|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakaś czarna masa zalała mi mózg, wiec niedługo mogę pytać jak ryż ugotować ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- jeszcze raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- toś napisała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Chłop mi wyjechał na 2 dni do opola więc zaraz jak O. wstanie to się pakuję i jadę do Danusi (mamusi) ![]() ![]()
![]() |
#663 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jakiś z diamentami, i smutną Afryką. Cytat:
![]() za bardzo nie ma sposobności. jak chłop MUSI obejrzeć jakiegoś sporta, to Michał ma sprinta do TV - może i z uśmiechem ![]() ![]() i konkubent wyniki w necie sprawdza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
co do genetyka -to zależy od sprzętu i doświadczenia lekarza . mój mówił ze idzie na 100 % .czasem dziecko się bardzo wierci i zasłania ...ale to kwestia czasu .... tylko ze gin od genetyka należy do grona kilku wybranych z kraju z takim doświadczeniem i jakimiś tam szkoleniami (jest taki spis w necie).jak liczył ilość zyłek to siusiaka musi być widać jeśli jest . Cytat:
z tą trzezwoscią ..wiem wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj ...sama nie wiem jak to .... Polozylam się o 24 . usłyszałam wiercenie się, nakarmiłam i odłożyłam do łóżeczka .potem o 1.34 to samo i odłożyłam !!!!! . potem o 4.20 albo 5.20 (niepamietam) .a potem o 6.59 i to samo . spał do 8.30. Już sama nie wiem .R,pije bardzo efektywnie jak go biore tak ciagnie max.5-7 min. a i tak się nie przebudzi . . mi się nie chce siedzieć ale jak w sumie to trwa tak krotko a potem spi u siebie to i ja spie naprawdę. bardziej mi się to opłaca ...bo jak lezy ze mna to ciagnie bezkońca.... za chwile basen ![]()
![]() |
#665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to jest niepodważalne ![]() u nas w 13 albo 14 (niepamietam) na bank stwierdził płec. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() (moja córa ostatnio w przedszkolu od koleżanki usłyszała ze dorosłe pipki sa maja włosy .zaprzeczyła -głosno "bo moja mama nie ma..." ![]() ![]() ![]() 2. mój nieczesto widzi właczony tv .tylko podczas dobranocki . wiec spojrzy ale na sekundę raczej . 3.za lampe ![]() ![]() ![]() brzmi poważnie .całkiem jakbyśmy MY miały siadac ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Trolla- no nie namydlaj cycusiow! Chcesz zeby dziecku mleko niesmakowalo? ;-) padlam hehhe :-D
Dragusiu brawo dla Florka za nocnik ![]() Nestelle- u mnie z tym nocnym jedzeniem identycznie- albo i jeszcze więcej. .. jak ja jeszcze funkcjonuje to nie wiem ![]() Bylam dzis na badaniach. Utoczyli mi krwi troche. W piątek będą wyniki i od razu wizyta. Prosze o kciuki. Po badaniach bylam e ciucholandzie i kupilam sliczne spioszki Kini za 7 zl ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Co do tego badania genet.i płci to u nas Kinga baardzo długo nie chciała pokazać co ma miedzy nożkami. Gin.powiedzial ze bedzie dziewczynka na 90 proc. po budowie miednicy. I mial racje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
MBZ♥
|
Trolla, mleczko z pianką
![]() i za lampę ![]() Zosia się usmiecha do Marty Kuligowskiej i Jarka kuźniara z tvn24 ![]() Nestelle, Nina jak zawsze odpowiedź na 6! ![]() Dużo zależy od sprzętu usg własnie ![]() ![]() Cathlyn u nas przy ząbkowaniu mniej jedzenia:/i pobudki w nocy. W dzień ok ![]() Pani już sobie wyobrażam ten spront ![]() jak Wam idzie picie z niekapka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
Nestelle- no i w ten sposób sie dowiedzielismy ze Ci wlosy nie rosną TAM... Jak to mozliwe ;-) Chyba jeszcze nie dojrzalas ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mielismy tez przejscia z moimi podpaskami; jak miała ponad 2 lata to się zegnalismy z pieluchami, cała gadka szmatka ze taka juz duza, ze umie siusiac do nocniczka itp. i zobaczyła jak zakładam podpaskę ![]() u nas tv tez rzadko właśnie dlatego ze jest w centrum zainteresowania, reklamy sa najfajniejsze i spot tvn z taką bryłą granatową; a jak młoda ogląda bajki to mały jest kąpany najczęściej, trzeba sobie radzić u nas znowu katary. coś mnie trafi zaraz ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- mamy jakiś lovi z dziubkiem i zaworkiem od 6m jakiś czas temu kupiony, z zaworkiem nie szlo. wywaliłam i pije wodę az miło. parę dni temu kupiłam lovi 360st narazie fajnie się z niego wylewa ![]()
![]() |
#670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedział, ze zwykle nie mówi, tak wcześnie pacjentkom jaka płeć ale tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Cytat:
![]() Moja ciotka antytalencie kulinarne wrzucała ryż do zimnej wody ![]() Nie wiem co się dzieje od kilku dni ale F. nie chce nic poza mm, wczoraj odrzucił kaszkę, moją zupkę, mamy zupkę. Dzisiaj podobnie kaszki rano nie tknął, teraz zrobiłam mu jaglankę z musem dyniowo -jabłkowym nie chciał. Dałam butle wypił duszkiem ![]() Przecież nie może pić tylko mleka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
MBZ♥
|
Moniś, stawiałabym na zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Raportuję jaglankowo - nocnie ![]() ![]() ![]() Ja zdechła, w nocy budziłam się z uczuciem duszenia w płucach, kaszlę (a raczej charczę) i jest niefajnie. Ale chyba to była kulminacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Coraz bardziej skłaniam się ku niemu... Z następnek wypłaty może se kupię ![]() O nocce pisałam na początku ![]() Cytat:
![]() ![]() Najbardziej lubi ładne panie typu pogodynki, ale do panów prezenterów też się uśmiechnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#674 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() kiedyś musi ![]() ![]() Cytat:
![]() I mimo, że było mi obojętne czy chłopiec czy dziewczynka, to kilka dni mi zajęło przyzwyczajenie się do myśli o dziewczynce. W sumie 1 lekarz mógł nic nie mówić ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#676 | |||||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() stabilny, na dziurach i wertepach daje radę moim zdaniem niewiele gorzej od mutsy, nie wnosiłam bo z tż byłam, dziś dopiero bede testować sama Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]() medieval/soft blue czyli taki mocno niebieski ![]() Chciałam czarny z czerwonym ale 200 zł droższy był to olałam Cytat:
![]() cudownie! ![]() to szybkiego powrotu do zdrowia dla tż ![]() i ![]() Cytat:
![]() ja tez często stoję przed tym ciężkim wyborem, czasem odpuszczam a czasem nie mogę się oprzeć tym paru godzinom tylko dla mnie, nawet kosztem snu... aaaaaa ![]() Cytat:
![]() 2. nie zauwazyłam ![]() ![]() ![]() 3. ![]() Dziewczyny, dziękuję wam za odpowiedzi w sprawie tego Hashimoto. Ja zdaję sobie sprawę że tym można żyć, tylko przykro mi ze tak późno to u siostry zdiagnozowali, bo gdyby wcześniej zaczęła się leczyć to może pewne sprawy potoczyłyby się zupełnie inaczej... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja akurat na czas tamponów wywalam z łazienki .ale tak normalnie to ..trzeba sobie radzic .1 łazieka na 5 osob ..trzeba kombinować i u nas jest tak : ja ide pierwsza się kompac , jak wychodzę to Nina wchodzi i się myje a ja się w tym czasie balsamuje. ide po Rocha Nina w tym czasie kończy się myc i się wyciera -kremuje a ja kąpie R. jak go wyciągam i ide wycierać ..Kuba wchodzi ..... także taśmowo idzie . Wracajac do sedna Nina chcąc niechca troszkę mnie widzi ..... i nadal uważa ze mam duzy tyłek bo stringi go nie zasłaniają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dałam R.telefon do zabawy .... sam się połączył z wizażem ..także musiałam wejść i luknąc czy z Wami nie gadał ![]() już miałam pisać dawno ....od ok.4 miesiąc z. R potrafi się sam bujac w foteliku samoch. robi to jak na huśtawce -nozki do góry na dól i sam się buja. teraz tak co tydzień na basenie -jak go wytre ,ubiore to wsadzam do fotelika abym i ja się wytarła ,ubrała ...a on się buja .... wszystkie moje tak robiły . ale tu -dowiedziałam się ze wszyscy są zaskoczeni i przychodzą go oglądac ...bo inne dzieci tak nie robią . jak to jest ? myślałam ze wszystkie tak ....? Pani - opisz mi jak wyglądają nocki u Was? co ile karmisz? śpisz z T czy karmisz i odkładasz? T się budzi czy na spiocha jak Roch? musze wykminic cos z tymi nockami bo się wykończę ..... Alliw - czekamy na fote wozu !!! jestem ciekawa jaki kolorek wzięłaś..... Despa - kiedy ma Oliwka ferie? ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- umieram z ciekawości ![]() szkoda ze jaglanka nie dała rady ![]() Cytat:
![]() ![]() czekam na fote wozu ![]()
![]() |
#678 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale gin fachura, sprzęt dobry miał Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na razie wklejam link z netu: https://www.google.pl/search?q=macla...3%3B917%3B1280 A tak w ogóle, to zamawiałam wózek ze sklepu tosia.pl i moge polecić, bo szybko i sprawnie zrealizowali zamówienie i dostawa gratis. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
MBZ♥
|
Alliw
![]() ![]() ![]() I pokazuj fotę ![]() Nestelle, zdolny Roszek ![]() Zosia w foteliku nie bujakowała ale na huśtawce coś tam próbuje stópkami gmerać ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Villga ![]() ![]() Tasiu, mam nadzieję, że choróbsko nie chwyta ![]() Alliw ja też jestem zadowolona bardzo ze sklpeu Tosia.pl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie idzie ![]() ![]() ![]() LOL. mój ojciec marzy o czerwonym aucie. ale zawsze nie ma na stanie lub trzeba dopłacać ![]() Cytat:
![]() odkąd jest jedna drzemka w dzień jest ciut lepiej i zasypia ok. 20.30. Na cycku najczęściej. jeśli nie ma dwóch karmień przed uśnięciem- budzi się dokładnie po godzinie na drugiego cyca. Potem (często 23) 1, 3, 4, 6sta. wstaje między 7 a 8smą. a z wczoraj na dziś: 20:20 I cycek, 23:12 II cycek (chłop wrócił z dechy i go obudził), 0:50, 3:18 - 4:40 nieustanny cyc - jak wyjmowałam cyca to się darł, wstał o 7:18 na cyca. Zwykle dopiero o 4 lub 6ej biorę do swojego łóżka (zależy na który cycek kolejka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wychodzi na to ze T.pije co godzine co 2 ![]() a drzemka ile trwa?
![]() |
#683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bujanie - Krzyś w ten sposób bujał się na bujaczku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#684 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
z tymi majtasami to padłam ![]() kocham takie teksty dzieciaków, a jak wybrnęłam z mojej pieluszki? strasznie się plątałam w zeznaniach i od tej pory czaje sie okropnie, najgorsze bylo to ze ona ma juz nie chodzic a ja sobie zakładam. mężowi wydałam dyspozycje ze w te dni ma sie zajac mała jak się kąpie, zeby mi nie przyłaziła do łazienki. bo ja generalnie mam widownie, wszsycy sie schodzą (ewentualnie mały spi). nawet kot przychodzi i sie kładzie na pralkę, młoda chce podyskutować a mąz albo popatrzeć albo się wtrąbala mi do wanny, czasem robię awnaturę ze chce mieć chwile spokoju to wychodzą obrazeni z tekstem :"mama nas tu nie chce " ![]() przypomiał mi się jeszcze jeden tekst młodej, zresztą a propos przy naszym znajomym który u nas nocował: rano, małż wstał, no jak u faceta rano troszkę mu się podniósł, w spodniach od piżamy było widać a młoda: "tata to kupa czy siusiak?" (młoda była na etapie kup w majtkach raz na jakiś czas). Cytat:
![]() tak was czytam, czytam, narzekałam ze sie nie wysypiam, ze mały je w nocy ale wy to macie masakre, nie ja ![]() ![]()
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie no ze spaniem masz wypas ...ale jak pomysle o Waszych nocnych kaszkach to ...jednak nie dziekuje wole swoje nocki chyba ![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Nestelle- teraz ma od poczatku lutego, chlop na ojcowskim wiec troche lzej mi.
Tekst ze Pani nie ma lepiej mnie powalil ![]() Trolla Twoja mala niezla aparatka....
#687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#688 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() znowu są na feriach na szczęście tylko tydzień, ale nadal nic nie umieją koło siebie zrobić, no ale są zdane na siebie i mama moja uczy je jak się umyją czy ubiorą czy tam co tak będą miały. Ale kurde nie pojmuję jak dzieci w tym wieku (11, 8) mogą nie wiedzieć np. które ubrania czyje ![]() albo jak tż mi powiedział że wlazły w zaspę dziadek mówi żeby się otrzepały to starsza nie umiała tego zrobić więc tatuś jej pomógł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wracaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trolla twoja młoda też ma teksty, z Ninką niezłe kabarety odstawiają ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Pije teraz Isomil 2 - sojowe na receptę. Wcześniej Bebilon Pepti. Konsekwencja. Choć na nocne pobudki często odpuszczałam, nie mam na to sił, cyca łatwiej dać. Cytat:
![]() O Ty też Wawa?? Jakoś wcześniej nie zanotowałam tego faktu. A skąd dokładnie? Cytat:
![]() hehe to samo, albo "ogląda" bez obrazu, sam dźwięk. Cytat:
![]() ![]() hmmm ja też do zimnej, tzn, zalewam zimną, mój ulubiony właśnie tak trzeba gotować ![]() W "moim: Epiku dziś też znalazłam ![]() też mi się wydawało, że wszystkie, W. też tak robił. Cytat:
![]()
![]() |
#690 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cos tam mruknął, ale nie ze kupa ![]() ![]() Cytat:
![]() nestelle dawaj jakas historyjke z dzieciakami, wierze ze ty masz jeszcze mnóstwo oprócz tych o twojej tylnej czesci ciała ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.