Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Catrice, Camouflage Cream (Korektor kryjący)

Catrice, Camouflage Cream (Korektor kryjący)

Średnia ocena użytkowników: 4,3 /5

Kategoria
Marka
Pojemność 3 g
Cena 13,00 zł

Korektor kamuflujący Catrice Camouflage Cream - kremowa i matowa konsystencja korektora gwarantuje wysokie krycie maskując wszystkie niedoskonałości cery, cienie pod oczami oraz przebarwienia.
Dostępny w 3 kolorach: 010 Ivory, 020 Light Beige, 025 Rosy Sand

Więcej ocen Schowaj

Używa produktu od: miesiąc

Kupiony w: Drogeria internetowa

Niezły

Zdecydowałam się na ten korektor po pozytywnych opiniach właśnie na wizaż.pl. Zdecydowanie mogę polecić ten korektor bowiem idealnie komponuje się z resztą makijażu tworząc jednolitą całość. Kryje dobrze wszelkie niedoskonałości, cienie pod oczami oraz przebarwienia. Przy tym faktycznie jest wydajny i tani. Łatwo przy pomocy palców czy gąbeczki rozetrzeć go pod oczami czy w miejscach gdzie chcemy coś zakryć. Polecam niezły korektor w rewelacyjnej cenie.

5 /5 HIT!

Zdecydowanie najlepszy dostępny kamuflaż

Trafiłam na Niego przypadkiem w Hebe. Wcześniej używałam kamuflażu marki Wibo,który dobrze krył jednak był tłusty i skutkował świeceniem się cery,zapychał bardzo pory. Ten kamuflaż to istna perełka! Wbrew pozorom bardzo wydajny. Firma Catrice Cosmetics udostępnia go jedynie w 3odcieniach. Mam cerę śniadą, najkorzystniejszy dla mnie jest odcień cielisty (015), średni.

Kupiony w: Drogeria Natura

Polecam

Jeśli używamy go zgodnie z zastosowanie to się sprawdzi. Znam przypadki gdzie zostaję on nałożony w zbyt dużej ilości i się warzy. Ale jeśli nałożymy odpowiednia ilość na zmiany które chcemy zakryć to on zrobi cała.robote w stu procentach.

Używa produktu od: miesiąc

• Wydajność: 4
  • Opakowanie: 4

Super pod cienie i do punktowego stosowania

Uzywam go glownie na powieke do pracy na mokrych formulach, tintach, sprawdza sie idealnie plus do punktowego stosowania zakrycia wszelkich niedoskonalosci :)

3 /5

Kupiony w: Drogeria Rossmann

• Wydajność: 4
  • Zgodność z opisem producenta: 3

Idealny w punkt.

Jest on o zwartej konsystencji , idealnym kolorze , który dopasowuje się do koloru skóry .Nałożony punktowo ukrywa wszystko , jest on naprawdę dobrej jakości , zastyga i jest trwały. Do aplikacji może kłopotliwy ponieważ jest w okrągłym słoiczku ale ja nakładam go szpatułką. Wtedy jest bardziej higienicznie. Chętnie do niego wracam - polecam. Używam głównie do punktowej korekty na większe obszary nie polecam za ciężki.

Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania

Idealny do punktowego stosowania

Korektor kryjący kupiłam pod wpływem dobrej opinii koleżanki , a okazał się dla mnie hitem.Jest on zamknięty w okrągłym słoiczku , niestety jest to mało higieniczne rozwiązanie , ze względu na aplikacje , ponieważ nakładam go palcami.Jest on o zbitej konsystencji , idealnym kolorze , który dopasowuje się do koloru skóry , nie za różowy , nie za żółty.Nałożony punktowo ukrywa wszystko , jest on naprawdę dobrej jakości , zastyga i jest trwały.Chętnie do niego wrócę , polecam.

3 /5

Nie kupi ponownie

Kupiony w: Drogeria Rossmann

• Stosunek jakości do ceny: 3

Mieszane uczucia

Kupiłam ten korektor z polecenia znanej youtuberki, która pokazywała jak zakrywa nim swoje tatuaże i stwierdziłam, że muszę go wypróbować. Skoro ona zakrywała nim swoje tatuaże to mi uda się zakryć nim nieproszonych gości na mojej twarzy? Nic bardziej mylnego.
Kamuflaż zamknięty jest w plastikowym słoiczku, dostępny na Rossmannowskich półkach za kilkanaście złotych. Zawsze gdy próbowałam go dorwać najjaśniejsze kolory były niedostępne, więc kupiłam trochę ciemniejszy niż planowałam.
Produkt ma bardzo tępą konsystencję, jest ciężki, gęsty i lepki. Ciężko się go nakłada i rozprowadza, ale opuszek palca w tym celu wystarcza.
Kolor oksyduje, więc po jakimś czasie pojawiają się na twarzy nieestetyczne ciemne plamy.
I owszem kryje, ale daje nieprzyjemne uczucie na twarzy.
W mojej ocenie taki oblepiony niczym plasteliną wyprysk na pewno lepiej zagoi się bez tego specyfiku.
Uważam, że lepsze efekty można uzyskać przy pomocy lżejszych korektorów.

Kupiony w: Nie podano

Ma swoje humorki

Używam go na pojedyncze wypryski lub drobne przebarwienia. Czasami idealnie wtapia się w skórę, a ma takie dni, gdy wygląda tak paskudnie, że już wolę syfka niczym nie przykrywać.

Jest w malutkim zakręcanym opakowaniu, w podróży bardzo wygodnie się go używa. Jego konsystencję określiłabym pomiędzy gęstym kremem a miękką plasteliną - tak też trochę pachnie... jak plastelina. Nakładam go punktowo palcem, wklepuję i pudruję.

Zwykle radzi sobie bardzo dobrze z małymi niedoskonałościami, wszystko maskuje i świetnie dopasowuje się do skóry. Ma też takie dni, gdy wchodzi w pory, zmarszczki mimiczne i w co tylko może wejść... a w ogóle nie zakrywa niepożądanych gości.

Kupiony w: Drogeria Natura

Super kamuflaż

Jak sama nazwa mówi camouflage - wobec tego używam go wyłącznie w sytuacjach kryzysowych gdy na twarzy wyjdą mi jakieś wypryski czy inni nieprzyjaciele. Nigdy nie stosowałam go pod oczy, według mnie jest zbyt ciężki na te okolice. Jako kamuflaż nie mam mu nic do zarzucenia. Plus dla firmy że rozszerzyli game kolorystyczna. Minus że jest to słoiczek, aczkolwiek nie wiem czy tego typu kosmetyk można zawrzeć w innym opakowaniu. Zawsze można użyć pędzelka do zaaplikowania - wiec jest jakieś wyjscie.

Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania

Kupiony w: Drogeria internetowa

Do zadań specjalnych

Korektor kupiłam kiedy przed ważnym wyjściem na mojej twarzy pojawił się nieproszony gość w formie dużej czerwonej grudki pod skórą, po przeczytaniu pozytywnych opinii skusiłam się właśnie na ten produkt. I bardzo dobrze, bo świetnie poradził sobie z zakryciem nieproszonego gościa, długo się utrzymuje i zostaje tam gdzie go nalożymy. Nie wyciera się i bardzo dobrze kamufluje naczynka i nawet pieprzyki na twarzy. Jeśli mam jakiś problem na twarzy zawsze mogę liczyć na ten korektor.

Kupiony w: Inna drogeria

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Opakowanie: 3

Korektor tylko do zadań specjalnych

Korektor jest mi znany od wielu lat. Kupowałam go już od czasów liceum, pomagał mi wtedy ukryć wypryski. Do teraz nic się nie zmieniło używam go czasami, tylko punktowo. Korektor nadaje się do ukrycia wyprysków, blizn.... Niestety pod oczami wypada tragicznie. Jest on zbyt ciężki do tego rodzaju miejsc. Ponadto nałożenie zbyt dużej warstwy odznacza się na skórze (korektor nie wtapia się za dobrze). W połączeniu z pudrem może dawać efekt ciastka :(
Jak wspomniałam na początku korektor jest dobry, ale tylko i wyłącznie do kamuflowania niedoskonałości, które wymagają produktu bardziej kryjącego .
Dla osób, które szukają uniwersalnego produktu nie jest do dobre rozwiązanie.

5 /5 HIT!

do zadań specjalnych

Bardzo dobry kamuflaż w kremie. Niezastąpiony produkt z półki drogeryjnej. Idealnie nadaje się do punktowego zakrywania przebarwień czy niedoskonałości. Najlepiej współpracuje nałożony delikatnie palcami. Pod wpływem ciepła dłoni ze stałej, lekko tępej konsystencji staje się bardziej kremowy i łatwiej się rozprowadza po skórze. Chociaż daje też rade nakładany pędzelkiem. Rozprowadzam go punktowo w małej ilości a na to dopiero podkład. Troszeczkę jak przy korekcji kolorystycznej twarzy.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1