|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Godzina porządnego spaceru i się pojawiły po przyjściu do domu skurczybyki.... Dobrze, że tylko ćwiczebne.
Dzisiejsze oddaję wszystkie Kate ![]() ![]() ![]()
#4382 |
Zakorzenienie
|
wszystkie historie z happy endem są u nas
![]() ja też się zbieram na spacerek z tym że na sr ![]() u nas też jest cudowna pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Rozeznanie
|
Ja tez nic nie mam do spzitala, NIC! czasem mnie panika lapie z tego powodu.
CO do planowania ciazy, to tez nie widze w tym nic zlego ![]() U nas bylo tak, ze juz jakis czas chcielismy miec drugie dziecko, ale jakos trudno bylo podjac osteteczna decyzje o odstawieniu zabezpieczen, az w koncu przyszedl taki dzien, ze no kurde najwyzsza pora! to do roboty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-05 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zacznij chodzić po schodach? ![]() ![]() I zamiast chodzić na spacery lepiej za mężów byście się zabrały intensywniej ![]() Ja muszę jeszcze czekać ale coraz bliżej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ten patent
![]() Cytat:
![]() u nas to wyszło tak śmiesznie, że 09.07.2011 -ślub 09.07.2012 - obroniłam mgr i stwierdziliśmy że 09.07.2013 - dzidziuś by pasował ![]() i powiem Wam, że było blisko, bo jak zaszłam pierwszym razem to termin miałam na końcówkę lipca ![]()
![]() |
#4386 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zadzwoniła z domu, że rodzę, trochę posymulowała, a potem było zdziwiona, że to tylko przepowiadacze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż i tak od dwóch dni pozwalam sobie na gorące kąpiele, bo nie mogę im się już oprzeć i pomagają mi na zbolały kręgosłup ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i pozniej jeszcze gadka szmatka a ten, że w strasznie zaluje że mnie nie ma bo w tym roku z wycieczka pracownicza moze byc krucho(jestem przedstawicielem pracowników i zajmuje sie organizacja imprez integracyjnych ) ale z tego co planują to chcieli by RODOS.. No to mówie żebo w drugiej polowie roku to i ja sie zabiore ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Bardzo dziękuję w imieniu Antka za wszystkie komplementy ![]() Dalej jest fanem brokułów, w ogóle zresztą lubi warzywa (polecam na przyszłość metodę BLW) Przyszło nasze becikowe, i to więcej niż się spodziewaliśmy (mam nadzieję, że to nie jakaś pomyłka), tralalala. Może kupimy wreszcie te parę rzeczy ![]() Kate, trzymam kciuki za Maję, żeby zechciało jej się wyjśc. A swoją drogą wiesz, gdzie są naturalne prostaglandyny w duzych ilościach ![]() trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
Zakorzenienie
|
Kurcze przegapimy te skurcze i w domu tżowie poród odbierą
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zachodzenia w ciążę mi zależało na tym by zajść zanim moja firma się przeniesie i będę musiała się zwolnić ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w ogóle, im bliżej terminu tym lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
zgłaszam, że
![]() ![]() na samym końcu okienka z emotkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Moderator
|
Zakładając że nic nie będzie bolało, to chyba całkiem fajna opcja
![]() ![]() ![]() Działa! Ale fajnie ![]() Dziękujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ale fajny!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zadomowienie
|
Cześć brokułofilki
![]() Nie nadrabiam, sorki... Ale za maskotkę należą się brawa ![]() Rzuciły mi się w oczy piękne brzuszki i wnętrza mieszkań Side i Koziego - ślę wyrazy uznania ![]() Byłam dzisiaj u pani diabetolog w CZMP, prawie mnie wyściskała, tak jej się podobały moje wyniki ![]() Nie wiem jak Wy to robicie, że nie potrzebujecie ciążowych ubrań, ja o swoich ciuchach z przed ciąży dawno zapomniałam. Przytyłam równo 8 i pół kg, ale poza majtkami i podkoszulkami noszę już tylko rzeczy kupione specjalnie na ciążę. Dla mnie nie ma porównania z ciążą rozwiązaną na jesieni, na korzyść tamtej. Poprzednio zaszłam w ciążę w sylwestra ![]() A teraz musiałam się zaopatrzyć w: *kurtkę ciążową - największy wydatek *rajstopy ciążowe - mam 5 par *spodnie i spódnice ciążowe *dresy i legginsy z luźną gumą, których zaczęłam potrzebować odkąd jestem na zwolnieniu *luźne bluzki i swetry *zimowe buty na plaskiej podeszwie - dotąd mialam zimowe tylko na wyższych obcasach, adidasów nie używam, nie posiadam nawet. Styl sportowy nie należy do moich ulubionych, a taki chyba najłatwiej zaadaptowac do ciążowych wymagań ![]() Trudno mi założyć skarpetki i buty, o kozakach wsuwanych nie wspominam nawet ![]() ![]() Mam tylko nadzieję, że przyjemność letnich spacerków z Bobasem mi to wszystko wynagrodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Raczkowanie
|
z racji tego że mamy już maskotkę to
![]() ![]() ale fajny ![]() nie wiem czy któraś już coś pisała co tam u kici ?? czy przeoczyłam ... wiecie coś ?? ja też byłam dzisiaj na spacerku z córcią, jaka zadowolona bo śnieżkami się rzucałyśmy. W szoku była że mamusia śnieżką rzuciła ![]() ![]() kate1623 przyciśnij męża ![]()
![]() |
#4400 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ma nic złego w planowaniu ciąży a jak się nie uda to przecież wtedy już się nie patrzy na miesiące tylko leci po kolei, byle zaciążyć. Kiedy czytam, że niektóre z was tyle czasu się starały to widzę, jakie ja miałam szczęście, choć do tej pory nie myślałam z tych kategoriach ![]() Cytat:
![]() Po schodach pochódź to Majkę wypłoszysz Cytat:
![]() Cudna pogoda, jesteśmy dotlenione z Małą super ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=asienka213;44990369]Kochane jestescie, dzieki za wsparcie
![]() ![]() wszystkie moje kolezanki, ktore mialy krazek urodzily w terminie albo przenosily ![]() I tego się trzymajmy ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() byliśmy miesiąc przed ślubem jak postanowiliśmy przestać się zabezpieczać, odstawiłam więc tabsy ![]() wcześniej się naczytałam i nasłuchałam, że od razu to ciężko zajść, wszyscy dookoła musieli dłużej się starać; ba... nawet testy owulacyjne na necie zakupiłam, żeby wiedzieć dokładnie co i kiedy i co? i 4 dni po ślubie były 2 kreski :P heh mąż mi mówił wcześniej "słuchaj, jak nie masz okresu to może w ciąży jesteś", a ja upierałam się, że nie, że mi się poprzesuwało w związku z przygotowaniami do ślubu, że stres, że schudłam... w końcu przecież w ciągu 2 tygodni przed ślubem i 3 dni po ślubie zrobiłam w sumie prawie 10 testów (dla pewności) i wszystkie były negatywne :P no ale... ![]() ![]() i fasolek jest ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-02-05 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
becikowe nie jest PO porodzie ? dokładnie tak ![]() też musiałam kupić płaskie kozaki i sporo ubrań no to ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() świetnie! Dziękujemy ![]() edit ciąża donoszona jest od 37t0d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Rozeznanie
|
witam się środowo
![]() tż miał dziś wolne i zabrał mnie na zakupy Olkowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() idę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zadomowienie
|
Racja
![]() Wziełam prysznic i zrobiłam sobie myjką porządny masaż brzucha ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że po takim masażu trochę boli podbrzusze więc zdecydowanie polecam rady ciotki Side ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4409 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() U mnie w sobotę/ niedziele zaczyna się już 38 tydzień, wiec zaczęłam wykurzanie Emilki sposobem TZ-owym. No ale u mnie nie było problemów ze skracająca się szyjką, czy w ogóle jakichkolwiek...
#4410 | |
Rozeznanie
|
nooo, u nas też tak ciepło
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- ja sobie wczoraj zdałam sprawę, że mi zostało 39 dni ![]() mamooooo, ja się bojęęęęę ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.