w SR. Zapowiada sie fajnie no i poznam mam nadzieje położne, na które mogę trafić jak będę rodzić
Dziś jak jechaliśmy z mężem do tej SR to były korki i tak sobie pomyślałam, ze jak zacznę rodzić w godzinach szczytu to ja nie wiem jak ja do tego szpitala dojadę Będę się darła na męża a on nie będzie nic mógł zrobić bo przecież nie przefrunie nad samochodami. No chyba, że Antek się wykluje w weekend lub w Lany Poniedziałek to wtedy nie będzie problemu
Do samego szpitala daleko nie mam tylko te masakryczne korki w godzinach szczytu
Opracuj trasę alternatywną Ja też się bałam korków, ale po 1. poród trwa tak długo, że nawet godzina w korku nie zaszkodzi a po 2. zaczęłam rodzić w nocy i korki mnie ominęły

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Trzymaj się ja też mam takie myśli i wydaje mi się, że to przez leżenie nam takie głupie rzeczy do głowy wpadają. Wiem, że nikt nie chce rodzić wcześniej, ale pomyśl, że jesteś już na takim etapie ciąży, że raczej w razie czego nie powinno być źle.
Ja też psychicznie mam już dość
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 08:35   #4320
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Na SR położna mówiła, że wymioty i biegunka mogą świadczyć o zbliżającym się porodzie., że organizm zaczyna się przygotowywać. A którym tyg jesteś?
W 35

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości