Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 17:41   #2611
Pestka88
Zadomowienie

Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II

Cytat:
Napisane przez Buena Dzidzia Pokaż wiadomość
Albo Twoja fryzura im się nie spodobała
To mogli jej od razu podrasować

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:46   #2612
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
To mogli jej od razu podrasować
"mogli", ale nie chcieli na to wygląda
Stary 2014-02-07, 17:57   #2613
Chloe_7
Raczkowanie

Cytat:
Nie wpadłabym na to

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

"szukamy od zaraz zaangażowanych osób na stanowisko SPRZEDAWCY

Kontakt z ludźmi sprawia Tobie przyjemność?

Potrafisz zaskoczyć klientów wyjątkową obsługą?"
Chloe_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:59   #2614
Keithlyn
Zadomowienie

Można podrzucać tutaj linki z ofertami pracy ?

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:00   #2615
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Ale dziś dałam d**y...o 12 poczułam taką beznadzieję egzystencji, że żeby o tym zapomnieć i się wyłączyć poszłam spać. Zmuszałam się do leżenia z zamkniętymi oczami i "odpływania", bo nie chciałam mieć kontaktu z rzeczywistością. I tak oto leżałam, spałam, odpływałam do 16, bo wtedy wrócił tata i musiałam wstać, bo by mnie chyba zjadł. Nie dość, że nie pracuję, to cały dzień śpię. Ale to nie tak, ze śpię, bo mam ochotę. Śpię, żeby uciec od świata. Jak już o 16 słońce zaczęło zachodzić, to zrobiłam się spokojniejsza. Jakoś tak wolę ciemność.
Stary 2014-02-07, 18:00   #2616
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chloe_7 Pokaż wiadomość
Nie wpadłabym na to

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

"szukamy od zaraz zaangażowanych osób na stanowisko SPRZEDAWCY

Potrafisz zaskoczyć klientów wyjątkową obsługą?"
Odpisz tak:

szukam od zaraz zaangażowanych osób na stanowisko PRACODAWCY

Potrafisz zaskoczyć pracowników umową o pracę i dobrą pensją?

Edytowane przez Buena Dzidzia
Czas edycji: 2014-02-07 o 18:01
Buena Dzidzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:01   #2617
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

W ogóle wolałabym spać do 16-17, a zasypiać o 6 rano. Funkcjonować w nocy, a w dzień, kiedy normalni ludzie pracują wyłączać się i spać. Niestety, nie mogę, bo w domu by mnie za to zabili Tylko oni powstrzymują mnie przed przejściem w tryb życia "zombi".
Stary 2014-02-07, 19:15   #2618
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Może faktycznie to było zdjecie przed podcięciem końcówek hehe
a było szukają recepcjonistki/recepcjonisty. Męzczyzny jako recepcjonisty u fryzjera nie widziałam. Nazwy salonu też nie było moze trafiłam na specyficzny salon.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 19:17   #2619
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikita343 Pokaż wiadomość
Może faktycznie to było zdjecie przed podcięciem końcówek hehe
a było szukają recepcjonistki/recepcjonisty. Męzczyzny jako recepcjonisty u fryzjera nie widziałam. Nazwy salonu też nie było moze trafiłam na specyficzny salon.
Tak salon fryzur intymnych
Stary 2014-02-07, 19:26   #2620
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Tak salon fryzur intymnych

Stary 2014-02-07, 20:08   #2621
Chloe_7
Raczkowanie

Cytat:
Odpisz tak:

szukam od zaraz zaangażowanych osób na stanowisko PRACODAWCY

Potrafisz zaskoczyć pracowników umową o pracę i dobrą pensją?
Myślę, że jakbym dała takie ogłoszenie niewielu pracodawców by się zgłosiło pewnie trzeba by wtedy wybierać między umową o pracę z najniższą krajową albo dobrą pensją bez umowy
Stary 2014-02-07, 21:29   #2622
dooorra
Zadomowienie

Kurde, tak sobie myślę, że kolejny tydzień minął i nadal to samo. Niby mam rozmowy ale zawsze zatrudnią kogoś innego. W sumie sama nie wiem po co się staram jeszcze na tych rozmowach.
Stary 2014-02-07, 21:33   #2623
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dooorra Pokaż wiadomość
Kurde, tak sobie myślę, że kolejny tydzień minął i nadal to samo. Niby mam rozmowy ale zawsze zatrudnią kogoś innego. W sumie sama nie wiem po co się staram jeszcze na tych rozmowach.
U mnie też to samo, a ponadto rozmów brak. Kiedyś miałam dużo rozmów w ciagu paru miesięcy chyba 15, a z żadnej nic nie wynikło.

Stary 2014-02-07, 21:56   #2624
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Ja zauważyłam, że w ciągu ostatniego roku zaczęło mi się pojawiać coraz więcej siwych włosów, nie wiem może od tego całego stresu związanego z bezskutecznym poszukiwaniem pracy?
Chyba będę niedługo musiała zacząć farbować, a nie robiłam tego od 9 lat.
Stary 2014-02-07, 23:24   #2625
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
Ja dzisiaj miałam rozmowę o pracę... pan zaproponował mi 600 zł za cały etat. Skwitował to tym, że jest kryzys.
Jak go nie stać na pracownika to niech sam pracuje.

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość
Też marzę o pracy biurowej od pn do pt od 8-16
Praca idealna.

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
W ogóle wolałabym spać do 16-17, a zasypiać o 6 rano. Funkcjonować w nocy, a w dzień, kiedy normalni ludzie pracują wyłączać się i spać. Niestety, nie mogę, bo w domu by mnie za to zabili Tylko oni powstrzymują mnie przed przejściem w tryb życia "zombi".
Ja tak robię czasami, u mnie nikt za bardzo nie zwraca uwagi, bo w sumie cały czas siedzę w pokoju i nikt nie wie czy śpię czy co robię.
Dużo czytam i oglądam seriale, jak coś chcą to oczywiście idę, a jak akurat śpię to nic mi nie mówią. :P

maggie_grace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 23:48   #2626
Kasiorek_L
Raczkowanie

No nie wytrzymałam i z nudów pooglądałam sobie oferty pracy.. I znalazłam na stanowisko inspektora do policji u mnie w mieście. I tak teraz się zastanawiam.. Oczywiście pomijając CV i LM trzeba też mieć te wszystkie oświadczenia, o korzystaniu z pełni praw publicznych itd.. Moje pytanie brzmi: mam to wszystko włożyć do koperty i podpisać swoim imieniem i nazwiskiem, czy jak? Bo kazali przynieść osobiście, a nie chcę, żeby jakiś dziad mi to pogubił zanim przekaże komuś wyżej..
Stary 2014-02-08, 00:31   #2627
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek_L Pokaż wiadomość
No nie wytrzymałam i z nudów pooglądałam sobie oferty pracy.. I znalazłam na stanowisko inspektora do policji u mnie w mieście. I tak teraz się zastanawiam.. Oczywiście pomijając CV i LM trzeba też mieć te wszystkie oświadczenia, o korzystaniu z pełni praw publicznych itd.. Moje pytanie brzmi: mam to wszystko włożyć do koperty i podpisać swoim imieniem i nazwiskiem, czy jak? Bo kazali przynieść osobiście, a nie chcę, żeby jakiś dziad mi to pogubił zanim przekaże komuś wyżej..
Jest dostępne takie jedno oświadczenie dotyczące wszystkich wytycznych. Ja zawsze wkładam w kopertę i podpisuje na jakie stanowisko składam.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 00:51   #2628
Kasiorek_L
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Jest dostępne takie jedno oświadczenie dotyczące wszystkich wytycznych. Ja zawsze wkładam w kopertę i podpisuje na jakie stanowisko składam.
Tak, znalazłam to oświadczenie. I z niego skorzystałam

Tak też zrobię, podpiszę i zakleję kopertę, dziękuję za odpowiedź
Stary 2014-02-08, 11:29   #2629
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

A mój tydzień mija totalnie inaczej jak wszystkie, moje wszelkie problemy to teraz pikuś, moja mama jest w szpitalu, nałykała się leków, nawet nie wyobrażacie sobie jakie to piekło ratować kogoś, żeby nie umarł a on Ci mówi, że chce umrzeć. Najgorszy dzień w moim życiu i tymczasowo mam w to czy mam pracę czy nie, byleby mi przeżyła.
Stary 2014-02-08, 12:02   #2630
redangels
BAN stały

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
A mój tydzień mija totalnie inaczej jak wszystkie, moje wszelkie problemy to teraz pikuś, moja mama jest w szpitalu, nałykała się leków, nawet nie wyobrażacie sobie jakie to piekło ratować kogoś, żeby nie umarł a on Ci mówi, że chce umrzeć. Najgorszy dzień w moim życiu i tymczasowo mam w to czy mam pracę czy nie, byleby mi przeżyła.
Trzymaj się.
Czemu twoja mama to zrobiła ? Mieszkasz z rodzicami ?

Moja rodzina też idealna nie jest, wiele razy przez ojca myślałam aby nałykać się czegoś albo wejść pod auto. Przez niego moja mama miała rękę złamaną. Pod naszą nie wiedzę robi długi, bo nie ma z czego żyć. Całe życie robił długi po ludziach i bankach. od chyba 20 lat chodzi i pożycza. Ma już w jednym banku kredyt konsolidacyjny, masę długów po rodzinie a wychodzi na to, że w tamtym miesiącu z wujkiem , który jest tak mądry jak on wzięli pożyczkę w prowidencie, by mieć raty z czego płacić. Mama w strachu, że za długi ojca pójdziemy pod most, bo bank zabierze mieszkanie za długi ojca naśle komornika. Pół mieszkania stoi na ojca. Teraz rodzina się upomina o kasę i nie ma z czego oddać i zamierza znów providenta odwiedzić. Do mnie dzwonią, że przez ojca na węgiel nie mają, bo pożyczył kasę u nich. Jak studiowałam nie miałam żadnego wsparcia od niego. Na studia poszłam fuksem, bo ciotka załatwiła mi staż po znajomości a potem kredyt studencki. Nie poszłam od razu po liceum na studia bo nie miałam kasy, mama też nie miała. Ojciec się nie przejmował rodziną nigdy. Zmarnowałam 2 lata na studium, mogłabym od razu iść na studia, bo uczyłam się dobrze w liceum. Jak studiowałam to grosza od rodziców nie dostawałam. Dobrze, że miałam socjalne a potem przygotowanie zawodowe , bo inaczej nie wiem co by było .
Dziś była awantura. Zaraz chyba zjem tabletkę na uspokojenie.
redangels jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 12:14   #2631
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Dzięki Bogu mieszkam, dlatego szybko skapnęłam się, że coś jest nie tak i miałam szansę znaleźć buteleczkę z tym, czego się nałykała.

Mama ma depresję tydzień temu dostała 1wsze leki, że mnie nie podkusiło sprawdzić ulotki na ulotce w skutkach ubocznych pisze o możliwości popełnienia samobójstwa i koszmarach a jej się zawsze pogarszało w nocy (bo brała tabletkę na wieczór). Źle jej dobrali leki i skutek widać. Nikomu tego nie życzę zwłaszcza, że moja mama jest dla mnie wszystkim. Tyle ile się napłakałam wczoraj to chyba całe życie nie płakałam. Fantazjowałam kiedyś o samobójstwie, ale widok jej i błaganie pogotowia i wszystkich lekarzy, żeby ją ratowali i ten jej widok na łóżku wyleczył mnie z tego, sądzę, że nigdy już tak nie powiem. Pękło mi serce na milion kawałków/.
Stary 2014-02-08, 12:37   #2632
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Bogu mieszkam, dlatego szybko skapnęłam się, że coś jest nie tak i miałam szansę znaleźć buteleczkę z tym, czego się nałykała.

Mama ma depresję tydzień temu dostała 1wsze leki, że mnie nie podkusiło sprawdzić ulotki na ulotce w skutkach ubocznych pisze o możliwości popełnienia samobójstwa i koszmarach a jej się zawsze pogarszało w nocy (bo brała tabletkę na wieczór). Źle jej dobrali leki i skutek widać. Nikomu tego nie życzę zwłaszcza, że moja mama jest dla mnie wszystkim. Tyle ile się napłakałam wczoraj to chyba całe życie nie płakałam. Fantazjowałam kiedyś o samobójstwie, ale widok jej i błaganie pogotowia i wszystkich lekarzy, żeby ją ratowali i ten jej widok na łóżku wyleczył mnie z tego, sądzę, że nigdy już tak nie powiem. Pękło mi serce na milion kawałków/.

Tak mi przykro kochana To straszne, nie potrafię nawet sobie tego wyobrazić. Ale coś w tym jest, że gdy karetka zabiera z domu kogoś Ci bliskiego i pojawia się zagrożenie życia, to inne problemy przestają mieć znaczenie.

My ciągle tkwimy w naszej depresji związanej z bezrobociem i jedyne co przywraca nas do "życia", to właśnie takie smutne akcje Czasami oglądam jakieś programy dokumentalne, reportaże i tam to ludzie dopiero mają problemy. Czasami jestem tak załamana bezrobociem, że nie widzę sensu w niczym, chcę leżeć w ciemności i wyczekiwać na koniec świata. Ale jakoś nigdy nie mogę przepuścić przez gardło słów "Nie chce mi się żyć". Te słowa są straszne i nigdy ich dziewczyny nie używajcie, bo...niestety, ale zawsze może być jeszcze gorzej.

Czasami staram się dodać sobie otuchy mowiąc, że inni mają naprawde większe tragedie. Tylko to bezrobocie jest takie, że przypomina o sobie non stop, gdziekolwiek nie zajdziesz, czegokolwiek nie oglądasz w TV, to uświadamiasz sobie, że Ci ludzie pracują. Wszyscy pracują, a Ty nie.

girlonthebridge
trzymam kciuki za Ciebie i Twoją mamę. Na pewno czekają Was jeszcze niemałe przeboje, zapewne szpital psychiatryczny i inne męki. Ale póki co najważniejsze, że zdążyłaś zainterweniować. Trzymajcie się...
Stary 2014-02-08, 13:22   #2633
Chloe_7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie_grace Pokaż wiadomość
Jak go nie stać na pracownika to niech sam pracuje.
Trzeba by to większości pracodawcom powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Kasiorek_L Pokaż wiadomość
No nie wytrzymałam i z nudów pooglądałam sobie oferty pracy.. I znalazłam na stanowisko inspektora do policji u mnie w mieście.
Nie powinnam tego pisać, ale w policji w większości takie stanowiska są obsadzone, a ogłoszenie jest, bo muszą wystawić. Mało kto 'z ulicy' dostaje się do takiej racy, prędzej ze stażu czy praktyk. Ale oczywiście zawsze warto próbować.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez redangels Pokaż wiadomość
Trzymaj się.
Czemu twoja mama to zrobiła ? Mieszkasz z rodzicami ?

Moja rodzina też idealna nie jest, wiele razy przez ojca myślałam aby nałykać się czegoś albo wejść pod auto. Przez niego moja mama miała rękę złamaną. Pod naszą nie wiedzę robi długi, bo nie ma z czego żyć. Całe życie robił długi po ludziach i bankach. od chyba 20 lat chodzi i pożycza. Ma już w jednym banku kredyt konsolidacyjny, masę długów po rodzinie a wychodzi na to, że w tamtym miesiącu z wujkiem , który jest tak mądry jak on wzięli pożyczkę w prowidencie, by mieć raty z czego płacić. Mama w strachu, że za długi ojca pójdziemy pod most, bo bank zabierze mieszkanie za długi ojca naśle komornika. Pół mieszkania stoi na ojca. Teraz rodzina się upomina o kasę i nie ma z czego oddać i zamierza znów providenta odwiedzić. Do mnie dzwonią, że przez ojca na węgiel nie mają, bo pożyczył kasę u nich. Jak studiowałam nie miałam żadnego wsparcia od niego. Na studia poszłam fuksem, bo ciotka załatwiła mi staż po znajomości a potem kredyt studencki. Nie poszłam od razu po liceum na studia bo nie miałam kasy, mama też nie miała. Ojciec się nie przejmował rodziną nigdy. Zmarnowałam 2 lata na studium, mogłabym od razu iść na studia, bo uczyłam się dobrze w liceum. Jak studiowałam to grosza od rodziców nie dostawałam. Dobrze, że miałam socjalne a potem przygotowanie zawodowe , bo inaczej nie wiem co by było .
Dziś była awantura. Zaraz chyba zjem tabletkę na uspokojenie.
Dziewczyny Ci na innym wątku radziły co zrobić, by nie być odpowiedzialnym za długi ojca.
Stary 2014-02-08, 14:52   #2634
gusia2011
Raczkowanie

Widzę, że oprócz mnie jeszcze kilka osób ma ciekawe dni ...

dziś musiałam uśpić zwierzątko, nikomu nie życzę- bardzo przykra sprawa.

Z pracą oczywiście bosko, cały tydzień żadnego telefonu a chyba z 50 cv

taki dzionek dziś piękny ...
Stary 2014-02-08, 14:55   #2635
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusia2011 Pokaż wiadomość
Widzę, że oprócz mnie jeszcze kilka osób ma ciekawe dni ...

dziś musiałam uśpić zwierzątko, nikomu nie życzę- bardzo przykra sprawa.

Z pracą oczywiście bosko, cały tydzień żadnego telefonu a chyba z 50 cv

taki dzionek dziś piękny ...
50 CV?! Zazdroszczę Wam, że możecie tyle ich wysyłać. U mnie 50 to może na pół roku...
Stary 2014-02-08, 16:14   #2636
gusia2011
Raczkowanie

50 cv, ale co to daje jak nikt nie dzwoni a nawet mam wrażenie, że połowa to ustawiane ogłoszenia :/. Sama wiem, bo rekrutowałam pracowników ...przykra sprawa. Może nowy tydzień będzie lepszy
Stary 2014-02-08, 16:22   #2637
redangels
BAN stały

Cytat:

Dziewczyny Ci na innym wątku radziły co zrobić, by nie być odpowiedzialnym za długi ojca.
Nie stać mnie na adwokatów, notariuszów, przepisanie mieszkanie na siebie itp. Jak nie będzie płacił kredytów bank naśle komornika i zabierze mieszkanie. I gdzie wtedy pójdę mieszkać z mamą ? Wiem jakie rady dawały mi na wątku pracy szukamy , ale niestety nie przydatne one są i nie pomogą. Jedynym wyjściem było by przepisanie mieszkania na mnie , ale na to mnie nie stać bo nie pracuję. Wiem, że po śmierci mogę spadek odrzucić ale co teraz jak nie zapłaci rat i komornik zapuka do drzwi.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
50 CV?! Zazdroszczę Wam, że możecie tyle ich wysyłać. U mnie 50 to może na pół roku...
U mnie to pewnie ani 50 nie wyjdzie na pół roku, gdyby policzył CV wysyłane do mojego miasta i miasta 30 km od mojego. Chyba, że policzę, również CV wysyłane do Rzeszowa, Tarnowa to wtedy tak wyjdzie 50 czy nawet więcej.
Stary 2014-02-08, 17:18   #2638
Farisss
Wtajemniczenie

A w Rzeszowie tak samo nie ma pracy... pewnie o pobliskich miejscowościach nie wspominając. Moja siostra ostatnio była na rozmowie i spotkała jakąś dziewczynę która była na rozmowie o pracę do sprzedaży biletów autobusowych - na jakiejś tam trasie, gdzie to ani wycieczek, ani turystów... wymagania: wyższe wykształcenie, dwa języki obce biegle, praca 10-18 + 2 soboty w miesiącu, 1000zł do ręki, umowa o dzieło
Stary 2014-02-08, 18:18   #2639
Nyks
Raczkowanie

W takiej dziurze, jak moja, 50 cv, to może przez dobre ponad pół roku. Niby miasto, ale więcej tu emerytów niż ludzi młodych, a jak się przejdzie po ulicach, to coraz więcej zamkniętych lokali/sklepów/itp. Tylko państwowe instytucje się dobrze mają. A jak już są jakieś oferty, o ze statusem studenta/osoby niepełnosprawne/kierowcy bądź z wyższym technicznym, czyli nic do czego bym się nadawała. A wyjechać nie mogę.
Mam już tak niską samoocenę i poczucie własnej wartości, że gorzej być już chyba nie może. A do zestawu pełno wokół siebie dołujących ludzi. Już nie wychodzę nigdzie nawet, bo i o czym z ludźmi gadać. Jak już łażę po mieście, to tylko się modlę, coby nikogo znajomego nie spotkać i nie zaczęło się "co u ciebie?".
Dlaczego ze mnie taki niewypał jest?

Głupcy pilnują porządku, geniusze kontrolują chaos !!!

Nyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 18:29   #2640
redangels
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nyks Pokaż wiadomość
W takiej dziurze, jak moja, 50 cv, to może przez dobre ponad pół roku. Niby miasto, ale więcej tu emerytów niż ludzi młodych, a jak się przejdzie po ulicach, to coraz więcej zamkniętych lokali/sklepów/itp. Tylko państwowe instytucje się dobrze mają. A jak już są jakieś oferty, o ze statusem studenta/osoby niepełnosprawne/kierowcy bądź z wyższym technicznym, czyli nic do czego bym się nadawała. A wyjechać nie mogę.
Mam już tak niską samoocenę i poczucie własnej wartości, że gorzej być już chyba nie może. A do zestawu pełno wokół siebie dołujących ludzi. Już nie wychodzę nigdzie nawet, bo i o czym z ludźmi gadać. Jak już łażę po mieście, to tylko się modlę, coby nikogo znajomego nie spotkać i nie zaczęło się "co u ciebie?".
Dlaczego ze mnie taki niewypał jest?
U mnie to samo więcej emerytów niż młodych. Wieczorem wogóle nikogo na mieście nie ma, pustki. Niedziela i sobota popołudniu to samo. Wogóle młodych facetów nie widzę na ulicy. Jeszcze kobietę można spotkać, z płcią przeciwną gorzej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości