|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
- wyrzucić psa- tak dokładnie powiedziała.... w sumie też o tym myślałam, bo mała choruje od września czyli mniej więcej od momentu, kiedy zaczeła czworakować... A co za tym idzie mieć większy kontakt z Ksadim... We czwartek idzie do moich rodziców na jakiś czas... - wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć.... Spoko, tylko, że mamy tak stare okna, że zimą są zaklejone silinoem i nie mam możliwości ich otworzyć, otwieram drzwi wyjściowe.. NA szczęście mieszkamy w sarej kamienicy i żeby wejśc do domu to trzeba z klatki schodowej wejść na taki wspólny balkon i dopiro z niego do mieszkania.... także da się w ten sposób wietrzyć... - żadnego przyjmowania gości... dużych i małych - broń boże nie wychodzić na dwór.... tu mam bardzo mieszane uczucia - Pościel trzymać na mrozie... zamrażac, bo to zabija roztocza No i chyba tyle, ale powiem Wam, że bardzo źle się poczułam po tej rozmowie.. Źle mnie potraktowała bardzo i najchetniej to wogle bym już jej na oczy nie chciała zobaczyć, niestety musze... wogle to odniosłam wrażenie, że w jej oczach jestem złą i wyrodną matką.... Szczegółów nie opiszę, bo wiadomo forum ogólnodostęne a do klubu dostępu nie mam... Rozpisałam się... Debrah ja bym pozwoliła małej jeść łyżeczką, za jakiś czas dojdzie do wprawy, a może akurat się poprawi... Tylko dawałabym jej jakieś bardziej gęste posiłki, bo wiadomo jak się skończy jedzenie zupy.... Może akurat... Paulina już coraz lepiej radzi cobie z widelcem.... co do słoiczków to mam kilka w zapasie, ale jeszcze nie podawałam, bo nie miałam okazji. Paulina zwykle jada z nami.. Idę spać, choć nie wiem czy usne, tak sie stresuje tą rozprawą... ponoć ponad 20 świadków ma być... trzymajcie kciuki... postaram się odezwać z pociągu... Muszę do Lublina dojechać, jakieś 80 km... Jakby nie mogli sprawy na miejscu zrobić.... A słyszałyście o tym chłopcu??? http://www.supertydzien.pl/wydarzeni...o-dziecko.html Miałyśmy z nim na sali w szpitalu leżeć... Biedaczek.... wogle straszna historia...chłopiec w szpitalu na sali jest z ojcem, a matka koczuje z babcią przed oddziałem... A jaki on śliczny...... dobra lece spać.... trzymać kciuki proszę jutro o 10..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i fajnie, że zakupy udane ![]() Cytat:
Cytat:
a co do plam nie pomogę niestety ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44981831]
Marsi, a ntybiogram był robiony? pewnie nie? niech zwyczajnie mu zrobią to, nawet sama zapłać, Nancy, jak tu antybiogram zrobić, wymaz z czego? czy krew? no i z moczu oczywiście czy nie ma bakterii, koniecznie![/QUOTE] pisałam marsi wyżej, krwi kochana- oby żadna z Was nigdy nie robiła posiewu z krwi dziecku... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oby Kuba dał radę ![]() Cytat:
![]() i jeszcze bo mi ucięło.. ewulkaa ![]() ![]() co do tej pani to ![]() hje zdrówka dla Polci ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
no nic... patrzala mówiła że coś tam się zaczyna dziać
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44966075]Mnie przy Agatce lekarka powiedziała, że no co ja chcę zrobić? przecież i tak nie ma sposobu na przyspieszenie wyłażenia zębów ![]() No i pierwszy wylazł gdy miała 14mcy bez 9 dni ![]() pocieszasz mnie tym ![]() Cytat:
wiesz pytalam go o to to powiedział, że nie... w ogole dziwny był ![]() nooo, przecież Was w konia nie robię ;P Hania idzie na rekord ile strzyma bez zębów ![]() brawo ! ![]() My dziś znów w krk bylismy, tzn bardziej w bochni bo robilam tam zdjęcia. Jestem padnięta, jeszcze Hania taki płacz odstawiła przy samym końcu podróży. Bidulka chciała spać a nie umiała bo autokarze... ![]() Ultra ![]()
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow! Dzis plywalnia; cel na luty - plywanie na plecach, mam wrazenie, ze Yae da rade. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44981831] różnica... wiesz, średnia, nie widzę kompletnie 3 latka jedzącego tego ![]() ![]() A kupuję naprawdę może raz w miesiącu dla urozmaicenia lub jeśli już naprawdę nie mam możliwości ugotowania. Ja czasem jeszce np. barszcz ukranski bobovoty czy rybę z kluseczkami (oba po 9mcu, fajne kawałki) kupuję, bo mała po prostu lubi [/QUOTE] JA właśnie te kupuje takie których sama nie robię albo nei umiem zrobić: głównie ryby i cielęcinę.
![]() |
#2138 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Kciuki na dziś zaciśnięte! A co do historii z dziećmi w tle - odkąd jest Młoda, o wiele bardziej ruszają mnie takie rzeczy, do tego stopnia, że czasami nawet nie czytam ![]() Cytat:
![]() ![]() I w ogóle przeglądałam Twojego bloga - przepiękne zdjęcia! ![]() ![]() Cytat:
A tak w ogóle to witam się ![]() Nocka całkiem niezła, tylko 2 pobudki od 19:00, ale za to wstałyśmy o 5:15. Młoda (z reguły nad ranem ląduje już u mnie) obudziła mnie głębokim spojrzeniem - no po prostu czułam, jak ktoś się we mnie wpatruje. Otwieram oczy i widzę uśmiechniętą minkę ![]() ![]() Jestem już w pracy. Na śniadanie mam kokosankę ![]() Miłego dnia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |||
Zakorzenienie
|
mam do Was pytanie
czy Wasze dzieci uderzają główką o poduszkę łóżeczko itp? Leo od kilku dni tak robi i patrzy na moją reakcję, kurdę martwię się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a tak podpisuje się pod tym moj syn nabawil sie astmy na wynajmowanym mieszakniu niby wszystko bylo pieknie a po jakims czasie okazalo sie ze w pokoju jest straszny grzyb masakra |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
My znowu o 7:30 wstaliśmy
![]() ![]() Black - urodziła? ![]() Gojka - ja myślę to samo co Nancyi Meneq. Moja mam i moja kuzynka mają uczulenie na grzyby pleśniowe. Z racji, że dom nie jest ocieplony, to w rogu w kuchni wylazła pleśń i jak one kaszlały, ba prawie się dusiły. A z pościelą to Ci dobrze powiedziała. Ja tak robię, uwielbiam taką chodną, świeżą pościel. Sama mam uczulenie na roztocza kurzu i na trawy - masakryczne. Fewciu jak tam Blanuś? ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- MARSI Dawid wali o wszystko, nawet do lustra podchodzi i stuka głową i bezczel patrzy czy ja patrzę, śmieje się i znowu. ALbo siedzi na łóżku i tuka o ścianę. JA też powiedziałąm TZtowi że się tym martwię. A on zbagatelizował. |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
Marsi, tak, moja uderza. A potem patrzy na moją reakcję i się śmieje. Ostatnio zauważyłam, że się wycwaniła i uderza głównie, jak wyczuje, że to poduszka, a nie coś twardego. Widocznie szczebelki parę razy dały się we znaki
![]() Hope, mój TZ to samo - "daj dziecku spokój" albo - moje ulubione - "zaufaj jej". Na co ja odpowiadam - "ufam, więc sprawdzam" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
marsi Yae tez uderze glowa. Na topie jest szyba, lustro i lodowka.
A kreca sie Wasze dzieci dookola wlasnej osi? Yae od kilku dni jest tym zafascynowana ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pogrubionego, wybacz, ale ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Chyba czekamy na nowy zabek...
Yae leje sie z buzi, ilosc kup tez porazajaca, a do tego gryzie z taka furia, ze najlepiej jej z drogi schodzic - ksiazeczka do kapieli i klocek drewniany zostaly pokonane - rozszarpala je. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Amelcia wstała przed 7 i piszczy, krzyczy, masakra jaki hałas
![]() Chodzi coraz szybciej, coś czuję że zaraz będzie biegać. No i cóż, sniadania nie chce zjeść. Tak już jestem wyczerpana tym, ileż to może trwać ![]() Ja bym chętnie nie kupowała słoików ( na pewno nie zamierzam dawać do 3r.z - ta granica wiekowa to jakaś masakra ![]() moja siostra wylatuje dziś do uk ;( nie wiadomo na jak długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok, dwie pobudki: na jedzeni i picie. I jak tu nie dawać dziecku jeść w nocy
![]() Ale z Tż kwas znowu. Mieliśy jechac w piątek na narty i teraz nie wiadomo co z tym ![]()
#2148 |
Zakorzenienie
|
Hej u nas znowu noc beznadziejna, Amelka o 1 wstała i bardzo płakała... brzuch bolał, bączków pare poszło... nosiłam ja itd..
Ma troche zatkany nos, dałam jej w nocy ibum, bo już nie wiedzialam co robic, troche sie uspokoiła.. ale i tak masakra.
![]() |
#2149 |
Konto usunięte
|
Bokeh, śmiesznie szły, najpierw jedynka dolna, potem druga, potem górna, kawałek dwójki, druga jedynka górna, dwójka wyszła do końca za to kolejna górna dwójka wyszła kawałek i ze 3mce tak siedziała
![]() ![]() ![]() Debrah, ściskam mocno, też chodziłam obładowana jedzeniem, bo może to zje, może kawałeczek tamtego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj o mm pisalyscie. Tutaj to wyglada zupelnie inaczej. Jest mm 1 i 2. Teoretycznie 2 jest od 9msc do 3rz, ale jesli nie ma specjalnych wskazan, to zaleca sie karmic 1 do skonczenia 1rz. Dlaczego? Bo mm 1 jest zrobione na podobienstwo mleka matki - na podstawie tysiecy przeslanych probek, a 2 jest to mleko uzupelniajace stale posilki i jest bogate w substancje, ktore trudno dostarczyc jedynie z jedzenia, np. zelazo, wapn.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
kurnaaaaa niech już bedzie ta wiosna;]
zrobiłam se zdjecie bebzuna;> z rana jeszcze jako tako wygląda, gorzej wieczorem ![]() ![]()
![]() |
#2153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44988036]
Debrah, ściskam mocno, też chodziłam obładowana jedzeniem, bo może to zje, może kawałeczek tamtego... ![]() no dokładnie, koszmar - nikomu nie życzę. Dobrze chociaż, że mama i t. przestały komentować, skoro widzą ile robię w tym kierunku i same próbują i..nic. Bo łatwo się mówi, dopóki ktoś nie zobaczy jak to wygląda w praktyce. Nieprawdopodobnie zazdroszczę wszystkim mamom, które przygotowują obiad a dziecko otwiera buzię, cieszy się, zjada.. Ja już tracę nadzieję, że zobaczę jak to jest. ![]() ładny brzuszek! |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Rozeznanie
|
![]() Umieram, moje dziecię wstało o 7.30 (wiem ze u Was to norma ![]() ![]() Wczoraj była u mnie koleżanka i młody ja pokochał miłością absolutna bo dala mu swój zegarek ![]() ![]() ![]() Debrah ![]() A ja natomiast martwię się... Nie siedzeniem. Juz nie wiem o co chodzi. Młody wszystko robi: raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach i pchaczu ale posadzony leci. Nauczył się siedzieć jakiś czas temu na kolanach (tak jak Pietraszko na filmiku ostatnio), inaczej nie chce. Nie wiem czy to bardzo źle dlatego idziemy znów do neuro... Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-02-05 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |||||
Zadomowienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() Klub jest w tej chwili zamkniety na nowych członków, ale nie przejmuj sie opiniami na swój temat, jestes najlepsza mama dla Paulinki jaką mogła mieć ![]() mam nadzieję, że w końcu się Wam ułoży ze zdrówkiem Pauliny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my musimy zacza kaszlec i tez reakcja płaczem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nowszych rewelacji to moje dziecko od wczoraj jest w żłobku. Wczoraj ok 2 h i dziś już od 8 do 11.30. Niania z dnia na dzień nam zrezygnowała, bo poszła na staż (PONOĆ!!!, bo nie wiem czym były wcześniejsze nieobecności usprawiedliwiane głupimi wymówkami). Tak czy siak i tak bym ją wywaliła, bo mnie zaczęła irytować dość bardzo. Wyobraźcie sobie, że w styczniu nie było jej 5,5 dnia. Rozwaliła nam cały miesiąc. Siostra musiała przyjeżdżać do Oli, ale i tak musiałam 3,5 dnia siedzieć z Olą a projekty wisiały. Zaczęliśmy myśleć co zrobić, a że Skarżysko 2 lata temu wzięło kasę z Uni i utworzyło 3 żłobki i Klub dziecięcy to Ola poszła do żłobka. Kasowo też nam to na dobre wyjdzie, bo żłobek to 1/4 tego co jej płaciliśmy. Ola jest bardzo dzielna, ale rozłąka z mamą trudna. Wczoraj nie było płaczu, a dziś trochę płakała dość bardzo. No, ale przyzwyczaić się musi. Żłobek jest mały, bo maksymalnie może być 24 dzieci. Teraz Ola jest 21 dzieckiem. Panie fajne, a że Ola uwielbia dzieci to się przyzwyczai. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Yae chodzi krecac sie ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-02-05 o 08:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ultra jeśli można zapytać to czym się zajmujesz zawodowo? Cytat:
IFwka a Wy już wróciłyście do domu bo przegapiłam? Mnie to TŻ wk.u.rwia z kichaniem bo nie umie powstrzymać intensywności. Ja to mogę tak zrobić że prawie nie słychać, tak przytłumić w sobie a ten jak kichnie to u sąsiadów słychać, masakra. Na szczęście Igi ma twardy sen (po mamusi) i nie budzi się. No i nie boi się też na szczęście tego kichania Igor choć nawet ja się czasem wystraszę...
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-02-05 o 09:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
my oczywiście przed sniadaniem jeszcze...rzuca i pluje chlebem chodząc po domu.
Ja nie wiem co to znaczy radość z przygotowywania jedzenia dla dziecka, nie mam pojęcia. Ja wiem tylko co to znaczy kombinować. Zaraz robię kaszę jeśli nie ruszy kanapki.. a potem wkroczy owoc, cokolwiek, cokolwiek.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.