|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
![]() A stoły rozkładane baaardzo się przydają przy grubszych imprezach i przy dużej rodzinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Tylko ja mam jeszcze stoł w jadalni....i tez duzy z 6 krzesłami....
![]() Ten ma być do kuchni.....taki mniejszy codzienny ![]() Cytat:
Cebula tylko nie daj im podac butli... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i dobrze ze nie sadzasz, jak sam nie siedzi to szkoda kregoslupa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby tylko zaczął pić. Ze mną na sali leżała dziewczyna, której Mały pił bo pił, ale za każdym razem zasypiał i nie płakał. Po dwóch dobach miał wychodzić, ale profilaktycznie go zwazyli i Maluch schudł 0,5 kg. Taka strata wagi to za dużo. A co się biedna kobieta nasłuchała od jednej położnej. Teksty typu "Co z Ciebie za matka, że dziecko głodzi" albo "Matka jak Ty sobie w domu poradzisz". Niektóre położne nie mają wyczucia... eh... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale pospałam nie dawno wstałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Mam problem.
Igor w ciągu dnia nie chce pić mleka z butelki. Wygina się, wrzeszczy po prostu się nie napije, a wszystko chętnie je z łyżeczki. o 8 dostaje kaszke o 11 jabłuszko o 13 papkę z marchewki i ziemniaka/ dyni i potem mam problem jak chce mu dać o 16 mleko to nie chce pić. o 19 po kąpieli dostaje mleko z butelki i w miare wypije. Czy któraś z Was ma jakiś pomysł, co mogłabym mu jeszcze dać,żeby jadł? Albo jak mu inaczej dac mleko? (nie z łyżeczki bo to za wodniste i pluje). ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
u nas wszystko jemy stale...z butli od jakiś 3 tygodni nawet sok nie przejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzis jemy:
śniadanie: kasza jaglana na mm z bananem. obiad: ziemniak, batat, marchew, cukinia (jutro będzie do tego losów.) podwieczorelkk: kasza ryzowa na mm z jabkiem. kolacja: kleik kukurydziany z sokiem malinowym |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
ufffffffff
![]() Moze zdaze cos naskrobac zanim Szon sie obudzi,bo to juz lada moment. Isiu na zdjeciach domek fajnie sie prezentuje,mam nadzieje,ze jak dojdzie wykonczenie to tez bedzie wygladalo,ze jest duzo miejsca. Cebula jeszcze raz gratulacje.Porod za Toba i teraz zostaja juz tylko same szczesliwe chwile ![]() ![]() Santom gratki za cukier. Skierka idzie wiosna i moze wkoncu te wszystkie bakterie,zarazki itp wyjda i Tymus wyzdrowieje do konca. ibylo duzo mysli,ktore mialy sie tu przelac i klapa,juz nie wiem co.. W kazdym razie dziekuje za mile slowa.Kocur na szczescie odnioslas tylko takie wrazenie.Jestem przeszczesliwa,ze juz wiemy o plci,a dwa ze bedzie Coreczka ![]() Nad imieniem dopiero zaczniemy pracowac,bedzie ciezka sprawa,ale tym razem ja mam przewage nad wyborem.Maz wybral Szona,a ja Coreczcce. Peenne dokladnie tak,starszy brat bedzie przyprowadzal na pewno fajnych kolegow i na odwrot ![]() Witam nowe Staraczki ![]() powodzenia w starankach A teraz co u nas,teraz ogolnie mam mniej czasu na neta Szonus jest bardzo niecierpliwy jak mnie widzi przy czymkolwiek zwiazanym z postepem technologicznym ![]() Wracam z wiesciami takimi,ze od marca moj TZ przeprowadza sie do Polski,beda to okolice Katowic,najprawdopodobnie j Bielsko-Biala.Wszystko zalezy czy uda sie nam znalezc tam umeblowane mieszkanie,ktore nam podpasi.Jak dobrze pojdzie to my z Szonem dojedziemy w polowie marca. TZ dostal super oferte z obecnej firmy i deleguja Go tam narazie na rok,a potem zobaczy sie jak to wszystko sie rozwinie.Szkoda bylo nie skorzystac. A ja ciesze sie i nie ciesze sie.Bo jako tako przywyklam do zycia tu bez rodziny,a teraz bede miala ja ok 200 km od siebie,wiec jak dla nas to nie wielka odleglosc.I boje sie,ze za rok czy za 2-3 lata znow bede musiala pogodzic sie z powrtoem do Niemiec.Niestety moj TZ chce tu wrocic. Podjelismy decyzje,ze rodzic bede w Niemczech,gdzies w polowie maja TZ odwiezie nas tu i po porodzie zostaniemy jeszcze kilka tyg i do konca lipca zjedziemy juz na stale. Ale wiem,ze wszystko sie moze wydarzyc po drodze,dlatego bede sie rozgladac za szpitalami w Katowicach.I z checia licze juz na Wasze opinie na ich temat. Iza takze ja juz sie wpraszam na nie jedna kawke ![]() Szukam na necie mieszkania,ale ciazko znalezc cos fajnego.Na kilku stronach powtarzaja sie wiecznie te same oferty.Wybor nie wielki. I tak to u nas ![]() Aa i wczoraj zapomnialam jeszcze napisac,ze czuje juz ruchy od wrotku,najpierw takie niesmiale a potem juz widoczne i odcuzwalne pod reka,a na usg okazalo sie ,ze mam lozysko z przodu.Odrazu zapytalam lekarza co to oznacza,powiedzial ze nic.Tyle tylko,ze bede slabiej czuc Mala,bo lozysko bedzie je amortyzowac.I tak samo mialam z Szonem. Mam wielka nadzieje,ze porod bedzie wygladal podobnie ![]()
#731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też Domisia pokochałam od razu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie mieszkam w B-B tylko w miejscowości obok.Niestety nie znam tak dzielnic w Bielsku ![]() To na kawe jesteśmy umówione ![]() ![]() Ruchy to cudowne uczucie ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego łożyska, to jeśli wróci na swoje miejsce to będzie ok. Do któregoś tygodnia (jakoś do 35 chyba) może jeszcze iśc na swoje miejsce, a jeśli nie wróci to jest to łożysko przodujące, które kończy się cc. W większości przypadków jednak wraca ![]() Byłam z Igorem na spacerze i brzydal mały nie chciał siedzieć w wózku. Musiałam go tachać na rękach całą drogę. Teraz ręki nie czuję... ![]() kocuurku a ile płynów wypija przez cały dzień? Ja się boję, że potem mi kupy nie będzie mógł zrobić bo jak wypije 150 ml soku przez cały dzień to jest dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam łożysku z przodu i było wszystko ok,rodziłam sn.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Sukces laski! Przyszla kompetentna polozna i udalo sie dostawic do cyca. Antek oproznil cala piers, ktora byla juz dosc nabrzmiala. A juz mi grozili dokarmianiem albo sonda.
![]()
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Przyszedl materac...jaki wypass!!!
Cebulka!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Cebuluś
![]()
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cebulka gratuluję i witamy Antosia no i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Jesli wszystko bedzie ok, maly nie bedzie mial zoltaczki to jutro.
![]()
#741 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny potrzebuję pomocy..
w sobotę idziemy na urodziny malucha 4 letniego i znowu obiecałam torta ![]()
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z sączeniem to chodzi o biszkopt? Może jakimś sokiem, np. malinowm? Nie znam się na pieczeniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jagoda ![]() 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-02-06 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może sama kawą albo gorzkim kakao nasączyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Ja nasączam woda z cytryna. Możesz zrobić krem waniliowy bo taki może jeść matka karmiąca. Truskawy raczej odpadają. Chociaż to tez zależy od matki
![]() Możesz jeszcze nasączyć galaretka ![]() proponuję także jakiś sok z puszki z ananasów lub brzoskwiń albo zwykłą herbatę ![]() Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2014-02-06 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak w sobote o 14 urodziny to lepiej zebym go zrobiłą dziś czy jutro? jaki bedzie smaczniejszy i miękcięjszy? ![]()
![]() |
#747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#748 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zobacz, ja matka, a nie wiedziałam... ![]() Cytat:
Narożnik ![]() Cytat:
Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
Cytat:
Jak przeczytałam Twój post o lampach i o tym, że to drobnostka, to sobie pomyślałam "ale ma chłop wyrozumiałą żonkę". Ja bym mojemu za taką akcję jaka przy kręgosłupie wycięła. A jestem raczej z tych mało kłótliwych. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć. Nadrobiłam .... Ja teraz poświęcam mni9ej czasu na wizaż, bo za miesiąc wracam do pracy ![]() Idę więc do niej ![]()
![]() |
#749 | ||||||||
Zakorzenienie
|
No tak, Małżon poszedł spać a Ciebie zostawił z obiadem na jutro
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Masz jakiś link? Niedługo będziemy szukać takich rzeczy do całego domu to zapisuję, co sie da ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła jutro i odstawiła w chłodniejsze miejsce, a co do nasączania ja zawsze nasączałam herbatą, w szklance zalewałam wrzątkiem herbatę i trzymałam torebkę aż wystygnie i jak dla mnie to jest zawsze najlepszy sposób ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.