|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Hej dziewczyny.
Nie nadrabiam Was w tej chwili bo skrobiecie masakrycznie szybko. Mam do Was pytanie, jesli przegapiłam wypowiedzi to sorki. Ale zastanawia mnie co sie dzieje u 111kicia111 i jej synka Dawidka, ma ktos jakieś wieści co u Nich. Ale mnie dzis brzuch boli, chyba zaszkodziły mi pieczarki na obiad. Po obiedzie pojechałam na herbatke do znajomej a u niej to juz z bólu nie mogłam wytrzymac, co kilka minut miałam kosmiczne bóle brzucha. Az myslalam ze sie zaczyna. Ale pojechałam do domu, połozyłam sie zasnełam i juz lepiej, ale strachu miałam co nie miara. Przestraszyłam sie bo dzis u mnie dopiero 31tc. Gratuluje wszyskim rozpoczetych i szczesliwie zakonczonych tygodni, udanych wizyt. Całuski |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() włosy mi teraz tak szybko rosna, że odrost mam masakryczny po miesiacu, też musze iść do fryzjera, ale pewnie przed samym porodem pójdę drugi raz, tylko nie wiem jak wysiedzę te 3h amelka2006 śliczne zdjęcia małej masz, kurcze mój gin nie nagrywa filmików, chyba wezmę czysta płytkę i go zmuszę ![]() nogi do góry, na oparcie kanapy ja się zapisuję do klubu wrednych bab (czy złośliwych ![]() w biedrone przy kasie podchodzi gość i pyta czy może być przede mna, a ja z rozpięta kurtka i mega brzuchem odpowiadam 'proszę bardzo' ale mnie wkurzył w domu pytam TŻta kiedy porozmawiamy (o płocie, naprawie TV, kuzynie który przyjeżdża w piatek itd), on, że za godzine bo prace ma do skończenia, no i do tej pory nie przyszedł, kurde ja mam wszystko załatwiać i wszystkim się martwić?! za to poszedł do kuchni sobie zrobić kanapkę i przechodząc mòwi 'w przyszłym tygodniu chcę iść do kina'. ja w szoku, bo już widzę, że nie ze mną, więc pytam 'z kim?' a on 'na film o kimśtam, nie spodoba ci się'(już nie pamiętam o kim). kurza twarz, leżę na łóżku, brzuch mnie boli, on nawet nie spyta jak się czuję, codziennie wraca po 19, w kinie byliśmy raz w ubiegłym roku (a wcześnie 4lata temu, bo nie było z kim Kuby zostawić!), ja mam wieczorem być sama bo on chce iść do kina. a brokuł fajowy - też dzisiaj u mnie na obiad Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-04 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj mój mnie też wyprowadza z równowagi ostatnio ![]() ![]() też mam wrażenie że wszystko jest na mojej głowie o wszystkim decydowac musze sama o wszystko sie martwić i wszystko robić. Przykro mi, że on nie rozumie że chce żeby mnie docenił, zabrał do kina czy gdziekolwiek ![]() czuje sie jak jakaś służąca, sprzątam, piore, prasuje gotuje, chodze po zakupy, dźwigam torby myśle co jeszcze musze kupić z czego zrezygnować i nie narzekam. Wiem, że to normalne czynności ale kurde jestem też kobietą, potrzebuje uwagi zrozumienia i czułości ![]()
![]() |
#4295 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te skurcze to objawiaja sie twardniejacym brzuchem czy jeszcze bola ![]() mam nadzieje, ze leki pomoga Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja sie melduje po SR, dzis byl pierwsze spotkanie z tztami, bylo niezmiernie zabwanie ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
a co do bolu brzucha, to tez dzis mialam podobna akcje, moze nie tak mocno jak u Ciebie ale zdazylam sie przestraszyc Moze tez cos zjadlam ![]() Cytat:
![]() ![]() a tztowi to sie lankso nalezy i to porzadne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też dziś byłam na pierwszym spotkaniu w SR. Zapowiada sie fajnie no i poznam mam nadzieje położne, na które mogę trafić jak będę rodzić ![]() Dziś jak jechaliśmy z mężem do tej SR to były korki i tak sobie pomyślałam, ze jak zacznę rodzić w godzinach szczytu to ja nie wiem jak ja do tego szpitala dojadę ![]() ![]() Do samego szpitala daleko nie mam tylko te masakryczne korki w godzinach szczytu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zadomowienie
|
Z tego co zrozumiałam i wszystkie juz mniej więcej wiemy to normalne że te skurcze się pojawiają. Im bliżej porodu tym może ich być więcej i bardziej odczuwalne. Zazwyczaj bezbolesne, choć mogą, tak jak u mnie, powodować znaczny dyskomfort - na granicy z bólem. Jak napisałam może ich być nawet 20-30 w ciągu dnia. Trzeba pamiętać żeby nie prowokować skurczy i bawić sie w liczenie dopiero jak sie zrelaksujemy i weźmiemy nospe. Nie należy mylić skurczu z rozpychajacym malenstwem które czasem jak sie napnie to tez sprawia wrażenie twardego brzucha.
Jeżeli zastanawiacie sie co sie dzieje dobrze jest położyć sie na plecach na pól godziny- godzinę. Położyć dłonie z rozczapierzonymi palcami na brzuchu i obserwować. Przy skurczu brzuch twardnieje cały i czuć to pod palcami. Oczywiście nie sciskac i nie ugniatac bo to moze skurcze wzbudzić. Kiedy powinny zacząć martwić? Jeżeli częstotliwość sie zwiększa. To jest oznaka że macica sama sie nie uspokaja. Czyli to ze ja miałam dziś przez 2h co 15 min skurcze to spoko bo sie nie zwiększyło na sile i częstotliwości, a w kolejnych uspokoiło. Oczywiście jeżeli nie ustępuje lub nas martwi lepiej sprawdzić bo nasz spokój jest najważniejszy ![]() Chaotycznie i z błędami ale cos spisane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
maggie123 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam laptopa na łóżku więc pół dnia leże ![]() tygrysek83 dobrze że jednak to nic poważnego. Napisz co Ci lekarz powiedział, ja też chętnie się dowiem ![]() edit: dzięki Cytat:
![]() popi.eprzyło im się w głowach czy co ![]() estera85 dobrze że już przeszło ![]() Cytat:
![]() fajnie mu się wychodzi z domu ale nie pomyśli o Tobie... Odegraj się na nim kiedyś.. Idz do kina z koleżankami i niech on sam siedzi w domu i się dziećmi zajmuje ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-02-04 o 22:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Ja standardowo nie mogę spać... Dzisiaj zaczął mi się 31 tc!I po raz pierwszy wybrałam się do szkoły rodzenia. Dowiedziałam się że w moim szpitalu nie ma ZZO, jedyne co oferują to gaz rozweselający- wprowadzony z resztą parę miesięcy temu... Szkoda że do innego szpitala muszę jechać 70km, inaczej może bym rozważyła rodzenie w innym miejscu. Idę czytać co tam naskrobałyście.
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
niezapominajka jest jeszcze szansa, ze zacznie sie w nocy albo nad ranem, wtedy drogi tez puste
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
maggie i tygrysek 3mam za Was bardzo mocno kciuki
#4303 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]()
#4304 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Witam się wieczor nie, bo chcialam Wam powiedzieć, że się bardzo wzruszylam. Właśnie mąż kolezanki przylecial na szkolenie do Monachium i chciał się koniecznie ze mną spotkać. Zmartilam się, myślałam, że coś z Kaska nie tak. A okazalo się, że ona postanowila, że ponieważ nie mialalam baby shower, wykorzystac męża w postaci gołębia
![]() ![]() A w paczce były cudne drobiazgi i większe rzezczy dla wikinga, np śliczny reczniczek z canpolu, flanelki z mother hood, buciczki, polspiochy (akurat mi brakuje), łańcuszek na smoczek, opakowanie na smoczek, czapeczka, niedrapki, opakowanie termiczne na butelke, woreczki pachnące na pieluchy zużyte, no i sliczna kartka. a, i moja faworytów, kaczka (zabawka), moja obecna idolka ![]() Fajnie, że wybrałam ja na chrzestna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4306 |
Wtajemniczenie
|
cayenneOna - to bardzo miło z koleżanki strony
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- ja dopiero w tym tyg bede prała ciuszki dla małej ![]() ![]()
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
Morgen!
5! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Kurna, nie mogę spac, tz wstaje do pracy, a ja już nie mogę usnąć. Bardzo się denerwuje, żeby dotrzymać do poniedziałku, bo czuje od wczoraj, że coś zaczyna się dziać. Czuje jakby lekkie skurcze i bóle krzyżowe się nasilily. Martwie się, jak już mam tą zaplanowaną cc, to nie chce, żeby wydarzyło się coś nieprzewidzianego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4311 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I wielkie dzieki za opis tych skurczy, bo tez sie martwilam wczoraj ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja z chrzestnymi mam troche problem, bo moja siostra bedzie na pewno, ale i ja i maz mamy po bracie, i nie wiemy ktorego wybrac, bo ja chce swojego a on swojego. AAjeszcze sie nie pochwalilam, ze mi ten kocyk przyszedl, slodziutki jest ![]() Ide na kawke ![]()
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-05 o 07:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
Cayenne dasz radę! 5 dni szybko zleci
![]() U mnie dziś 50! ![]() Wczoraj zaczęlismy z tż-tem oglądać serie filmików w necie nt.pielegnacji noworodka, o kąpieli, przewijaniu, noszeniu itp. Co chwilę mąż wzdychal z przejęcia, zadawal milion pytan i stwierdził, ze trochę się boi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4313 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
(t)asia
![]() dobrze, że chociaż ten gaz jest ![]() cayenneOna wspaniały gest ze strony chrzestnej ![]() nie martw się, będzie dobrze i wiking posiedzi ![]() jeszcze tylko(aż) 5 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zadomowienie
|
Witam was kochane :-* nie odzywam sie bo nie najlepiej sie czuje. Leżę i w sumie na nic nie mam siły. Wczoraj mnie męczyła biegunka i mialam caly dzien twardy brzuch i bóle Glowy :/ dzisiaj zaczynam 33tc i cos czuje że do 40tc a nawet 38 tc nie dotrwam a wizytę mam we wtorek dopiero ehh :/
Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się rano z herbatką i kanapkami z pastą rybną i jajkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
beautifulLie mam nadzieje że to twardnienie to tylko przejściowo
![]() i to że miałaś biegunke o niczym nie świadczy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale cudowna niespodzianka ![]() Ja dostałam jakiś czas temu paczkę od kolezanki z Pomorza. Ty dostałaś kaczkę a ja hipcia ![]() Cytat:
U mnie od rana sytuacja napięta. Mama zezłościła się na TŻta i oczywiście mi nagadała a nie jemu. TŻ wstał i zabrał się za malowanie. Nawet buzi na dzień dobry mi nie dał. I ja obrywam choć nic nie zrobiłam ![]() Nie chce mi się nawet z nim gadać. W południe jedziemy po komodę dla Maksia, oby tym razem była. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też psychicznie mam już dość ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.