|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to możliwe?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i co z imieniem? Wybrane? Zostało 5 dni ![]() BeautifulLie spokojnie to samo miałam a teraz martwię się że że do 42 będzie we mnie kurczak siedział i robił się coraz większy
|
|||||||||
|
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz sie poplacze
|
|
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
cayenneOna kochana wszystkie cioteczki wizażowe trzymają kciuki do poniedziałku
<kciuki>agayka111 wszystko będzie dobrze, ja dostaje biegunki jak z 2 dni się nie opróżniam i małemu robi się za ciasno. dobrze, że synuś mi tak pomaga ![]() BeautifulLie może Twoja macica wyjątkowo intensywnie ćwiczy żeby wynagrodzić Ci to w postaci łatwego porodu będzie dobrze teraz to już z górki, nic złego się nie wydarzymagduś2 mojego Tzta też ostatnio molestowałam filmikami twierdzi że da radę :0 Wczoraj byłam na tym pogrzebie, potem na stypie, gadałam z taką siostrą cioteczną męża, miała wykupiona położną spotkała się z nią na 2 tygodnie przed terminem dała jej czopki jakiś zastrzyk, za półtora tygodnia zaczęły jej się skurcze delikatne, wcześniej nic jej nie bolało, pojechała do szpitala a tam już rozwarcie 7 cm każdy się dziwił że to już w sumie po porodzie i jak to możliwe szkoda że nie rodze w tym szpitalu bo chętnie bym wzięła tą położną ale nie każdy ma takie szczęście
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biore insuline i bardzo plakalam. Boje sie ze mi cukrzyca zostanie. Moze u ciebie wystarczy dieta. Plus tego taki ze zatrzymuje sie tycie. Nie martw sie Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki by wyniki były tylko trochę podwyższone
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
asienka
|
|
|
|
#4327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam takie przeczucia, że do kwietnia niewytrzymam, w połowie marca ściągają mi pessar a potem to już wszystko sie może dziać. Mam nadzieje, że wytrzymamy do końca!!! ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4328 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
schab z brokułem-brzmi pysznie, jak przyrządzasz?Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
|
|||||
|
|
|
#4329 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za 33tc i leż i odpoczywaj i 3mamy na pewno wytrzymasz do wtorku, oszczędzaj się Cytat:
a jak nie to no i za komode !Cytat:
oby wszystko było dobrze. Lepiej, żebyś sie stawiła do kliniki i żeby Ci pomogli niż masz zaszkodzić sobie albo dziecku, dziewczyny tez mają problemy cukrzycowe i świetnie dają sobie rade ![]() My dzisiaj mamy wizyte i USG, już sie nie moge doczekać ! oby wszystko było ok, dziewczyny 3majcie kciuki już chce zobaczyć moją Fasolke, stęskniłam sie okrutnie ! Zosia też włazi mi pod żebra i urządza lekcje anatomii, ciężko mi wtedy siedzieć i oddychać. Zaraz sie biore za urządzanie podwozia, już mi słabo jak o tym pomyśle
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja już gratulacje składam
|
|
|
|
|
#4331 |
|
BAN stały
|
Czesc, nie jestem jedna z Was, ale potrzebowalabym opinii i pomocy.Planuje kolejna ciaze i wszyscy mowia, ze najlepsze miesiace to marzec i kwiecien, ale ja nie jestem przekonana wiec mam pare pytan.
1. Jak Wam sie chodzi zima z duzym brzuchem szczegolnie jak duze mrozy?Nie meczy Was nie dosc brzuch to jeszcze tona cieplych ciuchow. 2.Jak sobie radzicie z garderoba ciazowa?Szczegolnie chodzi mi o kurtki.Kupowalyscvie nowe?Duze sa koszty tego?A jak z butami?Wkladacie nogi w kozaki?Jakie nosicie. Wiem, ze moze to blahe pytania, ale zalezy mi na tym zeby wiedziec na co sie decyduje, albo zaplanowac ciaze w innym terminie. Poprzednie dzieci mialam jesienne wie letnie kiecki, tuniki nosilam, nie bylo problemu ze plaszcz niedopiety.Latem meczyl upal, ale wanna z zimna woda pomagala Nie moge obie pozwolic na nie wychodzenie z domy. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-05 o 10:26 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
martyna
|
|
|
|
#4333 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie tylko szybko, żeby nie było że zaginęłam.
Podczytuje Was cały czas, ale nie mam za bardzo głowy teraz żeby ospisywać. Troche mi się problemów narobiło, ale nie z małym z małym póki co wszystko ok. Jestem w 34tyg. Trzymam za Was wszystkie moccccno kciuki ![]() ![]() Mam nadzieje, że niebawem u mnie wszytsko sie wyjaśni, i będe spokojniejsza. |
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Side, imię nie wybrane, ale właśnie owa kolezanka mnie uspikoila, powiedziała, żebym się nie spinala i ze jak zobaczę wikinga będę wiedzieć. Trochę mnie to uspokoilo i coś w tym jest. Jedna styxzniowka wiedziała całą ciążę, jak dziecko będzie miało na imię, pod koniec zaczęła mieć watpliwosci, a jak zobaczyła synka, to wiedziała od razu - oczywiście zupełnie inaczej
)Dzięki dziewczyny za pocieszenia i kciuki. Leżę w łóżku i jakoś dziwnie mnie w dole brzucha sciska próbuje się nie przejmowaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4335 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień pod tytułem "Czekamy na pana Brokuła"
![]() Cytat:
Ja przynajmniej mam najlepszą przyjaciółkę 150 km ode mnie. Gdyby nie to, że juz była moja świadkową, to bym sie zastanawiała, czy jej nie wziąć na chrzestną. To nie od ilości pracy zależy, czy komuś się chce... tylko od "ludzia". Cytat:
Cytat:
za dokładniejszy test- może nic nie wyjdzie, a nawet jeśli, to masz tu silna grupę wsparcia.Cytat:
2. Z butami zupełnie nie mam problemów, bo noszę to, co przed ciążą. Kurtkę jedną dostałam- w dwie przedciazowe jeszcze się, mimo 9. miesiąca, zapinam. Martyna- za wizytę
|
|
#4336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mimo, że może nie mam ogromnego brzucha chodzi mi się czasem ciężko. Wszystko też zależy od dnia. Czasem śmigam jakbym nie była w ciąży a czasem się wlokę jak staruszka. A nie sorry staruszki jeszcze mnie wyprzedzają....ad2. Prócz 2 par spodni ciążowych nie musiałam niczego kupować. Do kurtki jeszcze się dopinam (skończony 33 tydz). Ale jeszcze wszystko przedemną. W razie czego mam jedna jeszcze większą kurtkę, starą bo starą ale jak trzeba będzie to ją poszukam. Płaszcz już dawno schowałam, już był przyciasny. Do kozaków się dopinam, czasem chodzę w adidasach jak mi się nie chce kozaków zakładać. W sumie już jestem na l4 więc w domu chodzę w spodenkach męża, nic mnie na brzuchu nie uciska przynajmniej. |
|
|
|
|
#4337 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ja bym nie puściła tż do kina beze mnie A jakby już poszedł to bym zaraz dzwoniła, że rodzę Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja dam radę urodzić bez znieczulenia. Moja mama urodziła dwójkę dzieci bez znieczulenia ja też muszę dać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj już lepiej? Umknęło ci, bo pamiętam, że o tym pisałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. Myślę, że z brzuchem chodzi się tak samo czy w mrozy czy w upały. Trzeba bardziej uważać na śniegu żeby zachować pion 2. Buty mam normalne, nawet śmigam ciągle na obcasie Kurtkę mam pożyczoną, ale w lumpach też można wyrwać coś za grosze, już dawno zrezygnowałam z dżinsów na rzecz leginsów i kupiłam tylko kilka większych sweterków - w lumpie Reszta bez zmian. W ogóle ucięło mi cytowania Pamiętam, że trzymam kciuki za wszystkie twardniejące brzuchy i bezczelne szyjki Elunka grozisz mi dodatkowymi kilogramami To ja na przekór powiem ci, że właśnie rośnie mi ciasto na pizzę
|
||||||||
|
|
|
#4338 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak położyłam się o 23 to brzuch mnie bolał i ten ból to się nasilał to ustawał na chwilę i tak przez godzinę. Wstałam, wzięłam nospe i przysnęłam, ale obudziłam się za jakieś o 2 i czuję, że znowu boli, ale już mocniej. Zaczęłam w panice szukać w internecie wiadomości o skurczach B-H. Tak jak pamiętałam, wszędzie piszą, że nie powinny trwać dłużej niż godzinę a u mnie już ponad 2! środek nocy, ja przydygana postanowiłam siedzieć i obserwować te skurcze i nagle myślę sobie ze strachem, że kapci do szpitala nie mam siedziałam przy telewizji do 4.30, napiłam się mleka, Mała zaczęła fikać, ból nieco ustąpił i w końcu nieco spokojniejsza poszłam spać. Cytat:
![]() A facet w biedronce to już w ogóle może nie zauwazył Twojego brzucha, wiesz, że faceci niekoniecznie akurat na brzuchy patrzą, najpierw pupa potem cycki czy odwrotnie![]() Cytat:
A co do sprzątania to mimo, że jestem na zwolnieniu, w ciąży nie sprzątam z użyciem chemikaliów, więc łazienka, wc i klatka schodowa są w przydziale obowiązków męża, wraca z pracy i jedzie na szmacie - i nie uważam żeby był bohaterem z tego powodu, bo na dziecko decydowaliśmy się wspólnie i zdawał sobie sprawę z moich ograniczeń podczas ciąży i że dużo obowiązków spadnie na niego Cytat:
Cytat:
pochwal sie prezentami![]() Cytat:
Cytat:
taka z Ciebie koleżanka Koziemleko?![]() Mój świat jest o wiele piękniejszy od poniedziałku, bo mąż sie sprężył i całą kuchnie przygotował pod meble, teraz tylko czekać, aż zjawi się ekipa z meblami, a póki co znowu mam lodówkę i szafki w kuchni, a jadalnia nie przypomina placu budowy Cytat:
Spadam baby, mąż urywa się z pracy i zabiera mnie na spacer do lasu, jest piękna pogoda, śnieg i słońce jak w maju ![]() A i chyle czoła przed naszym herbem - brokuł rządzi!!!!!!!!
|
||||||||
|
|
|
#4339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pewnie wtedy jadłam za mało brokuła i nie pamiętam ![]() Cytat:
Ja dziś tak twardo spałam że pewnie jakbym urodziła to bym rano znalazła Piotrka między nogami No i fajnie że gniazdo prawie uwite |
|||
|
|
|
#4340 | |||||
|
Moderator
|
Dziekuje za kciuki
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym powiedziala ze przykro mi, ale chyba jestem bardziej potrzebujaca niz on ![]() Na pewno bym nie wpuscila Cytat:
![]() Nam polozna mowila ze po tym gazie czlowiek czuje sie jakby pijany byl - dla mnie ekstra ![]() Nie taniej byloby zadzwonic najpierw i zapytac czy jest? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Latem bez ciazy sie ciezko oddycha i czlowiek jest padniety od upalu - ja bym chyba umarla, skoro teraz mi tak ciezko ![]() Jesli chodzi o ciuchy to ja kupilam sobie tylko 2 pary ocieplanych leginsow i 1 spodnie ciazowe i nic wiecej - bluzki sie rozciagaja, a w plaszczu przeszylam guziki blizej krawedzi i tez jest caly czas dobry ![]() Buty tez nosze te sprzed ciazy (dlugie, plaskie kozaki) - takze ja akurat z ciuchami nie mialam zadnego problemu. Mrozy i zwiazane z tym tony ciuchow, nie dokuczaja mi bardziej niz przed ciaza - a wrecz jak mi duszno to przyjemnie wyjsc zaczerpnac takiego powietrza ![]() Ja jestem zadowolona z pory roku. Jeszcze jeden plus - dzieciaczek chociaz z lata skorzysta
|
|||||
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
No nie mogę, zachciało mi się pasty brokulowej
serio zbiorowa podświadomość ![]() Asienka, nie martw się na zapas, u mnie wykazało 159 z 50g glukozy, powtorzylam testy i wyniki co prawda w górnych granicach, ale w normie. Tris, co do chrzestnej, ja mam w zasadzie wszystkich w PL, więc nie gra roli, tu nie mam kogo wybrać. Zresztą jestem trochę zagubiona w wyborze, bo dla Kajetana wybralismy rodzine.... I moja siostra się nieźle sprawowala całe jego zycie, ale na 18.urodziny dała d.najmniejszego prezentu nie dostał. A chrzestny szkoda slow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, z ta tona ciuchow to bez przesady, ja chodze w swetrze i bluzce bokserce pod spodem...2. Chodze w getrach grubych i swetrach sprzed ciazy dlugich, rozciagliwe sa ::P kurtke kupilam w ciuchu, troche wieksza, a druga mam z wyprzedazy za 50 zl, juz duzo wieksza, juz niedlugo bede sie musiala na nia przerzucic:/ Buty normalne - tzn nie puchna mi bardzo nogi, co mogloby sie dziac w lecie w upaly. Uwazam wlasnie, ze z tego powodu lepiej byc w ciazy w zimie, bo nie mecza upaly okrutne.. W ogole super urodzic na wiosne, cala wiosne i lato z wozeczkiem pomykac ![]()
|
|
#4343 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kochane jestescie, dzieki za wsparcie
![]() Cytat:
![]() nie, z Natalia tez musialam sie tam zglosic juz na czczo, potem pilam 2 razy glukoze i kluli mnie 3 razy Teraz sie martwie, bo w ten dzien co mialam to badanie prawie nic nie jadlam a moj wynik na granicy No nic, zrobilam juz termin na przyszla srode Cytat:
![]() Cytat:
2. nie kupowalam kurtki Do butow normalnie wchodze, nie puchna mi nogi to nie mam takiego problemu Czasem tylko tz pomaga je sciagnac
|
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny faktycznie jakaś chwilowa masowa panika na wątku czy co? Mnie też boli to tu to tam, brzuch twardnie je mam skurcze no ale w końcu jesteśmy na tym etapie ze takie rzeczy powinny być w miarę normalne. A czasem jak czytam wasze posty to mam wrażenie ze wszystkie zaraz urodza a ja zostane tutaj sama do terminu porodu 13 marca) a i jeszcze przenoszę pewnie te 8 dni
Chociaż oczywiście wolałabym nie Wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu w sr i jestem bardzo zadowolona. Faktycznie dużo cennych informacji o ciąży. Następne spotkanie to temat poród, kolejne to załatwianie papierów do urzędów a ostatnie to karmienie piersią. Cytat:
ah i tony ciepłych ciuchów nie potrzebujesz, od kiedy jestem w ciąży jest mi ciągle gorąco a tak to zawsze było zimno.Ad2. Kurtkę kupiłam bo zawsze lubiłam dopasowane rzeczy wiec w moja nie wchodzę. I kupiłam jedną parę jeansów z gumą które noszę juz od 4 miesiaca i na pewno do końca w nie wejdę poza tym swetry tuniki i leginsy pasują sprzed ciąży. Buty to samo, zresztą na mrozy mam buty emo za które mogę dać się pokroić, poprostu wsuwam stopę nie trzeba się zginąć i męczyć z rajstop ami czy skarpetkami Wiem ze niektóre mamy chwała sobie takie miesiące jak maj i czerwiec na poród jeżeli chodzi o garderobę oczywiście. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-05 o 11:15 |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bebe możesz sobie przynajmniej bez wyrzutów sumienia pozwolić na kolejny ciążowy zakup - kapcie ![]() A tak na serio to dobrze, że już przeszło dla męża Szybko mu to idzie
|
|
|
|
|
#4346 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szacun dla niej za chęciCytat:
Cytat:
I moim mój TŻ też sam remontuje górę na zmianę z tatą i bratem, i mam dosć Cytat:
![]() Cytat:
2. Kurtkę kupiłam nową za 60 zł w pepco więc wydatek żaden. Buty noszę te, co przed ciążą. Kupiłam jeszcze 3 pary spodni z gumką w H&M i chyba jedną szerszą bluzkę w diverse za 15 zł ![]() Myślę, że koszt ubrań jest podobny do tego jakbyś rodziła latem, bo przecież wtedy też się trzeba w coś ubierać. Cytat:
wpadłam rano na wagę i mi się przypomniało, żeby się zważyć przed jedzeniem, od razu lepiej ![]() Ja dzisiaj robię frytki ![]() Cytat:
![]() kurde, tylko ja nie wiem jeszcze, co to te skurcze? ![]() udanego spaceru
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
I wszystko jasne
Wiem, że warzywa są drogie o tej porze roku, ale brokuł to podstawa w naszym stanie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cayenneOna super prezent dostałaś.
za te 5 dni wytrzymasz TeQiba za komodę nie daj się w piątek ![]() BeautifulLie Ty też wytrzymasz bebe97 no wiesz, poród, to poród, nic strasznego , ale w czym miałabyć chodzić po szpitalu, w kozakach? Jest to nie mały problem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mozna sobie gdybać, co byłoby by lepsze, bo ja sama kiedyś mówiłam, że fajnie by było na wiosnę, ale padła decyzja o dziecku, to zaczęliśmy się starać od razu bez patrzenia na potencjalną porę roku. Pary starają się miesiącami, jak nie latami i w takim wypadku naprawdę pora roku nie ma znaczenia. Oczywiście zyczę Ci, by udało się tak, jak zaplanujesz, ale reszta jest nie ważna, bo widzisz:1. Kupiłam płaszczyk za 100zł a miałam go na sobie kilka razy, bo jest taka ciepła zima, że chodzę w grubszej bluzie. 2. Przed ciążą nosiłam dłuższe bluzki, więc teraz się sprawdzają. 3. Buty normalne adidasy, bo jak już pisałam u nas zimy nie ma, czasami tylko załozyłam zimowe. 4. Mam jedną parę spodni ciążowych i reszta dresy. Cytat:
![]() Ale nie wiem czy zdecydowałabym się na zzo jakby było u mnie w szpitalu. Jak za darmo, to pewnie tak, ale jak płatne, to na pewno nie
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my sobie razem ponosimy tą ciąże ![]() teQiba to w piątek oglądam wiadomości
|
|
|
|
|
#4350 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. wlasnie nie wiem jaki wynik Z tego szoku zapomnialam spytac, jutro sie dowiem ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

Ale mało tego było.
Albo jakiś gęstszy śluz 

trzymam kciuki by wyniki były tylko trochę podwyższone 
Też mam takie przeczucia, że do kwietnia niewytrzymam, w połowie marca ściągają mi pessar a potem to już wszystko sie może dziać. Mam nadzieje, że wytrzymamy do końca!!! 

za wizytę
leż i odpoczywaj i 3mamy
a jak nie to
już chce zobaczyć moją Fasolke, stęskniłam sie okrutnie !

siedziałam przy telewizji do 4.30, napiłam się mleka, Mała zaczęła fikać, ból nieco ustąpił i w końcu nieco spokojniejsza poszłam spać. 
Jak za darmo, to pewnie tak, ale jak płatne, to na pewno nie