Wszystko o ZUMBIE cz. II. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 10:47   #1111
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7
Dot.: Wszystko o ZUMBIE cz. II.

Monia jest w ciąży to jest pewne Rozmwialam z nią i skladalam już gratulacje To w takim razie wyskacze się dzisiaj wyjątkowo dużo za Ciebie tez
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 11:18   #1112
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sniegowa7 Pokaż wiadomość
Monia jest w ciąży to jest pewne Rozmwialam z nią i skladalam już gratulacje To w takim razie wyskacze się dzisiaj wyjątkowo dużo za Ciebie tez
Ooo, nowe zumbowe dziecko. I dlatego zamykają?
Wyskacz, wyskacz, a ja Poznań odwiedzę na Zumba Night.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 11:28   #1113
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

podobno miedzy innymi też dlatego
A zumba night co to za wynalazek ? nie slyszalam o tym i nie bylam
Przez moją ciąże nieco wypadlam z obiegu więc nadrabiam
Stary 2014-01-31, 11:49   #1114
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
podobno miedzy innymi też dlatego
A zumba night co to za wynalazek ? nie slyszalam o tym i nie bylam
Przez moją ciąże nieco wypadlam z obiegu więc nadrabiam
Między innymi? ;>
Nadrób, nadrób. http://zumbanight.pl/
Jak bąble?
Czemu kurier wciąż nie przychodzi z moimi ciuszkami? Ooo, właśnie dzwoni. Wystarczyło się pożalić.
Stary 2014-01-31, 12:11   #1115
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

o super dzięki!! tez pojde sobie na ten wieczorny maraton !!
moje przypuszczenia są też takie że zamykają przez tą sprawe sadowoą z sąsiadami którą przegrali w sądzie.

A kupilas ciuszki zumbowe nowe jakies ?
Mi się strasznie podobają te nowe butki
http://zumbasklep.pl/shop/buty-zumba...owe-p-658.html

patrze na instruktorów ktorzy będą i mało tych z Poznania. Piotr Musiałkowski teraz Warszawa ale wcześniej mieszkał w Poznaniu bo chodzilam do niego na latino i pozniej też na Zumbe

i do tego mialabym super blisko na piechotkę moge isc

Edytowane przez sniegowa7
Czas edycji: 2014-01-31 o 12:19
Stary 2014-01-31, 12:24   #1116
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
o super dzięki!! tez pojde sobie na ten nocny maraton !!
moje przypuszczenia są też takie że zamykają przez tą sprawe sadowoą z sąsiadami którą przegrali w sądzie.

A kupilas ciuszki zumbowe nowe jakies ?
Mi się strasznie podobają te nowe butki
http://zumbasklep.pl/shop/buty-zumba...owe-p-658.html

patrze na instruktorów ktorzy będą i mało tych z Poznania. Piotr Musiałkowski teraz Warszawa ale wcześniej mieszkał w Poznaniu bo chodzilam do niego na latino i pozniej też na Zumbe

i do tego mialabym super blisko na piechotkę moge isc
Może się przeniosą za rok... Chciałabym. Jak będą coś mówić wieczorem to potem napisz. Chociaż pewnie Sylwia mi naplotkuje, ostatnio prowadziła u nich zajęcia.
Cena butów powala... Ciekawe, jak się tańczy.
Kupiłam i dostałam:
http://zumbasklep.pl/shop/images//SS...00547-bern.jpg
http://zumbasklep.pl/shop/images//SS...00522-bern.jpg
Jeszcze czekam, aż będą dostępne te fioletowo-różowe legginsy, mam obiecane na prezent. Polecam koszulkę, jest obcisła, tylko się człowiek zaplątuje w ten topik pod spodem.
Ja znam tylko kilku, ale np. Milhausena obejrzałam na youtube i pomysłów na choreografię wielkich nie ma, ale skoczny jak pchełka.
Stary 2014-01-31, 12:53   #1117
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

jeśli też bedą czekać na monike to dłuzej niż rok ciaża a potem urlop macierzynski pol roku albo rok zalezy jak będzie chciala

to prawda , cena butów powalająca i bije się z myslami czy je kupić
Faktycznie
Milhaus skoczny bardzo
Znam wlasnie Piotrka , oczywiście Karoline bo ona w sumie zajęcia prowadzi raczej we Wrzesni ale bywała w Z-studio i na maratonach w Poznaniu. Z filmikow w necie znam Roberta i Przemka . Reszte to się zobaczy Mysle że będzie fajnie i już sie doczekać nie mogę !!

Stary 2014-01-31, 13:09   #1118
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli też bedą czekać na monike to dłuzej niż rok ciaża a potem urlop macierzynski pol roku albo rok zalezy jak będzie chciala

to prawda , cena butów powalająca i bije się z myslami czy je kupić
Faktycznie
Milhaus skoczny bardzo
Znam wlasnie Piotrka , oczywiście Karoline bo ona w sumie zajęcia prowadzi raczej we Wrzesni ale bywała w Z-studio i na maratonach w Poznaniu. Z filmikow w necie znam Roberta i Przemka . Reszte to się zobaczy Mysle że będzie fajnie i już sie doczekać nie mogę !!

Zawsze możesz na czymś innym zaoszczędzić. Zumba wypięknia, więc nie musisz kupować tylu kosmetyków albo ciuchów.
Fajnie, że będziesz. Ja zaczęłam właśnie ryczeć, bo nie wiem, co z moją Zumbą. Ogólnie od stycznia jestem bez pracy, nie przyjęłam oferty, bo godziny kolidują z Zumbą. Poszła moja mama, w sumie pracowały we dwie i już było wiadomo, że druga do końca stycznia jedynie będzie plus dwa tygodnie wypowiedzenia. Podjęłam męską decyzję, że tym razem pójdę, jeśli mnie zechcą, żegnając się z Zumbą na jakiś czas. Zarobię na Pragę z Beto, na spokojnie poszukam innej pracy. Myślałam, że przez te dwa tygodnie pochodzę sobie do oporu, "pożegnam" się. Ale mama powiedziała dziś, że może od początku lutego już, bo tamta nie chce chodzić na wypowiedzeniu. Więc to by był koniec na te parę miesięcy. Zostałyby tylko maratony, chyba że znalazłabym sobie jakąś Zumbę na weekendy, w Poznaniu czy gdzieś. Niby zawsze coś, ale ja już k...wa nie umiem żyć bez Zumby. Nie wiem, jak dam radę przez ten czas.
Stary 2014-01-31, 15:02   #1119
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

serce mowi kup te butki ale rozum mowi : czyś ty oszalała , nie za tą cene zobaczymy

wiesz niestety bardzo czesto praca koliduje z zajęciami. Jeśli masz Multisporta to jeszcze jeszcze jakoś można pokombinowac i gdzies się zajęcia znajda. Ale kupic gdzies karet i pozniej nie mozesz chodzic bo praca to lipa na maxa. A która strona Poznania Cię interesuje jesli chodzi o zumbe ? wiem dzie odbywają się w Centrum zajęcia w Poznaniu w sobote , i u mnie na wildzie w niedziele o 66 w Fabryce Formy jest super zumba

Czas edycji: 2014-01-31 o 15:05
Stary 2014-01-31, 16:05   #1120
Mitsukki
Naczelny Hipster

A ja nie byłam na zumbie MILION LAT

A tu Niemce w ogóle zumbować nie potrafią, to coś tutaj nie ma nic wspolnego z zumbą.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 20:29   #1121
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
serce mowi kup te butki ale rozum mowi : czyś ty oszalała , nie za tą cene zobaczymy

wiesz niestety bardzo czesto praca koliduje z zajęciami. Jeśli masz Multisporta to jeszcze jeszcze jakoś można pokombinowac i gdzies się zajęcia znajda. Ale kupic gdzies karet i pozniej nie mozesz chodzic bo praca to lipa na maxa. A która strona Poznania Cię interesuje jesli chodzi o zumbe ? wiem dzie odbywają się w Centrum zajęcia w Poznaniu w sobote , i u mnie na wildzie w niedziele o 66 w Fabryce Formy jest super zumba
Ja ze Środy Wielkopolskiej, centrum i okolice dworca by było super, teraz patrzę na tą Fabrykę Formy. Kto prowadzi?
Znalazłam miejsce do zbadania w Swarzędzu.

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
A ja nie byłam na zumbie MILION LAT

A tu Niemce w ogóle zumbować nie potrafią, to coś tutaj nie ma nic wspolnego z zumbą.
Biedna. :głasiu: Co to znaczy, że nie potrafią zumbować?

Najbardziej mnie rozbroiły reakcje tych, co już wiedzą. Jeden obiecał, że mi opłaci zajęcia, taksówki, ciuszki i co tylko chcę, a mama przyszła, patrzy i mówi: Nie musisz pracować, czemu mówisz, że musisz? Będę ci dawać na tą Zumbę, poradzimy sobie. Nie wiem, czy tak mnie kochają, czy boją się moich dołów bezzumbowych.
Stary 2014-01-31, 22:03   #1122
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

w Fabryce Formy w GreenPoint w niedziele o 16 prowadzi Harrison. Bardzo fajnie prowadzi zajęcia. Po dzisiejszej zumbie jeszcze bardziej go doceniam. Oczywiscie Monia dzisiaj nie skakała tylko była raczej gospodynia, a zajęcia prowadziło z 5 instruktorek +Gelmis. To niestety nie to... ;( do Moni czy Izy im daleko, a porownując je do zajęc prowadzonych przez Harrisona to on naprawde daje chłopak rade

od dworca na Wilde do FF masz z 10 minut tramwajem nr. 10

a w soboty w fit dace jest zumba na godzine 11 prowadzona przez Justyne Kazimierczak ( tez bardzo fajnie moim zdaniem prowadzi)
z dworca pewnie też dojazd z 15 min do Pl. Wolności a potem na piechote kawałek

To fajnie że masz taką kochającą rodzinke i chcą pomóc
Stary 2014-02-01, 21:51   #1123
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

Dziewczyny, chciałabym zapisać się na zumbę, ale nie wiem czy ogarnę te wszystkie układy. Przecież jak zapiszę się do danego klubu, to tam dziewczyny już będą umiały kroki i "choreografię" :P
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 07:44   #1124
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałabym zapisać się na zumbę, ale nie wiem czy ogarnę te wszystkie układy. Przecież jak zapiszę się do danego klubu, to tam dziewczyny już będą umiały kroki i "choreografię" :P
Nie bój się, pierwsze zajęcia będa trudne ale później już sama będziesz kojarzyć te układy.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 20:28   #1125
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
w Fabryce Formy w GreenPoint w niedziele o 16 prowadzi Harrison. Bardzo fajnie prowadzi zajęcia. Po dzisiejszej zumbie jeszcze bardziej go doceniam. Oczywiscie Monia dzisiaj nie skakała tylko była raczej gospodynia, a zajęcia prowadziło z 5 instruktorek +Gelmis. To niestety nie to... ;( do Moni czy Izy im daleko, a porownując je do zajęc prowadzonych przez Harrisona to on naprawde daje chłopak rade

od dworca na Wilde do FF masz z 10 minut tramwajem nr. 10

a w soboty w fit dace jest zumba na godzine 11 prowadzona przez Justyne Kazimierczak ( tez bardzo fajnie moim zdaniem prowadzi)
z dworca pewnie też dojazd z 15 min do Pl. Wolności a potem na piechote kawałek

To fajnie że masz taką kochającą rodzinke i chcą pomóc
Ten Green Point chyba nie ma możliwości pojedynczego wejścia/karnetu na miesiąc.
Nie udało się pożegnanie?

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
Tym się nie przejmuj, układy szybko idzie złapać. A ile śmiechu jest, jak się człowiek myli!
Stary 2014-02-02, 21:09   #1126
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

pożegnanie się udało pochlipilismy troszkę sobie , powspominaliśmy dawne czasy itd... Jednak instruktorki po prostu nie dorównują Monice czy Izie

A tego to nie wiem odnosnie karnetów bo na stronie nie ma takich informacji. Jest natomiast cos takiego jak jednodniowe darmowe wejście Możesz sobie wtedy przyjechac na zumbe i zobaczyc jak wyygląda

Czas edycji: 2014-02-02 o 21:11
Stary 2014-02-04, 18:10   #1127
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Żeby legalnie prowadzić zajęcia pod nazwą Zumba instruktorki muszą odbyć szkolenie , na którym dostają licencje zumbową. Aby móc z tej licenji korzystać , co miesiąc członkostwo w zumbowym klanie muszą opłacać . Do tego dostają płyty z układami, jakieś zniżki na ubrania i kilka innych bonusów
Jak widać chodzi tu głównie o kase ( jak w wiekszosci biznesów ) która spływa co miesiąć, tak wiec takie szkolenie konczy kazdy kandydat i każdy dostaje licencje do prowadzenia zajęć , nie wazne czy sie do tego nadaje i ma dryg czy nie stąd też różny poziom wśród instruktorek

Jeśli nie spełniasz powyzszych wymogów , to nie możesz być instruktorka Zumba ( tzn mozesz poki Cie ktos nie przyłapie ), ewentualnie swoje zajęcia prowadzisz pod nazwa taniec latino czy inne takie...ale to juz nie ma takiego brania
Bo latino nie jest wogole podobne do zumby! Tam w ciagu godziny opracowujesz jeden uklad (poziom zaawansowania zalezy od instruktora, u Jacka zajecia to miazga! <3 ) i nalezy on do jednego rodzaju tancow latynoskich,np. samba. No i muzyka sie zmienia, a uklad zostaje, trzeba strasznie duzo myslec, dlatego tak meczy ale polecam!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kajochaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 18:18   #1128
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez kajochaa Pokaż wiadomość
Bo latino nie jest wogole podobne do zumby! Tam w ciagu godziny opracowujesz jeden uklad (poziom zaawansowania zalezy od instruktora, u Jacka zajecia to miazga! <3 ) i nalezy on do jednego rodzaju tancow latynoskich,np. samba. No i muzyka sie zmienia, a uklad zostaje, trzeba strasznie duzo myslec, dlatego tak meczy ale polecam!

Są zajęcia latino ( te o ktorych piszesz, chodzilam przez rok i były super ) i "latino" imitujące zumbe i ten miałam na myśli przynajmniej były ze 3 lata temu j, ak zumba jeszcze raczkowała...teraz chyba wiekszosc ma porobione kursy i prowadzi po prostu zumbe
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 21:58   #1129
ihaha
Przyczajenie

Hejka! Szukam dwóch piosenek i pomyślałam, że może będziecie umiały mi pomóc
1. Bum bum bum bum - tyle pamiętam Oprócz tego pojawia się quatro, a także one two three four. Piosenka jest mocno akcentowana. Fragment leci bum! <pyryryryryryrym> bum! <pyryryryryryrym> bum <pyryryryryrymm> bum! bum! bum! bum! itd
2. Łooo! Nadaje! <tararatata> Łoo! Nadaje! - bardziej melodyjna, ale też skoczna. Może jest tam jakaś mama, czy seniorita, czy meliota. I na pewno jest amor!
Będę wdzięczna, gdybyście spróbowały rozwiązać tę zagadkę!
Pozdrowionka
ihaha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 22:26   #1130
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ihaha Pokaż wiadomość
1. Bum bum bum bum - tyle pamiętam Oprócz tego pojawia się quatro, a także one two three four. Piosenka jest mocno akcentowana. Fragment leci bum! <pyryryryryryrym> bum! <pyryryryryryrym> bum <pyryryryryrymm> bum! bum! bum! bum! itd
2. Łooo! Nadaje! <tararatata> Łoo! Nadaje! - bardziej melodyjna, ale też skoczna. Może jest tam jakaś mama, czy seniorita, czy meliota. I na pewno jest amor!
Pozdrowionka

Takie bogactwo tekstu wskazuje na Pitbulla. Najpierw myślałam, że Bon bon, ale raczej nie.
Stary 2014-02-04, 22:50   #1131
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
Pozdrowionka
A czy nr 1 to nie "el amor"??

Stary 2014-02-04, 22:52   #1132
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Pozdrowionka
2. z tą mi sie skojarzło... ale amor to chyba tam nie ma

http://www.youtube.com/watch?v=BQMEnEgjiQ0
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 08:07   #1133
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość

Takie bogactwo tekstu wskazuje na Pitbulla.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 10:37   #1134
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Nie śmiej się, moja tutejsza instruktorka chyba kocha Pitbulla. Jak słyszę Bon bon to mam ochotę roztrzaskać głośniki.
Stary 2014-02-05, 12:21   #1135
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
2. z tą mi sie skojarzło... ale amor to chyba tam nie ma

http://www.youtube.com/watch?v=BQMEnEgjiQ0
Skojarzylo mi sie, bo Angela ostatnio wraca do starych hitow

Stary 2014-02-05, 13:05   #1136
agaczini
Zadomowienie

mi też to 1 brzmi jak el amor heheh
Stary 2014-02-05, 15:17   #1137
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

Maraton Zumba night przelozony na maj... powalilo ich z terminem
szkoda że nei grudzien od razu
zażądałam zwrotu kasy
Stary 2014-02-05, 15:27   #1138
ihaha
Przyczajenie

Ślicznie dziękuję "kajochaa" i wam wszystkim! Tak to oczywiście el amor!
Ale ta druga piosenka to niestety nie jest miss latina, a Pitbull i bon bon to w ogóle nie podobne Ale i tak dzięki moniczorek i mini007 za próbę odgadnięcia Te "nadajje" jest bardzo charakterystyczne i dla mnie wyraźne, po prostu śpiewają "łooo nadajje!" Macie jeszcze jakiś pomysł? Pliska
ihaha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 16:49   #1139
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ta druga piosenka to niestety nie jest miss latina, a Pitbull i bon bon to w ogóle nie podobne Ale i tak dzięki moniczorek i mini007 za próbę odgadnięcia Te "nadajje" jest bardzo charakterystyczne i dla mnie wyraźne, po prostu śpiewają "łooo nadajje!" Macie jeszcze jakiś pomysł? Pliska
Może Mi Ritmo ?
http://www.youtube.com/watch?v=m6oqS4_f2lk&feature=kp
Stary 2014-02-05, 18:35   #1140
kajochaa
Raczkowanie

GG do kajochaa

Cytat:
Ja wieem o co chodzi! Na koncu jezyka mam!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości