|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Ale może to przyjdzie z czasem...Co do sałatki to zrobię taką: makaron kokardki, usmażona pierś z kurczaka, świeże ogórki, szczypiorek, i sos ziołowo koperkowy z majonezem szybka, prosta i bardzo dobra, tylko do sklepu trzeba iść
|
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
sałatka brzmi całkiem pysznie
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zrobiłam taką sałatkę:
mix sałatek, czerwona papryka, jajko,oczywiście ugotowane, szynka, do tego sos: jogurt naturalny, majonez i chrzan. Wszystkie składniki do miski zalać sosem, jak dla mnie pycha i na szybko
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
te wasze sałatki muszą być pyszne ale to nie na szybko
na szybko to ryż i mieszanka warzywna ze słoika do tego majonez i gotowe albo zupka chińska i kukurydza z szynką jogurt z majonezem i też gotowe
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to nie za szybko? Toż to chwila moment i schodzi tylko z ugotowaniem jajek
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe skoro tak na to patrzysz
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Hehehe też lubię takie sałatki, które polegają tylko na wymieszaniu składników z puszki lub słoika
jeszcze nigdy nie robiłam takiej tradycyjnej jarzynowej, gdzie trzeba najpierw wszystko ugotować, później kroić i dopiero mieszać stanowczo za dużo pracy ![]() Idę zrobić sobie moją "kawkę" (troszkę kawy rozpuszczalnej, kakao, dużo mleka, czasami kawa zbożowa do tego no i nieszczęsny cukier) ale jest pyszna
|
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
U mnie taka szybka sałatka by nie przeszła
Jak jarzynowa to koniecznie musza byc ugotowane świeże warzywka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ta decyzja jeszcze przede mna. ![]() Na pewno będzie skromna. ![]() Ogólnie witam się w kolejnym tygodniu i z kolejnymi kopniakami od orzeszka. Aktualnie nawet z pociągu do Poznania. Im dalej od domu, tym bardziej się ciesze, ze mnie tam nie ma. Elektryk ogarnia prąd, a Tż z tatą ogarniają który kabel od czego... ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj miałam taki dzień że dopiero wieczorkiem udało mi się na chwilę zajrzeć i to na telefonie. A jak przyłożyłam głowę do poduszki to nawet nie wiem kiedy usnęłam. Miałam pójść dziś do lumpka na jakieś łowy ale nie mam kompletnie siły No ale, kolejna wizyta położnej za nami Na dzień dobry zapytała mnie o czym bym chciała z nią porozmawiać i ja wtedy do niej, noooo yyyyy i zonk. No więc poopowiadała mi o karmieniu maluszka piersią. Co do tego jak to robić to ciężko mi to opisać. Bo takie suche informacje to chłonęłam ale jakoś nie umiem tego opisać. Jak bym może kiedyś karmiła to było by łatwiej a że to pierwsze dzieciątko będzie to niestety. Poza tym jak to robić powiedziała że będę potrzebowała rogala, albo np. jakiś koc zwinięty bo będzie wygodniej. Co do pokarm to może się zdarzyć że pojawi się np za jakiś czas, jeszcze przed urodzeniem małej i może się lać a może pojawić się dopiero w 3 dobie po urodzeniu. W każdym bądź razie powiedziała żebym zaopatrzyła się w laktator. Mówi że może się zdarzyć już np. w szpitalu że trzeba będzie małą dokarmić i wtedy idę do pielęgniarek i tu zależy na jaką trafię. Dostanę do swojej sali laktator elektryczny i będę musiała odciągnąć albo będą mi kazały siedzieć u siebie w dyżurce i tam odciągać. No ale po powrocie do domu też muszę mieć. No i może się zdarzyć że będę go używać a może też być tak że nie użyję ani razu. Więc powiedziała do mnie że jak będę kupować to jak najprostrzy (no i ręczny). No i zanim go kupię to mają mi go w sklepie złożyć i mam przyłożyć tą końcówkę ssącą do wewnętrznej strony dłoni i jak ciągnie mocno (będzie to czuć) to brać a jak tak sobie i słabo to szukać innego. I tak zawsze, poprosić o zmontowanie żeby kota w worku nie kupować. Mówi że nie muszę kupować od razu. Powiedziała idź z chłopem do sklepu, potestuj na ręce jak ciągną i jak będziesz wiedziała który jest dobry to sobie go zapamiętaj, zapisz na kartce. A jak okaże się naprawdę potrzebny to chłopa wysłać do sklepu żeby ten zapisany właśnie kupił. Mówi do mnie że miała takie dziewczyny które kupiły nawet jakieś za ok. 20 zł i były podobno meeega zachwycone. I w sumie tyle. Tam jeszcze takie ogólne jak moje ciśnienie (lekko podwyższone). Serduszko malutkiej, waga. No i po niedzieli kolejne spotkanie. Tylko nie wiem o co mogłabym ją pytać. Jaki temat rozmowy podrzucić ![]() Jak byście miały jakieś propozycje to przyjmę wszystkie
|
||||
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie spisuję te Wasze sałatki
Bo uwielbiam sałatki. Także piszcie ![]() Cytat:
My o wielu rzeczach już tu mówilyśmy, ale może dowiesz się czegoś nowego
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Konto usunięte
|
Zaraz mnie jasny szlag trafi... Ostatnimi czasy ciągle mi się internet rozłącza i za chwilę sam załącza
Z tego co pamiętam.. Sola zazdroszczę szpitala, a konkretnie tego, że jak dziecko Ci w nocy płakało, to przychodziły pielęgniarki.. U mnie przychodziły dopiero po baaardzo długim płaczu... Pamiętam szczególnie jedną noc, bo leżałam sama na sali, bo Adaś miał wrodzone zapalenie płuc. Dostałam jakiś obiad, niby dieta dla mam karmiących. Fakt, że będąc jeszcze w ciąży nie czytałam o tym, co można jeść, a co nie. Myślałam, że można w sumie wszystko, byle gotowane. A tu dostałam obiad - ziemniaki, jakieś mięso i brokuł z kalafiorem. Zjadłam tylko trochę, ale widocznie i tak za dużo, bo Adasia strasznie po tym brzuszek bolał. Darł się pół nocy. Pielęgniarka przyszła dopiero po jakiś 2 godzinach nieustającego płaczu (dodam, że wszystkie drzwi były pootwierane, więc na pewno było słychać). Ja już ryczałam razem z małym, bo nie wiedziałam już co robić. Powiedziałam do niej, że chyba go brzuszek boli. Wymieniłam jej wszystko co jadłam. Stwierdziła, że po tym co jadłam, to niemożliwe, by go bolał, zresztą ona go kąpała tego wieczoru i zauważyłaby przecież że ma twardy brzuszek. Zabrała go, by go obejrzeć. Po 5min przybiega i mi pokazuje obesr*** fartuch, stwierdzając, że jednak go boli brzuszek, bo zaczęła rozmasowywać i oto efekt... Tak oto super pielęgniarka od noworodków znała się na karmieniu piersią... Bazile ja też jestem za tym, by tytuł zostawić taki jak jest teraz i dopisać, że II część ![]() Co do morfologii małego, to było strasznie. Mały bardzo płakał, takie mu grochy leciały... Ale jakoś wytrzymał, w poniedziałek po 12 mają być wyniki, więc bardzo proszę o kciuki...---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Aaaa i Adaś kończy dziś półtora roczku
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Berenika_26
za wyniki, ale na pewno wyjdą prawidłowo ![]() Bazile mi też tytuł się podoba, więc możemy zostawić taki jak jest teraz i dopisać, że II część ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Berenika_26 wszystkiego najlepszego dla Adasia
|
|
|
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas z Wami i na bieżąco ![]() Cytat:
![]() ja w pierwszej ciąży też miałam wyrzuty, że nie mówię do brzucha a po urodzeniu sie córki przez pierwsze 2-3 miesiące że nie śpiewam jej kołysanek, ale śpiewanie przyszło samo, a mówienie do brzucha było, ale rzadko i bez przymusu ![]() Jak dla mnie tytuł może być krótki i zwięzły - "Mamusie czerwcowe II - 2014r " - bez rymowanek
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-02-07 o 15:23 |
||
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po
pani w labku zielona, nie wiedziała, czy mam tam siedzieć, czy iść do domu czy co robic, jakie zalecenia, bo ona lekarzem nie jest, tylko mam przyjść po 2 h na pobranie krwi no to poszłam do kiosku po gazetę i wróciłam grzecznie siedzieć... nie było to AŻ TAK bardzo słodkie, czuć było jakby cukier puder rozpuszczony w wodzie (ciepłej, taką mi dała i chyba lepiej mi sie piło, niżby miała w zimnej ), wcisnęła cytrynę, nie dużo... wypiłam dużymi łykami, gdzies na 5-6 starczyło, troszkę gorzej było po godzinie, jak mi sie odbijało i na żołądku tak ciężko było, ale dałam radę wyniki po południu, ale już mi się nie chciało czekać i mąż mi odbierze wieczorem [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45032557] Co do morfologii małego, to było strasznie. Mały bardzo płakał, takie mu grochy leciały... Ale jakoś wytrzymał, w poniedziałek po 12 mają być wyniki, więc bardzo proszę o kciuki...Aaaa i Adaś kończy dziś półtora roczku [/QUOTE]no to i 100 lat dla Adasia !!! |
|
|
|
#4458 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za Twoje wyniki ![]() Dziewczyny jaki termometr bezdotykowy możecie mi polecić?? |
||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45033883]
Dziewczyny jaki termometr bezdotykowy możecie mi polecić??[/QUOTE] I ja się przyłączę do pytania. Po wypłacie mam w planie kupić ale tyle tego jest że nie wiem jaki najlepiej |
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-07 o 15:55 |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4462 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A prowadzic watku raczej juz nie chce,bo wiece bede teraz troche mnie aktywna,najpierw urlop,potem zmiany i ogolnie ostatnio troszke mniej siedze.Teraz jestem bo dzis maly mial szczepionke i sobie drzema juz ponad 2 h. Cytat:
dobrze,ze padaja jakies propozycje nastepczyni.Tylko mam nadzieje,ze Ktoras jednak wezmie to w swoje rece,a ja pojde na emeryture
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45032557]Aaaa i Adaś kończy dziś półtora roczku
[/QUOTE]![]() ![]() Cytat:
Teraz trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45033883] Dziewczyny jaki termometr bezdotykowy możecie mi polecić??[/QUOTE] Ja gorąco polecam Thermoflash LX 26. Przy czym przy bez dotykowych trzeba bardzo ściśle przestrzegać instrukcji obsługi. Nie ma sensu kupować jakiś niesprawdzonych - bo to szkoda kasy. Większość z nich jest do niczego. |
|
|
|
|
#4464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Troszkę mnie nie było, zaczęliśmy remonty drobne w domu i tak mnie pochłonęły Cytat:
Cytat:
U nas wszyyystko wporząsiu ![]() Zapisywałam sobie hasłami co tam podczytałam, żeby się odnieść. Moje chłopaki mają już wybrane imiona będzie Borys i Olivier a kopią mnie jak szalone ![]() jesteśmy już w 21 tc w 19tc chłopaki mieli po 280 g ![]() co do kp to ja sobie wzięłam do serducha żeby obydwu wykarmić moim mlekiem choć zdaje sobie sprawę, że nie będzie to łatwe ale damy rade.aa co do mówienia do brzusia to czasami jak za mocno kopią to ich upomnę, za to moj tż wieczorami czyta książkę o pielegnacji noworodków do brzusia i powiem Wam ze teraz jak zaczyna to chłopaki kopią ah i witam nową mamusie Ramona_85 postaram się wpadać tu częściej ![]() a i pokaże Wam mój brzuchol jakże wielki jak tak dalej pójdzie to niedługo kupie sobie balkonik czy coś żeby było mi lżej
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-02-07 o 16:59 |
||
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mi na razie nic nie mówił na temat glukozy a jutro kończymy już 21 tydzień a wizytę mam 20 lutego więc już tak jakby był najwyższy czas z tego co czytam, no nic zobaczymy jak to wyjdzie
|
|
#4466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Na Inflanckiej
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety się nie sprzedała ale może dlatego że wymiarami przypomina sukienkę do komunii a nie ślubną a Ty wesoło miałaś w domku jak po tylu latach znów ją mierzyłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluje koniaczków. Jak dla mnie do naszego tytułu dopiszmy tylko II część Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45032557]słychać) Co do morfologii małego, to było strasznie. Mały bardzo płakał, takie mu grochy leciały... Ale jakoś wytrzymał, w poniedziałek po 12 mają być wyniki, więc bardzo proszę o kciuki...Aaaa i Adaś kończy dziś półtora roczku [/QUOTE]Mocne kciuki dla małego i najlepsze życzenia |
||||||
|
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak wyniki[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45033883] Dziewczyny jaki termometr bezdotykowy możecie mi polecić??[/QUOTE] Właśnie jak możecie to wrzućcie linki do sprawdzonych termometrów i najlepszy jest bezdotykowy? Cytat:
|
||
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam przed chwilą z dziewczyną co leżała ze mną na sali. Tydzień po terminie już jest, wczoraj w końcu zaczęły jej się jakieś lekkie skurcze, dzisiaj w sumie to samo a lekarze nie chcą wywołać porodu tylko od razu cesarkę. Stwierdzili, że u nich jak kobieta nie urodzi sama do tygodnia po terminie to tną i koniec
A u mnie są tylko 2 szpitale i rodzi się tam gdzie mają ostry dyżur, więc loteria dosłownie ![]() Cytat:
![]() choc0late śliczny brzuszek |
|
|
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Berenika mocno zaciskam ![]() chocolate fajnie, że się odezwałaś, brzuszek coraz większy, ale jaki śliczny bazile jak dla mnie tytuł też może zostać To jak? Jest już jakaś prowadząca?? Żebyśmy nie musiały się do majowo czerwcowych przepisywać ![]() Prapid czasami wydaje mi się, że mój gin jest trochę nierozgarnięty ważne, że ja wiem, w którym jestem tyg, a on nie sobie liczy jak tam sobie chce...w sumie 12tego mam wizytę więc mogę się zapytać jak to się dzieje, że on liczy inaczej a ja inaczej ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- A jeszcze co do mówienia do brzucha - czasem mi się zdarza, czasem w żartach jak z mężem rozmawiamy to coś powiem do brzucha typu: "słyszysz dzidziu co Twój tata plecie?" ale tak to nie wiem co mówić ![]() NecroKitty ja też dzisiaj rozmawiałam z dziewczyną, która dzisiaj poznałam a to dlatego, że podobał mi się jej wózek i to była żona znajomego mojego męża (mniejsza o to). W każdym bądź razie ona też mi mówiła, że w szpitalu w Warszawie też dopiero po 3 tyg od tp zrobili jej cesarkę i że następnym razem jak przyjdzie jej gdzieś rodzić to pojedzie do Lublina, lub Garwolina, bo tam nikt nie czeka, aż miną 3 tygodnie od tp tylko do tygodnia po terminie i wywołują.
Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-07 o 18:13 |
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
chocolate piękny brzuszek i jaki już duży
![]() bazile jak będziesz miała chwilkę do dopisz mi wizyta USG połówkowe 21.02 Ja do brzucha nie mówię, ale czasem w myślach do niego mówię. Ehh znowu kłótnie przez telefon z mężem dziś miałam. Wszystko przez to że jeszcze nie wrócił, już 2 tyg go nie ma i nerwy go ponoszą. Niestety wyżywa się na mnie za to że nie idzie mu w pracy po jego myśli ;/ A dziś przyjechał do nas wujek ze swoimi córkami (4,5,6 lat). O jejku co one ze mną mają. Od razu na wstępie przybiegły do mnie z pytaniem czy mam już duży brzuszek, zaczęły go głaskać, przytulać się, pytać czy naprawdę mam tam dzidziusia. Pytały czy to chłopczyk czy dziewczynka i jedna stwierdziła że ona wie że tam jest chłopczyk
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-07 o 18:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

czasem coś tam do niego powiem podczas kąpieli ale jakoś dziwnie się tak czuje 
Ale może to przyjdzie z czasem...
szybka, prosta i bardzo dobra, tylko do sklepu trzeba iść 

) nieraz to az bolała mnie głowa od całodziennego jazgotu
Zostawili mnie na obserwacji i nic nie wymyślili, widać taka moja uroda że boli 

Ale jakoś wytrzymał, w poniedziałek po 12 mają być wyniki, więc bardzo proszę o kciuki...
za wyniki, ale na pewno wyjdą prawidłowo 

), no że ich tak długo nie zobaczę