Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 12:04   #3151
krusia83
Raczkowanie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Ja właśnie też chcę już powoli kupować jakieś inne rzeczy z wyprawki tylko ciągle mi się wydaje, że to jeszcze tyle czasu ale później jak patrzę, że tyle rzeczy trzeba kupić to jednak wolę po trochu wcześniej. Tak więc mam ambitny plan zrobić sobie w przyszłym tygodniu listę zakupów

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Wita się w 23 tc czyli zaczynamy 6 miesiąc coraz bliżej do zobaczenia naszej Mai
Gratulacje
Stary 2014-02-06, 12:20   #3152
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też chcę już powoli kupować jakieś inne rzeczy z wyprawki tylko ciągle mi się wydaje, że to jeszcze tyle czasu ale później jak patrzę, że tyle rzeczy trzeba kupić to jednak wolę po trochu wcześniej. Tak więc mam ambitny plan zrobić sobie w przyszłym tygodniu listę zakupów
Ja już sobie stworzyłam i teraz już tylko wykreślam I czekam na wypłatę

Zubi za 23 tydzień

U nas dziś ostatni dzień 26

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:24   #3153
zubi89
Zakorzenienie

Lecę na zakupy mąż ma wolne więc mi będzie towarzyszył chciałabym kupić koc z biedry a mąż potrzebuje nowe spodnie

Mam nadzieje, że jak wrócę będzie coś do nadrabiania :p

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:52   #3154
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję bo małża by chyba ruszyło jakby zobaczył, że mi tam inny facet palce wkłada

Zapytam gina jak to zrobić, żeby było dla wszystkich wygodnie

Właśnie myślałam, żeby poczekać do połówkowego, ale małż już nie może się doczekać i chyba go wezmę
Sorki, źle napisałam Mąż był na usg genetycznym, na połówkowe idę teraz

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Mój jest ze mną całe badanie, ale mnie bada kobieta, jeśli jest jakaś różnica I jemu to nie przeszkadza, zresztą dziwne by było dla mnie gdyby ze mną chodził i kręcił nosem.

Ale myślę, że jak już cię zbada dowcipnie to chyba nie będzie żadnego problemu, żebyś głowę zza drzwi wystawiła na korytarz i zawołała męża na badanie przez brzuch Ja bym tak zrobiła Ostatnio chciałam mamę wziąć i właśnie tak chciałam to rozwiązać

A co do pytania o dzieci na USG - Carmenka miała wzięte synka, myślę, że też to nie problem.
A no właśnie, carmena pisała o synku, fakt. Spytam się na wizycie tej położnej, myślę, że nie będzie problemu

Cytat:
Hej dziewczyny,

narobiłyście mi smaka na arbuza Ja ostatnio poszłam do biedronki po śmietanę a wyszłam z pączkiem i z bananem

Ale duży ten Twój synek już. Super, że wszystko dobrze

Gratuluje 25 tygodnia. Ależ ten czas leci

A no i wklejam zdjęcie ciuszków, które ostatnio kupiłam bo dopiero paczka mi dotarła. Mąż już pyta kiedy zamówię kolejne i zrobiliśmy zakład, że nie wytrzymam do końca tego tygodnia
Super ciuszki A ja dalej czekam z zakupami

Cytat:
Bardzo ładne

Załamana za 25 tydzień

Ja z ubranek przerzuciłam się teraz na resztę wyprawki i tak powoli sobie kupuję W poniedziałek chcę iść do Lidla po oliwkę i płyn do kąpieli Hippa

Po zastanowieniu wpadły mi jeszcze w oku podkłady do przewijania - sporo kobiet chyba bierze je na porodówkę, żeby nie zabrudzić łóżka chyba? I zastanawiam się czy opłaca się kupować te duże płatki kosmetyczne 60 szt/4,99 Może ktoś widział je taniej?
U mnie w szpitalu nie trzeba było mieć swoich podkładów, dawali. No ale zapopatrzałam się do domu, bo sporo pamiętam ich schodziło potem, jak wszystko się czyściło.

[QUTE=zubi89;45010423]Oo ja też bym zjadła truskawki

gratuluje

Bardzo ładne ciuszki

Ja też się szykuję na zakupy w Lidlu oby brat chciał ze mną pojechać

Wita się w 23 tc czyli zaczynamy 6 miesiąc coraz bliżej do zobaczenia naszej Mai [/QUOTE]
za 23 tc i 6 miesiąc To już z górki! No u mnie leci 21 tc

Cytat:
Ja już sobie stworzyłam i teraz już tylko wykreślam I czekam na wypłatę

Zubi za 23 tydzień

U nas dziś ostatni dzień 26
No i coraz bliżej końca

A moje maleństwo trochę szalone jest, bo co chwilę mi się kręci w brzuszku, a jak coś zjem to już w ogóle zaczyna tańczyć Ale w nocy jeszcze mnie nie budzi kopniaczkami
Stary 2014-02-06, 13:59   #3155
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Kochane
Ja tak naprędce po wizycie, ponad 2,5 h obsuwy, ładnie się naczekałam Miałam badane tylko serduszko na szybko (bije jak dzwon), szyjka się nie pogarsza i odstawiam luteinę Do tego skierowanie na badania i kolejne pieniądze w kieszeni bo wszystko na nfz

Zubi gratuluję 23 tc czyli 6 miesiąca!!
A ja dziś w takim razie 24

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:01   #3156
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu nie trzeba było mieć swoich podkładów, dawali. No ale zapopatrzałam się do domu, bo sporo pamiętam ich schodziło potem, jak wszystko się czyściło.

A moje maleństwo trochę szalone jest, bo co chwilę mi się kręci w brzuszku, a jak coś zjem to już w ogóle zaczyna tańczyć Ale w nocy jeszcze mnie nie budzi kopniaczkami
No właśnie zawsze się przydadzą Tak sobie myślę, czy czasem gdzieś nie czytałam, że mamy sobie przed porodem na łóżku rozkładały, gdyby czasem w nocy wody im odeszły, żeby materaca nie zalać

Mnie też w nocy nic nie budzi, chociaż jak sama się obudzę na wizytę w WC to czasem czuję, że Młody nie śpi

No i czasem puka jak za długo nie jem, jakby się upominał

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Ja tak naprędce po wizycie, ponad 2,5 h obsuwy, ładnie się naczekałam Miałam badane tylko serduszko na szybko (bije jak dzwon), szyjka się nie pogarsza i odstawiam luteinę Do tego skierowanie na badania i kolejne pieniądze w kieszeni bo wszystko na nfz
Za udane badania Ale się naczekałaś No ale czego się nie robi...

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:16   #3157
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kochane

No to faktycznie się nasiedziałaś. No ale dobrze, że wszystko w porządku, dzidziuś zdrowy, wejście do maleństwa zabezpieczone

Cytat:
No właśnie zawsze się przydadzą Tak sobie myślę, czy czasem gdzieś nie czytałam, że mamy sobie przed porodem na łóżku rozkładały, gdyby czasem w nocy wody im odeszły, żeby materaca nie zalać

Mnie też w nocy nic nie budzi, chociaż jak sama się obudzę na wizytę w WC to czasem czuję, że Młody nie śpi

No i czasem puka jak za długo nie jem, jakby się upominał

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Za udane badania Ale się naczekałaś No ale czego się nie robi...
To tego nie słyszałam o tym rozkładaniu na łóżku, nie robiłam tego, cociaż naszczęscie wody odeszły mi już w szpitalu. Ale pamiętam, że nieźle ze mnie chlusnęło, więc nie wiem czy te podkłady ogarnęłyby to
Stary 2014-02-06, 14:47   #3158
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kochane

O kurcze u mnie to max 10 minut obsuwy. No i oczywiście za wizytę byłaś już na glukozie ? czy teraz masz zrobić ?
Byłam w biedrze i u mnie też nie ma tych chusteczek z dady :/

Gratuluję każdej kolejnych tygodni ciąży do porodów coraz bliżej

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-02-06 o 15:18
Stary 2014-02-06, 15:37   #3159
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Kicia a słodki ten arbuz był? Czy taki bezsmakowy Mój wzrok przyciągnęły truskawki, ale jak sobie pomyślę, że to sama chemia to chyba jednak poczekam...
powiem CI że taki nawet nawet dobry nie tak jak w środku sezonu ale szczerze na początku sezonu jadłam gorsze

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Witam sie kochane w 25 tc
Wlasnie zabieram sie za pierozki odsmazane na patelni hihi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję bo małża by chyba ruszyło jakby zobaczył, że mi tam inny facet palce wkłada

Zapytam gina jak to zrobić, żeby było dla wszystkich wygodnie

Właśnie myślałam, żeby poczekać do połówkowego, ale małż już nie może się doczekać i chyba go wezmę
mojego może by nie ruszyło ale mnie już owszem czuła bym się co najmniej dziwnie

Zubo gratuluję 6go msc
a jakie kocyki miały być w biedrze bo byłam wczoraj jak rozkładali nowy towar i nie wiedziałam
ka mam co prawda już kupione jeden duży to będize na zimę na pół się złoży i będize ok
a drugi mały cienki fioletowy w słoniki

Zubi poprosiła bym o dopisanie na listę 17.03.2014 16:00 USG 3D/4D

ja dziś doświadczyłam czegoś dziwnego w brzuszku takie poruszanie się jakby takie dziwne noo i nie wiem co to było bo raczej nie jelita
ale w sumie na ruchy to raczej za wcześnie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:09   #3160
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
powiem CI że taki nawet nawet dobry nie tak jak w środku sezonu ale szczerze na początku sezonu jadłam gorsze

mojego może by nie ruszyło ale mnie już owszem czuła bym się co najmniej dziwnie

Zubo gratuluję 6go msc
a jakie kocyki miały być w biedrze bo byłam wczoraj jak rozkładali nowy towar i nie wiedziałam
ka mam co prawda już kupione jeden duży to będize na zimę na pół się złoży i będize ok
a drugi mały cienki fioletowy w słoniki

ja dziś doświadczyłam czegoś dziwnego w brzuszku takie poruszanie się jakby takie dziwne noo i nie wiem co to było bo raczej nie jelita
ale w sumie na ruchy to raczej za wcześnie
Na Lady blogu jest o nich post http://www.pina-fashion.pl/2014/02/k...rzozowski.html kupiliśmy ten różowy jest cienki więc na lato jak znalazł

Zaraz dopiszę

A co do tego dziwnego poruszania w brzuchu to mi lekarz mówił, że to jelita bo dziecko ma za dużo miejsca, żeby już je czuć na takim etapie.

Stary 2014-02-06, 16:13   #3161
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Mnie tez już budzi w nocy. Często się teraz zdarza że to nie kopniaki tylko takie mocne szuranie nogą.wypychanie jej. Śmiało mogę nawet określić rozmiar stópki.
hehe to fajnie no mowie Ci mnie az zebra bolaly

Cytat:
Cześć Kochane

Looo to bardzo duze opoznienie ale najwazniejsze, ze z Toba i dzidziusiem wszystko dobrze

zubi89 gratulacje

Ja juz po dentyscie dostalam plyn na te moje krwawiace dziasla, bo az dostalam jakiegos zapalenia, dlatego tez bola jak nie pomoze to bedziemy myslec dalej...
zrobilam obiadek wzielam prysznic, zaraz lece suszyc wloski i sie dalej szykowac ale jestem podekscytowana tymi pierwszymi zajeciami w szkole rodzenia

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 16:15   #3162
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Na Lady blogu jest o nich post http://www.pina-fashion.pl/2014/02/k...rzozowski.html kupiliśmy ten różowy jest cienki więc na lato jak znalazł

Zaraz dopiszę

A co do tego dziwnego poruszania w brzuchu to mi lekarz mówił, że to jelita bo dziecko ma za dużo miejsca, żeby już je czuć na takim etapie.
też mi się tak wydaje że to nie dzidzia ale jelita też nie bo to całkiem inaczej czuje bo mi jelita codziennie dokuczają wieczorem

kocyki fajne ale bardzo pod dziewczynki, fajna cena bo ja taką samą kupiłam dziecięcy 75x100

Stary 2014-02-06, 16:20   #3163
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe to fajnie no mowie Ci mnie az zebra bolaly

Looo to bardzo duze opoznienie ale najwazniejsze, ze z Toba i dzidziusiem wszystko dobrze

zubi89 gratulacje

Ja juz po dentyscie dostalam plyn na te moje krwawiace dziasla, bo az dostalam jakiegos zapalenia, dlatego tez bola jak nie pomoze to bedziemy myslec dalej...
zrobilam obiadek wzielam prysznic, zaraz lece suszyc wloski i sie dalej szykowac ale jestem podekscytowana tymi pierwszymi zajeciami w szkole rodzenia
Ja też miałam stan zapalny a co dała Ci do pukania ? dentosept ?

Cytat:
też mi się tak wydaje że to nie dzidzia ale jelita też nie bo to całkiem inaczej czuje bo mi jelita codziennie dokuczają wieczorem

kocyki fajne ale bardzo pod dziewczynki, fajna cena bo ja taką samą kupiłam dziecięcy 75x100
To prawda z kocykiem. Zastanawiałam się czy nie wziąć jeszcze jeden.

Stary 2014-02-06, 17:24   #3164
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
A no i wklejam zdjęcie ciuszków, które ostatnio kupiłam bo dopiero paczka mi dotarła. Mąż już pyta kiedy zamówię kolejne i zrobiliśmy zakład, że nie wytrzymam do końca tego tygodnia

Cytat:
Wita się w 23 tc czyli zaczynamy 6 miesiąc coraz bliżej do zobaczenia naszej Mai
super czas coraz szybciej leci niedługo będziemy po kolei lądować na porodówce
Cytat:
Ja już sobie stworzyłam i teraz już tylko wykreślam I czekam na wypłatę U nas dziś ostatni dzień 26
a ja cały cza myślę że ty mas termin wcześniejszy niż ja.Co mi się w tej łepetynie przestawia??
Cytat:
Cześć Kochane
super że badanka na nfz dlatego ja u gina biorę zawsze pierwszy bądź drugi numerek

Dziewczyny dzisiaj byłam u babci i wiecie co mi powiedziała?? Że ona jest przekonana że urodzę chłopca. To juz enta osoba z rzędu która mi to mówi.
Nie mogę się doczekać kolejnego usg żeby mi gin powiedział już tak na 1000% kto tam się chowa.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 17:48   #3165
(kicia)
Zakorzenienie

Jagodziu a ja mam też na odwrót niż lekarz spekulował nadal mam wrażenie że jednak będzie babeczka jeszcze ponad msc muszę czekać

mam nadzieję że na 3d ładnie rozłoży nóżki

Stary 2014-02-06, 18:24   #3166
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Jagodziu a ja mam też na odwrót niż lekarz spekulował nadal mam wrażenie że jednak będzie babeczka jeszcze ponad msc muszę czekać

mam nadzieję że na 3d ładnie rozłoży nóżki
tylko że u ciebie to bardzzo wcześnie powiedział a u mnie był już 23tc tylko ze dzidzia nie chciała współpracować wiec wiesz moja frustracja jest jeszcze większa. Bo tyle czekałam na to usg a tu dupka blada.
Lili & Gabryś

Stary 2014-02-06, 18:42   #3167
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
tylko że u ciebie to bardzzo wcześnie powiedział a u mnie był już 23tc tylko ze dzidzia nie chciała współpracować wiec wiesz moja frustracja jest jeszcze większa. Bo tyle czekałam na to usg a tu dupka blada.

no u mnie wcześnie powiedział ale widzisz ja teraz u niego do 22 tyg nie będę miała już usg wiec gdyby nie to 3d to więc wolała bym żeby nie mówił

już nie długo i będziesz wiedziała już bliżej niż dalej

Stary 2014-02-06, 20:00   #3168
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam wszystkich

Nie będę cytować bo małż okupuje lapka więc mi pozostaje telefon.

Widziałam że pisałyście o tych kocykach z biedry. Zaopatrzyłam się w jeden i jestem zadowolona. Zaszłam też całkiem przypadkiem do lumpka i kupiłam jeden ciuszek. Ale już tak na 6-9 miesięcy.
Jutro też idę bo będzie po 1 zł no i teściówka też chce pójść.

Miałam też kolejną wizytę położnej. Ale to jutro wam opowiem o tym bo na telefonie to będę pisać i pisać

Gratuluję wszystkim udanych wizyt

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-02-06 o 20:01
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:22   #3169
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie wcześnie powiedział ale widzisz ja teraz u niego do 22 tyg nie będę miała już usg wiec gdyby nie to 3d to więc wolała bym żeby nie mówił

już nie długo i będziesz wiedziała już bliżej niż dalej
u mnie tez nie ma usg często miałam chyba w 12 czy 13 tyg. potem miałam w 23. Jakoś z 3d się zgapiłam a teraz to już właśnie bliżej niż dalej dlatego sobie odpuszczę to 3d.
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Widziałam że pisałyście o tych kocykach z biedry. Zaopatrzyłam się w jeden i jestem zadowolona. Zaszłam też całkiem przypadkiem do lumpka i kupiłam jeden ciuszek. Ale już tak na 6-9 miesięcy.

Miałam też kolejną wizytę położnej. Ale to jutro wam opowiem o tym bo na telefonie to będę pisać i pisać

ooooo to czekamy na informacje
Lili & Gabryś

Stary 2014-02-06, 20:30   #3170
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze u mnie to max 10 minut obsuwy. No i oczywiście za wizytę byłaś już na glukozie ? czy teraz masz zrobić ?
Byłam w biedrze i u mnie też nie ma tych chusteczek z dady :/

Gratuluję każdej kolejnych tygodni ciąży do porodów coraz bliżej
Byłam już na jednej glukozie, bo wyszedł mi jakiś dziwny cukier we krwi, a teraz mnie czeka drugie obciążenie
Szkoda, że ich nie ma, mogły być fajne... Ja wczoraj otworzyłam te różowe z netto, póki co nie leży mi zapach, ale nie jest jakiś intensywny dopiero jak się przyłoży do nosa to czuć
Zapomniałam o wizycie, jak możesz to dopisz mi kolejną na 28.02

Cytat:
Jeeeej!!! Za miesiąc już będziesz wiedziała kto tam mieszka

Cytat:
Mam nadzieję, że po zajęciach będziesz równie podekscytowana i chętne na kolejne lekcje Kuruj swoje dziąsła, oby szybko przeszło

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj byłam u babci i wiecie co mi powiedziała?? Że ona jest przekonana że urodzę chłopca. To juz enta osoba z rzędu która mi to mówi.
Nie mogę się doczekać kolejnego usg żeby mi gin powiedział już tak na 1000% kto tam się chowa.
Widocznie bardzo ładnie wyglądasz !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:31   #3171
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez nie ma usg często miałam chyba w 12 czy 13 tyg. potem miałam w 23. Jakoś z 3d się zgapiłam a teraz to już właśnie bliżej niż dalej dlatego sobie odpuszczę to 3d.

ooooo to czekamy na informacje

3d można i później ja robię teraz bo właśnie teraz miałam usg w 13 i dopiero następne w 22 choć i tak 3d bedzie w 20 to taka mała różnica. i to pryz prywatnych wizytach to mnie trochę drażni ale lekarza nie zmienię bo jest spoko. Najwyżej go przycisnę

ja 3d bardziej robię ze względu na to że wydruki od mojego gina są kijowe nawet nie ma jak dziadkom pokazać bo ledwie co widać

Stary 2014-02-06, 20:35   #3172
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
3d można i później ja robię teraz bo właśnie teraz miałam usg w 13 i dopiero następne w 22 choć i tak 3d bedzie w 20 to taka mała różnica. i to pryz prywatnych wizytach to mnie trochę drażni ale lekarza nie zmienię bo jest spoko. Najwyżej go przycisnę

ja 3d bardziej robię ze względu na to że wydruki od mojego gina są kijowe nawet nie ma jak dziadkom pokazać bo ledwie co widać
u mnie wydruki są dobre. Ja wiem że jeszcze mogę iść ale dam sobie już spokój.
Cytat:
Byłam już na jednej glukozie, bo wyszedł mi jakiś dziwny cukier we krwi, a teraz mnie czeka drugie obciążenie
Szkoda, że ich nie ma, mogły być fajne... Ja wczoraj otworzyłam te różowe z netto, póki co nie leży mi zapach, ale nie jest jakiś intensywny dopiero jak się przyłoży do nosa to czuć
Zapomniałam o wizycie, jak możesz to dopisz mi kolejną na 28.02
Jeeeej!!! Za miesiąc już będziesz wiedziała kto tam mieszka

Mam nadzieję, że po zajęciach będziesz równie podekscytowana i chętne na kolejne lekcje Kuruj swoje dziąsła, oby szybko przeszło

Widocznie bardzo ładnie wyglądasz !!
ja jakoś tego nie zauważyłam. Mi się wydaje że gorzej. Tym bardziej że teraz rzadko się maluję to już w ogóle.
Lili & Gabryś

Stary 2014-02-06, 20:35   #3173
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
CZEKAMY NA ZALEGŁĄ RELACJE Z WIZYTY LUB KOLEJNĄ DATĘ

Juliette25-16.12.2013-wizyta
Goraleczka84-02.01.2014-wizyta
Leine-16.01.2014-15:00 wizyta u ginekologa
Kamel-17.01.2014-wizyta kontrolna
Jagatka_N- 20.01.2014-wizyta u gina
Isabelle_-23.01.2014r.-wizyta
Carmena88 -24.01.2014-(wizyta kontrolna)
beat@-28.01.2014 godz. 17:50 USG 4D połówkowe
marszalka-01.02.2014(usg 4d)
D0tk4-03.02.2014-połówkowe
agaaga89-03.02.2014-połówkowe
debraM-04.02.2014- klinika
fantastka-05.02.2014-wizyta
skubana-05.02.2014- kontrolna wizyta + KTG
meire-05.02.2014-wizytę u ginekologa i u endokrynologa
Kochana ja mam kolejną wizytę 03.03.2014 ale widziałam że już mi ją dopisałaś jak we wtorek podałam

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-07, 08:35   #3174
krusia83
Raczkowanie

Cześć mamusie

ja już nie mogę sobie znaleźć miejsca przed dzisiejszą wizytą a to dopiero o 17

Nie wiem czy widziałyście ale od 10. lutego w Lidlu ma być oferta różnych dzieciowych rzeczy:
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-07A92...rta.htm?id=195
i tak mi się ten śpiworek spodobał. Chyba się przejdę w poniedziałek go obejrzeć.
Stary 2014-02-07, 09:19   #3175
jagodzia133
Zakorzenienie

hej
a ja już byłam dzisiaj w biedronce i kupiłam ten kocyk. Bardzo mi się podobał ten z różowymi napisami ale że nie mam pewności co do płci to kupiłam ten czerwony w serca.
Lili & Gabryś

Stary 2014-02-07, 10:07   #3176
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

No to czekamy na relację z wizyty położnej, bo sama jestem ciekawa jak to się odbywa

Cytat:
Cześć mamusie

Nie wiem czy widziałyście ale od 10. lutego w Lidlu ma być oferta różnych dzieciowych rzeczy:
i tak mi się ten śpiworek spodobał. Chyba się przejdę w poniedziałek go obejrzeć.
To to mocne kciuki za wizytę!

Mówicie, że w biedrze takie fajne kocyki? To chyba się przejdę dzisiaj
Stary 2014-02-07, 10:11   #3177
God Of War 20
Zakorzenienie

Dzień dobry zdaje Wam pełną relację z wizyty

Wczoraj gdzieś ok 20:30 wizyta się zaczęła najpierw przeprowadzony wywiad, czy na coś choruje no to jedynie niedoczynność i lekarz zabronił jeść kapustę bo ona wyłapuje jod z organizmu co przy niedoczynności jest niedobre.
Cofnęłam się nieco jak już zauważyłyście, wg USG jest to 7t1d a wg ostatniej miesiączki 8t0d (wczoraj) więc dopiero 8 tydzień.
Maluch ma ok półtora centymetra
Powiedział, że norma dla I trymestru TSH < badz równe 2 biorę już leki jak wiecie więc mam skontrolować wynik koniecznie.
Mam zrobić wymaz z kanału szyjki na posiew ale powiedział, że szyjka jest bardzo ładna po tym zabiegu co miałam w listopadzie i tak czy siak nic z nią robić nie będziemy
Wypisał mi skierowanie na: morfologie, mocz, glukoza na czczo, VDRL, TSH i mogę zrobić ale nie muszę: HIV, Chlamydia, HBsAg, HCV, poziom przeciwciał IgG i IgM w kierunku toxoplazmozy.
Nie wiem na które badania z tych dodatkowych się zdecydować bo domyślam się, że są drogie jak diabli....?
Dostałam receptę na luteinę plus nospę forte jakby coś się działo
Co do witamin to powiedział, że nie ma potrzeby zażywać witamin teraz jedynie kwas foliowy jest ważny (tak jak zubi kiedyś tłumaczyła).
Gin powiedział, że nie ma nic przeciwko witaminom ale w chwili obecnej nie ma potrzeby brać, zobaczymy później czyli w II trymestrze

USG prenatalne mam mieć między 10-15.3.2014 i mój gin nie wykonuje go. Mam 3 opcje: pójść po skierowanie na NFZ i wykonają mi w szpitalu za darmo, zgłosić się do gina (polecił mi kilku) z długoletnim stażem i on wykona w granicach 100zł, pojechać do Rzeszowa do Profamilii tam ponoć są specjaliści ale koszt 400zł więc podziękuję.
Wybiorę raczej drugą opcję
Wizyty co 4 tygodnie jakbym miała jakieś pytanie o cokolwiek jak to powiedział, czy pomalować włosy czy coś to mam dzwonić i pytać zawsze (choć zaznaczył, że włosów malować nie można )

Dał mi ulotki, bajery, witaminy prenatal, prenatal na przeziębienie.

Co do USG to trwało dość długo bo mierzył dokładnie długość macicy, długość kanału, sprawdzał jajniki.
Nasz maluszek ujawnił się bardzo szybko i od razu było widać jak mu serduszko bije pięknie.
Potem mierzył dzidzie, pęcherzyk i takie tam standardowe serducho bije 170 uderzeń na minutę i powiedział, że nie ma powodów do obaw, wszystko jest super
Zgrał mi zdjęcia na pendriva i mam ich bardzo dużo, do tego wydrukował też więc full wypas.
Dostałam takie kółeczko wg którego się wizyty wyznacza-jeszcze go nie obczaiłam
Jeśli chodzi o współżycie to oczywiście tak ale bardzo delikatnie a na razie powiedział, żeby sobie odpuścić.
Co by tu więcej nie wiem ...
Pewnie to nieskładnie napisałam, przepraszam ale zbyt długa relacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg NATALIA_17.jpg (49,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg NATALIA_23.jpg (42,1 KB, 4 załadowań)
Stary 2014-02-07, 10:45   #3178
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie

będzie dobrze trzymam za wizytę

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry zdaje Wam pełną relację z wizyty

Wczoraj gdzieś ok 20:30 wizyta się zaczęła najpierw przeprowadzony wywiad, czy na coś choruje no to jedynie niedoczynność i lekarz zabronił jeść kapustę bo ona wyłapuje jod z organizmu co przy niedoczynności jest niedobre.
Cofnęłam się nieco jak już zauważyłyście, wg USG jest to 7t1d a wg ostatniej miesiączki 8t0d (wczoraj) więc dopiero 8 tydzień.
Maluch ma ok półtora centymetra
Powiedział, że norma dla I trymestru TSH < badz równe 2 biorę już leki jak wiecie więc mam skontrolować wynik koniecznie.
Mam zrobić wymaz z kanału szyjki na posiew ale powiedział, że szyjka jest bardzo ładna po tym zabiegu co miałam w listopadzie i tak czy siak nic z nią robić nie będziemy
Wypisał mi skierowanie na: morfologie, mocz, glukoza na czczo, VDRL, TSH i mogę zrobić ale nie muszę: HIV, Chlamydia, HBsAg, HCV, poziom przeciwciał IgG i IgM w kierunku toxoplazmozy.
Nie wiem na które badania z tych dodatkowych się zdecydować bo domyślam się, że są drogie jak diabli....?
Dostałam receptę na luteinę plus nospę forte jakby coś się działo
Co do witamin to powiedział, że nie ma potrzeby zażywać witamin teraz jedynie kwas foliowy jest ważny (tak jak zubi kiedyś tłumaczyła).
Gin powiedział, że nie ma nic przeciwko witaminom ale w chwili obecnej nie ma potrzeby brać, zobaczymy później czyli w II trymestrze

USG prenatalne mam mieć między 10-15.3.2014 i mój gin nie wykonuje go. Mam 3 opcje: pójść po skierowanie na NFZ i wykonają mi w szpitalu za darmo, zgłosić się do gina (polecił mi kilku) z długoletnim stażem i on wykona w granicach 100zł, pojechać do Rzeszowa do Profamilii tam ponoć są specjaliści ale koszt 400zł więc podziękuję.
Wybiorę raczej drugą opcję
Wizyty co 4 tygodnie jakbym miała jakieś pytanie o cokolwiek jak to powiedział, czy pomalować włosy czy coś to mam dzwonić i pytać zawsze (choć zaznaczył, że włosów malować nie można )

Dał mi ulotki, bajery, witaminy prenatal, prenatal na przeziębienie.

Co do USG to trwało dość długo bo mierzył dokładnie długość macicy, długość kanału, sprawdzał jajniki.
Nasz maluszek ujawnił się bardzo szybko i od razu było widać jak mu serduszko bije pięknie.
Potem mierzył dzidzie, pęcherzyk i takie tam standardowe serducho bije 170 uderzeń na minutę i powiedział, że nie ma powodów do obaw, wszystko jest super
Zgrał mi zdjęcia na pendriva i mam ich bardzo dużo, do tego wydrukował też więc full wypas.
Dostałam takie kółeczko wg którego się wizyty wyznacza-jeszcze go nie obczaiłam
Jeśli chodzi o współżycie to oczywiście tak ale bardzo delikatnie a na razie powiedział, żeby sobie odpuścić.
Co by tu więcej nie wiem ...
Pewnie to nieskładnie napisałam, przepraszam ale zbyt długa relacja

gratulacje no no to już kawał dzieciątka

fajnego masz gina co do badań bo u mojego nie było czegoś takiego że mogę ale nie muszę u mnie najdroższa była toxo i różyczka 50 zł za dwa (znaczy się IgG i IgM), a tak wszystkie w granicach 35 zł ale wiadomo w ogólnym rozrachunku to wychodzi trochę

Ja mam pytanko co do prenatalnych
Bo znowu usłyszałam opinie jak to ja mogłam w 12 tyg nie pójść na oddzielne usg prenatalne więc chciałam zapytać dziewczyn które takowe miały oddzielnie za dodatkową opłatą itp co Wam lekarze na tym oddzielnym usg badali. Bo u mnie normalnie na usg zmierzył przezierność, zmierzył dzieciątko, kości nosowe, obejrzał mózg żołądek serduszko rączki nóżki. I cały czas zastanawiam się co takiego jest w tych usg prenatalnych innego? Jak dla mnie to usg co miałam było prenatalne tylko nie płaciłam za nie dodatkowo

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:50
Stary 2014-02-07, 10:51   #3179
beat@
Zakorzenienie

Witam się z rana

Kolejna wizyta położnej za nami Na dzień dobry zapytała mnie o czym bym chciała z nią porozmawiać i ja wtedy do niej, noooo yyyyy
i zonk. No więc poopowiadała mi o karmieniu maluszka piersią.
Co do tego jak to robić to ciężko mi to opisać. Bo takie suche informacje to chłonęłam ale jakoś nie umiem tego opisać. Jak bym może kiedyś karmiła to było by łatwiej a że to pierwsze dzieciątko będzie to niestety.
Poza tym jak to robić powiedziała że będę potrzebowała rogala, albo np. jakiś koc zwinięty bo będzie wygodniej.

Co do pokarm to może się zdarzyć że pojawi się np za jakiś czas, jeszcze przed urodzeniem małej i może się lać a może pojawić się dopiero w 3 dobie po urodzeniu. W każdym bądź razie powiedziała żebym zaopatrzyła się w laktator. Mówi że może się zdarzyć już np. w szpitalu że trzeba będzie małą dokarmić i wtedy idę do pielęgniarek i tu zależy na jaką trafię. Dostanę do swojej sali laktator elektryczny i będę musiała odciągnąć albo będą mi kazały siedzieć u siebie w dyżurce i tam odciągać. No ale po powrocie do domu też muszę mieć. No i może się zdarzyć że będę go używać a może też być tak że nie użyję ani razu. Więc powiedziała do mnie że jak będę kupować to jak najprostrzy (no i ręczny). No i zanim go kupię to mają mi go w sklepie złożyć i mam przyłożyć tą końcówkę ssącą do wewnętrznej strony dłoni i jak ciągnie mocno (będzie to czuć) to brać a jak tak sobie i słabo to szukać innego. I tak zawsze, poprosić o zmontowanie żeby kota w worku nie kupować. Mówi że nie muszę kupować od razu. Powiedziała idź z chłopem do sklepu, potestuj na ręce jak ciągną i jak będziesz wiedziała który jest dobry to sobie go zapamiętaj, zapisz na kartce. A jak okaże się naprawdę potrzebny to chłopa wysłać do sklepu żeby ten zapisany właśnie kupił. Mówi do mnie że miała takie dziewczyny które kupiły nawet jakieś za ok. 20 zł i były podobno meeega zachwycone.

I w sumie tyle. Tam jeszcze takie ogólne jak moje ciśnienie (lekko podwyższone). Serduszko malutkiej, waga.
No i po niedzieli kolejne spotkanie. Tylko nie wiem o co mogłabym ją pytać.
Jak byście miały jakieś propozycje to przyjmę wszystkie

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-07, 10:52   #3180
krusia83
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam pytanko co do prenatalnych
Bo znowu usłyszałam opinie jak to ja mogłam w 12 tyg nie pójść na oddzielne usg prenatalne więc chciałam zapytać dziewczyn które takowe miały oddzielnie za dodatkową opłatą itp co Wam lekarze na tym oddzielnym usg badali. Bo u mnie normalnie na usg zmierzył przezierność, zmierzył dzieciątko, kości nosowe, obejrzał mózg żołądek serduszko rączki nóżki. I cały czas zastanawiam się co takiego jest w tych usg prenatalnych innego?
U mnie było dokładnie tak samo, że normalnie na wizycie lekarz pomierzył wszystko, tj. przezierność, kość nosową, serduszko, żołądek, etc., tylko poszliśmy do innego gabinetu gdzie niby lepszy sprzęt jest.
Mi się wydaje, że można ewentualnie iść na takie oddzielne prenatalne jak faktycznie jakieś wskazanie do tego jest ale tak to wydaje mi się, że nie ma sensu.

God, super że wizyta udana

Edytowane przez krusia83
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:56
krusia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości