|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Witajcie dziewczynki! Ja dziś u ginekologa byłam. Z dzidzią wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-06 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie umiem się doczekać jutrzejszej wizyty mimo że się stresuję.. ciekawe czy mojego TZ wpuści.
![]() |
#2493 |
Rozeznanie
|
jutro jadę na prenatalne
![]() głowa mi pęka ![]()
#2494 |
Raczkowanie
|
Witajcie towarzyszki.
Dziękuje Wam za słowa otuchy. Podnoszą one bardzo na duchu. Nie obrażajcie się, że nie cytuję ale brak mi sił. Nie nadrobię Was w tym stanie. Lekarze potwierdzili jednak, że jest to kolka nerkowa. Niby nie mam zmian w nerkach ale coś nie chcę mi się wierzyć, po tym jak koleżance z sali nie zauważyli 5mm kamienia w jednej z nerek a w drugiej takiej rureczki (nie pamiętam nazwy) która pomaga odprowadzać mocz i twierdzili, że obie nerki są "czyste". Dlatego mam wątpliwości co do ich diagnozy. Ból jest przerażający. Dostaje antybiotyk, kroplówkę z rozkurczowymi i globulki dopochwowe. Boli mnie głowa ... ale bardziej boli mnie to, że moja dzidzi mieszka w takim kiepskim organizmie i narażam ją na wszystko co najgorsze od początku... krwiak z którym mieszkała tyle czasu, który pękł i doszło do krwawienia....a teraz bakterie w układzie moczowym i grzybica ....kolka nerkowa..... OPADAM Z SIŁ... Tak zazdroszczę tym, które w miarę łagodnie przechodzą ciążę. Dziewczyny nie ma nic wspanialszego od zdrowej ciąży. Można się wtedy spokojnie cieszyć swym stanem bez nerwów i obaw. ![]() humor na minusie
#2495 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam dziś wizytę o 18 ![]()
![]() |
#2496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Do mnie własnie przyszedł kurier i będę testować elektryczny pilnik Scholl ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...k-do-stop.html ale się cieszę ![]()
![]() |
#2497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy tak dobrze wspominam mój, bo poród był łatwy i bez komplikacji? ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- [QUOTE=Tasia34;45002395] Kwiecień ![]() Ja też blisko Wisły, ale w drugim kierunku ![]() Fajnie mieszka się przy Wiśle, szczególnie wiosną i latem. Czuje się jak na wsi, kiedy z lasu przychodzą zwierzątka i ptaszki ćwierkają. Twin-maid zazdroszczę, że nie tyjesz. Mi przeszły mdłości, wrócił apetyt i już mam 1,5 kg na plusie po kilku dniach normalnego jedzenia. Niestety taki mój urok, że muszę się pilnować. Ide dzisiaj pierwszy raz po 2 m-cach wymiotów itp z moją córeczką na basen. Cieszę się, że ona taka duża i samodzielna. I dużo rozumie. Teraz chce jej wynagrodzić ten czas,kiedy nie mialam na nic sil. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam dzis na upragnionym spacerze. PIerwsze wyjscie (nie do lekarza) od miesiaca!! Wow Słonce swiecilo pieknie, wyprzedzaly mnie wszystkie babcie tak sie wlokłam ale i tak cieszylam sie jak glupi do sera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
My dzisiaj mieliśmy szczepienie, na szczęście na razie będzie spokój, te szczepienia mnie wykończą, moja córka już przy badaniu płacze a później to jest horror nikt już nie chciał ze mną chodzić na nie ![]() Teraz biedulka śpi i rączka Ją boli ehh Poza tym zjadłam dziecku chrupki podczytując Was ![]()
![]() |
#2504 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Ja dzis zrobiłam ogórkowa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]()
#2506 |
Rozeznanie
|
bardzo mi przykro....
#2507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-06 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co mówił lekarz? To że się źle czułaś było spowodowane tym że ciąża obumarła, tylko kiedy? Powiedział coś? Jeśli masz jakieś pytania odnośnie zabiegu to możesz pytać tu lub jeśli wolisz na priv Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-02-06 o 15:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-06 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze wam sie uda zobaczysz !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlaczego nas to spotyka tyle jest kobiet co piją pala w ciąży zbijają dzieci to one powinny tak cierpieć a nie matka która pragnie maleństwa ![]() Możesz opisać jak wygląda zabieg tzn wiem że będę miała znieczulenie i w ten sam dzień wyjdę do domu tyle więcej nie byłam wstanie się dowiedzieć ile trwa taki zabieg
![]() |
#2513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś naczytałam się o moim lekarzu na necie, różne opinie hm.. ale też pisały pacjentki o tym że tak jak anafora właśnie miały.. nie wiem od czego to zależy że ten sam lekarz traktuję mnie dobrze a inne mniej interesujące itd. Jeśli dotrwam do 2 trymestru będę musiała pomyśleć o innym lekarzu. Jest takie coś , jak lekarz szpitalny? że jak prowadzisz u niego wiyztę ciążową to później odbiera ci poród? Jejku a ja już się martwię że na wizycie jutrzejszej też może być nie ciekawie ![]()
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-02-06 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze doczekasz swojego maleństwa nie załamuj się, musicie dalej próbować ![]() Zastanawia mnie czemu lekarz nie zlecił Ci dodatkowych badań skoro myślał że coś jest nie tak. Przecież jeśli podejrzewał wadę powinien był Ci o tym powiedzieć a nie czekać czy sytuacja się sama rozwiąże narażając Cię na chodzenie z obumarłym płodem. Rozumiem jak piszesz że czułaś że coś jest nie tak bo takie rzeczy się po prostu wie, znam to uczucie aż za dobrze. Jeśli chodzi o zabieg to lekarz pewnie powiedział żebyś zajadła lekkie śniadanie i koniecznie to zrób, a nawet więcej, zjedź normalne śniadanie. Po przyjęciu na oddział dostaniesz globulki dopochwowe które z reguły najszybciej działają po południu. Zaczniesz krwawić i będzie Cię bolał brzuch. By można było zrobić zabieg musisz naprawdę mocno krwawić, a ja osobiście nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem (a znam wiele dziewczyn które miały zabieg, a inne spotkałam na oddziale) żeby ktoś wyszedł w tyn sam dzień, 24h to minimum w szpitalu np w Wolsztynie. Jak już wiesz zabieg jest robiony pod całkowitym znieczuleniem i kompletnie nic nie boli, po ok 15-20 min jesteś już na sali. Po zabiegu dostajesz dwa tygodnie zwolnienia. Może to głupio zabrzmi ale najbardziej pamiętam ten głód przed pierwszym zabiegiem. Z nerwów nic w domu nie zjadłam, a w szpitalu dostałam na obiad zupy w filiżance, a zabieg miałam po 24h Jeśli coś jeszcze chcesz wiedzieć a ja zapomniałam napisać to śmiało pisz. Koniecznie kup sobie duże podpaski, weź sporo bielizny na zmianę i najlepiej koszule nocne. Zbierz też wodę bo mi za każdym razem kazano dużo pić. Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-02-06 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po 2 godzinach po zabiegu dostalam wypis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Łącze sie z tobą w bólu , trzymaj sie ![]() dziewczyny odechciało mi sie cytować, taka informacja wstrząsnęła mną, bo myślałam, ze już żadną nic takiego nie spotka ![]() gratuluję udanych wizyt i dużych maluszków ![]() i za następne wizyty ![]() ![]() ja też mam prenatalne za tydzień w piątek (14.02) - mam nadzieje, ze bedą udane walentynki ![]()
![]() |
#2519 |
Zadomowienie
|
A mnie po tej informacji anaforki bardzo smutno jest i zaczynam sie martwic o siebie, wiem ze nie powinnam myslec o przykrych i takich rzeczach no ale to moja pierwsza ciaza i przy pierwszych staraniach nam sie udalo.. to tak za pieknie to wszystko wyglada. Jutro po wizycie zaraz do was zajrze i wszystko napisze ...
![]() |
#2520 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie ze bedzie inaczej byc nie moze. Cytat:
Jest mi przykro bardzo . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.