Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 14:36   #2791
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Załatwiliśmy wszystko, Tusia odwiedziła Babcię w pracy, w Mopsie złożyłam wniosek ale mam jeszcze donieść jeden papierek Natka była mega grzeczna, na sam koniec tylko zaczęła wydawać dziwne jęki+bulgotanie śliną+ dziwna mina hehehe

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mojej Amelii właśnie wychodzi drugi ząbek, a jutro kończy 5 miesięcy .

Ja właśnie kończę drugą @ od porodu. Jak na razie mój cykl trwał 39 dni . W dodatku hormony tarczycy mi się pogorszyły, więc to na cykl też wpływa. Endokrynolog mi powiedział, że po porodzie moja niedoczynność tarczycy do roku może się pogłębić, a później powinna się znowu ustabilizować.

Właśnie a jak to jest w zaawansowanej ciąży w zimie, też puchną nogi? Bo ja w lecie nic na stopy nie mogłam ubrać. Nawet chyba do miesiąca po porodzie tylko klapki pasowały. Miałam stopy jak u słonia, ale lekarze mówili, że to normalne, że zejdzie. No zeszło, ale jakby było chłodniej to nie miałabym co na nogi włożyć!
moja koleżanka ma termin na koniec lutego i jej puchną.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:37   #2792
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
właśnie przyszła paczuszka z bebilonu a w środku płyta kołysanki instrumentalne fajnie
A ja nie dostalam tej plyty w paczce od nich

Mamusie chlopcow. Mam pytanie natury technicznej Chcialam jutro pobrac Julkowi mocz do badania. Woreczki juz mam, wiem ze przed naklejeniem trzeba dokladnie umyc siusiaka. Czy w takim przypadku nalezy odsunac calkowicie napletek czy wystarczy tylko troszke? Lekam sie odsuwac go do konca...
Stary 2014-02-05, 14:38   #2793
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz, zaraz poszukam w necie

edit: cos takiego? klik
Cytat:
Potrzebuje na lot, ktory mamy za miesiac. Mozna brac jedzenie dla dziecka, ale podejrzewam ze termosu z woda i osobno proszek to moga sie przyczepic, bo czesto kaza probowac gotowe juz mleko. Znajoma mi mowila, ze ona wlasnie robila bardzo gorace w domu i dawala do takiego termosu butelke i pozniej sie nadawalo idealnie do jedzenia z te 3-4h
Dokładnie takie
Są niby takie gotowe do podania w temp pokojowej, w szpitalu takie mieli I na pewno Bebilon w PL taki można kupić, innych nie widziałam. Ale ja myślę, że jak będziesz mieć termoopakowanie z wodą i mlekiem w proszku, to się nie przyczepią

Ja nalewam wrzątek 180 ml do butelki, sypię 6 miarek do:

I wszystko w termoopakowanie i po 3-4 h sypię mleko, mieszam i jest akurat do jedzenia

Fajna opcja na wyjścia, jak nie chce się brać termosu, butelki, puszki mleka, bo to zajmuje miejsce, a tak bierzesz tylko termoopakowanie z zawartością

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:41   #2794
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
zdecydowanie tak, bo teraz jeździmy prywatnie 40km w jedną stronę. A tak jak się uda to będzie 15 km i na NFZ, więc zdecydowanie lepsze rozwiązanie. U mnie w mieście na NFZ jak pisałam termin na sierpień, więc masakra, a bliżej nic nie ma.
no to super jakby się udało, nie zarejestrowałam, że w innym mieście teraz macie
Stary 2014-02-05, 14:42   #2795
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

moja koleżanka ma termin na koniec lutego i jej puchną.
A jednak.
Stary 2014-02-05, 14:48   #2796
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zaczynam reagować alergią na bio, eko i inne takie

choć 15km to sporo, kalkuluje się to?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Dodihna, Angel i inne mamy nie sypiające, napraqdę Wam współczuję, jak człowiek chodzi niewyspany, wpół przytomny to czasem ta radość z macierzyństwa gdzieś się zawieruszy
ja już mówiłam TŻ, żeby nie przynosił słoiczków, kaszki ok. Ale słoiczki niet.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:54   #2797
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hehe,ja jeszcze nie próbowałam,ale nie omieszkam zamoczyć dzioba

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Czarna,czy u Was też były trzy serie szczepień i następne dopiero w wieku 12tu miesięcy?
Dodinha każde dziecko w UK szczepi się tym schematem

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:55   #2798
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dodinha każde dziecko w UK szczepi się tym schematem
Ok,myślałam,że może przychodnia dodatkowo proponuje jakieś
Stary 2014-02-05, 15:04   #2799
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Endżi Kornel młodszy, a budzi w nocy na mleko, mimo, że wieczore je mm z kaszką, a potem w nocy zjada znów 150 ml.

na piersi nie raz spał do 4 nad ranem, ale cyrk był w dzień.
podajesz już kaszkę? bo właśnie zastanawiam się czy zacząć? jak? kiedy?

Cytat:
(...)
Mały ma wzmożone napięcie mięśniowe, szczególnie w prostownikach, przez co między innymi zbyt sztywno trzyma główkę , odchyla ją do tyłu i ma problem z tym, żeby broda była blisko klatki piersiowej.

A tak w ogóle to też jestem Asia, mam 26 lat i synka Szymusia urodzonego w październiku
Co do drugiego pytania, to mój Szymek 4 miesiące będzie miał 20 lutego i jak na razie jakoś nie spieszy mi się z wprowadzaniem słoiczków itp. (karmię piersią)
faktycznie fajnie
ja chciałabym zacząć już inne jedzenie, bo muszę Szymcia odstawić od cyca i liczę na to, że jak dostanie inne jedzonko to przestanie tęsknić za piersią. Szczególnie chodzi o nocki, bo Mały nawyknięty do picia z piersi nawet i co godzinę- dwie. Na szczęście ostatnio po wieczornym karmieniu (około 20) śpi do 1.30 - 2, a potem budzi się koło 4-5 i potem wstaje koło 8.

Co do rehabilitacji to trzymam kciuki żeby była skuteczna

Nas czeka usg główki w czwartek, bo pediatra się doczepiła, że mały ma o dwa cm za małą głowę w obwodzie niż powinien mieć, a ja już mam stresa, bo oczywiście naczytałam się odpowiednich treści w necie:-(

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jak chwytam Julię za ręcę albo daje jej swoje kciuki,to ona mocno mnie trzyma i podnosi głowę do góry... bardzo wysoko! Już nie wiem, czy jej na to nie pozwalać, czy wręcz przeciwnie?
ja pozwalam

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Mamusie chlopcow. Mam pytanie natury technicznej Chcialam jutro pobrac Julkowi mocz do badania. Woreczki juz mam, wiem ze przed naklejeniem trzeba dokladnie umyc siusiaka. Czy w takim przypadku nalezy odsunac calkowicie napletek czy wystarczy tylko troszke? Lekam sie odsuwac go do konca...
a co to za paczka bebilonowa?

co do siusiaka- ja dostałam w przychodni taki podłużny pojemniczek plastikowy i że mój Synek jak tylko ściągam pampersa to sika do góry, to raz dwa wsadziłam siusiaka do pojemniczka i siurnął pięknie
a co do naklejania woreczka, to w szpitalu mu tak pobierali i nie było konieczności odsuwania całego napletka. tyle ile przy normalnej codziennej higienie

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:06   #2800
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

faktycznie fajnie
ja chciałabym zacząć już inne jedzenie, bo muszę Szymcia odstawić od cyca i liczę na to, że jak dostanie inne jedzonko to przestanie tęsknić za piersią. Szczególnie chodzi o nocki, bo Mały nawyknięty do picia z piersi nawet i co godzinę- dwie. Na szczęście ostatnio po wieczornym karmieniu (około 20) śpi do 1.30 - 2, a potem budzi się koło 4-5 i potem wstaje koło 8.

Nas czeka usg główki w czwartek, bo pediatra się doczepiła, że mały ma o dwa cm za małą głowę w obwodzie niż powinien mieć, a ja już mam stresa, bo oczywiście naczytałam się odpowiednich treści w necie:-(

ja pozwalam

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

co do siusiaka- ja dostałam w przychodni taki podłużny pojemniczek plastikowy i że mój Synek jak tylko ściągam pampersa to sika do góry, to raz dwa wsadziłam siusiaka do pojemniczka i siurnął pięknie
a co do naklejania woreczka, to w szpitalu mu tak pobierali i nie było konieczności odsuwania całego napletka. tyle ile przy normalnej codziennej higienie
Też już czekam na wprowadzanie pokarmów innych niż moje mleko i mam przy tym nadzieje,że jak zacznie jeść treściwiej,to skończy się nocne karmienie,albo przynajmniej będzie rzadsze

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-02-05 o 15:10
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:11   #2801
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Jak chwytam Julię za ręcę albo daje jej swoje kciuki,to ona mocno mnie trzyma i podnosi głowę do góry... bardzo wysoko! Już nie wiem, czy jej na to nie pozwalać, czy wręcz przeciwnie?

Ja słyszałam że jak sama się podnosi to jest ok.Mój Mateusz to wogule tak sie nie podnosi,troszkę jest leniuszkiem

Mam pytanie:łzawi mu sie oczko i mam dylemat,chodzić z nim na spacery czy nie?i czym przemywać oczko?
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:14   #2802
agaabuu
Raczkowanie

Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak spały po szczepieniach? Wczoraj mieliśmy szczepienie...Antosia wieczorem padła i dziś w ciągu dnia też długo śpi jak nigdy. U Was też tak było?....aż się boję co będzie w nocy
Stary 2014-02-05, 15:14   #2803
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam że jak sama się podnosi to jest ok.Mój Mateusz to wogule tak sie nie podnosi,troszkę jest leniuszkiem

Mam pytanie:łzawi mu sie oczko i mam dylemat,chodzić z nim na spacery czy nie?i czym przemywać oczko?
Szymciowi bardzo dlugo łzawiło jedno oczko. Chodziłam na spacery normalnie, przemywałam wodą przegotowaną i słabym naparem z rumianku.

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-05, 15:14   #2804
passion80
Zakorzenienie

Czarna, nie powinno się ułatwiać takiego podciągania
Stary 2014-02-05, 15:15   #2805
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak spały po szczepieniach? Wczoraj mieliśmy szczepienie...Antosia wieczorem padła i dziś w ciągu dnia też długo śpi jak nigdy. U Was też tak było?....aż się boję co będzie w nocy
dokładnie tak było, po szczepieniu od razu kimono

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-05, 15:17   #2806
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja spała po pierwszym,na drugi dzień marudziła.Po dzisiejszym na razie śpi,ale zobaczymy co będzie dalej
Stary 2014-02-05, 15:17   #2807
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie to samo chciałam napisać
Jak chce ćwiczyć, to na brzuch ją i niech się podnosi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:26   #2808
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

My woreczka nie używamy bo lekarka zabroniła.trzymam siusiaka bezpośrednio do pojemniczka.ostatnio zeszło mi prawie godzinę żeby złapać.hehe.Co do mycia to octaniseptem pryskam i naciągam tylko troszeczkę i jak narazie badania wychodzą prawidłowo
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:26   #2809
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

faktycznie fajnie

ja pozwalam

Zarejestrowalam sie na stronie bebilonu i dostalam sliniak, poradnik i probke mleka nastepnego ale plytki tam nie bylo

Dzieki za rade odnosnie siusiaka
Stary 2014-02-05, 15:36   #2810
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Endżi Kornel młodszy, a budzi w nocy na mleko, mimo, że wieczore je mm z kaszką, a potem w nocy zjada znów 150 ml.

na piersi nie raz spał do 4 nad ranem, ale cyrk był w dzień.
Wiesz co, teoretycznie to im mniejsze dziecko tym większe ma prawo żeby budzić się w nocy na jedzenie. Kornelek prawie 2 miechy młodszy od Jula

Cytat:

kiedyś mi wpadło w oko, że po 4 miesiącu dziecko już nei musi jeść w nocy i niektórzy oduczają, nie chce mi się wchodzić dyskusje, że dziecko potrzebuje, że ktoś lubi tulić, lubi karmić i inne
my nie nie musieliśmy tego robić bo Maja sama się przestawiła
(...)
Dodihna, Angel i inne mamy nie sypiające, napraqdę Wam współczuję, jak człowiek chodzi niewyspany, wpół przytomny to czasem ta radość z macierzyństwa gdzieś się zawieruszy
Te daty są chyba mocno umowne, ciężko przykładać taką samą miarę do każdego dziecka.
Ja tak dumam czy moje dziecko nie ma przypadkiem takiego ciśnienia na jedzenie, bo jest duży, bardzo szybko rośnie. Bywały dni, że dobierał po 15-17 deko w dobę Sama nie wiem co myśleć.

Szczerze mówiąc to od dłuższego czasu bardzo mało we mnie radości To wyczerpanie mnie zabija dosłownie
Stary 2014-02-05, 15:42   #2811
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wiesz co, teoretycznie to im mniejsze dziecko tym większe ma prawo żeby budzić się w nocy na jedzenie. Kornelek prawie 2 miechy młodszy od Jula

Te daty są chyba mocno umowne, ciężko przykładać taką samą miarę do każdego dziecka.
Ja tak dumam czy moje dziecko nie ma przypadkiem takiego ciśnienia na jedzenie, bo jest duży, bardzo szybko rośnie. Bywały dni, że dobierał po 15-17 deko w dobę Sama nie wiem co myśleć.

Szczerze mówiąc to od dłuższego czasu bardzo mało we mnie radości To wyczerpanie mnie zabija dosłownie
Mam to samo,wszystko mnie irytuje,nic nie cieszy,zmuszam się,żeby wstać z łóżka.A najbardziej żal mi dziecka,bo się na nie wsciekam w nocy,że nie śpi

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-05, 15:45   #2812
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ano takie . Nawet sobie fote zrobiłam przed wypiciem.
jak nie lubię piwa, to takie chętnie bym wtrąbiła, no ale muszę poczekać do zakończenia karmienia
Cytat:
Dziękuję,teraz Mała sobie fika,ciekawe jak będzie w nocy.Pytanie do dziewczyn w UK jakie mleko mm dajecie swoim Maluszkom?Które byście poleciły?
ej a dlaczego szukasz mm? Czyżbyś kończyła kp ?
Cytat:
właśnie przyszła paczuszka z bebilonu a w środku płyta kołysanki instrumentalne fajnie
Ja taką płytę dostałam jeszcze w ciąży i do tego teczkę na kartę ciąży i badania
Cytat:
tak moja miała chyba 2 dni bardziej senne

Dostałam paczkę z gemini. W życiu tyle folii bąbelkowej nie widziałam Czy wy też dostajecie za każdym razem tyle gratisów?
Stary 2014-02-05, 16:02   #2813
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Szymciowi bardzo dlugo łzawiło jedno oczko. Chodziłam na spacery normalnie, przemywałam wodą przegotowaną i słabym naparem z rumianku.
ja tez przemywalam rumiankiem za co zostalam skrzyczana przez okulistke
powiedziala ze to jest mega szkodliwe dla oka i nie wolno
woda przegotowana albo sola fizjologiczna
ja dodalam masaze kanalika i w 4 dni wyleczylam oczko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:05   #2814
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wg mnie spokojnie można, tyle, że rozcieńczyć z wodą
już tyle razy patrzyłam na ten sok, muszę się w końcu skusić
b. dobry jest

Cytat:

No, z takich ciekawostek to np. oni zakładają, że dziecko to po prostu mały dorosły, wszystko rozumie. Autorka podaje przykład, że kobieta chyba w 3 czy 4 miesiącu życia dziecka musiała wrócić do pracy. No i rodzice są święcie przekonani, że dziewczynka to zrozumiała, bo na krótko przed tym terminem zaczęła przesypiać noce - bo rozumiała, że mama musi być wyspana

Julek jest chyba równie cwany, wie, że mama ma roczny macierzyński więc jej psim obowiązkiem jest lulać

Kurczę, ja się obawiam, że w nim jednak utrwaliło się to budzenie i przekonanie, że chce jeść Co prawda zawsze miał to co 2 godziny z zegarkiem w ręku, teraz bywa, że co 3. No ale na kolację dostanie pół porcji sycącej kaszki, popije z piersi i i tak się obudzi - a nie wierzę, że aż tak mocno zgłodnieje. Bujanie i smoczek nie wystarczają, bo zaczyna się ryk Jak poje (15minut) to zasypia jak Aniołek.
Ostatnio usypiam "poza rękami" - wózek, łóżeczko z kołyską. Ciut dłużej schodzi, ale jednak mały uśnie.

No, malutkie te postępy

Będzie, bo musi

Podobno pisze w tej książce o swoim romansie

Papierową, ale widzę, że już Inwersja poratowała
opowiada, to za dużo powiedziane, ale wspomnia o tym, że w czasach kiedy Donek zbyt dużo czasu poświęcał polityce, a ona sfrustrowana siedziała w domu z małym synkiem zakochała się w jakimś ich wspólnym znajomym. chciała nawet od niego odejść, ale jak się Donek w końcu skapnął, to udało mu się ją zatrzymać... sankami dla dziecka.

Cytat:
Cytat:
no ja też miałam tę wiedzę co i Ty passion, aż w końcu trafiłam na tę stronę i zgłupiałam
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...a.html?start=1

strona 2, zabawa nazwana "podciąganie"

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-05 o 16:08
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:08   #2815
tassia
Zakorzenienie

na silowni dzis na ktorej bylam dla maluszkow
zajecia prowadzi fizjoterapeuta i jedno z cwiczen to wsadzenie dzieciom w raczki takie patyczka
i ciagnie sie za ten patyczek do podciagania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:08   #2816
inezka92
Raczkowanie

jestem gapa ,zamiast kupic kleik glutenowy to kupilam bezglutenowy
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:10   #2817
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

ej a dlaczego szukasz mm? Czyżbyś kończyła kp ?
Nie,nie kończę,to w razie,gdybym się jednak zdecydowała podawac na noc
Stary 2014-02-05, 16:10   #2818
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja mam 2 termoopakowania z TT, wkładam w to butelkę z wrzątkiem i po 3-4 h jest akurat na mleko
A wiesz może czy zmieszczą się do tego termoopakowania z tt butelki z aventu?
Cytat:
Dostałam paczkę z gemini. W życiu tyle folii bąbelkowej nie widziałam Czy wy też dostajecie za każdym razem tyle gratisów?
Raz dostałam pomadke ochronną dax, a teraz próbki kremów 40+. Zamawiałam 2 razy za ponad 300 zł.

Ja dzisiaj znów spędziłam dzień w czytelni. Dzisiaj chce wysłać promotorowi plan pracy i mam nadzieję że poprawi i zaakceptuje
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:12   #2819
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jest cos takiego jak termos na butelki? Chodzi mi o to, aby mleko w butelce nie zrobilo sie szybko zimne.
termoopakowanie. ja mam z Canpola pasujące do szerokich butelek Aventu i TT.

Cytat:
Gratuluję ząbków!
Troszkę tam wspominałam

Między innymi, że przywiązuje się tam ogromną wagę do tego, co jedzą maluchy. Wcześnie wprowadza się im np. różne gatunki sera. Są oficjalne debaty na temat jadłospisu serwowanego w żłobkach - i żarełko jest niesamowite Praktycznie jak dla dorosłych (w ekskluzywnej restauracji!), ale oczywiście niedoprawiane.

Większość mam karmi mm, ale późniejsza dieta jest tak starannie komponowana, że wśród francuskich dzieci jest niewiele otyłości, maluchy mają jedne z najlepszych wyników zdrowotnych.

Odświeżyłam sobie lekturę i się zdołowałam, że tak późno Jest tam genialny rozdział na temat spania. I to nie banialuki tylko sensowne odniesienia do opracowań naukowych osób, które zajmują się tym zawodowo. Może gdybym zajrzała wcześniej to poprawiłabym to spanie mojego małego Czuję się teraz beznadziejnie, mam wrażenie, że nawaliłam

Julek chyba faktycznie zaliczył skok, bo już wrócił do swojego poprzedniego schematu spania. Budzi się co 2-3 godziny - i to jest aktualnie dla mnie duża poprawa w stosunku do ostatnich tygodni...
Ja jestem dopiero na 45 stronie jak w ciąży była
Pamiętam jak mój brat mając lat naście pojechał do Francji na wymianę uczniowską i wrócił wygłodzony, bo oni tam jedli same warzywa,kiełki itp.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
powiem tak, w szpitalu mieli takie śmieszne buteleczki z gotowym mm, otwierało się i nakładało smoczek. wszystko miało temperaturę pokojową.
może może można takie coś kupic tez? pewnie drogie, ale przeciez to tylko na samą podróż. butelka miała 90ml.
jak my bylismy to akurat mieli Hipp, bo akurat takie im dostarczyli, ale bywały też Bebiko i Enfamil.

http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...e._plynne.html

cos takiego. wg mnie na lot idealne i zapakowane oryginalnie.

z tego co wiem takie mleko mozna przygotowane można podac max w ciągu godziny
takie otwarte w buteleczce tez nie moze dlugo stac. jedna piguła mówiła, że 2h, inna, że 30min... ale na pewno nie 3-4h, potem juz sie jakies bakterie wytwarzają
w moim szpitalu też dawali takie mm w buteleczkach gotowych, z Nan. Potem mój małż kupił w aptece, jakoś koło 4 zł za buteleczkę.Fajne rozwiązanie jak się potrzebuje tylko od święta,bo mleczko jest gotowe.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mam te książkę w formie ebooka (epub i mobi)-jeśli ktoś chce moge wysłać
jeszcze nie czytałam, bo na razie zagłębiam się w historie państwa Tusków oczami p. Małgorzaty

aaa to szkoda,że wcześniej nie wiedziałam.no ale już kupiłam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:14   #2820
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
My już po szczepieniu.Mała była dzielna,popłakała trochę,ale się szybko uspokoiła.Teraz śpi budulka moja.Spytalam o dawanie jej mm na noc,powiedziała,że mogę jej dać,że może będzie spała lepiej,czyli dowiedziałam się tego,co już od Was wiem.Jeszcze raz dzięki za kciuki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
dla dzielnej Helenki

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Sola fizjologiczna
Cytat:
woda morska lub inhalacje z soli fiz.
dzięki

Cytat:
Wróciliśmy ze spacerku. Piękne słońce, przyjemny lekki powiew wiatru, faktycznie czuć wiosnę w powietrzu mimo śniegu na chodnikach. TŻ dodzwonił się do poradni rehabilitacyjnej dla dzieci w miasteczku obok naszego (15km) i jest spora szansa, że przyjmą nas na NFZ „od zaraz”. Musimy tylko załatwić u pediatry dopisanie na skierowaniu jakiegoś tam skrótu odnośnie ćwiczeń. Także może się uda

.
super trzymamy kciuki!
Cytat:

Cytat:
hah oni zawsze szaleją z tymi bąbelkami
do mnie też dotarło dziś zamówienie z gemini w tym inhalator dla Jasia moze wkoncu pozbędziemy się tego kataru na dobre

dużo gratisów?
ja dostałam 2 saszetki z kremem dla pań 45+

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości