|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Dzięki Sam decydował jaki wzór będzie miał (ja tylko pomagałam przy grubości- mężu ma drobne palce, wiec wybraliśmy 5mm lekko wyobloną ma krawędziach; dysktowaliśmy też wspólnie inne metale i wzory), bo stwierdziłam że to on będzie to nosić i to musi jemu pasować, nie mi, i odzwierciedlać jego gust ![]() Moja z platyny, ale różnicy nie widać Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ---------- Dziękuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrzuce foto sukni jak ja zamowie
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, super ta sala, gratki!
![]() zakrecona kropka, gratki sukienki! ewaden, wow, super ten Twój zestaw! Ja dziś znów kwitnę w pracy
|
|
|
|
#3544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko w złociepiękna, pokażę mojemu, może oboje zdecydujemy się na tego typu
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar nosić swoją obrączkę albo z zaręczynowym (według mnie pasują bardzo dobrze do siebie), albo z taką drugą obrączką z cyrkoniami, którą dostałam od mamy na święta.
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzis przeszlo mi juz uczucie, ze już nie ma odwrotu a wręcz przeciwnie, chcialabym sie wszystkim pochwalić, ze bierzemy ślub Moze dzis zamówie save the date na ile wcżesniej trzeba je wysłać? Ze wzgledu na to, ze mamy slub w wakacje i w tygodniu, mysle, ze rok wczesniej to taka optymalna data. Co myślicie?
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-02-09 o 11:50 |
||
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję sukienki!
![]() Cytat:
Choć ja bym chyba nosiła z zaręczynowym. U mnie niestety nie będzie pasował do obrączki, więc po ślubie przekładam go na drugą rękę.
|
|
#3548 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo, z pierścionkiem lepsza opcja
szkoda byłoby go chować do szuflady. na inne palce mi nie pasuje.
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe Pmki
Pysia świetna sala! Gratki ![]() zakrecona kropka gratuluje sukni! ![]() Cytat:
![]() Ja chcę obrączkę, po której nikt nie będzie musiał się domyślać czy to obrączka, czy może coś innego Wybraliśmy coś takiego: |
|
|
|
|
#3551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdyby się nie harmonizowało to zawsze można przełożyć na lewą rękę, jak to zrobi cashmere , chyba że nie masz symetrycznych palców serdecznych, bo coś wspominasz, że na inne palce nie pasuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie da się ich rozchodzić a w sklepie były ok, tylko że wtedy nie miałam stopy spuchniętej i byłam w euforii po zamówieniu sukni.Będę czekała na kolekcje wiosenne żeby coś zamówić pomarańczowego. Cytat:
Pieczątkę zamawiałam w zwykłym sklepie gdzie robią pieczątki. Tylko projekt sama robiłam. Cytat:
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jestem przekonana, ze wybrałam dobrze
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na lewej ręce mam mniejszy obwód palca i pierścionek mi z niego zjeżdża. swoją drogą tż wybrał mi taki pierścionek, że musiałam go zmniejszać o 3 rozmiary i tak jest jeszcze minimalnie za duży, ale przynajmniej z lewej ręki mi nie spada
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierścionek zaręczynowy mam rozmiar 9, noszę na lewej ręce. Jest ciut za luźny, bo powinnam mieć rozmiar 8 na lewej
|
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to takie miłe i piękne uwiązanie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ---------- Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama też ma problem z ubraniem.Wymarzyła sobie długą, prosta kieckę z delikatnego materiału i albo z wodą na plecach albo z szyfonowymi rękawami. Ale co z tego wyjdzie Ona nosi rozmiar 42/44 więc nie jest źle. Kiecki ze strony , ktora wysłałyscie sa niektore na prawde super. Będziemy myśleć , ale niektore wydają mi się za mało eleganckie jak na ślub jedynej córki Najwyżej zostanie nam krawcowa...
|
|
|
#3558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my chcieliśmy coś co nasze gusta odzwierciedla i je reprezentuje, a jeśli ktoś się będzie musiał domyślać czy to obrączka czy też zwykły rozbudowany pierścionek, to niech i tak będzie - myślenie jeszcze nikomu nie zaszkodziło ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze kredyt na wesele?
![]() Bo własnie rozmawiałam z koleżanka ze starej pracy, zareczyli sie 2tygodnie przed nami, maja slub zaplanowany na 20 wrzesnia 2014 i mi napisała, ze biora kredyt na wesele. Dla mnie to trochę dziwne....wolałabym poczekać dłuzej ze slubem (ona jest rocznik 87, on 88-wiec nie są jacys starzy ) i sobie uzbierać niz wziac kredyt. Poza tym moj TŻ nigdy by się na to nie zgodził troche mnie to zszokowało
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My nie, choć płacimy sami, ale wiem ze niektórzy rodzice czasem biorą - wciąż panuje zasada: zastaw się a postaw się To ich wybór, ale gdybym ja chciała wziąć szybciej ślub, a środki by mnie nie puszczały do większej celebracji, zrobiłabym skromniejszą wyprawkę dla nas i uroczysty obiad dla mniejszej ilości gości Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Kurcze dwa dni chorowałam a tu tyle stron naklepanych ![]() Widziałam, że przewija się temat obrączek - jak tak jak ewaden jestem po cywilnym, a moja obrączka jest wąska - 3mm. Mój mąż ma 4 mm. Chciałam, żeby obrączka była grubością podobna do pierścionka, mimo, że nie będę ich nosić na jednym palcu. Dowiedziałam się też, że w dni naszego ślubu do parafii przyjeżdża biskup Nie wiem jeszcze po co, ani dlaczego, ale muszę porozmawiać z naszym księdzem, czy to znaczy, że będzie odprawiał wszystkie msze w tym dniu czy co![]() Odebrałam też zaproszenia - teraz tylko powycinać kółeczka z naszym "logo" i posklejać. Myślę, że do piątku się uwinę i od soboty zapraszanie ![]() Uciekam, bo grypsko mnie w dalszym ciągu męczy - muszę łyknąć Aspirynkę i do łóżka. Trzymjcie się ciepło i zakładajcie szaliki
|
#3562 |
|
Winter is coming
|
podczytuję was dziewczyny, ale nie mam ostatnio weny do pisania. Może jak dostaniemy zaproszenia i pójdziemy kupić obrączki to zapał ślubny mi wróci
![]() Co do strojów mam, to moja jest baardzo szczupła. Na co dzień chodzi w eleganckich sukienkach i butach na wysokich obcasach, więc pewnie też sobie jakąś kieckę sprawi na moje wesele Na pewno będzie wyglądać świetnie! A teściowa to nie wiem... Mam nadzieję, że nie wyskoczy w garsonce, chociaż jej na pewno trudno będzie się ubrać, bo nosi spory rozmiar.Ewaden, śliczny ten komplet Zakrecona kropka gratuluję sukni
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyraziłam swoje zdanie (wcale nie twierdząc, że Wasz wybór jest zły - żeby nie było) Każdy wybiera "pod siebie" a nie poprzez opinie innych Gusta są przecież różne Twój pierścionek z obrączką są bez dwóch zdań piękne, ale jak dla mnie aż za bardzo ze sobą współgrają, zlewają się za bardzo, nie ma odrębności i ja nigdy na coś takiego bym się nie zdecydowała Dla mnie jako zaręczynowy robi ogromne wrażenie, jako obrączka już nie Nie odbieraj tego źle Jedno jest pewne: jeżeli Twój mąż sam wybierał zaręczynowy ttoo ma chłop gust! ZZastanawiam się, czy na chudzinie taka sukienka może dobrze wyglądać...? Zmieniam co chwilę zdanie ![]() edit. w sensie chudzina bez krągło,sci Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2014-02-09 o 13:25 Powód: dopisanie inf |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za gratulacje odnośnie garnituru!
Cytat:
My będziemy szyc trochę dłużej bo nie spieszy nam się więc powiedzieliśmy od razu że jak się wydłuży o 2-3 tyg to bez problemu.A cena zależy też od krawca bo pewnie można uszyc za 600 zł, a można i za 4000 zł jak w Gdyni u jednego pana ![]() Nie pokażę bo szyjemy Garnitur będzie gotowy dopiero w połowie kwietnia. To nie są modele katalogowe, krawiec dopasowuje krój do sylwetki. Będzie klasyczny, na pewno nie slim bo TŻ jest za mocnej budowy.Cytat:
czekam na zdjęcia ![]() ![]() Świetne inspiracje! Cytat:
Ja ze swoją mama pójdę na zakupy jak pojawi się w sklepach wiosenna kolekcja. Ale też będzie problem bo ona uparła się na długą sukienkę, a jest niska i powinna miec max do połowy łydki.
|
|
#3566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy okazji - nie piję do nikogo, kto czeka i odkłada na wymarzone wesele, po prostu ja mam inaczej
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
justynkie wybacz nie doczytałam. Bardzo ciekawe co piszesz, daje mi to rozeznanie. Mój TŻ tez jest masywnej budowy wiec bałam sie czy cokolwiek znajdzie na siebie w salonach bo tam są same slimy. Wychodzi na to, że wcześniej trzeba się rozglądac skoro szycie trwa 4 tyg.
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Długo mnie tu nie było, udzielałam się w klubie na bieżąco, ale z racji że skończył się potencjalnie najgorszy semestr na uczelni wracam do Was ![]() Z wątkiem jestem w miarę na bieżąco, starałam się go podczytywać w wolnej chwili. Kojarzę baaaardzo dużo starych nicków, więc mam nadzieję, że i część z Was mnie pamięta Nowe Dziewczyny witam serdecznie Dziś zostało nam równe PÓŁ roku do ślubu Jestem zarówno szczęśliwa jak i trochę zdenerwowana
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2014-02-09 o 13:47 |
|
|
|
#3569 | |||
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 gratuluję bardzo eleganckiej sali! tyle czasu to ślubu, a Ty już masz tyle spraw ogarniętych
fajnie, że jednak będzie wesele zakrecona_kropka gratki za suknię wiedziałam, że na którąś się zdecydujesz ale tren bym zostawiła, bardzo ładnie dopełnia całości ParisParisienne smacznego obiadku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ewaden pierścień Twój ma naprawdę moooooc śliczny!A obrączka Twojego TŻ, myślę, że mojemu pasowałaby podobna - też celujemy w biale złoto KaEs przesliczne obrączki Cytat:
) mnie przerażają
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo co innego mielibyśmy zrobić, gdyby na miesiąc przed weselem brakło nam 2,3,5 czy 10 tysięcy? ![]() Płacimy za wesele sami, więc to nie jest tak kolorowo, że 'jak coś, to rodzice dołożą'. Nie wiem, jak będzie, może nam starczy, może nie, więc na razie o tym nie myślę ![]() Na pewno nie wzięłabym 100% kredytu na wesele Robimy wesele,na jakie nas stać, zadne kosmosy, żadne zastaw się, a postaw się. Po prostu pewne rzeczy są nie do przewidzenia i nie mogę powiedzieć z czystym sumieniem,że nam starczy, czy nie
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-02-09 o 13:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Jednak Twojo podoba mi się bardziej
Ale generalnie się uzupełniacie, bo obie w białym złocie (domyślam się, że Twoja jest z białego złota) i też nie za grube, a dotego ten wzór na Jego obrączce odzwierciedla Twoje diamenciki 

prawe caly watek mi zlecial
ale jestem ostatnio strasznie zakrecona... ze spraw slubnych wiele sie nie dzieje.

a w sklepie były ok, tylko że wtedy nie miałam stopy spuchniętej i byłam w euforii po zamówieniu sukni.
teraz jestem przekonana, ze wybrałam dobrze
Ona nosi rozmiar 42/44 więc nie jest źle. Kiecki ze strony , ktora wysłałyscie sa niektore na prawde super. Będziemy myśleć , ale niektore wydają mi się za mało eleganckie jak na ślub jedynej córki
troche mnie to zszokowało