|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Wydaje mi sie ze poczulam u Janka jakies stwardnienie na lewym, gornym dziaselku, ale nie mam jak mu tam lyzeczka postukac bo jest az na samym koncu i jak lyzeczke wpycham to jakos sie maluch dusi.Poobserwuje czy to sie powieksza, czy tylko sobie wkrecam.
|
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Maja po szczepieniu spała cały dzień z krótkimi przerwami, a następnego dnia była z kolei tak marudna i płaczliwa, że myślałam, że zeświruję
![]() HE? -> |
|
|
|
#2854 |
|
BAN stały
|
Wogole jakis dzisiaj lekliwy, jeczal glodny, dalam jesc to jechal przy jedzeniu, co prawda zjadl sloiczek, ale mleka nie chcial, nie wiem o o mu chodzi.Moze w nocy byl za grzeczny i nadrabia.
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 |
|
BAN stały
|
Co do spania po szczepieniu, to Wiki zawsze spala, a Janek tylko za pierwszym razem, potem juz nie.
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- A zabka sobie wkrecilam, wiec raczej nie ma.Wiem, ze z tymi zabkami to bardzo roznie, ale ciagle czytam jak to wasze dzieciaczki maja wiec tak mi troche dziwnie, ze moje jeszcze nie ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Zdjal sobie skarpetke i pozera Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-05 o 17:45 |
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Badzia, dzisiaj pisalam o zwyklej mace pelnoziarnistej zamias kaszki holle
|
||||
|
|
|
#2859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja uzywam nozyczek dla dzieci czasem sie wierci ale daje rade Cytat:
masakryczne sa te kolysanki jedna z pierwszych brzni jak marsz pogrzebowy Cytat:
endzi nie zadreczaj sie ja odczytalam dobrze bodzce i moje dziecko od okolo 6tygodnia przesypialo cale noce i to trwalo do nowego roku jak mial chyba 15-16tygodni i teraz juz nie przesypia wiec madrosci ksiazkowe sa fajne ale jak juz ktos napisal jakby byl uniwersalny spospob to bysmt juz go dawno znaly Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- a ja znow na prbitreku nadrabiam wiec sorki za niekatualne wpisy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Julia zjadła ziemniaka ze szpinakiem- miny nie było szczęśliwej,ale przynajmniej nie wypluwała ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- No i zaraz po zjedzeniu poszła pomarańczowa kupa ale podejrzewam,że to po wczorajszej marchewce i jabłku ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Czekam na fryzjerkę ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mogłam seby niczym zajac na grzechotki sie wsciekał wiec dostał kartke papieru i jaki spokój
![]() bawi sie jakby dostał najdroższa zabawke na swiecie
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Od jutra zaczynamy 10 spotkań rehabilitacyjnych na skierowaniu wypisane "opóźnienie rozwoju"( normalnie jak to zobaczyłam to się prawie popłakałam a ja twarda sztuka) , gdzie pediatra mówiła że taki silny i żywe sreberko więc niewiem czy tez nie podnoszenie przy takich zabawach czy ćwiczeniach nie wplynelo na to ![]() jutro napisze coś więcej po pierwszych ćwiczeniach. co do bio, eko to już nie wierze ...
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nadrobiłam.Apropps novnego spania to moja cały trzeci miesiąc przesypiala ładnie do 5 rano a teraz od 2-3 tyg budzi sie częściej na szamke. Ja juz nie wiem jak to jest ale cieszę sie ze je tylko 5 min i dalej Kima ![]() Powinnam wstać i zjeść śniadanie ale przygarnęłam pole do łóżka i tak fajnie się slodziAk przytula ze nie moge sie zmusić do wstania ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1391620617.586374.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogli zrobić normalnego banana bez świątecznej czapy Cytat:
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co słoiczkowego podać jutro Erniemu, bo marchewka wstrzymała mu chyba kupkę.
|
#2868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troche mi moją Helenkę przypomina z boku ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Dziewczyny,orientujecie się czy w czasie kp można łykać magnez z wit.b6?
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-02-05 o 18:35 |
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
bo jest na drugim pietrze, widok z balkonu jest na budynek ktory stoi jakies 10 m od bloku, jest od strony polnocnej wiec ciemno jak w dupie i zimno, do tego glosnooo w cholere. wiec odpada niestety. zobaczymy co bedzie dalej, dzis bylismy gadac z gosciem z OF co sie nieruchomosciami zajmuje i znalazl nam super oferte w naszej okolicy, mieszkanie 105 m z antresola, miejscem w garazu podziemnym i komorka lokatorska za 360 tys. tyle ze tz dzisiaj wyjechal i dopiero w przyszly piatek pojedziemy ogladac, no ale ze jest zarezerwowane przez kogos, to nie wroze tu przyszlosci
zreszta tz zmienia zdanie milion razy w ciagu dnia. cholernie ciezko znalezc odpowiednie mieszkanie :/http://www.maleblonia.pl/rzuty/E7_2_Pietro/E7_22.pdf ok bede nadrabiac jak laski wykapie, a sporo tego
|
|
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelko chciałabym zobaczyć minę tż jak mu pokazałaś test
![]() Rusałko dobrze że neurolog nie dopatrzył się żadnych odchyleń ale wcale ci się nie dziwię że dalej masz wątpliwości. Dzisiaj ile lekarzy tyle opinii. Mnie pediatra dał skierowanie do neurologa chociaż stwierdził że wg niego wszystko jest ok. A dał dopiero jak mu powiedziałam o swoich spostrzeżeniach Larysa ja bym chyba na złość T trzymała choinkę do następnych świąt Misia brawa za ząbek . A swoją drogą też myślałam że mowa o duchach Motyl fajnie masz z tymi zajęciami muzycznymi. U nas nie ma nic, ani basenu dla maluszków ani innych fajnych zajęć Też jestem szczęśliwa jak mam posprzątane ![]() Czarna brawa dla Julci za przespanie nocy w łóżeczku . Ja też będę próbować przyzwyczajać do spania w łózeczku bo Bartek się coraz bardziej rozwala ![]() Asiek tego chirurga ubiłabym ![]() Teacherka dużo siły dla Was. Oby Zuzka szybciutko doszła do siebie Madziuchna top sobie Twój Tż wymyślił czas na urlop Papalinko super że Ola przybrała ![]() Madziaoo brawa za wagę imponującaLitte Spark brawa za ząbek ![]() Makrela Mariiasia dodinha ja paznokcie obcinam nożyczkami dla dzieci TT, obcinam normalnie jak nie śpi agusiowata brawa za wagę Adasia ![]() jo-asiek na pewno ćwiczenia pomogą , a co do kolejek na NFZ to po prostu brak słów Kaśka brawa za postępu Mikusia. ![]() M.a.r.t.aza ząbki ![]() Passion za wagę ![]() Matal też dzisiaj spojrzałam że jest nas równo setka. Jesteśmy chyba rekordowym wątkiem ![]() Ewacia też dostałam dzisiaj paczuszkę z bebilonu ale u mnie było mleko, śliniak i poradnik, ten z płytą dostałam w ciąży plus teczka na dokumenty ciążowe pszczoua jak ja pobierałam mocz to myłam wcześniej tak jak zwykle, nie odsuwałam za dużo Czarna mój Tż to samo. Podnosi małego, ja trąbię swoje ale jak grochem o ścianę Ja Nadrobiłam... Dziś korzystaliśmy z pięknej pogody, dwa razy na spacerku raz dwie godz i raz 1,5. Jestem dotleniona na maxa A brokuł ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Zapomniałam się przywitać
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2014-02-05 o 18:42 |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2872 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej działa kładzenie na brzuszku, nie noszenie w pionie. Niektóre dzieci po prostu się wolniej rozwijają i potrzebują trochę pomocy, ale specjalisty, a nie w domu każdy sobie. Wg mnie tak można tylko zaszkodzić A z Fifim na pewno będzie dobrze, szybko się nauczy nowych rzeczy, wyrównacie asymetrię ![]() Mi się wydaje, że En też ma Musimy iść do pediatry, bo zaczęła mi się wyginać w prawo i prawą nóżką już próbuje na czworaka, a lewa leży i za nic jej ruszyć nie chce i taka wygięta jest
|
|
|
#2875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezu to mój też nie podnosi się jak go biorę za ręce do góry.Masakra Edytowane przez Agnieszka257 Czas edycji: 2014-02-05 o 19:32 |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolpracowalam z OF,istne stado Wilków z Wall Street
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny TŻ dziś pierwszy raz kąpał Maję i nalał jej oliwki do oka :/ Wytarłam jej oczko pieluszką, nawet nie płakała, ale teraz ma je czerwone. Nic jej nie będzie prawda?
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymeczek przez dwie godziny płakał, stekal, warczał i krzyczał. Nie wiem o co chodziło... Ryczałam razem z nim z bezradności i bezsilności. Wszystko było na nie.. Teraz śpi, ale niespokojnie jak minionej nocy, skok jakiś czy co?! TŻ wrócił z pracy, więc ja wybywam zrobić sobie hybryde na paznokciach. Mam nadzieję, że tym razem jak będę wracała to się nigdzie nie wyrypie i nie poobijam paluchów jak poprzednim razem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

). Stąd mój dół, bo Julek za parę dni ma 5 miesięcy i ma już utrwalone pory budzenia się 

normalnie jak to zobaczyłam to się prawie popłakałam a ja twarda sztuka) , gdzie pediatra mówiła że taki silny i żywe sreberko
więc niewiem czy tez nie podnoszenie przy takich zabawach czy ćwiczeniach nie wplynelo na to 
Troche mi moją Helenkę przypomina z boku
, a co do kolejek na NFZ to po prostu brak słów