Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 10:34   #3091
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
madox jest piękna !!!

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:35   #3092
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś z Was spotkała się z czymś takim, że niemowlę ma za małą głowę? jutro idziemy na usg i jestem poddenerwowana
pierwsze słyszę, ale mocno trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A przypomniało mi się że syn szwagierki jest tak nauczony że u niego nawet na wigilii zamiast potraw dostaje chleb z nutellą. Ma 7 lat
no to brawo dla rodziców

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czy moje starsze dziecko kiedyś zasnie????? Od 1,5 godziny go usypiam, nie daje rady mój czas dla siebie?? NIE MA. O 5 Elena wstaje, o 22 zasypia Eda. Tz i tak wraca po 23. Co to za życie do tego oboje wyja... wyja rano, potem Eda jest w przedszkolu, to En wyje sama (ostatnio przechodzi samą siebie), a potem odbieram Ede i wyja razem. Z zasnieciem problem, jedno budzi drugie i na zmianę potrzebuję drugiego rodzica, bo posiadanie dwójki dzieci to nie jest zajęcie dla jednego człowieka

I to nie wszystko, ale o reszcie nie chce po prostu pisać

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Olunia od dzisiaj oficjalnie obraca się z pleców na brzuszek!! a tak się martwiłam... oczywiście łezki wzruszenia uroniłam i filmiki też nagrałam na pamiątkę
brawo dla Oleńki

Cytat:
Dziękujemy kochane strasznie mnie to ucieszylo

Hm chyba nadszedł ten moment o którym Wam pisałam że sama musze do tego dojść że trzeba to zakończyć i zwinąć manatki... Wiedziałam że tak się stanie było to tylko kwestia czasu ale i tak jakoś ch..... Owo mi ;/ oby tylko nic mi się nie poprzestawialo w głowie
Larysko, oby się nie poprzestawiało Dużo sił Ci życzę

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny po jakim czasie dostalyscie okres?
Szymuś ma 3,5 miesiąca, od dwóch tygodni zdecydowanie mniej razy go karmię i tak jakby @ chciała przyjść, a się rozkręcić nie może. Raz jest, raz jej nie ma. Nie wiem o co kaman

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

I jeszcze miałam Was się spytać o 1 rzecz. Zauważyłam że od jakiegoś tygodnia Zuzia się zaczęła bać. Np. przedwczoraj przyszedł mój wujek, chciał Zuzię wziąć na ręce, a ona zaczęła płakać jak go tylko zobaczyła. Po 15 min na moich rękach już było ok i była zadowolona. Wujka widziała wcześniej już ostatnio jakich tydz temu.
Boi się też odkurzacza, mimo że wcześniej się nie bała. I jak ostatnio byliśmy w Ikei i wychodziliśmy i było już ciemno to też zaczęła płakać i nie mogła się uspokoić

hej myślę, że to normalne i przejściowe. Za jakiś czas powinno jej minąć

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Jestem wyspana, jestem do życia!
zazdroszczę... ja ledwo co siedzę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
właśnie ja wczoraj na spacerze dostałam sms z bramki orange od "D"
i mnie męczy kto to wysłał skoro tylko Wy i TZ wiedzieliście o moim dole a treść sms "bry to nie myśl, troszku problemow jest ale nie przezywaj"
hmmm dziwne

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Macius zasnał z nogą w buzi mama na wizazu...on lezal na kanapie ....bawił sie i usnął
zbiermay sie dzis do poradni rehabilitacyjnej...ale pojdzimey tam chyba w formie spacerku bo pogoda wydaje sie byc ok

musze sie ogarniac bo pisze z Wami w pizamie

w małopolsce kolejna tragedia... znow pijany kierowca (24lata) potracił kobiete , która szła ze swoimi dziecmi poboczem (kobieta zmarła w szpitalu))
co do pogrubionego to a jeśli chodzi o ten wypadek, to właśnie słyszałam Nigdzie nie można czuć się bezpiecznym... co to się porobiło

No a teraz się przywitam - dzień dobry! Ledwo co żyję... boli mnie brzuch, ząb mnie boli, pół twarzy mam spuchnięte, jestem niewyspana, nad ranem nawet nie słyszałam jak Szymek płacze (TŻ będąc w kuchni usłyszał i przyszedł). Od wczoraj ciągłe jazdy z Szymusiem. Każde usypianie to jeden wielki krzyk, przy cycu się wyrywa, a jak zaśnie to śpi strasznie niespokojnie i co chwilę się wybudza. No i tak jak po pierwszym spotkaniu u rehabilitantki było super, w domu ładnie z nami ćwiczył, to teraz się buntuje, wygina do tyłu, marudzi i płacze, ewidentnie mu się nie podoba i na siłę chce przyjąć pozycję dla siebie wygodną (czyli głowę lekko odgiąć do tyłu), a nie tą nad którą mamy pracować. Ajjj...wymiękam
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:36   #3093
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Aha i tak jeszcze zauważyłam, że to czy dziecko przesypia całą noc, to też kwestia ustalenia co kto przez to rozumie. Moja mama np utrzymuje, że Julek przecież przesypia całe noce. Jak się wybudzi to po pobujaniu/napojeniu/nakarmieniu szybko zasypia (ostatnio np. uwijam się w 10 minut). A dla mnie to, że muszę zainterweniować - bo po 5 minutach od wybudzenia zaczyna się ryk - już decyduje o tym, że nie uważam, że noc jest przespana.

Może ktoś wychodzi z takiego założenia jak moja mama.
Nie no, dla mnie przespana noc to taka ze dziecko spi i ja nie musze do niego wstawac, moze sobie cos tam postekac, ale bez mojej interwencji.

Nie oczekuje tez ze Amelka bedzie te noce przesypiac, bo zdaje sobie sprawe ze to moze szybko nie nastapic. Ale jeszcze niedawno budzila sie tylko na jedzonko, reszte nocy spala, a teraz cos steka co chwile i sie budzi. Nie wiem czy cos ja boli czy co, ale zazwyczaj wystarcza polozenie na boczek i smoczek i spi dalej. Moze to przez ten skok?

I jak jeszcze niedawno nie czulam zmeczenia po nocy tak teraz juz zaczynam odczuwac, dzisiaj nawet stwierdzilam ze chyba ja wezme do spania z nami, zeby odsapnac troche

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:37   #3094
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
:

my też mamy śliniaki takie z rękawkami, genialne to jest choć te z lidla jednorazowe też fajna sprawa, ale z rękawkami na razie lepiej się sprawdzają
Mi by sie przydal sliniak z nogawkami

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja

Mam pytanko!
Bo widziałam coś takiego jak Pampy 3+.
Natka jeszcze nosi 3, bo mamy ich trochę jeszcze i wynasza. Ale na szerokość one są takiej,że muszę sporo ściskać, jak zapinam no to te rzepy się stykają, inaczej pielucha spada. Z kolei one są na pewno krótkie, bo są dużo pod pępkiem.Myślicie,że kupić 3+ czy 4?
Szukalam tych trzy plus i nie ma tego w sklepach
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:40   #3095
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Czaszka , zrób test i daj znać
aaaa i przypomniało mi się że na pierwszej stronie Twoja córka to Zuzia , tak chyba miało być początkowo ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:41   #3096
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Czy moje starsze dziecko kiedyś zasnie????? Od 1,5 godziny go usypiam, nie daje rady mój czas dla siebie?? NIE MA. O 5 Elena wstaje, o 22 zasypia Eda. Tz i tak wraca po 23. Co to za życie do tego oboje wyja... wyja rano, potem Eda jest w przedszkolu, to En wyje sama (ostatnio przechodzi samą siebie), a potem odbieram Ede i wyja razem. Z zasnieciem problem, jedno budzi drugie i na zmianę potrzebuję drugiego rodzica, bo posiadanie dwójki dzieci to nie jest zajęcie dla jednego człowieka

I to nie wszystko, ale o reszcie nie chce po prostu pisać
Glos trenuja, moze jakimis piosenkarzami beda
Stary 2014-02-06, 10:41   #3097
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze dzieci przechodza skok lęku separacyjnego?? Moj Jasiek chyba jest w trakcie, masakra tamte skoki to byl pikus... W dzien usypia tylko lulany na rekach z wielkim i tak placzem (wczesniej usypial sam z pieluszka i smokiem) plecy mi juz dretwieja od bujania 10 kg co 2h
Pozatym jest strasznie przerazony, wszystkiego sie boi, nusze byc w poblizu non stop, budzi sie z placzem jakby mial koszmary...
U tesciow juz 2razy plakal tak ze az sie zapominal mimo ze byl u mnie na rekach caly czas bujany. A niedajbog jak sie do niego t.odezwala... atak paniki od razu jedzimy tam co tydzien w niedz i nigdy taki nie byl. W ten weekend nie jade, pierdziele nie bede dziecku fundowac stresu.
Jak do nas so domu przyjdzie ktos obcy to jest ok bo jest na swoim terenie (?).
To napewno nie zeby bo pediatra mu patrzyla na dziasla i mowila ze jeszcze ma czas. Oby sie to szybko skonczylo bo mam dos c
Przepraszam ze tylko o sobie... gratuluje nowych miesiecy, wag i nowych umiejetnosci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u mojego zauwazam pierwsze objawy...
dzieci to roznie przechodza... widze ze u Ciebie raczej ostro...
skoro jezdzicie co tydzien do tesciow to nie wiem czy bym zmieniała rytuał...moja intuicja mowi mi ze nie wolno unikac bodzców bo moze byc tylko gorzej... moze lepiej wez go do tesciow ale porozmawiaj z nimi wczesniej i zrob tak, zeby np. nie brali go na rece, a podeslzi do niego dopiero po pol godziny po przyjezdzie zeby zdazyl sie zaaklimatyzowac...
no nie wiem
ale ja tak to czuje

Endzi a co do skoków...to uwazam ze zbyt duzo rzeczy tlumaczymy sobie skokami...ja w to do konca nie wierze...
tzn zgadzam sie ze moga byc trudniejsze okresy rozwojowo dla dziecka...ale nie uwazam zeby mozna bylo tak wszytsko skokiem wytlumaczyc... u Macka ostatni skok sie nie sprawdza; a poprzedni jak najbardziej bylo widac
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Tez tassi zazdroszcze, w mojej pipiduwie tez nic nie ma... takze spacery sa jedyna atrakcja. Do niedawna jeszcze chodzilam z kolezanka wiec nie bylo tak zle, bo zawsze bylo z kim pogadac, ale ona teraz do rodzicow wyjechala i chodze sama a jak mam za duzo czasu na myslenie to sie zaczynam dolowac

Basen dla maluchow jest w de, ale tam chyba nie ma zadnych zorganizowanych zajec, tyle ze mozna sie z maluchem popluskac.

.
wbrew pozorm w KRK wcale nie ma tego jakos duzo...
polecam stworzyc jakas grupe na fb ; albo dac ogloszenie o spotkaniach z mamami...albo zainteresowac jakas kawiarnie tym...
wydaje mi sie ze roczny urlop macierzynski spowoduje rozkwit branzy "zajecia dla niemowlaka"

Cytat:
Słuchajcie, ten Oball to to ?
http://allegro.pl/oball-flexi-miekki...946294709.html

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Laryssa, ja ogólnie jestem nerwus, w ciąży też się sporo nastresowałam. Nie mam pojęcia czy to wina tego, raczej trudne do sprawdzenia.
Ale dziewczyny tutaj pisały, że się stresowały w ciąży a dziećmi wszystko ok.
ten oball to to, ale te ztaka pileczka...ale ktos juz ci zamiescil linka

Cytat:
Aha i tak jeszcze zauważyłam, że to czy dziecko przesypia całą noc, to też kwestia ustalenia co kto przez to rozumie. Moja mama np utrzymuje, że Julek przecież przesypia całe noce. Jak się wybudzi to po pobujaniu/napojeniu/nakarmieniu szybko zasypia (ostatnio np. uwijam się w 10 minut). A dla mnie to, że muszę zainterweniować - bo po 5 minutach od wybudzenia zaczyna się ryk - już decyduje o tym, że nie uważam, że noc jest przespana.

Może ktoś wychodzi z takiego założenia jak moja mama.
hmmm.... ja uwazam ze sa 3 rodzaje
-przesypia noc bez pobudki
-przesypia noc z wybudzeniami
- nie przesypia nocy.... czyli budzi sie o 1 i szarżuje do 3

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:42   #3098
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, dla mnie przespana noc to taka ze dziecko spi i ja nie musze do niego wstawac, moze sobie cos tam postekac, ale bez mojej interwencji.

Nie oczekuje tez ze Amelka bedzie te noce przesypiac, bo zdaje sobie sprawe ze to moze szybko nie nastapic. Ale jeszcze niedawno budzila sie tylko na jedzonko, reszte nocy spala, a teraz cos steka co chwile i sie budzi. Nie wiem czy cos ja boli czy co, ale zazwyczaj wystarcza polozenie na boczek i smoczek i spi dalej. Moze to przez ten skok?

I jak jeszcze niedawno nie czulam zmeczenia po nocy tak teraz juz zaczynam odczuwac, dzisiaj nawet stwierdzilam ze chyba ja wezme do spania z nami, zeby odsapnac troche
a w dzień , możesz się trochę kimnąć,jest na to szansa?
ja w dzień często nie potrafie usnąć,ale wtedy sobie leże z zamkniętymi oczami , jak Mały spi, bez tv,komputera i odpoczywam, czasem udaje się mi przysnąc

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-02-06, 10:49   #3099
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieci przechodza skok lęku separacyjnego?? Moj Jasiek chyba jest w trakcie, masakra tamte skoki to byl pikus... W dzien usypia tylko lulany na rekach z wielkim i tak placzem (wczesniej usypial sam z pieluszka i smokiem) plecy mi juz dretwieja od bujania 10 kg co 2h
Pozatym jest strasznie przerazony, wszystkiego sie boi, nusze byc w poblizu non stop, budzi sie z placzem jakby mial koszmary...
U tesciow juz 2razy plakal tak ze az sie zapominal mimo ze byl u mnie na rekach caly czas bujany. A niedajbog jak sie do niego t.odezwala... atak paniki od razu jedzimy tam co tydzien w niedz i nigdy taki nie byl. W ten weekend nie jade, pierdziele nie bede dziecku fundowac stresu.
To napewno nie zeby bo pediatra mu patrzyla na dziasla i mowila ze jeszcze ma czas. Oby sie to szybko skonczylo bo mam dos c
Przepraszam ze tylko o sobie... gratuluje nowych miesiecy, wag i nowych umiejetnosci

Wiesz co mój Mateusz to boi się sprzętów np.sokowirówki lub blendera.jak usłyszy to jest taki niesamowity płacz,że trudno go uspokoić i niektórych ludzi np.ciotkę tż ale to dlatego że jest tak paskudnie wymalowana pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej

Michaś kończy dziś 4 miesiące

a jak dziś Malutki?

Gratuluje 4 miesiącaklaski :
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:50   #3100
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Endzi... wiadomo ze zly sen sprzyja depresjii, agresjii, rozdraznieniu, ale tylko w momencie kiedy wystepuje... jak Julek zacznie sie wysypiac to bedzie ok ( zle zrozumialam to co napisalas bo sobie przeczytalam miedzy wierszami ze w przyszlosci)
Ile Julek przesypia Ci godzin na dobe???
powiem ci ze jestem mocno zaangażowana w Twoje dziecko naprawde czesto o Was mysle i doszukuje sie co mozna by Ci jeszcze doradzic
Wiesz co, ja odnoszę wrażenie, że on rzadko jest niewyspany. Jak noc była upierdliwa to po prostu w dzien sobie kima. O 20 usypiam i z tymi pobudkami (co 2-3 godziny na 10 minut) śpi do 6-7. W dzień jest drzemka co 3-4 godziny na 30 minut do godziny na ogół. Parę razy w życiu miał drzemki po 2-3 godziny.
Obiektywnie to chyba nieźle. No i muszę przyznać, że z czasem, bardzo pomalutku jest lepiej. Bo jak miał miesiąc (i chorował) to spał tyle co nic.

Może ja dramatyzuję i panikuję. W końcu mam jednak progres

Bardzo dziękuję za zaangażowanie, podpowiedzi. Wszystkie na tym forum są kochane
Ja też się mocno poczuwam jeśli chodzi o "nasze" dzieci
Stary 2014-02-06, 10:50   #3101
badzia987
Wtajemniczenie

Małgosia również dzisiaj kończy 4 miesiące

i z tej okazji zrobiłam jej sesję zdjęciową

Dziewczyny nie sypiające dobrze- Wiecie co, pomyślcie o tym, że to naprawdę wyjątkowy okres, że to przecież nie będzie wiecznie trwać. Że za kilka lat wyda wam się, że to była tak naprawdę chwila z tym nieprzesypianiem nocy- mimo, że teraz się to dłuży. Może tak będzie łatwiej znieść te uczucie rannego zmęczenia...

Teraz coś mocnego- pomyślcie, że wiele dziewczyn może Wam tego nawet zazdrościć.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:51   #3102
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
1. nie pij piwka bo moze w ciazy jestes:P
2. jak dzieci pojada na kolonie to nie odpoczniemy bo bedziemy tak pic i imprezować ze historia... "wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, gdy nie ma w domu dzieci...."
cy
Teraz rozumiem, te pijane 70letnie sasiadki.Dzieci juz dorosly, a po menopautie nie musza sie martwic, ze w ciazy sa, amoga pic do woli, a w tym wieku to juz za wiele przyjemnosci nie zostalo
Stary 2014-02-06, 10:55   #3103
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Little_spark co do czapek to mam tą sama schize dlatego ich nie wiaze... jak Maciej lezy w foteliku to czasem sie zsuwa głowa niżej, a czapka na drodze tarcia zostaje wyzej... wczoraj jak wracałam autem do domu (tesciowa ubierała Macka ) to zatrzymalam sie na przystanku zeby sprawdzic czy mu czapki nie zawiazała
tez jestem zeschizowana
Ja ja tez sprawdzam czy oddycha mi dziecko
anutka ja z plecami mam mega problem, czekam teraz na wyniki rezonansu... jak karmisz piersia to nie wiele mozesz sobie pomoc oprocz cwiczen, zakladania taśm (kinezjotaping); materac, masaz
mnie uratował dobry materac termooaktywny czy jakos tak

ahhh a jak nie paliłas po proodzie to nie zaczynaj:P

Snow the Little gym... idea z USA, w Polsce jest w Krakowie, Szczecinie i Warszawie... skakalismy na piłkach, chodzilismy raczkami po równoważni i róznych drabinkach (przygotowanie do raczkowania); tanczylismy w róznych pozycjach z dziecmi, czołgalismy sie, turlikalismy z dzieckiem; Maciek lezal na brzuchu na pochylni ...raz glowa w gore raz glowa w dół... wsyztsko jest kolorowe, piekne...dzwoneczki, muzyka, uderzanie paleczkami o siebie itp.
Musze przede wszystkim zaczac cwiczyc, bo niedlugo ruszyc sie nie bede mogla
Jestem tak samo zeschizowana jak Ty nigdy nie wiaze mu czapeczki. A jak go przywiezlismy ze szpitala i moja mama mu zalozyla i zawiazala czapeczke po kapieli, toszybko ja zdjelam bo tez sie balam ze sie udusi.

Super rozrywka dla Ciebie i Macieja zazdrozcze, bo w mojej miescinie nie ma nic :/

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
My mamy dwa. Jeden to prosta kula, a drugi to taka mini sztanga Super zabawki.

Wczoraj pochwaliłam się z szybko. Zuzka się jednak jeszcze obudziła i był okropny płacz... Ale! Udało się ją na trochę znowu położyć do łóżeczka. Pospała w nim ze 3 godzinki, a rodzice zajęli się w końcu sobą chyba 3 raz od porodu.........

Podawanie Zuzi antybiotyku to chyba kara za jakieś grzechy... Więcej wypluwa niż jej wlewamy Tyyyyyle śliny...
Malutka musi dojsc do siebie, bo na pewno duzo wycierpiala i pewnie nadal ja boli. Najwazniejsze, ze wszystko u malych dzieci goi sie szybciej i nie bedzie tego pamietala
U nas podawanie antybio9tyku bylo traktowane przez Jakuba chyba jako deser on go uwielbial, az sie doktorka dziwila a byo on ohydnie slodko-gorzki co tu duzo mowic, jak nawet cebion bez dodawania xczegokolwiek mu smakuje

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
pamiętam, spotkałam go w pierwszy dzień pracy w CA. wracałam przedpołudniem ze szkolenia BHP i siedział dziad na pl. Solnym na ogródku i piwsko spijał

Gorulku, to są Harmanki, o których pisała Kama
http://www.auchandirect.pl/sklep/art...k-jablko-190-g
tanie to i owszem, jak na deserki, ale jak ktoś uważa, że biały cupier to ZUO, to niech spojrzy na skład tego "cudeńka"

moje dziecko nie chciało zasnąć mi na rękach, położyłam go na brzuszu.. pokręcił się, smoczek wypadł, podałam. potem płakał, wzięłam go, smok do buzi, ale jęczy i się wije. odłożyłam i zasnął sam nie powiem żebym narzekała...

a co do kwestii rehabilitacyjnych itp. Miłosz w 3mcu przy próbie trakcji u pedaitry dźwigał głowę, teraz nie chce, mimo, ze wciaż robi "brzuszki".
zastanawiam się czy to nie aby lekka przesada z tą falą wad fizycznych dzieci, tak jakby każde dziecko miało na żądanie w konkretnym miesiącu robić to czy tamto, jak zaprogramowany robot. ja szybciej mówiłam niż chodziłam. chodzić zaczełam dopiero jak miałam 15mcy, gdzie wtedy mówiłam już płynnie i pełnymi zdaniami. nie raczkowałam w ogóle, a ojciec mój z kolei 8-9mcy miał i już chodził. wg dzisiejszych norm on miałby zbyt duże napięcie mięśniowe, a ja z kolei byłabym opoźniona w rozwoju.
Kubus tez nie podnosi glowki, jak lezy calkiem poziomo. za to jak jest w pozycji delikatnie po skosie to chce od razu usiasc przestalam sie martwic. niedlugo mamy kolejna kontrole u neurologa, wiec zobaczymy co nam powie.
Stary 2014-02-06, 10:56   #3104
agusiowata
Zakorzenienie

Byliśmy wczoraj w odwiedzinach. Teściowa i szwagierka na mnie naskoczyły, bo chciałam Adasiowi ubrać body z kr rękawkiem. W pokoju było 25 stopni.
Stary 2014-02-06, 11:00   #3105
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
a w dzień , możesz się trochę kimnąć,jest na to szansa?
ja w dzień często nie potrafie usnąć,ale wtedy sobie leże z zamkniętymi oczami , jak Mały spi, bez tv,komputera i odpoczywam, czasem udaje się mi przysnąc
Moge niby, ale w dzien to jakos nie to samo. Zreszta czesto jak usne z mala to ona sie regeneruje w 20 min, a ja wtedy jeszcze bardziej zmeczona jestem.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie sypiające dobrze- Wiecie co, pomyślcie o tym, że to naprawdę wyjątkowy okres, że to przecież nie będzie wiecznie trwać. Że za kilka lat wyda wam się, że to była tak naprawdę chwila z tym nieprzesypianiem nocy- mimo, że teraz się to dłuży. Może tak będzie łatwiej znieść te uczucie rannego zmęczenia...

Teraz coś mocnego- pomyślcie, że wiele dziewczyn może Wam tego nawet zazdrościć.
Wiem, dlatego staram sie nie narzekac.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:00   #3106
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Przez to sprzatanie nawet nie mialam kiedy do Was napisac..
i strasznie boli mnie kregoslup i to wlasnie nie od tego, tylko od noszenia mojegp Jakuszka czy tez macie problem z bolami plecow?
Ja czasem mam z tym problem. Dlatego ograniczam noszenie i zwracam innym uwagę. Dookoła tylko mi mówią, że trzeba nosić dziecko. Tak, tylko ja z nim jestem 24h. Mówiłam, że nie mam siły za długo go nosić. Czułości mu nie brakuje, bo staram się przytulać na leżąco, bądź na siedząco.
Stary 2014-02-06, 11:11   #3107
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A i jeszcze chciałam napisać, że młodzi rodzice (chłopak ze strony tż) mają 3-tygodniowego synka kp i już podają mu do picia wodę z cukrem Jak tż im powiedział, że to nie jest dobry pomysł to teściowa i teść się burzyli, że kiedyś się tak robiło i oni też tak pili. Tż im tylko pojechał, że "no tak, ok i pokażcie jakie macie zęby"
Oboje mają paradontozę i utrzymują, że to genetyczne więc to nie ich wina (a zebów nie myją)
Kiedys sie tez w jaskiniach mieszkalo i pilnowalo, zeby ogien nie wygasl

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Chce mi sie jesz i rzygac jednoczesnie
Stary 2014-02-06, 11:11   #3108
tassia
Zakorzenienie

mam ochote na mortadele...fuuj

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:22   #3109
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tez o tym pomyslalam
Karolson z tego co pamietam tez niedawno miala takie obawy...
dokładnie miałam, ale dziś rehabilitant utwierdził mnie w przekonaniu że waga wagą, ale problem jest. dlugo by pisac bo łeb mi pęka po tym spotkaniu... napewno napisze ale tyle informacji przyjełam w 35 minut że naprawde mam taki ból głowy że szok.. napewno musze kupić wałek 15 cm do leżenia na brzuchu i piłke 55 cm

Endzi, Madzia000 nasze dzieciaczki waża ok 10 kg czy Wasze biorą nogi do buzi, bawią sie nimi?

Laryska, Kaska, Matal
buziaczki dla Was

moje dziecko tak się zmeczyło i spłakało na tych ćwiczeniach że śpi ponad 1.5 h na dworku mimo ze to nie jego pora na spanie...
Stary 2014-02-06, 11:25   #3110
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

pochwal sie Małgosią

ja Michasiowi robię zdjęcie co miesiąc,chciałbym ta tradycje utrzymać jak najdłużej

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Moge niby, ale w dzien to jakos nie to samo. Zreszta czesto jak usne z mala to ona sie regeneruje w 20 min, a ja wtedy jeszcze bardziej zmeczona jestem.

Wiem, dlatego staram sie nie narzekac.
tez zauwazylam ze jak zasnę to jest mi później gorzej ale samo poleżenie bardzo dużo daje,wtedy mam czas na spokojne przemyślenia, planowanie, spróbuj

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Chce mi sie jesz i rzygac jednoczesnie
dzis czwartek,@ jest?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-02-06, 11:27   #3111
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Olunia od dzisiaj oficjalnie obraca się z pleców na brzuszek!! a tak się martwiłam... oczywiście łezki wzruszenia uroniłam i filmiki też nagrałam na pamiątkę
Super

Ja też czekam na ten moment i nie mogę się doczekać
Cytat:
Niestety to tylko wierzchołek góry lodowej jeśli chodzi o to, co mnie dobija i co sprawia, że tak mi źle Ale zawsze miło mieć do kogo się odezwać

Tia, teściowa to była u nas 5 razy przez 4 lata jak razem mieszkamy i 4 z tych razów, to u dzieci była tż - nie ma szans, on pracuje na godziny, a finansowo masakra moja mama jak ją proszę, to przyjeżdża, ale z miną męczennika i jeszcze mi gorzej jak wyjdzie, bo czuję się winna, że ją ciągam tata pracuje chyba więcej niż tż, siostra i tak często bywa, a brat ma 17 lat, dziewczynę i szkołę. Szkoda gadać. Normalnie sobie radzę, nawet wolę sama niż jakby ktoś miał mi się pod nogami plątać, tylko czasem mi tak paskudnie źle
Współczuje, szkoda, że nie masz żadnej pomocy.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:30   #3112
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
:
dzis czwartek,@ jest?
Nie, no ale dopiero poludnie.Jak nie do konca tygodnia to zrobie test

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-06 o 11:33
Stary 2014-02-06, 11:33   #3113
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dokładnie miałam, ale dziś rehabilitant utwierdził mnie w przekonaniu że waga wagą, ale problem jest. dlugo by pisac bo łeb mi pęka po tym spotkaniu... napewno napisze ale tyle informacji przyjełam w 35 minut że naprawde mam taki ból głowy że szok.. napewno musze kupić wałek 15 cm do leżenia na brzuchu i piłke 55 cm

Endzi, Madzia000 nasze dzieciaczki waża ok 10 kg czy Wasze biorą nogi do buzi, bawią sie nimi?

Laryska, Kaska, Matal
buziaczki dla Was

moje dziecko tak się zmeczyło i spłakało na tych ćwiczeniach że śpi ponad 1.5 h na dworku mimo ze to nie jego pora na spanie...
Nawał informacji Trzymam kciuki.

Mój Julek niedawno przekroczył 9 kilo. Od około 2 tygodni sięga do stópek, ale nie bawi się nimi jakoś szczególnie.
Stary 2014-02-06, 11:38   #3114
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

pochwal sie Małgosią

ja Michasiowi robię zdjęcie co miesiąc,chciałbym ta tradycje utrzymać jak najdłużej

Też robię takie zdjęcia i niesamowicie się Mała zmieniła.
Coś tam wrzucę... może nawet własną facjatę

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:38   #3115
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:

No to mnie przeraziłaś.....mi sie wydaje, że my cały czas trwamy w skoku z 16 tygodnia a mała ma już bodajże 21 tydzień więc pewnie wchodzimy już w kolejny skok......też coraz gorzej śpi Najlepiej jej zasypiać na rekach i to jeszcze przy muzyce albo przy cycu
Stary 2014-02-06, 11:39   #3116
karolson
Zakorzenienie

Czaszka, maharet - cionsze??

Bajka
- u nas doradcy OP jaki i GNB mieli umowy zelcenia na inne osoby z developerem który odpalal im dodatkową kase, bo wiesz że OF poleci Ci tam kredyt gdzie będzie największa prowizja dla niego a nie tak gdzie będzie on najtańszy dla Ciebie? Rozumiem że nie masz czasu temat zamykam

Endżi a Filip podnosi nogi max do bioder i rach opuszcza odrazu, generalnie ma napięcie w obrębie tkręgosłup szyi ramion, a mięśnie brzucha slabiutki i wcale się one nie ćwiczą jak lezy na nich na brzuchu. Pan mówil że jak mają się ćwiczyć jak są przyciśniete przez 10 kg że swietnie ćwiczy sie to co nie powinno w jego przypadku
Stary 2014-02-06, 11:40   #3117
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

melisę przed snem polecam
A można melise podczas kp?
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nasz watek jest jak telenowela, opuścisz jeden odcinek i już nie wiadomo o co chodzi
Dokładnie
Cytat:
Dziękujemy kochane strasznie mnie to ucieszylo

Hm chyba nadszedł ten moment o którym Wam pisałam że sama musze do tego dojść że trzeba to zakończyć i zwinąć manatki... Wiedziałam że tak się stanie było to tylko kwestia czasu ale i tak jakoś ch..... Owo mi ;/ oby tylko nic mi się nie poprzestawialo w głowie
Kochana, życzę Ci jak najlepiej
Myślę, że podejmujesz dobrą dycyzję

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Ja dodaję jeszcze pietruszkę i kiedyś groszek Skoro jest jako 1 łyżeczka z bobovity chyba to dałam troszkę do zupy mrożonego i małej nic nie było
A jak blendujesz pietruszkę, żeby nie było tych 'kłaczków'?
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kupiłam dziecku oballa i dziecka nie ma
Ja też muszę zakupić Mój siostrzeniec ma i jest super
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w odwiedzinach. Teściowa i szwagierka na mnie naskoczyły, bo chciałam Adasiowi ubrać body z kr rękawkiem. W pokoju było 25 stopni.
Ja też ubieram Filipa jak jest tak ciepło w body z krótkim rękawem
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-02-06, 11:41   #3118
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Michaś kończy dziś 4 miesiące
Cytat:

wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy

A co do pogrubionego, to pewnie w niejednym przypadku tak jest...

Passion ja uwielbiam tekst- nie chce jesc, to chociaz niech danonka zje.

Larysa za obrót

Matal ciężka sytuacja, ale twarda babka z Ciebie. Mam nadzieje, ze Elenka powróci do spokojnego przesypiania całej nocki. Najlepiej jakby tz znalazł sensowna prace na etat, no ale w tej branży tak sie dziwacznie porobiło, ze wszędzie chcą na kontrakt. Niby mniejsze koszty dla firmy, ale stawka większa niż na etat i do tego prowizja dla pośrednika. Nie rozumiem tych kalkulacji. Mój tez aktualnie na kontrakcie, ale kombinuje coś z etatem, tylko oczywiście kasowo sie nie mogą dogadać. Jeśli mogę spytać, to Twój koduje w Javie ?

No i co do nocnikow, to pamietam jak siostra kiedys opowiadała o teorii, ktora mowi, ze zbyt wczesne sadzenie na nocnik (zbyt późne tez) moze prowadzić do jakichś zaburzeń emocjonalnych. Nie pamietam juz dokładnie, ale coś mi sie kojarzy, ze najlepiej ok 1,5 roku próbować. Muszę kiedys ją podpytac.
Stary 2014-02-06, 11:50   #3119
bojatoja
Zakorzenienie

Też chciałabym się pożalić co do nocek. Położyłam Filipa spać gdzieś około 20.00 i pierwsza pobudka była o 22.30. I później już tak co dwie godziny karmienie, a o 4.00 nie chciał już spać Na prawdę jest to męczące. I trwa to już dłuugo.
Dobra, ale żalić się już nie będę, ale musiałam napisać.
Endżi Ty pisałaś o tym, że wyczytałaś w książce, że tak nauczyłyśmy, ale np. Filip po każdej takiej pobudce w nocy płacze, więc wiadomo że nie zostawie go samego. Każde dziecko inne, a nasze dzieci nienależą do dzieciaków, które przesypiają noce.

Byłam dzisiaj jeszcze na rehabilitacji z Filipem i troszkę poćwiczyliśmy. Za tydzień następna wizyta.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-02-06, 11:54   #3120
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po ciezkiej nocy i to nawet nie przez dziecko.
Wypilam wieczorm kubem melisy z odrobina miety i pokrzywy i strasznie mi sie po tym zrobilo niedobrze, no ale poszlam spac, wstalam ok. 2giej do kibelka, dalej mi bylo niedobrze i jeszecze krecilo mi sie w glowie az mnie rzucalo po scianach, malo nie zeslablam w drodze do lazienki.Polozylam sie dalej spac, i tez mnie mulilo i krecilo sie w glowie.Dopiero jak sie obrocilam na bok, to troche przeszlo, za to zgaga.
TEraz mnie glowa boli, wzielam 2 tabletki i czekam az przekdzie.
Niw wiem dlaczego tak, nie jestem na diecie wiec jem normalnie, w miare sie wysypiam, nie wiem o co chodzi
kochana a robiłaś test?
zrób może będzie dzidzia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości