|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cześć laski
![]() W końcu udało mi się nadrobić,ale muszę szybko pisać bo moje szczęście zaraz wstanie. Ellmi-widziałam że zaciekawiła Cię sprawa z nocnym" złodziejem". Już Ci mówię. Kolejnej nocy już nie pilnowałam(brat też wtedy go widział). Okazało się że był to facet. Elegancko ubrany. Krwawił i dobijał się nie tylko do nas (brat mieszka od ulicy i ten facet dzwonił na dzwonek,ale nie był upierdliwy). Potem poszedł do innych sąsiadów a potem jeszcze do innych. Chyba ze względu na tak późną porę ludzie bali mu się otworzyć,wygląda na to że człowiek potrzebował pomocy. A stał pod oknem bo widział światło,miał nadzieję pewnie że mu otworze. I tu się wszystko zgadza że jak wszystko ucichło to sobie poszedł,po prostu stracił nadzieję i tyle.
#2372 |
Rozeznanie
|
Pożarło mi posta!
wreszcie skończyłam tą książkę (Neti ;-) ) zajęło mi to 2 dni, każda wolna chwila, a miałam wczoraj przez cały dzień z 1,5 godz, przy Lence nic nie zrobię na laptopie, ona żądzi. U nas noce dalej tragiczne, antybiotyk skończony więc to raczej wina zębów. Budzi się i popłakuje średnio co 30minut, i tak całą noc. posmarowałam jej dziąsła o 3,30 i o dziwo pospała ciągiem do 6,30 (tz się przebudził- budzik mi nie zadzwonił- oczywiście Lenka coś przestawiła) właśnie moje szczęscie się przebudziło ;-) JULIANKO WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Lenka nauczyła się pic sama z butelki ;-) ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Debrah moja Lenka pomimo b. niskiego poziomu żelaza jest bardzo żywym dzieckim, myślę że nie ma co patrzeć na to, tylko właśnie zrobić badanie. czytałam też że przy tak niskim poziomie (chodzi o nas) żelaza powinno się sprawdzić rozwój motoryczny u dziecka, ale u nas na sczęście jest wszystko ok, nie widzę nic niepokojącego, niekiedy jak raptownie odkręci głowę to troszkę się przekręci. dziękuję Bogu że zrobiliśmy te badania bo nie wiem jak Lenka by się dalej rozwijała.
#2373 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak nie pomoże to jeszcze plastry sutricon Cytat:
Mało tego, ja po prostu stawiam na podłodze jej kubek pstryczek ze słomką i się obsługuje, a na noc na oparsiu łóżka wisi niekapek - i dzisiaj rano poszłam się myć, wracam, a ta gwiazda nie śpi, niekapek zdjęła, obsłuzyła się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ty ile pijesz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Misiu, jakie badania?przepraszam, kompletnie mi to umknęło... Julianko! najlepsze urodzinowe życzenia ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja kojarzę tylko Chanel, Gucci, no ogólnie te bardziej znane. Ale niektóre tylko wiem, że są, a nie wiem nawet, nad czym "patronują" ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Piękna jest, ma ładne oczy ![]() Julianko, nasz pucku kochany, sto lat! ![]() ![]() ------------------------ Pola spała od 18.20 do 7.30 bez przerwy ![]() ![]() A teraz śpi od 11.30 ![]() Dzisiaj znowu się obudziła z chrypiącym kaszlem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Debrah-mocne kciuki za pozytywne wyniki. Oby wszystko było dobrze
![]() Julianko nasza-sto latek skarbie. Dużo zdrówka i uśmiechu ![]() Ultra- śliczna pannica ![]() Oskar też już po sobie sprząta od jakiegoś czasu ![]() Mąż dziś pojechał na delegacje,wraca w niedzielę (nie wiem jak zniose towarzystwo angoli jak nie będę miała jego wsparcia). Dzięki niemu tylko jakoś się trzymam. Laski skończyłam antybiotyk i alergia na łapach wróciła ![]() ![]() A jeszcze mi się przypomniało. Ostatnio ubrałam Oskara i idziemy na spacer a tu się okazuje że buty za małe ![]() ![]()
#2376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Drugi raz w tym tygodniu robie kurczaka w platkach kukurydzianych. Uzaleznilam sie ![]()
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla odmiany spróbuj kiedyś w krakerskach kroisz cycka w grube paski,moczysz w kefirze, przyprawiasz i panierujesz w pokruszonych krakersach i siup do piekarnika mniam, średnio zdrowe i kaloryczne ale co tam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
A Wy poważnie tych gości od szmatek kojarzycie który co robi? W sensie że widzicie kieckę i od razu wiecie że ta jest od Jasia Kowalskiego a ta inna od Nowaka? Bo jak tak to podziwiam
![]() Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-02-06 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u siebie widzialam tylko 4R... Skoro tak to zajrze do jeszcze jednego ![]() Julianko, wszystkiego, co najlepsze ![]() Jesli chodzi o picie - moj tez malo pije (ja tak samo), 100-120ml dziennie max... Pije z butli, niekapka nie ogarnia, ze szklanki sie napije, ale po brodzie leciiii ![]() Zastanawiam sie czy inwestowac w jakies inne bajery typu 360... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Hejka!!!!!!
100 latek dla dzisiejszej naszej malutkiej jubilatki!!!!! MISIA...jaką ksiązkę??? czyżby Jeździec miedziany??? ![]() MIKA..do kiedy jesteście w CZD??? My już po wizycie- dostaliśmy PEPTI na spróbowanie bo Antoś starsznie zaczął się drapać od jakiegoś czasu i może te AZS nasila się też od mleka...pozartm dostaliśmy też steryd do stosowania w razie co na te okropne zmiany a już od drapania sa napradę brzydkie..no i dostaliśmy też syropek tak odczulający żeby go tak nie swędziało. Ważymy 11,49 i wzrost 76...górna granica-ale babka od szczepień mówi " jak tak dalej pójdzie to przy chodzeniu będzie za ciężki i będzie miał krzywe nogi.." WTF? ![]() na co mówię, że od sierpnia przytył niecałe 2 kg..to chyba nie az tak dużo, poza tym duża wagę ma od urodzenia... "no tak ale za dużo waży"..na szczęście pediatra powiedziała że jest ok...że je odpowiednio nie mało i nie dużo...więc jest ok... No czy tak naprawdę dużo waży??? ..może mógłby być ciut wyższy do wagi...ale błagam ja urodziłam prawie 5kg dziecię! ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-06 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Po badaniach młoda śpi - spłakała się bardzo;( aż ciężko utrzymać było. Mam wrażenie, że jej trudno było zaakceptować długie unieruchomienie rączki - bo przy wkłuciu w palec ani drgnęła, oglądałyśmy naklejkę "dzielny pacjent", za to uciskanie palca i trzymanie rączki - płacz niesamowity.
Biedna. Kurdę jak mnie denerwują te bariery zewsząd... w diagnostyce jest winda, Ale taka platformowa, zamykana na kluczyk, klucz musi być w stacyjce w czasie jazdy. Na dole dzwonek, żeby zadzwonić, i wtedy z góry zejdzie ktoś z kluczykiem... Dzwonię i dzwonię, wreszcie tata poszedł po schodach, powiedział, że prosi o windę. Czekam dalej, 10 minut, 15.. Panie kurczę nie usłyszały i bym sobie czekała do jutra gdyby nie poszedł jeszcze raz ![]() To nasza Polska właśnie - zamiast zrobić normalną, zwykłą windę to się robi "specjalną:\" dla niepełnosprawnych, na klucz - tylko dlatego że za nią zapłaci Pfron. Kij, że ja nie mam do niej dostępu;/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Julianko wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah...dla mnie to śieszne bo żyjemy w 21 wieku... w budynku mojej "firmy " jest winda...kiedyś było w UWADZE...i zawsze jest na niej karta "nieczynna"--od jakiś 3 lat ![]() a wogóle to wiesz co..obok moich rodziców jest kładka nad trasą- ostatnio ją remonotwali..windy nie zrobili-za to taki wjazd..że chcąć przedostać się na drugą stronę ulicy pokonujesz długą trasę...jakby wycieczka krajoznawcza...ale jak spadnie śnieg jest tam makabrycznie ślisko..są też schody-i uwaga są tak strome, że niejedna młoda osoba ma problem gdy jest ślisko..a co osoba np. starsza..albo o kulach??? MASAKRA!
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do drugiego to takie rzeczy tylko w Polce.
![]() |
#2386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak metkę zobaczę to może skumam poza tym nie kumam jak na szmatki,buty czy torebki można wydawać ciężkie $$ Cytat:
a co do barier to zgadza się, widziałąm kiedyś jak facet furii dostał i płakał jak przyjecha autobus, wg rozkladu mial byc niskopodlogowy i nie mogl wjechac wózkiem ![]() ale powoli zaczyna się zmieniać, moj syn chodzi do klasy z niepelnosprawna dziewcznyka, szybko szkola wybudowala podjazd,lekcje ulozono tak aby byly na parterze, no ale z czasem kiedy kazda lekcja miala byc w innej sali- gmina zotganizowala kasę i wybudowano dla Ewy windę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45011822]a co ty, ja nazwiska ze slyszenia tylko
![]() ![]() a co ty, jakie dużo? Debrah, też mnie to rozwala - miałam ucznia z 4kończynowym porażeniem, niby silny, ale szybko męczliwy - nie ma szans by 3 minuty trzymał MOCNO guzik naciśnięty w windzie! mnie palec rozbolał i ręka, bo naprawdę mocno trzeba trzymać u nas na dwrocu, a co dopiero np. jego. Sklęłam tę windę jak szlag też, to ŻADNE ułatwienie dla niepełnosprawnych ruchowo.[/QUOTE] Wiesz, ja nie jestem w stanie znaleźć argumentu "za" tym, że te windy są na klucz (już nawet wymyśliłam, że moga być na klucz, ale niech zamki będą we wszystkim takie same i kluczyk się dostaje każdy swój jak ma legitkę z zusu...prościej by było cnie?), i że trzeba mieć w stacyjce przekręcony klucz i trzymać guzik. No nie wiem o co chodzi i po co. |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
neti, ostatnio pisalysmy o plamach na ciele i AZS.
U nas to chyba jednak nie to... Posmarowalam z 2 razy dosc obficie mascia z wit. A i wszystko zeszlo... ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Debrah, te windy to jakas porazka. Nie dosc, ze stresujace dziadostwo (ja sie boje jakos tym jezdzic, np. ze nie zadziala i utkne) to jeszcze takie kwiatki jak piszesz. Nie wiem o co chodzi z tym kluczykiem. Bylam w kilku przychodniach z takimi dziwnymi windami i zawsze kluczyk juz w srodku byl. Trzeba bylo tylko trzymac przycisk do konca jazdy. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-06 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, my właśnie wróciłyśmy do domu,
Amelka spisała sie na medal, ale juz pod koniec narzekała bo była zmęczona i głodna(nie chciała w szkole mm jesc) dopiero w domu uu. W samochodzie usnela, pozniej sie przebudzila i teraz znowu spi. przed 6 pobudka- znowu ból brzucha;/ kiedy ten ząb sie wykluje.. Ja jeszcze jeden egzam i koniec sesji. Ide zaraz zalewajke tztowi gotowac;]
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Amelcia biedna, trzymam kciuki, zeby wyniki wyszly dobre. Jak dlugo trzeba czekac?
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Nawijko...to bardzo fajnie że Wam poschodziło---u nas to wygląda tak brzydko.. a on się wciąż drapie i rozdrapuje..biedny mój
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
neti, a podajesz Antoniowi cos na to swędzenie?
nam (wtedy w lecie) lekarka zalecila Fenistil w kropelkach (jakby sie Kuba drapal, ale nic takiego nie nastapilo). |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
![]() Melduję, że koleżanka została mamusią wczoraj o 16:20 - niestety, przez cc, jest bardzo niezadowolona z tego powodu, dzisiaj u niej byłam i ledwo żyje, ledwo chodzi, masakra, strasznie jej współczuję... Ale cały czas jej mówiłam, że najważniejsze, że już ma córkę, a poród - e tam. ![]() ![]() ![]() Ale najważniejsze, czyli - Córcia Marysia, 2900g i 49cm, maleństwo, jest prześliczna. ![]() A my mamy urwanie głowy, w końcu w sobotę impreza... ![]() Julianko, buziaki ogromne. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-06 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez tą idiotyczną windę i panie mają kłopot bo muszą latać, nie słyszą i pewnie ludzie mają pretensje.. i ja. Czekam na wyniki..morfo powinna być już, a żelazo po 16 chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym unieruchomieniem u nas tak samo. Z winda przegiecie!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Buziaki dla AMelki i trzymam kciuki za wyniki badań. U mne nawet w kościele nie ma podjazdu, nie ma mowy żeby z dzieckiem samemu się wybrać. Nart nei będzie bo odwilż, leje się woda, śniegu prawie nic nie zostało ![]() Ale i tak biore pół urlopu jutro bo w tym tyg bardzo mało czasu z Oliwką spędziałm i jutro ponadrabiam.
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i kupiliśmy Bebilon Pepti... 10 zł za puszkę..jakoś tanio?? Tylko czy on to wogóle ruszy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szaja badania-morfologia + żelazo, Lenka miała b. niskie 9żelazo
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2014-02-06 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podoba Wam się??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.