|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Mogę być pierwszą klientką .Przecudownie Ci to wyszło!!! Zazdroszczę Ci tak sprawnej ręki
|
|
#3182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
U mojej koleżanki tak było. I dla mnie było to ok. Cytat:
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Atomówka, no ja wiem... ale zawsze jest taki niedosyt.... to jest tak jak ma sie ochote na lody truskawkowe i czekoladowe jednocześnie, a kupić możesz tylko jeden smak
Cytat:
klientki to jest akurat to czego najbardziej potrzebuje
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Hej
pobieżnie przeczytałam ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego... Tak sie dzisiaj zastanawiałam nad tzw "zmówinami" kiedy tak na prawde jest na to najlepszy czas? kiedy Wy poznawałyście rodziców z przyszłymi teściami? nie ukrywam, że sie troche obawiam tego spotkania bo ojciec mojego Tż jest specyficzny...
|
#3185 | |||
|
Zakorzenienie
|
annic cześć!
bierzemy ślub tego samego dnia ![]() My mamy rocznię 17 maja - w tym roku to akurat sobota zaręczyny były 17 maja w ubiegłym roku więc wszystko by idealnie pasowało ale stwierdziliśmy, że rok na przygotowania nam nie starczy no i lament mojej Mamy - :w maju ślub..." blablabla i została złota (oby ) polska jesień ![]() Cytat:
![]() swiat_katarzyny ten make up ma wszystkie pod sobą ![]() Atomoowka gratuluję zakupów, pończochy muszą być ekstra i ta cena ![]() Cytat:
Cytat:
Dotka90 gratki za obrączki, na jakie się zdecydowaliście?
|
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Super! Gratki!
![]() Cytat:
Pierwsze spotkanie moich rodziców z mamą TŻ spontanicznie wynikło w Szczepana, rewizyta podczas której wypili brudzia była w niedzielę
|
|
#3187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() enzunio Ale świetna ta sukienka! Pokaż koniecznie jak wygląda na żywo jak dojdzie do Ciebie! antonina_bielska Szczęka opada! Jak można komuś tak powiedzieć. Współczuję Ci bardzo. swiat_katarzyny Ale super! Maluj się sama jest idealnie ![]() Szkoda, że nie mieszkasz gdzieś bliżej mnie positive rebel Bardzo ładna ta z wiankiem Jak pasuje Ci do sukni i stylizacji to ją bierz Kiedyś było tak, że PM zawsze miała wianek, bo to był ostatni jaki mogła założyć, jako mężatka nie wypadało. Także, ostatnia okazja w życiu!![]() Gadałam z narzeczonym jeszcze. On mówi, że lepiej jej nie zapraszać z kimś, bo naprawdę wiemy, że nikogo nie ma. Zapraszamy naprawdę jej rodziców, a poza tym znamy jej znajomych i ich nie zapraszamy to tak głupio by było potem, czemu ona dostała zapro, a inni nie. Mam nadzieję, że rodzice się nie obrażą i przyjdą. :P Cytat:
Ale kupiłam z ekspozycji, więc de facto moja suknia już na mnie czeka, tylko musi być zmniejszona i dopasowana na mnie.
|
||
|
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak mama się dowiedziała jaka mi się podoba to natychmiast zaczęło się stękanie, że czemu taka
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było sztywnoooo, rodzice TŻ są starsi i inni od moich - moi młodzi, lubią się jeszcze pobawić więc jakoś wspólnego języka nie złapali
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie jakoś się wcześniej też widzieli, bo z Tż z tej samej klasy licealnej jesteśmy (ploty na wywiadówkach przy jednej ławce - nasze mamy).mojakaren - ja z kolei marzyłam zawsze o maju, no ale rocznica wypadła w sobotę. też liczę na ładną jesień rodzice przedstawiają mi apokaliptyczne wizje deszczu i wszechobecnego zimna. Planujesz mieć coś na siebie w razie chłodu czy idziesz na spontan i optymistyczną wizję 20 stopni jak w ubiegłym roku?
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowie byli u moich rodziców od godz 16 do 22 i cały czas rozmawiali, śmiali się. Później była rewizyta - również bardzo udana
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() moja mama co prawda zna sie juz z rodzicami Tz, a tata nie. i na sobote wieczorem sie umowili na zmówiny . jutro robię salatkę i pieczemy kremówke
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mi powiedziała, że na mnie to się jeszcze naprzygląda ![]() Dobrze, że piszesz o butach na platformie podczas pierwszego tańca. Ja wprawdzie nie mam platformy, tylko normalną podeszwę, ale fakt faktem, zbyt giętka to ona nie jest... Cytat:
Super! Ja się właśnie zastanawiam nad kolorem pończoch... Chyba też wezmę jakieś beżowe, bo średnio widzę moje buty na białych pończochach. Aaaaj, moja świadkowa już na bank przyjeżdża na mój panieński ![]() Nie mogę się doczekać, bo jeszcze nigdy u mnie nie była
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
|
|
|
#3194 | |
|
Konto usunięte
|
jakie?![]() Cytat:
I nie było rewizyty
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-02-06 o 20:35 |
|
|
|
|
#3195 |
|
Erudycja
|
widzialam ze przewinął sie temat zapraszania "niechcianego" rodzeństwa. Tez mam to nieszczescie, ze mam w rodzinie osoby, ktorych nie chcemy na weselu. I w zasadzie na 4 osoby z tej zgrai, tylko jedna dostanie zaproszenie, ale nie zdziwie się jak nie przyjdzie
na weselu beda tej osoby niedoszli teściowie wiec mysle ze to moze przesadzic sprawe
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już szukałam prognoza bardzo dłuuuuuuuuuuuugo terminowych, ale chyba jeszcze nic nie ma ![]() a tak na serio to ja kupuję futrzaną etolę na ramiona
|
|
#3197 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę się:
jak zaczynałam liczyć dni do ślubu to było ich 340. A teraz już tylko 79. |
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
było nawet sympatycznie, chociaż nasi rodzice znają się z widzenia od dobrych kilku lat Tak czy siak - trzeba przez to przejść!Enzunio, piękna suknia! Możesz zdradzić jaka to firma z Zalando? Kiedyś zainspirowałam się tam podobną, a teraz nie mogę jej znaleźć ![]() Odnośnie siadania przy stole PM, to u nas jest zwyczaj, że młodzi siedzą ze świadkami i najbliższymi znajomymi. Rodzice siedzą przy osobnych stołach z rodzinami (chrzestnymi, ciotkami, dziadkami etc.). Siadanie z rodzicami widziałam w woj. podkarpackim ![]() Ktoś (przepraszam, ale nie mogę znaleźć tego posta) wklejał link do filmiku z kolczykami z Novia Blanca. Właśnie do mnie takie same przyszły z chińskiego "allegro" , są nieziemskie
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- moje też są z chinskiego allegro i nie wieją tandetą o ktore chociaż chodzi?
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od tamtego czasu kilka razy już się spotykali ![]() enzunio koniecznie wstaw zdjęcia jak przyjdzie ![]() Ps. czy ktoś Ci kiedyś nakopał? Jakie znowu krótkie i grube?świat_katarzyny boski makijaż jakbym potrafiła sama tak się umalować nie szukałabym makijażystki Masz dziewczyno fach w rękach ![]() Wstawiam poniżej zdjęcia katalogowe sukni i jedno na mnie Zdjęcia w klubie
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-02-07 o 15:23 |
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Świat Katarzyny, właśnie to są chyba takie jak Twoje - Ty mi linka podesłałaś, bardzo Ci dziękuję Kolczyki zostawiłam w pracy, ale jutro zrobię zdjęcie i wstawię !! Moja opinia o kolczykach jest taka: od spodu są fatalne (sam plastik i te dziwne zapięcia), z przodu to coś co jest przy uchu jest średnie - z bliska widać że to taka tandeta z plastiku. Ale z daleka efekt jest jak najbardziej OK i chyba je zostawię, bo nic innego lepszego nie znajdę. Na codzień nie noszę sztucznej biżuterii, więc może stąd troszeczkę dylemat Ale myślę, że do mojej ultra prostek kiecki a'la Noemi Anna Kara będą pasować jak ulał (chyba )Pytałam jubilera czy by nie zrobił takich ze srebra, ale powiedział że będą bardzo ciężkie, a mi nawet w tych plastikach uszy się robią jak w afrykańskim plemieniu ![]() Teraz zamówię sobie grzebyk Co myślicie o takim? http://www.aliexpress.com/store/prod...402933972.html |
||
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niby było ok ale też jakoś tak.. z resztą dorośli są no kochać się nie muszą, znać się znają teraz niech robią co chcą my z tż się nie mieszamy do nich. u nas zapoznanie było drugiego dnia świąt. niby jakaś rewizyta w planach jest ale jakoś nie mamy ochoty brać w niej udziału
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja daje sobie dwie rece uciać ze moje są z metalu sama juz głupiałam ja tam za 47 zł jestem super zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
i dziękuje ciesze się, ze mnie utwierdzilyscie w tym, że dobrze robie
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
anka1897 w swojej sukni wyglądasz 10x lepiej jak modelka, słowo! dobrze zrobiłaś
![]() Cytat:
![]() grzebyk super, też myślę nad podobnym, tylko nie wiem jeszcze czy bym go użyła ![]() Cytat:
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Obrączki to te: Tylko całe w białym złocie, moja bez kamyczków ![]() TŻtowa 6mm, moja 5mm. Złota okazało się ostatecznie, że mamy 19,18g więc całkiem sporo |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie macie pomysły na walentynki? ja chyba zrobię kartkę, napiszę tam osobiste życzenia i zrobię uroczystą kolację z deserem i szampanem, a na koniec ubiorę się w bieliznę i
nie mam za bardzo pieniędzy na prezenty materialne
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grzebyk bardzo ładny
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

.

klask i:

Jakie znowu krótkie i grube?