|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja jeszcze tak nie umie, na razie z rozmachem po kolei zdejmuje kółeczka ![]() Cytat:
Ćwiczyć bardzo lubię (a raczej lubiłam, zważywszy na to, że ostatni trening był 2 miesiące temu), a najlepiej jest wtedy, jak już padam i nie mogę ze zmęczenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Konto usunięte
|
A, Fewciu, młoda PIĘKNIE kółka nakłada!
Debrah, wyście refluks wykluczyli? może usg przełyku, może ma utajony refluks (tu phmetria by się zdała) i zwyczajnie ją piecze jedzenie, mleko płynne, może łagodnie wchodzi...? |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
debrah, a jeszcze pytanie, ile ona uu je??? W sensie, jak dlugo? Je, czy tylko pociumka i leci dalej??? Moze tak jak szaja napisala to nie kwestia ze nie smakuje, a po prostu nie czuje w ogole glodu???
Fewciu, u nas MUSZA byc zabawki przy zasypianiu ![]() ![]() ![]() tak w ogole to na maksa jestem zakochana w zuczku <3 w zyciu nie myslalam, ze tak bezgraniczna milosc moze sie objawiac do takiego maluszka <3 swoja droga, nauczyl sie dawac buziaki ![]() ![]() Ide z malzem na brejking bed, juz sie zbalamucilismy pod prysznicem ![]() ![]()
#2314 |
Zakorzenienie
|
Ultra, Twoj TZ to niezly riposciarz
![]() Fewciu, przykro mi, ze nie macie teraz latwo, ale dobrze, ze to tylko trzydniowka byla. I brawa za Blaneczki umiejetnosc nowa! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Konto usunięte
|
A miałam wam kilka dni temu pisać
![]() Siedzimy wieczorem, mąż przegląda neta i nagle mówi: ty patrz, jaki koleś, normalnie na krawatach fortunę zbił, kto to w ogóle jest, i żeby tak na krawatach (z meeega zdziwieniem, kpiną, niedowierzaniem). Po czym czyta: facet nazywa się Ralph Lauren... Padłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A t. naprawdę olej, staraj się o tym wszystkim nie myśleć, może w końcu uda się jakoś "zobojętnieć". Cudnie! Pola nadal tak nie umie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ekhm, ekhm. Pola śpi od 18.20 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zadomowienie
|
Zdrowcia dla Polci, Blanci i Leosia i dobrej nocy dla wszystkich, do jutra
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
nadrobilam
![]() dziekujemy za gratki!!!! ![]() ale brzusio, wow!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Fewciu - ucaluj Blaneczke ![]() ![]() spylam spaciu!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mogłabyś napisac coś więcej o tych dofinansowaniach, ja się raczej będę starać, póki co jestem na etapie wypełniania deklaracji, oświadczeń i innych pierdół. Czy ta pożyczkę można wykorzystać na dowolny cel? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45003013]A miałam wam kilka dni temu pisać ![]() Siedzimy wieczorem, mąż przegląda neta i nagle mówi: ty patrz, jaki koleś, normalnie na krawatach fortunę zbił, kto to w ogóle jest, i żeby tak na krawatach (z meeega zdziwieniem, kpiną, niedowierzaniem). Po czym czyta: facet nazywa się Ralph Lauren... Padłam ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-02-05 o 21:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zadomowienie
|
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news...e,nId,1100255#
chyba nie chciałabym żeby był moim ginem, jakoś tak nieprofesjonalnie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie długo. Też kocham moją coraz bardziej ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45002232]A, Fewciu, młoda PIĘKNIE kółka nakłada! Debrah, wyście refluks wykluczyli? może usg przełyku, może ma utajony refluks (tu phmetria by się zdała) i zwyczajnie ją piecze jedzenie, mleko płynne, może łagodnie wchodzi...?[/QUOTE] Nie wykluczyliśmy, nie wzięłam pod uwagę, kurdę.. bo ona nawet nigdy jakoś mocno nie ulewała - A mi się refluks tak kojarzy, np Borysek Blogerki. I chyba by było widać kwaśną minę, dyskomfort jakikolwiek a nie mazianie jedzonkiem z uśmiechem na twarzy i diabłem w oczach... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45001283]Debrah, to może potrwać, ale minie. Słowo. Czekałam na to 2,5 roku - dopiero wówczas drgnęło, teraz młoda je normalnie. "tego nie lubi, nie smakuje" - możesz raczej odrzucić, przerabiałam, to nie tak działa. Nierealne, by dziecku NIC nie smakowało. [/QUOTE] No właśnie - coś tam jej smakuje ale jakoś je tyle co nic.. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45001796] i wpadło mi coś po tym zdaniu do głowy - Debrah, a weź ty zrób badanie poziomu insuliny, co? insulina odpowiada m.in. za odczuwanie głodu [/QUOTE] Kurdę, wystraszyłam się nueco bo ja z ciąży cukrzycowej.. Wiecie co? jesteście przekochane! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45001283]Debrah, to może potrwać, ale minie. Słowo.
ale jak kp odstawią, to może stać się to strzałem w stopę, jeśli problem gdzie indziej lub po prostu niejadkowe dziecko [/QUOTE] Nie no, jasne, to oczywiste jest. Tylko chodzi mi o to ze wiecznie się karmić nie będą i np. w okolicach zakończenia kp, wtedy kiedy Debrah planuje, może się poprawić bo się zwiększy zapotrzebowanie na inne jedzenie. No a teraz zostaje tylko czekać cierpliwie no i nie stresować się mocno. Zresztą po Amelce nie widać żeby coś jej nie smakowało, tylko właśnie jakby nie była głodna. A przyszło mi jeszcze do głowy, że jak ona taka samosia to jak opanuje lepiej sztukę jedzenia łyżeczką to będzie więcej jadła? Oby ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-02-05 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co do anemii, naczytałam się, że jest fizjologiczna często i mija, a żelazo szkodzi ząbkom itepe itepe - więc już sama nie wiem. Ale to się będę martwić jakby wyniki wyszły nie takie - oby jednak było nadal dobrze ![]() Nancy - kochana możesz mi napisać dokładne nazwy wszystkich badań jakie mam zrobić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45003013]A miałam wam kilka dni temu pisać
![]() Siedzimy wieczorem, mąż przegląda neta i nagle mówi: ty patrz, jaki koleś, normalnie na krawatach fortunę zbił, kto to w ogóle jest, i żeby tak na krawatach (z meeega zdziwieniem, kpiną, niedowierzaniem). Po czym czyta: facet nazywa się Ralph Lauren... Padłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pstryczku, brawa dla Kuby ![]() Lady Pietraszko sama slodycz. Widze, ze mamy ten sam patent na rajtki, zeby nie spadaly ![]() fewciu przytulam ![]()
![]() |
#2327 |
Konto usunięte
|
Debrah, jeszcze jedno - MOŻE to ssanie piersi to... ssanie/zaspokajanie bliskości, a mleko niejako przy okazji, a nie dlatego, że czuje głód - i właśnie tym tropem idąc może z tym problem jest (na zasadzie: to, że ona chce pierś nie znaczy, że woła jeść, tylko je przy okazji). Naprawdę już dumam aż mi czacha paruje
![]() I odnośnie refluksu - przypominam, że ja przerabiałam temat z Agatką, bo niejedzenie zawsze bada się w kierunku tego. Miała 5mcy gdy była diagnozowana i drugi raz, gdy miała 2,4 roku. Wykluczono, ale temat z lekarzami przejadłam - i niestety to, że nie krzywi się, nie ulewa - NIC nie znaczy. Jest tzw. refluks utajony i przy nim wcale nie musi być ulewania, wymiotów, za to dziecko odczuwa ciągły dyskomfort bo treść żołądkowa podchodzi tylko, podrażnia przełyk i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Rozeznanie
|
Ja mam nadzieję że wyniki wyjdą w porządku i że w końcu się unormuje bo przecież MUSI
![]() ![]() Powiem Ci że wiem jak to frustruje, ja z młodym przerabiam coś takiego z piciem - nie chce nic, czasem nawet na mleko się buntuje. Tyle ze u nas od razu ryk i histeria. Wiem że nie ma porównania, ale rozumiem jak możesz się czuć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45004544]Debrah, jeszcze jedno - MOŻE to ssanie piersi to... ssanie/zaspokajanie bliskości, a mleko niejako przy okazji, a nie dlatego, że czuje głód - i właśnie tym tropem idąc może z tym problem jest (na zasadzie: to, że ona chce pierś nie znaczy, że woła jeść, tylko je przy okazji). Naprawdę już dumam aż mi czacha paruje
![]() I odnośnie refluksu - przypominam, że ja przerabiałam temat z Agatką, bo niejedzenie zawsze bada się w kierunku tego. Miała 5mcy gdy była diagnozowana i drugi raz, gdy miała 2,4 roku. Wykluczono, ale temat z lekarzami przejadłam - i niestety to, że nie krzywi się, nie ulewa - NIC nie znaczy. Jest tzw. refluks utajony i przy nim wcale nie musi być ulewania, wymiotów, za to dziecko odczuwa ciągły dyskomfort bo treść żołądkowa podchodzi tylko, podrażnia przełyk i tyle.[/QUOTE] Gdyby bardzo często jadła kp - to bym tak myślała, ale pisałam dzisiaj, chyba ma sensowne przerwy?? Dobra, to ja jutro zrobie te badania a potem ruszę do pediatry ( ale jutro nie dam rady, pewnie dopiero w przyszłym tygodniu, bo on jest w piątek a ja na uczelni). Marsi: co do wychodzenia samodzielnie bez dziecka, no to wychodzę na uczelnię. Inaczej,.,nie ma okazji jakoś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Debrah ja bym na początku zrobiła morfologię pełną z rozmazem manualnym i żelazo. Wiesz można wiele badań zrobić, tylko, że to trochę tak działanie po omacku. Oznaczenie insuliny - jak dla mnie bez sensu, już lepiej grelinę. Idąc tropem odczuwania głodu można zrobić hormony tarczycy, witamine B12.
Ale ja widziałam Amelkę - normalna, zdrowa dziewczynka, odczuwanie głodu... przecież pije mleczko, czyli apetyt ma, prawda? Jest ospała? Raczej nie. Raczej rozsadza ją energia, tak bardzo, że nie może się wyciszyć. Może pogadaj z pediatrą, powiedz, że się tym martwisz. Nie daj się zbyć, z wynikami morfo+rozmaz+żelazo lekarz już coś będzie widział i będzie mógł coś dalej działać. Takie moje zdanie... ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro zrobię i założe jej kartę online to dam ci wgląd do wynikow. Moje dziecko NA PEWNO nie jest ospale, wręcz przeciwnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A co do lekarza : pójdę z wynikami oczywiście, strasznie się boję wyjść na dziwną nawiedzoną propagatorkę kp, która źle karmi dziecko.. i że nakażą mi odstawić (mogę tego nie robić, pewnie, ale wiecie typu "rodzic mądrzejszy od lekarza").. no ale cóż , trudno, trzeba to wziąć na klatę. Oby wyniki były dobre to się chociaż będę miała czym podeprzeć i nie zamartwię się na śmierć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam ... 9 stron
![]() Marsi, Daria też uderza często główką o łóżeczko. meneq, Moja jeszcze nie odkryła że można kręcić się dookola wlasnej osi ![]() debrah, strasznie współczuję tego że Amelka tak nie chce jeść ![]() ![]() Chrześniak mojego tżta od małego był niejadkiem.... Dzis ma 2,5 roku i dalej jest niejadkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Deli, Twój brzuch mnie powalił ![]() ![]() załamałaś mnie ![]() ![]() Laurka, super łowy ![]() Widziałam że Illusion wrzuciła link że w biedrze mają być książeczki dla dzieci. Ja właśnie dużo dostałam od siostry po synku , te z serii obrazki dla maluchów. Super są. Daria je KOCHA!!! ![]() Aga, ja zawsze jak dla nas gotowałam to dodawałam vegete. Ale Darii do zupki nigdy nie dałam. I odkąd zaczęłam gotować Darii to do naszej zupy też nie dodaję ![]() ![]() ania, śliczny av ![]() misiaeel, dzięki za link z lidla. Super rzeczy będą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------------------- jestem na 75 stronie i nie dam rady dalej nadrabiać bo padam ze zmęczenia. Jutro dokończę (chociaż pewnie dojdzie milion nowych stron ![]() ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-05 o 22:12 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak lekarz bedzie miał jakieś ale to zapytaj , jak jej/jego zdaniem masz odstawic od piersi, skoro Mała nic innego nie traktuje jak posiłek, powiedz, to co nam, że próbujesz na wiele, wiele różnych sposobów i że nic nie działa. Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a żuczek superowy ![]() Cytat:
Byłam dzisiaj u ginekologa, przepisał mi maść na bliznę, Contratubex., używała któraś? Filip chyba znowu ma katar, pisze chyba znowu, bo nic mu ni leci z noska, ale jak kichnie a kichał dzisiaj ze sto razy to mu gile po brodę lecą. jak nie kicha to spokój, hmm dziwne to. Nawet jak katarkiem mu chciałam wyciągnąć to nic nie leciało ![]() ![]()
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
szaja, to nic, moj to nie wie kto to Chanel, Gucci itd
![]() ostatnio jak szukalismy marynarki dla niego weszlismy do tkmaxxa, paskudna zielona marynara w biale pasy, patrzymy na cene, 749 ![]() ![]() ![]() ![]()
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Idę spać, pewnie młode znów się obudzi wcześniej to nie mogę iść spać jak zwykle bo nie dam rady funkcjonować. A naczynia nieumyte, wniosek nie napisany, zdjęcia nie dokończone ale trudno, oczy mi same lecą, baj baj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego jak można spać to moje dziecko wstaje o 5.
A jak trzeba wstawać to śpi do teraz ??? A ja muszę zacząć się przyhotowywac do wyjścia ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.