Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 14:22   #781
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
h
jak ty mówisz o własnym dziecku??rok temu to byś tu zlinczowana została
proszę o lincz ale nazywam dziecko, po prostu, po imieniu góFniarz jakich mało

a Twoje Młode takie czułe na kawę?

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Hihi, zainstaluj mu Linuxa .
tja. na YT nie mogę wejść bo mi muli, o instalkach mogę sobie pomarzyć

Cytat:
W sumie myślałam, czy nie wziąć jeszcze i nie opchnąć z zyskiem na all, no ale miejsce trochę mnie ograniczało...
hehe jak chcesz udobruchać chłopa to odkupię (w rozsądnej cenie :P) ten duży do pudru

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:29   #782
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Co do wakacji, to też myślę intensywnie i chciałabym do Chorwacji albo do Grecji (znajomi którzy duzo jeżdżą polecają Zakynthos). Jak chcesz piaszczyste plaże, to na Majorce jest mnóstwo, ale jak dla mnie tam straszna spędownia. Albo Turcja, byłam dwa razy i jestem zachwycona obsługą w hotelach i jakością żarełka. Nie jest też drogo i przede wszystkim blisko
a mnie się w grecji nie podobało syf syf i jeszcze raz syf. no nie w hotelu ale zaraz poza. jedzenie też bez rewelki, turcja wymiata ale nie wiem czy nie za ciepło na malucha?

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Co do lekarzy to jedną myslalam że zatluke jak mi kazała cebulę do łóżeczka wkładać. Rada jak cho...
.
????????? w jakim celu?
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do jedzenia to coś tam podjadała no ale najadała sie tylko butlą mleka
kiedyś jakoś po skończeniu roczku rozmowa z nią
Julka : mama am
mama- dać kanapeczkę?
J- nie am
m- zupke przygrzać
J- nie am
m- (wiedziałam ze chce mleka ale wymieniłam jeszcze kilka potraw po czym spytałam zrobić mleczka
J- brawo i zaczeła mi bić brawo

Cytat:
No dobra, to próbuję kminić jak wkleić zdjęcia, może się uda jakoś....
super zakupy i kiecki

Cytat:
TŻ mówi, że porozmawiamy sobie jak wszystkie transakcje będą widoczne na koncie : brzydal:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:57   #783
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
proszę o lincz ale nazywam dziecko, po prostu, po imieniu góFniarz jakich mało

a Twoje Młode takie czułe na kawę?

tja. na YT nie mogę wejść bo mi muli, o instalkach mogę sobie pomarzyć

hehe jak chcesz udobruchać chłopa to odkupię (w rozsądnej cenie :P) ten duży do pudru
Hehe, mam po jednym zestawie, nie oddam pojedyncze pędzle były po 7-8 funtów, zestawy po 20, więc się opylało i zestawy i hurtowo

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a mnie się w grecji nie podobało syf syf i jeszcze raz syf. no nie w hotelu ale zaraz poza. jedzenie też bez rewelki, turcja wymiata ale nie wiem czy nie za ciepło na malucha?

????????? w jakim celu?

super zakupy i kiecki

Kocham Grecję, musiałaś źle trafić jakoś. Byłam 2x na kontynentalnej na objazdówce, na Krecie i na Santorini i wszędzie bardzo OK. Fakt, nie ma jakiś wypasów typu złote klamki w hotelach, ale wszędzie czysto i sympatycznie. Jak kiedyś odważę się wyjechać z Z to pewnie pojedziemy już prywatnie do Meteorów na jakąś ichnią agroturystykę.

Zosior próbuje siadać, aż kupę zrobiła z wysiłku....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 15:05   #784
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
określene celu kiecki.... poka poka

jestem zadowolona z rzeczy dzieciowych z Primarku. wręcz nawet bardzo zadowolona.

aaa!!!

a, tak. i wcale się tego nie wstydzę.
i wolę zjeść ciepły obiad bez wrzasku wiecznie głodnego dziecka

że cooooo???

a jakie macie pomysły na dzieciowe torty? Nestelle jakie miałaś przy starszakach na roczku?
mam na oku taką eko-cukiernię i tam chce zamówić tort, dla starych - tradycyjny
ale szukam opcji. Torres to by się ucieszył z miski kaszy na gęsto z wetkniętą świeczką

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

to się zmówiłyśmy

Kupiłam sobie na wyprzedażach bluzkę z pingwinem i T. ma nową fazę. Wszędzie pokazuje/wyszukuje, wali mnie w brzuch.
kupiliśmy figurkę to kociokwiku dostał ekspedientka lała z niego bo pięścią na mnie, pięścią w pudełko. ledwo skasować zdołała
góFniarz oko i nos pokaże jak mu się (za)chce a mini pingwina wszędzie dojrzy....
Ano że niby cebula pomoże jej lepiej oddychać. Myslalam że tam padne. Dziecko mi się dusi, charczy jak stary traktor a ta mi z takim tekstem. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 15:45   #785
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Heeeej!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

gdzie bylam? a choruje sobie, zarazilam sie od meza, dobrze, ze to jakis marny wirus i juz jest lepiej katar, bol glowy i lekka goraczka.

tylko moj maluch dzisiaj od 3 w nocy marudny, zasypia tylko na rekach, poplakuje przez sen, temperatura lekko podwyzszona - no zobaczymy, czy sie cos rozwinie wedlug moich obliczen gdyby cos mialo byc to wypada wlasnie dzisiaj - jakis 3-dniowy wirus maz zlapal w piatek, chorowal do niedzieli - ja zlapalam w poniedzialek, wiec dzisiaj wypada na malucha

chyba nie musze pisac jak sie czuje - nie bylam przeziebiona od dobrych 7-8 lat
Oj to zdrówka dla Was!

Cytat:
Marcel zaczyna juz pokazywac paluszkiem - wczoraj przyniosl mi pilke, jak go o to poprosilam, pokazuje malpki, rozglada sie za lampa, za pieskiem

Cytat:
A dobrze (: tzn już dobrze bo nie dawno Jaśka dość poważnie chora była. No ale minęło i jest już dobrze... za 6 dni roczek uwierzyć w to nie mogę. Kiedy to zlecialo. Tort zamówiony w sobotę następną świętujemy.
Szok, czas pędzi strasznie

Cytat:
Moderna Jaśka jest w domowym żłobku. Jej opiekunka ma max 5 dzieci na dzień w wieku do 4 lat. Jaśka uwielbia być z innymi maluchami (:
Ale fajnie z tym domowym żłobkiem.
To chyba tak jest, że dzieci lubią dzieci. Kubuś do mojej kuzynki (14 lat) i swojego kuzyna (8 lat) strasznie się cieszy. Nawet nie muszą nic mówić do niego a on już banana ma na buzi

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziś na usg, ale mam tremęęęęę...
Będzie dobrze! Czekamy na relację. Oby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Tak, Hindus też zabronił

Cytat:
Sliczne! W szczególnosci sweterek, bluza, spodenki, ta fioletowa

Cytat:
TŻ mówi, że porozmawiamy sobie jak wszystkie transakcje będą widoczne na koncie : brzydal:
.
to zaszalałaś

Cytat:

----------
Hmmm coś jeszcze miałam napisać ale mi ucięło cytaty
Aaa Kasia za piekna nockę!

No i mówiłam ostatnio, że uwielbiam Rossmanna Wczoraj kończyło sie mleko wiec jak z duszą na ramieniu odmierzałam kolejne miarki i trzęsłam się ze strachu, że nie starczy na noc (nie wiem co bysmy wtedy zrobili, chyba bym kaszkę grzała).
Dziś postanowiłam pojechać do Rossa i kupić duuuuużo opakowań na przyszłość. Co się okazało? Że moje mleko Bebiko 2R duża paczka 600g jest w promocji - z 28 zł na 7.99 zł! Kupiłam 5 opakowań
Dziwne, że była to "cena na pożegnanie" może nie będzie już tych opakowań albo tylko w Rossie likwidują nie wiem.

Poza tym Kubusiowi chyba kolejny ząbek na dole idzie bo ma ostre. Kurcze, przez 9 miesięcy nic a teraz w ciągu 2 tygodni 3 zabki wychodzą. Na szczeście (tfu,tfu) bez większych problemów

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Wczoraj zrobiłam farbę iiiii....prosze się nie smiac - mam siwe włosy
Znowu mnie oszukali Dziś rozjaśniacz idzie w ruch

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Wy tu tak o wakacjach myslicie już. My raczje nigdzie nie pojedziemy w sumie jak co roku. Ale co tam moze jak sie kiedys dorobimy to pojedziemy

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Co do urodzin pierwszych to ja wczoraj się wkręciłam i zamówiłam kilka pierdół - ozdób (czapeczki, balony, napis, zaproszenia). Chciałabym, żeby te pierwsze urodziny były takie faaajne, z zaproszeniami, pięknym dziecięcym tortem itp. Troche wczesnie się za to zabrałam ale co tam
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 17:23   #786
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham Grecję, musiałaś źle trafić jakoś. Byłam 2x na kontynentalnej na objazdówce, na Krecie i na Santorini i wszędzie bardzo OK. Fakt, nie ma jakiś wypasów typu złote klamki w hotelach, ale wszędzie czysto i sympatycznie. Jak kiedyś odważę się wyjechać z Z to pewnie pojedziemy już prywatnie do Meteorów na jakąś ichnią agroturystykę.
na kontynencie nie byłam ale i na rodos i zakhyntos czy jak to sie tam pisze syf brud i ubóstwo. w hotelu ładnie czysto ale jak się wyjdzie to już nie moja mama była jeszcze na Krecie i to samo mówiła

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Co do urodzin pierwszych to ja wczoraj się wkręciłam i zamówiłam kilka pierdół - ozdób (czapeczki, balony, napis, zaproszenia). Chciałabym, żeby te pierwsze urodziny były takie faaajne, z zaproszeniami, pięknym dziecięcym tortem itp. Troche wczesnie się za to zabrałam ale co tam
a ja nie wiem co z urkami, chciałabym ale nie mam gdzie więc musiałabym w knajpie a jak licze ile ludzi to około 800zł albo i więcej by kosztowało, poza tym nie wiem czy tż nie będzie miał zjazdu na studia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 17:36   #787
BYou
MBZ♥

C.R, u mnie standardowo pleśniakplus domowy obiad-mm nadzieję, że się ucieszy

Demeter pochwal się pozamawiałaśteż chcę taki baner z napisem i takie tam pierdołki
Co się stało z włosami?

Scarlett super zakupy

Pani u mnie nie ma takiej cukierni:/sama będę musiała coś kombinować/

Dragusiu u nas będą tylko z mojej strony bo dla tamtych za daleko także na lajcie robimy w domu
Tylko pomysłu na prezent brak oprócz sesji foto

Zrobiłyśmy dziś z Zosią kawał dobrej, niepotrzebnej robotyw sumie to jak codzień ale sE wymyśliłam dodatkowo układanie w szafach i komodzie na szczęście mogłam liczyć na pomoc

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 18:10   #788
nestelle
Zakorzenienie

wróciłam do domu i tak na szybko póki pamiętam -karty obrazkowe - zwierzęta wiejskie sztuk 17 . pierwsze słowa sztuk 15 .jak widać róznie .
Stary 2014-02-06, 18:27   #789
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
jaka ty masz tu racje!
choc plaze sa na pewno rozne i mysle, ze tu warto sie skupic na wyszukaniu ladnje, piaszczystej, czystej
Właśnie o to mi chodzi, żeby był piaseczek. Niestety zawsze unikalismy takich plaż, uważamy je za nudne, jak nie ma rafy koralowej albo chociaż fajnych skał, to nie ma po co jechać No ale teraz wszystko pod Hanię (aż dorośnie do Egiptu i nurkowania hihi).

Cytat:
dzięki. wczoraj byłam drugi raz i dobre wrażenie zostało, dodatkowo znisłam z drugiego pietra w jednym reku J. a w drugim ręku wózek, więc naparwdę jest poręczny jak się whasz między jednym a drugim modelem to najlepiej sprawdź na żywca, bo np ten mój jest dosyć wysoki (czytałam opinie że niewygodny dla niskich osób) i faktycznie może to przeszkadzać (ja mam 163 cm wzrostu, Ty z tego co kojarzę też niewysoka). No i też warto sprawdzić jak bedzie się mieścił do auta

Co do wakacji, to też myślę intensywnie i chciałabym do Chorwacji albo do Grecji (znajomi którzy duzo jeżdżą polecają Zakynthos). Jak chcesz piaszczyste plaże, to na Majorce jest mnóstwo, ale jak dla mnie tam straszna spędownia. Albo Turcja, byłam dwa razy i jestem zachwycona obsługą w hotelach i jakością żarełka. Nie jest też drogo i przede wszystkim blisko
Testowałam te oba maclareny w smyku swego czasu. Nie zauważyłam problemu z wysokością raczek, ale może nie zwróciłam uwagi. Jestem niższa od ciebie Ciągle też myślę o tym cybexe, on ma jedną rączkę jak mutsy, ja bardzo często prowadzę wózek jedną ręką, a drugą robie coś na telefonie, da się tak ze spacerówkami z dwoma uchwytami?

Co do Chorwacji, to byliśmy kilka razy, nam się bardzo podobało, ale jednak może na początek tego piaseczku poszukamy. Poza tym do Chorwacji się nie lata raczej tylko jedzie samochodem, a nie chce mi się jechać z malutką Hanią tyle godzin

Cytat:
Super zakupy! Bardzo w moim guście!
A naked zazdraszczam bardzo!!!

Cytat:

No i bardzo dobrze zrobiłaś ja z tych, co wszystko raczej w ostatniej chwili robią i nie zawsze wychodzi tak, jak miało

Cytat:
na kontynencie nie byłam ale i na rodos i zakhyntos czy jak to sie tam pisze syf brud i ubóstwo. w hotelu ładnie czysto ale jak się wyjdzie to już nie moja mama była jeszcze na Krecie i to samo mówiła
Ja w sumie dawno nie byłam w Grecji, ale zwiedziłam dużo i nie bylo tak źle. Santorini naprawdę robi duże wrażenie. Napaliłam się na Zakynthos jakieś 2 lata temu, ale zawsze nurkowanie wygrywało, zwłaszcza, że Grecja stosunkowo droga ostatnio.

Coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam co

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 18:34   #790
Villga
Zadomowienie

Dorwałam się do komputera i w końcu mogłam zobaczyć zdjęcia. Jaśminka i Jasio przecudni! Wózek tez bardzo fajny i w ładnym kolorze

Scarlett, brawa za zakupy. Sukieneczka do sypania kwiatków urocza! W ogóle wszystko bardzo ładne
A co do Primarku i jakości to zależy. Mam stamtąd kilka rzeczy już ładnych parę lat i nadal wygladaja jak nowe

Ale mam dziś dziadowy dzień. Nie wiem czemu, mam nadzieję, że to tylko sprawka niskiego ciśnienienia.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 18:34   #791
alliw
Zadomowienie

Cytat:

a jakie macie pomysły na dzieciowe torty? Nestelle jakie miałaś przy starszakach na roczku?
ale szukam opcji. Torres to by się ucieszył z miski kaszy na gęsto z wetkniętą świeczką

Kupiłam sobie na wyprzedażach bluzkę z pingwinem i T. ma nową fazę. Wszędzie pokazuje/wyszukuje, wali mnie w brzuch.
kupiliśmy figurkę to kociokwiku dostał ekspedientka lała z niego bo pięścią na mnie, pięścią w pudełko. ledwo skasować zdołała
góFniarz oko i nos pokaże jak mu się (za)chce a mini pingwina wszędzie dojrzy....
ja chciałabym zrobić ciasto bananowe albo marchewkowe. Ostatnio na Matkach I kwartału na fb przewijał się ten temat, muszę odszukać
dla Torresa pingwinomaniaka

Cytat:
no piekne zdobycze
a w duchu liczyłam, że gdzieś się foto Zosi zaplącze

Cytat:
ja w Grecji (nie licząc wypadu na Kos podczas pobytu w Turcji ) nie byłam bo zawsze coś mnie zniechęcało ale na ten Zakhyntos i Korfu to bym się kopsnęła mimo wszystko. W Turcji byłam dwa razy na początku sierpnia i jak dla mnie spoko a ja upałów nie znoszę, byli nawet ludzie z taką prawie dwulatką i dawała radę

Cytat:
o proszę
ja mojemu wciąż pokazuję jak ma usiąść, jeszcze nie załapał, ale jest coraz lepiej

Cytat:

Dziś postanowiłam pojechać do Rossa i kupić duuuuużo opakowań na przyszłość. Co się okazało? Że moje mleko Bebiko 2R duża paczka 600g jest w promocji - z 28 zł na 7.99 zł! Kupiłam 5 opakowań
Dziwne, że była to "cena na pożegnanie" może nie będzie już tych opakowań albo tylko w Rossie likwidują nie wiem.
a date ważności sprawdzałaś?

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Zrobiłyśmy dziś z Zosią kawał dobrej, niepotrzebnej robotyw sumie to jak codzień ale sE wymyśliłam dodatkowo układanie w szafach i komodzie na szczęście mogłam liczyć na pomoc

ja robiłam wczoraj porządek w ubrankach J. pomagał mi dzielnie

Co do urodzin, to ja miałam w planach wielką balangę z całą rodziną, ale ostatecznie daliśmy sobie spokój. J. jest jeszcze za mały, rodzina za daleko i ogólnie tak jakoś Ale na pewno ten dzień zostanie uczczony odpowiednio. Po naszemu

Czy ja wam już mówiłam jaki mam zarąbisty wózek? Kolejny spacer (Pani, testowałam kosz na zakupy) i kolejny raz jestem zachwycona. Powinnam podziękować złodziejowi
Stary 2014-02-06, 18:39   #792
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Właśnie o to mi chodzi, żeby był piaseczek. Niestety zawsze unikalismy takich plaż, uważamy je za nudne, jak nie ma rafy koralowej albo chociaż fajnych skał, to nie ma po co jechać No ale teraz wszystko pod Hanię (aż dorośnie do Egiptu i nurkowania hihi).

Testowałam te oba maclareny w smyku swego czasu. Nie zauważyłam problemu z wysokością raczek, ale może nie zwróciłam uwagi. Jestem niższa od ciebie Ciągle też myślę o tym cybexe, on ma jedną rączkę jak mutsy, ja bardzo często prowadzę wózek jedną ręką, a drugą robie coś na telefonie, da się tak ze spacerówkami z dwoma uchwytami?

Co do Chorwacji, to byliśmy kilka razy, nam się bardzo podobało, ale jednak może na początek tego piaseczku poszukamy. Poza tym do Chorwacji się nie lata raczej tylko jedzie samochodem, a nie chce mi się jechać z malutką Hanią tyle godzin
u mnie z Egiptem to samo szkoda tylko że nasz instruktor od nurów już nie żyje ...zawsze powtarzał że nam wyszkoli małego bubblemakera...

My w Chorwacji byliśmy samolotem, bo lecieliśmy na południe. No ale wy z Kraka macie bliżej.

Tez się obawiałam o tę rączkę i da się tzn jak gadam przez tele to jedną ręką spoko się prowadzi
Stary 2014-02-06, 18:42   #793
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do lekarzy to jedną myslalam że zatluke jak mi kazała cebulę do łóżeczka wkładać. Rada jak cho...
Na szczęście kolejny był lepszy i już leki zapisał...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
toż to znachor a nie lekarz

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
megaśne zakupki
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 18:59   #794
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter pochwal się pozamawiałaśteż chcę taki baner z napisem i takie tam pierdołki
Co się stało z włosami?

Dragusiu u nas będą tylko z mojej strony bo dla tamtych za daleko także na lajcie robimy w domu
Tylko pomysłu na prezent brak oprócz sesji foto
No własnie baner http://allegro.pl/dekoracja-baner-na...879164714.html wybrałam Sto lat nr 4 bo inne dziewczęce/za duże. Będzie na wszystkie urodziny.
Czapeczki ale to dla Kubcia tylko będzie, nie bede wszystkim dorosłym kazała nakładać Chciałam wydrukować jedynkę kolorową i nakleić na tą czapeczkę. http://allegro.pl/czapeczki-na-urodz...907697025.html
zaproszenia http://allegro.pl/zaproszenia-5-z-na...858024821.html jedno zachowam na pamiątkę
balony - 5 szt. niebieski Mam już roczek
no i fontannę.
Tyle. Co się nie wykorzysta będzie na kolejne urodzinki
Są jeszcze takie gotowe zestawy z róznymi pierdołami (cieszą się popularnoscia) ale mi nie spasowały a cena praktycznie taka sama.

Cytat:
a date ważności sprawdzałaś?
W pierwszej kolejnosci do 2015r.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

A własnie co do prezentu to my chyba kupimy pchacz bo mały nie ma a może pomoże mu, jak bedzie próbował chodzić. Od reszty osób zaproponuje moze laptopa, telefon. Z drugiej strony nie wiem czy nie za dużo zabawek gadająco-grających i świecących Nie chce przesadzić

Jeszcze czas mam więc sobie podpatrze co Wy kupujecie najwyżej bo ja jedna z ostatnich jak nie ostatnia urodzinki małemu bede wyprawiać.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

BYou kupiłam farbę z Syossa - blond platynowy i nie wyszło to co powinno Włosy zrobiły się jakieś szarawe z poświatą srebrnego - jak dla mnie są po prostu siwe. Wstyd się pokazać

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

A jesli chodzi o te bajery na roczek to pierwszy pomysł był taki, że zrobie sama - czapeczkę, napis, ozdoby wiszące na wstążkach. Ale w sumie przekonało mnie to, że wysyłka niedroga za wszystko od jenego sprzedawcy więc już kupiłam i mam spokój
Stary 2014-02-06, 19:06   #795
BYou
MBZ♥

Pani, dla spostrzegawczego Torresa u nas na tapecie misie

Demeter o czapeczkach nie pomyślałam:/ale Zosi chciałam nałożyć opaskę z uszkami jak myszka miki
Fajne te rzeczy
Ja myślałam o takim napisie:http://allegro.pl/girlanda-baner-two...866211593.html
kolory pudrowy róż i fiolet-ale napiszę do nich czy nie mogą zrobić na szarym, plus takie kokardki i motylek po środku. Dodatki motylkowe. Tort biały, napis na szaro, różowe motylki jako dekoracja.
Zosi pchacz nie kręci, mnie też średnio bo jest mało stabilny-a Ona napiera czasem całym ciałem. No i próbuje jakieś kroczki samana pewno będą książeczki, może rowerek. Chciałabym też lilou.
Mam nadzieję, że uda isęcoś zrobić z kolorem

Alliw to też masz Pomocnika
cieszę się, że jesteś zadowolona z wozu

Stary 2014-02-06, 19:10   #796
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

alliw też dziś miałam w zamiarze upiec ciasto marchewkowe no ale przyszeł kolega który ma cukiernię i przyniósł pełno różnych łakoci tak więc nie piekę a taką ochotę miałam

scarlett piekne ciuszku a ta sukienka biała boska nie dziwie Ci się że nie mogłaś się oprzeć

Moderna w sumie Mała zachorowała z poniedziałku na wtorek a dziś już poza lekkim katarkiem jest dobrze tak więc chyba taka 3dniówka.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:11   #797
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Obiecane foto wklejam

Wózek zarąbisty. Choruję na niego ale cena mnie powala. Może trafię gdzieś fajną używkę

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na szczepieniu, 2 dawka pneumo. płaczu było sporo, jak to przy wizycie w przychodni, a przy samym szczepieniu to już w ogóle szlochy.... kurcze, tak mi go szkoda, tak strasznie się wszystkiego boi

no i..... przystopował z wagą waży 10,600 nie mierzony, jak zwykle (nie wiem czemu nikt mi go nie chce mierzyć).
I tak był na pewno dzielny
Kurczę nie mogę słuchać jak dzieci płaczą. Jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to przed nami była 6-tygodniowa dziewczynka i miała te darmowe szczepienia. Trzy kłucia na jednej wizycie. Trochę to trwało więc kazali nam czekać w tym zabiegowym gdzie ją szczepili. Jak zobaczyłam tą bidulkę i usłyszałam jak płacze to popłakałam się też. Tż stwierdził, że jestem walnięta. No ale nic nie poradzę, że miękkie jajo ze mnie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

achna wysłane
Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję
Co prawda nie wiem kiedy się za to zabiorę bo mnie natchnęłyście i ponownie zaczęłam czytać Jeżycjadę

Cytat:

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Wy tu tak o wakacjach myslicie już. My raczje nigdzie nie pojedziemy w sumie jak co roku. Ale co tam moze jak sie kiedys dorobimy to pojedziemy

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Siwe też fajne

Ja też nie wiem czy gdzieś pojedziemy, a jeśli pojedziemy to na pewno nie za granicę.

Fajne zakupki urodzinowe. Już dodałam do ulubionych )

Cytat:

Dla dzielnej pomagierki

Cytat:
ja robiłam wczoraj porządek w ubrankach J. pomagał mi dzielnie

Czy ja wam już mówiłam jaki mam zarąbisty wózek? Kolejny spacer (Pani, testowałam kosz na zakupy) i kolejny raz jestem zachwycona. Powinnam podziękować złodziejowi
Ooo i następny pomocnik

A długi jest ten wózek po złożeniu?

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Ale mam dziś dziadowy dzień. Nie wiem czemu, mam nadzieję, że to tylko sprawka niskiego ciśnienienia.

A ja też taki jakiś dziwny dzień mam. Gadać mi się nie chciało. Dobrze, że babcia na dole bo Mikołaj by spędził cały dzień nie "zamieniając" z nikim słowa

I dla choruszków dużo zdrówka.
I nie wiem co tam jeszcze.
Aha Scarlett fajne łowy

No to idę milczeć sobie dalej. Z książką w ręce. Dobranoc.
Stary 2014-02-06, 19:18   #798
oliwka__
Zakorzenienie

Demeter fajne te zaproszenia i ozdoby Ja jeszcze nie myślałam o roczku tż stwierdził że zrobimy na ogrodzie u nas no ale nie wiadomo jaka pogoda będzie. Ale napewno zamówimy catering domowy fajnie się sprawdza no i u nas najbliższa rodzina to będzie z nami jakieś 18 osób (dziadkowie i rodzeństwo)

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Ja z małą na pewno pojedziemy na tydzień lub dwa do Kołobrzegu i może tż z nami parę dni spędzi. A czy coś/gdzieś jeszcze to nie mam pojęcia z miłą chęcią poleciała bym do Turcji. Temperatur się nie obawiam bo i tak pierwsze lato nasze dzieciaczki miały bardzo ciepłe i te temperatury też były bardzo wysokie tak więc czy w Polsce czy za granicą różnicy nie robi.
Stary 2014-02-06, 19:44   #799
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
A co jej było. .. lekarze noe wiedzą. .
Podejrzewali astmę potem jakiegoś wirusa ale okropnie było dusila mi się nie mogła się położyć bo oddychać nie mogła. Parę razy aż sina była. Dostaliśmy inhalator (jedna wielka masakra) i antybiotyk i w końcu pomógł ale chwile grozy były.
.
ojeju

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dziś na usg, ale mam tremęęęęę...

A nie nie nie, te pół szklanki to już ugotowanej kaszy jest! Jakbym dała pół szklanki sypkiej, to też bym chyba sama nie zjadła
Czyli wychodzi mi pół, 3/4 szkl. i w tym już są suszone owoce Dziś na śniadanie K. zjadł, właśnie takie 3/4.
I całuski dla Karolka Płakał?
i jak po usg

troszkę popłakał bidulek ale na szczęście dał się utulić i zająć czymś

no i znów mi cytaty poucinało eh

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

a właśnie
Pani fajnie z tym pingwinem

a ja o wakacjach będę myśleć jak Karol polubi jeździć samochodem , na razie tego nieznosi więc nawet nie chcę myśleć o jakimkolwiek jeżdzeniu z nim wystarczą mi codzienne 3 minutowe jazdy

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

i jeszcze prośba

o tutaj
https://www.facebook.com/photo.php?f...2266902&type=1
dodałam swój komentarz. Potrzebuję jak najwięcej polubień komentarza wtedy będę mogła wygrać semestr nauki angielsiego dla Julki
Z góry dziękuję
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:45   #800
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
na szczęście mogłam liczyć na pomoc

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wróciłam do domu i tak na szybko póki pamiętam -karty obrazkowe - zwierzęta wiejskie sztuk 17 . pierwsze słowa sztuk 15 .jak widać róznie .
no to mam: kierunek Empik

Cytat:
ja chciałabym zrobić ciasto bananowe albo marchewkowe.
widzisz. takie proste, a ja bym nie wpadła

Cytat:
Czy ja wam już mówiłam jaki mam zarąbisty wózek?
nawet nie wiesz jak się cieszę

Cytat:
Jeszcze czas mam więc sobie podpatrze co Wy kupujecie najwyżej bo ja jedna z ostatnich jak nie ostatnia urodzinki małemu bede wyprawiać.
dobbrreeee!!!

Cytat:
u nas na tapecie misie
kobiecoooo

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Wózek zarąbisty. Choruję na niego ale cena mnie powala. Może trafię gdzieś fajną używkę
mam używkę i jestem zadowolona.

milcz w spokoju i miłej lektury!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Temperatur się nie obawiam bo i tak pierwsze lato nasze dzieciaczki miały bardzo ciepłe i te temperatury też były bardzo wysokie tak więc czy w Polsce czy za granicą różnicy nie robi.
jeżu, jak sobie przypominam upały to mnie na wymioty zbiera
chłop pewnie też będzie optował za jakimś lotem, ale i tak zdecyduje o tym Torres

dla zainteresowanych na douglas.pl jest dziś -20%. MAC nigdy nie ma takiej przeceny, jeden malutki kliczek, bom na odwyku

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:25   #801
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter o czapeczkach nie pomyślałam:/ale Zosi chciałam nałożyć opaskę z uszkami jak myszka miki
Fajne te rzeczy
Ja myślałam o takim napisie:http://allegro.pl/girlanda-baner-two...866211593.html
kolory pudrowy róż i fiolet-ale napiszę do nich czy nie mogą zrobić na szarym, plus takie kokardki i motylek po środku. Dodatki motylkowe. Tort biały, napis na szaro, różowe motylki jako dekoracja.
Zosi pchacz nie kręci, mnie też średnio bo jest mało stabilny-a Ona napiera czasem całym ciałem. No i próbuje jakieś kroczki samana pewno będą książeczki, może rowerek. Chciałabym też lilou.
Mam nadzieję, że uda isęcoś zrobić z kolorem
Widziałam takowe i jakbym miała dziewczynkę to pewnie też bym się zdecydowała bo są urocze!
No napis fajny taki elegancki no i jaką masz fajną wizję tego
O dzieki za opinię o pchaczu. Myslałam tez o stoliku bo nie ma - na pewno nie bede kupowała tego i tego - chyba nie ma sensu.
Chyba że autko np. Ferrari ale czad!!! http://allegro.pl/jezdzik-pchacz-fer...911415234.html

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Kurczę nie mogę słuchać jak dzieci płaczą. Jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to przed nami była 6-tygodniowa dziewczynka i miała te darmowe szczepienia. Trzy kłucia na jednej wizycie. Trochę to trwało więc kazali nam czekać w tym zabiegowym gdzie ją szczepili. Jak zobaczyłam tą bidulkę i usłyszałam jak płacze to popłakałam się też. Tż stwierdził, że jestem walnięta. No ale nic nie poradzę, że miękkie jajo ze mnie
.
Nie jesteś! Masz dobre serduszko i jesteś wrażliwa
My teraz oglądamy Grę o tron - jest ostro - sceny zabijania. ucinania głów i co najgorsze! - zabijania dzieci Ostatnio jak zabili niemowlaka to się poryczałam po seansie a przecież wiem, że to tylko serial

Cytat:
Demeter fajne te zaproszenia i ozdoby Ja jeszcze nie myślałam o roczku tż stwierdził że zrobimy na ogrodzie u nas no ale nie wiadomo jaka pogoda będzie. Ale napewno zamówimy catering domowy fajnie się sprawdza no i u nas najbliższa rodzina to będzie z nami jakieś 18 osób (dziadkowie i rodzeństwo)
No własnie fajnie by było na zewnatrz, tym bardziej że to impreza pewnie po południu by była - kawa, tort, jakieś przekaski. To już zalezy od pogody.
Jakby nie było będzie bardzo miło - w końcu to pierwsze urodziny naszych bąbelków

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Dobra juz znalazłam prezent dla małego! Kupujemy kolejkę Mula z Ikei
Stary 2014-02-06, 20:35   #802
klementyna1
Zakorzenienie

Heja, nie cytuje, bo nie dam rady z tego, co pamiętam:
PAni przezdolne masz dziecko
Małpka- Moj te zsie budzi kilka razy i nie barzo chce spac w łżóeczku;/ czasem po 4 razy go odkładam, bo wstaje-mimo, ze na rekach mi spał...czasem spi z nami-z mojego lenistwa...je w nocy ok 2 razy do syta a czasem czesciej dla pieszczoty-klka razy ciumkie i zasypia....i ma w dupce zegarek...co noc o 23.00 jest pobudka;p Ale Twójj biega, chodzi,tańczy i bawi sie w berka-nie można mieć wszytskiego;p
AGnjeska- jeju a dopiero co rodziłas;p Zdrówka dla Jasminki
Tasia-czekamy na wiesci z USG
scarlet za zakupy-a gdzie byłsa bo nie czytałam wczesniej....
Byou-mamo ZOsi ŻYczę romantycznego wieczoru z mężem...
I dalej zapomniałam...wybaczcie;*
aaa miałam jeszcze spytać znacie nad Morzem jakies w miare niedrogie kwatery, gdzie mozna z dzieckiem?Na zaraniczne raczej nas nie stac, ale nad morze na 4-5 dni może byz Kacperem pojechał...CHcoiaz mówią,ze nasze morze drogie...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-02-06 o 20:39
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:46   #803
BYou
MBZ♥

Klementyna dziękuję

Demeter, no no no ale fury wyszukałaś
Kolejka fajna
Odkąd jest Zosia nie mogę czytać o krzywdzie dzieciwcześniej tez ale teraz odrazu wyobrażam sobie Ją

Pani dobrze, że mnie takie kosmetyki nie kręcą
Współczuję, że Torres źle znosi upały:/

Oliwka i jak było na reh?
Pomysł z ogrodem fajnyoby tylko pogoda dopisałanasz sąsiad jak jeszcze mieszkaliśmy na wsi 2 wesela swoich dzieci wyprawiał na ogrodzie pd takim wynajętym namiotem z cateringiemnawet jak przyszła burza to zasłonili ściany i było ok

Malpko, nie lubi Karol jeździć?

Achna też tak mam a mój Mąż mówi wtedy:jest zielone-czyli, że mogę łezkę uronić
Miłego czytania

Villga

Anika Mąż się odezwał czy chce dostać lanie po powrocie?

Idę lepić kluski śląskie i trzeć buraczki

Stary 2014-02-06, 20:51   #804
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
świetne! a odporne na zjadanie?
się zobaczy
Cytat:
Na szczęście kolejny był lepszy i już leki zapisał...
.
no nie mogę .dziecko wam się dusi a ona cebule poleca -w łóżeczku
Cytat:

no nie mogę

Do ciasta można zamiast cukru -syrop z agawy . Ja do starszaków miałam normalny tort -taki z obrazkiem dziecięcym chyba .... solenizant jednak nie dostał . Jeszcze nie myślałam co teraz zrobimy .... ale raczej tort taki prawdziwy niet - bo starszaki masy nie lubia ani bitej smietany(ja tez nie) .Jak na razie to przede mna urodziny Niny.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
kiedyś jakoś po skończeniu roczku rozmowa z nią
Julka : mama am
mama- dać kanapeczkę?
J- nie am
m- zupke przygrzać
J- nie am
m- (wiedziałam ze chce mleka ale wymieniłam jeszcze kilka potraw po czym spytałam zrobić mleczka
J- brawo i zaczeła mi bić brawo
moooondra!
Cytat:
no nie wierze ! scarlett i foty próbowałam dojrzeć kogos w odbiciu folii ..ale nic z tego ....
a Z mogłaby się pokazac w tej czapie .... osadzimy czy twarzowa
za zakupy
Cytat:
Do sypania kwiatków kupiłabym mimo braku córki
rozwalasz mnie
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

no skoro siare se robię to juz posty tylko poprawnie polityczne będą i grzeczne

ja dziś niewyspana, wstawał mały, wstawała młoda, mały się obudził o 6, jestem po kawie, przestała działać już przecież nie walne sobie drugiej bo mały będzie chodził po ścianach
ja kawy nie pije jak karmie ...obawiam się właśnie

Stary 2014-02-06, 21:04   #805
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Ja z małą na pewno pojedziemy na tydzień lub dwa do Kołobrzegu i może tż z nami parę dni spędzi. A czy coś/gdzieś jeszcze to nie mam pojęcia z miłą chęcią poleciała bym do Turcji. Temperatur się nie obawiam bo i tak pierwsze lato nasze dzieciaczki miały bardzo ciepłe i te temperatury też były bardzo wysokie tak więc czy w Polsce czy za granicą różnicy nie robi.
No właśnie o tym samym myślałam, że upały już Hania przeżyła i była mniejsza. A tak poza tym to w Egipcie czy Turcji ich się tak bardzo nie odczuwa jak u nas, bo jest inna wilgotność powietrza itd.. Ja nie lubię upałów bo zwykle mi słabo, a w Egipcie czuję się świetnie

Cytat:
u mnie z Egiptem to samo szkoda tylko że nasz instruktor od nurów już nie żyje ...zawsze powtarzał że nam wyszkoli małego bubblemakera...

My w Chorwacji byliśmy samolotem, bo lecieliśmy na południe. No ale wy z Kraka macie bliżej.

Tez się obawiałam o tę rączkę i da się tzn jak gadam przez tele to jedną ręką spoko się prowadzi
Super wiadomość! napalilam się....szukam

Cytat:

dla zainteresowanych na douglas.pl jest dziś -20%. MAC nigdy nie ma takiej przeceny, jeden malutki kliczek, bom na odwyku
se se se se

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:07   #806
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

jestem biorem sie za nadrabianie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:18   #807
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ja wspominam całkiem inaczej - owszem są ubogie miejsca ale jest tez pare zakątków pięknych ,ciekawych . a jedzenie moim zdaniem pyszne . i w turcji i w grecji byliśmy - i było gorąco ale dzieci dają rade - Kuba raz jak byliśmy miał 1,5 roku cos. a potem jeszcze z Ninką -miała 6 mies. i było fajnie.
Cytat:

Cytat:
To chyba tak jest, że dzieci lubią dzieci. Kubuś do mojej kuzynki (14 lat) i swojego kuzyna (8 lat) strasznie się cieszy. Nawet nie muszą nic mówić do niego a on już banana ma na buzi

Poza tym Kubusiowi chyba kolejny ząbek na dole idzie bo ma ostre. Kurcze, przez 9 miesięcy nic a teraz w ciągu 2 tygodni 3 zabki wychodzą. Na szczeście (tfu,tfu) bez większych problemów

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

1. teraz wiadomo dlaczego R ma ciągle banana na buzce
2.za ząbek
3.o jaaaaa obys nie zniszczyła za bardzo włosów
Cytat:

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
samolotem tez można. ( my jak jeszcze nie było autostr. pojechaliśmy do chorwacji z Kubą 8 miesięcznym - w jedną strone 27 godzin ! ciągiem . )
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Cytat:
ja w Grecji (nie licząc wypadu na Kos podczas pobytu w Turcji ) nie byłam bo zawsze coś mnie zniechęcało ale na ten Zakhyntos i Korfu to bym się kopsnęła mimo wszystko. W Turcji byłam dwa razy na początku sierpnia i jak dla mnie spoko a ja upałów nie znoszę, byli nawet ludzie z taką prawie dwulatką i dawała radę

dzieci wszystko zniosą jak jest fajnie - mój 8 mies. Kuba 40 stopni w chorwacji , 6 mies. Ninka upały w Turcji , 1,5 roczny Kuba upały w grecji ....
Stary 2014-02-06, 21:28   #808
oliwka__
Zakorzenienie

Demeter co prawda widzę, że już znalazłaś prezent dla Małego ale ja polecam ten jeździk-pchacz http://www.ceneo.pl/16685895 dużo dzieci się nimi zachwyca u nas wśród rodziny znajomych nie ma dziecka które by tego nie miało i nawet chłopcy prawie 4 letni nimi nadal jeżdżą. A Anielka na jego widok dostaje takiego przyśpieszenia

BYou jaka wizja ja jeszcze nie myślałam
Stary 2014-02-06, 21:32   #809
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter co prawda widzę, że już znalazłaś prezent dla Małego ale ja polecam ten jeździk-pchacz http://www.ceneo.pl/16685895 dużo dzieci się nimi zachwyca u nas wśród rodziny znajomych nie ma dziecka które by tego nie miało i nawet chłopcy prawie 4 letni nimi nadal jeżdżą. A Anielka na jego widok dostaje takiego przyśpieszenia
Dzięki no poza kolejką jeszcze coś dostanie (wszyscy będa mnie pytac co kupić także coś tam jeszcze bedzie trzeba wymyslec).

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
1. teraz wiadomo dlaczego R ma ciągle banana na buzce
2.za ząbek
3.o jaaaaa obys nie zniszczyła za bardzo włosów
Dokładnie!
No oby
Stary 2014-02-06, 21:32   #810
oliwka__
Zakorzenienie

klementyna mojej przyjaciółki siostra ma domki nad morzem i tam jest zrobione pod dzieci bo sami mają dwójkę małych mogę się dowiedzieć bo nigdy nie pamiętam nazwy miejscowości ale coś mi się kojarzy że Gąski. U nas ciocia parę lat temu kupiła pensjonat w Kołobrzegu gdzie wystarczy przejść przez park i jesteś na plaży więc ja kwatery nie szukam :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości