Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 08:21   #3001
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Czy to nie jest przypadkiem dziewczyna z Olsztyna? Ona też robi żurawie, które mnie kiedyś tak zauroczyły
Tak, z Olsztyna. Masz coś wspólnego z Olsztynem?
Mamy tą samą datę ślubu

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Ja zostawiam mój kochany Wrocław, dla okolic Łomży póki co, potem może będziemy mieszkać w Olsztynie.
Ojej, nie polecam Olsztyna! Duże bezrobocie, sporo studentów. Ja stamtąd wyjechałam po ponad 20 latach.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Uwaga chwalę się
Zamówiłam suknię ślubną :sb anan::spi ngwinek:
poza tym zmieniliśmy fotografa na ślub
Przy okazji mam pytanie - będziecie miały klasyczny album ze zdjęciami ze ślubu czy fotoksiążkę?

Ja stawiam na album!

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2014-02-06 o 08:32
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:36   #3002
Lemon_Drop
Zadomowienie

Ines ja bym powiedziała że na wesele są zaproszeni najbliżsi ludzie dla PM i tyle. Co to ma być w ogóle? Jakieś wpraszanie się na siłę... Dobrze, że Twoja mama jest tego samego zdania co ty i nie wciska Ci tych ludzi na siłę

A ja się wczoraj dowiedziałam, że w naszym terminie ma wesele ktoś z bliskiej rodziny kuzynostwa które zapraszamy. Chyba będzie tak, że się podzielą, bo "młodzi" chcą do nas, a rodzice tam
Stary 2014-02-06, 08:40   #3003
madzixx88
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
No coś Ty? Nie zauwazyłaś?? w pierwszym poście jest podpięta

Oj współczuję takiej późnej pory! Ja ostatnio zauważyłam że lepiej się czuje jak ćwiczę wcześniej

co do ćwiczeń, to dokładnie tak jest! przepisałam się na 18:00
wracać o 22 mi się nie uśmiecha :/

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
6
Nie dziękuje
Comiesięczna relacja będzie !
śniła mi się dziś ta odżywka tylko w śnie nie była w promocji

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dasz radę, ja właśnie z zumby wróciłam to co... teraz czas na winko
też się na zumbę przepisałam będzie czas na winko i film
i jeszcze mam wejściówkę na 1 zajęcia body step i fat burner w prezencie formo nadchodz

Cytat:
Uwaga chwalę się
Zamówiłam suknię ślubną
Przy okazji mam pytanie - będziecie miały klasyczny album ze zdjęciami ze ślubu czy fotoksiążkę?
gratuluję !!!! czekamy na fotki
my stawiamy na klasyczny album

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja mam egzamin w piątek, taka kobyła, że szok
za to jak wrócę do domu to w poniedziałek idę umówić się na fryzurę próbną, bo dostałam od koleżanki namiary ona się czesała na ślub tam i bardzo zadowolona była. a dziewczyna młoda, mam nadzieję, że się dogadamy
powodzenia na egzaminie
i u fryzjerki

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
zastanawiam się, czy u ktorejś z Was ( wesele z dziecmi) jest też zwyczaj taki, że na kaczuszkach dzieciom daje się cukierki ?

u nas tak jest, i zastanawialam sie nad woreczkami z organzy zeby do nich wlozyc cukierki no ale nie wiem sama .
u nas nie ma takiego zwyczaju

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Edit : mamy możliwość wynajęcia takich drzewek na stoły Strasznie mi się to podoba ,tylko to chyba bardziej pasuje do zimowego wesela.Co myślicie?
te białe do zimowego raczej, ale jakby były w innym kolorze to czemu nie choć do mnie bardziej kwiaty przemawiają

Opium-super te wieszaki
też jakieś zrobie

Inspirujecie Dziewczyny
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:45   #3004
Ad rem
Zadomowienie

Witam nowe PMki

Elrosa fantastyczne są te Twoje pudełka! Jesteś niesamowicie zdolna!

Opium genialne wieszaki! Skąd Wy wszystkie macie tyle talentów?

Cytat:
Uwaga chwalę się
Zamówiłam suknię ślubną :sb anan::spi ngwinek:
Gratulacje!!! My mamy w ofecie album ślubny od fotografa, a fotoksiążkę zrobimy sobie na własną rękę

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:49   #3005
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A my dzis na spontanie idziemy na pierwsza lekcje tanca, prywatnie
ale super!

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Pierwsze co robię to się chwalę, TŻ już w domu czuje się w miarę dobrze, ale odsypia. Dziękuje za kciuki. Wycinek poszedł do badania 19.02 ma się zgłosić na kontrolę i po wyniki, okaże się co to siedziało w Nim.
to czekamy teraz na wyniki

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
Mierzyłam juz suknie slubna, jutro ide jeszcze raz przymierzyc i raczej na nia sie zdecyduje
śliczna jest a ile możliwości przy niej!

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja po targach też mam mieszane uczucia... nigdy nie chiałam prostej sukienki, a teraz w glowie zawróciła mi ta
ładna, ale Twoja na Tobie jest o niebo lepsza!

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
za to jak wrócę do domu to w poniedziałek idę umówić się na fryzurę próbną, bo dostałam od koleżanki namiary ona się czesała na ślub tam i bardzo zadowolona była. a dziewczyna młoda, mam nadzieję, że się dogadamy
na pewno będzie dobrze zobaczysz

Cytat:

[/COLOR]Co do decoupage ja dzis skonczylam ostatni wieszak na naszes stroje, mozna zobaczyc w linku w moim podpisie jak ktos chce
świetne wieszaki! za pracę zespołową

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:49   #3006
ysia
Zadomowienie

Kishlaczkowa ja realizuje pogląd, że jeśli z kimś nie utrzymuję kontaktu to jego na moim ślubie nie ma. Nie zapraszam nawet mojego chrzestnego , który przez 20lat mieszkał ze mną w jednym mieście , a ostatni raz widziałam go tylko na mojej komunii (i to tylko w kościele, bo na przyjęcie "nie miał czasu przyjść") żadnego telefonu, kontaktu, ani na urodziny ani na osiemnastkę. Nikt mnie normalnie siłą nie zmusi żebym go zaprosiła, i jeszcze na daj panie Boże dziękowała chrzestnym ( z chrzestną mam dokładnie taki sam kontakt)

Więc nic się nie przejmuj, zawsze są tacy to to uważają że ich wypada zaprosić, bo przecież rodzina sratatatat.

Cieszę się że nie jestem sama z tej nieszczęsnej fotki.pl, bo nam trochę nawet wstyd było, że się poznaliśmy na takim portalu

Iza, ja też musiałam opuścić ukochany Wrocław Strasznie szkoda, ale Warszawiak przebąkiwał, że może kiedyś wrócimy....

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:05   #3007
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja jak zwykle na szybko bo nie mam czasu, pedze do pracy zaraz
Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
ja je kupiłam i jestem bardzo zadowolona.

śliczne te broszkowe bukiety sama zbierasz brochy?

mi też! mi też
Cos Ty, nie zbieram

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Podobaja mi sie broszkowe Ale cena - zdecydowanie mniej
Kwiaty zywe tez nie sa jakies najtansze wiec wole dolozyc drugie tyle i miec bukiet z broszek i zostawic go na pamiatke

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Pysia-gratuluje butkow a nie boisz sie, ze jeszcze przez ten czas inne zdaza Ci sie spodobac?
.
Nie, raczej gdybym ich nie kupila to balabym sie, ze juz nie znajde idealnych, czyli zgrabne, niski obcas plus pasek to byly moje kryteria a te spelniaja je w 100%. Duzo bardziej podobaja mi sie czólenka na 10cm obcasie jakies szalowe, ale trzeba mierzyc sily na zamiary

Swiat Katarzyny faktycznie ta sukienka co wkleilas jest sliczna ale Twoja tez jest extra juz nie matudź

My tez sie z TZ przez internet poznalismy a dokladnie przez ilove.pl, ktore juz nie istnieje pisalam kiedys, ze na drugiej randce pojechalismy na urlop do Kolobrzegu no i tak juz zostalismy
Slub bedziemy miec krotko po 6rocznicy bycia razem, i po niecalych dwoch latach od zaręczyn

Tż jutro jedzie do Wawy, do tej pracy....zobaczyc co mu tam zaproponują

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:15   #3008
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cos Ty, nie zbieram

Tż jutro jedzie do Wawy, do tej pracy....zobaczyc co mu tam zaproponują
a już myślałam, że zbierasz broszki na bukiet
za Tżtową pracę i dobre warunki

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:19   #3009
Magheru
Raczkowanie

Pobieżnie przejrzałam zaległości, ale albo Wy przyspieszacie, albo ja mam coraz mniej czasu

Co do Olsztyna- do mieszkania nie jest złe, ja nawet go lubię. Mieszkam tu z przerwami już 10 lat.

Odnośnie zapraszania gości i ich doboru.

Ja bardzo walczyłam o to, żeby zaprosić tych, którzy w tym dniu będą się ze mną cieszyć, a nie marudzić czy wręcz czepiać i wytykać błędy- czyli chciałam "ominąć" połowę najbliższej rodziny od strony ojca. Niestety, moi rodzice twardo walczyli i wciąż wydzwaniali i szarpali mi nerwy, że "jak to nie zaproszę rodziny"! Tym bardziej, że mój ojciec jest poważnie chory i raczyli odwiedzić go w szpitalu i już rodzice wzięli się za kombinowanie przy liście gości. Ile to ja się nasłuchałam, że powinnam być bardziej rodzinna, a nie zapraszać przyjaciół ze studiów czy współlokatorów.... Czuję osobistą porażkę, że zgodziłam się na zaproszenie całego rodzeństwa mojego ojca (najchętniej żadnego z nich bym nie zapraszała), chyba lepiej czułabym się zapraszając ludzi z ulicy. Nawiasem dodam, że stanowią aż 1/5 wszystkich gości...

Z drugiej strony udało mi się powstrzymać ich zapędy na zapraszanie jakiś kuzynów czy dalszych pociotków tylko dlatego że np. ich zaprosili na wesele. Dodam, że w większości są to osoby, które najprawdopodobniej nawet nie znają mojego imienia, już nie mówiąc o tym, żeby kiedykolwiek porozmawiać...

W o ile lepszej sytuacji jesteś, że Twoja mama się z Waszymi wyborami gości zgadzała. Teraz tylko trzeba pracować na pozytywach i podkreślać, że już to ustaliliśmy, zgodziliśmy się co do tego, już omówiliśmy listę gości... a ja już nawet dałam szybciej zaproszenia do produkcji, żeby mieć spokój. Powtarzam też, że nie możemy ciągle wracać do spraw, które ustaliliśmy, bo są kolejne zadania do realizacji. Ja tak robię i dzielnie się bronię przed "szwagra kobity męża bratem"...

A... wczoraj oglądaliśmy obrączki. Zależało mi, by obejrzeć na żywo ter, które znalazłam w internecie. Niestety, nie mieli ich.

Poza tym wkurza mnie mój narzeczony. Ma pretensje, że siedzę przy projektach winietek, etykiet itp. ( robię je we własnym zakresie) czy siedzę na Allegro i przeglądam oferty a to serwetek, a to kolczyków, a to jakiś innych drobiazgów.

Przyznam szczerze, że czuję się sfrustrowana, przemęczona i poważnie mam dość.

W sobotę pierwsza przymiarka sukni ślubnej, może jak będzie już wyglądać, to poczuję się jakoś tak... Panno-Młodziej.
Stary 2014-02-06, 09:22   #3010
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa ja realizuje pogląd, że jeśli z kimś nie utrzymuję kontaktu to jego na moim ślubie nie ma. Nie zapraszam nawet mojego chrzestnego , który przez 20lat mieszkał ze mną w jednym mieście , a ostatni raz widziałam go tylko na mojej komunii (i to tylko w kościele, bo na przyjęcie "nie miał czasu przyjść") żadnego telefonu, kontaktu, ani na urodziny ani na osiemnastkę. Nikt mnie normalnie siłą nie zmusi żebym go zaprosiła, i jeszcze na daj panie Boże dziękowała chrzestnym ( z chrzestną mam dokładnie taki sam kontakt)

Więc nic się nie przejmuj, zawsze są tacy to to uważają że ich wypada zaprosić, bo przecież rodzina sratatatat.
Ja zapraszam na ślub moją kuzynkę ( z Wrocławia ) i zapytałam mamy czy muszę też zaprosić wujka, jej ojca, z którym nie utrzymuję szczególnych kontaktów. Na co moja mama odp że absolutnie nie, bo będzie całą noc strofował moją kuzynkę (która ma 25 lat) żeby nie piła, żeby za dużo nie tańczyła bo się spoci i przeziębi i przed 22 każe jej wracać do domu On ma takie dziwne fazy i nieszczególnie dogaduje się z córką (np. zabronił jej przyjazdu na panieński mojej siostry, no chyba że będą moi rodzice na tej imprezie !). Więc go nie zaprosimy. A moj Tż nie zaprasza swojego chrzestnego, bo ostatni raz go widział na komunii i tak naprawdę to nawet nie wiemy gdzie aktualnie mieszka.
Stary 2014-02-06, 09:28   #3011
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:

Kochana i masz bardzo dobre podejście! U mnie tej kuzynki by nie było, gdyby nie mama... Bo już ją skreślałam, ale oczywiście, że to córka jej siostry i tak dalej. Liczę po cichu, ze nie przyjdzie...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:28   #3012
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
Co do Olsztyna- do mieszkania nie jest złe, ja nawet go lubię. Mieszkam tu z przerwami już 10 lat.
Jakoś wcześniej umknęły mi Twoje posty Bierzesz ślub w Olsztynie?

Stary 2014-02-06, 09:36   #3013
Linaewen
Zakorzenienie

Cóż, ja nadal w klimacie ślubnokolczykowym.

Ta dziewczyna jest genialna
Nie otwierajcie jej galerii, bo się zakochacie i nie będzie odwrotu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:37   #3014
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczyny, że tak wyskakuję jak filip z konopii, ale nerw mnie rusza od wczorajszego wieczora i nie puszcza.

Sprawa jest następująca.
Moja mama już nie ma rodzeństwa, jedyny jej bezdzietny i nieżonaty brat zmarł 1,5 roku temu. Więc siłą rzeczy całe życie miała dość dobry kontakt ze swoim rodzeństwem ciotecznym.
Dla mnie to już daleka rodzina, więc przy zapraszaniu ich na nasz ślub brałam pod uwagę TYLKO kwestię moich kontaktów z nimi.
Brat cioteczny mojej mamy (nazwijmy go M.) ze swoją rodziną to dla mnie jak najbliższa rodzina, z nimi ze wszystkich moich krewnych mam najlepszy kontakt i nie ulega to dyskusjom, że ja chcę i oni chcą nam towarzyszyć tego dnia.
Ale...
W tej samej miejscowości mieszkają jego siostry, które też mają swoje rodziny. Jest to D. i S.
D. i S. mają córki, które mają już mężów i swoje dzieci. Z żadnymi z nich nie utrzymuję zażyłości, jedynie z ciocią S., która jest już starsza i schorowana, więc zaproszona została, ale wiem, że jej nie będzie. Z jej córkami kontaktu ZERO. Córka S. mieszka z mężem i z dzieckiem w jednym mieście ze mną i moim bratem, z moim bratem utrzymuje kontakt, zapraszała go do siebie, a o mnie nigdy nawet słowem nie zapytała, chociaż ja kazałam bratu ją pozdrowić ode mnie, jakąś próbę kontaktu nawiązałam. Po co mam ją zapraszać?
Ciocia D. siedzi od lat za granicą, jej córka z mężem, którego szczerze nie cierpię, to taki typ spod ciemnej gwiazdy co w więzieniu siedział, byli na weselach u moich braci, zaprosili ich bardziej z grzeczności, ale ja nie widzę takiej potrzeby. Moja mama się mota, też nie ma chęci ich zapraszać.

Teraz dochodzę do consensusu
Ustaliliśmy z rodzicami, że ich nie zapraszamy, bo nie czujemy takiej potrzeby.
Mama do mnie teraz wydzwania, że już kolejny ktoś z tej dalszej rodziny się jej pyta, a właśnie żona M. mojej mamie w brzuchu wierci najbardziej CZEMU ICH NIE ZAPRASZAMY. Bo nie!

Robimy dość duże wesele, ale duża część gości to nasi przyjaciele.
Z rodziny praktycznie tylko tych, z którymi utrzymujemy kontakty i są nam serdeczni, nie zważając które to pokolenie i jaka daleka jest czy bliska.

Tylko dlaczego się ciągle ktoś wpieprza i dopytuje, czy tych zapraszamy czy tamtych i dlaczego Co ich to interesuje.

Dziecko nam się urodzi za kilka miesięcy i mam ważniejsze wydatki niż fundowanie imprezy kuzynce, z którą rozmawiam raz na 10 lat.

To już tyle, chciałam Wam się wylać i wyżalić.
Ja swoich kuzynek "rodzonych" nie widziałam od dobrych 10 lat więc nie zapraszam za to zapraszam dalszą rodzinę która jest mi bliższa
Stary 2014-02-06, 09:41   #3015
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Lin mi się bardzo podobają TE, bo są jaśniejsze. Fajnie by było gdyby miały niebieskie oczko
Stary 2014-02-06, 09:44   #3016
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Say!

Chcialabym sie z wami podzielic spostrzezeniem: tanczenie w butach na platformie nawet takiej malej jak moja -1cm- jest mega ciezkie. Kupuje na 100% taneczne buty na zmiane. W ogole przod stopy nie ma sie jak zgiac. Mowie o pierwszym tancu a nie o disco na kursie wszystko spoko ( mialam taneczne na sobie) w domu sprobowalam w slubnych i masakra. Maly wlos i bym sie zabila o wlasne nogi.
Ja w takich samych platformach jak na wesele (tylko inne kolory) przetańczyłam 3 wesela w zeszłym roku. Teraz też w nich tańczę na naszych lekcjach i nie zamieniłabym ich na żadne inne. Są idealne Nawet moja mama pożyczyła je ode mnie na wesele chrześniaka "na wejście". Miała przebrać sandałki, ale tańczyło się jej bardzo wygodnie i teraz mnie męczy, żebym Jej też takie kupiła, ale w innym kolorze. Może to kwestia butów.

Cytat:

Te mnie zachwyciły!

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:49   #3017
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Nie otwierajcie jej galerii, bo się zakochacie i nie będzie odwrotu[/URL]
Mnie jakoś te kolczyki nie przekonują, ale każdy ma inny gust

Wróciłam dziś z pracy szybciej niż poszłam. Dostałam kataru i powiedzieli, że lepiej jak pójdę do domu, bo mogę pozarażać dzieci. No to zaglądam do Was.
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:51   #3018
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Ja zapraszam na ślub moją kuzynkę ( z Wrocławia ) i zapytałam mamy czy muszę też zaprosić wujka, jej ojca, z którym nie utrzymuję szczególnych kontaktów. Na co moja mama odp że absolutnie nie, bo będzie całą noc strofował moją kuzynkę (która ma 25 lat) żeby nie piła, żeby za dużo nie tańczyła bo się spoci i przeziębi i przed 22 każe jej wracać do domu On ma takie dziwne fazy i nieszczególnie dogaduje się z córką (np. zabronił jej przyjazdu na panieński mojej siostry, no chyba że będą moi rodzice na tej imprezie !). Więc go nie zaprosimy. A moj Tż nie zaprasza swojego chrzestnego, bo ostatni raz go widział na komunii i tak naprawdę to nawet nie wiemy gdzie aktualnie mieszka.
A z nią coś jest "nie tak" ? Jest chora? Czy to taka nadopiekuńczość? Jeżeli nadopiekuńczość to jej współczuje...

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Kochana i masz bardzo dobre podejście! U mnie tej kuzynki by nie było, gdyby nie mama... Bo już ją skreślałam, ale oczywiście, że to córka jej siostry i tak dalej. Liczę po cichu, ze nie przyjdzie...
No właśnie ja się cieszę że do cywilnego ani rodziece, ani teściowie się nie wcinają. Pewnie z kościelnym będzie co innego. Trzymam kciuki za Ciebie żebyś miała taki skład gości jak sobie wymarzyłaś, może faktycznie się wycofają...

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:03   #3019
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Mój TŻ też jest moim pierwszym chłopakiem - jesteśmy razem odkąd skończyłam 15 lat W tym roku bierzemy ślub po 12 latach bycia razem

My jesteśmy razem od ponad 10 lat - z małą przerwą.

Zaręczyliśmy się w 2011, i w 2014 bierzemy ślub.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
można do Was dołączyć? Właśnie skończyłam czytać posty z tego wątku, co uważam za swój mały sukces! Aleście naprodukowały! 98str. w 2 tyg.- u Was to na dynamikę nie można narzekać Wczoraj planowałam dołączyć (wczoraj Was znalazłam), ale nie wyrabiałam z czytaniem- ciągle wrzucałyście coś nowego, podczas gdy ja byłam ciągle w lesie...

Witaj
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:04   #3020
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Lin mi się bardzo podobają TE, bo są jaśniejsze. Fajnie by było gdyby miały niebieskie oczko
Też śliczne
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Te mnie zachwyciły!
Już wysłałam zapytanie o wycenę i projekt pasującego do nich grzebyka. Obawiam się, że cena zbije mnie z nóg i zmasakruje założony budżet, ale są tego warte

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Mnie jakoś te kolczyki nie przekonują, ale każdy ma inny gust
Wiadomo Gdyby każdy miał taki sam to byłoby słabo trochę, bo ceny byłyby niebotyczne na niektóre produkty...

Cytat:
No właśnie ja się cieszę że do cywilnego ani rodziece, ani teściowie się nie wcinają. Pewnie z kościelnym będzie co innego.
U nas jak się Teściowa "wcieła" to zeszliśmy ze 140 gości do 70 Pogadała z TŻtem i ostudziła trochę jego zapędy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-02-06, 10:04   #3021
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Można się przyłączyć ? Wychodzę za mąż 26 lipca 2014 r.
Witaj

Ja też wychodzę za mąż 26 lipca 2014 r.

W ogóle to dziwne... Bo wydawało mi się, że jednak miesiące z literą "r" będą bardzo oblegane, a tu 26 lipca jest równie popularny jak czerwiec czy sierpień
Stary 2014-02-06, 10:07   #3022
Agnessssa
Rozeznanie

Dziewczyny powiedźcie mi jak to zorganizować. Mój tata ma małą rodzinę w sumie dwóch braci z czego jeden kawaler, a drugi ożeniony, ale bez dzieci. Z jego strony ja liczyłam tylko 4 osoby (babcie, 2 braci i żonę-ciotkę). On chce prosić dodatkowo rodzinę z którą jest pokłócony (oni się gniewają o spadek). Ja z nimi żadnego kontaktu nie mam. W sumie tamtych "gniewających" jest ponad 10 osób. No i teraz zaczyna sie kłótnia ja uważam, że nie ma sensu ich zapraszać, a tata oczywiście chce bo jakto będzie tylko niby 4 osoby od niego, a tak byłoby 15. Tylko wiem, że oni nie przyjdą, no to po co ich prosić? Tylko po to, że tak wypada? I jest wielka kłótnia o to.
Stary 2014-02-06, 10:10   #3023
anusia4u
Raczkowanie

dziewuszki, ale pęęędzicie z tymi postami..

mam do Was przeogromną prośbę.. wiem, że zawsze służycie pomocną radą, więc chciałabym i ja skorzystać z Waszej pomocy

a chodzi o biżuterię
wklejam zdjęcie mojej sukni i kilka propozycji biżuterii z pytaniem, która według Was jest najładniejsza/najbardziej będzie pasować?

1. http://allegro.pl/swarovski-komplet-...923659112.html
2. http://allegro.pl/bizuteria-slubna-k...897837859.html
3. http://karmelo.pl/bizuteria-slubna/1...ents-kp11.html
4. http://allegro.pl/ekskluzywny-komple...907146447.html
5. http://allegro.pl/bransoletka-slubna...870024819.html sama bransoletka

do sukni nie potrzebuję naszyjnika, ale jak będę zamawiać to wolę cały komplet - na pewno jeszcze 'ubiorę' moją biżu na inne okazje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg timthumb.jpg (47,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zz.jpg (21,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzz.jpg (12,3 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez anusia4u
Czas edycji: 2014-02-06 o 10:16
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:10   #3024
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
A z nią coś jest "nie tak" ? Jest chora? Czy to taka nadopiekuńczość? Jeżeli nadopiekuńczość to jej współczuje...
Nie, nie jest chora. Jest jedynaczką, jej mama popełniła samobójstwo jak moja kuzynka miała kilka miesięcy i od tego czasu wujek jest bardzo przewrażliwiony na punkcie jej bezpieczeństwa.
Stary 2014-02-06, 10:18   #3025
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jak się Teściowa "wcieła" to zeszliśmy ze 140 gości do 70 Pogadała z TŻtem i ostudziła trochę jego zapędy
U mnie odwrotnie, jak teściowa zrobiła listę gości to z 80 osób wyszło 138

Stary 2014-02-06, 10:20   #3026
Magheru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Jakoś wcześniej umknęły mi Twoje posty Bierzesz ślub w Olsztynie?
Pewnie dlatego, że więcej czytam niż piszę Ślub będzie pod Lidzbarkiem Warmińskim, skąd pochodzę. Przede wszystkim ze względu na to, że wszystko załatwiamy trochę na wariata (zaręczyny 18 grudnia 2013 r., a ślub już 28 czerwca 2014 r.). Nie, nie jestem w ciąży :p

Dzięki temu nauki przedmałżeńskie ograniczą się do max. 2 spotkań z księdzem, z terminem datą i godziną też nie ma problemów, bo w małej parafii nie ma kolejek

A Ty w Sercu czy w innym kościele?
Stary 2014-02-06, 10:25   #3027
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
U mnie to samo, z ok. 100 osób zrobiło się 150
Stary 2014-02-06, 10:25   #3028
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie widzę, że u Was generalnie jak się włączają rodzice to jest na odwrót. U nas TŻ zrobił listę zgodnie z zasadą-rodzina to rodzina, do tego doszli znajomi z dzieciństwa. A jego mama namówiła go, żeby jednak tylko najbliższych i takich, z którymi utrzymuje kontakt, a nie tych, których wypada...
Stary 2014-02-06, 10:25   #3029
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość

a chodzi o biżuterię
wklejam zdjęcie mojej sukni i kilka propozycji biżuterii z pytaniem, która według Was jest najładniejsza/najbardziej będzie pasować?
Wszystkie ładne Mój faworyt nr 2

Co do listy. Zanim zaczęliśmy cokolwiek organizować ja palnęłam, że będę miała z 50 osób, TŻ też. Usiedliśmy i zaczęliśmy spisywać i wyszło 105 osób + dzieci i tak zostało

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-02-06 o 10:26
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:36   #3030
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
śniła mi się dziś ta odżywka tylko w śnie nie była w promocji
Haha
Za dużo o niej myślałaś ! To znak, że musisz kupić. I to na promocji !
Ja wczoraj po raz pierwszy zaaplikowałam i torchę piekła mnie powieka, ale tylko w prawym oku. Ale może przez to, że miałam te oko podrażnione.

Cytat:
My stawiamy na fotoksiążkę, bo fotogram ma je nieziemskie !
A po ślubie zawsze możemy zrobić sobie sami taki album.

Cytat:
Dla mnie te drugie

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości