|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż do mojego jej brakuje Jeżeli faktycznie nie ufasz diabetologowi to idź na tą kontrolę do gina, będziesz wiedziała co i jak Czyli u Ciebie też tak na prawdę nie wiadomo czy będzie cc czy będzie czekanie na naturalny rozwój sytuacji.... Oj, to przepraszam Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę Zęby myte
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-02-06 o 20:49 |
||||
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
położna na sr wczoraj mówiła o diecie matki karmiącej i była za normalnym życiem i żadnym głupim wciskaniem sobie tylko gotowanego mięska (kocham ją!
) Mówiła że wszystko w granicach rozsądku, ale napić się lampeczkę winka można czy piwka trochę czy szampanka |
|
|
|
#4683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
koziemleko dzięki za inspiracje - jutro duszę gołębie ![]() i zrobię drożdżowe placuszki, a co
|
||
|
|
|
#4684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze sie jeszcze obroci miednicowo ![]() no to jutro so sklepu bo brokuly i wcinac a nie tylko na nie patrzec Cytat:
no to wyglada na to, ze marzenia sie spelniaja Cytat:
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
widzę, że dziś dzień ciekawych i dobrych wieści
![]() Ela87 wyskoczyłaś przed szereg ![]() lutien za dobre wieści, cieszę się, że leżenie pomogło i wszystko w normie![]() agunia4ever 04.04.2014 super data ![]() teQiba nie denerwuj się nie smutkuj! Kacper silny chłopak i na pewno wszystko w porządku a Ty myśl pozytywnie. Będzie dobrze! My dziś też po wizycie. Hanka w 36t 6d waży 2950g Sporo jej się przybrało - w 3 tygodnie 800g aż jestem zaskoczona. Przepływy i parametry w normie. Miałam też pierwsze ktg- skurczy brak tętno Hani miarowe Na pocieszenie lekarz powiedział, że ma kształtną głowę- łudzę się, że to łatwiej przy porodzie
|
#4686 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
I jak po dzisiejszych wizytach kobietki?
o matko! musiałaś to pisać?! jutro po wizycie u gina IDĘ na najlepsze na świecie gofry. pamiętam, jak w ciąży z Zuzanką kilka razy w tygodniu chodziłam. Pani już od progu pytała "to, co zawsze?". to chyba najsłynniejsze i najlepsze gofry w Lublinie a ja mam je na osiedlu. gdyby nie to, że zima a ja czuję się jak słonica to teraz też pewnie równie często bym latała Cytat:
jednych i drugich rodziców mamy blisko. moi mieszkają 2 osiedla dalej i wiem, że jakby coś, to będziemy mogli na nich liczyć. szybki telefon i mama do nas przyjedzie (bo tata jest kierowcą i wstaje codziennie o 3 godz.). termin mam wpisany 17.03 bo tak wychodziłoby z om, w karcie ciąży mam 15.03... i tak Kornelka urodzi się, kiedy sama będzie chciała Ela możesz mi wierzyć, że Zuzanka kawy nie potrzebuje, żeby biegać jak szalona. zastanawiam się skąd w tak małym ciałku tyyyle energii. przy niej to bez ciązy jestem cienki bolek ![]() Cytat:
Cytat:
całe szczęście, że nie czop, bo na niego jeszcze ciut za wczesnie by byloCytat:
Pamiętaj o specjalnych warunkach w których szczepionka musi być dostarczona. Cytat:
praktycznie tyle miała moja Zu jak się urodziła w 38t2dCytat:
inki nie znosze. latte z duza iloscia cukru, ewentualnie jakas smakowa kawa - Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#4687 | ||
|
Moderator
|
Dziekuje za slowa wsparcia - jestescie kochane
![]() Ciezarne sa jednak nieznosne ![]() Nie odzywalam sie tak dlugo bo bateria w modemie jak na zlosc mi padla ![]() Cytat:
![]() My w koncu zamiast na gofrze wyladowalismy w jeszcze gorszym miejscu - w macu ![]() Zjadlam big maca, frytki i wypilam cole A co! ![]() Cytat:
![]() Ale masz fantystycznego gina ![]() To czekamy na Ole |
||
|
|
|
#4688 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Dziekuje za mojego Cytat:
To teraz napisze co sie dzialo od momentu gdy net mnie opuscil ![]() Czekalam, czekalam i czekalam - az wreszcie weszlam do gabinetu. Pobral mi gin wymaz na paciorkowca (z jednej dziury ) i znowu doczepil sie do mojej wagi Powiedzial ze +15 kg to BARDZO duzo - a przede mna dziewczyna z mlodsza o tydzien ciaza mowila ze ma +21 Wkur*il mnie tym strasznie wiec bez skrupulow postanowilam troche nagiac prawde zeby zobaczyc jak zareaguje - na pytanie czy dobrze czuje ruchy, odpowiedzialam ze normalnie to tak, ale dzisiaj wyjatkowo slabo - no i zatrybil gosciu wreszcie ![]() Mialam KTG ![]() Za 2 tyg mam prywatne USG wiec moze nie zeswiruje do tego porodu
|
||
|
|
|
#4689 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak, postanowiłam że codziennie będę przyznawać Nagrodę Brokuła tym, którym się należą |
|||||
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Tequiba mam podobne obawy bo z kolei mój gin pisze mi w karcie ciąży zawsze 2 a nawet 3 tyg. wcześniejszy tc niż to wynika z moich obliczeń i OM. Dokładnej daty ostatniej OM jak na złość nie zapisałam ale miałam zawsze regularne więc mogę się mylić góra o jakieś 2-3 dni. Zresztą moje wyliczenia zgadzają się z tymi z USG.
![]() Ela87 i Lutien za wizytęTequillla a ja brokułka nie dostałam ![]() Przedwczoraj dostałam list od byłego TŻeta. Tak mnie rozstroił, że po nocach spać nie mogę i prawie non stop beczę. Zresztą rozstroił nie tylko mnie. Mama też się zamartwia a brat, który niedawno zaczął się do mnie odzywać chyba znowu przestał. Zresztą w sumie mu się nie dziwię, gdzie ja miałam oczy.... Nie wiem już skąd brać siły.
|
#4691 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
a masz brokułka, a nawet dwa
|
|
|
|
#4693 |
|
Moderator
|
A i jeszcze chcialam zapytac - jak powinna byc szyjka? Miekka, czy twarda?
|
|
|
|
#4694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę!! Jak tam na SR? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem co on z tą wagą.... moja ginka mi na każdej wizycie powtarza, żebym zaczęła wreszcie tyć. Chyba mi zazdrości bo sama ma nadwagę
|
|
#4695 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie miały
![]() teQiba agunia4ever mmhym side paulina_radom martyna dziękuję co do tego usg to ja byłam zdziwiona że tak często ale nie będę narzekać (a może ja go źle zrozumiałam i nie będę miała tego usg co tydz obudziłyście moją niepewność ) z tym że ja nie widzę nic na monitorze ani zdjęc nie dostaje więc jedynie co wiem to to o co gina wypytam nie wiem jak to się stało ale przecież wcześniej strasznie na niego narzekałam a teraz mnie zaskakuje... ale też zmieniłam taktykę postępowania na wizytach i może tym sposobem zyskałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak ja bym studiowała to też bym okradła lab z papierków Cytat:
za brak robakaCytat:
![]() no u Ciebie zrobiło się poważnie i niebezpiecznie blisko ![]() żeby się to wszystko ułożyło tak jak sobie tego życzysz i waga Oleńki wcale nie jest taka duża Cytat:
![]() lutien super wiesci z wizyty przynosisz |
|||||
|
|
|
#4696 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluje Cytat:
Cytat:
malenstwo Ci wszystko wynagrodzi |
|||||
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez po wizycie Wynik cukru po godzinie 145 a norma do 140, wszystko inne w porzadku, 9kg na plusie . Zrobili mi juz dzisiaj KTG, a potem od razu wizyta i prawie na tej lezance zjechalam
Najpierw na ktg musialam lezec 20 min, i tak cholernie bolaly mnie plecy, myslalam ze to pourywam, a balam sie ruszyc zeby nie stracic tetna Mala tak wyrabiala, bylismy z tztem w szoku bo wierzgala jak szalona, tez jej sie chyba to nie podobalo bo wygladalo jakby chciala te podlaczenia zrzucic z brzucha na szczescie wszystkie pomiary dobre, szyjka 4,5 cm W ogole sierota zapomnialam, ze mam dzis wizyte u innego gina bo moj na urlopie o wage przez to wszystko nie spytalam ale tz mi mowil, ze w czasie mojej niedyspozycji powiedzial, ze jest o 2 tyg mniejsza niz powinna, ulozona glowkowo
|
|
#4698 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() I w sumie to nie sklamalam az tak bardzo, bo dzisiaj maly na prawde mial dzien lenia - ale jak juz wiecie on tak czesto ma Wiec tylko wyolbrzymilam mowiac ze "dzisiaj wyjatkowo slabo sie rusza" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to chociaż tyle pomyslał ![]() Cytat:
Maleństwo będzie Twoim źródłem energii twarda, a przed porodem miękka |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4700 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze sie wszystko dobrze skonczylo. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- No wlasnie tak mi sie wydawalo... Gin powiedzial ze szyjka jest ladna i miekka - nie za wczesnie?
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#4702 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za wizyty, wagi Wasze i dzidziusiów, ktg, szyjki, wymazy i w ogóle całokształtTeQiba wiem, ze już to pisałam, ale walnij ty ciężkim butem swojego gina w ten durny łeb! i żebyś musiała uciekać się do podstępów, żeby chciał ci ktg zrobić, nie znam go a już go nie lubię ![]() Ela dopinguję Cię, abyś urodziła przed tłustym czwartkiem i mogła nażreć się pączków i faworków ile wlezie ![]() Lutien super, że nie musisz leżeć, dla uczczenia dobrych wiadomości uszyj cos fajnego ![]() Frogutka to czekamy z Tobą do marca. Dzięki za opinie dot. zdjęć foki z futrze Od razu mówię, że futerko jest supersztuczne i żadnych fretek na nie nie przerabiałam i nie noszę go w ciąży, nałożyłam tylko do zdjęć co by uwydatnić lepiej piłkęPowoli mi przechodzi złość na męża za jego wyśnioną zdradę, ale co sobie przypomnę to jestem wkurzona ![]() Na deser zapis z dzisiejszej rozmowy z Marcelem: M: Mami, a czy jak już urodzisz to będziesz miała dalej taki wielki brzuch? Ja: Nie, to jak urodzę to już normalny M: Ale świeżo po urodzeniu Ja: no tak, to będzie trochę mniejszy niż teraz, ale tez spory M: Aha przetrawia, a za chwilę nowy zestaw pytań M: Mami, a czy wyjmą ci dzidziusia brzuchem czy broszką? Ja: brzuchem M; Uf, to dobrze Ja; A dlaczego? M: Bo broszką by cię strasznie bolało! Ja: a dlaczego tak myślisz? M: bo to taki mały otwór, a w brzuchu wytną ci większy. Chyba dzisiaj dzieciaki go mocno podpytywały po balu choinkowym dlaczego jego mama taka wielka się zrobiła, że mi takie przesłuchanie urządził W dodatku nie wiem skąd pytanie o broszkę (takie u nas w domu nazewnictwo jak na razie ) do tej pory na pytania jak sie urodził odpowiadałam zgodnie z prawda zresztą, że pan doktor wyjął go brzuchem i unikałam tym samym niewygodnych pytań dotyczących naturalnego porodu
|
|||||
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
na SR ok, za mną już 3 zajęcia, z polożną, ginekolog-o porodzie sn i cesarce i dziś z fizjoterapeutą.
Dzisiejsze najciekawsze: np. na obrzęki nóg poleca machać stopami ok. 15 razy -oczywiście siedząc, potem kręcić stopami kółka 15 razy, potem nogi do gory-już leżąc i znów machać stopami 15 razy i kręcić kółka 15 razy. Zrobić tak 2-3 serie - ponoć opuchlizna znika w oczach. na bolący kręgosłup kładziemy się na plecach, nogi ugnamy w kolanach i łapiemy za te kolana, nogi rozszerzamy-jakby do porodu i przyciągamy rękami te kolana do brzucha. Rozluźniamy w ten sposób odcinek lędźwiowy kręgosłupa. Polecał ćwiczyć oddychanie przeponą oraz ziajanie- czyli szybkie wypuszczanie powietrza przez szeroko otwarte usta. Po porodzie wstawać z łóżka- najpierw odwracamy się na brzuch, podciągamy kolana wypinając tyłek jak do klęku podpartego i schodzimy tyłem z łóżka. Chodzi o to, żeby nie siadać na naciętym kroczu. A teraz najlepsze polecał ćwiczyć mięśnie kegla. Ponoć są specjalne przyrządy mierzące siłę nacisku, ale on uznaje, że po co przepłacać skoro obok śpi mąż
|
#4704 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzidziuś na pewno dziewczynka, bo dba o wagę już w życiu prenatalnym ![]() kurde że tez Ci już zrobili ktg? myślałam, że zaczynają robić takie badania dopiero przy końcówce ciąży a gdzie nam jeszcze do połowy kwietnia... a cukier sama widzisz że masz tylko troszeczkę podwyższony szkoda, że nie zapytałaś o wagę, byłam, ciekawa czy odpowie, że odpowiednia do wieku ciązy ![]() Cytat:
niech na siebie popatrzy głąb jeden 15 kilo w 9 miesiącu to norma jak dla mnie, a durne komentarze by sobie darował... niech się zajmie tym od czego jest---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że nie zemdlałaś ani nic Ci sie nei stało to jak z tymi cukrami u Ciebie będzie? Na diete masz iść? I tż z Tobą chodzi na wizyty czy akurat wyjątkowo był? u mnie gin jest taki na luzie, żarciki itp. Więc podczas np bad na samolocie ja mu mówie że np swędzi, jak szyjka, nawet dzisiaj powiedział że mam lekko twardy brzuch ale ze wzg że jestem szczupła to takie może być odczucie. mówie mu o swoich przemyśleniach (jak ostatnio pisałam że mnie mały kopie po szyjce, to żeby zobaczył jak jest ułożony) a dzisiaj miałam usg bo zapomniał tetna sprawdzić więc jak już miał głowice na brzuchu to też podpytalam jak ułozony jest no i powiedział że nadal nietoperek., A w ogóle jak podłączał głowice to mnie pociągnał za włosy więc się śmieje że nic sie nie stało, mam dużo to nie zauważę straty kilku, to się nawet pytał jak tam stan moich włosów podczas ciąży ![]() ciężko to opisać bo nie miałaś kontaktu z tym ginem, ale w sumie teraz te wizyty mi całkiem przyjemnie mijają a nawet o moich wynikach dyskutowaliśmy co raczej nic nigdy nie mówił to powiedział że mam lepszą morfologie od niego Wcześniej się nie pytałam a teraz go zagaduje, ale to chyba też zależy od charakteru ![]() u Ciebie poskutkowało kłamstewko więc juz wiesz jaką taktyke obrać
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
asienka213 wizyta z przebojami! cieszę się, że wszystko dobrze się skonczyło
bebe97 Twój Marcel wymiata ![]() teQiba ten Twoj gin to jakiś wariat, ja też mam już +15 i dziś mój gin zasadził mi komplement, że ładnie wyglądam i się w ogóle nie roztyłam ![]() Miałam ambitny plan zmieścić się z całą ciążą w 15kg, ale jak to plan-wziął w łeb Dzis np. teściówka ugościła mnie 2daniowym obiadem a na deser truskawki ze śmietaną i weź tu nie tyj człowieku
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teQiba ty masz już koniec 34 tyg więc chyba nie jest źle ale bym jeszcze uważała do połowy 35 tyg żeby się rozwarcie nie zrobiło moim celem jest skrócenie szyjki i/lub rozmiękczenie do kolejnej wizyty bo ja szczelna jeszcze jestem
|
||
|
|
|
#4708 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Aj ten Twoj Marcel Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
No to w takim razie sie ciesze
|
|||||
|
|
|
#4709 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez nie chce pokazac twarzy, dzis miala piesc przed buzka ![]() Cytat:
ale to serio wstyd, zebys musiala posuwac sie do takich podstepow, zeby normalnie sie Toba zajal ![]() Cytat:
Cytat:
odkad pamietam mowi Ci, ze za duzo przytylas, podczas gdy waga na kazdym etapie byla w normie Ehh niech sie wali cep jeden, juz wkrotce nie bedziesz musiala go ogladac ![]() juz sie skrocila, bo miala 5,2 cm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gin powiedzial, ze widocznie podczas lezenia na plecach, mala swoim ciezarem przygniata mi narzady i krew trudniej i wolniej przeplywa Cos w tym jest, bo na plecach nie umiem 5 min wytrzymac Sama sie zdziwilam, ze juz ktg teraz mam juz wizyty co 2 tyg i na kazdej beda robic A co do wagi, to chyba tym niemieckim konowalom nie chce sie dzieci mierzyc i odpowiadaja idac na latwizne bo teraz byl inny lekarz a tez tak powiedzial tztowi wymijajaco Cytat:
![]() W srode musze jechac na czczo do klinki diabetycznej i tam bede pic znowu 2 razy glukoze i beda mnie 3 razy kluc I jak te wyniki beda zle to glukometr, codziennie mierzenie i dieta Jak to nie pomoze to insulina Mam nadzieje, ze tak daleko nie dojdzie
|
|
|
#4710 | ||||
|
Zadomowienie
|
Side, kiedyś poruszałyśmy tutaj ten temat, więc super, że położna potwierdza nasze opinie i informacje z neta
ja, uchwycona tej myśli, zakupiłam wczoraj już w tesco ulubione winko i ono także motywuje mnie do wcześniejszego niż po 40.t porodu ![]() Cytat:
Ale do marca jeszcze 3 tygodnie, wszystko może się zdarzyć ![]() Wow, Ty już 36t6d? Widzę, że większości z nas rozjechały się już terminy z listy z pierwszego posta ![]() Cytat:
co za koleś. Ale przynajmniej wywalczyłaś swoje brawo dla Ciebie i Kacperka za ładne KTG Cytat:
za wyniki, jaki jest zatem plan z tym cukrem? Musiałaś lekarza i Tż pięknie wystraszyć - skąd takie omdlenie się mogło wziąc...? Brawo za szyjkę i dla Małej za pozycję i ![]() bebe97 ![]() Cytat:
TeQiba, babeczki chodzą kilka tygodni z małym rozwarciem, więc myślę, że miękka szyjka w 35t to nic niepokojącego, a nawet jest to dobry znak, że może nie przenosisz czy coś
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

chociaż do mojego jej brakuje
jeszcze jeden brokuł 

??
. Dziś cały dzień dietka - kaszka manna, pszenna bułeczka, gotowana pierś z kurczaka... nuuuda
. Brokuła się dziś bałam
klask i:

A co!
szybko mi przechodzi, ale głupie uczucie 

żeby się to wszystko ułożyło tak jak sobie tego życzysz 
malenstwo Ci wszystko wynagrodzi