Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 16:09   #3211
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Będę zamawiała termoopakowanie do butelek i cumle i akurat ten sprzedawca ma też te kubki lovi 360 i zastanawiam się, jaką pojemność wziąć? 210 ml, 250ml czy 350ml? Poradzicie? Myślałam o 250ml. Bo 350 wydaje mi się za duże.
my mamy 250ml i wydaje mi się akurat, 350ml to już duży i przez to może być za ciężki

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
i zapomniałam gratulacje dla małych terrorystów ząbków, że wychodzą oby jak najbardziej bezobjawowo wychodziły
u nas ani widu ani słychu i pewnie jeszcze się długo zejdzie bo Oliwce pierwszy wyszedł jak miała 9,5 miesiąca i był to koszmar na szczeście jednej nocy ale chyba jej do końca życia nie zapomnimy i to tak z wigilii na BN
ja też się jeszcze nie spodziewałam, bo Dawidowi wyszedł jak miał 6,5 miesiąca akurat było to 1 listopada a młody miał wtedy trzydniówkę i nawet nie wiedziałam, że ząb idzie, bo i tak marudził przy gorączce

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Aha i tak jeszcze zauważyłam, że to czy dziecko przesypia całą noc, to też kwestia ustalenia co kto przez to rozumie. Moja mama np utrzymuje, że Julek przecież przesypia całe noce. Jak się wybudzi to po pobujaniu/napojeniu/nakarmieniu szybko zasypia (ostatnio np. uwijam się w 10 minut). A dla mnie to, że muszę zainterweniować - bo po 5 minutach od wybudzenia zaczyna się ryk - już decyduje o tym, że nie uważam, że noc jest przespana.

Może ktoś wychodzi z takiego założenia jak moja mama.
ja uważam tak samo jak Ty - jeśli obudzi się i wymaga jakieś interwencji nakarmienia, pobujania czy napojenia to już noc nieprzespana

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
No a teraz się przywitam - dzień dobry! Ledwo co żyję... boli mnie brzuch, ząb mnie boli, pół twarzy mam spuchnięte, jestem niewyspana, nad ranem nawet nie słyszałam jak Szymek płacze (TŻ będąc w kuchni usłyszał i przyszedł). Od wczoraj ciągłe jazdy z Szymusiem. Każde usypianie to jeden wielki krzyk, przy cycu się wyrywa, a jak zaśnie to śpi strasznie niespokojnie i co chwilę się wybudza. No i tak jak po pierwszym spotkaniu u rehabilitantki było super, w domu ładnie z nami ćwiczył, to teraz się buntuje, wygina do tyłu, marudzi i płacze, ewidentnie mu się nie podoba i na siłę chce przyjąć pozycję dla siebie wygodną (czyli głowę lekko odgiąć do tyłu), a nie tą nad którą mamy pracować. Ajjj...wymiękam
kurcze współczuję i akurat wiem co to ból zęba, ubiegłej nocy to już w końcu powiedziałam, że wolałabym kolejny raz rodzić
u nas tak samo bunt przy ćwiczeniach

Powoli nadrabiam, jeszcze tylko 15 stron zostało

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:12   #3212
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

hej

my dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko jest super już nie mamy pieluszkować kolanka też są już ok wiec się ciesze w weekend była u nas ciocia położna wiec moja malutka wazy 6 kg :P pulpecik nasz i jedziemy do neurologa jednak czekam jeszcze na termin kiedy dokładnie bo ciocia mi załatwi darmową wizyte lepiej sprawdzić co i jak u malutkiej
Stary 2014-02-06, 16:12   #3213
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
owoce z bobovity niemaja chyba dodatków zadnych, za to gerber no gruszki : gruszki (częściowo zagęszczone ) witamina c czyli zuo moze się kryc pod tym "częściowo zagęszczone" tak?
może cholera wie czym to zagęszczają, nawet jeśli w miarę nieszkodliwym sokiem z koncentratu to moim zdaniem, warto wybrać produkt, gdzie jest najwięcej owoców, warzyw
siostra kupiłą jakiś słoiczek, no ale Ona nie czyta składów jarzynki z bobovity włąśnie z jakimiś zapychaczami, jak dla mnie bez sensu, lepiej wybrać coś z więszką zawartościa
woda, marchew 28,5%, ziamniak 17%, por 2,5%, olej rzepakowy i reszta skrobi
Stary 2014-02-06, 16:17   #3214
matallewar
Zakorzenienie

tak piszecie o tych słoiczkach, a ja Wam powiem, że fajnie, jak cokolwiek po 4 miesiącu da się kupić ja mam problem z tym, tylko w większych sklepach są, a nie chcę do takich z En jeździć... Poza tym nie wiem, czy ta skrobia pszenna bezglutenowa taka zła, skrobia też jest ważna w diecie, a przecież większość daje kaszki bezglutenowe, to niewiele się to różni, zapychacz no. Tak samo, jak dorośli jedzą makaron, ziemniaki czy ryż. To też zapychacz

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:17   #3215
Aaamelkaa
Zakorzenienie

z ciekawości popędziłam do szafki gdzie mam gerbera suszone śliwki
skład: 28%śliwki,woda

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:23   #3216
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
tak piszecie o tych słoiczkach, a ja Wam powiem, że fajnie, jak cokolwiek po 4 miesiącu da się kupić ja mam problem z tym, tylko w większych sklepach są, a nie chcę do takich z En jeździć... Poza tym nie wiem, czy ta skrobia pszenna bezglutenowa taka zła, skrobia też jest ważna w diecie, a przecież większość daje kaszki bezglutenowe, to niewiele się to różni, zapychacz no. Tak samo, jak dorośli jedzą makaron, ziemniaki czy ryż. To też zapychacz
a u Ciebie w lidlu niema? teraz Hipp wstawia doLidla u Was pewnie wykupione bo osiedle gdzie większość z małymi dziećmi

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
z ciekawości popędziłam do szafki gdzie mam gerbera suszone śliwki
skład: 28%śliwki,woda
Stary 2014-02-06, 16:24   #3217
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

chyba sama zjem
bo wychodzi na to ze to prawie jak kompot ...

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-02-06, 16:25   #3218
passion80
Zakorzenienie

za cenę słoiczka, wcale niemałą,wolę jednak same, większość warzyw, owoców zapychacz zdążę dać, tym bardziej jak na noc dostaje kleik a na śniadanie kaszkę na razie później wiadomo, do obiadów będę dawać i kasze
Stary 2014-02-06, 16:27   #3219
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

ja uważam tak samo jak Ty - jeśli obudzi się i wymaga jakieś interwencji nakarmienia, pobujania czy napojenia to już noc nieprzespana
e to ja przespalam 5 nocy odkąd Filip się urodził bo przeważnie raz się budzi na jedzenie/ picie obojętne byle mokre i śpi dalej
Stary 2014-02-06, 16:28   #3220
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

chyba sama zjem
droga ta woda
nic się nei stanie jak dasz, nic złego w tym nie ma, no oprócz naciągania na kasę
Stary 2014-02-06, 16:32   #3221
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
droga ta woda
nic się nei stanie jak dasz, nic złego w tym nie ma, no oprócz naciągania na kasę
no nie ma ,tyle ze sporo tej wody
jak Małemu zasmakują to następnym razem kupię bobovity
a i na szczęście nie taka droga bo z promocji Auchan, słoiczek wyszedł za 1,35

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-02-06 o 16:33
Stary 2014-02-06, 16:33   #3222
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

chyba sama zjem
Cytat:
droga ta woda
przynajmniej niema cukru
Stary 2014-02-06, 16:33   #3223
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja też jeszcze nie ma

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Moja też jeszcze nie ma dzisiaj sprawdzałam łyżeczką i ciszaaaaaaaa
Stary 2014-02-06, 16:34   #3224
your Angel
czyli Endżi

Wiecie co, te słoiczkowe śliwki to albo z wodą, albo z cukrem, bo sam zmielony owoc kwaśny masakrycznie. Chyba malucha by wykręciło.

Ja byłam z wózkiem w kaufie, ale to była błyskawiczna akcja. Też nie lubię z wózkiem po markecie.
Stary 2014-02-06, 16:36   #3225
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co te słoiczkowe śliwki to albo z wodą, albo z cukrem, bo sam zmielony owoc kwaśny masakrycznie. Chyba malucha by wykręciło.

Ja byłam z wózkiem w kaufie, ale to była błyskawiczna akcja. Też nie lubię z wózkiem po markecie.
ja ostatnio stwierdziłam, że zakupy przez internet będę robić, ale.... cóż wtedy całkiem zdziczeje.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:36   #3226
your Angel
czyli Endżi

Do kiedy ta słoiczkowa promo w Auchan?

/edit

Bu, do dzisiaj.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-06 o 16:51
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:38   #3227
passion80
Zakorzenienie

Amelka, za tę cenę można wybaczyć
chyba dzisiaj wypróbujemy śliwkę kupiłam na problemy z kupą, ale po stałych pokarmach żadnych problemów nei mamy, dzisiaj były nawet 3, chyba dopiero 2 raz tak nam się zdarzyło
Stary 2014-02-06, 16:39   #3228
tassia
Zakorzenienie

witam sie z silowni. najlepszy sposob na nadrabianie to orbitrek wiec startuje
50minut + 20cwiczenia+30basen
mam w planie dogonic matal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:41   #3229
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka, za tę cenę można wybaczyć
chyba dzisiaj wypróbujemy śliwkę kupiłam na problemy z kupą, ale po stałych pokarmach żadnych problemów nei mamy, dzisiaj były nawet 3, chyba dopiero 2 raz tak nam się zdarzyło
no u nas wczoraj były trzy, a dzisiaj ani jednej.

Dziecko tańczy break danca na kocu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:45   #3230
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Moja też jeszcze nie ma dzisiaj sprawdzałam łyżeczką i ciszaaaaaaaa
Hehe,ja macalam palcem,ale nie wyczuwam żadnego zgrubienia.Podobno wychodzenie zębów dziedziczy sie po rodzicach,więc jeśli to prawda to Helence zęby będą wychodzić koło dziewiątego miesiąca

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no u nas wczoraj były trzy, a dzisiaj ani jednej.

Dziecko tańczy break danca na kocu.
Moja tez tak robi,jak tatuś ją gila po boczkach

Stary 2014-02-06, 16:49   #3231
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a! ja Wam wczoraj nie pisałam, ale Miki skończył 5 miesięcy
gratulacje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Byliśmy u tatusia w pracy i mój były ten z którym byłam 6 lat znów przyjechał do roboty, podchodzi do wózka i pyta czy może zobaczyć szkraba, ja mówię, że pewnie. Popatrzył i powiedział, że śliczny jak mama po ciąży.... Dobrze, że TŻ nie słyszał...
miliusi i może szkoda że tż nie słyszał

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej

my dzisiaj byliśmy na usg bioderek i wszystko jest super już nie mamy pieluszkować kolanka też są już ok wiec się ciesze w weekend była u nas ciocia położna wiec moja malutka wazy 6 kg :P pulpecik nasz i jedziemy do neurologa jednak czekam jeszcze na termin kiedy dokładnie bo ciocia mi załatwi darmową wizyte lepiej sprawdzić co i jak u malutkiej
za bioderka i wagę

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nasz watek jest jak telenowela, opuścisz jeden odcinek i już nie wiadomo o co chodzi
dobrze powiedziane naprawdę lecicie jak burza

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

no wole sobie nie wkrecac ciazy dlatego testu wciaz nie kupilam bo sie boje dziewczyny po jakim czasie dostalyscie okres?
teraz jeszcze nie dostałam, a poprzednio po 5 miesiącach

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Mojej mamy siostra ma w tym roku 41 lat. od 17 starala sie o dzidziusia. miala 8 zabiegow in vitro i nic az tu w listopadzie wyjechala z mezem nad morze i zaliczyli wpade niesamowite oby tylko szczesliwie donosila
rzeczywiście niesamowite już na pewno całkiem stracili nadzieję a tu taka niespodzianka

Cytat:
A i jeszcze chciałam napisać, że młodzi rodzice (chłopak ze strony tż) mają 3-tygodniowego synka kp i już podają mu do picia wodę z cukrem Jak tż im powiedział, że to nie jest dobry pomysł to teściowa i teść się burzyli, że kiedyś się tak robiło i oni też tak pili. Tż im tylko pojechał, że "no tak, ok i pokażcie jakie macie zęby"
Oboje mają paradontozę i utrzymują, że to genetyczne więc to nie ich wina (a zebów nie myją)
o jaaa

Cytat:
e to ja przespalam 5 nocy odkąd Filip się urodził bo przeważnie raz się budzi na jedzenie/ picie obojętne byle mokre i śpi dalej
to i tak nieźle
u nas było dawno temu 5 takich nocy, że spał od 21 do 5, ale godzina 5 to dla mnie jeszcze noc, więc nie wiem czy liczyć że przespane czy nieprzespane

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:50   #3232
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
zalogowałam sie i tam w połowie strony po lewej "moj profil" i dalej mam 5 wizyt i 26 dni, ostatnio było 35 dni, a w miedzy czasie byłam 2 razy po mleko liczba wizyt się nie zmieniła

Filip własnie zjadł sliwke z Hippa skład śliwki 50 %, woda, cukier, grysik ryzowy, skrobia ryzowa, wit c pytam jak życ?
zostały mi generalnie 4 sloiczki i sie zastanawiam czy kupować jeżeli tak to jakiej firmy no mam jeszcze zamrożona dynie, dynie z ziemniakiem, zupe mady by mama królik, marchewka, kalafior, ziemniak, dynia na szczęscie to je ze smakiem...
pytasz o sliwki?to bobovita ma sliwki generalnie prawie 100% jedynie chyba z dodatkiem wit c.
a jak zyc? nie dawac poprostu

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore dlugo sie staraly

Jak ogarnialyscie w tym czasie branie lekow?Tylko takie co w ciazy mozna?Chcialabym wziac aspiryne ba mam goraczke , a paracetamol za bardzo nie pomogl...Nie wiem czy to dobry pomysl
jak cos moze byc na rzeczy to ja bym nie brala.

Cytat:

chyba sama zjem
bez przesady, pamietaj ze sliwka dziala mega na kupsko, wiec dobrze ze jest rozcienczona, bo nie nadazala bys ze zmiana pieluch

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hehe,ja macalam palcem,ale nie wyczuwam żadnego zgrubienia.Podobno wychodzenie zębów dziedziczy sie po rodzicach,więc jeśli to prawda to Helence zęby będą wychodzić koło dziewiątego miesiąca

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Moja tez tak robi,jak tatuś ją gila po boczkach

hmmm roznie bywa. ja osobiscie mialam 12 miesiecy jak mi zaczely wychodzic zeby, generalnie wszystkie na raz Blanka pierwszego zeba miala na 8 miesiecy, u Amelki myslalam ze sie zapowiada, ale chyba jednak nie. wg mnie dobrze, im pozniej tym lepiej.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:56   #3233
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry, młoda obudziła się 3:30 i zaczęła dzień obudziła się, żeby zjeść? Super, tylko czemu ona nie może potem normalnie iść spać, tylko gada i chce się bawić przez 2 h?? ;
o jejku

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

A odnosnie diagnozy - jak w rawie bylam na prywatnej wizycie u rehabilitantki, babka chciala malego skierowac na komisje orzekajaca o stopniu niepelnosprawnosci, zeby mial darmowa rehabilitacje. na szczescie stwierdzila, ze maly jest na to zbyt zdrowy wole placic niz by moje dziecko mialo orzeczona niepelnosprawnosc
to wymyśliła a lekarka

Cytat:
Papugo, no tak, wymagający... Ale mam doła konkretnego, bo istnieje realna szansa, że popsułam spanie mojego dziecka
Budzi się właśnie książkowo co 2 godziny. Może jakbym nie reagowała to by usypiał sam Ale kurczę tak sobie wspominam jego pierwsze miesiące, okropnie niespokojnie spał, nawet tych 2 godzin nie przekimał. Albo w szpitalu w nocy go budzili zastrzykami. No i jak tu nie reagować, nie lulać, nie przystawić do cyca ?

Jeszcze wyczytałam, że dzieci mające problem ze snem (kolejne pytanie - czy u Julka to już problem czy jednak nie powód do niepokoju?) są potem bardziej agresywne, bardziej podatne na depresje. No coś strasznego. Ryczeć mi się chce
Masakrę mam w głowie
Endżi wyluzuj trochę bo oszalejesz

Cytat:

Dzisiaj wpadłam na to jak pachnie moje dziecko Jak talerz ciepłych zacierek Tj takiej zupy mlecznej z kluseczkami - jakby ktoś nie wiedział Do zjedzenia
zaciereczki mniammm jak ja dawno nie jadłam

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Hello

Nie wiem jakim cudem jestem wyspana bo nie dość ze mnie rozlozylo, poszłam spac o 2 to jeszcze Amelka dwa razy sie budzila z syrena dobrze ze zasypia momentalnie po jedzeniu.
Jeszcze Blanka chora wiec w domu zostaje. Amela tez dalej smarcze :/
Nic mi sie nie chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zdrówka laski

Cytat:
A i jeszcze chciałam napisać, że młodzi rodzice (chłopak ze strony tż) mają 3-tygodniowego synka kp i już podają mu do picia wodę z cukrem Jak tż im powiedział, że to nie jest dobry pomysł to teściowa i teść się burzyli, że kiedyś się tak robiło i oni też tak pili. Tż im tylko pojechał, że "no tak, ok i pokażcie jakie macie zęby"
Oboje mają paradontozę i utrzymują, że to genetyczne więc to nie ich wina (a zebów nie myją)
ale syfki... bleee

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Little_spark co do czapek to mam tą sama schize dlatego ich nie wiaze... jak Maciej lezy w foteliku to czasem sie zsuwa głowa niżej, a czapka na drodze tarcia zostaje wyzej... wczoraj jak wracałam autem do domu (tesciowa ubierała Macka ) to zatrzymalam sie na przystanku zeby sprawdzic czy mu czapki nie zawiazała
tez jestem zeschizowana
Ja ja tez sprawdzam czy oddycha mi dziecko
anutka ja z plecami mam mega problem, czekam teraz na wyniki rezonansu... jak karmisz piersia to nie wiele mozesz sobie pomoc oprocz cwiczen, zakladania taśm (kinezjotaping); materac, masaz
mnie uratował dobry materac termooaktywny czy jakos tak

ahhh a jak nie paliłas po proodzie to nie zaczynaj:P

Snow the Little gym... idea z USA, w Polsce jest w Krakowie, Szczecinie i Warszawie... skakalismy na piłkach, chodzilismy raczkami po równoważni i róznych drabinkach (przygotowanie do raczkowania); tanczylismy w róznych pozycjach z dziecmi, czołgalismy sie, turlikalismy z dzieckiem; Maciek lezal na brzuchu na pochylni ...raz glowa w gore raz glowa w dół... wsyztsko jest kolorowe, piekne...dzwoneczki, muzyka, uderzanie paleczkami o siebie itp.
ale super miejsce
kiedy będą wyniki rezonansu?

Cytat:
Hej
Michaś kończy dziś 4 miesiące
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a! ja Wam wczoraj nie pisałam, ale Miki skończył 5 miesięcy
klask i:
Stary 2014-02-06, 16:56   #3234
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pytasz o sliwki?to bobovita ma sliwki generalnie prawie 100% jedynie chyba z dodatkiem wit c.
a jak zyc? nie dawac poprostu

jak cos moze byc na rzeczy to ja bym nie brala.

bez przesady, pamietaj ze sliwka dziala mega na kupsko, wiec dobrze ze jest rozcienczona, bo nie nadazala bys ze zmiana pieluch

hmmm roznie bywa. ja osobiscie mialam 12 miesiecy jak mi zaczely wychodzic zeby, generalnie wszystkie na raz Blanka pierwszego zeba miala na 8 miesiecy, u Amelki myslalam ze sie zapowiada, ale chyba jednak nie. wg mnie dobrze, im pozniej tym lepiej.
Też tak uważam,zęby są mocniejsze,jak później wychodzą

Stary 2014-02-06, 16:59   #3235
Asiek84
Wtajemniczenie

nadrobione ufff

byłam dzisiaj w robocie chciałam pogadać z kierowniczką główną, ale nie było jej w pokoju wyszła na 1,5 godziny na spotkanie z szefem, nie czekałam, jutro się kulnę, bo mi Jakub wniosek na świetlicę przyniósł i mi pieczątka potrzebna

i w Reserved byłam i z sukienką wyszłam
Stary 2014-02-06, 17:10   #3236
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy moje starsze dziecko kiedyś zasnie????? Od 1,5 godziny go usypiam, nie daje rady mój czas dla siebie?? NIE MA. O 5 Elena wstaje, o 22 zasypia Eda. Tz i tak wraca po 23. Co to za życie do tego oboje wyja... wyja rano, potem Eda jest w przedszkolu, to En wyje sama (ostatnio przechodzi samą siebie), a potem odbieram Ede i wyja razem. Z zasnieciem problem, jedno budzi drugie i na zmianę potrzebuję drugiego rodzica, bo posiadanie dwójki dzieci to nie jest zajęcie dla jednego człowieka

I to nie wszystko, ale o reszcie nie chce po prostu pisać
przykro mi bardzo Ci współczuje.. wiem jak ważna jest pomoc drugiego człowieka nawet przy jednym dziecku a co dopiero przy dwójce!

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

ehh bola mnie żeby :/ boje się isc do dentysty bo bez znieczulenia nie dam sobie wiercic w zębach a przy kp chyba nie można znieczulenia /

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Dziękujemy kochane strasznie mnie to ucieszylo

Hm chyba nadszedł ten moment o którym Wam pisałam że sama musze do tego dojść że trzeba to zakończyć i zwinąć manatki... Wiedziałam że tak się stanie było to tylko kwestia czasu ale i tak jakoś ch..... Owo mi ;/ oby tylko nic mi się nie poprzestawialo w głowie
przykro mi ale trzymam mocne
Stary 2014-02-06, 17:16   #3237
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, te słoiczkowe śliwki to albo z wodą, albo z cukrem, bo sam zmielony owoc kwaśny masakrycznie. Chyba malucha by wykręciło.
.
ale halo halo te owoce słoiczkowe nie są surowe
Stary 2014-02-06, 17:21   #3238
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny w Uk rejestrowałam się na stronie Bebivita(ich produkty kupić można w Aldim) i dziś dostałam łyżeczkę

Stary 2014-02-06, 17:23   #3239
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

Endżi wyluzuj trochę bo oszalejesz
No wiem
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

i w Reserved byłam i z sukienką wyszłam
poka poka

Cytat:
ale halo halo te owoce słoiczkowe nie są surowe
No ofkors Ja się sugeruję domowym dżemem mojej mamy. Bez cukru robi i kwasidło jest niesamowite. Super do słodkich gofrów
Stary 2014-02-06, 17:26   #3240
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a u Ciebie w lidlu niema? teraz Hipp wstawia doLidla u Was pewnie wykupione bo osiedle gdzie większość z małymi dziećmi

Ta, po 6 i 9 mcu są

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości