|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
Ślub na Nagórkach. Moja świadkowa prawdopodobnie będzie z LW
Mam wielki sentyment do Lidzbarka , kiedyś często tam bywałam.
|
#3033 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super mieć takich bliskichja sie zastanawiam nad prezentem dla Tż bo zliżają się jego urodziny i imieniny.... pomyślalam aby kupić mu spinki na ślub, na poprawiny już dostal ode mnie spinki (I love my wife ) i czy to nie bedzie przesada?Cytat:
przecież ja każde wesele hulam w butach na platformach i jest dobrze bez platformy nie moge przezyc bo mnie podpicie zaraz boliCytat:
![]() moja mama zaprasza taką rodzine na ślub ktorej ja 15 at nie widziałam, ale dla niej to jest najblizsza rodzina z racji tego ze dziadkowie nie zyją i brat nie zyje. Rodzice finansują nam wesele dlatego nie moge za bardzo marudzić. Ja wychodze z założenia że moze moje wesele pozwoli nam troche odnowić kontakt z rodzinką u mnie na ślubie chrzestnych też nie będzie - wuja nie żyje, a ciocia... szkoda gadać. Od 18 lat nie utrzymuje z nami kontaktu. Cytat:
że ktoś mi gości podkradnie
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-02-06 o 10:49 |
||||||
|
|
|
#3034 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
koszt foto książki - 400 -500 zł. Ewentualnie możemy wziąć droższy pakiet (2900) i wtedy mamy album z 15 kartami w cenie. Nie opłaca się nam to bo w naszym pakiecie (2500) mamy wydrukowane 100 zdjęć w formacie 15x23. Najwyżej foto książkę sami zrobimy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdjęcie na mnie później dodam na chwilę ![]() Cytat:
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-02-06 o 10:51 |
||||||||
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Klaudyna fajne, te drzewka, ale mi też kojarza sie z zimowym ślubem
Opium świetne wieszaki bo ja to beztalencie jestem :p Anka no to super, ze suknia zamowiona! I gratulacje za foto Swiat_Katrzyny suknia ładna, ale Twoja ładniejsza!!!! więc nie marudź ![]() Co do sukni właśnie, wczoraj oglądaliśmy ślubne zdjęcia moich rodziców i tak mi się mojej mamy suknia spodobała, bardzo prosta, moja babcia szyła, szkoda, że nie zachowała ![]() Wkleje Wam zdjęcie na chwilkę Dziś ostatni dzień w Pl, troche mi szkoda wracać , wszystkie zaproszenia rozdane, no i teraz czekamy na potwierdzenia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
Edytowane przez rabbitka Czas edycji: 2014-02-06 o 13:36 |
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przegapiłam Spóźnione życzenia urodzinowe! Wszystkiego najlepszego, pięknego ślubu i cudownych chwil z TŻ
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jak Tesciowa sie dolaczyla do listy to mamy +10 osob
ale i tak trzeba wziac poprawke, ze nie wszyscy przyjda wiec ostatecznie mam nadzieje, ze bedzie jak na poczatku ustalalismy-120 os plus 7 dzieci ![]() Przy ostatnim zapraszaniu mnie lekko wkurzyla, pojechala z nami i namieszala. Wreczalismy zaproszenie wujkowi Tz z zona i ich corce (16 lat), przyjelismy zasade, ze zapraszamy od 18 lat z osobami tow, wiec jej imie bylo dopisane przy rodzicach. Wujek wyskoczyl z tekstem 'a Patrycja to ma narzeczonego', na co Tesciowa 'no to zapraszamy z narzeczonym ' Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-02-06 o 10:55 |
|
|
|
#3038 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ale super to zdjęcie, lubię oglądać, szczególnie jak mężczyźni tak wygladaja oldschoolowo
a suknia fajna. Moja rodzicielka pierwsza miała koronkowa a druga jakąś wypozyczana (ponoć), ale żadna z nich mi się nie podobalaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Zakręcona kropka - widzisz, a tak sie bałaś, że nic nie pomierzysz
)Kishlaczkowa, my chcemy wino/książki i właśnie się zastanawiam nad jakimś kufrem/koszykiem, no bo przecież w rękach tego trzymać nie będziemy... Atomoowka, super, że się wszystko udało! Karen - long lashes kosztuje w rossie 68zł ![]() Puchaczu - my w dniu ślubu będziemy ze sobą właśnie 3.5 roku i prawie 2 lata po zaręczynach i wcale nie uważam, że to za wcześnie ![]() Może inaczej by było, gdybyśmy oboje mieli po 24 lata, ale ja mam 24, TŻ 28, kochamy się szalenie, jesteśmy siebie pewni, mieszkamy ze sobą 1.5 roku, więc moim zdaniem nie ma na co czekać ![]() No i my, jak wiele dziewczyn, też poznaliśmy się przy pomocy internetu, dzięki naszej pasji - przez forum motoryzacyjne ![]() Elrosa, piękne te Twoje pudełka! Ach, czemu ja nie mam talentu do takich rzeczy Kasia - piękna ta sukienka, co Ci zawróciła w głowie!!! Cytat:
![]() Anka - my będziemy mieć album, nie chcieliśmy fotoksiążki ![]() gratki za kieckę i fotografa (a czemu zmieniliście? )Ines - olej i tyle, nie ma co zrobić ![]() Ja też nie zapraszam np. kuzynek itd. Nie zapraszam nawet chrzestnej, bo ma mnie głęboko w de i od lat jej nie interesuje, co u mnie. U nas nikt do listy gości się nie wcina, więc mamy spokój ![]() Mama TŻta tylko ostatnio pytała, czy zapraszamy taką ciocię Marysię (to jej wieloletnia przyjaciółka), więc mówimy, że tak No i się ucieszyła, bo ta Marysia to dla niej jak siostra, taki przyjaciel domu.My ją znamy, bardzo ją lubimy, więcnie wyobrażamy sobie, żeby jej nie zaprosić ![]() Dziewczyny z 6.09
7 miesięcy do ślubu! |
|
|
|
|
#3040 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odniesienie się do mojego poprzedniego posta.
Powiedziałam mamie, że jak jeszcze raz ktoś zapyta, czemu ich nie zapraszamy, to niech nagada, że ja się uparłam i nie chcę, niech zwali na mnie, ja i tak już tam nie mieszkam Cytat:
2 siostry mojego Taty, wraz z mężami, były w wielkim konflikcie od wielu lat, nieważne o co, w każdym razie było grubo. 6 lat temu żenił się syn jednej z nich, byłam świadkową na tym ślubie. Moja mama podpowiedziała mu, jak pytał ją o zdanie, jak się wahał czy zaprosić ciocię i wujka czy nie, że to jest konflikt między jego rodzicami, a nie jego sprawa i nie namawia go, ale niech zrobi jak uważa. I zaprosił ich. Mama znowu nagadała cioci, że skoro zaprosił, to niech idą na ślub chociaż, bo to jest Krzysia dzień, a nie jego rodziców. I wiecie co? Bańka pękła, obie rodziny pogodziły się na tym weselu, wieloletni konflikt został zażegnany i po dziś dzień wszyscy są szczęśliwi! Cytat:
aaaaa i PRZEPIĘKNA SUKNIA!!!! Cytat:
Cytat:
Opiumalfa, jesteś genialna z tymi wieszakami! ![]() Chyba już wiem, na co wykorzystam czas na moim L4 ![]() Podziwiam za zapał do tańca i życzę powodzenia! |
||||
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
rabbitka piękna suknia! Perełka w tych czasach, kiedy inspiracją była bufiasta suknia Księżnej Diany
Masz bardzo stylową Mamę!Za to mój stylowy Tatuś do ślubu przywdział białe buty oraz figlarnie wystające spod spodni białe skarpety frotte. Pierwszy hipster po Panu Tik-Tak
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Porozmawiałabym z teściową przy takim podejściu liczba gości Wam może znacznie wzrosnąć.
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie drzewek
takie laczone z kwiatami bardzo mi sie podoba ![]() 1391681073890.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic, liczcie na to, że się opamiętają. Przy potwierdzeniu gości się okaże, czy przyjdzie z gachem czy nie. Ja tam się z 16-latek mających narzeczonych nie śmieję, bo 16 urodziny świętowałam już z moim przyszłym mężem
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oni byli już na weselu u mojej siostry, potem my u jednej z dziewczyn i teraz ja ich zapraszam ![]() To wesele jest u dziecka siostry żony tego wujka więc oni na pewno pójdą na to drugie wesele, natomiast "młodziez" chce iść do nas I mam nadzieję że się nie rozmyślą bo się polubiliśmy
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
A co jak znamy i rodziców i córkę, która ma już 18 lat. Normalnie byśmy jej nie zapraszali, ale wpisaliśmy ją z rodzicami. Nie ma żadnego chłopaka, myślicie, że to duże faux pas?
A co do teściowej, która chce zapraszać z narzeczonymi... Cóż ja bym powiedziała narzeczonemu, żeby z nią pogadał. A jak to by nic nie dało to... to nie wiem co. Narzeczony by pewnie suszył jej głowę tak długo, aż przestałaby się wtrącać. |
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
rabbitka ale twoja mama była stylowa
![]() ja wiem dziewczyny że cuduje z tą sukienką, obie mi sie podobają, ale no.... jak nie sprawdze to nie będę spać w nocy ![]() Cytat:
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Rabbitka-Twoja mama miala super suknie !
moja miala tez prosta, z dlugim koronkowym rekawem. A do cywilnego krotka, rozkloszowana jak bede u Rodzicow to wezme zdjecia ![]() Anka-to byla pierwsza taka sytuacja, bo tylko raz z nami pojechala, cale szczescie sie okazuje zapraszalismy juz rodziny z taka mlodzieza 16-17 lat i nigdzie nie bylo zamieszania z osobami tow. musze wybadac teraz co z tym gimbazowym narzeczonym, bo jak faktycznie by przyszedl a my bysmy go nie uwzglednili to by srednio wyszlo ![]() Ale kusicie ta odzywka !!!! Ona dziala jak revitalash?W sumie to mam dlugie rzesy, ale z jasnymi koncami i bez tuszu wychodze tylko na basen albo do spozywczaka na osiedle Btw to polecam Wam bardzo bardzo tusz z eveline volumix fiberlast(zlote opakowanie) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakby wam się gdzieś w szale poszukiwania dodatków rzuciła w oczy figurka baletnicy taka do postawienia na tort to dajcie znać
Bo szukam szukam i nie mogę nic znaleźć
|
#3051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam z tym problem Bo jakby tak zapraszać wszystkich z osobami towarzyszącymi to się strasznie duża liczba gości robi... ale z drugiej strony chciałabym uniknąć sytuacji, że 17-latka siedzi z dzieciarnią... ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Z czego chciałabyś taką figurkę?
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zapraszania gosci, to u mnie bylo cale szczescie bez stresow, bo to ja i TZ robilismy liste, mimo, ze moi rodzice placa nam za talerzyk i noclegi, w ogole nie ingerowali w liste, jedynie pytali czy nie zaprosimy kogos tam jak nam sie sporo osob wykruszylo, ale po fakcie stwierdzili, ze bedzie tyle osob ile bedzie, na chama nikogo zapraszac nie ma co
bo koszty i tak wiele sie nie zmiejsza, bo zespol, fotograf i kamera wezmie tyle samo ![]() Co do fotoksiazki, to my mamy ją w cenie fotografa, jezeli bysmy chciali dodatkowo dla rodzicow mniejszy format to 350 zl, ale stwierdzilam, ze po slubie sama zrobie album dla rodzicow, kupie pusty, zdjecie sie wywola i bedzie cos od nas ![]() P.S co myslicie o takim albumie http://allegro.pl/drewniany-album-sl...908803529.html , miala ktoras do czynienia z drewnianym w ogole ?
02.05.2012 14.04.2017 Maksymilian 13.05.2022 Filip Edytowane przez gornek Czas edycji: 2014-02-06 o 11:53 |
|
|
|
#3053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
Ines3037200 Dziękuję, za odpowiedź
Ja postanowiłam na razie przy swoim i nie proszę ich, będzie obraza całkowita, ale mam ich w nosie I tak ze wstępnych list wyszło mi 90 osób z mojej strony Dla nas najlepiej byłoby zorganizować wesele na 60-80 osób i tak myśle, że byłoby super, ale za przyjęcie płacą nam rodzice i niestety pod tym względem nic nie zadziałamy
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ten poprzedni był tak na szybko rezerwowany, nie widziałam innych ofert wtedy ![]() Zastanawiam się na TYMI butami do ślubu. Macie jakieś doświadczenia z butami tej firmy, wygodne są? |
|
|
|
|
#3057 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Graty! u nas za 5dni bedzie 200dni Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-02-06 o 11:47 |
|||
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam JEDNE buty z Ryłko i od tej pory omijam je szerokim łukiem, po tym, jak poszłam w nich na piwo z przyjaciółką, a do domu z przystanku do domu szłam na boso
Bo nie dałam rady w butach iść - stopy mi krwawiły, bo tak mnie buty obtarły
|
|
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuje w imieniu mamy
![]() Cytat:
Ysia Ty koty lubisz, to może taka: http://www.etsy.com/uk/listing/11881...n=holidays_mid ![]() A tak serio ciezko cos fajnego znalezć http://www.etsy.com/uk/listing/15024...aper_goods_low Nie balerina, ale w temacie baletu: http://www.etsy.com/uk/listing/15302...n=weddings_low No i duzo jest takich na torty urodzinowe ale to raczej dzieciece http://www.craftcompany.co.uk/index....FdShtAodAG4Acw http://en.dawanda.com/product/354547...=en_GA2-PLA-C8 http://www.ebay.co.uk/itm/like/13080...f13=80&ff14=95 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsza! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

ona się czesała na ślub tam i bardzo zadowolona była. a dziewczyna młoda, mam nadzieję, że się dogadamy
) i czy to nie bedzie przesada?

)

Bo szukam szukam i nie mogę nic znaleźć
Bo nie dałam rady w butach iść - stopy mi krwawiły, bo tak mnie buty obtarły