|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Dzień dobry
|
#3092 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo sił Ci życzę Szymuś ma 3,5 miesiąca, od dwóch tygodni zdecydowanie mniej razy go karmię i tak jakby @ chciała przyjść, a się rozkręcić nie może. Raz jest, raz jej nie ma. Nie wiem o co kaman ![]() Cytat:
hej myślę, że to normalne i przejściowe. Za jakiś czas powinno jej minąć zazdroszczę... ja ledwo co siedzę Cytat:
![]() Cytat:
Nigdzie nie można czuć się bezpiecznym... co to się porobiłoNo a teraz się przywitam - dzień dobry! Ledwo co żyję... boli mnie brzuch, ząb mnie boli, pół twarzy mam spuchnięte, jestem niewyspana, nad ranem nawet nie słyszałam jak Szymek płacze (TŻ będąc w kuchni usłyszał i przyszedł). Od wczoraj ciągłe jazdy z Szymusiem. Każde usypianie to jeden wielki krzyk, przy cycu się wyrywa, a jak zaśnie to śpi strasznie niespokojnie i co chwilę się wybudza. No i tak jak po pierwszym spotkaniu u rehabilitantki było super, w domu ładnie z nami ćwiczył, to teraz się buntuje, wygina do tyłu, marudzi i płacze, ewidentnie mu się nie podoba i na siłę chce przyjąć pozycję dla siebie wygodną (czyli głowę lekko odgiąć do tyłu), a nie tą nad którą mamy pracować. Ajjj...wymiękam
|
||||||||
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie oczekuje tez ze Amelka bedzie te noce przesypiac, bo zdaje sobie sprawe ze to moze szybko nie nastapic. Ale jeszcze niedawno budzila sie tylko na jedzonko, reszte nocy spala, a teraz cos steka co chwile i sie budzi. Nie wiem czy cos ja boli czy co, ale zazwyczaj wystarcza polozenie na boczek i smoczek i spi dalej. Moze to przez ten skok? I jak jeszcze niedawno nie czulam zmeczenia po nocy tak teraz juz zaczynam odczuwac, dzisiaj nawet stwierdzilam ze chyba ja wezme do spania z nami, zeby odsapnac troche
|
|
#3094 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka , zrób test i daj znać
aaaa i przypomniało mi się że na pierwszej stronie Twoja córka to Zuzia , tak chyba miało być początkowo ?
|
#3096 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci to roznie przechodza... widze ze u Ciebie raczej ostro... skoro jezdzicie co tydzien do tesciow to nie wiem czy bym zmieniała rytuał...moja intuicja mowi mi ze nie wolno unikac bodzców bo moze byc tylko gorzej... moze lepiej wez go do tesciow ale porozmawiaj z nimi wczesniej i zrob tak, zeby np. nie brali go na rece, a podeslzi do niego dopiero po pol godziny po przyjezdzie zeby zdazyl sie zaaklimatyzowac... no nie wiem ale ja tak to czuje Endzi a co do skoków...to uwazam ze zbyt duzo rzeczy tlumaczymy sobie skokami...ja w to do konca nie wierze... tzn zgadzam sie ze moga byc trudniejsze okresy rozwojowo dla dziecka...ale nie uwazam zeby mozna bylo tak wszytsko skokiem wytlumaczyc... u Macka ostatni skok sie nie sprawdza; a poprzedni jak najbardziej bylo widac Cytat:
polecam stworzyc jakas grupe na fb ; albo dac ogloszenie o spotkaniach z mamami...albo zainteresowac jakas kawiarnie tym... wydaje mi sie ze roczny urlop macierzynski spowoduje rozkwit branzy "zajecia dla niemowlaka" Cytat:
Cytat:
-przesypia noc bez pobudki -przesypia noc z wybudzeniami - nie przesypia nocy.... czyli budzi sie o 1 i szarżuje do 3
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w dzień często nie potrafie usnąć,ale wtedy sobie leże z zamkniętymi oczami , jak Mały spi, bez tv,komputera i odpoczywam, czasem udaje się mi przysnąc
|
|
#3099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co mój Mateusz to boi się sprzętów np.sokowirówki lub blendera.jak usłyszy to jest taki niesamowity płacz,że trudno go uspokoić i niektórych ludzi np.ciotkę tż ale to dlatego że jest tak paskudnie wymalowana pozdrawiam Gratuluje 4 miesiąca ![]() klaski :
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Obiektywnie to chyba nieźle. No i muszę przyznać, że z czasem, bardzo pomalutku jest lepiej. Bo jak miał miesiąc (i chorował) to spał tyle co nic. Może ja dramatyzuję i panikuję. W końcu mam jednak progres ![]() Bardzo dziękuję za zaangażowanie, podpowiedzi. Wszystkie na tym forum są kochane Ja też się mocno poczuwam jeśli chodzi o "nasze" dzieci
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia również dzisiaj kończy 4 miesiące
i z tej okazji zrobiłam jej sesję zdjęciową ![]() Dziewczyny nie sypiające dobrze- Wiecie co, pomyślcie o tym, że to naprawdę wyjątkowy okres, że to przecież nie będzie wiecznie trwać. Że za kilka lat wyda wam się, że to była tak naprawdę chwila z tym nieprzesypianiem nocy- mimo, że teraz się to dłuży. Może tak będzie łatwiej znieść te uczucie rannego zmęczenia... Teraz coś mocnego- pomyślcie, że wiele dziewczyn może Wam tego nawet zazdrościć.
|
|
#3102 |
|
BAN stały
|
Teraz rozumiem, te pijane 70letnie sasiadki.Dzieci juz dorosly, a po menopautie nie musza sie martwic, ze w ciazy sa, amoga pic do woli, a w tym wieku to juz za wiele przyjemnosci nie zostalo
|
|
|
|
#3103 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem tak samo zeschizowana jak Ty nigdy nie wiaze mu czapeczki. A jak go przywiezlismy ze szpitala i moja mama mu zalozyla i zawiazala czapeczke po kapieli, toszybko ja zdjelam bo tez sie balam ze sie udusi.Super rozrywka dla Ciebie i Macieja zazdrozcze, bo w mojej miescinie nie ma nic :/Cytat:
U nas podawanie antybio9tyku bylo traktowane przez Jakuba chyba jako deser on go uwielbial, az sie doktorka dziwila a byo on ohydnie slodko-gorzki co tu duzo mowic, jak nawet cebion bez dodawania xczegokolwiek mu smakuje ![]() Cytat:
przestalam sie martwic. niedlugo mamy kolejna kontrole u neurologa, wiec zobaczymy co nam powie.
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy wczoraj w odwiedzinach. Teściowa i szwagierka na mnie naskoczyły, bo chciałam Adasiowi ubrać body z kr rękawkiem. W pokoju było 25 stopni.
|
#3105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem mam z tym problem. Dlatego ograniczam noszenie i zwracam innym uwagę. Dookoła tylko mi mówią, że trzeba nosić dziecko. Tak, tylko ja z nim jestem 24h. Mówiłam, że nie mam siły za długo go nosić. Czułości mu nie brakuje, bo staram się przytulać na leżąco, bądź na siedząco.
|
#3107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Chce mi sie jesz i rzygac jednoczesnie |
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
mam ochote na mortadele...fuuj
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Endzi, Madzia000 nasze dzieciaczki waża ok 10 kg czy Wasze biorą nogi do buzi, bawią sie nimi? Laryska, Kaska, Matal buziaczki dla Was moje dziecko tak się zmeczyło i spłakało na tych ćwiczeniach że śpi ponad 1.5 h na dworku mimo ze to nie jego pora na spanie...
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal sie Małgosią ja Michasiowi robię zdjęcie co miesiąc,chciałbym ta tradycje utrzymać jak najdłużej ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- dzis czwartek,@ jest?
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czekam na ten moment i nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3112 |
|
BAN stały
|
Nie, no ale dopiero poludnie.Jak nie do konca tygodnia to zrobie test
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-06 o 11:33 |
|
|
|
#3113 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki.Mój Julek niedawno przekroczył 9 kilo. Od około 2 tygodni sięga do stópek, ale nie bawi się nimi jakoś szczególnie.
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś tam wrzucę... może nawet własną facjatę
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka, maharet - cionsze??
![]() Bajka - u nas doradcy OP jaki i GNB mieli umowy zelcenia na inne osoby z developerem który odpalal im dodatkową kase, bo wiesz że OF poleci Ci tam kredyt gdzie będzie największa prowizja dla niego a nie tak gdzie będzie on najtańszy dla Ciebie? Rozumiem że nie masz czasu temat zamykam Endżi a Filip podnosi nogi max do bioder i rach opuszcza odrazu, generalnie ma napięcie w obrębie tkręgosłup szyi ramion, a mięśnie brzucha slabiutki i wcale się one nie ćwiczą jak lezy na nich na brzuchu. Pan mówil że jak mają się ćwiczyć jak są przyciśniete przez 10 kg że swietnie ćwiczy sie to co nie powinno w jego przypadku
|
|
#3117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A można melise podczas kp?
![]() Cytat:
Dokładnie Cytat:
![]() Myślę, że podejmujesz dobrą dycyzję ![]() Cytat:
Ja też muszę zakupić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcyA co do pogrubionego, to pewnie w niejednym przypadku tak jest... Passion ja uwielbiam tekst- nie chce jesc, to chociaz niech danonka zje. Larysa za obrótMatal ciężka sytuacja, ale twarda babka z Ciebie. Mam nadzieje, ze Elenka powróci do spokojnego przesypiania całej nocki. Najlepiej jakby tz znalazł sensowna prace na etat, no ale w tej branży tak sie dziwacznie porobiło, ze wszędzie chcą na kontrakt. Niby mniejsze koszty dla firmy, ale stawka większa niż na etat i do tego prowizja dla pośrednika. Nie rozumiem tych kalkulacji. Mój tez aktualnie na kontrakcie, ale kombinuje coś z etatem, tylko oczywiście kasowo sie nie mogą dogadać. Jeśli mogę spytać, to Twój koduje w Javie ? No i co do nocnikow, to pamietam jak siostra kiedys opowiadała o teorii, ktora mowi, ze zbyt wczesne sadzenie na nocnik (zbyt późne tez) moze prowadzić do jakichś zaburzeń emocjonalnych. Nie pamietam juz dokładnie, ale coś mi sie kojarzy, ze najlepiej ok 1,5 roku próbować. Muszę kiedys ją podpytac.
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Też chciałabym się pożalić co do nocek. Położyłam Filipa spać gdzieś około 20.00 i pierwsza pobudka była o 22.30. I później już tak co dwie godziny karmienie, a o 4.00 nie chciał już spać
Na prawdę jest to męczące. I trwa to już dłuugo.Dobra, ale żalić się już nie będę, ale musiałam napisać. Endżi Ty pisałaś o tym, że wyczytałaś w książce, że tak nauczyłyśmy, ale np. Filip po każdej takiej pobudce w nocy płacze, więc wiadomo że nie zostawie go samego. Każde dziecko inne, a nasze dzieci nienależą do dzieciaków, które przesypiają noce. Byłam dzisiaj jeszcze na rehabilitacji z Filipem i troszkę poćwiczyliśmy. Za tydzień następna wizyta. |
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób może będzie dzidzia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

do tego oboje wyja... wyja rano, potem Eda jest w przedszkolu, to En wyje sama (ostatnio przechodzi samą siebie), a potem odbieram Ede i wyja razem. Z zasnieciem problem, jedno budzi drugie i na zmianę
i filmiki też nagrałam na pamiątkę 

to nie myśl, troszku problemow jest ale nie przezywaj" 

[/RIGHT]

pozdrawiam 
klaski :
naprawde czesto o Was mysle i doszukuje sie co mozna by Ci jeszcze doradzic

przestalam sie martwic. niedlugo mamy kolejna kontrole u neurologa, wiec zobaczymy co nam powie.