|
|
#4891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Ela, a próbowałaś jeść do posiłków kapustę kiszoną i ogórki kiszone?
Obniżają cukier i powiem ci, że zawsze jak zjem kiszonkę, mam lepszy cukier. Nawet dziś mojej mamie wspominała znajoma o tym, której córka też miała cukrzycę ciążową. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o fundusz alimentacyjny, możesz śmiało pisać do mnie, ja w tym pracuję. Możesz napisać jeden pozew o ustalenie ojcostwa i zasądzenie alimentów. Wszystko w jednym. Nie wiem jak wygląda postępowanie w sprawie o ustalenie ojcostwa gdy ojciec jest w ZK, musiałabym się tego dowiedzieć, bo nie chcę cię wprowadzić w błąd, być może trwa to dłużej, ale alimenty rzeczywiście mogą być ustalone zaocznie, bez udziału drugiej strony na sprawie, ale prawdopodobnie na sprawę może być dowożony z ZK. Ale rzeczywiście 2 miesiące braku egzekucji i dopiero wówczas można ubiegać się o FA. Możesz dowiedzieć się czy w Urzędzie Miasta bądź gminy w której mieszkasz jest darmowa pomoc prawnika. W moim urzędzie jest raz w tygodniu prawnik. On udzieli ci wszelkiej pomocy, jak napisanie pozwu do sądu itd Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-02-07 o 20:43 |
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam tylko do poniedziałku i się zastanowię co dalej.
|
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwię się, że lekarz nie przepisał ci insuliny. Ja ją dostałam już w momencie, kiedy mój cukier na czczo wcale nie przekraczał nawet 100. |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaś duży No i lekarka mądra, ze zdrowym podejściem Cytat:
dasz radę!
|
|
#4896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed urodzeniem się dziecka: mozesz wystapic o zabezpieczenie alimentow. Chyba 3 meisiace przed porodem. Po urodzeniu się dziecka: jeśli ojciec uzna dziecko to nie ma problemu, jeśli nie uzna to wydstępujesz o dochodzenie ustalenia ojcostwa i po ustaleniu ojcostwa składasz wniosek o alimenty na dziecko wraz z wnioskiem o zabezpieczenie alimetacyjne na czas procesu (żeby dziecko miało za co żyć do czasu zakończenia procesu. No i jak nei bedzie placil to do komornika z wyrokiem i pozniej fundusz alimentacyjny- wazne zeby dochod nie przekroczyl Ci 725 zl /osobę bo tylko wtedy przysluguje fundusz.. Aaaaaa... i możesz też wystąpić o alimenty od dziadków.. Ale najlepiej z jakimś prawnikiem sie skonsultować... Albo może do sądu idz i tam doradzą Ci jaka jest procedura.. Bo też nie jestem pewna czy dobrze Ci tu pisze.. Powodzenia Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2014-02-07 o 21:00 |
|
|
|
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18 no to tylko na KTG mam się zjawić, bo akurat w ten dzień ona też będzie i od razu sprawdzi czy jest ok. Mówiła, że teraz to moge co tydzień na ktg przychodzić, no ale skoro miałam dziś to w przyszłym tyg nie pójdę, zwłaszcza, że jej też nie będzie, a chce aby rzuciła okiem czy coś się dziejeCytat:
|
||
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Baja 18.02 miałam na myśli, pomyliły mi się cyferki
|
#4900 | |||
|
Zadomowienie
|
teQiba
![]() ![]() ![]() ![]() Ela87, czbasia, side85, baja_86 Wszystkie wagi wpisane Cytat:
Czekamy na zdjęcie koniecznie Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4901 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór mamusie
Pomogę trochę w dokończeniu wątku, bo w następnym chciałabym już urodzić. Trochę opuścił mi się brzuch i mam liczne dolegliwości, mam nadzieję, że związane z porodem Zrobiłam dzisiaj jedne pazurki żelowe i połaziłam po lumpach. Było tyle ładnych ubrań, ale ja wolę dla siebie nic nie kupować, bo nie wiem ile schudnę. Na tym etapie już się nie ważę , po prostu się boję. W walentynki również mam wizytę ostatnią u ginki i jeszcze kilka kompletów pazurków do zrobienia, więc już randki z mężem nie planuję, chyba, że w łóżku, ale co do tego to on nie zbyt chętny. Moja torba już spakowana. Zostały tylko dokumenty, ładowarka, woda. Z przekąsek zapakowałam 2 batoniki muesli z Biedronki. Niestety okazało się, że mój plecak tego nie pomieści Cayenne widzę, że jesteś wszechstronnie uzdolniona? Nie dość, że księgowa, matka, wróżka/wiedźma , to jeszcze zdolności z zakresu uruchamiania mediów? No kobito za to dla Ciebie konkretny
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
hej,
widzę, że nie tylko ja nie mogłam spać w nocy. taki kaszel mnie męczył gin mi kazał iść po antybiotyk, żeby przestać się męczyć. całe szczęście Kornelka już duża więc jej nie zaszkodzi. a z tym kaszlem i zatkanym nosem o sn to ja sobie mogłabym marzyć.. wypluwanie płuc nie wpłynęło również na szyjkę Cytat:
![]() ![]() dziś robiliśmy zdjęcia ciążowe. jestem ciekawa efektów, bo w przeciwieństwie do pierwszej ciąży, teraz czuję się MEGA nieatrakcyjna!! nadrabiam dalej...
|
|
|
#4903 | ||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
za wyniki! Super, że Twoje obawy się nie sprawdziły i wszystko tym razem w normie ![]() Cytat:
za zakupy ! Pajac w pantere - wymiata ![]() Cytat:
za wagę, wizyte i szyjke ! Trzeba dmuchać na zimne, mój gin też kazał mi liczyć ruchy i dał mi karte. Oczywiście mój ciążowy mózg wziął góre i zaczełam wpisy tydzień później niż powinnam (czyli rubryka 32tc zamiasta 31) ![]() Cytat:
virginia za Was i za Ciebie, silna z Ciebie i dzielna babka Ja pękam z dumy, postanowiłam nie kupować już różowych ubranek ewentualnie inne kolory i dzielnie sie trzymam, dwie wizyty w lumpku i sukces poza tym dzisiaj po spacerku jakaś taka byłam padnięta że strzeliłam sobie drzemke co mi sie w sumie nie zdarza. Podjadłam pączki (narobiłyście mi smaka ostatnio), wstałam zrobiłam obiado-kolacje i siedze przed tv. Szwagier mnie podbudował na pytanie co słychac i mój tekst że 'nic nowego, tyje i rosne' stwierdził że na pewno nie wszerz tylko brzuch mi rośnie miło z jego strony. Później wracając do domu spotkałam kolege i też stwierdził, że świetnie wyglądam i że ciąża mi służy, ze 'nie spuchłam' jak niektóre itp Urosłam dziewczyny, szczerze
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4905 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Trzymam Cie za slowo ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki duzy chlopak ![]() Oj tak - nie wiem czy ta koncowka nie jest bardziej stresujaca niz ten I trymestr... Z alimentami niestety nie pomoge... Ale winek z Wami wypilam |
|||
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię parzystych cyfr, więc planuję rodzić w 7 części
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
martyna Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-02-07 o 21:31 |
||
|
|
|
#4908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze ma szansę - 100 postów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za pozytywne wieściCytat:
szkoda, że moja Zuzanka nie chciała. chyba całą czułość do brzuszka w dniu dzisiejszym wykorzystała przed drzemką
|
|
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
A Ty się z choinki urwałaś?
![]() Brokuł to brokuł Trochę mi wstyd ale przyznam się po co nożyczki, w końcu dla niektórych może to być szkoła. Historia prawdziwa o tym, co hormony robią z mózgu matki po porodzie Jak już pisalam, leżałyśmy na sali poporodowej we trzy, każda miała córeczkę, ale moja była najwspanialsza (ciagle jest ). Zakochałam się w niej bez pamięci. Najpiękniejsza na świecie, mimo że inne noworodki są brzydkie. Nie płakała wcale, wpatrywała się we mnie tymi wielkimi oczami, mimo że podobno noworodki nie widzą . Na drugi dzien po porodzie zauważyłam, że na pasku na nadgarstku córka ma napisany tekst: "30.09.2009 Zielińska". Zaraz, przecież my sie tak nie nazywamy!! Pierwsza myśl: PODMIENILI MI DZIECKO!!!!! Co robić??? Zielińskim jej nie oddam, nie ma mowy, nie oddam jej nikomu! Nikomu nie powiem że to nie nasze dziecko, nawet mężowi. Dowodu się pozbędę. Wyrzucę opaskę i powiem że się zgubiła. Tylko zdjać się nie da, czym to przeciąć??? Nie pomyślałam nawet co z moim prawdziwym dzieckiem, to nie było ważne, chciałam Zielińską i tylko ją! Nożyczki jakimś cudem zdobyłam, dowód schowałam, nie przyznalam się nikomu. Dopiero w dniu wyjściu ze szpitala się doczytałam, że tam jest nabazgrane słowo "Żeńska" a nie "Zielińska" - żeńska płeć... Basia jest w 100% MOJA A teraz becik. Jestem dumna z siebie, pierwszy raz sama coś uszyłam. Materiały kupiłam w polecanym tutaj przez którąś z Was sklepie HouseOfCotton.pl. W roli Mikołajka wystąpił Pafnucy. ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-07 o 22:16 |
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Tequilla zdolna bestia-piękny rożek! a historia z opaską |
|
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rożek jest nieziemski. Aż nie mogę uwierzyć, że sama go zrobiłaś Ja to beztalencie jestem
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Tequillla;45040597]A Ty się z choinki urwałaś?
![]() Brokuł to brokuł Trochę mi wstyd ale przyznam się, w końcu dla niektórych może to być szkoła. Historia prawdziwa o tym, co hormony robią z mózgu matki po porodzie Jak już pisalam, leżałyśmy na sali poporodowej we trzy, każda miała córeczkę, ale moja była najwspanialsza (ciagle jest ). Zakochałam się w niej bez pamięci. Najpiękniejsza na świecie, mimo że inne noworodki są brzydkie. Nie płakała wcale, wpatrzywała się we mnie tymi wielkimi oczami, mimo że podobno noworodki nie widzą . Na drugi dzien po porodzie zauważyłam, że na pasku na nadgarstku córka ma napisany tekst: "30.09.2009 Zielińska". Zaraz, przecież my sie tak nie nazywamy!! Pierwsza myśl: PODMIENILI MI DZIECKO!!!!! Co robić??? Zielińskim jej nie oddam, nie ma mowy, nie oddam jej nikomu! Nikomu nie powiem że to nie nasze dziecko, nawet mężowi. Dowodu się pozbędę. Wyrzucę opaskę i powiem że się zgubiła. Tylko zdjać się nie da, czym to przeciąć??? Nie pomyślałam nawet co z moim prawdziwym dzieckiem, to nie było ważne, chciałam Zielińską i tylko ją! Nożyczki jakimś cudem zdobyłam, dowód schowałam, nie przyznalam się nikomu. Dopiero w dniu wyjściu ze szpitala się doczytałam, że tam jest słowo "Żeńska" a nie "Zielińska" - żeńska płeć... Basia jest w 100% MOJA A teraz becik. Jestem dumna z siebie, pierwszy raz sama coś uszyłam. Materiały kupiłam w polecanym tutaj przez którąś z Was sklepie HouseOfCotton.pl. W roli Mikołajka wystąpił Pafnucy. ![]() prześliczny ! ja niestety nie mam maszyny a ręcznie chyba nie wyjdą mi takie cuda jak Wam ![]() jednak jestem coraz bardziej zdeterminowana żeby spróboważ stworzyć jakąś maskotke albo coś ![]() Twoja historia - bezcenna poprawiłaś mi humor (sprzeczka z Tż) ![]()
Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-02-07 o 22:14 |
|
|
|
#4914 | |
|
Moderator
|
W sumie 7 ponoc szczesliwa...
Ja wole w 6 czesci ale jak sie nie uda to zadowole sie ta szczesliwa siodemka ![]() Cytat:
Leze! Jeszcze tak fajnie to opisalas ze szok - musialam to przeczytac TZowi i juz nas brzuchy ze smiechu bola (po)Ciazowy mozg - poziom extra hard ![]() A becik piekny |
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A historia - Cały czas czytając zastanawiałam się czy napiszesz, że Ci się noworodki pomyliły
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-02-07 o 22:32 |
|
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
W imieniu Pafnucego i becika dziekuję za komplementy
Mam jeszcze materiał na dwa komplety pościeli do wózka, ale najpierw musze kupić wypełnienie, bo nie wiem jaki rozmiar szyć i aż mi smutno, że nie mogę tego zrobić od razu ![]() Tak, ciążowy mózg działa naprawde sprawnie w porownaniu do tego tuż po porodzie Nie zdążysz dobrze obejrzeć a już się zakochasz. Czeka to każdą z Was już niedługo
|
|
|
|
#4917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że moje dziecko ma matkę beztalencie
|
||
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Jak kupowałyście te podkłady na łóżko Seni to ile sztuk? 5 do szpitala wystarczy?
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ogólnie mam wiecej, bo się rozpędziłam za bardzo
|
|
#4920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba pojade po materiały jeszcze w przyszłym tygodniu....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

no to tylko na KTG mam się zjawić, bo akurat w ten dzień ona też będzie i od razu sprawdzi czy jest ok. Mówiła, że teraz to moge co tydzień na ktg przychodzić, no ale skoro miałam dziś to w przyszłym tyg nie pójdę, zwłaszcza, że jej też nie będzie, a chce aby rzuciła okiem czy coś się dzieje

za Was i za Ciebie, silna z Ciebie i dzielna babka