|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
z córą byłam nastawiona że będe karmic min pół roku.. i co okazalo sie że nie dało rady.. w tym temacie sa rózne zdania,kazdy ma prawo do swojego wyboru ![]() zjadlam czekoladę
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
i chyba wszystkie tak tu liczymy to jak masz 23+ 0 to wtedy kończysz 23 tydzień, a następny dzień jak jest 23+1 rozpoczynasz nowy czyli 24. Czyli kończysz tygodnie w czwartki, a rozpoczynasz nowe w piątki. ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Rozgrzeszam Cię, pewnie brakowało Ci magnezu
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
NecroKitty dobrze, że jesteś i że wszystko ok
to chyba jakaś reguła, że wychodzimy z tych szpitali i tak na prawdę nic nie wiemy, a jedyny plus to konkretne USG...Jeszcze niech tylko choc0late nam się odezwie i powie, że wszystko u niej dobrze ![]() |
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Cytat:
![]() No właśnie kojarzę Twój nick ale nie mogłam sobie skojarzyć wątku
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Ramona Ja liczę też inaczej
dzisiaj mam 20t 0d i zaczynam 21 wg swoich obliczeń Oj tam, dzień w tą, dzień w tamtą, gorzej jak idę do gina, a zawsze wychodzi w xt 6d to mi liczy ze 2 tyg do tyłu niż wg moich obliczeń ;/Dotk4 też dawno się nie odzywała, także wywołujmy, przywołujmy, może się dziewczyny do nas odezwą w końcu ![]() sylvunia ja jakbym miała się pałować za każdą popełnioną słodkość to nie byłoby dnia bez
|
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja tez tak chyba liczę też miałam pierwszy dzień @ w czwartek ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
mi na siatce centylowej wychodzi zawsze według USG 2 dni do przodu, czyli 7.06., ale tp mam wpisany 5.06 według OM
|
||
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
A mi tym razem usg idealnie sie pokrywa z om
ciekawe czy bedzie mialo to jakies przelozenie na date porodu. Wczesniej moja byla prawie caly czas tydzien lub wiecej starsza i wczesniej sie urodzila choc to oczywiscie nie regula. Ale podobno dosyc czesto sprawdzaja sie terminy z usg robionego w okresie jak sie bada przeziernosc, czyli ten 11-14 tydzien---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- A w ogole telefony z netem czy tablety to genialny wynalazek dla mlodych matek. Moja mlodziez wlasnie przysypia, zerkajac jednym okiem od czasu do czasu czy nie poszlam, a ja moge sobie dzialac i wszyscy zadowoleni
|
|
|
|
#4419 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Weszłam do pierwszego salonu, zdałam się na przemiłą panią, która w temacie sukni siedziała x lat i kupiłam pierwszą sukienkę, którą przymierzyłam. A tego dnia przymierzyłam dosłownie 3. W tej którą ja sobie upatrzyłam wyglądałam jak 7 nieszczęść ![]() Dopiero po ślubie, żałowałam że tak szybko wybrałam kiece, choć sama nie miałam pomysłu na siebie. Jedno wiem, że dobrze, że nie wydałam np 5000zl-7500zł jak moje koleżanki za jeden wieczór ![]() Cytat:
moja w worze leży na strychu. Jak mieliśmy ostatnio 5-lecie ślubu młody poprosił mnie, żebym ją założyła, ale był ubaw![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma to jak swoje![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Ramona bo on liczy skończone tygodnie, czyli załóżmy, że mam 20t 6d to on mi policzy, że jestem w 19tc nie wiem, dlaczego tak, on jest ogólnie dziwny, bo wg mnie 20t6d to skończony 20tc i leci 21...;/ A z usg moja dzidzia jest 3 dni do przodu
|
|
|
|
#4421 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siemka ![]() Fajnie, że ferie się udały i gratki za 22tydz ![]() Jasne , witamy[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45011253]Hej. Właśnie wróciłam z Adasiem ze szczepienia... Mały trochę płakał, ale szybko się uspokoił. Teraz tylko czekam, aż zacznie się płacz, marudzenie i te inne Waży 11kg i ma 80cm wzrostu Jednak nie wszystko poszło tak dobrze.... Lekarka po badaniu stwierdziła, że słychać szmery w sercu i zleciła nam morfologię Tak więc jutro znów będzie trzeba go kłuć, bo mąż jeszcze jutro ma popołudniówkę w pracy, a w przyszłym tygodniu już ranki, a sama sobie z małym nie dam rady... Biedulek mój [/QUOTE] Biedaczek, za jutrzejsze badania, oby nic poważnego![]() Cytat:
za mieszkanko i bezbolesną przeprowadzkę![]() Cytat:
Ale co do tego fałszowania wyniku to prawda, ja niby miałam teraz 50 g po 1h, ale kobieta w labie nie pozwoliła mi wyjść na zakupy, tylko właśnie grzecznie siedzieć, a i jedynie skoczyć obok do kiosku po gazetkę
|
|||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Wielu lekarzy interesuja tylko skonczone. Ja teraz trafilam do lekarza gdzie liczy rozpoczete ale u lekarzy gdzie robilam usg oraz w poprzedniej ciazy tylko skonczone tygodnie. Nawet w szpitalu jak wpisywali mi kiedy urodzilam to tez skonczony.
|
|
|
|
#4423 |
|
Rozeznanie
|
majkela a jaki wynik miałaś? Wszystko w normie?
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4425 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Pamiętaj o glukozie![]() - ja pojechałam na badania, a glukoza została w domu. Musiałam wyskoczyć na chwilę z labka i kupić nową(nie ma to jak mózg ciężarnej ). Koniecznie weź cytrynę i rozpuść w letniej wodzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chocolate odezwij się ![]() Cytat:
![]() To mi teraz napisałaś, właśnie dzisiaj rozmawiałyśmy w pracy z koleżanką, która rodziła w lipcu 2012 na solcu właśnie i miała planowaną cesarkę (dziecko leżało miednicowo) i nie była zadowolona z opieki poporodowej. Mówiła, że była skazana sama na siebie,a jeśli ktoś zajrzał to z wielką łaską cokolwiek jej pomógł ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze ten po młodym muszę opylić![]() Cytat:
a może pozytywnie się rozczarujesz![]() co byś nie zrobiła i tak będzie dobrze-------------------------- Nadrobiłam, w końcu ![]() Wczoraj padłam, nie dałam rady do Was zajrzeć. Dzisiaj też napięty dzień był. Ostatni dzień w pracy, sprzątanie biurka, zakupy i wizyta i angielski![]() 100% zdrowa dziewuszka Na kołatania serca magnez i odpoczynek, jak teraz przez najbliższy miesiąc nie przejdzie to wizyta u kardiologa, ewentualnie może być to cukier, bo mam bardzo niski-skrajny. Po 1h od wypicia glukozy miałam 60. To by też tłumaczyło zawroty....i w końcu wzięłamL4 z ciężkim bólem serca. Wiem głupia jestem (aż się w pracy popłakałam ), no że ich tak długo nie zobaczę![]() 2kg doszło mi od ostatniej wizyty, czyli +4kg od początku. Na pocieszenie, po wizycie pojechaliśmy do maca na kanapkę drwala, shake truskawkowy ![]() Bazile proszę dopisz mi wizytę na 6.03., z góry Chyba tyle co pamiętam, dobrej nocki dziewczynki Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-02-06 o 23:01 |
||||||
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rozpuszczac chyba będa mi pielęgniarki w lab, takze w jakiej wodzie, nie mam wpływu chyba i pojęcia
|
|
|
|
|
#4427 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko nie śpi już od 6 ją więc oczywiście też nie... ostatnio się chwalilam, że nic mnie nie boli, nie ciągnie.. no to już ciągnie w pachwinach i bolą mnie kolana nie wiem czemu
|
||
|
|
|
#4428 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak powinnaś odpoczywać to dobrze, że wzięłaś L4
|
|||||
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracajac jeszcze do naszej dyskusji to ja sie odnosilam do porodowek, nie oddzialach noworodkowych, bo rzeczywiscie tam juz bywa roznie i ja to juz rozdzielalam, bo to czasem 2 rozne bajki A pewnie zalezy tez od personelu na ktory sie trafi. Ja tez teraz nie wiem jak bedzie. Moze trafie jak sliwka w kompot i bede narzekac Kto to wie Nie chce tez bronic calej sluzby zdrowia, bo to tak teraz wychodzi ![]() Jeszcze tylko dodam ze przy cc rzeczywiscie ta pomoc moze byc potrzebna wieksza i pewnie wtedy warto sie zastanowic nad dodatkowa opieka pielegniarki chociaz na pierwsze 12 h jak nie ma nikogo z rodziny. Ja w kazdym razie majac cc wrzucilabym to na wszelki wypadek w koszty. A trzeba tez pamietac ze opieka po porodzie i w trakcie porodu to sa oddzielne oplaty - przynajmniej w tych szpitalach co znam, ale to trzeba sie dowiedziec. Dlatego ja sobie to odpuscilam wtedy, bo stwierdzilam ze na porodowce to dam rade a potem zobacze. Ja w sumie potrzebowalam tylko do pomocy przy karmieniu. Reszta to jakies drobiazgi i to co mialy w grafiku czyli np. Kapiele czy wazenie. Obchody lekarskie tez zgodnie z grafikiem.Jak ktos rodzi sn i wie juz co i jak bo ma juz np jedno dziecko nie ma problemow z karmieniem to tak naprawde praktycznie wcale tej pomocy nie potrzebuje. Inna sprawa ze kazdy ma troche inne oczekiwania ale to tez w porzadku - kazdy jest inny. Ja chcialam jak najszybciej wszystko robic sama przy malej i ogolnie sie nastawilam na to ze szpital to nie hotel 5gwiazdkowy ![]() Ale u mnie pielegniarki przychodzily same z siebie w nocy jak moja plakala jak byla glodna , bo mialam problem z karmieniem. A noce byly najgorsze. Ale kto to wie jakie byly ich przeslanki- moze chodzilo tylko o to ze nie mogly spac, a ja je podejrzewam o dobre intencje
|
|
|
|
|
#4430 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
w końcu doszłam do siebie, jednak nie ma to jak własne łóżko Przeziębienie nie daje mi żyć, kupiłam sobie Prenalen, czosnek, pije herbatę z sokiem malinowym i chyba liczę na cud ![]() Cytat:
Nie wiem czy to zależny od sprzętu czy te 4 dni zrobiły taką różnicę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Badali mnie codziennie i cały czas było wszystko prawidłowo. No ale co mogli zrobić, dali zapobiegawczo luteinę i tylko przeciwbólowe. Już jest dużo lepiej, od wczoraj tylko aspargin biorę i normalnie funkcjonuje
|
||||
|
|
|
#4431 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maz 24 lutego juz,a my z Synkiem mam nadzieje,ze najpozniej do polowy marca ![]() Cytat:
I tu jest problem,przegladnelam wszystko co bylo mozliwe w BB i klapa i chyba zamieszkamy w Katowicach ![]() Cytat:
Eweden a jak Twoje polowkowe? Juz nie wiem czy sie chwalilam,ale we wtorek poczulam pierwsze niesmiale ruchy,a wieczorem juz konkretne i zauwazalne i wyczuwalne.Takze nawet Mezus poczul.A na wizycie lekarz powiedzial mi,ze mam lozysko z przodu.Ja odrazu co to oznacza,a on ze nic tyle,ze bede czuc slabiej ruchy.I taka mam tez nadzieje,bo moj gin nie lubi podawac na wyrost informacji. To i ja powywoluje i dodam,ze chyba pare osob nam poprostu ucieklo zophiee, Ania0104, bluesky89, monijaaa, _Maya_, Goraleczka84 , Rybka12321 , wonder_woman, krzan, Lolja, aasiulek81, choc0late, Devil_Kitty, Sylwia__88 Dziewczyny prosze zacznijmy temat kolejnej czesci,tytul i prowadzaca ![]()
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-02-07 o 08:59 |
|||
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie strasznie mnie przeraża to co piszecie o służbie zdrowia w polsce
Co do glukozy to też pierwsze słyszę że trzeba ją samej kupować, u mnie nie było jeszcze mowy o tym badaniu ale pewnie na następnej wizycie już będzie i z tego co widziałam to jak pacjentki przychodziły to już miały przygotowane kubeczki z glukozą i po wstępnym badaniu (warzenie, ciśnienie, mocz) dopiero szły do lekarza a później przychodziły pić glukozę i czekały na kolejną wizytę za dwie godz i dalej szły do lekarza, bo to on pobiera krew do badań... Już teraz sama nie wiem. Co do ruchów dziecka, wydaje mi się że je czuję, no ale właśnie nie mam jeszcze 100 % niby miałam już pewność ale sama nie wiem, tak mało go czuję Jeszcze ja po ciężkiej nocy, w ogóle od kilku dni śnią mi się same okropne sny, do tego pobudka o 4, i brak snu do przed 5 a o piątej budzik męża bo wstawał do pracy no cóż siedzę dzisiaj w domu to może trochę wypocznę
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wagi to w mojej "mądrej" książce pisze, że +/- 50 g dopuszczalna różnica wagi dziecka ale pewnie to zależy od sprzętu a wiadomo bardzo wiele jest przypadków, że dziecko według USG ma inną wagę a rodzi się z zupełnie inną ![]() No to już wkrótce przeprowadzka, cieszysz się? ![]() A Ty nie chcesz być prowadzącą? tak dobrze Ci to idzie
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie dzisiaj jest spokojna, a w szpitalu dawała popalić bo dużo leżałam i nie miało ją co do snu kołysać
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
powiedzcie mi czy mówicie do brzuszków? Tyle się naczytałam, żeby opowiadać, czytać bajki, włączać muzykę dzidziusiowi itd, a mi to jakoś nie wychodzi ANTERIA ja też nie mogą w nocy spać, budzę się co chwilę, chodzę siku, przekręcam z boku na bok i takie dziwne sny mam, że rano budzę się zmęczona, a dziś jeszcze słonka na polu nie ma ![]() A na weekend przyjeżdżają do nas znajomi, muszę jakąś sałatkę zrobić, obiad itd. a najchętniej to bym się pod kocem schowała... |
|
|
|
#4436 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bazile może jednak chcesz to jeszcze pociągnąć? ![]() Jeśli nie to może Aldrin, Majkela, Sola (dziewczyny są codziennie i na bieżąco) ![]() Co do tytułu to ja osobiście wolę zwykłe proste bez rymowanek, czyli zostawiałbym ten co jest teraz (dodać tylko "część II") lub tylko "mamusie czerwcowe". No ale reszta dziewczyn niech się jeszcze wypowie
|
|||
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem coś tam do niego powiem podczas kąpieli ale jakoś dziwnie się tak czuje ![]() sałatkę zrób z gotowców a na obiad coś mało wymagającego i możesz się położyć |
|
|
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tez kazdy dzien to dodatkowe gramy. Dzieci rosna jak na drożdżach ![]() Cytat:
![]() Co do lozyska na przodzie ale nie przodujacego bo to zupelnie cos innego to ja mialam poprzednio. Nie jest to nic groznego. Jedynie w przypadku urazow moze to byc bardziej niebezpieczne - jakby np. Ktos uderzyl Cie w brzuch, ale tak to nie ma sie czym martwic ![]() Ja niestety nie mam pomyslu na tytul- od biedy moze byc cos w stylu: mamy czerwcowe 2014. Na prowadzaca sie nie nadaje ale byla chyba juz chetna czy juz nie ma? |
||
|
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Bazile ja jestem, często czytam Was z telefonu a z niego źle się pisze.
Co do tytułu nowej części to ją też jestem za prostym tytułem. Może być ten samo sam z dopiskiem że II część.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

nie ma to jak swoje
za jutrzejsze badania, oby nic poważnego

), no że ich tak długo nie zobaczę

ją więc oczywiście też nie... ostatnio się chwalilam, że nic mnie nie boli, nie ciągnie.. no to już ciągnie w pachwinach i bolą mnie kolana nie wiem czemu 

13.07.2013