|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja też witam się dzisiaj w świetnym humorze. Dzisiaj było tak pięknie na dworze, że aż chce się żyć
![]() Cytat:
Do dziś mam dreszcze jak czytam tę nazwę , ale samej czynności się nie boję Cytat:
Cytat:
Najfajniejszym rozwiązaniem jest odpinany dach - w mojej spacerówce tak jest i nie wiem dlaczego nie jest tak we wszystkich wózkach. Jest to super, bo jednoczesnie jest przewiew, co latem jest genialne. Cytat:
A co do trzech kółek w quinny - to ja mam inny trójkołowiec z tej firmy i są to stabilne trzy kółka i mają zdecydowanie lepszą zwrotność niż czterokołowce. Ale podkreślam, że mówię tylko o quinny- nie wiem jak inne firmy. Jedyny minus związany z 3 kółkami był na takich podjazdach, gdzie w środku są schodki. Ale ja bez problemu wjeżdżam tyłem i przód lekko podnosiłam. A łatwiej jest podnieść w ten sposób trójkołowiec niż 4 kołowiec, gdzie często przednie kółka są wężej rozstawione niż tylne. A te schodki potrafią mieć czasem taki rozstaw, że może być też problem z czterokołowcem, gdzie te przednie mają wąski rozstaw. Dla mnie w każdym razem trójkołowiec to nie minus i w przypadku quinny kojarzy mi się ze świetną zwrotnością ![]() Cytat:
Nawet jak byłby zakaz to bez przesady nie wyobrażam sobie iść jak gejsza trzymając podkład między nogami. Zakładasz majtki, idziesz się załatwić czy pod prysznic, wracasz i ściągasz majtki ![]() Cytat:
Moim zdaniem na początku uważać z nowościami i wprowadzać je nie wszystkie naraz, żeby wiedzieć od czego ewentualnie jest negatywna reakcja ze strony organizmu dziecka. Mojej np. nic nie ruszało. Ale też nie ma co popadać w paranoję i jak nie ma żadnych negatywnych reakcji to starać się zdrowo odżywiać i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Odnośnie karmienia to u mnie pewnie skończy się na karmieniu mieszanym tak jak teraz. Tak czy siak nawet jak będę karmić tylko piersią to i tak wprowadzę butlę czy to z mm czy z odciąganym jak będzie wystarczająco dużo - podobno, żeby dziecko nie odrzuciło piersi to najlepiej po ukończeniu 1 miesiąca. Z dziecmi ogólnie jest tak, że niektórym bez różnicy czy jedzą z piersi czy z butli, a inne wybierają tylko pierś albo tylko butlę jeśli mają okazję z niej skorzystać. A u mnie chodzi o to, że ja nie przekonam się do karmienia w miejscach publicznych, a w domu siedzieć przez caly okres karmienia piersią nie zamierzam. Poza tym zawsze ktoś może pomóc w karmieniu. Rzadko mówi się o kosztach mm w skali miesiąca dlatego napiszę. U mnie taka paka 800g, która w zależności od firmy kosztuje przypuścmy ok 40 zł ( choć np. ostatnio Bebilon skoczył z ok. 43 na prawie 50 zł - w przeciągu jakoś miesiąca) starczała na niecały tydzień - głównie ok. 5 dni, czasem 6, a takie opakowania 350 g, gdzieś na 3 dni. Są tańsze mleka i droższe, zależy też ile dziecko je. Moja myślę, że jadła tak przeciętnie. Także pi razy drzwi trzeba liczyć ok. 200 zł. A i nieraz tak jest, że ktoś chce przejść na tańsze mleko, a dziecko jest przyzwyczajone do droższego i niestety się nie da, bo dziecko ma rewolucje po innym i nie chodzi o to, że to mleko jest złe jakościowo tylko, że organizm jest przyzwyczajony do tamtego. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2014-02-05 o 17:54 |
||||||||
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Sola, a dlaczego nie przekonasz się do karmienia "w miejscach publicznych"?
A ja kojarzę Gorlice
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas odkąd zaszłam w ciążę to spojrzeliśmy z TŻtem na siebie i już wiedzieliśmy, że chcemy Wiktora, no a jak dziewczynka to? no to niech będzie Wiktoria! i tak już zostało. Przechodzi Nam jeszcze wspólnie przez myśl Emilia, ale ja jakoś skłaniam się ku Wiktusi wolę twardo brzmiące imiona Sylwia a gdzie Ty mieszkasz? bo ja też z Małopolski to może przyjadę do Twojego lumpka ![]() Malin ja też tak słyszałam i wg tego ponoć Dominika mi się sprawdziła (koleżanki w pracy mi obliczały )
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Tak ale sprawdzajac w kalendarzu chinskim musisz brac pod uwage chinska date urodzenia, a my korzystamy z kalendarza gregorianskiego.
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
A próbowałaś w ogóle?
Cytat:
Jeśli urodzę teraz dziewczynkę, to u mnie kalkulator płci sprawdzi się według liczenia wieku w chwili poczęcia, a nie + rok.
|
|
#4327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro urodzilas sie w lipcu to nie musisz dodawac tego roku. To dotyczy osob urodzonych tylko w okreslonych datach w styczniu i lutym. Ty liczysz normalnie , tak jak i ja , bo ja z wrzesnia. |
|
|
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was i zarazem padam z nóg.
Szał ciał z sukienką. Spodziewałam się, że ceny graniczą 1500-3500 za nową. Za wypożyczenie z kolekcji trzeba zapłacić 1000zł mniej niż cena katalogowa. Weźmy na to, wybiorę sobie kieckę za 3500, za wypożyczenie 2500. A za uszycie takiej samej, u innej krawcowej z tego samego materiału i dodatków bagatela 1800. Głowa mała. ![]() Jutro ponawiamy turnee, bo dziś wszystkie przemiłe panie stwierdziły, że nie ma sensu mierzyć, bo figura się zmienia itd itp. Zapraszają mnie w lipcu. Najlepiej na samym początku, na pobranie miary. I wtedy będą bardzo wiarygodne wyniki... Przestaje to ogarniać już..
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
Ja pochodzę z Jasła, więc mam rzut beretem
jak tylko pojadę w nasze tereny to może się wybiorę, jak takie cudne rzeczy można wyhaczyć tylko, że wizja wyjazdu przed porodem, jest coraz bardziej odległa :/
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w szpitalu to karmiłam przy innych. Współlokatorki mi nie przeszkadzały. Ich rodziny przychodzące z wizytą na szczęście też potrafiły się zachować (choć to różnie bywa), ale nie było to dla mnie komfortowe.
Ja nie widzę nic złego w odciąganym mleku w butelce czy mm. Jakbym musiała to by nie było wyjścia, ale jak są opcje to chcę z nich skorzystać. |
|
|
|
#4331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kościelny brałam w tamtym roku 8 czerwca (może dzidzia urodzi się na na rocznicę) i sukni długo szukałam, w końcu wybrałam sklep w moim rodzinnym mieście, bo ceny były o połowę tańsze niż np. w Krakowie! Masakra jakaś z tymi cenami, ale coś wybrać trzeba i na pewno znajdziesz coś w czym się zakochasz
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Uuu to za daleko
Cytat:
chciałam ją wcześniej przymierzyć w jakimś salonie ale nie była już dostępna....więc się umówiłam z dziewczyną, że mi ją wyślę i jak będzie na mnie nie dobra to ją odeślę. Sukienka przyszła, przymierzyłam i była dobra później sprzedałam ją na all za nie wiele więcej niż ją kupiłam także może w ten sposób spróbuj kupić sukienkę ?
|
|
|
|
|
#4333 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam czuję się komfortowo wiedząc że w moim szpitali zzo jest na życzenie za darmo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak Twoje argumenty są dla mnie logiczne Podpisuję się czym mogę pod Twoją wypowiedzią na temat oddawania zwierzaka dla dziecka ![]() I cieszę się z udanej wizyty ![]() Cytat:
Mój mąż początkowo przebąkiwał że on może nie wiedzieć ale jak lekarz zapytał czy chcemy poznać płeć to pierwszy głową kiwał że tak ![]() Mnie też czasem boli tak okresowo ale nie jest to uciążliwe. Dziś już lepiej? Cytat:
gratulacje super sprawa jak dla mnie mieć starszego synka i młodszą córeczkę Zdjęcia opisałaś genialnie Mąż na usg dostał zdjęcie podpisane "HURAAA ARMATA!!!" ![]() Cytat:
Sylwia Zubi śliczne ciuszki
|
|||||||
|
|
|
#4334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A swoja droga , mieszkam w Niemczech juz ponad 3 lata i powiem Wam ze nie widzialam nigdzie ani jednej karmiacej mamy... Imho troche to smutne... |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak kupiłam swoją, nawet bez przymierzania zalicytowałam na alle (miała sznurowanie na plecach które jest dość elastyczne bo daje możliwość regulacji w granicach 2 rozmiarów), a jedyne przeróbki to skrócenie, bo jestem wysoka inaczej ;p I byłam zadowolona. Wcześniej oczywiście poszłam do salonu poprzymierzać i zobaczyć w jakim kroju mi dobrze. Ale spokojnie można szukać w swoich okolicach i przymierzać "na żywo".
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sprawdziłam ten choroskop chiński. Jestem z tego okresu co liczy się inaczej i wygląda na to, że dwa razy się nie mylił.
Tylko nie jestem pewna, czy jeśli urodziny są po tym Nowym Roku to czy mam dodawać ten dodatkowy rok. |
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet później można sprzedać dalej a jak nie pójdzie to komis
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, pozałatwiałam dzisiaj tyle spraw, że wreszcie mam głowę lżejszą od natłoku informacji
No i najważniejsze - podpisaliśmy dzisiaj umowę u notariusza i końcem lutego wprowadzamy się do naszego, nareszcie własnego mieszkanka bazile - gratuluję córeczki!!! nareszcie widzę różnicę między pipką a ptaszkiem ![]() zubi te sukieneczki są po prostu urocze alingles a kiedy masz ślub, bo zapomniałam? Najlepiej wybrać suknię, która będzie szyta na mierę 3 miesiące przed ślubem Czarno_Biala współczuję tych wymiotów, ponoć panuje jakiś rotawirus, także uważajcie na siebie ![]() Monica ja to dopiero mam mega dylemat jeśli chodzi o sprawdzalność wg tych chińskich wyliczeń Nawet jak się dowiem jaka będzie płeć to nie będę umiała odpowiedzieć, czy się sprawdziło Mianowicie - 1 października mam urodziny, a do zapłodnienia mogło dojść między 28 września a 3 października Jeśli liczyć 26 lat i wrzesień to będzie dziewczynka, a jak 27 i październik to chłopiec
Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-05 o 20:42 |
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
IMiD
Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4341 |
|
Konto usunięte
|
Monica ja jednak źle zrozumiałam i dodałam sobie ten rok, a jestem z grudnia..
Patrząc na prawidłowy wiek, to mi się zgadza. Ale co do poprzedniego dziecka, to gdybym patrzyła na termin porodu to też by się zgadzało, ale z rzeczywistym terminem urodzenia już nie ![]() Co do karmienia piersią w miejscach publicznych, to ja też jakoś nie jestem przekonana... Choć zdarzyła mi się taka sytuacja, że nie miałam innego wyjścia... Po prostu wybrałam się na dłuższy spacer z małym i tuż przed tym zjadł... Gdy już przeszliśmy dość spory kawał drogi, ten w ryk. Jak był głodny, to zawsze wkładał całą piąchę do buzi i płakał, więc od razu wiedziałam o co mu chodzi. Na szczęście to była okolica z domkami jednorodzinnymi, gdzie praktycznie chodzi bardzo mało ludzi, a czasem nawet nikt. No i chcąc nie chcąc musiałam usiąść na (!) krawężniku, wyciągnąć cyca i dać. Zasłoniłam się pieluchą tetrową, i pech chciał, że akurat wtedy zaczęły tłumy chodzić. Oczywiście wszyscy się na mnie gapili, no ale trudno, nie miałam innego wyjścia ![]() Ale się dziś złaziłam po mieście... Boli mnie teraz wszystko, a najbardziej kręgosłup... Będę musiała jęczeć mężowi, żeby mi plecki pomasował
|
|
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Ślub w październiku. Ze mna jest tak, że przed ciążą w biuście 44 czasami było za małe, z kolei w biodrach 42 za duże albo w sam raz. Ciezko będzie mi dopasować suknię w ogóle, a co dopiero po porodzie, z barem mlecznym na czele(mam nadzieje). Więc najlepszym wyborem jest szyć. Do krawcowej najpóźniej żeby szyć to połowa września i twierdzi,że zdąży. Oby, bo innego wyjścia chwilo nie widzę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne ciuszki, zrób biznes, kupuj za 1 zł a odsprzedaj na wizazu za więcej ![]() hahaha fajna jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak mój też twierdził, że nie musi wiedzieć a jak bylismy na USG to stwierdził, że widzi siusiaka i lekarz się zaśmiał i potwierdził, że chłopak jak malowany i nie da rady się pomylić ![]() tak dzięki już lepiej dzisiaj
|
||||
|
|
|
#4344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tez chcesz tam? Cytat:
Dasz radę wszystko dopasować i masz super motywacje żeby po porodzie od razu dbać o figurę Cytat:
Ja pewnie dziś dostane skierowanie ale jeszcze 2 tygodnie mam spokoju i słodycze jem legalnie
|
|||
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak będę sobie randkować z lekarzem Daj koniecznie znać jak po wizycie |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-02-06 o 10:35 |
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Macie racje, że w czerwcu mogę kupić za 50%, tylko ze mną jest tak, że tu mi się podoba góra, dół już nie. Z kolei w innej góra odpada, dół piękny. Muszę mieć na ramiączkach (raz, że przytrzyma biust, który teraz już jest ciężki, dwa mam bardzo szerokie ramiona), nie mogę mieć wcięcia w pasie (raz źle się czuję, dwa takie wcięcie poszerza i tak już szerokie biodra). Nie lubię błyskotek, więc wszelkie koronki z koralikami/kamieniami odpadają. Co też obniża cene sukni Ogólnie w każdej zmieniłabym coś, więc trudno będzie mi wybrać z katalogu. Prawdopodobnie będzie taka: http://msmoda.pl/images/stories/Kole...14/YASMINE.jpg Z tym, że nie będzie tego paska, bo nie podoba mi się i już. Zamiast tiulu, którym jest orginalnie wykończona będzie wykończona organzą(? Taki półprzeźroczysty materiał). Długość jeszcze podlega dyskusji, bo taki model pasuje i w kolano i do ziemi. Tu w zależności od butów, które i tak jest mi ciężko dostać - zawyżone 42 i tak jest za małe. W tej chwili buty, które mam i noszę, są wygodne i nie zniszczone i rozważam ubrać wyglądają tak: http://duzebuty.home.pl/environment/...1598062931.jpg I rozmiar, który musiałam zamówić, żeby były wygodne i nie uwierały to, tadaam: 44. ![]() No nic, pożaliłam się troche, ale komu jak nie Wam. Mamie zbytnio nie mogę, bo dzwoni gdzie się da i pokazuje typ kiecki komu się da, a nie chce, żeby wszyscy wiedzieli. Tż też nie, bo jak. ![]() Uciekam pisać projekt, bo mi mama wczoraj komputer wyłączyła i poszło w piziu...
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Bazile poproszę o dopisanie przy mnie na 1szej stronie dziewczynki
Dziewczyny, mam pytanie do tych mamuś co mają grupę krwi Rh- i występuje u nich konflikt serologiczny i do tych co się o tak orientują - czy decydujecie się na tą immunoglobuline? Ja dzisiaj idę na wizytę i na pewno gin będzie pytał, bo podaje się ją w 28 tc, koszt to bagatela ok 300 zł... Nie jestem jakoś do końca przekonana, bo czytałam w internecie, że tak czy inaczej podają ją w szpitalu zaraz po porodzie. Moja koleżanka, która ma termin na maj też ma konflikt i jej gin nic nawet nie wspominał o tej szczepionce. Już mam mętlik w głowie i sama nie wiem
|
#4350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna ta suknia którą pokazałaś. I wydaje mi się że taki model ukryje szerokie biodra o których piszesz. I wg mnie tiul na dole bardzo do niej pasuje, nadaje jej lekkości. Oj widzę że twoja mama ma coś z mojej jeśli chodzi o rozpowiadanie innym ludziom rzeczy na czyjeś tematy. Jak ja tego nienawidzę. Tak było w przypadku mojej ciąży. Ja nikomu nic nie mówiłam a cała rodzina nagle na wigilii życzy mi szczęśliwego rozwiązania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Do dziś mam dreszcze jak czytam tę nazwę

bedzie Dziewuszka

wolę twardo brzmiące imiona 

. W śród znajomych tak się najczęściej kończyło, bo żadna nie miała CC na życzenie, ani wskazań
Witaj w klubie!