Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 22:21   #2011
blond bunny
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
no właśnie na nic się nie skarżą siostra TŻ nawet miała jakiś szampon z dove, ale mówiła, że lipa, bo włosy codziennie musiała myć, a po familijnym 3 dni spokojnie i nie używa żadnej odżywki po tym a włosy jej super urosły, kiedyś cyknę jej fotkę i pokażę wam porównanie z tym co miała, a z tym co ma teraz
im ciezszy szampon tym czestsze mycie. wiecej kosmetyku idzie. szybciej zuzywasz i kupujesz nowy, biznes, mamona... kreci sie

dlatego ja lubie mocny szampon, dobre domycie, rzadsze mycie nikt by mnie nie zmusil myc wl codziennie i suszyc potem 8h a maz to by mnie wysmial i bral rozwod bo zwariowalam
Stary 2014-02-04, 22:28   #2012
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Wstawiłam zdjęcia do albumu z włosami TŻta siostry,
na tym co ma krótkie to było jakieś 2 lata temu, regularne wizyty u fryz, używanie zazwyczaj pierwszego lepszego szamponu z odżywką do kompletu. Włosy teraz to tylko familijny z biedro, nie zwracajcie uwagi na jej fryz, bawiłam się i kombinowałam

No i gratis moje zdjęcie w pasemkach, bo chyba nie pokazywałam

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
im ciezszy szampon tym czestsze mycie. wiecej kosmetyku idzie. szybciej zuzywasz i kupujesz nowy, biznes, mamona... kreci sie

dlatego ja lubie mocny szampon, dobre domycie, rzadsze mycie nikt by mnie nie zmusil myc wl codziennie i suszyc potem 8h a maz to by mnie wysmial i bral rozwod bo zwariowalam
ja jak chcę mieć rozpuszczone to codziennie mycie to mus do kitki dwudniowe od biedy moga być. Ale u mnie to przyszło nagle i nie wiem czemu, już z 2 lata tak mam, a kiedyś mogłam spokojnie myć włosy co 3-4 dni
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:28   #2013
Renatka89
Zakorzenienie

Bunny, no kurde. To odpuszcze. Kusil mnie jakis wax od dawna, tu promo w saszetkach- mysle,bomba, idealne dla mnie ... a jednak nie.

I o to w byciu piekna dla tz chodzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-04, 22:29   #2014
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
na tym co ma krótkie to było jakieś 2 lata temu, regularne wizyty u fryz, używanie zazwyczaj pierwszego lepszego szamponu z odżywką do kompletu. Włosy teraz to tylko familijny z biedro, nie zwracajcie uwagi na jej fryz, bawiłam się i kombinowałam

bylam, zostawilam cuś i ide w kime dosyc mojego plegnięcia tutaj...
Stary 2014-02-04, 22:30   #2015
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
hahah ja mam obgryzione, krótkie i niepomalowane mój kompleks
ja tez mam krótkie i łamiące się, strasznie się ich wstydze i zastanawiam się nad żelami...
coś polecacie?

AnnaMK nie znamy się ale cieszę się że nas blondyn jest więcej

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:33   #2016
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

ja jak chcę mieć rozpuszczone to codziennie mycie to mus do kitki dwudniowe od biedy moga być. Ale u mnie to przyszło nagle i nie wiem czemu, już z 2 lata tak mam, a kiedyś mogłam spokojnie myć włosy co 3-4 dni
o ile nie przesadzasz z ta swiezoscia wlosow to nie wiem, moze hormony, moze sezon grzewczy... w sumie i ja teraz czesciej myje- co 2 dni, a wczesniej co 3-4.

dobranocki

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ja tez mam krótkie i łamiące się, strasznie się ich wstydze i zastanawiam się nad żelami...
coś polecacie?

pierwsza i zasadnicza rzecz...
odchudza sie pani? je zdrowo i roznorodnie?
jak zmywa? w rekawiczkach czy gole dlonie?
jak sprzata? rekawice czy jak wyzej?

jakie paznokcie byly przez reszte zycia- mocne i twarde czy cienkie jak papierki i gietkie, lamiace?
Stary 2014-02-04, 22:35   #2017
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
o ile nie przesadzasz z ta swiezoscia wlosow to nie wiem, moze hormony, moze sezon grzewczy... w sumie i ja teraz czesciej myje- co 2 dni, a wczesniej co 3-4.

dobranocki

wiesz może nie są jakieś tłuste, ale przyklap na maksa i już na długości się zupełnie nie układają kiedyś postaram się fotki zrobić porównawcze

też idę w kime, bo jutro kolejne 12 godzin w pracy pa
Stary 2014-02-04, 22:35   #2018
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kanałówka od 1 do 3 jest na nfz dalsze żeby nie
a lepsze znieczulenie to pic na wodę tak naprawdę jeżeli chodzi o górne zęby to ciutkę cieńsza igła, do dolnych i tak nie może być cieniutka.
A i dziewczyny pamiętajcie, że oficjalnie nie ma czegoś takiego jak dopłaty można robić albo prywatnie albo na nfz, oczywiście w większości gabinetów dopłaty się bierze, ale w miarę możliwości zawsze bierzcie za takie coś paragon
dobrze, że Cię tu mamy
właśnie muszę się wybrac do dentysty ale na nfz bo mam za duzo małych dziurek i nie stać mnie na prywatnego
czyli co jeśli sie okaże że od 4 dalej musze mieć kanałówkę? nie zrobi mi?? wrócę do domu z rozwierconym zębem? a te dopłaty to lekarz sobie do łapy bierze, że mówisz, że nie ma czegos takiego?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-02-04, 22:39   #2019
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:

wow szok - jak jej wlosy pięknie i szybko urosly

co do Ciebie- prosimy cię - pozostań juz w blondzie i nie kombiuj nic- przepięknie ci w nim naprawdę

ja tylko po familijnym moge nie myć 3-4dni i miec ladne wlosy - jeszcze niw odkrylam innego szamponu ktory by mi tak dobrze domywal wlosy i trzymal je tak dlugo swieze ale tez nie uzywam go non stop bo wiem ze dlugie jego stosowanie mogloby tez nie byc chyba za dobre dla moich wlosow..... wiec myje nim teraz tylko co jakis czas

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
coś polecacie?

ja nie umiem przestac obgryzać- to mój nałóg niestety ale nie umiem sie z niego "wyleczyć"...... pozostaja nam chyba tylko żele albo akryle
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:39   #2020
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wrocilam do chaty i musiałam przetestowac Timotejka Nalozylam na zmoczone końce, ale on pachnie Przypomina mi olejek Milargan, fanki cięższych, orientalnych perfum też powinny być zadowolone.

gladziutkie włosy i miękkie włosy, Bunny jak zwykle miała nosa Jutro rano naloże normalnie po szamponie, ale czuję, że będzie hit Jak nie przetłuści mi wlosów po kilku godzinach, o chyba kupię jeszcze, o ile dostanę

Biovax z keratyną służył bardziej niż olejkowy, ale jakoś tak bez zachwytu. Mam wrażenie, że Biovaxy raczej nie podpasują jasnym blondom, nie wiem, może są za malo kwaśne?

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-02-04 o 22:41
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:43   #2021
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz może nie są jakieś tłuste, ale przyklap na maksa i już na długości się zupełnie nie układają kiedyś postaram się fotki zrobić porównawcze

też idę w kime, bo jutro kolejne 12 godzin w pracy pa
to pewnie od pogody masz przyklap.......albo od noszenia czapek/kaptura?
ale z kolei latem tez sie robi przyklap jak sie za szybko spocą ehh.... wiec chyba najlepsza wlosowa pora to wiosna i ciepla bezdeszczowa jesien

tez ide spac bo jutro o 6stej wstaje do pracki do przedszkola milej nocki blondaski
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:45   #2022
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
te biovaxy sa proteinowe.
u mnie w biedro wymiecione do zera.
kylie juz wyrazila opinie ze tragedia, truskawkowa tez zadowolona nie byla... hmm..

my 10 lat razem i to samo tylko zmeczeni igraszkami szybciej...
To ten olejkowy też proteinowy? No bez jaaaaaj
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:45   #2023
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

dobranocki

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

pierwsza i zasadnicza rzecz...
odchudza sie pani? je zdrowo i roznorodnie?
jak zmywa? w rekawiczkach czy gole dlonie?
jak sprzata? rekawice czy jak wyzej?

jakie paznokcie byly przez reszte zycia- mocne i twarde czy cienkie jak papierki i gietkie, lamiace?
jem cały czas zdrowo, racjonalnym odżywianiem bym to nazwała, plus kompleks witamin (bomba dla sportowców) codziennie. Od czasów rozpoczącia uprawiania sportu (rok) nic się z paznokciami nie poprawiło/pogorszyło...
właśnie wszystko robię bez rękawiczek
zawsze miałam łamiące się paznokcie a w dzieciństwie jeszcze obgryzałam nie całkiem cienkie ale twardymi bym ich nie zawała

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-02-04, 22:49   #2024
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

BLOND_PRINCESSKA metamorfoza z gatunku WOW:O A warkoczyk mi się podoba

Nie zmieniaj koloru, wyglądasz naprawdę super. Jest idealnie Śliczna jesteś, ale to przecież wiadomo

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
To ten olejkowy też proteinowy? No bez jaaaaaj
Nie ma protein, ale może teoretycznie robić puszka przez kokosa i glicerynę. Mi nie zrobił, właściwie nie zrobił prawie niczego
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:54   #2025
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
dobrze, że Cię tu mamy
właśnie muszę się wybrac do dentysty ale na nfz bo mam za duzo małych dziurek i nie stać mnie na prywatnego
czyli co jeśli sie okaże że od 4 dalej musze mieć kanałówkę? nie zrobi mi?? wrócę do domu z rozwierconym zębem? a te dopłaty to lekarz sobie do łapy bierze, że mówisz, że nie ma czegos takiego?
tzn zrobić zrobi, ale będziesz musiała zapłacić a to zależy od ilości kanałów, ale nie chcę tu walić cenami, bo naprawdę różnią się diametralnie. Jak będzie tak stówka za kanał to moim zdaniem dobra cena. A czemu masz podejrzenie kanałówki? Najczęściej jest wtedy jak nie możesz z bólu w nocy spać albo mega wielka dziura, dentyści raczej założą lekarstwo, żeby ząb się odbudował, jeżeli będą widzieć na to szanse.
Dopłaty idą do łapy szefa i lekarza. Dlatego proś o rachunek, wtedy oni się rozliczają, a jeżeli np. plomba Ci wypadnie to masz dowód, że sobie nie wymyśliłaś, że miałaś tą lepszą, bo w kartach zazwyczaj wpisuję się amalgamat, żeby nfz się nie przyczepił
Cytat:
wow szok - jak jej wlosy pięknie i szybko urosly

co do Ciebie- prosimy cię - pozostań juz w blondzie i nie kombiuj nic- przepięknie ci w nim naprawdę
a wiesz, że nawet nie chce mi się teraz kombinować? Dobrze się w końcu czuję w tym kolorze jaki mam teraz
no właśnie urosły strasznie szybko i nawet ich niczym nie pielęgnuje ale mojemu TŻ też strasznie szybko włosy rosną
Cytat:
to pewnie od pogody masz przyklap.......albo od noszenia czapek/kaptura?
ale z kolei latem tez sie robi przyklap jak sie za szybko spocą ehh.... wiec chyba najlepsza wlosowa pora to wiosna i ciepla bezdeszczowa jesien

tez ide spac bo jutro o 6stej wstaje do pracki do przedszkola milej nocki blondaski
ale kochana ja już tak z 2 lata mam, nie zależnie od pogody
ja też o 6 pobudka dobranoc
Stary 2014-02-04, 22:56   #2026
asiabb1983
Zakorzenienie

wściekły się czy jak?
tyle naprodukowałyście , że nie jestem w stanie zacytować , żeby odpisać

co to znowu nowa odżywka?
ja tylko czytam a potem kupuje

czeko moje włosy ostatnio też protestują i jedno co zauważyłam to to ,że im służą odżywki bezsilikonowe np. ta z roska .
teraz użyłam maski z ziaji i nie wiem co nie teges bo ostatnio było ok , a dziś susza jak u Ciebie

shiza moje pazury też mizerne niestety od urodzenia a zrobione trzymają się góra tydzień a po nich mam jeszcze gorsze

Princes
wyraziłam swoje zdanie pod fotką

moje końcówki po jednym myciu prawie zniknęły wiadomo bibuła nietrwała i teraz mam cos w rodzaju truskawkowego blondu gdzieniegdzie na końcach po kolejnym myciu znikną całkowicie
ale za to kolorpo alcie nadal the best zakochałam się we własnych włosach

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 23:01   #2027
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
BLOND_PRINCESSKA metamorfoza z gatunku WOW:O A warkoczyk mi się podoba

Nie zmieniaj koloru, wyglądasz naprawdę super. Jest idealnie Śliczna jesteś, ale to przecież wiadomo
wiesz pewnie lepiej by brzmiało jakbym napisała, że codziennie nakłada kujawski warkocz został, ale bardziej na bok i od niego wychodziły loki
Dziękuję Kochanie
Stary 2014-02-04, 23:53   #2028
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
tzn zrobić zrobi, ale będziesz musiała zapłacić a to zależy od ilości kanałów, ale nie chcę tu walić cenami, bo naprawdę różnią się diametralnie. Jak będzie tak stówka za kanał to moim zdaniem dobra cena. A czemu masz podejrzenie kanałówki? Najczęściej jest wtedy jak nie możesz z bólu w nocy spać albo mega wielka dziura, dentyści raczej założą lekarstwo, żeby ząb się odbudował, jeżeli będą widzieć na to szanse.
Dopłaty idą do łapy szefa i lekarza. Dlatego proś o rachunek, wtedy oni się rozliczają, a jeżeli np. plomba Ci wypadnie to masz dowód, że sobie nie wymyśliłaś, że miałaś tą lepszą, bo w kartach zazwyczaj wpisuję się amalgamat, żeby nfz się nie przyczepił
bo niestety mam taki rodzaj zębów, że z wierzchu mała dziura, a jak rozwiercisz to duża, czasami aż na kanałówkę...u mnie to genetyczne
przerabiałam już to, tylko, że prywatnie, teraz moja lekarka przeniosła się do innego gabinetu i duzo drożej się ceni i szukam dobrego dentysty na nfz

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-02-04, 23:58   #2029
czekoladowoo
Zakorzenienie

Princess - w blond jestes prawdziwa princess Nie przyciemniaj juz tylko dbaj o kondycje
Stary 2014-02-05, 00:07   #2030
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:

Na nfz to prawie wszystko można, pytanie jak i jakimi materiałami. Za białą plombe i lepsze znieczulenie sie dopłaca.
Kanałówke niby na nfz nie mozna chociaz slyszałam ostatnio co innego.

A ósemke masz wyrośniętą czy zatrzymaną??

Co do dbania o siebie, to ja w zasadzie nie musze poswiecac jakos super dużo czasu.

Teraz poswieciłam 3h na zrobienie żel i mam juz dosc

Można sobie upiekszac paznokcie, włosy, robic niewiadomo co, ale wiecie, nie zmieni to tego ajakie jestesmy. I dla mnie najlepszy komplement jaki usłyszałam to "najpiękniejsza jestes wtedy jak wychodzisz spod prysznica"
Dzięki
Czeko mam wyrośniętą tą ósemkę

Cytat:
co obejmuje? No to tak leczenie kanałowe od 1 do 3, i białe plomby w tych zębach, reszta amalgamaty, chyba, że trafisz na kogoś kto takich nie robi to dostaniesz białą, ale nie światłoutwardzalną, czyli jest jeden kolor dla wszystkich, jest dobra no i wygląda lepiej niż amalgamat usuwanie też na nfz, skaling raz do roku, badanie co 4 miesiące.
Ja usuwałam dwie górne na raz i nie bolało, śmiałam się, miałam super chirurga (nfz) przepiękny gabinet no było ekstra. Dolną też mam do ex,ale idę dopiero 29 kwietnia takie terminy

Bunny
u mnie podobnie, włosy myję wieczorem. Nie wyobrażam sobie myć ich rano,bo musiałabym wstawać o 5 (do pracy mam na 7:30), suszyć suszarką (a nie robię tego, no chyba, że w weekend przed jakimś wyjściem). Poza tym kiedyś nałożyłam olej na noc to TŻ tak strasznie chrapał nie znosi zapachu olejków i mówi, że przez niego tak chrapał, cała pościel była od razu do prania, bo się kleiła, a o poduszce to już nie wspomnę. Nie wyobrażam sobie jak te laski pisały, że nakładają olej, czepek i idą na basen. A droga jadą w tym czepku na basen autobusem na przykład:cojest : ja bym się wstydziła tak z domu wyjść. Poza tym olej nie odbuduje włosa, jeżeli jest zniszczony to tylko ścięcie go uratuje. Przecież olej nie wypełni włosa od środka.
I spoko może to nie zajmuje nawet tak wiele czasu, ale jest nieestetyczne, nie mieszkam sama więc wstyd by mi było tak chodzić po domu w nocy czy w dzień, TŻ by nie mógł na mnie patrzeć jak chodzę z obtłuszczonymi włosami bleee a wcale nie jest taki wrażliwy np. maseczki na twarz oboje sobie robimy .
Uważam, że we wszystkim są jakieś granice i niech każdy robi co mu się podoba, ale nie pozwolę, żeby nas obrażać i pisać, że mamy szczotę na głowie, bo wolę taką szczotę niż ich włosy super hiper naturalne ociekające olejem.
I jeszcze nie czaję tego, że rozjaśniacz to nie jest utleniacz komuś chyba przydałaby się lekcja.
I ominę porównywanie do Mysi, która bądź co bądź długo udzielała się w naszym wątku i radziła jakże nieprofesjonalnej Blond Bunny
Princesska dziękujęA jeśli psuje mi się piątka i nie boli mnie ale dziurka jest dość spora to zrobią mi to na NFZ?

Cytat:
ja nie mam weny i kanapki od tygodnia albo obiad w resto

ja slysze na zakupach ciuchowych jak pytam jak wygladam, po co ci te szmaty i tak najlepiej jak jestes nago kiedys pracownica tally uslyszala to w przebieralni, spalila buraka i uciekla, chyba myslala ze my cos teges w tej przebieralni

taaa.. i plywasz godzine czy ile w tym czepku a te wlosy i skora sie tam kisza, super zdrowe

co wy z tym odchudzaniem
te ciastka co polecam nei sa bomba kalorii- zwykle cieniutkie herbatniki z powbijanymi w siebie kawalkami jablka czy zurawiny...

bo jednak 90% to geny.
jak ktos ma lyse placki albo cienkei wlosy to czym by ich nie wysmarowal to nic nie da.
moga lepiej lsnic, nie lamac sie czy nie rozdwajac, ale z rzadkich wlosow geste sie nie zrobia.
i zaloze sie ze te twoje kumpele nigdy sie nie skarzyly na wypadanie wlosow np.
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 00:16   #2031
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Dzięki

Princesska dziękujęA jeśli psuje mi się piątka i nie boli mnie ale dziurka jest dość spora to zrobią mi to na NFZ?

To nie powinno byc jakis wielkich przeboi, chyba ze jakas mocno krzywa jest, ale to nie kwestia bólu tylko raczej nieprzyjemnego uczucia.
Ja jedna mialam chirurgicznie wycinana i teraz jedna rwaną wyrosnieta. Nie wiem czy kiedys mialas wyrywanego zęba jakiegokolwiek, ale ja miałam i uczucie jest dokładnie takie samo. Mnie tylko wczoraj po zabiegu cos tam ćmiło a dzisiaj juz nic.
Ale wiem ze np koleżanka troche spuchła, 2-3 dni ją mocniej bolało ale ona jest ogolnie jakos dziwnie wrazliwa na ból

Ja przy tej chirurgicznej no to juz mialam troche przeboje, ale wtedy miałam szwy itd wiec tez co innegol.
Stary 2014-02-05, 00:26   #2032
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:
To nie powinno byc jakis wielkich przeboi, chyba ze jakas mocno krzywa jest, ale to nie kwestia bólu tylko raczej nieprzyjemnego uczucia.
Ja jedna mialam chirurgicznie wycinana i teraz jedna rwaną wyrosnieta. Nie wiem czy kiedys mialas wyrywanego zęba jakiegokolwiek, ale ja miałam i uczucie jest dokładnie takie samo. Mnie tylko wczoraj po zabiegu cos tam ćmiło a dzisiaj juz nic.
Ale wiem ze np koleżanka troche spuchła, 2-3 dni ją mocniej bolało ale ona jest ogolnie jakos dziwnie wrazliwa na ból

Ja przy tej chirurgicznej no to juz mialam troche przeboje, ale wtedy miałam szwy itd wiec tez co innegol.
No właśnie ja miałam wyrywanego zęba przez stomatologa babkę i siłowała się z nim ponad pół godz i nie wspominam tego dobrzeAle nie miałam wtedy robionego prześwietlenia RTG a teraz zrobię bo jak jakiś skomplikowany przypadek to raz w miesiącu chirurg przyjeżdża i usuwa i trochę się boję
Stary 2014-02-05, 00:29   #2033
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja miałam wyrywanego zęba przez stomatologa babkę i siłowała się z nim ponad pół godz i nie wspominam tego dobrzeAle nie miałam wtedy robionego prześwietlenia RTG a teraz zrobię bo jak jakiś skomplikowany przypadek to raz w miesiącu chirurg przyjeżdża i usuwa i trochę się boję
Zrób rtg bo przy 8 to ważne ( w sumie przy kazdym zebie...), ja np miałam przy tej chirurgicznej tak ze korzeń był jakis zakrzywiony w kanale. A tak to wszystko widać ładnie na zdjeciu.

A z ta wczorajsza osemka to pół minuty i zeba nie bylo
Stary 2014-02-05, 00:34   #2034
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:
Zrób rtg bo przy 8 to ważne ( w sumie przy kazdym zebie...), ja np miałam przy tej chirurgicznej tak ze korzeń był jakis zakrzywiony w kanale. A tak to wszystko widać ładnie na zdjeciu.

A z ta wczorajsza osemka to pół minuty i zeba nie bylo
Zrobię na pewno
Ale Ci dobrze że tak szybko i bez problemu poszło.Mam nadzieję że u mnie też będzie ok
Stary 2014-02-05, 00:39   #2035
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobię na pewno
Ale Ci dobrze że tak szybko i bez problemu poszło.Mam nadzieję że u mnie też będzie ok
No chirurgiczna to jest cały zabieg koło godziny, bo zanim znieczulenie, zanim wyciac to wszystko Jeszcze jedna taka mnie czeka.

Ale taka wyrosnieta to rach ciach i nie ma.
Stary 2014-02-05, 00:44   #2036
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:
No chirurgiczna to jest cały zabieg koło godziny, bo zanim znieczulenie, zanim wyciac to wszystko Jeszcze jedna taka mnie czeka.

Ale taka wyrosnieta to rach ciach i nie ma.
Uff jakoś to przeżyjęW sumie aż taka wrażliwa na ból to nie jestem
.

A kiedy ją usuwasz?

Lecę spać dobranoc

Edytowane przez Eveline1000
Czas edycji: 2014-02-05 o 00:50
Stary 2014-02-05, 00:49   #2037
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uff jakoś to przeżyjęW sumie aż taka wrażliwa na ból to nie jestem
.

A kiedy ją usuwasz?
Dopiero 10 marca niestety bo to pierwszy wolny termin u mojego chirurga, a nie chce juz ryzykowac i isc do innego. Dwie usunal mi bez wiekszych komplikacji wiec nastepne 2 tez niech ida zgodnie z planem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 00:52   #2038
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:
Dopiero 10 marca niestety bo to pierwszy wolny termin u mojego chirurga, a nie chce juz ryzykowac i isc do innego. Dwie usunal mi bez wiekszych komplikacji wiec nastepne 2 tez niech ida zgodnie z planem

Ja jak zrobię prześwietlenie to pójdę No jasne jak trafiłaś na dobrego chirurga to nie ma co kombinować
spać dobranoc
Stary 2014-02-05, 07:05   #2039
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
bo niestety mam taki rodzaj zębów, że z wierzchu mała dziura, a jak rozwiercisz to duża, czasami aż na kanałówkę...u mnie to genetyczne
przerabiałam już to, tylko, że prywatnie, teraz moja lekarka przeniosła się do innego gabinetu i duzo drożej się ceni i szukam dobrego dentysty na nfz
no to szukaj jakiegoś dobrego z doświadczenia najlepiej iść do kogoś około 30-35 lat, młody, ale z doświadczeniem i jeszcze interesują się nownkami jak patrzę na tych co przyszli po studiach teraz to masakra, nikogo bym do nich nie zapisała takie cuda wyprawiają
Cytat:
Princess - w blond jestes prawdziwa princess Nie przyciemniaj juz tylko dbaj o kondycje
dbam, dbam
Cytat:
Dzięki

jeżeli będzie kanałówka to nie, a jak normalne leczenie to tak. Tylko za plombę ewentualnie musiałabyś dopłacić

Uciekam do pracy, miłego dnia
Stary 2014-02-05, 07:30   #2040
Renatka89
Zakorzenienie

Az musialam wejsc normalnie na strone wizazu przez kom,ah ta ciekawosc...:d iiii...

Princeska- wlosy siostry tz... wow
ale wazniejsze-jaka Ty sliczna! pieknie ci w tym kolorze,nic nie zmieniaj

ania- fajnie ci w tej grzywce, twarzowa
widze ogolnie szal na grzywki

Dolaczam sie do zachwytow nad odzywka timotei

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości