Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 08:24   #3391
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Dodinha sto latek.
I nie smutaj się już

Kropla wszystkiego najlepszego dla Alicji
I współczuję ząbkowania

Motyl dobrze że mąż zachował zimną krew i wszystko skończyło się dobrze.

Dzień dobry. Witamy się z katarkiem. Pobudki od 23 do 2 co godzinę. O 2 w nocy odciągnęłam Fridaą, porozwieszałam w pokoju mokre ręczniki i super. Pobudki co dwie godziny. Ale o dziwo jestem wyspana

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:29   #3392
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!!!
Czemu Cię nie cieszą urodziny?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Jak ubieracie dzieci najczęściej?
Ja lubię pajace, półśpiochy. Może pora bym częściej ubierała spodnie na wyjście, a po domu półśpiochy.
Na noc pajac i na to spiworek (lub jeszcze bluzeczka pod pajac jesli spiworek jest bez rekawow).
W dzien bodziak z dlugim rekawem i półśpiochy lub spodnie cienkie i skarpetki. A najczęściej i tak jej ściągam gatki i jest w samym bodziaku bo ciepło.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:30   #3393
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Ja lubię pajace, półśpiochy. Może pora bym częściej ubierała spodnie na wyjście, a po domu półśpiochy.
po domu : geterki lub dresiki, koszulka z krótkim rękawem i body na ramiączka
na wyjście : jeansy, bluza, body z długim i bezrękwanik, wiadomo skarpetki itp.

do spania: pół spiochy i body z krótki, lub same body i skarpetki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:32   #3394
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziękuję.Ano niestety mam i wcale mnie to nie cieszy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Dziękuję,dziś spróbuję dosadniej

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Cześć,szkoda,że na żywo nie możemy posiedzieć razem,byłoby nam raźniej

Wszystkiego najlepszego !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:33   #3395
karolson
Zakorzenienie

Dodinha - sto lat
Ladan ja i tak wyjde, mama zostanie to moje drugie wyjscie towarzyskie bez Filipa i TZa chyba cos mi sie nalezy
Ide na rehabilitacje wychodze wczesniej zeby Filip przykimal w aucie i byl wyspany i samochod sie troche nagrzal bo mam 3 km do szpitala to nawet silnik sie nie nagrzewa :/
Stary 2014-02-07, 08:43   #3396
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Na noc pajac, a w dzień body z długim, spodenki dresowe i skarpetki lub body z krótkim, bluzeczka spodenki i skarpetki lub rajstopki

Gorgulku wczoraj wrzucałaś filmik od Natali z ćwiczeniami. Ćwiczę tak ze swoim już jakiś czas bo mi siostra pokazała po wizycie ze swoim synkiem. Tylko na filmiku jest odrobinkę inaczej i chyba lepiej. Muszę zmodyfikować swoje ćwiczenia. A i Bartuś ma na stopach łaskotki, ilekroć masuję mu rączką po stópce, ten chichra się w głos. Uwielbiam to

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:52   #3397
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!

Melduję się, że żyjemy!
I przepraszam Was, że tak mało tutaj bywam, ale ząbkowanie to jest cos co będę wspominać najgorzej z pierwszego roku życia mojej córeczki

I powiem Wam, że jak jej ten ząb pierwszy nie wyjdzie za niedługo, to chyba ja wyjdę z siebie

Ryk mam przez całe dnie i najlepiej "mamo noś mnie". Autentycznie nie mam już siły...i jeszcze w nocy budzi się średnio co 2 godziny i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść

Także uwielbiam kurde ząbkowanie :

Bylysmy wczoraj na szczepieniach, to moje dziecko więcej krzyku narobilo przy ubieraniu (darla się co najmniej jakby ja ze skóry obdzierali na żywca) niż przy samym ukluciu....i to z powodu czego? Z powodu zębów

Lekarka przepisała nam coś nowego na zęby, bo dentinix i calgel w naszym przypadku to można sobie za przeproszeniem...w doope wsadzić. Zajrzała do buźki i mówi, ze mocno spuchniete dziąsła, a zęba jak nie było tak nie ma...a dziecko moje już się męczy od nie pamiętam kiedy

Mieszkanie moje wygląda jak pobojowisko, gdyż z dzieckiem na rękach niewiele jestem w stanie zdziałać...i tak dobrze, ze obiady ogarniam.

I jak mi ktoś kiedyś powie, że ząbkowanie to pikuś...to gołymi rękoma udusze

A tak przy okazji to Alicja skończyła dzisiaj 6 miesięcy

Boże kiedy to tak szybko zlecialo? aktualna waga: 7100g, długość: 67 cm

Pozdrawiam Was kochane

WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA ALICJI!!!! Duża dziewczyna

dodinha Sto lat, spełnienia wszystkich marzeń

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Witam z rana
Dzisisaj dzieczyny dały mi pospać. Maja nie wychodziła z pokoju całą noc,a Julia zasnęła o 22.00, wstała przed 5.00 na mleko, wypiła i spi do teraz.
Jem śniadanie i chyba zaraz zadzwonię do Mamy na skype,bo jakoś tak smutno mi samej z rana :P

A właśnie,bo chyba nie pytałam.
Dziewczyny, mam do sprzedania projekt domu parterowego z pełną dokumentacją. Jeśli któraś z Was będzie zainteresowana, to udziele konkretniejszych informacji

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-02-07 o 08:53
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 08:57   #3398
agusiowata
Zakorzenienie

U nas skarpetki nie na długo są. Adaś jest taki ruchliwy, że zaraz ich nie ma.
Stary 2014-02-07, 09:02   #3399
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny!!!

Melduję się, że żyjemy!
I przepraszam Was, że tak mało tutaj bywam, ale ząbkowanie to jest cos co będę wspominać najgorzej z pierwszego roku życia mojej córeczki

I powiem Wam, że jak jej ten ząb pierwszy nie wyjdzie za niedługo, to chyba ja wyjdę z siebie

Ryk mam przez całe dnie i najlepiej "mamo noś mnie". Autentycznie nie mam już siły...i jeszcze w nocy budzi się średnio co 2 godziny i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść

Także uwielbiam kurde ząbkowanie :

Bylysmy wczoraj na szczepieniach, to moje dziecko więcej krzyku narobilo przy ubieraniu (darla się co najmniej jakby ja ze skóry obdzierali na żywca) niż przy samym ukluciu....i to z powodu czego? Z powodu zębów

Lekarka przepisała nam coś nowego na zęby, bo dentinix i calgel w naszym przypadku to można sobie za przeproszeniem...w doope wsadzić. Zajrzała do buźki i mówi, ze mocno spuchniete dziąsła, a zęba jak nie było tak nie ma...a dziecko moje już się męczy od nie pamiętam kiedy

Mieszkanie moje wygląda jak pobojowisko, gdyż z dzieckiem na rękach niewiele jestem w stanie zdziałać...i tak dobrze, ze obiady ogarniam.

I jak mi ktoś kiedyś powie, że ząbkowanie to pikuś...to gołymi rękoma udusze

Pozdrawiam Was kochane

Co nowego na zęby przepisała Ci lekarka? U nas normalnie masakry ciąg dalszy....nie wiem czy to po szczepieniu czy przez ząbkowanie, ale Antosia normalnie przechodzi sama siebie Mam w domu komandosa Dzis podsumowałam ile wczoraj spała to łącznie z nocą będzie 9 godzin z tym, że w nocy budziła się dwa razy na cyca Dziś wstała już o 5 i dopiero po 8 przysnęła. Wczoraj normalnie dopiero po 5 godzinach zabawy i marudzenia zasnęła - głupia matka myślała, że pośpi ze 2 godziny A ona 30 min i już wstała....a potem znowu 5 godzin bez snu Powiem Wam, że jest ciężko...TŻ teraz ma drugą zmianę do 22 dobrze, że wczoraj mama przyjechała to ją trochę pozabawiała bo ja już z niewyspania nawet nie mam ochoty Dziś z rana skoczyłam na badania krwi - ciekawe jaki będę miała wynik TSH.....a no i Antosia jakoś nie bardzo chce teraz jeść...chyba właśnie te dziąsła ją bolą Smaruje Dentinoxem ale jakoś chyba nie działa

Dodinha - wszystkiego najlepszego!!!! Żeby dzieciaczek dał Ci pospać

A tak w ogóle to kocham tą moją Antoninę bardzo!!!!! Teraz tak fajnie się śmieje no i słodko wygląda z tymi dolnymi jedynkami Ale jak chce ją nagrać - ten jej śmiech to skubana zachowuję taką powagę

Edytowane przez agaabuu
Czas edycji: 2014-02-07 o 09:07
agaabuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:05   #3400
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też siedzę,zarzucam na ramię i klepie po plecach

Ja też siedzę, ale on już waży grubo ponad 9kg i już mnie ramiona bolą okropnie. Poza tym on nie umie usnąć na rękach i nienawidzi być lulany.
Sto lat Dodinha
Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:12   #3401
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Śpi ciekawe na jak długo. Ale mnie plecy bolą, już nie mam siły go nosić. Jakie są inne sposoby żeby dziecku się odbiło oprócz noszenia w pionie?
Siadasz sobie i dziecko w pionie przekladasz przez kolano (jedno masz nizej i nim podtrzymujesz pupe, a drugie masz wyzej i na nim opiera dziecko sobie barki... nie uzywasz rak...jak lubi byc noszone to ja siadam czasem na krzesle obrotowym i sie lekko bujam,...ale u nas odbijanie to jakies 30 sekund

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a teraz dla odmiany robię takie malutkie zakupki dla Szymka

nie chcę być namolna, ale powiedzcie mi jak i kiedy Wasze dzieciorki zaczynały obracać się na brzuszek czy na boczki? czy to, że mały ciągnie tylko w jedną stronę póki co jest ok?
mam obserwować dziecko czy rozwija się prawidłowo do wieku, a nawet nie wiem jakie są normy
przerwacac sie powinno na brzuch jak skonczy 6 miesiecy.,.. taka jest norma

Cytat:
dziękuję
martwi mnie trochę to, że on się kula tylko w jedną stronę i śpi z główką zawsze w lewo zwróconą. specjalnie kładę go na boku i podkładam ręcznik zrolowany, żeby głowa była w drugą stronę, ale on tak usilnie się rozkopuje, aż będzie z głową w lewo. o co kaman?

kiedyś w mojej pracowni skaleczyłam się mocno w palec, koleżanka obok, którą poprosiłam o pomoc zrobiła się szaro popielata na twarzy i osunęła się na krzesło. nie wiedziałam, że tak reaguje na krew. straszne to jest

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

zakupy poczynione kupiłam kilka zabawek, butelki większe i smoczki z większym przepływem. dziś pierwszy raz miał smoczek 2 i ładnie sobie poradził, bo do tej pory było krztuszenie się
moje dziecko tez spi zawsze zwrocone glowka... wkaldalam nawet kilo cukru do lozeczka a i tak tak długo walil głowa w cukier, az przewrocil glowe na lewa strone...
okazalo sie ze to asymetria i cwiczymy wg Vojty

Dodinha STO LAT

Kropla.... Gratulacje dla Córuni

Maciej robi sobie z dużego palca u stopy smoczka ... dzis znow zasnął z nogą w buzi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:14   #3402
butterfly20
Zakorzenienie

cześć.piękny dziś dzień! nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Gratulujemy z Julkiem wszystkich ząbków i kolejnych miesiączków

przeczytałam "miesiączek"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:15   #3403
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jestem dziś w miarę wyspana, Miłek jadł w nocy tylko dwa razy i za każdym razem usypiałam w trakcie karmienia, więc większość nocy przespał w naszym łóżku.

Cytat:
Może kiedyś pomożemy

TŻ miał dziś jeden dzień wolnego i już mi tak gra na nerwach że masakra. Lubię jak jest z nami w domu ale przez to że 6 dni w tygodniu jesteśmy całe dnie sami z Luli to potem jak on ma wolne to nie umiem się zorganizować z czymkolwiek.
mam dokładnie tak samo jak mąż jest w domu to z niczym nie mogę się wyrobić a chyba powinno być odwrotnie a właśnie dziś jest w domu i mamy parę rzeczy do załatwienia, a jeszcze siedzę w piżamie i nic mi się nie chce

Cytat:
nie chcę być namolna, ale powiedzcie mi jak i kiedy Wasze dzieciorki zaczynały obracać się na brzuszek czy na boczki? czy to, że mały ciągnie tylko w jedną stronę póki co jest ok?
mam obserwować dziecko czy rozwija się prawidłowo do wieku, a nawet nie wiem jakie są normy
mój syn ma 4 miesiące i tydzień a nie przekręca się jeszcze w żadną stronę, na boczki też nie fizjoterapeutka twierdzi, że ma jeszcze czas, ale ćwiczymy z nim w domu bo ma lekką asymetrię

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe fontanna poleciala spoko, dzisiaj Amelka cisnela kupsko, ale slabo jej szlo, wiec chcialam jej pomoc termometrem... nooo i to byl blad bo jak wystrzelilo to ledwo zrobilam unik a i trak mnie drasnelo a reszta wyladowala na podlodze

Cytat:

Pozdrawiam Was kochane

za pół roczku, pięknie nadrobiła wagę i długość
a ząbkowania współczuję, mam nadzieję, że to już długo nie potrwa

Cytat:
Chyba tak,a tak prosiłam(idąc za Twoim przykładem),żeby choć w urodziny dała mi pospać,a tu klops

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:

w domu - body z krótkim i pajac, body z krótkim, bluzeczka i półśpiochy albo miękkie spodnie i skarpetki,
na wyjścia - body z krótkim, bluzeczka, spodenki, skarpetki,
na noc - pajac

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-07 o 09:16
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:17   #3404
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
cześć.piękny dziś dzień! nadrabiam

W tym wieku miesiączki to byłby kiepski znak

Tassia silny ten Maciej jak nawet z cukrem walczy moja bardziej lubi lewa stronę ale nie jest co do niej tak uparta

15 min po północy a ja nie śpię tylko testuje aplikacje na telefon. A pózniej marudzę..
Idę! Nie skrobcie tu za dużo

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-02-07, 09:18   #3405
gorgulek
Zakorzenienie

Zapomniałam!
Karolson, wczoraj śmiałam się z Ciebie a dziś sama piorę pościel Miłosz śpi tylko w body i przeciekło mi wszystko na łóżko
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:21   #3406
tassia
Zakorzenienie

a wiecie ze najstarsze dzieci watkowe zaczęły 8 miesiąc (nasze blizniaki-ciekawe co u nich
a córka dirty za 10 dni skonczy 7 miesiecy>????
to jest kosmos jak ten czas ucieka

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
W tym wieku miesiączki to byłby kiepski znak

Tassia silny ten Maciej jak nawet z cukrem walczy moja bardziej lubi lewa stronę ale nie jest co do niej tak uparta

15 min po północy a ja nie śpię tylko testuje aplikacje na telefon. A pózniej marudzę..
Idę! Nie skrobcie tu za dużo

cukier krzepi a on sie stara szybko zmężnieć dla Poli

jaka apke testujesz???
masz jakies fajne..??? tylko ja na androida

[/RIGHT]
Stary 2014-02-07, 09:22   #3407
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

Dodinha- Wszystkiego Najpiękniejszego !!! Nie smutaj się

Kropelko- gratulacje Pierwszy Półroczny Maluch na Wątku !!! No i tylko mogę wirtualnie przytulić jeśli chodzi o te ząbki...

agusiowata- my jesteśmy uzależnieni od pajaców !!!
Przeważnie body/kaftanik i na to pajac- albo bawełniany albo welurkowy.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:24   #3408
dodinha
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam dziewczyny za życzenia.Jakoś nie czuję radości z tych urodzin,chyba ze zmęczenia.W ogóle to łapię jakiegoś egzystencjalnego dola.Tyle czekałam na tą moją Kruszynke,a teraz nawet nie umiem się w pełni cieszyć macierzyństwem.Natura to źle wymyśliła,dzieci powinny w nocy spać,żeby mamy mogły nabrać sił na dzień.Ech takie moje marudzenie.Smutno mi

Stary 2014-02-07, 09:24   #3409
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Igły to moja największa fobia. Nienawidzę ich! Pamiętam jak w ciąży mi krew pobierali kilka razy to potem zawsze wymiotowałam mimo że ogólnie mnie w ciąży mdłości nie męczyły. A jak miałam kilka lat temu zabieg na głowie to nie myślałam o tym że mi się to przytrafiło czy że mi będą głowę golić tylko o tym że mi będą igły w łeb wbijać
Nienawidzę igieł. Przy pierwszym pobieraniu krwi w ciąży siedziałam jeszcze kilka minut w poczekalni, a potem na powietrzu. Ale nie zemdlałam. Potem już opatentowałam, że zamykam oczy i śpiewam sobie piosenki podczas pobierania krwi
Cytat:

Ja lubię spodenki, do tego bodziaki. Moja lekarka zawsze mi powtarza, że lepiej coś rozpinanego, ale ja nie cierpię się męczyć z tymi zatrzaskami jak Bulbuś robi akrobacje.

W ogóle ostatnio ciągle śnią mi się słoiczki dla młodego.

Poza tym zapomniałąm wczoraj pogratulować ząbków, kolejnych miesięcy
Matall - jesteś najsilniejsza

Dodi - wszystkiego naj

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:26   #3410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a wiecie ze najstarsze dzieci watkowe zaczęły 8 miesiąc (nasze blizniaki-ciekawe co u nich

a córka dirty za 10 dni skonczy 7 miesiecy>????

to jest kosmos jak ten czas ucieka

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

cukier krzepi a on sie stara szybko zmężnieć dla Poli

jaka apke testujesz???

masz jakies fajne..??? tylko ja na androida

Tapatalk do obsługi wizażu miedzy innymi

A oprócz tego mnóstwo o dzieciach - webmd baby, babynursing, babyroo i wszystkie po kolei z dużo ilością gwiazdek

Quizup jest fajne. W sensie to gra ale jest spoko.

Zainstaluj Tango! to moje drugie dziecko

Stary 2014-02-07, 09:28   #3411
tassia
Zakorzenienie

Maciej mi paskudnie kicha.... moge cos z tym zrobic???/ kurcze...martwie sie zeby sie nie rozchorował...a jutro basen

[/RIGHT]
Stary 2014-02-07, 09:30   #3412
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam dziewczyny za życzenia.Jakoś nie czuję radości z tych urodzin,chyba ze zmęczenia.W ogóle to łapię jakiegoś egzystencjalnego dola.Tyle czekałam na tą moją Kruszynke,a teraz nawet nie umiem się w pełni cieszyć macierzyństwem.Natura to źle wymyśliła,dzieci powinny w nocy spać,żeby mamy mogły nabrać sił na dzień.Ech takie moje marudzenie.Smutno mi

No natura lubi płakać figle. Nie martw sie kochana. Na pewno juz niedługo sie unormuje. Przecież taki stan nie moze trwać wiecznie. Gliwa do góry i ciesz sie z urodzin! Wykorzystaj tz niech sie zajmie mała a Ty zafunduj sobie jakieś spa w łazience dla relaksu

Stary 2014-02-07, 09:30   #3413
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dzień dobryś
Witam się z nad szklaneczki złotego napoju (tigera), który mam nadzieję postawi mnie na nogi :ziewa:

Alicja obudziła się dzisiaj o 4 rano i po 2 godzinach noszenia jej i masowania dziąseł w końcu padła...na 45 minut także ja nawet nie zdążyłam zasnąć, a ona się już obudziła

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Cumel gdyby nie Wy nie znalabym tego slowa.

Pytam Tza czy moge miec w poniedzialek wychodne a on mi na to a kiedy ja bede mial? Wiec mu mowie Ty masz 5 dni w tygodniu na 8 h do pracy
Dobre hasło muszę je kiedyś swojemu tztowi zapodac

Cytat:
A ja dzisiaj przeżyłam masakrę...jechaliśmy z mężem na zakupy (Tusia w domu z Babcią) i on na zakręcie wpadł w poślizg, a z naprzeciwka akurat jechało auto...także sobie wyobraźcie. Na szczęście małż jest wyćwiczony w poślizgach kontrolowanych i wyprowadził auto, a tamci zwolnili i jakoś się minęliśmy...
dobrze, że mąż taki ogarnięty

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a nasza dentystka ma znieczulenie komputerowe bez igły
Ej muszę o takie coś zapytać, tym bardziej że wybieram się do dentysty. Ząb mi się ukruszyl

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motylek ja też zatraciłam ambicję od kiedy mam moje Serduszko i byłabym przeszczęśliwa gdybym mogła do jego 3rż zostać w domu, niestety z jednej wypłaty ciężko- wszystko takie drogie, życie, opłaty..

dodam, że mamy rodzinę na Ukrainie i tam jest 3 lata płatnego macierzyńskiego a Polska niby bogatsza itd. i tylko rok

ja jak wrócę do mojej starej pracy (oby nie) to na 7/8 etatu

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

W Rosji tez jest 3 lata Znajomego z pracy zona urodzila w Rosji i przyjechala tu z malcem wlasnie na 3 lata, kiedy to dostaje kasiore z Rosji. Tyle, że tam wcale nie jest tak wesoło, bo większość firm płaci kobietką baaaardzo mało a reszte daje na czarno, właśnie przez ten długi macierzynski.
Poza tym pomyśl ze zawsze mogłabyś mieszkać w USA i mieć 6 tygodni (w kaliforni 12) a nie rok i od razu powinien Ci się humor poprawic
Ale fajnie tak 3 lata być z dzieckiem moim zdaniem tak powinno być wszędzie

A np we Włoszech jest tak, że na macierzyński przechodzi się będąc jeszcze w ciąży, ostatnie 2 miesiące ciąży to juz macierzyński urlop, a trwa on w całości 5 miesięcy - więc docelowo z dzieckiem jest się 3 miesiące a jak się chce z dzieckiem dłużej w domu być to można, Ale płacą tylko 30% pensji...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

a ja jeszcze jejnie doświadczyłam ostania była01.12.2012

Zazdroszczę

Cytat:
Igły to moja największa fobia. Nienawidzę ich! Pamiętam jak w ciąży mi krew pobierali kilka razy to potem zawsze wymiotowałam mimo że ogólnie mnie w ciąży mdłości nie męczyły. A jak miałam kilka lat temu zabieg na głowie to nie myślałam o tym że mi się to przytrafiło czy że mi będą głowę golić tylko o tym że mi będą igły w łeb wbijać
Omg też bym myślała o tych igłach jakby mieli by mi w głowę wbijać

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:32   #3414
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To za kilkanaście lat
I nie u wszystkich Tylko u połowy

Ja się wreszcie wyspałam! Co prawda zasnęłam o 1, ale młoda się obudziła dopiero 7:30 więc ponad 6 godzin snu ciągiem.
Za to śniło mi się jakieś strzelanie i uciekanie

Zbieram się do ćwiczeń, niech no tylko En zaśnie.
Edzikowi bajkę włączę, bo tż nie dał się obudzić, a tylko do 9 można do przedszkola przyjeżdżać, potem pozamykane. No i Edi ma dziś wolne A 4 razy tż budziłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:33   #3415
niebede
Raczkowanie

Dziewczyny a co polecacie na wypadanie włosów?
I jaką kaszkę Holle kupowałyście?

Robię zamówienie na mleko w aptece i przy okazji coś domówię

Stary 2014-02-07, 09:38   #3416
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co polecacie na wypadanie włosów?
I jaką kaszkę Holle kupowałyście?

Robię zamówienie na mleko w aptece i przy okazji coś domówię
Oj mi też wypadają włosy strasznie...w ogóle są jakieś takie do niczego.... a kaszka Holle to chyba ta:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ista-250g.html
Stary 2014-02-07, 09:40   #3417
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Oj mi też wypadają włosy strasznie...w ogóle są jakieś takie do niczego.... a kaszka Holle to chyba ta:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ista-250g.html
Oki dzięki, uff akurat taka jeszcze jest na stanie.

Stary 2014-02-07, 09:45   #3418
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Maciej mi paskudnie kicha.... moge cos z tym zrobic???/ kurcze...martwie sie zeby sie nie rozchorował...a jutro basen
u nas basen dopiero od 6 miesiąca, także my chodzić nie będziemy, bo młody 6 skończy w kwietniu, a od czerwca będziemy chodzić na odkryty.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:52   #3419
pszczoua
Zakorzenienie

niebede ja zamowilam pszeniczna zeby zrobic ekspozycje na gluten i jaglana zeby zagescic nia mleko na noc...
Cytat:
o matko.....a ja
myslałam ze mozna te dwie 8 za jednym razem załatwić ale teraz to sie dopiero boję

zazdraszczam takiej szczęki

psiknij octaniseptem i wytrzyj....manekiny do pierwszej pomocy tak się dezynfekuje to i żyrafce nie zaszkodzi
Zalezy jakie 8. Mi usuwali juz 2. Pierwsza dala sie wyrwac bez zbednych zabiegow i tutaj bylo calkiem w porzadku. Ale za to druga byla, jak to okreslil chirurg stomatologiczny "paskudna". Musial nacinac dziaslo bo ona sie jakby zatrzymala i nie chciala dalej rosnac. Pech chcial ze robilam to miesiac po porodzie wiec zadnych konkretnych przeciwbolowych nie moglam brac. Po wyrwaniu goraczkowalam i zywilam sie herbatnikami rozmoczonymi w herbacie bo nic pogryzc nie moglam. Ja radze zaczekac az skonczysz karmic i bedziesz mogla lyknac cos konkretnego przeciwbolowego. U mnie wtedy byla koniecznosc wyrwania bo jakies zakazenie sie zrobilo a nie chcieli dawac antybiotyku bo kp.
Cytat:

a ja jeszcze jejnie doświadczyłam ostania była01.12.2012
U mnie tez ostatnia byla ta przed ciaza i troche sie filmuje tym bardziej ze my czasami jedziemy na przerywanym.

Cytat:
A ja dzisiaj przeżyłam masakrę...jechaliśmy z mężem na zakupy (Tusia w domu z Babcią) i on na zakręcie wpadł w poślizg, a z naprzeciwka akurat jechało auto...także sobie wyobraźcie. Na szczęście małż jest wyćwiczony w poślizgach kontrolowanych i wyprowadził auto, a tamci zwolnili i jakoś się minęliśmy...
Wspolczuje przezyc... Dobrze ze tak to sie skonczylo
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Na noc pajac, a w dzień body z długim, spodenki dresowe i skarpetki lub body z krótkim, bluzeczka spodenki i skarpetki lub rajstopki

Gorgulku wczoraj wrzucałaś filmik od Natali z ćwiczeniami. Ćwiczę tak ze swoim już jakiś czas bo mi siostra pokazała po wizycie ze swoim synkiem. Tylko na filmiku jest odrobinkę inaczej i chyba lepiej. Muszę zmodyfikować swoje ćwiczenia. A i Bartuś ma na stopach łaskotki, ilekroć masuję mu rączką po stópce, ten chichra się w głos. Uwielbiam to
Ja z Julkiem tez robie te cwiczenia i bardzo dobrze sie przy tym bawi. Tez chichra sie w glos jak dotykam jego raczkami stopek
Stary 2014-02-07, 09:55   #3420
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Ja z Julkiem tez robie te cwiczenia i bardzo dobrze sie przy tym bawi. Tez chichra sie w glos jak dotykam jego raczkami stopek
Moja się chichra jak próbuje przyłożyć jej stopę do twarzy

Jestem w szoku....dziecko mi śpi już druga godzinę A ja oczywiście zamiast się przespać buszuje w necie

Edytowane przez agaabuu
Czas edycji: 2014-02-07 o 09:57
agaabuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości