Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 17:32   #3361
positive rebel
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

mala_czarna Gratuluję !!!

My z atrakcji planujemy jedynie prezentację dla rodziców. Chciałam lampiony ale ze względów bezpieczeństwa i ekologicznych zrezygnowaliśmy. A fotobudkę proponowała nam fotograf, ale nie jestem przekonana czy to się uda...
Stary 2014-02-07, 17:38   #3362
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Ja z atrakcji mam fotobudke. To połączę z opcją księgi gości- goście zostaną poproszeni i poinstruowani przez panów od fotobudki, by wklejali swoje odbitki do tej księgi/ albumu własnie. Do poszukiwań właściwego albumu zasiąde we wtorek, bo do poniedziałku wygrzewamy stare kości u siostry w nowym domu w Meksyku
Lampiony mi też ciagle chodzą po głowie, ale nie wiem czy się zdecyduje trochę się naczytałam, że to niebiezpieczne jest dla zwierząt, ludzi, i co najważniejsze! drutów telefonicznych i elektr., bo te lampiony w końcu gdzieś musza spaść (nie chce wyjść na aspołeczną i już na pewno antyeko)- no i mam teraz zagwózdkę :/
Teledysk- super sprawa! Jaki będzie jego motyw i charakter?

Co do wklejonego przez Ciebie albumu- wierze że jest piękny! ale ten taptalk nie otwiera mi załączników :/ Popatrze sobie na album i sale po powrocie do domu
Dobry pomysł z połączeniem fotobudki z księgą gości Chyba wykorzystam Faktycznie z tymi lampionami, chyba zrezygnuje

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
My żadnych atrakcji nie planujemy, nie chcemy generować dodatkowych kosztów, a lampiony już nam spowszedniały Za to planuję taką księgę gości, z odciskami palców
Z obrączek bym zrezygnowała, nawet nic nie wieszała w tamtym miejscu. Albo może Wasze inicjały? Na pewno nie obrączki, bo sala śliczna, a obrączki tworzą taki "wiejski" efekt moim zdaniem
Dokładnie wiejski Myślałam właśnie o inicjałach, ale póki co nie znalazłam takich które by pasowały do sali

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
coffee lover, my chyba będziemy mieli podobną księgę - inna grafika. Zastanawiam się tylko jak to umieścić. Na sali nie ma żadnej sztalugi, a żeby leżało na stole, to też tak nie bardzo.
Sztaluga przydałaby się, ale można wypożyczyć od kogoś Ja myślałam żeby świadka zaangażować, i on dopilnuje tej księgi.

Bardzo stresuje się suknią, jak się okaże w poniedziałek, ze jednak mi się ona na mnie nie podoba to się załamie Ślub 26 lipca, sukni nie ma Myślicie, że w każdym salonie można kupić suknie bez zamawiania, z wieszaka? Byłoby to dla mnie pocieszenie gdyby było już za późno na zamawianie..
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:39   #3363
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

nie było mnie jakiś czas bo uczelniany Mordor mnie pochłonął

ale wracam do Was jako INŻYNIER !!!

obroniłam się na 5.0 dziś !!!!
Gratulacje

My z atrakcji mamy barmana bo właściciel sali zaproponował nam zestaw napoje all inclusive

Grawer na obraczkach chyba będziemy mieć klasyczny imie i data

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-07, 17:43   #3364
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Pochwalę się:
jak zaczynałam liczyć dni do ślubu to było ich 340. A teraz już tylko 79.
No coraz bliżej!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Tylko całe w białym złocie, moja bez kamyczków
TŻtowa 6mm, moja 5mm. Złota okazało się ostatecznie, że mamy 19,18g więc całkiem sporo
piękne a w białym złocie zapewne cud malina!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny szukam ciekawego pomysłu na winietki.

w necie znalazłam pare, ale nie wie czy sama umiałabym je zrobić :P macie jakieś pomysly ?
Po tym jak teściowa zbojkotowała moje muffinki na weselu(w sensie strzeliła focha u cukiernika i już mi się nie chciało z nią walczyć) postanowiłam, że właśnie będą muffinki a w nich chorągiewki ala winietki jeszcze zastanawiam się, czy nie będę ich sama piec a teściowej nic nie powiem i przyjdzie to się wścieknie

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tej sukience? Mierzylam ja 2 tyg temu, bardzo wygodna, ale inna miałam w glowie, koleżanki mowily mi, ze pieknie w niej wygladam. Teraz do niej wróciłam i strasznie mi sie spodobala.
Sukienka ładna, ale jak dziewczyny słusznie zauważyły, no trzeba by Ciebie jeszcze w niej zobaczyć a jak się w niej czułaś? w sensie czułaś się w jak "say yes to the dress"? bo ja w swojej od razu to poczułam i wszystko inne co mierzyłam, choć "pięknie" w nich wyglądałam to już nie było tej iskry

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Wybaczcie tygodniową nieobecność - ale nadrobiłam wszystko

puchaczmalinowy Piękny ten bukiecik, bardzo w moim stylu I gratuluję braciszka (między mną a siostrą jest 20 lat różnicy - znam ten ból ). Mnie ta różnica wieku zaczęła śmieszyć tylko w sytuacjach, kiedy siostra jest na "ty" z moją teściową i tak sobie beztrosko rozmawiają
No ja już jakoś oswoiłam się z myślą, że mam drugiego brata Ale jak Tatko mi powtarza "córuś, żadna konkurencja dla ciebie" córusia tatusia na zawsze

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Dla niezdecydowanych co do graweru. klik! Owocnych poszukiwań!
Ha! Muszę TŻ pokazać bo on żartował ostatnio, że zrobi "władca puchacza m."

Cytat:
Hej dziewczyny

Gratulację! klask i:

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
oglądam księgi gości i tak sobie myślę, że na tym allegro nieźle ceny zdzierają. te księgi w formie drzewek można spokojnie samemu zaprojektować i wydrukować za jakieś 30zł, a coś takiego mam zamiar sama zrobić http://allegro.pl/ksiega-gosci-sukni...867465634.html i wyniesie mnie to maksymalnie połowę tego, co na all.... ja rozumiem, że każdy chce zarobić, ale od razu na słowo "ślub" sprzedawać wszystko dwa, trzy razy drożej niż to jest warte?!
hasło "ślub" i ceny z kosmosu, to fakt
ale jak słusznie zauważasz można sobie samemu wiele rzeczy zrobić - się zaoszczędzi a jeszcze jaka satysfakcja!

Co do winietek u nas będą, choć ja w pierwszej opcji skłaniałam się ku temu, że małe wesele, po co robić winietki, ale później doszłam do wniosku, że chyba lepiej będzie to ogarnąć samemu. I nie byłam jeszcze na weselu, żeby winietek nie było.

A jutro jedziemy na spotkanie z zespołem. Nie wiem, czy Wam pisałam, ale wybraliśmy zespół, że tak powiem na czuja, bo jak się za to zabraliśmy to już wszystkie polecane nie były dostępne i jeden zespół polecił nam ten właśnie. Przesłuchaliśmy demo, pogadaliśmy i się zdecydowaliśmy. Najwyżej będę sobie przez resztę życia wypominać, że nie potrafiłam dobrego zespołu znaleźć

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:48   #3365
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
mala_czarna Gratuluję !!!

My z atrakcji planujemy jedynie prezentację dla rodziców. Chciałam lampiony ale ze względów bezpieczeństwa i ekologicznych zrezygnowaliśmy. A fotobudkę proponowała nam fotograf, ale nie jestem przekonana czy to się uda...
Ja byłam na weselu z fotobudka i super wspominam to Fajna zabawa.

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Gratulacje

My z atrakcji mamy barmana bo właściciel sali zaproponował nam zestaw napoje all inclusive

Grawer na obraczkach chyba będziemy mieć klasyczny imie i data

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja chcialam pokaz barmanski z super drinkami, ale za duże koszty

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
No coraz bliżej!
Sukienka ładna, ale jak dziewczyny słusznie zauważyły, no trzeba by Ciebie jeszcze w niej zobaczyć a jak się w niej czułaś? w sensie czułaś się w jak "say yes to the dress"? bo ja w swojej od razu to poczułam i wszystko inne co mierzyłam, choć "pięknie" w nich wyglądałam to już nie było tej iskry
Nie miałam wtedy chyba dnia do mierzenia, wyglad siebie w tej sukni pamiętam jak przez mgle. Najgorsze jest to ze ja mam tylko poniedzialek na mierzenie sukni, pozniej moge dopiero wybrac sie do salonow za ok 1,5 tyg. Wszedzie chodze niemalze sama, bo nie kazdemu pasuje wtedy kiedy ja mam czas na przymiarke To jest najgorsze. Ale stress
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:48   #3366
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Rozmowa z moją świadkową

ŚWIADKOWA: I co, stresujesz się ślubem już?
JA: Czy ja wiem? Raczej nie... Do maja i tak niewiele mogę pozałatwiać.
ŚWIADKOWA: ALE JA SIĘ STRESUJĘ TAK BARDZO, ŻE AŻ CHYBA NIE WYTRZYMAM!!!

Biedna

Co do winietek, to my jak najbardziej będziemy gości usadzać tak, żeby osoby mówiace po angielsku siedziały razem.
A przy naszym stole będą siedzieli tylko świadkowie z osobami towarzyszącymi.
Moja ma to samo;-)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:52   #3367
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Tak, takie do jedzenia! Wlewasz czekoladę i czekasz aż zastygnie a potem po prostu wyjmujesz. Bajer nie? Planuję to dać gościom jako te małe podziękowania przy winietkach . Można od razu wsadzić chorągiewkę. Nie doszłam jedynie do tego jak zrobić nadzienie... więc zrobię tylko czekoladowe. Tutaj załączam foto:
moja koleżanka poszła o krok dalej i do własnoręcznie robionych pralinek zrobiła sama nadzienie - aż trzy różne! było przepysznie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
co do gości..
to u nas koło PM siedzą świadkowie, potem rodzice. U nas tak własnie będzie.
właśnie u nas pewnie też tak będzie tylko jak pisałam wcześniej mam problem - nie wiem czy świadków trzeba posadzić z osobami towarzyszącymi? (jednej nie lubię, drugiej nie znam) i szczerze to nie chciałabym żeby osoby, które w żaden sposób nie są mi bliskie, blisko siedziały....

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A byłaś już kiedyś na takich targach?
Bo my myślieliśmy, żeby też jechać. Ale tak jak Wam, zależałoby nam jedynie na jakiś zniżkach na obrączki Ale nie wiem, czy warto jechać (80 km w jedną stronę). I rzeczywiście da się zdobyć jakąś dobrą zniżkę?
A macie już konkretne obrączki wybrane?
Zniżki to podobno jakieś tam dają, ale na targach byliśmy raz - kolejka do obrączek była monstrualna! wszędzie tłok ludzi, zamieszanie - nie wyobrażam sobie wybrać w takich warunkach czegokolwiek, a już na pewno obrączek na całe życie...

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
nie, mamy wybranych tzn, mamy na oku pare modeli ale chcemy poogladac itp. bo my mamy swoje złoto

my będziemy miec grawer " I ślubuje Ci miłość.." + data jak sie zmiesci
bardzo fajny pomysł na grawer

Ysia fryzury, które wrzuciłaś są absolutnie doskonałe, te włosy zaczesane na bok PM-ka ma boskie, na pewno by Ci takie idealnie pasowały

Cytat:
Jakie atrakcje planujecie w dniu ślubu?
Ja chciałabym puścić razem z gośćmi lampiony szcześcia i wypożyczyć fotobudkę Natomiast dla rodziców w ramach podziękowań nagrać teledysk i go wyświetlić Ja jestem bardzo wrażliwa i obawiam się, że nie dam rady z emocji wygłosić mowy z podziękowaniami, bo się porycze

Bardzo podobają mi się takie księgi gości Czy któraś z PM taką planuje ?
Co do atrakcji na sali to u nas takowych nie będzie
A no jedna w sumie - trojenie tortu w piwniczce dworku, do której będzie się szło ścieżką oświetloną lampionami

mala_czarna_21 dałaś czadu!!! wielkie gratulacje

Cytat:
oglądam księgi gości i tak sobie myślę, że na tym allegro nieźle ceny zdzierają. te księgi w formie drzewek można spokojnie samemu zaprojektować i wydrukować za jakieś 30zł, a coś takiego mam zamiar sama zrobić i wyniesie mnie to maksymalnie połowę tego, co na all.... ja rozumiem, że każdy chce zarobić, ale od razu na słowo "ślub" sprzedawać wszystko dwa, trzy razy drożej niż to jest warte?!
dobrze mówisz, za około 30-40zł można zrobić coś bardzo podobnego samemu, nie jest to raczej strasznie pracochłonne.

Co do księgi gości to my właśnie zrobimy takie coś jak pokazała say albo drzewko z odciskami palców do powieszenia na ścianie - świetny pomysł i pamiątka na całe życie Podobają mi się takie jak w załączniku, nie wiem co powie TŻ, ale poproszę go żeby nam takie drzewko namalował albo naszkicował albo jaką tam będzie miał wizję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drzewo11.jpg (176,7 KB, 32 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:57   #3368
Lg_ago
Zadomowienie

mojakaren czy Twój mężczyzna, z zamiłowania, czy z zawodu jest asrtystą? Bo piszesz tutaj o takich cudach, które będzie robił - to zaproszenia, to drzewo rysował Czy jego umiejętności plastyczno/artystyczne mam dopisać do mojej listy zazdrości?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:58   #3369
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie wiem, czy będziemy robić plany stołów bo przy 6-ciu stołach to może aż takiego rozgardiaszu nie będzie, może po prostu postawimy w ramkach przy każdym stole listę wszystkich osób, które przy takim stole siedzą. Jeszcze nie wiem, ale kupować też na pewno nie będę, bo to mega drogie

Dziewczyny, czy razem z zaproszeniami zamawiałyście od razi winietki? Ja myślałam, żeby zamówić je w późniejszym okresie, jak goście potwierdzą przybycie, ale koleżanka mi powiedziała, że jak ona robiła wesele, to zamówiła od razu, bo to się opłacało bardziej niż podwójne koszty przesyłki. Co sądzicie?
U nas są 4 stoły: 1 nasz krótszy i 3 długie, więc winietki być muszą a co za tym idzie plan stołów - w 50 zł powinnam się zmieścić Pogadam jeszcze z moją cioteczną siostrą, ona studiuje na ASP i albo da mi namiar na jakiś dobry i niedrogi sklep albo pomoże zrobić
U Ciebie faktycznie nie powinno być rozgardiaszu, a pomysł z ramkami jest fajny i na pewno nie zrujnuje budżetu

Co do winietek to ja nie zamawiałam, projekt mam już od kilku miesięcy gotowy (bardzo prosty), wystarczy kupić papier i wydrukować, koszt ok 30, max 40 zł zależy czy kupię stacjonarnie czy będę zamawiać.
Stary 2014-02-07, 18:04   #3370
kasia1201
Rozeznanie

Hej babeczki,w końcu weekend! Zostało 190 DDŚ Looknełam, że mowa była o winietkach- ja wole je ustawić bo w mojej rodzinie jest dużo....ehmmm takiego trochę ..nie wiem jak delikatniej użyć słowa "bydła" nie obrażając nikogo Wiele razy widziałam jak biegali i zajmowali sobie miejsca a nawet "wypraszali" jak ktoś chciał usiąść bo oni zajęli nogą ręką i wszystkim czym się dało krzesła dla "swoich". Kiedyś już wstawiałam foto mojej sukni, teraz dodaję zdjęcie z bolerkiem. Ramiączka są od biustonosza i ich nie będzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (36,7 KB, 124 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:06   #3371
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam na weselu z fotobudka i super wspominam to Fajna zabawa.
jestem sto lat za murzynami, ale .. co to fotobudka?

Cytat:
mojakaren czy Twój mężczyzna, z zamiłowania, czy z zawodu jest asrtystą? Bo piszesz tutaj o takich cudach, które będzie robił - to zaproszenia, to drzewo rysował Czy jego umiejętności plastyczno/artystyczne mam dopisać do mojej listy zazdrości?
haha wyszło na to, że wykorzystuję chłopaka poza tym zauważyłaś, że piszę w czasie przyszłym: BĘDZIE ROBIŁ? na razie tylko zaprojektował zaproszenia i przecież on ma duuuużo czasu a teraz zaczyna się sezon kolarski ( ) to nie wiem kiedy się wyrobi ze wszystkim
ja bym chętne wzięła te sprawy w swoje ręce, ale nie mam cierpliwości to takich robótek...

TŻ skończył liceum plastyczne, studiował grafikę i malarstwo, pracuje w konserwacji zabytków - z wykształcenia i zamiłowania

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-02-07 o 18:07
Stary 2014-02-07, 18:28   #3372
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wiem coś o tym. Sama jak szukałam fioletowych to znalezłam tylko dwie pary. W tym jedną kupiłam. Zdobycie fioletowe bytów graniczy chyba z cudem, i też mam problem ze stopami.
Może zamów sobie taneczne?
.
No to mnie załamałyście Ja niedługo zacznę poszukiwania butów i celowałam właśnie w fioletowe / śliwkowe.....
Stary 2014-02-07, 18:34   #3373
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Nie miałam wtedy chyba dnia do mierzenia, wyglad siebie w tej sukni pamiętam jak przez mgle. Najgorsze jest to ze ja mam tylko poniedzialek na mierzenie sukni, pozniej moge dopiero wybrac sie do salonow za ok 1,5 tyg. Wszedzie chodze niemalze sama, bo nie kazdemu pasuje wtedy kiedy ja mam czas na przymiarke To jest najgorsze. Ale stress
Całkowicie Cię rozumiem. Ja też nie miałam z kim łazić, moją sukienkę byłam mierzyć ze świadkową (choć raz się udało) a później ona nie miała jak bo ma malutkie dziecko, chłop wiecznie w pracy. Moi rodzice za daleko. Więc zaciągnęłam TŻ a nie można się w salonie umówić np. na niedzielę? u nas normalnie, zero problemu robiły

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Kiedyś już wstawiałam foto mojej sukni, teraz dodaję zdjęcie z bolerkiem. Ramiączka są od biustonosza i ich nie będzie
boska!

A co do atrakcji na weselu, my poza dramatycznymi scenami rodzinnymi, raczej niczego nie przewidujemy
No i też chcemy księgę gości - drzewko na odciski

Stary 2014-02-07, 18:39   #3374
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Hej babeczki,w końcu weekend! Zostało 190 DDŚ Looknełam, że mowa była o winietkach- ja wole je ustawić bo w mojej rodzinie jest dużo....ehmmm takiego trochę ..nie wiem jak delikatniej użyć słowa "bydła" nie obrażając nikogo Wiele razy widziałam jak biegali i zajmowali sobie miejsca a nawet "wypraszali" jak ktoś chciał usiąść bo oni zajęli nogą ręką i wszystkim czym się dało krzesła dla "swoich".
Padłam!!! Poważnie! Delikatniej do bydła to sama nie wiem... cielątka?

Sent from my iPhone using Tapatalk
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:50   #3375
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Witam
Ze spraw ślubnych: w środę zaakceptowałam projekty zaproszeń i zawiadomień, w czwartek byłam u krawcowej (dogadałyśmy się ) i pod koniec przyszłego tygodnia suknia będzie do odbioru. Dzisiaj zarezerwowałam terminy u fryzjerki i kosmetyczki
Gratulacje

Cytat:
Hej dziewczyny

Serdeczne gratulacje! No to

Cytat:
. Kiedyś już wstawiałam foto mojej sukni, teraz dodaję zdjęcie z bolerkiem. Ramiączka są od biustonosza i ich nie będzie
Ślicznie wyglądasz

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:51   #3376
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
jestem sto lat za murzynami, ale .. co to fotobudka?
Nie wiem jak to opisać Taki panel stojący z wbudowanym aparatem, którym goście cykają sobie zdjęcia z użyciem rożnych dostępnych gadżetów, lub bez - jak Zdjęcia się drukują bieżąco i zapisują na dysku jednocześnie. Na jednej odbitce możesz ustawić wielokrotne ujęcia, bądź jedno, a także możesz wybrać czy zdjęcie będzie kolorowe czy B&W. Od umowy zależy czy masz limit w ilości odbitek, ile płyt DVD dostaniesz i ile budka będzie do dyspozycji gości ( u mnie budka będzie 4 godz, dostępne 3 płyty DVD i nie ma limitu na drukowane odbitki+ dwóch panów do pomocy gościom )
Wpisz w Google : crazy photo booth to zobaczysz efekty

Stary 2014-02-07, 19:11   #3377
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, ja też
Już mam nawet zaplanowane, gdzie nad komodą będzie wisieć razem z innymi zdjęciami w ramkach, w naszej nowej sypialni, której jeszcze nie ma. Tzn. jest, ale w mojej głowie (jeszcze!)

A na jakie kolory pieczątek się decydujecie?
no wlasnie nie wiem jak zrobic zeby bylo ladnie zastanawiam sie nad rozowym i niebieskim albo miętowy i brzoskwiniowy ?

Cytat:

na pewno będę się chwalić takie ładne notesy z grubą oprawą i grubymi stronami są w sklepach dla plastyków, sprzedawane jako szkicowniki. do tego tasiemka, naklejona okładka z ładną grafiką i gotowe raczej nie będzie z tym dużo roboty.
trzymam kciuki napewno bedzie piekne

Cytat:
Po tym jak teściowa zbojkotowała moje muffinki na weselu(w sensie strzeliła focha u cukiernika i już mi się nie chciało z nią walczyć) postanowiłam, że właśnie będą muffinki a w nich chorągiewki ala winietki jeszcze zastanawiam się, czy nie będę ich sama piec a teściowej nic nie powiem i przyjdzie to się wścieknie
a orientujesz sie moze jak wyceniają w cukierni za sztukę ? muffinkę w sensie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-07, 19:16   #3378
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Hej babeczki,w końcu weekend! Zostało 190 DDŚ Looknełam, że mowa była o winietkach- ja wole je ustawić bo w mojej rodzinie jest dużo....ehmmm takiego trochę ..nie wiem jak delikatniej użyć słowa "bydła" nie obrażając nikogo Wiele razy widziałam jak biegali i zajmowali sobie miejsca a nawet "wypraszali" jak ktoś chciał usiąść bo oni zajęli nogą ręką i wszystkim czym się dało krzesła dla "swoich". Kiedyś już wstawiałam foto mojej sukni, teraz dodaję zdjęcie z bolerkiem. Ramiączka są od biustonosza i ich nie będzie

wyobraziłam sobie oszalałą rodzinkę pędzącą do stolikó i krzeseł byle usiąść tam gdzie patera z ciastem

Suknia jest piękna, ale na pewno to już wcześniej pisałam

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to opisać Taki panel stojący z wbudowanym aparatem, którym goście cykają sobie zdjęcia z użyciem rożnych dostępnych gadżetów, lub bez - jak Zdjęcia się drukują bieżąco i zapisują na dysku jednocześnie. Na jednej odbitce możesz ustawić wielokrotne ujęcia, bądź jedno, a także możesz wybrać czy zdjęcie będzie kolorowe czy B&W. Od umowy zależy czy masz limit w ilości odbitek, ile płyt DVD dostaniesz i ile budka będzie do dyspozycji gości ( u mnie budka będzie 4 godz, dostępne 3 płyty DVD i nie ma limitu na drukowane odbitki+ dwóch panów do pomocy gościom )
Wpisz w Google : crazy photo booth to zobaczysz efekty

a rozumiem, ogarniam w takim razie o co chodzi bardzo pomyslowe i ciekawe, ale jak dla mnie za dużo atrakcji na weselu nie jest za dobre, w sensie mi by się nie chciało kombinować i tyle rzeczy załatwiać
gwoździem programu mają być PM, a przy takich atrakcjach gościom może się o tym zwyczajnie zapomnieć

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-02-07, 19:22   #3379
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
a orientujesz sie moze jak wyceniają w cukierni za sztukę ? muffinkę w sensie
moje ulubione mocno czekoladowe są po 2,5zł w piekarni, więc myślę, że przy większych zamówieniach do 2zł za przyzwoitą muffinkę mogło by wyjść; ja się pokuszę o domowy eksperyment jak mi muffiny wychodzą i może sama upiekę bo mi tylko 50 potrzeba

Stary 2014-02-07, 20:12   #3380
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Wyglądasz świetnie!
Padłam przy bydle!

U nas atrakcji też żadnych nie będzie. Myślałam przez chwilę o fotobudce ale TŻ się nie zgodził
Stary 2014-02-07, 20:16   #3381
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
a rozumiem, ogarniam w takim razie o co chodzi bardzo pomyslowe i ciekawe, ale jak dla mnie za dużo atrakcji na weselu nie jest za dobre, w sensie mi by się nie chciało kombinować i tyle rzeczy załatwiać

gwoździem programu mają być PM, a przy takich atrakcjach gościom może się o tym zwyczajnie zapomnieć
W Stanach jest to bardzo popularne (nawet ostatnio byliśmy na targach ślubnych i widzieliśmy kilka firm z tą usługą), MÓJ kiedyś wspomniał, że chciałby to i u nas, wiec temat podchwyciłam i to szybko zorganizowałam Myśle że to będzie dobre uzupełnienie fotorelacji z wesela
Za gwódź programu nadal sie uważam- a z takim młotkowym jak mój maż goście o tym na pewno nie zapomną

Stary 2014-02-07, 20:56   #3382
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
moje ulubione mocno czekoladowe są po 2,5zł w piekarni, więc myślę, że przy większych zamówieniach do 2zł za przyzwoitą muffinkę mogło by wyjść; ja się pokuszę o domowy eksperyment jak mi muffiny wychodzą i może sama upiekę bo mi tylko 50 potrzeba
oj to na mnie za drogo, mi potrzeba 200 pewnie bede skazana na zwykle winietki

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-07, 21:04   #3383
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
oj to na mnie za drogo, mi potrzeba 200 pewnie bede skazana na zwykle winietki
najlepsze mufinki na świecie są w lidlu 1,99 sztuka, a są naprawde okazałe
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 21:15   #3384
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ skończył liceum plastyczne, studiował grafikę i malarstwo, pracuje w konserwacji zabytków - z wykształcenia i zamiłowania
mój drugi wymarzony zawód teraz będę miała z tego zajęcia na studiach i już nie mogę się doczekać
Cytat:

trzymam kciuki napewno bedzie piekne

właśnie wróciłam z plotek ze świadkową i nastraszyła mnie, że w rok po ślubie wiele par przechodzi kryzys
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 21:20   #3385
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

właśnie wróciłam z plotek ze świadkową i nastraszyła mnie, że w rok po ślubie wiele par przechodzi kryzys
statystycznie kryzys w związku następuje po 3 latach (pierwszy), po 5 (jeśli nie nastąpił po 3), po 7 latach, po 15 i po 25 latach bycia razem
na socjologii rodziny studiowalismy takie badania i jakos mi sie zapamietało
czyli każdy związek przejdzie 4 kryzysy
Stary 2014-02-07, 21:21   #3386
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
najlepsze mufinki na świecie są w lidlu 1,99 sztuka, a są naprawde okazałe
eeeejjjj no bo ja ograniczam słodkie narazie !

🤍

Stary 2014-02-07, 21:28   #3387
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
statystycznie kryzys w związku następuje po 3 latach (pierwszy), po 5 (jeśli nie nastąpił po 3), po 7 latach, po 15 i po 25 latach bycia razem
Ważne żeby przetrwać kiedy już przyjdą W ciągu ostatniego czasu słyszałam o kilku już rozstaniach młodych małżeństw...
Stary 2014-02-07, 21:29   #3388
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Hm, to my zaliczyliśmy po 3 roku, a teraz w siódmym zamiast się kłócić, bierzemy ślub... może nas ominie?

Odebraliśmy nasze obrączki. Co tu dużo mówić, są przepiękne i nie mogę się doczekać, aż zaczniemy je nosić
Stary 2014-02-07, 21:33   #3389
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja słyszałam, że wiele par ma kryzys na kilka miesięcy przed ślubem!
u nas ciut ponad 2,5 miesiąca zostało, a jakoś się nie zapowiada, ba! zawsze byliśmy blisko, ale jeszcze nigdy tak bardzo jak teraz.

Cytat:
U nas po trzech nie było, po pięciu (za półtora miesiąca) - nie zanosi się. Zobaczymy co dalej.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 21:35   #3390
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ważne żeby przetrwać kiedy już przyjdą W ciągu ostatniego czasu słyszałam o kilku już rozstaniach młodych małżeństw...
to prawda...
Cytat:
eeeejjjj no bo ja ograniczam słodkie narazie !
już siedze cicho

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Hm, to my zaliczyliśmy po 3 roku, a teraz w siódmym zamiast się kłócić, bierzemy ślub... może nas ominie?

Odebraliśmy nasze obrączki. Co tu dużo mówić, są przepiękne i nie mogę się doczekać, aż zaczniemy je nosić
to tylko statystyka
my też po 3 latach zaliczyliśmy - oj było ostro

są piękne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości