|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]()
![]() |
#602 | ||||
Zakorzenienie
|
hehe. a ja schizofrenicznie: Paniko, co T. robi
![]() Cytat:
nic nie połyka ![]() eeejjj, może przez ząb te nocki nieciekawe! oby! ![]() no i gratki! rajjuuuuuu, nie strachaj mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ttttaaak, podbijam pytanie! hehe zawsze mam zapchaj-mordkę w torbie na spacerze. i nigdy nie działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja chyba też... na miejscu mamy Kasi... Trolla, a jak długo trwa ten technik? dwa lata?
![]() ![]() |
![]() |
#603 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Kinia bidusia, dobrze że mama była czujna Cytat:
Będzie dobrze Jakub w końcu ruszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak Anielka, byliście już na jakieś kontroli? Cytat:
![]() Cytat:
![]() oszczędzaj nam się kobietko, i nie denerwuj się. A chłopu ![]() nie wie że trzeba ciężarną szanować Cytat:
Jakoś damy radę Lunka, dla naszych szkrabów wszystko ![]() Cytat:
![]() a wręcz uroczo bym powiedziała ![]() ![]() ![]() Dzień dobry w ogóle, cały dzień próbowałam odpisać tak mi zeszło ![]() Kto pamięta moje "wspaniałe" siostrzennice? ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#604 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wszyscy muszą mieć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Monika ja kupilam amarantus ekspandowany w rossie- taki masz, jakiś inny? Daję do kaszek na razie, smakuje.... Cytat:
chyba radko się zdarza ze nie są przekroczone.... Cytat:
![]() |
#605 | ||||||
Zadomowienie
|
J. ma nową furę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a link dobry ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
ja. dawaj historię
![]() hehe. zawsze konkretnie ![]() Cytat:
![]() stabilny? jak na dziurach? wnosiłaś czy w wózkowni?
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
no przeciez Kasia pisała, ze musi powiedzieć ....a tak, przy "teściowej niedoszłej" raczej nie wypadało odmówić- tak se myślę
#608 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bo z 5 na 6 jest gazetka ja teraz z 6 na 7 przeszłąm i mi przysłało ze juz jakiś prezent a 3 dni później przyszło ze prezent na roczek własnie ta czapeczka karty czuczu i cos tam jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------- --- i uwaga nakarmiłam Karola jaglanką ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- może ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#609 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Z tym nocnikiem to pytałam dlatego, że moja teściowa i szwagierka sadzały dzieci na nocnik (ponoć) gdy te miały 6 miesięcy. ![]() Ja chciałam uniknąć nocnikowania i od razu przerzucić się na nakładkę sedesową, ale z drugiej strony - u mnie mama spędza z Różą najwięcej czasu i nie mogę jej tego zrobić, musiałaby za każdym razem łazić z Różą do toalety. Natomiast gdyby Róża umiała sama na nocnik siadać, to by sama się załatwiała, szła sobie do łazienki, ustawiała nocnik i dumała na nim. Bo na sedes trzeba się wspinać, choć są te stołeczki, ale to zawsze utrudnienie, więc potrzebna jest chyba pomoc drugiej osoby. Czy źle myślę? ![]() Ale rozkminy, głowa mnie boli ![]() I powiem Wam, że moja mama wyszła dziś z mym dzieckiem na spacer. Odważyła się, stachała wózek, stachała Różę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A po odstawieniu tego leku od razu zauważyłaś poprawę? Taaaa, rozumiem Cię. Cytat:
Moja rodzona siostra też ma. Ale nikomu nie kazali się badać i nic mi nie wiadomo, żeby ktoś jeszcze w naszej rodzinie na tę chorobę cierpiał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze lezec bokiem -tylko wtedy dosięgnie cycka . może dlatego ze mam małe????? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie stosuje w drodze chrupek albo czego innego . Cytat:
![]() Cytat:
ze co ? ![]() Cytat:
![]() leje z Was ![]()
![]() |
#611 |
MBZ♥
|
Alliw niech Wam siędobrze jeździ
![]() Najpierw przeczytałam:J ma nową fryzurę i padłam ![]() Malpko ![]() ![]() ![]() ZOsia dostała jakiegoś bodziaka z endo od rossmana-ale tak szerokiego, że weszłyby tam dwie ZOsie ![]() Anika ja gotuję wg przepisu na opakowaniu ![]() Tasiu proszę, uważaj na Was ![]() Trolla nie wiem dokładnie ale coś się pozmieniało w przepisach odnośnie bhp i jak ktoś ma tytuł technika to chyba nie może pracować samodzielnie--potrzebne są studia ![]() ![]() Villga i jak u lekarza? ![]() Agatko ![]() ![]() Dragusiu fotelik dotarł? ![]() Scarlett doleciałaś? ![]() Kasiu dobrze, że Mami poznała Kamala--cały czas myślę o nim Kamel:/ a Miluś ![]() Moderna łer ar JU? Zosieńka zasnęła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam se to po-enterować- argumentacja mnie powaliła
![]() |
#613 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez się zastanawiam.....?
![]() |
#614 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Za ząbek ![]() Hyhy krótko i na temat ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak byle jakie studia to nie problemu bo jam mgr inż. Matka Polka ale jak bhpowskie to mnie szlag ![]() nestelle co dwie godziny? ![]() ![]()
![]() |
#616 |
MBZ♥
|
Maria
![]() ![]() Malpko, jeszcze co do katarka to zgadzam się z Którąś z Dziewczyn, że nieodciąganie kataru może powodować zapalenie ucha ![]() ![]() ![]() ![]() I Karolek piorący-szapoba ![]() Nestelleeeeeee- dawaj tu do mnie ze ścierką bo oplułam monitor czytając to o (.)(.) ![]() Ale ja się zawsze zastanawiałam jak to możliwe, że karmi się na leżąco ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Trolla musiałabym podpytać Mamę bo Ona ma technika skończonego i od tego roku albo od połowy 2013 musiała zdać obowiązki w pracy bo potrzebne były studia ale kierunkowe zdaje się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() A tak serio to brawa za udane spotkanie ![]() Ja pierdziu! To tak w ramach uwalniania zawodów? Taaa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#620 |
MBZ♥
|
Trolla dopytałam Mamę i teraz jest tak, że trzeba mieć albo wykształcenie wyższe i staż pracy min 2 lata na stanowisku inspektora bhp,-sam cosinus może nie wystarczyć-do tego są różne stanowiska. Albo tyt technika i trochę większy staż. Ale najdokładniej to w ustawie można sprawdzić. Przepraszam za zamieszanie
![]() Moja mama miała służbę bhp--to znów zależy od wielkości zakładu pracy. I też wiele zależy od oferowanego stanowiska w danym zakładzie pracy ![]() Może podpytaj też w samej szkole jakie dają uprawnienia i tytuł ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-04 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ta Holle też jest smaczna, ale to nie to samo, co taka prawdziwa ![]() Dziś znów K. zjadł jaglankę, ciekawa jestem, jak nocka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam licytować te spodnie, ale Krzyś mi zaczął mysz zabierać tuż przed końcem i mnie przelicytowali... ![]() Dobrze, że spotkanie pomyślnie ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-02-04 o 20:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za pomoc, jesteście jedyne i niezastąpione!!
Narazie jakoś dajemy radę i mam nadzieję ze około kwietnia zacznie się u TZ w pracy sezon (kamieniarz, ten od konzolek-wiecie ![]() Jeśli nie to ugne swoją łepetyne i poproszę o pomoc. Tak czy inaczej sama świadomość ze was mam dodaje sił... ![]() Agatko w rodzinie się nie przelewa i nawet nie o to chodzi... większość chyba myśli ze te wizyty to moja fanaberia bo Kamil zdrowy jak się patrzy... Pani Michas mistrz! Muszę jutro obczaic czy K. zwraca uwagę na książeczkę do góry nogami Alliw ja też mam hashimoto i dużo osób ma ale o tym nie wie. Z tego co mi endo mówił to żadna tragedia. Monika środki uspokajające dla niemowlaka przerażają mnie chyba podobnie jak wrzaski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej kupie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za nocke . jeśli podziala kasza to ja tez jutro robie na kolacje ![]() ![]() Cytat:
![]() tak siadanie na sedes /nakładke to wyzsza szkola jazdy pomimo stołeczków . jednak to sa naprawdę małe maluszki .... ja sobie nie wyobrażam aby same to robiły. ej -ja sobie w ogole tego nie wyobrażam nawet z pomocą ![]() ![]() oj tam oj tam ![]()
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
a nie wiem, ale na pewno w przepisach dla niemowlaków można znaleźć, gdzieś na tych stronach co dziewczyny wrzucały było... chyba na blog am mniam
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam stokrotki w poblizu niestety
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Nestelle, co dobrego zdrowego jadasz? szukam inspiracji, zamienników dla tradycyjnych kasz, ryżu... nudzi mi się wszystko co jem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dołaczam do pytania moniki, dawaj cos z soją bo mam na nią ochotę, na woreczku było napisane bez gmo, to kupiłam. ja daje tylko do pieczywa ale cos bym chciała innego ![]() u nas nakładka pojawiła się później (2,5 roku chyba), ale i tak dłuzszy czas tylko siku wylatywało, kupa się bała do kibelka wpaść, na nocniku było bez problemu, takie widzimisię młodej ![]()
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-02-04 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Wtajemniczenie
|
Super!
![]() (i też przeczytałam "fryzurę"... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Staram się ![]() Ale pęknę, jak nie zacznę wychodzić z domu, bo ostatnio tylko lekarze i badania... W sumie to nie wiem... Chłopak..? ![]() Mama kupiła mi w Empiku Larssona!!! ![]()
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak wrażenia (mamy)? ufffffffffffffff... ![]() ![]() hehe. po marJanie naszym każdej fryzury się spodziewam. trendy wprowadza ![]() ![]() dziś o Tobie myślałam. Pan-ik poszedł do pracy wcześniej, teraz szusuje na desce, wróci jak będę spać. to był dłuuuuuuuugi dzień. a Ty masz tak 5 razy w tygodniu... ![]() na mojego w ogóle nie działa "bardziej kaloryczny posiłek". ma być micha i już ![]() a z ilu łyżek ma taką dzienną kaszę? ![]() ![]() ![]() czekam na relację!!! ![]() ![]() i Małpkową też ![]() czy jutro sunę po jaglaną ![]() nie musisz nic uginać/prosić. daj cynka i w ogóle nie ma zagadnienia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.