|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
LARYSA
oby ta decyzja wyszła Wam na dobre, a moim zdaniem tak będzie Dzięki dziewczyny. Jakoś tak się dziś czuję, jakbym cały świat niosła na plecach z tz się całą godzinę widziałam, bo byl przed 24 i już śpi w drugim pokoju. Chyba zabiore córce misia i się do niego przytule...
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Położyłam się koło 23 i nawet nie zdążyłam zasnąć. Emilka się co chwilę budziła i w końcu przed 1 ją nakarmiłam. Jeszcze nie śpi, a ja mam oczy na zapałkach. Chyba ma jakiś mega skok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, młoda obudziła się 3:30 i zaczęła dzień
obudziła się, żeby zjeść? Super, tylko czemu ona nie może potem normalnie iść spać, tylko gada i chce się bawić przez 2 h??
|
|
#3035 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Przez to sprzatanie nawet nie mialam kiedy do Was napisac..
i strasznie boli mnie kregoslup i to wlasnie nie od tego, tylko od noszenia mojegp Jakuszka czy tez macie problem z bolami plecow?Cytat:
ale chyba gorsza byla, jak dalam mu polizac skorke od chleba. wtedy az mial odruch wymiotny ![]() Cytat:
To juz nie jest daleko. jam w jedna strone 70 km Cytat:
![]() A odnosnie diagnozy - jak w rawie bylam na prywatnej wizycie u rehabilitantki, babka chciala malego skierowac na komisje orzekajaca o stopniu niepelnosprawnosci, zeby mial darmowa rehabilitacje. na szczescie stwierdzila, ze maly jest na to zbyt zdrowy wole placic niz by moje dziecko mialo orzeczona niepelnosprawnosc Cytat:
mam nadzieje, ze te gorsze chwile szybko sie skoncza. Cytat:
![]() Jeszcze nie probowalam po porodzie. Cytat:
I brawa dla malutkiej za przekrecanie ![]() Cytat:
az tu w listopadzie wyjechala z mezem nad morze i zaliczyli wpade niesamowite oby tylko szczesliwie donosila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
juz nie raz go przez to prawie pbudzilam.A dzisiaj sprzatania i zakupow ciahg dalszy :/ Z malych sukcesow - Jakub zaczal podnosic tulow na wyprostowanych raczkach i robi podchody do przekrecania na plecki i odwrotnie
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo dla Kubusia za nową umiejętność![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.....jak wczoraj pochwaliłam Antosię, że śpi po szczepieniu tak od 15 do 20.40 nie przymknęła oka
Na nic nie mam ochoty
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kaska87;45003121]nie lubię @- jem jak w ciąży np teraz zjadłam mężowi cała kulkę mozarelli, a przecież nie lubię
![]() danie szefa kuchni- marchew, ziemniaczek,woda, oliwa mój nosi 4 w 4 super super Kornelku KAŚKA a ile dajesz tej oliwy?bo ja też gotuje marchewkę i ziemniaczka i dodaję wody tylko. |
|
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kilkanascie lat chodze po różnych fitness klubach, ale nie slyszalam o czymś takim :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3041 |
|
czyli Endżi
|
Papugo, no tak, wymagający... Ale mam doła konkretnego, bo istnieje realna szansa, że popsułam spanie mojego dziecka
![]() Budzi się właśnie książkowo co 2 godziny. Może jakbym nie reagowała to by usypiał sam Ale kurczę tak sobie wspominam jego pierwsze miesiące, okropnie niespokojnie spał, nawet tych 2 godzin nie przekimał. Albo w szpitalu w nocy go budzili zastrzykami. No i jak tu nie reagować, nie lulać, nie przystawić do cyca ?Jeszcze wyczytałam, że dzieci mające problem ze snem (kolejne pytanie - czy u Julka to już problem czy jednak nie powód do niepokoju?) są potem bardziej agresywne, bardziej podatne na depresje. No coś strasznego. Ryczeć mi się chce ![]() Masakrę mam w głowie
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia i bardzo dobrze robisz |
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Endżi tulę mocno
|
|
#3044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3045 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ale mnie dawno nie było, nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, bo chyba z 70 Teraz korzystam z tego, że na rehabilitacje jedziemy i musiałam wstać wcześniej i mogę Was choć trochę nadrobić, bo normalnie teraz nie ma szans.Zuzia ma katar (na szczęście końcówka) i jest czasem strasznie marudna przez to. Nos jej odciągam gruszką albo sopelkiem ale strasznie płacze przy tym, rzuca się, w 2 osoby jej to trzeba robić, bo ktoś musi trzymać głowę. Wasze dzieci też tak reagują na sopelka czy fridę??TZ mnie zaskoczył. Chciał kupić sobie rower, ale stwierdził że może lepiej kupimy Zuzi nowe meble do pokoju, a więc jestem na etapie szukania, do jutra chcemy wybrać i zamówić I myślimy nadhttp://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...915545318.html http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...937805387.html http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...930904320.html I jeszcze miałam Was się spytać o 1 rzecz. Zauważyłam że od jakiegoś tygodnia Zuzia się zaczęła bać. Np. przedwczoraj przyszedł mój wujek, chciał Zuzię wziąć na ręce, a ona zaczęła płakać jak go tylko zobaczyła. Po 15 min na moich rękach już było ok i była zadowolona. Wujka widziała wcześniej już ostatnio jakich tydz temu. ![]() Boi się też odkurzacza, mimo że wcześniej się nie bała. I jak ostatnio byliśmy w Ikei i wychodziliśmy i było już ciemno to też zaczęła płakać i nie mogła się uspokoić ![]() Pisałyście o promocji w Auchan na gerbery, pojechałam w 1 dzień, a tam pusta półka już tylko. ![]() Cytat:
Zjadłam to co mała nie zjadła![]() Cytat:
![]() Jakiej nakładki?? Do dziąseł?? Bo nie w temacie byłam. Jak tak to ja kupiłam http://allegro.pl/pierwsza-szczotecz...773246483.html Cytat:
Cytat:
Oliwy daję troszkę, tak na oko, z pół łyżeczki.Ja dodaję jeszcze pietruszkę i kiedyś groszek Skoro jest jako 1 łyżeczka z bobovity chyba to dałam troszkę do zupy mrożonego i małej nic nie było
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że to za małe dziecko na nocnik.
|
#3047 |
|
czyli Endżi
|
Misia
Karolson, trzymam kciuki za rehabilitację. Macie już wytyczne, będzie dobrze. Tylko śmiech na sali z tym NFZ ![]() Na pewno lekarz jest fachowcem, ładnie Wam wszystko nakreślił. Jestem ciekawa czy wspomniał też o tym, co ja czasem wyczytałam. Że jak dziecko ciężkie to naturalnym jest, ze niektóre wyczyny fizyczne trudniej mu przychodzą i nie ma powodu do paniki. Może u Fifiego to też troszkę kwestia tego? Dzisiaj wpadłam na to jak pachnie moje dziecko Jak talerz ciepłych zacierek Tj takiej zupy mlecznej z kluseczkami - jakby ktoś nie wiedział Do zjedzenia
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-06 o 08:20 |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolson z tego co pamietam tez niedawno miala takie obawy... |
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki |
||
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Jestem wyspana, jestem do życia!
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Miki mnie zmiażdżył dałam mu cyca i jadł jakoś długo jak na niego bo 15minut, ale zasnął na szczęście i wstaliśmy o 8:10 ![]() Cytat:
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy opakowanie termo... To nie termos, ale trzyma ciepło.
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Nie wiem jakim cudem jestem wyspana bo nie dość ze mnie rozlozylo, poszłam spac o 2 to jeszcze Amelka dwa razy sie budzila z syrena dobrze ze zasypia momentalnie po jedzeniu.Jeszcze Blanka chora wiec w domu zostaje. Amela tez dalej smarcze :/ Nic mi sie nie chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3054 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Wiecie co, niektóre zabawki dla maluchów mnie rozwalają. W prezencie od szwagierki dostaliśmy matę edukacyjną. Zawieszona na nim jedna zabawka to było plastikowe lusterko w kształcie słońca - z takimi promieniami wykonanymi z plastiku. No ostre te końce były solidnie Zawsze ktoś był przy małym żeby sobie tym krzywdy nie zrobił. Ostatnio to wyrwał z zawieszki i tyle było z zabawki Albo takie jakieś plastikowe grzechotki, ciężkie i twarde jak diabli. Jak mały tym wymachiwał i walił człowieka w rękę czy nogę to aż bolało. Jak się sam tym uderzył w główkę to wywaliłam badziewie w kąt. Kurde, skąd taka ułańska fantazja producentów? No i że ludzie kupują takie bzdety, które mogą zrobić krzywdę No zero wyobraźni.Żadna organizacja tego nie sprawdza, nie daje pozwolenia na wypuszczenia na rynek? ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- O tu jest ta mata, widać to słoneczko. Masakra http://allegro.pl/piekna-mata-edukac...936762469.html
|
|
#3055 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
3 rodzaje cukru w składzie przesada jak dla niemowlaka to już był wolała jabłko z targu dac i nie bawić się słoiczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-06 o 09:06 |
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLSON mojej kolezance cos takiego powiedzial neurolog, ze maly duzy i dlatego ma problem mimo iz wczesniej dawal rade. Bedzie dobrze ![]() ANUTKA dla Jakuba ![]() Milego dnia ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Inwersja pewnie chciala napisac Humana
|
|
|
|
#3057 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wyłącze kompa potem to dam linki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-06 o 09:11 |
|
|
|
|
#3058 |
|
czyli Endżi
|
A i jeszcze chciałam napisać, że młodzi rodzice (chłopak ze strony tż) mają 3-tygodniowego synka kp i już podają mu do picia wodę z cukrem
Jak tż im powiedział, że to nie jest dobry pomysł to teściowa i teść się burzyli, że kiedyś się tak robiło i oni też tak pili. Tż im tylko pojechał, że "no tak, ok i pokażcie jakie macie zęby" Oboje mają paradontozę i utrzymują, że to genetyczne więc to nie ich wina (a zebów nie myją)
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie jak się śmieje Kacper z rodzinki.pl?
to Miki się tak czasem śmieje http://www.youtube.com/watch?v=ha_Ma8PuJ48
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-06 o 09:26 |
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
uwiecznij to i pokaż
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

oby ta decyzja wyszła Wam na dobre, a moim zdaniem tak będzie
z tz się całą godzinę widziałam, bo byl przed 24 i już śpi w drugim pokoju. Chyba zabiore córce misia i się do niego przytule...

obudziła się, żeby zjeść? Super, tylko czemu ona nie może potem normalnie iść spać, tylko gada i chce się bawić przez 2 h??
czy tez macie problem z bolami plecow?
ale chyba gorsza byla, jak dalam mu polizac skorke od chleba. wtedy az mial odruch wymiotny 
To juz nie jest daleko. jam w jedna strone 70 km
normalnie jak to zobaczyłam to się prawie popłakałam a ja twarda sztuka) , gdzie pediatra mówiła że taki silny i żywe sreberko
więc niewiem czy tez nie podnoszenie przy takich zabawach czy ćwiczeniach nie wplynelo na to 

Teraz korzystam z tego, że na rehabilitacje jedziemy i musiałam wstać wcześniej i mogę Was choć trochę nadrobić, bo normalnie teraz nie ma szans.
Do zjedzenia