Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 17:09   #601
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Aa bo wiesz- program szpiegowski zainstalowałam i wiem co piszesz ;-) Taki ze mnie James Bond ;-)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 17:14   #602
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
ja co najwyżej mogę powiedzieć do piecha: Rikuś co Zosiek robi
hehe. a ja schizofrenicznie: Paniko, co T. robi

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, pytanie na szybko - chcę kupić K. klocki, najmniejszy ma średnicę 2,5 cm - chyba nie połknie, co?
T. od świąt uskutecznia Duplo. Schowałam tylko trzy elementy w razie W.
nic nie połyka

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
uwaga wczoraj zauważyłam ze Karolowi wyszła gorna 4 !
eeejjj, może przez ząb te nocki nieciekawe! oby!
no i gratki!

Cytat:
dziś wnosiłam Go na II piętro i miałam stan przedzawałowy
rajjuuuuuu, nie strachaj mnie

Cytat:
Ja też się zawsze nad tym zastanawiam, u nas nakarmienie w łóżku na leżąco to istna gimnastyka - tzn. dla K. bardzo wygodnie, ale ja mam zdrętwiałą rekę, wygięty bok i ogólnie nie za bardzo
no dokładnie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
jak mu wytłumaczyć ze musi jesc kiedy ja chce a nie kiedy on chce
ttttaaak, podbijam pytanie!

Cytat:
a ciasteczek i chrupek nie lubi, prosze jakiego mam zucha!
hehe
zawsze mam zapchaj-mordkę w torbie na spacerze. i nigdy nie działa

Cytat:
" normy pyłu pm10 7 xkrotnie przekroczone, zostańcie w domach; a ja z dziecmi na spacer
my to samo, 3 godziny na oucie... piękny dzień był. trudno. będzie żył w tym mieście przez jakiś czas

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Szczena mu opadla jak wyjelam Milusia z wozka postawilam na podlodze i Puscilam go by do niego poszedl / mile zaskoczenie.
a niech mu opadnie jeszcze niżej! takie cudo ma!!!!

Cytat:
Ja bym byla malo pozytywnie do niego nastawiona ;-)
ja chyba też... na miejscu mamy Kasi...

Trolla, a jak długo trwa ten technik? dwa lata?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 17:18   #603
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Agateczka będzie dobrze , cwiczcie systematycznie i zobaczysz ze efekt osiągniecie.
no wiem ale trudno mi zebrać siłę w sobie, ale wiem że muszę pomóc bąblowi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

będzie dobrze ,najważniejsze ze specjaliste już macie . teraz tylko z górki
oby oby

Cytat:
Hej! Witam się po weekendzie
Tak na szybko Was nadrobiłam i z tego co pamiętam to:
Luna, Agateczka, Ewka: trzymam kciuki za postępy Waszych maluszków. Najważniejsza jest dobra diagnoza bo wtedy wiadomo na czym się stoi i co robić. Będzie dobrze!
dzięki
A Kinia bidusia, dobrze że mama była czujna

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak mówiła neuro, ale po tym co pisałaś już sama nie wiem co o tym mysleć i czy tak ufać lekarzom

bardzo mocno trzymam za was kciuki. późno czy nie pojęcie względne, najważniejsze, że w ogóle, że pomyślałaś, że coś może być nie tak, że szukałaś!
Wiesz, zawsze można jeszcze z kimś się skonsultować zawsze lepiej mieć więcej niż jedną opinię. Ale wydaje mi się że Jakub po prostu idzie własnym tempem i wszystko jest ok. Mój ma problem by podeprzeć się na wyprostowanych rączkach dlatego nie ruszy z raczkowaniem czy siadaniem.
Będzie dobrze Jakub w końcu ruszy

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

Agata, trzymam kciuki za rehabilitacje! Dobrze, że już wiecie, co jest grane i będziecie mogli pomóc, najwazniejsze, ze jest diagnoza!.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Agateczka dobrze, że już wiecie co i jak i możecie działać. U nas było tak samo jakbym się nie uprała i polegała na jednym neurologo to byśmy stały wmiejscu.

A jak Anielka, byliście już na jakieś kontroli?

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześc!

Kochana, najwazniejsze, że problem rozpoznany! Popracujecie trochę i będzie dobrze .

Cytat:

Dziś idziemy na spacer Po raz pierwszy sama od kilku tygodni, zaczęłam dziś II trymestr i w sumie mogę już trochę podźwigać A taka ładna pogoda, że szkoda nie iść
jak to leci
oszczędzaj nam się kobietko, i nie denerwuj się. A chłopu
nie wie że trzeba ciężarną szanować

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

u niej 70 zł więc jeszcze nie tragedia, a u neuro 150zł więc tragedia. Wczoraj była u nas kuzynka i zostawiła małemu 70zł na następną wizytę.. aż się poryczałam...
Rozumiem Cię doskonale, dobrze że jest ktoś kto was może wesprzeć, może babcie pomogą? My też nie stoimy dobrze z kasą(oboje na bezrobociu) i babcie się zaoferowały że rzucą na rehabilitację.
Jakoś damy radę Lunka, dla naszych szkrabów wszystko

Cytat:

Spotkanie o Dziwo przebieglo w milej atmosferze - mama nie zabila Kamala - Milus chcial go zaTulic na smierc chyba, tak sie garnol raczkami obejmowal dawal caluski ze ja w szoku mama w szoku - Kamal tym bardziej, ale widac ze mu sie podobalo. Szczena mu opadla jak wyjelam Milusia z wozka postawilam na podlodze i Puscilam go by do niego poszedl / mile zaskoczenie.
Mama mowi ze "spodobal" jej sie tata, dostalam "blogoslawienstwo" na pozwolenie widzen ojca z dzieckiem

To na tyle na razie gotujem obiadek
No to krwawo nie było
a wręcz uroczo bym powiedziała Miluś chyba czuje że to tatuś skoro tulaski były. A no i dobrze że mamcia "błogosławi" nich tam...

Dzień dobry w ogóle, cały dzień próbowałam odpisać tak mi zeszło

Kto pamięta moje "wspaniałe" siostrzennice?
Stary 2014-02-04, 17:20   #604
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Z chłopami ;-) Kochany gatunek choć nieco nieudany ;-)
Bardzo kocham mojego Tz ale nikt nie potrafi mnie tak wkurzyc jak on.
o to,to

Cytat:

musze luknac na ten katarek -jak piszecie ze taki lepszy .choć mam nadzieje ze nie prędko będzie potrzebny
ja po zachwalaniu dziewczyn kupiłm, uratowal nas w listopadzie....

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
kciuki

za ząbka
u nas by to samo z puzzlami, ech te koty...ale jak ich nie kochać
zazdroszcze spacerku, ja czekam na kuriera

u nas szczoteczka na palec poszła w odstawke po tym jak zostałam kilka razy dotkliwie pogryziona teraz używam normalnej szczoteczki i J. uwielbia szczotkowanie. Ale wciąż nie uzywamy pasty ...

hehe
ja kupiąłm taką jordana
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...zieci-0-2-lata

a z zóltkiem ja poczekam jeszcze miesiąc

aaaaa

Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto Endo powiedziała jej że wszyscy w rodzinie maja się przebadać, bo to jest choroba genetyczna.
mam taką samą szczoteczkę

nie wszyscy muszą mieć

Cytat:
Bardzo fajna i cena ok. Nie wiesz czy znajdę np. w Rossmanie?

----
Nie poszlismy na spacer bo wieje że głowe by urwało...Kubcio ma drzemkę w domu.
sa w Rossie, kupowalam tam

Cytat:
no cały czas bokiem . do połowy rozpieta (naramki zdięte ).jak na drugą strone to turlam R po sobie . R nawet oka nie otworzy .... tata go w tedy nie obchodzi . zresztą tata nim się tez nie interesuje jak spi .

T. jest genialny 0ja Ci mówie !!!!!. mojemu wszystko jedno czy ksiazka tyłem ,bokiem .... w każdej pozycji dobrze smakuje
o Jezu jak dobrze,ze to napisałaś, bo u mnie to samo

Cytat:
ja już dobrze ponad miesiąc, jak nie dłużej nie daję żółtka. J. tolerował, jadł dużo żółtka a potem zaczęło się ulewanie po zupie z żółtkiem, po budyniu z żółtkiem i odpuściłam. wydaje mi się, że spokojnie obejdzie się bez tego. daję mu codziennie zupę z mięsem, jak sama gotuję dorzucam natkę pietruszki, do kaszki daję amarantusa i nie martwię się żółtkiem.

ale holle ekspresowa, to dzieciowa, chyba, że masz taką do gotowania

kaszę jaglaną, najzwyklejszą, albo eko gotuje się na wodzie wg przepisu na opakowaniu i dorzuca czegoś słodkiego, np. jakieś owoce surowe lub suszone w połowie czasu gotowania, potem gotuje się razem i tyle.

Monika ja kupilam amarantus ekspandowany w rossie- taki masz, jakiś inny? Daję do kaszek na razie, smakuje....

Cytat:

ja się chyba z tego miasta wyprowdze; zbierałam sie na spacer a panienka w radiu: " normy pyłu pm10 7 xkrotnie przekroczone, zostańcie w domach; a ja z dziecmi na spacer

chyba radko się zdarza ze nie są przekroczone....

Cytat:
http://www.aftenposten.no/webtv/Bruk...e#.UvD62vl5OSo

Yhmmm takiego Linka dostalam do siostry - dba o mnie hihi

Spotkanie o Dziwo przebieglo w milej atmosferze - mama nie zabila Kamala - Milus chcial go zaTulic na smierc chyba, tak sie garnol raczkami obejmowal dawal caluski ze ja w szoku mama w szoku - Kamal tym bardziej, ale widac ze mu sie podobalo. Szczena mu opadla jak wyjelam Milusia z wozka postawilam na podlodze i Puscilam go by do niego poszedl / mile zaskoczenie.
Mama mowi ze "spodobal" jej sie tata, dostalam "blogoslawienstwo" na pozwolenie widzen ojca z dzieckiem

To na tyle na razie gotujem obiadek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a z hajcu wyskoczył?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 17:35   #605
alliw
Zadomowienie

J. ma nową furę byliśmy po obiedzie przetestować i rewelacja. J. zadowolony (bałam się że będzie kaprysił ze nie widać mamy, ale wcale mu to nie przeszkadzało ) Lekko się prowadzi, łatwo składa/rozkłada, siedzisko szerokie, wygodne (rozkłada się praktycznie na płasko) także ja jestem bardzo zadowolona i J. chyba też bo nawet kimnął się po drodze. Także nie ma tego złego Fotek żadnych nie robiłam, ale jutro postaram się coś cyknąc

Cytat:
bede się doszkalac, będę jeszcze mądrzejsza

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mój nie tyka puzzli. Rzeczy Haniowe są dla niego "święte" robi po nich obchód, włazi do zabawek, układa się na kocykach....
układanie na kocykach i w foteliku makabra, potem pół rolki schodzi na odkłaczanie

Cytat:
Alliw, na wizytę bym poszła z wynikami już-żeby Cię nie odesłali-te przeciwciała właśnie wskazują na hashi:/a usg to u mie na wizycie robiła lekarka
taki mam zamiar

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Jak przetestujesz, to napisz proszę swoje wrażenia odnośnie tego modelu i chętnie zobaczę fotkę J w nim
Chyba też już się zdecyduję na dniach na zakup
pierwsze wrażenie: SUPER WÓZEK fotki nie zrobiłam bo zapomniałam telefonu. Jutro cyknę

Cytat:
Dziewczynki, pytanie na szybko - chcę kupić K. klocki, najmniejszy ma średnicę 2,5 cm - chyba nie połknie, co?
nie powinien, J. bawi sie duplo a one nie sa jakieś wielkie

Cytat:

Cytat:
ja się chyba z tego miasta wyprowdze; zbierałam sie na spacer a panienka w radiu: " normy pyłu pm10 7 xkrotnie przekroczone, zostańcie w domach; a ja z dziecmi na spacer
ja pierdziu

Cytat:

no to fajnie, może jeszcze będą z niego ludzie
a link dobry
Stary 2014-02-04, 17:40   #606
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Kto pamięta moje "wspaniałe" siostrzennice?
ja. dawaj historię

Cytat:

a z hajcu wyskoczył?
hehe. zawsze konkretnie właśnie,Kasia, wyskoczył?

Cytat:
J. ma nową furę byliśmy po obiedzie przetestować i rewelacja. J. zadowolony
nawet nie wiesz jak się cieszę
stabilny?
jak na dziurach?
wnosiłaś czy w wózkowni?

Stary 2014-02-04, 17:49   #607
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja. dawaj historię

hehe. zawsze konkretnie właśnie,Kasia, wyskoczył?

nawet nie wiesz jak się cieszę
stabilny?
jak na dziurach?
wnosiłaś czy w wózkowni?
no przeciez Kasia pisała, ze musi powiedzieć ....a tak, przy "teściowej niedoszłej" raczej nie wypadało odmówić- tak se myślę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 18:32   #608
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
tja. jasnnneee.
choć dziś jak go obserwowałam to byłam pod wrażeniem precyzji i świadomości wyborów. ostra selekcja lektur, żadnej nie przegląda 'do góry nogami' - musi sobie odwrócić... jak któraś szczególnie zainteresuje to wali pięścią w okładkę i piszczy aż matka raczy podnieść doopę i poczytać
niesamowity jest! ja jak chce Karolowi ksiazkę poczytać to mi zabiera zamyka odkłada i idzie sobie

Cytat:
T. jest genialny 0ja Ci mówie !!!!!. mojemu wszystko jedno czy ksiazka tyłem ,bokiem .... w każdej pozycji dobrze smakuje
no u nas identycznie

Cytat:
u mnie na 6% gazetka na roczek chyba nic
.
bo z 5 na 6 jest gazetka ja teraz z 6 na 7 przeszłąm i mi przysłało ze juz jakiś prezent a 3 dni później przyszło ze prezent na roczek własnie ta czapeczka karty czuczu i cos tam jeszcze

Cytat:

(
nie powinien

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
:
to napiszcie mi jak KROWIE NA ROWIE jak to ugotować np na słodko bo nie wiem jak się zabrać do tego
a ja mam kaszę jaglaną taką zwykłą nie dzieciową (np holle) ona sie nadaje
ja mam taką zwykła i gotuje tak jak pisze na opakowaniu Monika już widziałam ci odpisała

Cytat:
.
fajnie ze spotkanie udane

----------------------------
--- i uwaga nakarmiłam Karola jaglanką trzymać kciuki żeby dzisiejsza noc była moja

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
eeejjj, może przez ząb te nocki nieciekawe! oby!
no i gratki!
może ale to by znaczyło że mu wychodzą non stop od jakiegoś 3 miesiaca zycia

Cytat:
J. ma nową furę byliśmy po obiedzie przetestować i rewelacja. J. zadowolony (bałam się że będzie kaprysił ze nie widać mamy, ale wcale mu to nie przeszkadzało ) Lekko się prowadzi, łatwo składa/rozkłada, siedzisko szerokie, wygodne (rozkłada się praktycznie na płasko) także ja jestem bardzo zadowolona i J. chyba też bo nawet kimnął się po drodze. Także nie ma tego złego Fotek żadnych nie robiłam, ale jutro postaram się coś cyknąc
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 19:22   #609
maria28
Kniaginia

Witam

Z tym nocnikiem to pytałam dlatego, że moja teściowa i szwagierka sadzały dzieci na nocnik (ponoć) gdy te miały 6 miesięcy.

Ja chciałam uniknąć nocnikowania i od razu przerzucić się na nakładkę sedesową, ale z drugiej strony - u mnie mama spędza z Różą najwięcej czasu i nie mogę jej tego zrobić, musiałaby za każdym razem łazić z Różą do toalety. Natomiast gdyby Róża umiała sama na nocnik siadać, to by sama się załatwiała, szła sobie do łazienki, ustawiała nocnik i dumała na nim. Bo na sedes trzeba się wspinać, choć są te stołeczki, ale to zawsze utrudnienie, więc potrzebna jest chyba pomoc drugiej osoby. Czy źle myślę?
Ale rozkminy, głowa mnie boli

I powiem Wam, że moja mama wyszła dziś z mym dzieckiem na spacer. Odważyła się, stachała wózek, stachała Różę , bo nie mogła się oprzeć pięknemu słońcu na dworze.

Cytat:
Kubus też zaczął ostatnio mówić także tata

Własnie zauważyłam, że małemu rośni drugi ząbek u góry więc będzie śliczny króliczek

Cytat:
Dlatego ciesze sie ze w ogole doszlam co tej mojej biednej Kindze jest.
Mądra mama.
A po odstawieniu tego leku od razu zauważyłaś poprawę?

Cytat:
Ech, temat mieszkań wywołuje u mnie nerwicę
Taaaa, rozumiem Cię.

Cytat:
Wg logopedów w Kamila wieku dziecko powinno conajmniej mówić jak Roszpunka () a powtarzać jak krowa robi, pies itd. napewno.
Hmmm, moja nie mówi nawet "mama", "tata", odgłosy zwierząt paszczą to wyższy level, póki co nieosiągalny. Ja jeszcze daję jej czas, dużo czasu, zanim się zacznę martwić.

Cytat:
Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto Endo powiedziała jej że wszyscy w rodzinie maja się przebadać, bo to jest choroba genetyczna.
Moja rodzona siostra też ma. Ale nikomu nie kazali się badać i nic mi nie wiadomo, żeby ktoś jeszcze w naszej rodzinie na tę chorobę cierpiał.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 19:28   #610
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
ja nauczyłam się i potrafię spać na plecach, a Kinga obok mnie i pije i pijeeeeeeeee, ale wyspać się trudno
ale ze jak ????lezysz na plecach a Kinga się wspina na cyca?
ja musze lezec bokiem -tylko wtedy dosięgnie cycka . może dlatego ze mam małe????? pewnie na pewno dlatego
Cytat:
Nestelle, ja co najwyżej mogę powiedzieć do piecha: Rikuś co Zosiek robi

Cytat:

Cytat:

a teraz pytanie do nestelle jak ty to robisz ze Roszek sobie jezdzi i nie jest głodny bo ja dzis na syrence wracałam, co prawda naszczescie tylko z 100 metrów no ale zawsze. probowałam bąka nakarmic przed wyjsciem ale nie za bardzo zjadł, jego sprawa. odporwoadzilismy młoda na zajecia, usnał ale mądra mamusia wskoczyła do rosmanna i sie obudził, do domu nie wytrzymał i sie zaczał drzec, szybki cyc uratował sprawe potem cała zupa poszła no ale jak mu wytłumaczyć ze musi jesc kiedy ja chce a nie kiedy on chce
dostał kiełka słonecznika, jaki był z siebie zadowolony, do momentu az sie nim prawie udlawił ale najważniejsze ze mu smakował, a ciasteczek i chrupek nie lubi, prosze jakiego mam zucha!
R .dostaje jedzenie /mleko co 2 godziny . przed wyjazdem karmie go do oporu a potem co 2 godzinki średnio ,czasem 3 - w samochodzie , w centrum hand. w pokoju maluszka , jak jem na miescie to zawsze w torebce mam łyzeczke i słoiczek-także razem jemy (poproszę tylko o podgrzanie), zawsze cos wykombinuje . także gołodny nie chodzi .
nie stosuje w drodze chrupek albo czego innego .
Cytat:

.
wow.mama łaskawa zdaje się być . zbyt łaskawa
Cytat:
raczej nie .
Cytat:
wyjęłaś mi to z klawiatury
ze co ?
Cytat:
Aa bo wiesz- program szpiegowski zainstalowałam i wiem co piszesz ;-) Taki ze mnie James Bond ;-)

leje z Was
Stary 2014-02-04, 19:29   #611
BYou
MBZ♥

Alliw niech Wam siędobrze jeździ
Najpierw przeczytałam:J ma nową fryzurę i padłam

Malpko za 4 oby jaglanka pomogła
ZOsia dostała jakiegoś bodziaka z endo od rossmana-ale tak szerokiego, że weszłyby tam dwie ZOsie

Anika ja gotuję wg przepisu na opakowaniu

Tasiu proszę, uważaj na Was

Trolla nie wiem dokładnie ale coś się pozmieniało w przepisach odnośnie bhp i jak ktoś ma tytuł technika to chyba nie może pracować samodzielnie--potrzebne są studia musiałabyś dokładnie sprawdzić

Villga i jak u lekarza?

Agatko w razie czego postaram się pomóc też Wam

Dragusiu fotelik dotarł?

Scarlett doleciałaś?

Kasiu dobrze, że Mami poznała Kamala--cały czas myślę o nim Kamel:/ a Miluś

Moderna łer ar JU?

Zosieńka zasnęłamam chwilę dla siebie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 19:37   #612
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ja musze lezec bokiem -
tylko wtedy dosięgnie cycka .
może dlatego ze mam małe?????
pewnie na pewno dlatego

musiałam se to po-enterować- argumentacja mnie powaliła
Stary 2014-02-04, 19:37   #613
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale się; zapisałam sie do szkoły - bede się doszkalac, będę jeszcze mądrzejsza jak się okazało ze mnie nie bedzie w prawie kazdy weekned do maja w domu to się tż nagle tez sieuczyc zachciało a jak mu mówilam wczesniej to sie nie spieszył tylko teraz jak ma siedziec z maluchami wrrrrrr
!
wow! już doczytałam do jakiej ! gratuluje a mąz cfffaniak .
Cytat:
no to teraz taki kontrowersyjny temat uslyszałam ostatnio że katarek ten do odkurzacza nie jest wskazany ze względu na sprawy laryngologiczne, że jak tak mocno się ciągnie to za duże cisnienie idzie do ucha i później mogą być problemy z uszami. Słyszałyście o czymś takim ?
a gdzie to słyszałaś ?
Cytat:
Chcę, pewnie Ale boję się, że za wcześnie będzie.
A przeczucia... W 1. ciąży miałam przeczucie, że będzie dziewczynka, więc ten tego...
no to jakie masz przeczucie? wtedy będzie na odwrót...
Cytat:
Kasia- a to oni po angielsku rozmawiali czy jak? Chyba dobrze ze sie Twojej mamie spodobał. Ja bym byla malo pozytywnie do niego nastawiona ;-)
ja tez się zastanawiam.....?
Stary 2014-02-04, 19:38   #614
achna79
Rozeznanie

Cytat:
u nas tez Karol pomaga wyciągac pranie a potem wkłada swoje zabawki kapielowe zamyka pralkę wciska guzik start (dobrze ze programu nie ustawia) potem pralkę otwiera i wyjmuje zabawki do miski

Cytat:

no to teraz taki kontrowersyjny temat uslyszałam ostatnio że katarek ten do odkurzacza nie jest wskazany ze względu na sprawy laryngologiczne, że jak tak mocno się ciągnie to za duże cisnienie idzie do ucha i później mogą być problemy z uszami. Słyszałyście o czymś takim ?
Przytykałam sobie do policzka i słabo ciągnie wg mnie. Mam wrażenie, że fridą było większe ssanie

Cytat:
Za ząbek

Cytat:

a z hajcu wyskoczył?
Hyhy krótko i na temat

Cytat:

1. ja jak chce Karolowi ksiazkę poczytać to mi zabiera zamyka odkłada i idzie sobie

2. i uwaga nakarmiłam Karola jaglanką trzymać kciuki żeby dzisiejsza noc była moja
1.

2.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
I powiem Wam, że moja mama wyszła dziś z mym dzieckiem na spacer. Odważyła się, stachała wózek, stachała Różę , bo nie mogła się oprzeć pięknemu słońcu na dworze.
Dla mamy
Stary 2014-02-04, 19:42   #615
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Trolla nie wiem dokładnie ale coś się pozmieniało w przepisach odnośnie bhp i jak ktoś ma tytuł technika to chyba nie może pracować samodzielnie--potrzebne są studia musiałabyś dokładnie sprawdzić
no weź mnie nie denerwuj nawet
jak byle jakie studia to nie problemu bo jam mgr inż. Matka Polka ale jak bhpowskie to mnie szlag

nestelle co dwie godziny? mój jak zje co trzy to świeto; a po kaszce to i 5 czasem wytrzymywał, staram sie co 3-3,5h zeby go dopakowac w dzień,zeby nie w nocy, no ale jak juz wspominałam nocna kaszka kolo 4 obowiazkowa
Stary 2014-02-04, 19:44   #616
BYou
MBZ♥

Maria dla Mamy

Malpko, jeszcze co do katarka to zgadzam się z Którąś z Dziewczyn, że nieodciąganie kataru może powodować zapalenie ucha ja najpierw to ustrojstwo przetestowałam na sobie na najniższych obrotachjest ok. Mam wrażenie, że do fridy wkładałam więcej "uczucia"
I Karolek piorący-szapoba

Nestelleeeeeee- dawaj tu do mnie ze ścierką bo oplułam monitor czytając to o (.)(.)
Ale ja się zawsze zastanawiałam jak to możliwe, że karmi się na leżąco moje piegi musiałabym najpierw przez magiel przepuścic zawsze zazdrościłam biustu koleżankom

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Trolla musiałabym podpytać Mamę bo Ona ma technika skończonego i od tego roku albo od połowy 2013 musiała zdać obowiązki w pracy bo potrzebne były studia ale kierunkowe zdaje się

Stary 2014-02-04, 19:45   #617
maria28
Kniaginia

Cytat:
Spotkanie o Dziwo przebieglo w milej atmosferze - mama nie zabila Kamala

A tak serio to brawa za udane spotkanie

Cytat:
Ja pierdziu! To tak w ramach uwalniania zawodów? Taaa...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 19:46   #618
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ze jak ????lezysz na plecach a Kinga się wspina na cyca?
ja musze lezec bokiem -tylko wtedy dosięgnie cycka . może dlatego ze mam małe????? pewnie na pewno dlatego
ehhh Ty
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 19:57   #619
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BYou;44982505[COLOR=Silver
]

[/COLOR]Trolla musiałabym podpytać Mamę bo Ona ma technika skończonego i od tego roku albo od połowy 2013 musiała zdać obowiązki w pracy bo potrzebne były studia ale kierunkowe zdaje się
byłabym wdzięczna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 19:57   #620
BYou
MBZ♥

Trolla dopytałam Mamę i teraz jest tak, że trzeba mieć albo wykształcenie wyższe i staż pracy min 2 lata na stanowisku inspektora bhp,-sam cosinus może nie wystarczyć-do tego są różne stanowiska. Albo tyt technika i trochę większy staż. Ale najdokładniej to w ustawie można sprawdzić. Przepraszam za zamieszanie
Moja mama miała służbę bhp--to znów zależy od wielkości zakładu pracy.
I też wiele zależy od oferowanego stanowiska w danym zakładzie pracy
Może podpytaj też w samej szkole jakie dają uprawnienia i tytuł

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-02-04 o 20:09
Stary 2014-02-04, 19:59   #621
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Może coś w tym jest...

Cytat:
to napiszcie mi jak KROWIE NA ROWIE jak to ugotować np na słodko bo nie wiem jak się zabrać do tego
a ja mam kaszę jaglaną taką zwykłą nie dzieciową (np holle) ona sie nadaje
Ja wrzucam kaszkę do garnka, zalewam wodą tak z 1cm, wrzucam pokrojone owoce suszone i gotuję. W międzyczasie dolewam jeszcze wody, bo i kaszka i owoce wciągają, więc nie wiem, ile jej w sumie daję
Ta Holle też jest smaczna, ale to nie to samo, co taka prawdziwa

Dziś znów K. zjadł jaglankę, ciekawa jestem, jak nocka

Cytat:

Niezła babka z linku Ja czasem podnoszę się z Krzysiem i mi wystarczy

Miałam licytować te spodnie, ale Krzyś mi zaczął mysz zabierać tuż przed końcem i mnie przelicytowali...
Dobrze, że spotkanie pomyślnie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-02-04 o 20:01
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 20:01   #622
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję za pomoc, jesteście jedyne i niezastąpione!!
Narazie jakoś dajemy radę i mam nadzieję ze około kwietnia zacznie się u TZ w pracy sezon (kamieniarz, ten od konzolek-wiecie ) a wtedy się podniesiemy i będzie dobrze.
Jeśli nie to ugne swoją łepetyne i poproszę o pomoc. Tak czy inaczej sama świadomość ze was mam dodaje sił...

Agatko w rodzinie się nie przelewa i nawet nie o to chodzi... większość chyba myśli ze te wizyty to moja fanaberia bo Kamil zdrowy jak się patrzy...

Pani Michas mistrz! Muszę jutro obczaic czy K. zwraca uwagę na książeczkę do góry nogami

Alliw ja też mam hashimoto i dużo osób ma ale o tym nie wie. Z tego co mi endo mówił to żadna tragedia.

Monika środki uspokajające dla niemowlaka przerażają mnie chyba podobnie jak wrzaski

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 20:06   #623
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

a niech mu opadnie jeszcze niżej! takie cudo ma!!!!

ja chyba też... na miejscu mamy Kasi...
ja to samo.
Cytat:

ja po zachwalaniu dziewczyn kupiłm, uratowal nas w listopadzie....
tym bardziej kupie
Cytat:
czekam na fote ,a jaki kolorek?
Cytat:
niesamowity jest! ja jak chce Karolowi ksiazkę poczytać to mi zabiera zamyka odkłada i idzie sobie

haha
trzymam kciuki za nocke . jeśli podziala kasza to ja tez jutro robie na kolacje
Cytat:
. Bo na sedes trzeba się wspinać, choć są te stołeczki, ale to zawsze utrudnienie, więc potrzebna jest chyba pomoc drugiej osoby. Czy źle myślę?
Ale rozkminy, głowa mnie boli

no super ! to może teraz częściej będzie ....

tak siadanie na sedes /nakładke to wyzsza szkola jazdy pomimo stołeczków . jednak to sa naprawdę małe maluszki ....
ja sobie nie wyobrażam aby same to robiły. ej -ja sobie w ogole tego nie wyobrażam nawet z pomocą . za pare lat to może .....
Cytat:
musiałam se to po-enterować- argumentacja mnie powaliła
oj tam oj tam
Stary 2014-02-04, 20:08   #624
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a jakie proporcje na 1 porcję
a nie wiem, ale na pewno w przepisach dla niemowlaków można znaleźć, gdzieś na tych stronach co dziewczyny wrzucały było... chyba na blog am mniam

Cytat:
Monika ja kupilam amarantus ekspandowany w rossie- taki masz, jakiś inny? Daję do kaszek na razie, smakuje....
tak, na początku kupowałam kupowałam w rossie, taki ale w stokrotkach też jest, nawet tańszy trochę niż w ross
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 20:12   #625
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
a nie wiem, ale na pewno w przepisach dla niemowlaków można znaleźć, gdzieś na tych stronach co dziewczyny wrzucały było... chyba na blog am mniam

tak, na początku kupowałam kupowałam w rossie, taki ale w stokrotkach też jest, nawet tańszy trochę niż w ross

Nie mam stokrotki w poblizu niestety
Stary 2014-02-04, 20:14   #626
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nestelle, co dobrego zdrowego jadasz? szukam inspiracji, zamienników dla tradycyjnych kasz, ryżu... nudzi mi się wszystko co jem.
Stary 2014-02-04, 20:15   #627
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Trolla dopytałam Mamę i teraz jest tak, że trzeba mieć albo wykształcenie wyższe i staż pracy min 2 lata na stanowisku inspektora bhp,-sam cosinus może nie wystarczyć-do tego są różne stanowiska. Albo tyt technika i trochę większy staż Ale najdokładniej to w ustawie można sprawdzić. Przepraszam za zamieszanie.
Moja mama miała służbę bhp--to znów zależy od wielkości zakładu pracy.
Może podpytaj też w samej szkole jakie dają uprawnienia tytuł
a to ja wiem ze od razu prezesem nie zostane, nie mam wujka w sejmie a szkoda jezeli uda mi sie wrocic na podobne stanowisko co przed porodem młodej to bhp bedzie jakby dodatkiem

dołaczam do pytania moniki, dawaj cos z soją bo mam na nią ochotę, na woreczku było napisane bez gmo, to kupiłam. ja daje tylko do pieczywa ale cos bym chciała innego

u nas nakładka pojawiła się później (2,5 roku chyba), ale i tak dłuzszy czas tylko siku wylatywało, kupa się bała do kibelka wpaść, na nocniku było bez problemu, takie widzimisię młodej

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-02-04 o 20:16
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 20:15   #628
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Nie mam stokrotki w poblizu niestety
to ross. za to nie widziałam w większych marketach, np tesco
Stary 2014-02-04, 20:15   #629
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
J. ma nową furę byliśmy po obiedzie przetestować i rewelacja.
Super!
(i też przeczytałam "fryzurę"... )

Cytat:

----------------------------
--- i uwaga nakarmiłam Karola jaglanką trzymać kciuki żeby dzisiejsza noc była moja
i oczywiście za nockę My też po jaglance, zdajmy jutro sprawozdania

Cytat:
Tasiu proszę, uważaj na Was
Staram się
Ale pęknę, jak nie zacznę wychodzić z domu, bo ostatnio tylko lekarze i badania...

Cytat:
no to jakie masz przeczucie? wtedy będzie na odwrót...
W sumie to nie wiem... Chłopak..?

Mama kupiła mi w Empiku Larssona!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 20:22   #630
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
super! mam nadzieję, że piękne słońce będzie też jutro
jak wrażenia (mamy)?

Cytat:
R .dostaje jedzenie /mleko co 2 godziny .
ufffffffffffffff...

Cytat:
Najpierw przeczytałam:J ma nową fryzurę i padłam
hehe. po marJanie naszym każdej fryzury się spodziewam. trendy wprowadza T. za jakieś 5 lat będzie miał taki fryz

Cytat:
Zosieńka zasnęłamam chwilę dla siebie
dziś o Tobie myślałam. Pan-ik poszedł do pracy wcześniej, teraz szusuje na desce, wróci jak będę spać.
to był dłuuuuuuuugi dzień. a Ty masz tak 5 razy w tygodniu...

Cytat:
a po kaszce to i 5 czasem wytrzymywał
na mojego w ogóle nie działa "bardziej kaloryczny posiłek". ma być micha i już
a z ilu łyżek ma taką dzienną kaszę?

Cytat:
Mam wrażenie, że do fridy wkładałam więcej "uczucia"

Cytat:
Dziś znów K. zjadł jaglankę, ciekawa jestem, jak nocka
czekam na relację!!!
i Małpkową też
czy jutro sunę po jaglaną

Cytat:
Jeśli nie to ugne swoją łepetyne i poproszę o pomoc.
nie musisz nic uginać/prosić. daj cynka i w ogóle nie ma zagadnienia:e hem:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości