|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Dziewczyny,
Czy któraś z Was ma ultradźwiękowy nawilżacz powietrza? Jak się sprawdza? A nie drazni kota/psa? Bo tak czytalam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Ja tez nie...wlasnie skonczylam przegladanie papierow w zwiazku z moja aplikacja. W dzien Adas mi za bardzo nie pozwolił Musialam trochę wysilic szare komórki, choc wydaje mi sie, ze nadal mam w nich budyń Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
spoko, dzisiaj Amelka cisnela kupsko, ale slabo jej szlo, wiec chcialam jej pomoc termometrem... nooo i to byl blad bo jak wystrzelilo to ledwo zrobilam unik a i trak mnie drasnelo Cytat:
![]() Cytat:
teraz daje sie dziabac ale nie moge patrzec na to ![]() a co do bycia dawca szpiku.... masakra, jak mialam byc badana pod katem dawcy dla brata to mi nawkrecal ze szpik beda mi pobierac z mostka na zywca i ze to jazda bez trzymanki wiec jak juz bylam w szpitalu to juz bylam przezroczysta ze strachu heh a jak sie okazalo ze tylko pobranie krwi to i tak myslalam ze zejde na tym fotelu.nie czytaj
|
|||
|
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś na pobraniach krwi mdlałam. A moja Mama zawsze uciekała pielęgniarkom w szkole jak były szczepionki ![]() Aaa i kiedyś koleżanka poprosiła ojca, żebym mogła z nią iść i patrzeć jak jej tato zdejmuje jej szwy. Cucili mnie pół godziny pod szpitalem Znalazłam coś takiego "W wielu przypadkach zbyt duża lub zbyt mała główka dziecka jest po prostu cechą osobniczą, którą dziecko dziedziczy po rodzicach. Nie musi oznaczać żadnych nieprawidłowości. Trzeba też pamiętać, że duży noworodek może mieć główkę większą niż mówi norma, a małe dziecko czy wcześniak mniejszą główkę." Także nie zamartwiaj się już Cytat:
![]() Dobrze, że nic Wam się nie stało. |
||
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
martwi mnie trochę to, że on się kula tylko w jedną stronę i śpi z główką zawsze w lewo zwróconą. specjalnie kładę go na boku i podkładam ręcznik zrolowany, żeby głowa była w drugą stronę, ale on tak usilnie się rozkopuje, aż będzie z głową w lewo. o co kaman? ![]() kiedyś w mojej pracowni skaleczyłam się mocno w palec, koleżanka obok, którą poprosiłam o pomoc zrobiła się szaro popielata na twarzy i osunęła się na krzesło. nie wiedziałam, że tak reaguje na krew. straszne to jest ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- zakupy poczynione
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!!
Melduję się, że żyjemy! I przepraszam Was, że tak mało tutaj bywam, ale ząbkowanie to jest cos co będę wspominać najgorzej z pierwszego roku życia mojej córeczki I powiem Wam, że jak jej ten ząb pierwszy nie wyjdzie za niedługo, to chyba ja wyjdę z siebie Ryk mam przez całe dnie i najlepiej "mamo noś mnie". Autentycznie nie mam już siły...i jeszcze w nocy budzi się średnio co 2 godziny i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść ![]() Także uwielbiam kurde ząbkowanie Bylysmy wczoraj na szczepieniach, to moje dziecko więcej krzyku narobilo przy ubieraniu (darla się co najmniej jakby ja ze skóry obdzierali na żywca) niż przy samym ukluciu....i to z powodu czego? Z powodu zębów Lekarka przepisała nam coś nowego na zęby, bo dentinix i calgel w naszym przypadku to można sobie za przeproszeniem...w doope wsadzić. Zajrzała do buźki i mówi, ze mocno spuchniete dziąsła, a zęba jak nie było tak nie ma...a dziecko moje już się męczy od nie pamiętam kiedy Mieszkanie moje wygląda jak pobojowisko, gdyż z dzieckiem na rękach niewiele jestem w stanie zdziałać...i tak dobrze, ze obiady ogarniam. I jak mi ktoś kiedyś powie, że ząbkowanie to pikuś...to gołymi rękoma udusze ![]() A tak przy okazji to Alicja skończyła dzisiaj 6 miesięcy Boże kiedy to tak szybko zlecialo? aktualna waga: 7100g, długość: 67 cm Pozdrawiam Was kochane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
No i pierwsze nocne karmienie za nami. Codziennie to wcześniej
zaczynam odczuwać zmęczenieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezła akcja z tym szpitalem ja aż tak nie mam ale na wszelki wypadek odwracamy głowę przy wszelakich zabiegach. Nie dla mnie ten sport ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Cytat:
Wysłałam o to przewracanie na bok i główkę pytanie do pediatry tydzień temu i odpisała ze w ogóle jej to nie martwi i to naturalne ze dzieci maja jedna stronę bardziej ulubiona i szybciej ja 'odkrywaja'. Ma obejrzeć mała na wizycie następnej ale mowi żeby sie nie martwić bo to normalne. Idziemy za 2 tyg na wizytę to dam znac co dokładnie powiedziała - przez maila to cieżko sie dogadać no i dziecka obejrzeć sie nie da ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Kropla hej hej! Współczuje zębów no i gratuluje wieku pięknego! U nas dopiero co 3 miesiące stuknęło a u Ciebie juz 6 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- Motyl ale historia! Dobrze ze Wam sie nic nie stało.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
:banghead: drugie karmienie. Oczy na zapałkach, ledwo stoję. Jak jej mogę pomoc na te pierdy?
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W międzyczasie obudziła się z takim płaczem,że wzięłam ją na ręce,utulilam i dopiero z powrotem zasnęła,nie wiem co to było.Możliwe,że jeszcze szczepienie? A podajesz Emilce jakieś kropelki?Espumisan,infaco l,bobotic?Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wyglada na to ze to jakas zmowa corek urodzonych 3 pazdziernika
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak przy okazji to u nas trzecie karmienie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3373 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Cytat:
![]() trzy osemki i jedna siodemke, bo strasznie w tym czasie zaczely sie one psuc, a ponoc moze to wplywac na skurcze macicy (ktore mialam caly czas). jak sie zapytalam czy mozna znieczulenie to moj profesor, ktory prowadzil mi ciaze powiedzial, ze to juz nie te czasy, kiedy nie mozna bylo, bo leki sie zmienily. tym bardziej, ze sa dwa rodzaje znieczulania - z lidokaina i adrenalina. mi dali to pierwsze, lagodniejsze, bo przy drugim bylo ryzyko, ze moge urodzic na fotelu dentystycznym ![]() Grzeczna dziewczynka ![]() Cytat:
moja siostra pomagala, po czym jej synek przestal na jakies poltora miesiaca sie przekrecac i podejmowac jakiekolwiek proby ![]() za to cwicze z nim obroty na rozne sposoby ![]() Cytat:
![]() tez znalazlam ten filmik i przekrecam w ten sposob malego ![]() Cytat:
lub jak nie chce odbic, jak go trzymasz pionowo to odloz na chwile z powrotem i podnies jeszcze raz. u nas oba sposoby dzialaja. chociaz dziewczyny pisaly tez kiedys, ze mozna z dzieciaczkiem podskoczyc i tez dziala
|
|
|
#3374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
),żeby choć w urodziny dała mi pospać,a tu klops![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3375 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc Dodinha
![]() nie stresuj sie a juz najgorszym doradca jest wujek google ![]() Cytat:
Cytat:
Jakub tez sobie upodobal jedna strone i na kontroli wyszlo, ze ma asymetrie prawostronna. tylko, ze przy tym odginal sie delikatnie w litere c. zalecono nam rehabilitacje. moze sprobuj mu zmieniac strone, po ktorej spi i podchodzic do niego, pokazywac mu zabawki z tej strony, ktora mniej lubi. Gratuluje wszystkich ukonczonych miesiecy i nowych zabkow ![]() Trzymamy kciuki za wszystkie dzieciaczki, ktore aktualnie sie mecza z wychodzacymi zabkami Nadrobilam Was wreszcie i ide z powrotem spac ![]() bo musze o 6.30 wstac i dalej organizowac chrzciny, a siedzesobie na wizazu ![]() I nocujemy sobie u mojej mamy, zeby mogla sie zajac malym od rana, a ja swobodnie bede mogla latac po miescie i wszystko zalatwiac
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ja urodziłam jako jedna z pierwszych, zwyczajnie się w kolejkę wepchalam mój TŻ swego czasu mówił nawet, że się powinnam do mamus sierpniowych przenieść...to mu powiedziałam, że chyba zglupial już do reszty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#3378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w organizacji chrzcin! Cytat:
![]() Urodziny masz? Wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3379 | |||
|
Wtajemniczenie
|
skorzystałam i się dzisiaj wyspałam
![]() Cytat:
współczuje ząbkowania i mam nadzieje ze neiprzespane nocki u mnie to też to ![]() Cytat:
Cytat:
mleka mm jednak nie podałam bo tak jak pisałam wczesniej piers lewa mnie zaczynała boleć nawet tz sie dopierał do mnie coś koło 23 to go skrzyczałam żeby mnie nie dotykał bo mnie boli teraz sobie pomyślałamże moż eto laktacje tak rozhulała po częstychnocnych karmieniach....bo w dzień tyle nie karmie...
|
|||
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio u dentysty też to stwierdziłam. Poród miałam lekki, znieczulenie, nic nie bolało, a u dentysty tak.
|
#3381 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Cytat:
,szkoda,że na żywo nie możemy posiedzieć razem,byłoby nam raźniejWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siedzę z nim, rzadko noszę.
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też siedzę,zarzucam na ramię i klepie po plecach
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
DODINA moc najserdeczniejszych zyczen
![]() KROPLA, dla Ali ![]() Milosz je, trzeba zaraz wstawac bo pracowity dzien mnie czeka a Malz ma dzis robote. |
|
|
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
a no i ja, gapa, skladam najserdeczniejsze zyczenia.
Wszystkiego co najlepsze Kochana I nie smuc sie absolutnie
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
joasiek brawa dla teściowej.
![]() ![]() ja ja też z Kornelitem wszędzie jeżdżę, chyba miał tydzień jak pojechaliśmy na pierwsze zakupy ![]() kaska ja ostatnio mam tak, że rozpinam pampa, to młody zaczyna sikać i ma zaciesz. ![]() papuga widze, że Anotś jak Kornel zamiast spać, to podziwia. karolson ja ostatnio mam takie nerwy jak TZ usypia młodego, ze musiałabym z domu wychodzić. kaska co powiesz na to, że w Hiszpanii jest płatne 3 miesiące macierzyńskiegoi nie ma becikowego nawet. luli ja czasem nie odbijam Kornela, patrzę po prostu jak je. czarna widze, że narzeczeństwo robi tak samo. Kornel po wsadeniu do wanny zacczyna lać. mariiasia a jaką ma główkę i ile ma ?? Bo Kornel też ma drobny łepek, alee to po tatusiu. kropla oklaski dla Aluni ![]() dodi sto lat motyl będzie film "wykapany ojciec" Mój dzień zaczął się o 5 rano, ta maruda mała nie chce zasnąć, a wnocy nie spał od 2do 3 przez TŻ. Mam takie nerwy, że nie wiem czy nie zabiję go jak wróci z pracy.
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
Dodinha wszystiego najlepszego
: pijemy:
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego!!!
Czemu Cię nie cieszą urodziny? ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Jak ubieracie dzieci najczęściej? Ja lubię pajace, półśpiochy. Może pora bym częściej ubierała spodnie na wyjście, a po domu półśpiochy.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

Musialam trochę wysilic szare komórki, choc wydaje mi sie, ze nadal mam w nich budyń 
to brzmi bardzo drogo 

ale biedny płakał

i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść

ciekawe na jak długo. Ale mnie plecy bolą, już nie mam siły go nosić. Jakie są inne sposoby żeby dziecku się odbiło oprócz noszenia w pionie?