|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
a historia
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ 1 na łóżku + 1 w samochodzie
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cykoria, cukinia, ogórki świeże i kwaszone, rzodkiewka, kapusta pekińska i kwaszona, wszelkie odmiany sałaty, szczypiorek, szpinak, szparagi, świeże grzyby, boćwina, cebula, kabaczek, kalafior, papryka zielona, pomidory, seler naciowy, szczaw i brokuły. Można jeść je bez ograniczeń także pomiędzy posiłkami, ponieważ mają mniej niż 6 g cukrów w 100 g. Nieco więcej węglowodanów (do 10 g w 100 g) zawierają brukselka, burak, cebula, dynia, fasolka szparagowa, kalarepa, papryka czerwona, rzepa, kapusta biała, czerwona i włoska, marchew, seler, korzeń pietruszki oraz por. Te warzywa jadaj raz, najwyżej dwa razy dziennie. Poziom cukru obniżają również cebula oraz niektóre przyprawy: goździk, kozieradka pospolita, cynamon. Takie właściwości ma też synigryna – substancja, której duże ilości ma rzeżucha.
mało stresu
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-02-07 o 22:51 |
|
|
|
|
#4924 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzis po wizycie odwiedzilismy hipermarket , tz otwiera auto a tu pip nie ma wiec próbuje jeszcze raz znów nic o pieknie se mysle pewno baterie poszły w kluczyku to nic ze w samochodzie obok swiatla zapalały se i gasły , okazało sie ze chcielismy wejsc nie do naszego samochodu a ten siwecacy samochó był nasz młoda tak sie z nami miała ze ppoł drogi o tym mówilismy piekny ten rozek
|
|
#4926 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam sie dzis czym pochwalić
rozwarcie na 1 palec luteina magnez nospa i łózko gdybym była w 38 tyg od razu porodówka ... mała juz jest strasznie główka w doł do tego te twardnienia i skurcze mam lezec jak najwiecej ... nastepna wizyta 28 luty na 17 nawet nie zapytałam ile mała wazy ale lekarz powiedział ze jest zodna z tyg ciązy wody ok szyjka jeszcze trzyma ale rozwarcie juz jest
|
#4928 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() virginia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() czekamy na zdjęcia Cytat:
Cytat:
![]() pochwalisz się zdjęciami prawda? Tequillla sikam ze śmiechu razem z tżem a rożek przewspaniały
|
|||||
|
|
|
#4929 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Bedzie dobrze Ale troche pozno Ci wizyte wyznaczyl przy takich problemach
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
Wracam właśnie z IP. Wiking się rusza, ciumka pepowine
niestety bóle, które czułam w domu, okazały się skurczami. Lekarze zastanawiali się, czy mnie zostawic już. Powiedziałam, że muszę kosmetyki dopakowac położna powiedziała, żebym po powrocie piwko sobie walnela, może być weinschorle, to uspokaja skurcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia400 odpoczywaj
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- cayenneOna dobrze że wiking się rusza ![]() ale czemu pępowinę? Nie dokarmiasz go już? |
|
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
u nas nie ma takiego piwa
|
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Normalne piwko :
weissweinschorle to mieszanka białego wina z wodą - też może być, bo pytałam (piwa w chacie brak tymczasowo). Właśnie się delektuje, Wasze zdrowie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i Jeszcze troche musisz pozaciskac nogi. Odpiczywaj ![]() Cytat:
Ja mam caly wieczor bole w pachwinach- przeszly po cieplej kapieli. Klucia sa codziennie- ale jak znam zycie, to sie z szyjka duzo nie podzialo przez to.
|
|
#4936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydzwonila mojego lekarza i się z nim skonsultowala, pozwolili mi wrócić na chate i niezwłocznie przyjechac, jeśli miałabym skurcze. Jak wyraziłam obawy, że mogę je przespać, to powiedzieli, że jak przespie, to nie będą skurcze porodowe ![]() Oj, jak dawno nie delektowalam się winkiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam was z telefonu, co pamietam:
virginia zycze Ci mnostwo sily baja gratki za wizyte ![]() elus zdania nie zmienilam, ja bym pewnie na Twoim miejscu zbeczala sie juz milion razy ![]() teqiba zdrowie gosppodarza ![]() tequilla sliczny rozek zdolniacho ![]() cayenne no i dobrze, ze pojechalas sprawdzic To pakuj kosmetyki i myk na porodowke ![]() maggie czekamy na fotki ![]() monka piekny dzien na urodziny Bedziesz swietowac podwojnie ![]() Walentynki planow zadnych nie mamy, pewnie zrobimy sobie jakas fajna kolacje i spedzimy mily wieczor we trojke
|
|
#4939 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() No to chociaz tyle dobrego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Nie ukrywam, że się zestresowalam, jak pojawiła się możliwość, że jeszcze dziś będą mnie ciac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4941 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę za brak robaka i profilaktycznie Oj raczej nie ma szans Cytat:
No a historią zabiłaś mnie i mojego męża ubaw mieliśmy niezly Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam z pizzy nie najadlam się bo bylo z 30 osób, a solenizanci zamówili z 10 pizz plus jakieś rollsy
|
|||||
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
CayenneOna ale jakby Ci jednak dzisiaj zrobili cc nie mialabyś za duzo czasu na panikę :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna pani doktor potwierdzila, że cc w moim przypadku to dobra decyzja... Patrzcie, a PL nie dostalabym skierowania, bo czysto medycznego powodu nie mam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
Cayenne - super ze wszystko ok, alez Cie Wiking wystraszyl to sobie zabawe znalazl;-)
Odp z telefonu dlatego tak tylko z wielkiego zgrubsza.. Spac nie moge, nogi kreca zapomnialam powiedziec o tym ostatnio ginowi zeby dal mi jakis magnez czy cos polecil innego.. Masakra + nastroj beznadziejny. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że już dobijecie wieczorem do końca i czytać będę juz z rana nowy wątek. No ale kilka osób z problemami ze snem i może się udać :p
Cayen moze dobrze że są skurcze, tzn że Wiking jest gotowy na to co czeka go w poniedziałek ![]() Ja spać nie mogę bo młoda sie niemiłosiernie rozpycha. Lubię ją czuć ale mam nadzieję że po porodzie o tej godzinie to bedzie spać :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4946 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane Dziewczyny!
Wiem, że długo nie pisałam, ale juz sie pewnie przyzwyczailyscie, że ja tak z doskoku Wszystko pilnie przeczytane - uwielbiam Was czytać (niestety non stop z telefonu), bo atmosfera super - brokuł rządzi![]() Mówiłam Kate że nie zdążysz w tym wątku Przepraszam jeśli wykrakalam![]() Śledzę blog Marioli i nieustannie trzymam kciuki za mega dzielnego Marco! Silny Chłopczyk z niego (na bank po Mamusi)! Każdej z Was gratuluję kolejnych tygodni o zazdroszczę, a Teguilla, Bebe, Side, Ela, Trisdom, Cayen i wielu wielu innym gratuluję poczucia humoru - nie macie pojęcia ile razy smieję sie w głos czytając Was ![]() Teraz nowości - piszę ze szpitalnego łóżka Przyszłam sobie dziś wieczorem o 20ej na usg w 32tc, kompletna kontrola, a okazało sie, że mam niedorozwoj ciesniowo-szyjkowy. Szyjki praktycznie nie mam (5-4mm) lejkowata, trzyma tylko na samiutkim końcu Za pozno na szew itp. I tak jest lepiej niż w poprzedniej ciazy, bo tam miałam porod w toku i juz nie dało sie nic zrobić. A tu jest nikla nadzieja, że pare dni wytrzymam. Dostałam celeston, jutro kolejna dawka. Mała waży 1700g więc trochę mało (Ola w dniu porodu miała 2250g a urodziła sie jakby dziś tzn w 32t0d).Totalne zaskoczenie. Zostałam w dżinsach i bluzce, na szybko zalatwialismy sasiadkę, żeby posiedziala ze śpiącą Olą i zeby mąż mogl mi drugim autem przywieźć ciuchy. Kompletnie nic mi sie nie działo, miałam sporo szczęścia! Proszę Was o dużo brokulow, ale takich wspierających (innych niż np u Kate )! Niech mała jeszcze troszeczkę tam posiedzi!Sciskam Was mocno!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana. Nie śpię od 3, Amelka kaszle i smarka, tz zasmarkany, a ja staram się ich leczyć i jednocześnie trzymać się z daleka. Trochę się teraz położyłam, ale pies tak się wyciągnął na moim łóżku, że nie ma dla mnie miejsca.
![]() CayenneOna jak tam Viking? Rusza się już trochę bardziej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
Kolba- trzymam mocno kciuki. Maluch musi rzeczywiscie jeszcze troche podrosnac
![]() Amelka- ja pewnie tez jeszcze sprobuje pospac.Wstalam siku i oczy jak 5 zlotych- przynajmniej reszte nocy spalam, w przeciwienstwie do niektorych. Cayenne- alkohol to alkohol- nie jestem przekonana do tej metody w momencie, kiedy Wiking w brzuchu. Na wyciszenie skurczy mym inne metody- lozko, kapiel i piwo bezalkoholowe. Kate- to jak sie nie najadlas, to masz ode mnie Dzisiaj idziemy z Tz do znajomych greko-hindusow na kolacje. Uslyszalam od nich, ze po tej kolacji moga mi sie skurcze zaczac- nieprzyzwyczajony do przypraw organizm moze tak zareagowac. Ale to za 12 godzin dopiero. A to paczki od Tz ImageUploadedByWizaz Forum1391835259.431028.jpg
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-02-08 o 05:56 |
|
|
|
#4949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
Kolba, zaciskaj nogi!!!!
Witam się, dziś na liczniku 2, o ile nie bedzie chciał wyjść wcześniej. Problem do ogarniecia: brak imienia (( właśnie jestem przy imieniu Witold ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

). Zakochałam się w niej bez pamięci. Najpiękniejsza na świecie, mimo że inne noworodki są brzydkie. Nie płakała wcale, wpatrywała się we mnie tymi wielkimi oczami, mimo że podobno noworodki nie widzą
. 

i