Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 12:09   #2701
Agnieszka257
Raczkowanie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu.Mała była dzielna,popłakała trochę,ale się szybko uspokoiła.Teraz śpi budulka moja.Spytalam o dawanie jej mm na noc,powiedziała,że mogę jej dać,że może będzie spała lepiej,czyli dowiedziałam się tego,co już od Was wiem.Jeszcze raz dzięki za kciuki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Brawa dla córeczki,ze taka dzielna była
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:09   #2702
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

od jutra w Kauflandzie deserki Hipp po 2,59
Stary 2014-02-05, 12:11   #2703
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie wiem jaki dać dzisiaj sloik Julce,bo jak na razie jadła samą marchewkę, banana, jabłko i marchew z jabłkiem. Mam tutaj ograniczony dostęp do wielu smaków i w szafce stoi ziemniak ze szpinakiem, ziemniak z marchewką( polskie słoiczki) ,no i warzywa z mięskiem 4+ (angielskie). Boję się,że jak dam kolejną marchewkę,to ją zatwardzi,bo przeciez dziennie marchewki nie może jeść... :/
Czy ze szpinakiem może być podobnie?
szpinak ją może przeczyścić,więc może daj. Tylko kupa wygląda jak to co w słoiczku było.

ja na razie młodemu ograniczyłam kaszkę i słoiczki, skoro je tak ładnie mleko.

Dziewczyny mam pytanie do tych co mają tą nakładkę na palec do mycia dziąseł, nie pisze na opakowaniu przypadkiem po hiszpańsku ? Bo nie wie jak to sie nazywa, a chciałam zamówić w aptece i nie mogę znaleźć.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:14   #2704
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Piłam kilka dni temu piwo czekoladowe pychota . Ale nie na śniadanie .
A z jakiej firmy?Zartowalam z tym sniadaniem, w moim tempie to jakbym zaczela przy sniadaniu to bym skonczyla przy kolacji

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:

Właśnie a jak to jest w zaawansowanej ciąży w zimie, też puchną nogi? Bo ja w lecie nic na stopy nie mogłam ubrać. Nawet chyba do miesiąca po porodzie tylko klapki pasowały. Miałam stopy jak u słonia, ale lekarze mówili, że to normalne, że zejdzie. No zeszło, ale jakby było chłodniej to nie miałabym co na nogi włożyć!
Tez sie nad tym zastanawiam. jaq innych niz klapki nie moglam ubrac pod koniec i ze skarpetkami byl problem zeby sie zgiac, dlatego nie chce ciazy zima, bo ubieram wtedy 2 pary.Kurtki teraz mam na styk.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:16   #2705
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
My już po szczepieniu.Mała była dzielna,popłakała trochę,ale się szybko uspokoiła.Teraz śpi budulka moja.Spytalam o dawanie jej mm na noc,powiedziała,że mogę jej dać,że może będzie spała lepiej,czyli dowiedziałam się tego,co już od Was wiem.Jeszcze raz dzięki za kciuki

dla dzielnej kruszynki
Stary 2014-02-05, 12:19   #2706
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A z jakiej firmy?Zartowalam z tym sniadaniem, w moim tempie to jakbym zaczela przy sniadaniu to bym skonczyla przy kolacji

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Tez sie nad tym zastanawiam. jaq innych niz klapki nie moglam ubrac pod koniec i ze skarpetkami byl problem zeby sie zgiac, dlatego nie chce ciazy zima, bo ubieram wtedy 2 pary.Kurtki teraz mam na styk.
Ano takie . Nawet sobie fote zrobiłam przed wypiciem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piwo.jpg (95,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-02-05, 12:27   #2707
Larysa88
Zakorzenienie

kurde, zaspałam z glutenem wydawało mi się ciągle że to za miesiąc dopiero mam robić, a to już w 6 miesiącu eh, muszę szybko kaszkę kupić

i nie wiem jak ze słoikami po 5 miesiącu, bo jest wieeele z królikiem, cielęciną, indykiem, kurczakiem ... codziennie nie mogę tak podawać, tylko 2x w tyg? a w inne dni to co dawałąm w 4 miesiącu tak?
kurde gubię się już a i dzisiaj mam jakiś zmulony dzień i nie ogarniam chyba :/
Stary 2014-02-05, 12:32   #2708
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kurde, zaspałam z glutenem wydawało mi się ciągle że to za miesiąc dopiero mam robić, a to już w 6 miesiącu eh, muszę szybko kaszkę kupić

i nie wiem jak ze słoikami po 5 miesiącu, bo jest wieeele z królikiem, cielęciną, indykiem, kurczakiem ... codziennie nie mogę tak podawać, tylko 2x w tyg? a w inne dni to co dawałąm w 4 miesiącu tak?
kurde gubię się już a i dzisiaj mam jakiś zmulony dzień i nie ogarniam chyba :/
przeciez na mm pozniej sie podaje
Stary 2014-02-05, 12:34   #2709
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
to bardzo się cieszę

wiem że było już kilka razy, więc z gory przepraszam ze pyt. po raz kolejny, czego używacie do inhalacji, jak dziecko ma sam katarek?
z góry dziękuję

wybywamy na spacerek!
Sola fizjologiczna

Bylysmy na spacerku juz, pogoda piekna tylko wieje strasznie, mala pozaslaniana, ale mnie wywialo okropnie... teraz jeszcze dosypia w bujaku przy oknie

W REALU znowu promo na pampersy od jutra, za 52,49zl 96szt 3 (0,55zl/szt.) inne rozmiary tez sa. A jeszcze za kazde wydane 100zl dostaje sie 10zl na nastepne zakupy i ta promocja od 7-9.02

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2014-02-05 o 12:38
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:38   #2710
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
przeciez na mm pozniej sie podaje
Najpierw trzeba zrobić ekspozycje na gluten. Przy mm po 5 mc-u. Trwa 3 miesiące.
Stary 2014-02-05, 12:41   #2711
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw trzeba zrobić ekspozycje na gluten. Przy mm po 5 mc-u. Trwa 3 miesiące.
no właśnie. teraz jesteśmy w 6 więc to już

Ty Marta już robisz ekspozycję?
Stary 2014-02-05, 12:46   #2712
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie. teraz jesteśmy w 6 więc to już

Ty Marta już robisz ekspozycję?
I jak sie ja robi?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:47   #2713
misia332
Zakorzenienie

http://lovi.pl/pl/produkty/10/Butelka+wielofunkcyjna

czy to jest przydatne ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:49   #2714
mariiasia
Zadomowienie

hej
dzięki za miłe powitanie z powrotem
bardzo mi brakowało wizażu, pewnie też dlatego, że na moim zadupiu jest mało dziewczyn z maluszkami i nie bardzo jest z kim pogadać o kupach, mleku itd itp także dziewczyny dla Was!!!

Cytat:
Witam o jakże pięknej porze!Tak mnie naszło,jak Wy obcinacie dzieciom paznokcie?Tzn.jakie macie sposoby na wyrywajaca się rączkę?I kurcze,czy u Waszych maluszków pazurki zaraz po obcięciu też są takie ostre?Bo u nas strasznie,może to wina nożyczek?Czym Wy obcinacie?

ja używam obcinaczek specjalnych dla niemowląt i szczerze powiem, że zależy jaki malutki ma dzień, jak dobry to obetnę bez problemów, a jak mu tylko coś nie pasi to nawet na śpiocha nie da rady

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
cześć wracam do zywych sebuś dziaij pospał od 19;30 do 24 a potem coś ze trzy pobudki więc byłabym mega wyspana gdybym ni poszła spać po 24
gratuluję ząbków coraz więcej się pojawia i to bardzo szybko
teacherka kciuki za zuzinke ...dacie sobie rade
czyli nie tylko ja tak mam, że powinnam kłaść się wcześniej a śpię po dwie trzy godziny i chodzę nieprzytomna

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, pocytowałam, a teraz napiszę co u nas Byliśmy wczoraj na rehabilitacji. Babeczka tak wymęczyła Szymonka, że już po zakończeniu ćwiczeń zasnął i ubieraliśmy go na śpiocha. Biedaczek płakał w trakcie niektórych ćwiczeń, bo sprawiały mu trudność, ale to znaczy chyba, że są odpowiednio dobrane, bo gdyby nie stękał i nie mruczał i by z łatwością je wykonywał, to chyba nie w tym rzecz Tak mocno trzyma główkę w pionie, że nie potrafi spojrzeć w dół i żadne zabawki go nawet nie interesują, bo nie umie utrzymać brody przy klatce piersiowej. No cóż, będziemy duuużo ćwiczyć i musi być poprawa

Noc ciężka, po 10 wstawaniu i podawaniu smoka przestałam liczyć. Szymuś jakiś taki niespokojny był, mruczał, płakał, może coś go bolało po tych ćwiczeniach?! Mój maluszek kochany...

Aaaaa wczoraj byliśmy w sprawie rehabilitacji na NZF u uwaga... nabliższy termin na koniec SIERPNIA
a dlaczego chodzicie na rehabilitacje? przepraszam za pytanie, ale nie jestem w temacie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas znów noc przespana a teraz sobie leżymy w łóżku i Bartek mi śpiewa
Kochany synuś wy też się tak rozczulacie nad swoimi dziećmi czy jestem dziwna ??
nie jesteś dziwna. a jeśli jesteś to jest nas już dwie jak Szymek ostatnio śmiał się na głos do zasłony to się rozpłakałam ze wzruszenia

Cytat:
Ja i tak boję się o kolejną ciąże. Czy znowu nam to tyle zejdzie, czy znowu będę musiała włączyć kolejne leki. Mam pewien uraz w psychice po jednym obumarciu, gdzie musiałam chodzić z nierozwijającą się ciążą dopóki mi beta nie zaczeła spadać (warunek skierowania do szpitala na łyżeczkowanie). Nigdy nie zapomnę, jak w oczekiwaniu na wyrok popadałam w skrajności. Kiedy już dostałam skierowanie na czyszczenie, poczułam obrzydzenie do siebie, do tej "kropki". A później te tabletki na wywołanie skurczy....zabieg. Dziękuję Bogu, że mam dziecko, bo bałam się i wmawiałam sobie, że nigdy nie zostanę mamą, bo tak krętą mieliśmy drogę do naszego szczęścia.
masakra, aż mi ciarki przechodzą... ja mojej ciąży nie uważałam za piękny okres oczekiwania tylko za codzienną walkę o dziecko. nasza droga po maleństwo też była bardzo trudna, bo u nas dla odmiany to lekarze mówili, że nie będę matką. ale.... to było i minęło a teraz mamy nasze szczęścia

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie wiem jaki dać dzisiaj sloik Julce,bo jak na razie jadła samą marchewkę, banana, jabłko i marchew z jabłkiem. Mam tutaj ograniczony dostęp do wielu smaków i w szafce stoi ziemniak ze szpinakiem, ziemniak z marchewką( polskie słoiczki) ,no i warzywa z mięskiem 4+ (angielskie). Boję się,że jak dam kolejną marchewkę,to ją zatwardzi,bo przeciez dziennie marchewki nie może jeść... :/
Czy ze szpinakiem może być podobnie?
kiedy zaczęłyście wprowadzać słoiczki, kaszki? Szymcio kończy niedługo 4 miechy i się zastanawiam co i jak z tym jedzeniem....

Cytat:
Wspaniały opis mariiasia. Ja dopiero teraz mogę się przyznać, że miałam depresję ok miesięczną spowodowaną formą porodu. Obwiniałam siebie, że nie urodziłam sn tylko cc. Nie dochodziło do mnie, że życie moje i dziecka było zagrożone, że mała nie miała szans urodzić się naturalnie. Obwiniałam siebie, że zawiodłam męża, bo tak bardzo chciał być przy mnie, przeciąć pępowinę. Mam taki charakter, że zawsze lubię mieć wszystko wcześniej zaplanowane i iść zgodnie z punktami. Dopiero teraz mogę powiedzieć, że to hormony poporodowe dały we znaki. Teraz cieszę się, że nie jestem tam na dole "poszarpana" jak to moja teściowa powiedziała "jesteś jeszcze dziewicą" , mam zdrowe dziecko, ja żyje, a mąż i tak był przy mnie cały czas. Jak sobie przypomnę te bóle krzyżowe, yyy...drugą ciążę też chciałabym zakończyć cc bo mam teraz schizo, że blizna podczas porodu może się rozejść, że znowu może być coś z dzieciaczkiem a trafię na lekarzy, którzy będą mi kazali przeć wyrządzając dziecku krzywdę. No takie schizo złapałam.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ja czasem mam wrażenie, że czuję ruchy dziecka w brzuchu.
ja na długo przed porodem wiedziałam, że będzie cc, więc miałam czas się do tego przygotować psychicznie, ale jakoś tak trudno było mi się pogodzić z myślą, że nawet nie mogę spróbować sn. największe wyrzuty miałam jak w szpitalu oddawałam małego na noworodki na noc, ale niestety nie byłam w stanie w nocy się nim zająć :-(
a teraz dla odmiany zadręczam się kwestią karmienia, ponieważ muszę Szymka odstawić od piersi a nie bardzo mi to wychodzi, bo on z tych cyckolubnych jest

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:49   #2715
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

dla mnie osobiście zbędne
Stary 2014-02-05, 12:51   #2716
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
to bardzo się cieszę

wiem że było już kilka razy, więc z gory przepraszam ze pyt. po raz kolejny, czego używacie do inhalacji, jak dziecko ma sam katarek?
z góry dziękuję

wybywamy na spacerek!
woda morska lub inhalacje z soli fiz.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
od jutra w Kauflandzie deserki Hipp po 2,59
dzięki ci dobra kobieto a info
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:52   #2717
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
o co kaman z tym glutenem? każdemu dziecku powinno się to sprawdzać, czy jak?

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-05, 12:53   #2718
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
I jak sie ja robi?
no ja chyba będę te 2,3 gramy kaszki dodawała do słoiczka
Stary 2014-02-05, 12:54   #2719
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny jest cos takiego jak termos na butelki? Chodzi mi o to, aby mleko w butelce nie zrobilo sie szybko zimne.

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-05, 12:54   #2720
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
o co kaman z tym glutenem? każdemu dziecku powinno się to sprawdzać, czy jak?
Ekspozycja, czyli podawanie małych ilości, żeby sprawdzić, czy nie występuje celiakia/nietolerancja i tak, każde niemowlę powinno dostawać (a kiedy to zależy od tego, czy dajesz mm czy karmisz piersią, rozpiska jest na 1 stronie).

Jest nas równo 100 mamusiek na liście

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:54   #2721
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ano takie . Nawet sobie fote zrobiłam przed wypiciem.
Jak bede w pl to kupie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:55   #2722
ewacia85
Wtajemniczenie

jesli chodzi o puchnięcie w ciązy to w pierwszej jakoś szybko zima zleciała i nic nie spuchłam rodziłam 6 maja i chwalę sobie ten czas
teraz mam porównanie z ciążą latem i zdecydowanie mówię nieeeeee a dziwne bylo to że jak były największe upały to nic mi nie było ...upały się skonczyły a ja z dnia na dzień 5 kilo przytyłam i zroobiłam się bańka
Stary 2014-02-05, 12:55   #2723
mariiasia
Zadomowienie

a co do inhalacji przy katarku, my używamy wody morskiej, a oprócz tego gotowałam wodę z majerankiem i tymiankiem i stawiałam garnek obok łóżeczka.

właśnie mój smyk ulał okropnie. Zaczął ulewać jakiś tydzień temu, czy to może być spowodowane dużą ilością śliny przy ząbkowaniu?

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2014-02-05 o 12:56
Stary 2014-02-05, 12:55   #2724
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jest cos takiego jak termos na butelki? Chodzi mi o to, aby mleko w butelce nie zrobilo sie szybko zimne.
Ja mam 2 termoopakowania z TT, wkładam w to butelkę z wrzątkiem i po 3-4 h jest akurat na mleko

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:56   #2725
your Angel
czyli Endżi

Gratuluję ząbków!
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Motyl, po przeczytaniu tej książki napisz co tam ciekawego jest pamiętam, że Angel miała tę książkę ale chyba nic na ten temat nie pisała
Troszkę tam wspominałam

Między innymi, że przywiązuje się tam ogromną wagę do tego, co jedzą maluchy. Wcześnie wprowadza się im np. różne gatunki sera. Są oficjalne debaty na temat jadłospisu serwowanego w żłobkach - i żarełko jest niesamowite Praktycznie jak dla dorosłych (w ekskluzywnej restauracji!), ale oczywiście niedoprawiane.

Większość mam karmi mm, ale późniejsza dieta jest tak starannie komponowana, że wśród francuskich dzieci jest niewiele otyłości, maluchy mają jedne z najlepszych wyników zdrowotnych.

Odświeżyłam sobie lekturę i się zdołowałam, że tak późno Jest tam genialny rozdział na temat spania. I to nie banialuki tylko sensowne odniesienia do opracowań naukowych osób, które zajmują się tym zawodowo. Może gdybym zajrzała wcześniej to poprawiłabym to spanie mojego małego Czuję się teraz beznadziejnie, mam wrażenie, że nawaliłam

Julek chyba faktycznie zaliczył skok, bo już wrócił do swojego poprzedniego schematu spania. Budzi się co 2-3 godziny - i to jest aktualnie dla mnie duża poprawa w stosunku do ostatnich tygodni...
Stary 2014-02-05, 12:56   #2726
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
no ja chyba będę te 2,3 gramy kaszki dodawała do słoiczka
A gdzie ja znajde to cudo, ktore mam dodawac do sloiczkow? Boze, ja nic nie wiem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-05, 12:56   #2727
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
szpinak ją może przeczyścić,więc może daj. Tylko kupa wygląda jak to co w słoiczku było.

ja na razie młodemu ograniczyłam kaszkę i słoiczki, skoro je tak ładnie mleko.

Dziewczyny mam pytanie do tych co mają tą nakładkę na palec do mycia dziąseł, nie pisze na opakowaniu przypadkiem po hiszpańsku ? Bo nie wie jak to sie nazywa, a chciałam zamówić w aptece i nie mogę znaleźć.
Be znaczenia z tym kolorem,bo i tak po słoikach robi na zielono

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej
dzięki za miłe powitanie z powrotem
bardzo mi brakowało wizażu, pewnie też dlatego, że na moim zadupiu jest mało dziewczyn z maluszkami i nie bardzo jest z kim pogadać o kupach, mleku itd itp także dziewczyny dla Was!!!

ja używam obcinaczek specjalnych dla niemowląt i szczerze powiem, że zależy jaki malutki ma dzień, jak dobry to obetnę bez problemów, a jak mu tylko coś nie pasi to nawet na śpiocha nie da rady

czyli nie tylko ja tak mam, że powinnam kłaść się wcześniej a śpię po dwie trzy godziny i chodzę nieprzytomna

a dlaczego chodzicie na rehabilitacje? przepraszam za pytanie, ale nie jestem w temacie

nie jesteś dziwna. a jeśli jesteś to jest nas już dwie jak Szymek ostatnio śmiał się na głos do zasłony to się rozpłakałam ze wzruszenia

masakra, aż mi ciarki przechodzą... ja mojej ciąży nie uważałam za piękny okres oczekiwania tylko za codzienną walkę o dziecko. nasza droga po maleństwo też była bardzo trudna, bo u nas dla odmiany to lekarze mówili, że nie będę matką. ale.... to było i minęło a teraz mamy nasze szczęścia

kiedy zaczęłyście wprowadzać słoiczki, kaszki? Szymcio kończy niedługo 4 miechy i się zastanawiam co i jak z tym jedzeniem....

ja na długo przed porodem wiedziałam, że będzie cc, więc miałam czas się do tego przygotować psychicznie, ale jakoś tak trudno było mi się pogodzić z myślą, że nawet nie mogę spróbować sn. największe wyrzuty miałam jak w szpitalu oddawałam małego na noworodki na noc, ale niestety nie byłam w stanie w nocy się nim zająć :-(
a teraz dla odmiany zadręczam się kwestią karmienia, ponieważ muszę Szymka odstawić od piersi a nie bardzo mi to wychodzi, bo on z tych cyckolubnych jest
Pierwsze 3 łyżeczki podałam Julce na tydzień przed skonczonym 4 miesiącem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:57   #2728
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wiem, że najpierw ekspozycja. myślalam, ze po 6mcu.
no cóż, my i tak zaczniemy z glutenem dopiero po 10 mcu, więc mogę być nie w temacie
Stary 2014-02-05, 12:57   #2729
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
jest
Stary 2014-02-05, 12:57   #2730
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja mam 2 termoopakowania z TT, wkładam w to butelkę z wrzątkiem i po 3-4 h jest akurat na mleko
Dziekuje za odpowiedz, zaraz poszukam w necie

edit: cos takiego? klik

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-02-05 o 12:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości