Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 13:04   #4381
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Godzina porządnego spaceru i się pojawiły po przyjściu do domu skurczybyki.... Dobrze, że tylko ćwiczebne.
Dzisiejsze oddaję wszystkie Kate
Stary 2014-02-05, 13:09   #4382
monkaa321
Zakorzenienie

wszystkie historie z happy endem są u nas

ja też się zbieram na spacerek z tym że na sr po drodze jedynie jeszcze obiad kupie

u nas też jest cudowna pogoda
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 13:19   #4383
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Ja tez nic nie mam do spzitala, NIC! czasem mnie panika lapie z tego powodu.

CO do planowania ciazy, to tez nie widze w tym nic zlego
U nas bylo tak, ze juz jakis czas chcielismy miec drugie dziecko, ale jakos trudno bylo podjac osteteczna decyzje o odstawieniu zabezpieczen, az w koncu przyszedl taki dzien, ze no kurde najwyzsza pora! to do roboty i tak sie udalo za 1 razem nawet nie spodziewalam sie ze moge byc juz w ciazy

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja bnym sie cieszyla z ciazy o kazdej porze, ale skoro juz planuje to mozna poprobowac na jakis dogodny termin.
Spodnie mam i to sporo, ja juz od 4-tego miesiaca musialam nosic ciazowe, bo normalne cisly mnie w brzuch, nawet w wiekszym rozmiarze, nawet dresu.Najbardziej chodzi mi o plaszcz i kozaki, ja jestem zmarzluch i nie wyobrazam sobie chodzic w innych butach jak jest mniej niz te 10 stopni.Kurtki mam na styk wiec na pewno bylyby nie dobre, mieszkam za granica i lumpkow tu nie na a ubrania sa dosc drogie.
Bylo mi ciezko ubrac inne buty niz klapki, a maz w pracy wiec nie mam nikogo do pomocy.
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.Moze jestem juz w ciazy i problem zniknie. Pozdrawiam i zycze lekkich porodow i zdrowych dzieciaczkow.
Dziekujemy i powodzenia dla Ciebie

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-05 o 13:15
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 13:26   #4384
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Kurczę moja Majka ma w nosie waszą zbiorową panikę i Ja spałam jak zabita tylko z przerwami na siusiu .Szczerze powiem, że mam dosyć tej końcówki siedzę jak na szpilkach, przy każdej dłuższej ciszy w brzuchu schodzę prawie na zawał. Dobrze, że mam chociaż ten detektor tętna bo już bym pewnie osiwiała
Czekam na kuriera z gemini i ruszam na spacer taki intensywny by Majkę wykurzyć

Może zacznij chodzić po schodach? Podobno pomaga i pamiętaj o tym prysznicu kilka razy dziennie i drapanie gąbką brzuszka, pleców i sutków. Tylko nie zmywakiem z kuchni

I zamiast chodzić na spacery lepiej za mężów byście się zabrały intensywniej
Ja muszę jeszcze czekać ale coraz bliżej Dziś 35t4d- od niedzieli 37 tydzień i nie ma to tamto
Stary 2014-02-05, 13:34   #4385
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
I

Patent na wagę a la koziemleko
Podoba mi się ten patent

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

zaplanować to sobie można co się zje jutro na obiad a nie termin porodu, ale to tak ode mnie bo sami staraliśmy się 13 miesięcy zanim się udało

u nas to wyszło tak śmiesznie, że
09.07.2011 -ślub
09.07.2012 - obroniłam mgr
i stwierdziliśmy że 09.07.2013 - dzidziuś by pasował

i powiem Wam, że było blisko, bo jak zaszłam pierwszym razem to termin miałam na końcówkę lipca

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 13:54   #4386
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
koziemleko - dzięki za radę, jak gdzieś pójdzie będę dzwonić, że jestem w szpitalu i rodzę i odłożę słuchawkę, nie mówiąc w którym

Ja bym zadzwoniła z domu, że rodzę, trochę posymulowała, a potem było zdziwiona, że to tylko przepowiadacze

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Godzina porządnego spaceru i się pojawiły po przyjściu do domu skurczybyki.... Dobrze, że tylko ćwiczebne.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Może zacznij chodzić po schodach? Podobno pomaga i pamiętaj o tym prysznicu kilka razy dziennie i drapanie gąbką brzuszka, pleców i sutków. Tylko nie zmywakiem z kuchni

Ja muszę jeszcze czekać ale coraz bliżej Dziś 35t4d- od niedzieli 37 tydzień i nie ma to tamto
Ja mam dzisiaj 36t4d i też czekam, ale do soboty - 37t0d. A potem hulaj dusza - piekła nie ma
Chociaż i tak od dwóch dni pozwalam sobie na gorące kąpiele, bo nie mogę im się już oprzeć i pomagają mi na zbolały kręgosłup
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:16   #4387
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Od wczoraj mam dzień paszteta. Na buzi się poszerzyłam,mam taką pyzę okrągłą, że aż na siebie patrzeć nie moge, śmiesznie to wygląda. Wieczorami puchną mi stopy, lekko ale jednak. Nie wspomnę o bólu pleców i ogólnym zmęczeniu. Oj ten 9 m-c daje się we znaki
Weź nic mi nie mów Dziś w pracy byłam i na szefa wpadłam a ten do mnie ale pani ślicznie wygląda. Na co ja do niego: panu wypadało tak powiedzieć a ja mam w domu lustra które szerokim łukiem mijam więc o czyms to swiadczy. NAprawdę nie mogę na siebie patrzeć. Jak figura mi sie nawet podoba -nie to żebym sie zachwycała bo brzusio jak piłka-ale tylkow w brzuszek mi poszlo wiec looz. Zreszta przyzwyczajona do bycia na diecie zrzuce

No i pozniej jeszcze gadka szmatka a ten, że w strasznie zaluje że mnie nie ma bo w tym roku z wycieczka pracownicza moze byc krucho(jestem przedstawicielem pracowników i zajmuje sie organizacja imprez integracyjnych ) ale z tego co planują to chcieli by RODOS.. No to mówie żebo w drugiej polowie roku to i ja sie zabiore A ten no ok a wie pani co to rodos????? - rekraacyje ogródki działkowe obok siatki..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 14:17   #4388
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Bardzo dziękuję w imieniu Antka za wszystkie komplementy
Dalej jest fanem brokułów, w ogóle zresztą lubi warzywa (polecam na przyszłość metodę BLW)

Przyszło nasze becikowe, i to więcej niż się spodziewaliśmy (mam nadzieję, że to nie jakaś pomyłka), tralalala. Może kupimy wreszcie te parę rzeczy

Kate, trzymam kciuki za Maję, żeby zechciało jej się wyjśc. A swoją drogą wiesz, gdzie są naturalne prostaglandyny w duzych ilościach

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Zaraz sie poplacze wlasnie dzwonili mi od gina, ze moj wynik curku byl podejrzany i musze sie zglosic do klinki diabetycznej kuzwa, a myslalam ze tym razem mnie to ominie jutro mam wizyte to dostane skierowanie
trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:23   #4389
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja też nic
Kurcze przegapimy te skurcze i w domu tżowie poród odbierą

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
:

Czyli od niedzieli molestujemy mężów Podoba mi sie ten plan Tylko żeby chcieli współpracować Ale taki wyposzczony, może się odwyczaił i już nie potrzebuje

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj 36t4d i też czekam, ale do soboty - 37t0d. A potem hulaj dusza - piekła nie ma
Chociaż i tak od dwóch dni pozwalam sobie na gorące kąpiele, bo nie mogę im się już oprzeć i pomagają mi na zbolały kręgosłup
To u Ciebie już 38tc bedzie. W końcu jak to jest z tą donoszoną poczatek 37(36t1dz) czy skonczony 37 (37t0d)???? Bo w tym temacie jak dziecko we mgleD
Stary 2014-02-05, 14:24   #4390
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No i pozniej jeszcze gadka szmatka a ten, że w strasznie zaluje że mnie nie ma bo w tym roku z wycieczka pracownicza moze byc krucho(jestem przedstawicielem pracowników i zajmuje sie organizacja imprez integracyjnych ) ale z tego co planują to chcieli by RODOS.. No to mówie żebo w drugiej polowie roku to i ja sie zabiore A ten no ok a wie pani co to rodos????? - rekraacyje ogródki działkowe obok siatki..
a ja znam takie określenie: Rodzinne Ogródki Działkowe Ogrodzone Siatką
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:26   #4391
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
to ja też ide na spacer, pomogę Ci U mnie 8 stopni i słońce świeci
Cytat:

Owocnego spacerku
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dzisiejsze oddaję wszystkie Kate
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

To ja też idę, ale na zakupy większe, i cały swój wysiłek przekazuję na plecy Kate
Dzięki dziewczyny spacer połączony z zakupami udany

Cytat:
Po schodach chodzę gdzie się da jak wychodzimy z domu to po schodach, Ja nawet wypatruje na dworzu schodów co by po nich zejść . Ooo zapomniałam o tych prysznicach chwilę odsapnę i lecę poszorować się po brzuchu

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Kate, trzymam kciuki za Maję, żeby zechciało jej się wyjśc. A swoją drogą wiesz, gdzie są naturalne prostaglandyny w duzych ilościach
wiem tylko mój mąż ma pewne opory więc z tym jest ciężko

Co do zachodzenia w ciążę mi zależało na tym by zajść zanim moja firma się przeniesie i będę musiała się zwolnić no i się udało mimo małych problemów

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 14:29   #4392
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

To u Ciebie już 38tc bedzie. W końcu jak to jest z tą donoszoną poczatek 37(36t1dz) czy skonczony 37 (37t0d)???? Bo w tym temacie jak dziecko we mgleD
Skończony 37
I w ogóle, im bliżej terminu tym lepiej
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:32   #4393
shonyen
Zakorzenienie

zgłaszam, że już działa
na samym końcu okienka z emotkami
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 14:35   #4394
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
a ja znam takie określenie: Rodzinne Ogródki Działkowe Ogrodzone Siatką
To chyba gdzieś nie doczytał, nie dosłyszał albo napredce wymyslił
Stary 2014-02-05, 14:41   #4395
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
zgłaszam, że już działa
Dziękujemy mamy wątkowego brokuła

Maja

Czytam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 14:42   #4396
teQiba
Moderator

Cytat:
Kurcze przegapimy te skurcze i w domu tżowie poród odbierą
Zakładając że nic nie będzie bolało, to chyba całkiem fajna opcja

Cytat:
zgłaszam, że już działa

Działa! Ale fajnie
Dziękujemy
Stary 2014-02-05, 14:46   #4397
czbasia
Zakorzenienie

Ale fajny!!!
Stary 2014-02-05, 14:49   #4398
Tequillla
Zadomowienie

Cześć brokułofilki

Nie nadrabiam, sorki...
Ale za maskotkę należą się brawa i medal!!!
Rzuciły mi się w oczy piękne brzuszki i wnętrza mieszkań Side i Koziego - ślę wyrazy uznania

Byłam dzisiaj u pani diabetolog w CZMP, prawie mnie wyściskała, tak jej się podobały moje wyniki

Nie wiem jak Wy to robicie, że nie potrzebujecie ciążowych ubrań, ja o swoich ciuchach z przed ciąży dawno zapomniałam. Przytyłam równo 8 i pół kg, ale poza majtkami i podkoszulkami noszę już tylko rzeczy kupione specjalnie na ciążę.
Dla mnie nie ma porównania z ciążą rozwiązaną na jesieni, na korzyść tamtej. Poprzednio zaszłam w ciążę w sylwestra (tak, to się może zdarzyć nawet po 5 latach bezowocnych starań) i do lata bylam w miarę szczupła. Potem w lecie na wielki brzuch nosiłam tylko zwiewne luźne sukienusie, a na nogi wsuwałam japonki - bez schylania się. W lipcu i sierpniu z powodu zagrożenia ciąży musialam leżeć, więc i tak na upalne słońce nie wychodziłam, siedziałam w cieniu na hamaku.

A teraz musiałam się zaopatrzyć w:
*kurtkę ciążową - największy wydatek
*rajstopy ciążowe - mam 5 par
*spodnie i spódnice ciążowe
*dresy i legginsy z luźną gumą, których zaczęłam potrzebować odkąd jestem na zwolnieniu
*luźne bluzki i swetry
*zimowe buty na plaskiej podeszwie - dotąd mialam zimowe tylko na wyższych obcasach, adidasów nie używam, nie posiadam nawet.
Styl sportowy nie należy do moich ulubionych, a taki chyba najłatwiej zaadaptowac do ciążowych wymagań Na codzień do pracy nosilam wysokie obcasy, kostiumy, koszule i spódnice, dżinsów i ubran "na luzie" mój pracowy dress code nie przewiduje, więc ich w szafie mało.
Trudno mi założyć skarpetki i buty, o kozakach wsuwanych nie wspominam nawet. Suche powietrze ogrzane kaloryferem robi mi w nosie masakrę . Ciągle ktoś z domowników choruje i musze się izolować, by się nie zarazić.
Mam tylko nadzieję, że przyjemność letnich spacerków z Bobasem mi to wszystko wynagrodzi
Stary 2014-02-05, 14:59   #4399
uparta8210
Raczkowanie

z racji tego że mamy już maskotkę to
ale fajny

nie wiem czy któraś już coś pisała co tam u kici ?? czy przeoczyłam ... wiecie coś ??
ja też byłam dzisiaj na spacerku z córcią, jaka zadowolona bo śnieżkami się rzucałyśmy. W szoku była że mamusia śnieżką rzuciła do tej pory mówiłam jej: mamusi nie wolno, mamusia nie może a dzisiaj ją śnieżką potraktowałam. Minka małej ............... bezcenna

kate1623 przyciśnij męża

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:02   #4400
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Gdyby się jeszcze dało tak z kalendarzem w ręku zaplanować ciąże
Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
poza tym jeśli chodzi o planowanie ciazy jakbym sie starała o dziecko chyba nie zwracałabym uwagi na porę roku, to ono byłoby najważniejsze ale widocznie każdy podchodzi do sprawy inaczej
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja nie widze nic zlego w planowaniu ciąży
sama chciałam rodzić w kwietniu maju początkiem czerwca no i raz się nie staraliśmy w grudniu żeby nie było że to sylwestrowa wpadka
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a ja zawsze chcialam urodzic w kwietniu, maju albo czerwcu i bedzie dwojka z kwietnia Choc zadna nie planowana z kalendarzem w reku
Cytat:
Ja tez troche kombinowalam z terminem - tzn. chcialam chlopca, wiec patrzylam na chinski kalendarz plci, no i nie chcialam zeby byl koziorozec
Takze pomimo ze staralismy sie caly czas, byly miesiace w ktorych sobie "odpuszczalam", a byly takie w ktorych TZ mial dosyc No i czerwiec byl takim miesiacem gdzie go wymeczylam, ale sie udalo
A nam się udało zaplanować i Marcela i Małą Marcel miał być z założenia dzieckiem majowym i dziewczynką, więc w lipcu były starania na próbę przed owulacją, a zaskoczyłam od razu, za to z synkiem a że spodobało mi się bzykanie latem, chodzenie w ciąży zimą, rodzenie wiosną i letnie spacery z wózkiem to chciałam też drugie dziecko mieć z kwietnia. Tak więc Pisanka miała być dzieckiem wielkanocnym no i będzie
Nie ma nic złego w planowaniu ciąży a jak się nie uda to przecież wtedy już się nie patrzy na miesiące tylko leci po kolei, byle zaciążyć. Kiedy czytam, że niektóre z was tyle czasu się starały to widzę, jakie ja miałam szczęście, choć do tej pory nie myślałam z tych kategoriach

Cytat:
Kurczę moja Majka ma w nosie waszą zbiorową panikę i Ja spałam jak zabita tylko z przerwami na siusiu .Szczerze powiem, że mam dosyć tej końcówki siedzę jak na szpilkach, przy każdej dłuższej ciszy w brzuchu schodzę prawie na zawał. Dobrze, że mam chociaż ten detektor tętna bo już bym pewnie osiwiała
Czekam na kuriera z gemini i ruszam na spacer taki intensywny by Majkę wykurzyć
Ty juz panikowałaś wcześniej, teraz nasza kolej
Po schodach pochódź to Majkę wypłoszysz

Cytat:

Ale ten 37 tydzień chyba ma być skończony, żeby ciąża była donoszona? To teraz obserwuj co robi Kate i za 2 tygodnie bierz z niej przykład - z naciskiem na zabranie się za męża oczywiście

Cudna pogoda, jesteśmy dotlenione z Małą super w końcu mąż wcale nie zabrał mnie do lasu tylko nad wodę, zrobił niespodziankę, bo załatwił statyw do aparatu i robił nam zdjęcia brzuszkowe pół-rodzinne połowa do wyrzucenia bo wyglądam jak wielka foka wyłaniająca się z spod kry na jeziorze, ale kilka nawet da się wrzucić do rodzinnego albumu
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:28   #4401
mara86
Raczkowanie

[QUOTE=asienka213;44990369]Kochane jestescie, dzieki za wsparcie wiem, ze jeszcze nie wszystko przesadzone ale i tak mnie to dobilo, jak narazie to musze sie wziasc w garsc i przestac jesc slodkie

wszystkie moje kolezanki, ktore mialy krazek urodzily w terminie albo przenosily

I tego się trzymajmy

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-05, 15:35   #4402
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Zaczęliśmy się starać i nawet nie policzyłam, kiedy będę miała termin w razie jak się uda za pierwszym razem, bo na to nie liczyłam, byłam pewna, że długo będziemy sie starać. A tu bęc udało się za pierwszym podejściem
podobnie jak my

byliśmy miesiąc przed ślubem jak postanowiliśmy przestać się zabezpieczać, odstawiłam więc tabsy
wcześniej się naczytałam i nasłuchałam, że od razu to ciężko zajść, wszyscy dookoła musieli dłużej się starać; ba... nawet testy owulacyjne na necie zakupiłam, żeby wiedzieć dokładnie co i kiedy i co? i 4 dni po ślubie były 2 kreski :P
heh mąż mi mówił wcześniej "słuchaj, jak nie masz okresu to może w ciąży jesteś", a ja upierałam się, że nie, że mi się poprzesuwało w związku z przygotowaniami do ślubu, że stres, że schudłam... w końcu przecież w ciągu 2 tygodni przed ślubem i 3 dni po ślubie zrobiłam w sumie prawie 10 testów (dla pewności) i wszystkie były negatywne :P

no ale... życie ma swoje pomysły
i fasolek jest
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2014-02-05 o 15:45
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:06   #4403
olakola
Zadomowienie

Cytat:
a wie pani co to rodos????? - rekraacyje ogródki działkowe obok siatki..
pierwszy raz słysze, ale fajne

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Przyszło nasze becikowe, i to więcej niż się spodziewaliśmy (mam nadzieję, że to nie jakaś pomyłka), tralalala. Może kupimy wreszcie te parę rzeczy
jak to becikowe ?????
becikowe nie jest PO porodzie ?

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
przyjemność letnich spacerków z Bobasem mi to wszystko wynagrodzi
dokładnie tak
też musiałam kupić płaskie kozaki i sporo ubrań

no to
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 16:14   #4404
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Weź nic mi nie mów Dziś w pracy byłam i na szefa wpadłam a ten do mnie ale pani ślicznie wygląda. Na co ja do niego: panu wypadało tak powiedzieć a ja mam w domu lustra które szerokim łukiem mijam więc o czyms to swiadczy. NAprawdę nie mogę na siebie patrzeć. Jak figura mi sie nawet podoba -nie to żebym sie zachwycała bo brzusio jak piłka-ale tylkow w brzuszek mi poszlo wiec looz. Zreszta przyzwyczajona do bycia na diecie zrzuce
Ja od soboty zauważyłam, że coś mi poliki się większe zrobiły. W domu się pytam czy widzą to mówią, że trochę, ale przesadzam mówiąc, że wyglądam jak pyza. Z figury ciążowej to też jestem zadowolona, ale nie chce być opuchnięta

Cytat:
zgłaszam, że już działa
świetnie! Dziękujemy

edit
ciąża donoszona jest od 37t0d
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:23   #4405
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
zgłaszam, że już działa
DZIĘKUJEMY

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:25   #4406
wewillrockyou
Rozeznanie

witam się środowo
tż miał dziś wolne i zabrał mnie na zakupy Olkowe w smyku są takie megapromocje teraz, że wyszliśmy z pełną siatą ubranek i tak z 5 prań zrobiło się 6 właśnie robi się ostatnie i zastanawiam się gdzie ja to powieszę wszystkie sznurki na strychu i suszarka zawieszone, o nic.. coś wymyślę.. może zamiast firanek rozwieszę bodziaki
idę nadrabiać

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:27   #4407
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

edit
ciąża donoszona jest od 37t0d
Racja musi być 37t 0d

Wziełam prysznic i zrobiłam sobie myjką porządny masaż brzucha i dodatkowo trochę tego głupiego masażu krocza .Teraz już będę miała taki plan dnia śniadanie, spacer, prysznic, herbatka z liści malin

Powiem Wam, że po takim masażu trochę boli podbrzusze więc zdecydowanie polecam rady ciotki Side

Maja

Czytam
Stary 2014-02-05, 16:31   #4408
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Racja musi być 37t 0d

Wziełam prysznic i zrobiłam sobie myjką porządny masaż brzucha i dodatkowo trochę tego głupiego masażu krocza .Teraz już będę miała taki plan dnia śniadanie, spacer, prysznic, herbatka z liści malin

Powiem Wam, że po takim masażu trochę boli podbrzusze więc zdecydowanie polecam rady ciotki Side
Jeszcze masaż sutkow i gwałt na mężu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:36   #4409
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
zgłaszam, że już działa
Dziękujemy

U mnie w sobotę/ niedziele zaczyna się już 38 tydzień, wiec zaczęłam wykurzanie Emilki sposobem TZ-owym. No ale u mnie nie było problemów ze skracająca się szyjką, czy w ogóle jakichkolwiek...
Stary 2014-02-05, 16:37   #4410
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
to ja też ide na spacer, pomogę Ci U mnie 8 stopni i słońce świeci
nooo, u nas też tak ciepło jak siedziałam 10 minut na ławce, to normalnie aż chyba sobie mordkę opaliłam

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj 28 dni, 4 tygodnie zostały
ja sobie wczoraj zdałam sprawę, że mi zostało 39 dni
mamooooo, ja się bojęęęęę

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:

o jak to dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam nicponia pod żebrami. Ja tylko nie wiem czym on macha jak stopę ma przy buzi! Chyba noszę w sobie ośmiornicę! Mnie pomaga masowanie, jak go masuję troszkę gdzie mnie ciśnie zabiera kończynki
też go pyram albo lekko ugniatam tam gdzie się wypina, pomaga

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości