|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Pstryczku cudowny jest!!!
hope dzisiaj bedziesz robic czy jednak poczekasz do rana? Nie wiem za jaki wynik trzymac kciuki? ![]() Dziekujemy dziewczyny za mile slowa
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-07 o 21:08 |
|
|
|
#2582 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hey Hi Hello
Kurcze jakoś ostatnio ciężko mi być na bieżąco z pisaniem Czytam na tel jednym okiem, drugim ogarniam Piotrusia i później zapominam co miałam dodać od siebie ![]() Oliwcia, rośnij zdrowa i piękna jak mam ![]() U nas ze słów w zrozumiałym języku to jest tylko: tata, dada, daj, to, brum brum, muu i ostatni hit: co to ? Na wszytko po kolei pokazuje i pyta "co to"? Debrah, u nas też była anemia i powiem Ci, że po rozpoczęciu suplementacji żelaza, apetyt Piotrka wyraźnie się poprawił Fewcia, Blanka pięknie drepcze Piotrek niebardzo ogarnia chodzenie w butach Nie wiem może mu nie wygodnie ![]() Nancy, Nawijka, ty się tam nie zamartwiaj Jeszcze nic nie wiadomo, a nawet jeśli macie te zaburzenia integracji to najważniejsze, że będziecie wiedzieć i szybko sobie to wyćwiczycie Cytat:
Cytat:
Straszne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak nie obgotujesz kapusty do gołąbków to ciężko będzie je zwijać ![]() Cytat:
Tyle radości sprawia Ci to bieganie Może ortopeda będzie miał inne zdanie Cytat:
dla Pięknoty ![]() [QUOTE=Ultra81;45037996]Cześć dziewczyny! Miałam dzisiaj dzień bardzo średni. Mała wstała niewyspana o 5:15, do 14:30 nie umiała zasnąć i była mega marudna, w związku z czym problem w stylu "dlaczego kwadratowy klocek nie pasuje do okrągłej dziurki" urastał do rangi katastrofy. Dodatkowo idą jej dolne czwórki, więc ślina lała się hektolitrami i widać, że ją boli. Biedactwo moje. Gdy już w końcu zasnęła, poszłam spać razem z nią i spałyśmy prawie dwie godziny. Gdy wstałyśmy, było już z górki Dostałam nawet soczystego, obślinionego buziaka - pierwszy raz ![]() Wkurzył mnie też wczoraj TZ i nawet się cieszę, że jeszcze nie wrócił z roboty. Nie wiem, jak to możliwe, że ta sama osoba potrafi wzbudzić we mnie tak skrajne emocje. Średnio chce mi się z nim gadać w tej chwili, bo dyskusja na temat, przez który się z nim pożarłam, przypomina rozmowę z kimś, kto ma IQ trawy. W takich chwilach sobie myślę, że na pewno nie po nim to moje dziecko jest takie mądre /QUOTE] Mam nadzieję, że Tż się ogarnie I wczoraj nie pisałam, ale piękną masz córę Uuuu ![]() Dziś robisz czy jutro ? Ja bym chciała nową dzidzie na wątku
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam.
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Idę spać dziewczyny.. |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2585 | |||
|
Rozeznanie
|
A jednak!
![]() Cytat:
Cytat:
Tz wrócił. Przyniósł prezenty dla mnie i dla Młodej. Niestety fajne więc jednak zaczęliśmy gadać. Podobno skumał, o co mi chodziło. Oby!Cisza tutaj. Spadam na film jakiś ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
A co do pogrubionego -
|
|||
|
|
|
#2586 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
No najlepiej ![]() Cytat:
|
|
#2587 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie znad obiadu
![]() Cytat:
![]() To znaczy, ze u Was nocki o wiele lepsze? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze TZ sie ogarnal! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno tak nie jest, uszy do gory! nancy wczoraj walnela tekstem i do dzis jej nie ma...... |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
nafiqa- ja jestem po prostu łakomczuchem
![]() Lady, teraz doczytałam, kurde wiem co to znaczy kręgosłup, ja rehabilitowałam baaardzo mi pomogło, polcam laser, kriokomorę (to to wogóle jest genialne na ból) a także igły ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Sylwietta a Ty kochana ostatnio obiecałaś napisać co z tym PUP'em a potem uciekłaś spać a mnie ciekawośc zżera
|
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Ifwka bo pytałaś wcześniej, teraz gdybym widziała, że Ewie znowu coś się robi to od razu jedziemy do szpitala. Wtedy byłyśmy w szpitalu po 18h od pierwszy, zauważonych objawów. Ewik współczuję nocek może zęby?Nancy odezwij się ![]() Meduzka spóźnione sto lat dla Julianki! i super torcik! ![]() Black brawa dla Oliwki za umiejętności i buziaki urodzinowe ![]() Nawijko my też mamy problemy z tą integracją i póki co napiszę Ci co robimy w domu. Kiedyś dużo skakaliśmy na piłce, teraz Ewie się szybko nudzi, szczotkujemy rączki i stópki (to akurat Ewa bardzo lubi szepczę do uszka, tańczymy, kręcimy się w kółko, dzikujemy wózkiem na prostej drodze wisimy głową w dół, jak się uda to próbujemy się turlać, ale to z rzadka bo Ewa ucieka odkąd raczkuje i to chyba tyle. Generalnie rehabilitantka powiedziała nam, że mamy robić wszystko co widać, że sprawia Ewie radość, a jeśli ją coś denerwuje to tego nie robić. Aha i jeszcze reh. pokazywała mi takie mocniejsze uściski, na różne części ciała i żeby np. kłaść piłkę na plecki i turlać, czy jakieś woreczki z obciążeniem. U nas te uściski pomagają czasem przy usypianiu, jak Ewa strasznie dzikuje i majta wszystkim czym może to łapię ja za rączkę i mocno ściskam kilka razy, ona mi odwzajemnia mocny uścisk i zazwyczaj jej to pomaga Przepraszam, za takie wypracowanie długie
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko: jak zdiagnozowali u Ewy zaburzenia SI? ile wtedy miała i jakie były objawy?
Naaaancy, gdzie ty jesteś, martwię się
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie niesmiało
cos sie wbic nie moge, jakis nieogar totalny mnie dopadł, chyba jestem beznadziejna........Niuniek znowu odmówił mleka przed pójsciem spac, pewnie niedługo zacznie sie wiercic ![]() HOPE- ty cholero, tak isc po prostu bez jednego słowa? ![]() DEBRAH, bardzo mocno trzymam kciuki za Amelke, moze teraz wreszcie jak juz wiesz o co chodzi to bedziesz wiedziala jak jej "pomóc" jedzeniowo. ![]() ![]() ![]() NAWIJKO- dobrze, ze zdaignozowany jest Kubus, teraz bedziecie pracowac i bedzie tylko lepiej prawda? ![]() ![]() ![]() FEWCIU, super, ze ksiezniczka Twoja juz doszła do siebie, a jak pieknie drepta PSTRYNIU, Kubulencjusz jak zawoodowy model po wybiegu chodzi MARSI, ale smaki nam robisz tez gołąbki z włoskiej jadamy, ostatnio nawet kapusniak tak gotowalismy, pyszota ULTRA, alez jestes fajna babka taka smiechowa ANIU, buziaki gorące dla Twojej pięknej dzielnej Lilci LEJDI, bardzo mi przykro z powodu pleców, widac jak wiele radosci daje Ci beiganie a tu nagle sytuacja, ktora stawia Cie przed wyborem zdrowie-bieganie...... Mam nadzieje, ze jednak bedzie sie dało wszystko pogodzic MARSI, odnosnie tej pracy to napisze w klubie EWULKA, co do butów, ja kupowałam w salonie slubnym, tam gdzie suknie, dałam 100 zł, na 9 cm obcasie ale ja uwielbiam wysokie buty jak mam jedne szpilki 5 cm to mnie nogi moment bola ![]() Bartulo mówi: mama, bab (babcia), dziad (dziadek), uj (wujek, na mojego brata), am (jedzenie), dam/dac (jako daj), tić (picie), tam, dzieś (na dziecko),bam (banan), nie, brum (samochód, jechac). Dzis z godzine spacerował po domu i spiewał pod nosem dydyje, dydyje A zapytany "Który to Bartoś" palcem wskazujaym kłuje sie w klatę OLIWCIU mamusina gaduło rosnij zdrowo i z usmiechem |
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), Ewa nie lubiła jak jej się zmieniało pozycję i to akurat reh. mi uświadomiła i nie wiem czy to mają wszystkie dzieci czy nie, ale ją tak jakby brzydzi coś czego nie zna w dotyku. Np. jak dostała do rączki banana to za pierwszym razem go wyrzuciła z obrzydzeniem, musi kilka razy podotykać "coś" zanim do tego normalnie podejdzie. I lubi wszelakie szaleństwa, typu szybkie kręcenie, szybkie wchodzenie i schodzenie ze schodów, szybka jazda wózkiem, wiszenie głową w dół itp.
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, Sylwietta, no przeca nie śpie
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewulko ja Ci ze swojej strony polecę stronkę: http://www.bialebuty.com.pl/. Ja sobie na ślub u nich robiłam na zamówienie zapłaciłam 158 zł już z wysyłką. Przetańczyłam całą noc i były idealne takie jak chciałam. Ja szyłam ze swojej satyny, którą kupiłam i im wysyłałam |
|
|
|
|
#2595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do obcych - Kuba sie boi ich tylko przez pierwsze kilka minut. Jak sie oswoi to moga z nim wszystko robic. szklanko, a Ty sama widzialas to u Ewy czy dopiero ktos Cie uswiadomil? Widzisz jakas poprawe? Juz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec... |
||
|
|
|
#2596 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mąż obiecał półkę na książeczki dla Misia, dziś w castoramie kupiliśmy wszystko, ciekawe kiedy zrobi! Muszę książeczek dokupić, te co ma już się mu nudzą. Idę spać, dobranoc kochane.
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale że ja tez jestem nerwowa to stwierdziłam, że pewnie po mnie. Dopiero mi na rehabilitacji i u neurologa uświadomili, że to wynika z tych zaburzeń i dziecko potrzebuje silniejszych bodźców. Co do poprawy to nie ma już tak często histerii nie do opanowania. Nie wiem czy to zasługa tej terapii czy po prostu mi dziecko z tego wyrasta ![]() Widzisz, a co do tych obcych to Ewa jak się oswoi to wtedy np. pozwoli się pogłaskać po rączce, sukces ogromny jak weźmie wtedy jakąś zabawkę z ręki tej osoby. No i najpewniej u mnie na rękach czy na kolanach, jak ją wtedy posadzę na podłodze czy obok siebie to jest płacz i od razu na mnie włazi. |
|
|
|
|
#2599 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie ![]() Cytat:
Hania dopiero zasnęła
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
No to....
Pewnie narobiłaś rumoru, a tu I Pola zasnęła przed 22, a i tak za pół godziny muszę antybiotyk dać ![]() Jak tak dalej pójdzie, to w poniedziałek pójdziemy do lekarza obie - dla niej po drugi antybiotyk, bo ten uja daje, a dla mnie po syropki i tabletki ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zroobilam te golabki .... ale wyszly meya pychą mniam mniam mniam
)))) Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hope no pooochwal sie ![]() Nie ma ani Nancy ani bokeh... co sie dzieje
|
|
#2603 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapewne I bo byś tak spokojnie nie pisała ![]() Cytat:
A pomyśl, że niektóre dzieciaczki zasypiają przed 19
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj oczywiście znów nędza nędza nędza. Hope: ![]() Hje: biedna polcia z tym chorowaniem, oby minęło szybko. Meneq: szok jaka Yae jest sprytna i sprawna, super radzi sobie w wodzie. Lady: Tulę cię mocno, wiem jakie to dla ciebie trudne i bolesne..oby nie trzeba było wybierać i lekarz coś poradził... ![]() Coś ja jeszcze komuś miałam..ale z pamięci to ciężko. |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam wszystko;ale wybaczcie, że się nie odnoszę, ale to już za dużo na dziś; Ewulka, co do butów, to ja również polecam tą stronę, co ninag no i buziaki urodzinowe dla Julianki i Oliwki
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
trza Was było rozruszać na weekend
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 19 śpi i budzi się ok 7. Oczywiście że 2 razy w nocy je. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh chyba miała gdzies jechac?
A Nancy wczoraj na siebie psioczyła i do teraz jej nie ma.. Tu by sie porzadna tugeza przydała i ja w tym momencie składam zażalenie, bo Charlizz i Cała grzede opusciły, w długą poszły i nie ma kto rozruszac towarzystwa wracac mi tu ![]() A moja ciotka wracajac dzis z pracy widziała bociana jak spacerował po tym jeszcze białawym polu wiosna bedzie Zostawiłam w k. elaborat. ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- NANCY, jestes na pasku, widzę Cie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

dzisiaj bedziesz robic czy jednak poczekasz do rana? 
Czytam na tel jednym okiem, drugim ogarniam Piotrusia i później zapominam co miałam dodać od siebie 

Straszne
Wymyslilam, że dzis torcik dla babc, cioc a jutro posiadówka ze znajomymi.

Tyle radości sprawia Ci to bieganie 

nawet nie mam jak zdjęcia zrobić- piekarnik jeszcze nie wystygł a już chłopaki wszystko wszamali

i super torcik! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)