Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 10:14   #2041
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Hej, heloooł

Wszystkie mają timotei, mam i JA Miałam dzisiaj nie myć włosów ale teraz już muszę go wypróbować

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
rypnelam nam aktualizację
BEZ KOMENTARZA

Cytat:
a tak offtopujac to polece wam pyszotke z biedry
dzis kupilam ciasteczka o nazwie cukiernia róża jablkowe, sa tez i zurawinowe, matko jaka pycha jesli nie lubicie przeslodzonych slodyczy, a takie maslane ciasteczka do kawy np to polecam. 4zl a smak
Ja z biedronki uwielbiam herbatniki bonitki, pełnoziarniste, kosztują jakoś 3,49zł z tego co pamiętam, a są po prostu PRZEPYSZNE! W życiu żadne herbatniki mi tak nie smakowały

Cytat:
i mialam tego nie pisac, ale napisze. naprawde walą mnie komentarze.
nie znalazlabym wiecej czasu dla siebie, bo musialabym zrobic to kosztem ludzi ktorych kocham, a ja nigdy nie bylam egoistka i dobro mi bliskich jest ponad moje.
nie wyobrazam sobie np nocy w oleju nawet gdybym chciala, bo nigdy nei wiem czy nie dostane w nocy telefonu, nie bede brac taxi i w ciagu max 30-60 minut nie bede musiala byc na drugim koncu miasta albo 60km poza nim a wszystko moze sie zdarzyc...i co powiem, ze sory nie przyjade, radz sobie sam bo mam olej na glowie
za duzo mam "na sobie" by moc sie rozpieszczac "dlugo w czasie"- wyjazdy zagraniczne, nie wiem, emigracja, jakis urlop...wyjazd za miasto? max kilka dni a i to pod telefonem i mozliwosc powrotu natychmiast.

ale jak nove chyba napisala, sa rzeczy wazne i wazniejsze.
ciesze sie ze los obdarzyl mnie danym wygladem, ze wlasciwie nie musze nad soba siedziec i upiekszac godzinami- mnie wystarcza kilka-kilkanascie minut raz w czas. najlepsze ze ludzie ktorzy mnie nie znaja mysla- jaka ona zrobiona, jak laleczka pewnei nic innego nei robi tylko pielegnuje wlosy, robi tapete, szpony, lata na shopping, po klubach, do tego droga w utrzymaniu, na super-diecie i pakuje na silce.
a ja nie musze tego robic.
figura? dar losu (i choroby)
wlosy? farba raz na 3 tyg za 8zl! szampon najtanszy najprostszy, maska drozsza, no ale jedna mam na 3 miesiace.
szpony? jak dbam tak mam...
makijaż? jak patrze na ludzi na miescie- to moja tapeta minimalna, ja nawet nie mialam nigdy zadnego pudru czy podkladu...nigdy nei kupilam, a jak ze 2x w zyciu uzylam to pozyczony.
zakupy? ok, czesto robie ale dla domu, nie dla siebie. to mnie odstresowuje.
imprezy? tak uwazam ze to mi sie nalezy po ciezkim tygodniu pracy i zycia w duzym stresie.
do tego nigdy nie oceniam ludzi po wygladzie czy grubosci portfela- wzielam sobie biednego meza i do tego ze wsi, ale wiem ze to co mamy jest przez nas zapracowane.
pielegnacja?
umyc wlosy, odzywka- niech schna. albo suszara w razie W.
paznokcie zmyc, pomalowac, 2 tyg spokoju.
makijaz? tusz, kreska, szminka i heja.
zawsze gotowa do drogi i zawsze tak samo "zrobiona" (no poza choroba, gdy nie dam rady).

i powiem wam ze dla mnie te wszystkie mody na pielegnacje to po czesci fajna zabawa dla dzieciarni. albo dla ludzi, ktorzy maja za malo stresu, za duzo czasu wolnego.
ktorzy jeszcze kopa od zycia prawdziwego nie dostali.
a ja od dziecka bylam "krok przed wiekszoscia".

i nasza wizazowa "aferka" pokazala mi tylko jakimi bydletami potrafia byc ludzie dla innych ludzi. mozna nienawidzic za nic, mozna mieszac z blotem za nic, kogos nie znajac.
ale wiadomo jakiego pokroju sa tacy "hejterzy", chyba zycie mieli za lekkie. ale to nic, los jest sprawiedliwy i daje po rowno.
ja juz powoli mam z gorki, ich niedlugo czeka "pod gorke"- ja w to swiecie wierze.
Ja też. Karma wraca

Cytat:
ostatnio widzialam "cudna" scenke w biedrze.
stala matka z 2 corkami w wieku plus minus gimnazjum/liceum.
kazda miala wziac szampon i odzywke.
jedna wziela to co matka- tani szampon i tania odzywke biedronkowa, matka sam tani szampon (natei), a druga corka odzywke z loreala i szampon tez.
widac po nich bylo ze byly niezbyt bogate.
matka mowi do drugiej, przeciez szampon moze byc chyba tanszy... on ma tylko umyc, odzywka wlosy upiekszysz... a ta do niej skoczyla z morda ze sie nie zna, ze jej wlosy sa najwazniejsze, ze musi jej kupic bo jej sie nalezy.

matka odlozyla swoj szampon! i odlozyla jeszcze kilka zakupow "jedzeniowych"z koszyka a coreczce kosmetyki drozsze kupila.

dla mnie swiat staje na glowie
Ale masakra Ale trzeba przyznać że sama matka robi zarówno sobie jak i dzieciom krzywdę takimi metodami wychowywania. Ja synkowi nie pozwalam na wszystko, nie daję sobą rządzić, a jak ktoś mu przyzwala na różne rzeczy, albo mu pobłaża to dostaję szału Nie jestem za tym żeby dziecko miało wszystko czego chce, bo potem mu odbija.

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze- jestem z moim tz jyz ladne kilka lat ale naorawde piekna dla niego czuje sie od momentu kiedy mam6 dziecko- widzial mnie juz chyba w kazdym stanie, dodam ze byl przy calym porodzie i wszystkim co z nim zwiazanym. A nadal dzialamy na siebie jak para nastolatkow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mój tż też był przy porodzie, dawał mi wodę na wacik i przykładał do ust żebym mogła się napić, a poza tym to pomagał mi z nogami podczas porodu. A na koniec prawie zemdlał jak musiał przeciąć pępowinę, ręce mu się telepały jak szalone Potem robił pierwsze zdjęcia małemu i był na jego ważeniu i mierzeniu, podczas gdy mnie zszywali I też to nic nie zmieniło an gorsze, wręcz przeciwnie, kocham go coraz bardziej, i czuję że on ma to samo Sprawy łóżkowe coraz lepsze, szukamy nowych rozwiązań, i dalej mój tż baaardzo mnie pociąga i podoba mi się Dzisiaj jak zwykle obudził mnie przed wyjściem do pracy buziakami, uwielbiam to

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 11:21   #2042
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
To ten olejkowy też proteinowy? No bez jaaaaaj
oj... olejkowy nie ma protein
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Wrocilam do chaty i musiałam przetestowac Timotejka Nalozylam na zmoczone końce, ale on pachnie Przypomina mi olejek Milargan, fanki cięższych, orientalnych perfum też powinny być zadowolone.

gladziutkie włosy i miękkie włosy, Bunny jak zwykle miała nosa Jutro rano naloże normalnie po szamponie, ale czuję, że będzie hit Jak nie przetłuści mi wlosów po kilku godzinach, o chyba kupię jeszcze, o ile dostanę

Biovax z keratyną służył bardziej niż olejkowy, ale jakoś tak bez zachwytu. Mam wrażenie, że Biovaxy raczej nie podpasują jasnym blondom, nie wiem, może są za malo kwaśne?
zapach troche przytlacza, dobrze ze szybko sie ulatnia.
nie przetlusci raczej, moje wlosy dzis 2 dniowe i nie sa wcale tluste ten timotei pure z ta odzywka olejki to cud

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
jem cały czas zdrowo, racjonalnym odżywianiem bym to nazwała, plus kompleks witamin (bomba dla sportowców) codziennie. Od czasów rozpoczącia uprawiania sportu (rok) nic się z paznokciami nie poprawiło/pogorszyło...
właśnie wszystko robię bez rękawiczek
zawsze miałam łamiące się paznokcie a w dzieciństwie jeszcze obgryzałam nie całkiem cienkie ale twardymi bym ich nie zawała
sprobuj zmywac w rekawicach. bo czesto jest tak ze to jest czynnik przewazajacy rozdojen plytki. a na noc olejkiem wokol pazurai pod niego ( jak przy tipsach)

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej, heloooł

Wszystkie mają timotei, mam i JA Miałam dzisiaj nie myć włosów ale teraz już muszę go wypróbować

BEZ KOMENTARZA

Ja z biedronki uwielbiam herbatniki bonitki, pełnoziarniste, kosztują jakoś 3,49zł z tego co pamiętam, a są po prostu PRZEPYSZNE! W życiu żadne herbatniki mi tak nie smakowały

Ja też. Karma wraca

Ale masakra Ale trzeba przyznać że sama matka robi zarówno sobie jak i dzieciom krzywdę takimi metodami wychowywania. Ja synkowi nie pozwalam na wszystko, nie daję sobą rządzić, a jak ktoś mu przyzwala na różne rzeczy, albo mu pobłaża to dostaję szału Nie jestem za tym żeby dziecko miało wszystko czego chce, bo potem mu odbija.

Mój tż też był przy porodzie, dawał mi wodę na wacik i przykładał do ust żebym mogła się napić, a poza tym to pomagał mi z nogami podczas porodu. A na koniec prawie zemdlał jak musiał przeciąć pępowinę, ręce mu się telepały jak szalone Potem robił pierwsze zdjęcia małemu i był na jego ważeniu i mierzeniu, podczas gdy mnie zszywali I też to nic nie zmieniło an gorsze, wręcz przeciwnie, kocham go coraz bardziej, i czuję że on ma to samo Sprawy łóżkowe coraz lepsze, szukamy nowych rozwiązań, i dalej mój tż baaardzo mnie pociąga i podoba mi się Dzisiaj jak zwykle obudził mnie przed wyjściem do pracy buziakami, uwielbiam to
buziaki buziakami, mnie moj dzis obudzil czyms innym
chyba chcial odpokutowac ze wczoraj tuż PO zasnal
mam cudowny nastroj
Stary 2014-02-05, 11:21   #2043
milka_m
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Wstawiłam zdjęcia do albumu z włosami TŻta siostry,
na tym co ma krótkie to było jakieś 2 lata temu, regularne wizyty u fryz, używanie zazwyczaj pierwszego lepszego szamponu z odżywką do kompletu. Włosy teraz to tylko familijny z biedro, nie zwracajcie uwagi na jej fryz, bawiłam się i kombinowałam

No i gratis moje zdjęcie w pasemkach, bo chyba nie pokazywałam

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

ja jak chcę mieć rozpuszczone to codziennie mycie to mus do kitki dwudniowe od biedy moga być. Ale u mnie to przyszło nagle i nie wiem czemu, już z 2 lata tak mam, a kiedyś mogłam spokojnie myć włosy co 3-4 dni
Wow ale jej szybko urosły, tempo niesamowite
Ty wyglądasz pięknie w tym kolorze, bardzo Ci pasuje

Cytat:
o ile nie przesadzasz z ta swiezoscia wlosow to nie wiem, moze hormony, moze sezon grzewczy... w sumie i ja teraz czesciej myje- co 2 dni, a wczesniej co 3-4.
Ja tak samo, co dwa dni, w trzecim dniu muszę już związać w kitkę jak mi się nie chce myć. Ja tak mam od czapki i od grzejników, co roku to samo.

Cytat:
Fajnego masz Tż ciekawa jestem czy mój też taki będzie przy porodzie

Dzięki za pomysły na obiad phi idę se sama pokombinować

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 11:21   #2044
blond bunny
Zakorzenienie

pikari widze ze podczytujesz, wpis 4U na blogu
Stary 2014-02-05, 11:45   #2045
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
buziaki buziakami, mnie moj dzis obudzil czyms innym
chyba chcial odpokutowac ze wczoraj tuż PO zasnal
mam cudowny nastroj
Hahah, też mam nieraz takie pobudki, z tym że ja z rana się nie nadaję Jak mnie całuje to go odpycham i się chowam pod kołdrę taka jestem zaspana, a on mnie odkrywa co chwilę i się wkurzam Ale potem jak już wstanę to od razu humor lepszy Oprócz tego dziś za śniadanko miałam buziaki po szyi Dobry dzień się zapowiada

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-02-05, 11:49   #2046
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah, też mam nieraz takie pobudki, z tym że ja z rana się nie nadaję Jak mnie całuje to go odpycham i się chowam pod kołdrę taka jestem zaspana, a on mnie odkrywa co chwilę i się wkurzam Ale potem jak już wstanę to od razu humor lepszy Oprócz tego dziś za śniadanko miałam buziaki po szyi Dobry dzień się zapowiada
to ma slaba taktyke twoj chlop
trzeba sie wsunac pod koldre i wtedy inny temat ja nim zdaze powiedziec NIE to juz jestem na TAK z wielkim O

chyba panowie wiosne czuja nie ma bata moj juz mi zapowiedzial, ze wroci pozniej ale mam czekac bo... ciekawa nocka sie zapowiada
Stary 2014-02-05, 12:05   #2047
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Fajnego masz Tż ciekawa jestem czy mój też taki będzie przy porodzie

Dzięki za pomysły na obiad phi idę se sama pokombinować
Wszystko zależy od faceta, bo każdy może zachować się inaczej. Ale wg. mnie obecność mężczyzny przy porodzie baaardzo pomaga i gdybym miała mieć drugie dziecko i rodzić jeszcze raz tż musiałby być przy mnie On zresztą sam mówi że by chciał Poza tym- tej chwili jak widać powoli wychodzącą główkę dziecka (w moim przypadku z ciemnymi włoskami) nie da się zapomnieć

Ja dziś na obiad mam zupkę jarzynową z mrożonki (mrożonka ze stonki, polecam bardzo, wg. mnie mają tam najlepsze mrożonki i cenowo też przystępne ) + pancakes z syropem klonowym na drugie danie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

I to jest właśnie prawdziwa miłość..bez względu na wszystko https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
trzeba sie wsunac pod koldre i wtedy inny temat ja nim zdaze powiedziec NIE to juz jestem na TAK z wielkim O

chyba panowie wiosne czuja nie ma bata moj juz mi zapowiedzial, ze wroci pozniej ale mam czekac bo... ciekawa nocka sie zapowiada

I dobrze że czują miłości nigdy za wiele

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Hahahah dziewczyny zobaczcie jaka studniówka: www.youtube.com/watch?v=tzb5WXF5jeo Od 4:00 mniej więcej klasyk

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-02-05, 12:20   #2048
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

nie wiem co jest ,ale moje włosy ostatnio oszalały umyłam wczoraj a dziś już wyglądają nie fajnie
mam tak odkąd wróciliśmy z tych naszych ferii nie wiem czy zmiana wody tam miałam super, a nic szczególnego z nimi nie robiłam końcówki też świrują już nie wiem jakiego szamponu i odzywki użyć bo po każdym mam to samo

ale piekna pogoda ja chce już wiosne a tu podobno znowu mrozy idą

my z Tż też się dobrze bawiliśmy w nocy

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:23   #2049
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

sprobuj zmywac w rekawicach. bo czesto jest tak ze to jest czynnik przewazajacy rozdojen plytki. a na noc olejkiem wokol pazurai pod niego ( jak przy tipsach)
spróbuję myć, sprzątać w rękawiczkach, muszę tylko te cienkie takie "kosmetyczne" kupić bo w grubych nie dam rady...

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 12:32   #2050
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

nie wiem co jest ,ale moje włosy ostatnio oszalały umyłam wczoraj a dziś już wyglądają nie fajnie
mam tak odkąd wróciliśmy z tych naszych ferii nie wiem czy zmiana wody tam miałam super, a nic szczególnego z nimi nie robiłam końcówki też świrują już nie wiem jakiego szamponu i odzywki użyć bo po każdym mam to samo

ale piekna pogoda ja chce już wiosne a tu podobno znowu mrozy idą

my z Tż też się dobrze bawiliśmy w nocy
pewnie zmiana wody i ciutke klimatu
jakie mrozy? na dlugoterminowej widze do 20.02 5 na plusie

Cytat:
spróbuję myć, sprzątać w rękawiczkach, muszę tylko te cienkie takie "kosmetyczne" kupić bo w grubych nie dam rady...
ja znow wszystko w grubych.
te cienkie- lateksowe, winylowe wychodza drozej bo sie szybko rwa, gorzej wkladaja itp. w takich to ja tylko pracuje przy pazurach
Stary 2014-02-05, 12:41   #2051
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie zmiana wody i ciutke klimatu
jakie mrozy? na dlugoterminowej widze do 20.02 5 na plusie

ja znow wszystko w grubych.
te cienkie- lateksowe, winylowe wychodza drozej bo sie szybko rwa, gorzej wkladaja itp. w takich to ja tylko pracuje przy pazurach
tak
ostatnio widziałam na necie, że zima wraca i mają być z nowu mrozy
faktycznie sprawdziłam , że ma być na plusie w takim razie coś źle widziałam

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 13:05   #2052
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko zależy od faceta, bo każdy może zachować się inaczej. Ale wg. mnie obecność mężczyzny przy porodzie baaardzo pomaga i gdybym miała mieć drugie dziecko i rodzić jeszcze raz tż musiałby być przy mnie On zresztą sam mówi że by chciał Poza tym- tej chwili jak widać powoli wychodzącą główkę dziecka (w moim przypadku z ciemnymi włoskami) nie da się zapomnieć

Ja dziś na obiad mam zupkę jarzynową z mrożonki (mrożonka ze stonki, polecam bardzo, wg. mnie mają tam najlepsze mrożonki i cenowo też przystępne ) + pancakes z syropem klonowym na drugie danie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

I to jest właśnie prawdziwa miłość..bez względu na wszystko https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

I dobrze że czują miłości nigdy za wiele

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Hahahah dziewczyny zobaczcie jaka studniówka: www.youtube.com/watch?v=tzb5WXF5jeo Od 4:00 mniej więcej klasyk
Ja mam dużą wadę wzroku, więc na pewno będę miała cesarkę ale przy cesarce też może ze mną być tylko że będzie brzuch zasłonięty. Najważniejsza jest obecność i wsparcie jakie daje bliska osoba

Właśnie robię zwykłą jarzynówkę ale nie z mrożonki, oprócz tego domowe frytki z piekarnika, żeby nie było tak kalorycznie, surówka z pekińskiej i gotowana pierś z kurczaka w ziołach Mam nadzieję, ze da się zjeść

Asia, nie strasz nawet, ja już przygotowana na wiosnę, w długoterminowej na razie na cały czas na plusie i niech tak zostanie

Blog

Stary 2014-02-05, 13:21   #2053
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Bunny ja już Ci dokładnie wszystko napisałam jak to wygląda i dlaczego tak robią. Nie przejmuj się ani nie tłumacz, bo to jak grochem o ścianę. Takich osób to nie rusza, bo one wiedzą swoje a nawet jakby Ci przyznały wewnętrznie rację, to i tak tego głośno nie powiedzą, bo przecież nie sprzeciwią się swojej grupie. Na chamstwo nie ma lekarstwa, nie miały w życiu poważnych problemów, to szukają sobie rozrywki. Może kiedyś jak je życie doświadczy, to zobaczą co jest najważniejsze. Przejdź obok tego, bo nie warto zawracać sobie głowy czymś, co jest mało ważne.
Najlepsze jest to, że zaczęło się tam tylko od kulturalnej krytyki i przyznaniu, że "satyra" z bloga Bunny o włosomaniaczkach jest nawet zabawna i jest w tym jakiś ułamek prawdy Dopiero parę stron dalej zrobiło się mało przyjemnie... To już koniec tego tematu dla mnie.

Spodobała mi się taka fryzura (kształt, nie kolor) - tylko muszę trochę zapuścić jeszcze włosy, zwłaszcza pasma bezpośrednio przy twarzy, bo są krótsze od reszty. Czy te włosy są cieniowane? Chyba nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hbz-beyonce-grammys-beauty-promo-msc.jpg (23,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Beyoncé.jpg (72,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9dca48f4e7387975_177981568.preview_tall.jpg (72,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 88207__Short-Wavy-Bob-Hair1.jpg (57,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beyonceblonde.jpg (55,9 KB, 6 załadowań)

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 13:47   #2054
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaMK Pokaż wiadomość
...teraz innej beczki...
wiesz Bunny a ja się zastanawiam (z racji swojego zawodu), czy jakiś badań nie zrobić na temat wpływu włosomaniaczek na przemysł kosmetyczny. Czy tylko Wy zauważyłyście, że gdy tylko na blogach, forach ,,pojawiły się oleje", to na półkach jak grzyby po deszczu wyrosły szampony, odżywki, maski z dodatkiem cennych olejków ( nie ważne, że czasem na końcu składu ). Nie chcę wymieniać innych modnych składników, bo jest tego trochę, ale powiem Wam, że czuję się osaczona przez wszechobecną keratyne, proteiny, oleje, nie żebym była im przeciwna, ale jakoś tak dla zasady...idę pod prąd a i jeszcze to przekonanie: ,,amoniak feeee" no cóż, sole amonowe już nie? Wszystko jest dla ludzi, a to jak wykorzystamy dany produkt, zależy, tylko i wyłącznie od nas. Lubię farby z amoniakiem, bo wiem że w ciągu góra 30-40 minut wyparuje z moich włosów samoistnie a sole amonowe nie, ale może nie mam racji, jeśli tak to mnie sprostuj Bunny.
Ja to zauważyłam. Nie wiem, co naprawdę było pierwsze, może gdzieś poza Polską pojawiły się najpierw te składniki na potęgę w kosmetykach, a potem blogi etc.? Ale zależność widzę.
Coraz trudniej mi znaleźć coś fajnego, nawilżającego, a nie z olejkami... Gdzie np. aloes? Od dawna nie widzę takich kosmetyków.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
nie no wiadomo ze pierwsza opcja- ja w tłustych włosach to nie wyszłabym z domu chyba jesli chodzi o wlosy i ich odcien to przywiązuję bardzo dużą wagę do tego.....
Ja też nie, ale nawet, gdy wiem, że mam np. leniwy weekend i nikt mnie nie ogląda specjalnie (poza mężem ), to nie lubię chodzić taka "rozmemłana". Do koloru też przykładam dużą wagę i jestem w pełni świadoma, że bez farbowania na blond są dużo zdrowsze i ładniej się kręcą. Nawet kiedyś wróciłam do naturalnego średniociemnego blondu, ale wytrzymałam z pół roku tylko - nie podoba mi się moja twarz w ciemniejszych włosach i tyle

Stary 2014-02-05, 13:51   #2055
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
co obejmuje? No to tak leczenie kanałowe od 1 do 3, i białe plomby w tych zębach, reszta amalgamaty, chyba, że trafisz na kogoś kto takich nie robi to dostaniesz białą, ale nie światłoutwardzalną, czyli jest jeden kolor dla wszystkich, jest dobra no i wygląda lepiej niż amalgamat usuwanie też na nfz, skaling raz do roku, badanie co 4 miesiące.
Ja usuwałam dwie górne na raz i nie bolało, śmiałam się, miałam super chirurga (nfz) przepiękny gabinet no było ekstra. Dolną też mam do ex,ale idę dopiero 29 kwietnia takie terminy

Bunny
u mnie podobnie, włosy myję wieczorem. Nie wyobrażam sobie myć ich rano,bo musiałabym wstawać o 5 (do pracy mam na 7:30), suszyć suszarką (a nie robię tego, no chyba, że w weekend przed jakimś wyjściem). Poza tym kiedyś nałożyłam olej na noc to TŻ tak strasznie chrapał nie znosi zapachu olejków i mówi, że przez niego tak chrapał, cała pościel była od razu do prania, bo się kleiła, a o poduszce to już nie wspomnę. Nie wyobrażam sobie jak te laski pisały, że nakładają olej, czepek i idą na basen. A droga jadą w tym czepku na basen autobusem na przykład:cojest : ja bym się wstydziła tak z domu wyjść. Poza tym olej nie odbuduje włosa, jeżeli jest zniszczony to tylko ścięcie go uratuje. Przecież olej nie wypełni włosa od środka.
I spoko może to nie zajmuje nawet tak wiele czasu, ale jest nieestetyczne, nie mieszkam sama więc wstyd by mi było tak chodzić po domu w nocy czy w dzień, TŻ by nie mógł na mnie patrzeć jak chodzę z obtłuszczonymi włosami bleee a wcale nie jest taki wrażliwy np. maseczki na twarz oboje sobie robimy .
Uważam, że we wszystkim są jakieś granice i niech każdy robi co mu się podoba, ale nie pozwolę, żeby nas obrażać i pisać, że mamy szczotę na głowie, bo wolę taką szczotę niż ich włosy super hiper naturalne ociekające olejem.
I jeszcze nie czaję tego, że rozjaśniacz to nie jest utleniacz komuś chyba przydałaby się lekcja.
I ominę porównywanie do Mysi, która bądź co bądź długo udzielała się w naszym wątku i radziła jakże nieprofesjonalnej Blond Bunny
Cytat:
no właśnie na nic się nie skarżą siostra TŻ nawet miała jakiś szampon z dove, ale mówiła, że lipa, bo włosy codziennie musiała myć, a po familijnym 3 dni spokojnie i nie używa żadnej odżywki po tym a włosy jej super urosły, kiedyś cyknę jej fotkę i pokażę wam porównanie z tym co miała, a z tym co ma teraz
Ja już wcześniej mówiłam, jestem licealistką i mam na pewno więcej czasu niż Wy dziewczyny, ale sama się czasami nie wyrabiam z taką "bogatszą" pielęgnacją. Nie uwierze nigdy, że nakładanie oleju i masek zajmuje chwilę, bo to nie prawda. Ja na chwilę dla siebie mam czas jedynie właśnie teraz i popołudniu. Osoba, która ma psa wie jak to jest nie móc się wykąpać/umyć głowy po południu, skoro wieczorem trzeba wyjść z psiakiem. Chodzenie z naolejowanymi włosami poza domem to dla mnie mega kaszana Raz wyszłam do biedronki i nigdy więcej, myślałam, że się ze wstydu spale a miałam związane włosy. Nie uwierze też, że te żelatyny, kozieradki i inne dziady również zajmują mało czasu, skoro mi tylko mycie głowy zajmuje pare minut, a co dopiero tak rozbudowana pielęgnacja.
Ja jak przypominam sobie swoje włosy gdy nawet odżywki nie używałam, to wyglądały lepiej niż teraz. Czasami mam wrażenie, że te wszystkie maski i odżywki są dla włosów turbo zniszczonych...
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 13:57   #2056
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:

ostatnio widzialam "cudna" scenke w biedrze.
stala matka z 2 corkami w wieku plus minus gimnazjum/liceum.
kazda miala wziac szampon i odzywke.
jedna wziela to co matka- tani szampon i tania odzywke biedronkowa, matka sam tani szampon (natei), a druga corka odzywke z loreala i szampon tez.
widac po nich bylo ze byly niezbyt bogate.
matka mowi do drugiej, przeciez szampon moze byc chyba tanszy... on ma tylko umyc, odzywka wlosy upiekszysz... a ta do niej skoczyla z morda ze sie nie zna, ze jej wlosy sa najwazniejsze, ze musi jej kupic bo jej sie nalezy.

matka odlozyla swoj szampon! i odlozyla jeszcze kilka zakupow "jedzeniowych"z koszyka a coreczce kosmetyki drozsze kupila.

dla mnie swiat staje na glowie
Aż mi się żal tej matki zrobiło, ale z drugiej strony jej głupota też powala...

Stary 2014-02-05, 14:06   #2057
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
Ja to zauważyłam. Nie wiem, co naprawdę było pierwsze, może gdzieś poza Polską pojawiły się najpierw te składniki na potęgę w kosmetykach, a potem blogi etc.? Ale zależność widzę.
Coraz trudniej mi znaleźć coś fajnego, nawilżającego, a nie z olejkami... Gdzie np. aloes? Od dawna nie widzę takich kosmetyków.
Internet a głównie blogi kosmetyczne mają bardzo duży wpływ na współczesne dziewczyny a na nastolatki w szczególności. Producenci kosmetyków też to widzą i się dostosowują. Jak jest szał na oleje i olejowanie włosów, to producent woli napisać, że taka odżywka jest z olejkiem z aloesu niż z aloesem. To jest bardziej chwytliwe i ma pewność, że sprzeda więcej, bo to jest na czasie, takie są trendy. Poza tym chodzi o konkurencję. Jak jeden wypuści kosmetyk z olejkami to drugi też to zrobi, żeby nie zostać w tyle. Dzisiaj olejki są na topie a jutro to może być zupełnie coś innego. To producent musi się dostosować do klientów a nie na odwrót. Jeśli chce istnieć na rynku i odnosić zyski to musi badać rynek i obserwować czego oczekują klienci i im to dostarczać. Przykładowo wielkie firmy (jak np. L'Oreal) wypuszczają na rynek w różnych krajach różne produkty, u nas może nie być pewnych kosmetyków a np. we Włoszech są, bo tam zapotrzebowanie klienta jest zupełnie inne. Wszystko pod klienta i żeby wygrać z konkurencją

Blog

Stary 2014-02-05, 14:16   #2058
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dużą wadę wzroku, więc na pewno będę miała cesarkę ale przy cesarce też może ze mną być tylko że będzie brzuch zasłonięty. Najważniejsza jest obecność i wsparcie jakie daje bliska osoba
Niestety, muszę Cię zmartwić: obecnie duża wada wzroku nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia. Musiałabyś mieć kłopoty z siatkówką, by Ci okulista dał zaświadczenie. Trochę to chore, bo w ciąży nawet zdrowym kobietom każą unikać wysiłku i np. noszenia ciężkich rzeczy, a ktoś, kto ma kłopoty duże ze wzrokiem to nawet bez ciąży nie powinien ciężkich rzeczy nosić i unikać dużego wysiłku - ale już poród naturalny takim wysiłkiem nie jest i on na pewno oczom nie szkodzi...

Stary 2014-02-05, 14:17   #2059
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Aż mi się żal tej matki zrobiło, ale z drugiej strony jej głupota też powala...
A mi nie żal, jakby mi tak córka do mnie skoczyła, to wtedy nic bym jej kupiła, niech sobie mydłem włosy umyje jak się tak zachowuje albo idzie do pracy i sama sobie zarobi a nie wykorzystuje biednych rodziców, co ciułają każdy grosz i jeszcze się na nich wydziera, że musi to mieć i już. Matka się głupio zachowuje, bo myśli, że jak córuni kupi, co ona chce, to ta córunia później będzie mamusi pomagać, będzie grzeczna i takie tam pierdoły. Będzie dokładnie na odwrót. Jak zobaczy, że matka daje się wykorzystywać, to będzie to robić na potęgę. Nie zrozumiem takich rodziców.

Blog

Stary 2014-02-05, 14:25   #2060
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Internet a głównie blogi kosmetyczne mają bardzo duży wpływ na współczesne dziewczyny a na nastolatki w szczególności. Producenci kosmetyków też to widzą i się dostosowują. Jak jest szał na oleje i olejowanie włosów, to producent woli napisać, że taka odżywka jest z olejkiem z aloesu niż z aloesem. To jest bardziej chwytliwe i ma pewność, że sprzeda więcej, bo to jest na czasie, takie są trendy. Poza tym chodzi o konkurencję. Jak jeden wypuści kosmetyk z olejkami to drugi też to zrobi, żeby nie zostać w tyle. Dzisiaj olejki są na topie a jutro to może być zupełnie coś innego. To producent musi się dostosować do klientów a nie na odwrót. Jeśli chce istnieć na rynku i odnosić zyski to musi badać rynek i obserwować czego oczekują klienci i im to dostarczać. Przykładowo wielkie firmy (jak np. L'Oreal) wypuszczają na rynek w różnych krajach różne produkty, u nas może nie być pewnych kosmetyków a np. we Włoszech są, bo tam zapotrzebowanie klienta jest zupełnie inne. Wszystko pod klienta i żeby wygrać z konkurencją
To wiadomo Mnie tylko zastanawia jedno, czy przypadkiem część osób (nikogo konkretnego o to nie podejrzewam, żeby nie było...) nie działa na zlecenie jakichś koncernów, propagując określone sposoby pielęgnacji. Reszta blogerek, fora etc. to podchwycają, zaczynają się rady, opinie, polecenia etc. Moda się rozkręca, a wtedy "jak na zamówienie" wchodzą na rynek wspaniale kosmetyki zawierające to, czego "od dawna" szukały tłumy...

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
A mi nie żal, jakby mi tak córka do mnie skoczyła, to wtedy nic bym jej kupiła, niech sobie mydłem włosy umyje jak się tak zachowuje albo idzie do pracy i sama sobie zarobi a nie wykorzystuje biednych rodziców, co ciułają każdy grosz i jeszcze się na nich wydziera, że musi to mieć i już. Matka się głupio zachowuje, bo myśli, że jak córuni kupi, co ona chce, to ta córunia później będzie mamusi pomagać, będzie grzeczna i takie tam pierdoły. Będzie dokładnie na odwrót. Jak zobaczy, że matka daje się wykorzystywać, to będzie to robić na potęgę. Nie zrozumiem takich rodziców.
Dlatego piszę, że jej głupota poraża, ale mimo wszystko przykre to...

Stary 2014-02-05, 14:40   #2061
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Niestety, muszę Cię zmartwić: obecnie duża wada wzroku nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia. Musiałabyś mieć kłopoty z siatkówką, by Ci okulista dał zaświadczenie. Trochę to chore, bo w ciąży nawet zdrowym kobietom każą unikać wysiłku i np. noszenia ciężkich rzeczy, a ktoś, kto ma kłopoty duże ze wzrokiem to nawet bez ciąży nie powinien ciężkich rzeczy nosić i unikać dużego wysiłku - ale już poród naturalny takim wysiłkiem nie jest i on na pewno oczom nie szkodzi...
Ja chcę mieć wybór, nie chcę ryzykować odklejeniem siatkówki. Będę się konsultować z lekarzem jak to wygląda u osób, które noszą soczewki kontaktowe od wielu lat, na pewno rogówka robi się cieńsza ale nie wiem czy to też ma jakiś wpływ na siatkówkę. Jakbym to miała pewność, że urodzę tak szybko jak moja Mama mnie, to może jeszcze bym się zastanawiała nad naturalnym. Po północy dotarła do szpitala a po trzeciej w nocy już byłam na świecie, sam poród trwał bardzo szybko. Jednak na tę chwilę na 99% procent wybrałabym cesarkę.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
To wiadomo Mnie tylko zastanawia jedno, czy przypadkiem część osób (nikogo konkretnego o to nie podejrzewam, żeby nie było...) nie działa na zlecenie jakichś koncernów, propagując określone sposoby pielęgnacji. Reszta blogerek, fora etc. to podchwycają, zaczynają się rady, opinie, polecenia etc. Moda się rozkręca, a wtedy "jak na zamówienie" wchodzą na rynek wspaniale kosmetyki zawierające to, czego "od dawna" szukały tłumy...
Tak też jest, firmy ciągle poszukują nowych pomysłów, wykorzystują różne kanały, w laboratoriach tworzą nowe produkty, które później wypuszczają na rynek ale żeby ktoś to kupił, to musi najpierw wiedzieć, że to jest dobre i warto po to sięgnąć w sklepie. Na milionowe reklamy mogą sobie pozwolić tylko wielkie koncerny, mniejsze firmy też na tym korzystają, bo klient dzięki reklamie już wie, że coś jest dobre a wtedy może wybierać spośród różnych firm, mimo to te mniejsze muszą się bardziej starać. Można to zauważyć na blogach, gdzie większość współprac to głównie mniejsze firmy, które w ten sposób się reklamują. Ja tego nie neguje, wykorzystują każdy sposób, żeby sprzedać swój produkt.

Blog

Edytowane przez milka_m
Czas edycji: 2014-02-05 o 14:42
Stary 2014-02-05, 16:49   #2062
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Ja chcę mieć wybór, nie chcę ryzykować odklejeniem siatkówki. Będę się konsultować z lekarzem jak to wygląda u osób, które noszą soczewki kontaktowe od wielu lat, na pewno rogówka robi się cieńsza ale nie wiem czy to też ma jakiś wpływ na siatkówkę. Jakbym to miała pewność, że urodzę tak szybko jak moja Mama mnie, to może jeszcze bym się zastanawiała nad naturalnym. Po północy dotarła do szpitala a po trzeciej w nocy już byłam na świecie, sam poród trwał bardzo szybko. Jednak na tę chwilę na 99% procent wybrałabym cesarkę.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Tak też jest, firmy ciągle poszukują nowych pomysłów, wykorzystują różne kanały, w laboratoriach tworzą nowe produkty, które później wypuszczają na rynek ale żeby ktoś to kupił, to musi najpierw wiedzieć, że to jest dobre i warto po to sięgnąć w sklepie. Na milionowe reklamy mogą sobie pozwolić tylko wielkie koncerny, mniejsze firmy też na tym korzystają, bo klient dzięki reklamie już wie, że coś jest dobre a wtedy może wybierać spośród różnych firm, mimo to te mniejsze muszą się bardziej starać. Można to zauważyć na blogach, gdzie większość współprac to głównie mniejsze firmy, które w ten sposób się reklamują. Ja tego nie neguje, wykorzystują każdy sposób, żeby sprzedać swój produkt.
Chyba dowolnie wybierać sobie (teoretycznie) nie można. Ja ze względu na oczy (-8) boję się, że po naturalnym pogorszy mi się wzrok. Z tego względu skłaniam się ku cesarce.

Ja też nie neguję, ale warto być tego świadomym i nie wierzyć bezkrytycznie w to, co piszą inni.

Stary 2014-02-05, 17:01   #2063
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Dupa nie wiosna :d ja bede hodować nowa blone dziewicza :d
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 17:17   #2064
shizaxa
Wtajemniczenie

w nowej gazetce rossmann od 10.02 są jakieś nowe gliss kury, million gloss, z tego co doczytałam to mają keratynę...spojrzysz Bunny na skład balsamu, tylko z rosyjskiej strony znalazłam foto
imgp9084.jpg

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-02-05, 17:24   #2065
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
w nowej gazetce rossmann od 10.02 są jakieś nowe gliss kury, million gloss, z tego co doczytałam to mają keratynę...spojrzysz Bunny na skład balsamu, tylko z rosyjskiej strony znalazłam foto
Załącznik 5570880
Agata ma te nowe gliss kury.

bunny jeżeli dzisiaj rano myłam włosy timotei do farbowanych, to czy jutro mogę je pomalować?
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 17:26   #2066
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 5570880
Wszystkie Gliss Kury mają keratynę, niestety...

Stary 2014-02-05, 17:37   #2067
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość

bunny jeżeli dzisiaj rano myłam włosy timotei do farbowanych, to czy jutro mogę je pomalować?
no to niech się Agatka pojawi i oceni. jakaś rosyjska dziewuszka zachwalała, mimo, że poprzednie gliss kury jej nie pasowały...
Cytat:
Wszystkie Gliss Kury mają keratynę, niestety...
to wiem, tylko chciałam by mi resztę rozszyfrować, czy dobry skład czy nie. Bo np że olejki jakieś są to tez widzę, ale czy składniki najpierw lepsze czy te gorsze to już się nie znam...

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Edytowane przez shizaxa
Czas edycji: 2014-02-05 o 17:39
Stary 2014-02-05, 18:03   #2068
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Chyba dowolnie wybierać sobie (teoretycznie) nie można. Ja ze względu na oczy (-8) boję się, że po naturalnym pogorszy mi się wzrok. Z tego względu skłaniam się ku cesarce.

Ja też nie neguję, ale warto być tego świadomym i nie wierzyć bezkrytycznie w to, co piszą inni.
Wszystko zależy od lekarza a jakby się nie zgodził to już wolałabym zapłacić niż ryzykować, że oślepnę. Jak na razie wszyscy okuliści u których byłam mówili, że będę miała cesarkę bez problemu. Zobaczymy.

Blog

Stary 2014-02-05, 18:04   #2069
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

TŻ mi kupił tą waszą odżywkę Timotei drogocenne olejki
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 18:13   #2070
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze jest to, że zaczęło się tam tylko od kulturalnej krytyki i przyznaniu, że "satyra" z bloga Bunny o włosomaniaczkach jest nawet zabawna i jest w tym jakiś ułamek prawdy Dopiero parę stron dalej zrobiło się mało przyjemnie... To już koniec tego tematu dla mnie.

Spodobała mi się taka fryzura (kształt, nie kolor) - tylko muszę trochę zapuścić jeszcze włosy, zwłaszcza pasma bezpośrednio przy twarzy, bo są krótsze od reszty. Czy te włosy są cieniowane? Chyba nie?
to jest normalne klasyczne strzyzenie na prosto, tylko wlosy pokrecone i taki efekt cos jak na kleopatre tylko pokrecone.

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Dupa nie wiosna :d ja bede hodować nowa blone dziewicza :d
widocznei jeszcze nie poczulas zewu natury
Cytat:
Załącznik 5570880
sklad taki o... straszny wygladzacz z niej bedzie- duuuuzo silikonu i keratyny. moim wlosom na bank by to nie spasowalo...troche malo nawilzajaca...no ale ona ma nadawac blask a nie tam odzywiac wiec blask nada bo tak wlos wygladzi i zalepi ze zrobi z niego lusterko
moze byc fajna na "wyjscia", na pewno nei na codzienne uzywanie.
Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość

jasne ze tak, timotei nie domywa nie wiadomo jak wiec piec nie powinno...
Cytat:
TŻ mi kupił tą waszą odżywkę Timotei drogocenne olejki
kolejna skuszona ale mega tanioszka co? to chyba najtansza odzywka jaka w zyciu mialam... a nie sorry... naturia byla tansza z joanny

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości