|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
Pokaż wyniki sondy: Macie jakieś sprawdzone podkłady i pudry? | |||
Pokłady? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 80,95% |
Pudry? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 38,10% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpowiedni podkład a praca
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A mogłybyście polecić jakiś dobry korektor? ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Oczywiście wiem, że nie ma podkładu idealnego, a podałam podkłady dla przykładu, które stosuje , żebyście poleciły mi coś pośrodku- podkład nie za lekki i nie za ciężki? Nie mam za bardzo z tym doświadczenia... Muszę uważać z doborem podkładu, tak samo jak kremów, gdyż łatwo bardzo jest moją cerę "zapchać". Gdu używam lekkich kremów i podkładów uwidaczniają się skórki, gdy za ciężkich- wychodzą podskórne gule i nasila się świecenie. Taka specyfika skóry mieszanej.... ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- To pewnie nie byłby zły pomysł ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez InvincibleK Czas edycji: 2015-08-01 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Blessed be the fruit
|
A jakiego pudru używasz?
#969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak podkad Ci schodzi po przypudrowaniu? o.0 używasz kabuki? może postaraj się go nałożyć puszystym pędzlem i tylko delikatnie omieć buzie. Edytowane przez NomadSoul Czas edycji: 2014-02-06 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Transparentny miałam jeden, z Pease. Kompletna porażka, podkreślał mi każdą suchą skórkę i też nie zachowywał się dobrze. Szukam jakiegoś innego transparentnego, ale większość poleca ryżowe - po spotkaniu z Pease jestem zniechęcona..
Teraz używam Flormar Loose Powder. Kabuki nie używam, mam pędzel z Ecotools do pudru. Ja też nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Nie mam pojęcia. Podkładu nie nakładam tak o, tylko go wklepuję, więc to też nie wina z tej strony. |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Może artdeco fixujący?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za Wasze wskazówki. Generalnie nie mam złej cery tylko właśnie te niedoskonałości komplikują sprawę. Muszę zakupić sobie jakiś korektor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II
Nie zniechęcaj się po jednym niewypale. Nie każde produkty są dobre dla każdego :P testuj w miare możliwości.
Piszesz , że pudrów już trochę przetestowałaś i efekt jest ten sam... może nie jest tu wina pudru w takim razie, a podkładu / korektora którego twoja buzia nie lubi? Ewentualnie kremu / bazy jakich używasz przed nałożeniem makijażu. Tu jest niestety sporo możliwości które mogą się do tego przyczynić ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia w poszukiwaniu korektora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
jaki krem i podkład do tłustej cery przeciwzmarszczkowy dla 35 - letniej kobiety
witam
jaki poleciłybyście krem na dzień i na noc do tłustej cery, ale również przeciwzmarszczkowy dla 35-letniej kobiety oraz podkład? |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki krem i podkład do tłustej cery przeciwzmarszczkowy dla 35 - letniej kobiet
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
A mi już ręce opadają od szukania idealnego podkładu
![]() Może coś podpowiecie?? Co byłoby dobre dla cery MEGA wrażliwej, suchej, bez skórek ale z ogromną skłonnością do podrażnień i alergii (zwłaszcza w okolicach powiek: wystarczy że podkład jest nie taki jak trzeba, a już wyskakują mi swędzące czerwone plamy które muszę leczyć Cortineffem bo nic innego na nie nie działa!!) Wypróbowałam już: 1) Vichy - wypróbowałam prawie wszystkie, najlepszy był chyba Normaderm Teint ALE to było w czasach gdy jeszcze miałam cerę mieszaną. Teraz mam suchą i on jest dla mnie zbyt wysuszający. Z kolei wszystkie inne podkłady Vichy spływają, brudzą wszystko dookoła i są zbyt mało kryjące. Aha - nie próbowałam Dermablend... może jeszcze on jest ostatnią nadzieją z rodzinki Vichy?... 2) La Roche Posay - wypróbowałam dokładnie WSZYSTKIE podkłady tej firmy. Nic mnie nie podrażniają, pod tym względem są super ale... żaden z nich nie odpowiadał mi pod kątem krycia, rozprowadzania się i nie-brudzenia. Do bani! :/ 3) Oceanic, AA: zwykłe podkłady (rozświetlający, matujący itp., te najtańsze) - do bani, uczulają ![]() ![]() 4) Maybelline, Rimmel, Essence, Catrice, Astor, i tym podobne drogeryjne: wszystkie oprócz nielicznych (np. Rimmel w żelu - ale tu z kolei kolory są do kitu) mnie uczulają ![]() Wyjątkiem jest Manhattan (Perfect Adapt i ten drugi, niebieski dla trądzikowców), ale on z kolei ma też kolory do kitu, takie jakieś zbyt zimne, powodują że wyglądam na zmęczoną. 5) Wysoka i średnio- wysoka półka: wypróbowałam parę podkładów Diora i Lancome, Estee Lauder, i zużyłam pełnowymiarowy Clinique Even Better + kilka próbek innych podkładów tej firmy. Niestety Dior mnie uczulił (i to jak!!! koszmarnie), a Lancome mi nie odpowiadał jeżeli chodzi o konsystencję. Aha, był jeszcze Collistar - koszmarek totalny, tłusty i świecący. I z długaśnym składem :P Z tej grupy podkładów chyba najlepsze dla mnie są podkłady Clinique. Clinique byłyby idealne gdyby nie... leciutkie podrażnienia jakie mam czasami po nich! Jednak ![]() 6) Kremy BB i CC: będziecie się śmiać, ale z tych wszystkich najbardziej odpowiada mi.... krem CC firmy Bell!!! Za 16 zł ![]() Wszystkie inne BB kremy typu Garnier uczulają mnie i powodują świecenie się jak latarnia. Oryginalnych, azjatyckich BB kremów nie próbowałam... jednak chyba wolałabym znaleźć jakiś dobry, lekki podkład zamiast BB kremu. 7) Minerały: ło jezu.... po minerałach to dopiero mi się dzieją cuda na twarzy!! Jak nigdy nie mam krostek i pryszczy, tak po minerałach moja buzia przypomina istny poligon. Próbowałam m.in. Everyday Minerals ![]() Czy ktoś ma podobny problem do mnie?? Czy może jestem jakimś dziwolągiem? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
![]()
Jakie krem na zmarszczki polecacie? Ale taki za 30-50zł? <br />
Z góry dziękuję za informacje. ____________________ Tańczą http://centrumnapraw.bloog.pl/ tańczą tanio na stronie, kliknij - jeszcze taniej! Edytowane przez ekodobislawa86 Czas edycji: 2015-01-31 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A próbowałaś podkłady mineralne? Radzę skorzystać z wyszukiwarki albo wejść na KWC. Tam masz pełno recenzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Napisała w poście że próbowała :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład wybrać? Doradźcie! :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
jak w tytule tu macie moje zdjecia http://328jpg.☠☠☠☠☠☠/prosze o pomoc
Edytowane przez Dzidka1 Czas edycji: 2014-02-06 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład wybrać? Doradźcie! :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam dziś drugi podklad Clarinsa everlasting w kolorze 108 (pierwszy zużyłam
![]() b.dobrze kryje i długo się utrzymuje ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
( 105 to idealny kolor dla bladziutkich dziewczyn. Jest bardzo jasny(
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
Miałam dziś pierwsze podejście do MAC'a studio fix i muszę przyznać że mnie urzekł
![]() ![]() Próbka wystarczy mi jeszcze na kolejne 2-3 użycia, musze pokombinować z innymi pudrami bo niestety troche sie w nim świece po kilku godzinach. [ no ale taki urok tłustej skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
Pomocyy podkład !
Witajcie , potrzebuje czyjeś porady ! Mam straszny problem z cerą . Trądzik.
Chciałabym kupić jakiś podkład który bardzo dobrze matuje i zakryje mi te niedoskonałości . Cena dla mnie nie gra roli . Zastanawiałam sie na tymi podkładami: 1. Make up for ever Hd 2.Dermablend vichy 3.Estee lauder double wear 4. Revlon colorstay 5.Dermacol I nie wiem sama co wybrać , albo może coś innego zakupic . Może któraś z was używała jakiś podkład który wymieniłam i by doradziłaa . ![]() Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.