|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
jejku, ale mi jej szkoda. Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje.
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Bidulka, oby coś się jutro wyjaśniło. Wygłasiaj ode mnie.
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
glasku glasku, a zaraz kolejna dawka kroplówki i spać...
|
#1384 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki maly kociak, to powinien byc wulkan energii, rosnacy jak na drozdzach. A ona zamiast przybierac, to schudla, czyli jakis czas juz to trwa, nie ma sily wskoczyc na lozko nawet, nie moze gryzc, nie je normalnie wlasciwie... a Ciebie na forum przygnalo, to ze TZ sie wkurzyl, bo osikala jego koldre i ja ukaral![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
stasiek ten temat na forum odwiedzałam już wcześniej i pisałam pojedyncze posty, czy to źle, że szukam również tu pomocy? to mój pierwszy kot więc nie tylko weterynarz mógłby mi doradzić, jest tu wiele dziewczyn, które się na kotach znają.
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Po prostu nie wiedzialas ze to moze byc cos az tak powaznego. Nie smutaj, kitek na pewno wyzdrowieje trzymam kciuki. Wykiziać proszę :3
Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
|
|
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czytalam tez objawy hipoglikemii i podobne- a cukier miala 94 wczoraj wiec nie pasuje do tego do weta mamy na 14 dopiero (odstepy w zastrzykach trzeba zachowac)
|
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może skonsultuj to telefonicznie i weterynarz Ci powie, czy podjechać szybciej, niż na zastrzyk? |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak samo. Jak mojej siostrze kotka spadła z balkonu na 4 pietrze w nocy to przełaziła do weta przez płot do niego do domu, po śmietniku, bo miał zamkniętą furtkę. Wet powiedział: Proszę Pani są jakieś granice! A ona: Jak mi kot spada z balkonu to nie! Od tego czasu bardzo ją lubi
“I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.” J.R.R. Tolkien Edytowane przez Gosia X Czas edycji: 2014-02-08 o 08:17 |
|
|
|
#1393 |
|
KOTerator
|
Mikonada, skoro to Twój pierwszy kot i taki chory, to rozumiem, że jesteś w kontakcie z hodowcą i on Ci powinien doradzić, bo najlepiej zna się i na tej rasie i na pewno czuje się odpowiedzialny za to, że wyadoptował takiego kota. Jedziecie razem do weta? Dzwoń do hodowcy i jedźcie wcześniej bo naprawdę może być za późno...
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ja do weta z Bis jechałam na drugi dzień po tym, jak zaczęła kichać (albo liczyć jako trzeci, bo zaczęła kichać w sobotę wieczorem, a pojechaliśmy w poniedziałek po pracy). A pewnie byśmy pojechali szybciej, ale to była niedziela. Nie znam się na leczeniu zwierząt jak na leczeniu ludzi, więc wolę nie czekać i od razu skonsultować się z lekarzem.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-08 o 08:23 |
|
|
|
|
#1395 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Dobrze, że mój wet nie ma płotu . I jest całodobowy, o żadnych granicach na szczęście nigdy nie usłyszę .
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Kitka zdrowa (siostra Kleofasa), nic jej się właściwie nie stało oprócz lekkiego stłuczenia bo o coś zahaczyła jak spadała i ją obróciło tak, że nie spadła na 4 łapki. Od tamtego czasu szlaban na balkon, moja siostra uznała, że drugi raz nie przeżyje takiego stresu.
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
Mikonada, bardzo współczuję, serce pęka
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Z okazji tego, że Katya ma dziś dzień TV, udało mi się nagrać jej reakcję na oblesnego gołębia.
Zazwyczaj potrafi tylko obserwować np 1h śpiącego gołębia, ale jak się zacznie ruszać, zaczyna się jatka ![]() No i dziś trafiłam na ruszającego się gołębia. Filmy nie są bardzo fascynujące i obfite w efekty specjalne, ale na pewno komuś się spodobają. Widać na nich jak na dłoni jak moja cudowna słodziutka koteczka jest przede wszystkim śliczna, zadbana i w ogóle. Czy wg WAS upasłam ją, czy jest okej? Bo mi się wydaje czasami, że ma za pełny brzuszek. Film nr 1. nr 2 nr 3 nr 4 - tu widać na kogo poluje nr 5 nr 6 filmiki dobrze jest oglądać z głośnikiem, bo wydaje mi się, że słychać jak "poszczekuje" koniec przynudzania idę piec ciasto ![]() Miłego łikendu, czytam Was, tylko nie mam czasu niestety pisać ![]() Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2014-02-08 o 10:54 |
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wyglada normalnie. Nie jest gruba. Moje tez tak szczekaja na wedke z piorkiem
Widze, ze RC fit juz idzie
|
#1402 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Paranoja, przecież ten kot niedługo umrze.
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Rudą babcia od początku jeździła codziennie do weta, przez ponad 3 tygodnie była leczona, już jest trochę lepiej. Była w schronisku prawie martwa. Dobrze, że ją zabrała, bo tam na pewno by umarła. A teraz? Biega, śmiga, lata za piłką, wariuje, przytyła już. Wcześniej to nawet łepkiem nie ruszała, taka była apatyczna. A to dopiero 3 miesięczny kociak. Tylko trzeba szybko zareagować!
|
|
#1404 |
|
KOTerator
|
Powiem Wam, że nawet jak się zareaguje szybko, kota leczy stacjonarnie i mocno o niego walczy, to kot może nie przeżyć. Ameryki nie odkryłam, wiem, ale takie mam ostatnie doświadczenia. A tu widzę właścicielka niedoświadczona, wet kroplówki daje jej do domu, hodowca nie wiem dalej, czy jedzie z właścicielką do weta? Co z tego, że kot za darmo.
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie nie jeździ, w końcu to już jej kot i on ma go Z GŁOWY - ja to tak widzę
|
|
#1406 |
|
KOTerator
|
Kretka wiadomo, najgorszy wet wie więcej od przeciętnej osoby, więc zawsze lepiej jechać i przekazać problem komuś z wykształceniem, niż szukać w necie przyczyn czy leczyć samemu
. Nie wiem co z tym hodowcą, niektóre hodowle chorego dopiero co wydanego kociaka zabierają i oddają jak wyleczą na swój koszt, także wiesz, nie ogarniam o co chodzi z oddaniem za darmo i udawaniem, że problemu nie ma. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-02-08 o 11:31 |
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co zrozumiałam - dostała za darmo, bo to znajomy znajomego znajomego (nevermind, chodzi, że po znajomości). I najwyraźniej dostała chorego kota. Średnio to wygląda.
|
|
#1408 |
|
KOTerator
|
Kot za darmo. Leczenie może być droższe od kota z normalnej hodowli. EOT.
Teraz o psach: już trzy mi pod sklep w tym tygodniu ktoś przywiózł i zostawił, wyrzucił i odjechał. Ferie... Jeden u sąsiadki, jeden u weta, jeden czeka aż ze schronu przyjadą. Dajcie mi alibi i detektywa, to rozstrzelam tamtych właścicieli jak znajdę. |
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Koty wykapne
Kocurek zniosl to godnie. Bez jednego miauku. Chyba mu sie nawet podobalo. Za to Suarka... eh... takie wrzaski jakbysmy ja topili conajmniej.
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja sie martwie o ta chora koteczke ;(((
Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014
tzn. łebkiem do miski nie trafiała itp
Taki maly kociak, to powinien byc wulkan energii, rosnacy jak na drozdzach. A ona zamiast przybierac, to schudla, czyli jakis czas juz to trwa, nie ma sily wskoczyc na lozko nawet, nie moze gryzc, nie je normalnie wlasciwie... a Ciebie na forum przygnalo, to ze TZ sie wkurzyl, bo osikala jego koldre i ja ukaral

Jutro pojadę po jakieś zabawki dla Figla, a moim tez kupię coś z piórkami

. I jest całodobowy, o żadnych granicach na szczęście nigdy nie usłyszę