|
|
#4141 | |
|
To ja :)
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
Otóż sie Wam poskarżę. Małżon nie zabrał ze sobą żadnego pachniucha, więc podciągnął mi odlewke czegoś, co nie wiem, co to, ale jest piekne. Chodzil cały dzien w tym, a na koniec mi wywalił, że to dym i paskudztwo, i mogłam zabrac jego flachon...
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wesele dość luzackie było, bo dla obojga kolejne ![]() ja tam większej wagi nie przywiązuję, idę w tym co mam albo mi okazyjnie w ręce wpadnie. nie lubię ściągać na siebie uwagi.
|
|
#4143 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
cały myk polega na tym zeby wygladac elegancko a nie krzykliwie, a dla mnie jest to bardzo trudne..zwłąszcza przy moim wzroscie i posturze ( a raczej ich braku )
|
|
|
#4144 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Trzecia opcja to "zarządzaj załącznikami" pod oknem wiadomości, wybierasz pliki z dysku i włala, pojawiają się w wersji mini pod postem. Dobrze że wyedytowałaś bo nie wiedziałam czy o jakąś kieckę chodzi czy o co Jedyna jaką pamiętam to fartuch rzeźnika z rezerwatu.Prosz muza Cytat:
|
||
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z krzykliwie się zgodzę, ale mała czarna z jednym akcentem jest mniej krzykliwa od cekinowej mini ledwo zakrywającej plecy ![]() na początku zrozumiałam, że trzeba ubrać się, ale tak żeby nie wyglądało się za dobrze ![]() nijakich sztampowych kiecek i tandety nie brakuje ale jak człowiek wybierze sobie coś oryginalnego w czym się dobrze czuje i mu pasuje, to już źle, bo zabiera za dużo uwagi - dla mnie bessensu osobiście wolę popatrzeć niż wejść w taką rolę.
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Pakażę Wam dzisiejszą Panienkę...
Obraz dość kontrowersyjny chyba? Z racji szalonych kolorów siedzę jak na szpilkach, bo brak kontaktu ze Zleceniodawczynią I nie pokażę, bo nie da się załadować error ![]() Tylko na blogu i fb można zobaczyć...
|
#4147 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() Rany, padłam wczoraj w pół zdania, po tych maratonach po Budapeszcie. Dziś dla odmiany od godziny jestem na nogach i az nimi przebieram, żeby wyjść już z hotelu, a małżon jeszcze chrapie...
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Habanito, ja po prostu kopiuję adres sukienki z paska wyszukiwarki i wklejam w treści posta
za to nie umiem wklejać obrazków w poście jak Ty to robisz ![]() Cytat:
czerwony jeszcze ujdzie Cytat:
http://1.fwcdn.pl/ph/14/98/1498/280812.1.jpg Cytat:
![]() Jak ja nie znoszę tego weselnego pierdzielenia: tego nie wolno, tamtego nie wolno, tego nie wypada, tamtego nie wypada, a jak młodzi wielce drażliwi, to niech od razu zaznaczą na zaproszeniu: zapraszamy tylko w pastelach, jak ktoś ma inną kieckę, to won, i by wszyscy byli zadowoleni
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-09 o 12:34 |
|||
|
|
|
#4149 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę coś wymyślić, żeby nie iśc, rzygać mi się chce na samą myśl o biesiadnym rzępoleniu i disco polo ![]() tylko hip hopu nienawidzę bardziej
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-09 o 12:45 |
|
|
|
|
#4151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne wspomnienia Cytat:
![]() 2. To jest niewątpliwy plus - liczy się razy 3 Cytat:
2 pogrubia 3 jeszcze bardziej - to nie moje fasony (poza nietoprem podpasznym, no ale popa jak na niej fatalnie leży/opina się fuuuuuj) no i ja z racji czerwonego ryła unikam tego koloru w ciuchach Cytat:
świetne |
||||
|
|
|
#4152 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() No dobra, załączyła mi się złośliwość więc już się zamykam
|
|
|
|
|
#4153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4154 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Wyniosłam takie wnioski z tego forum, dział moda |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- no toteż włąśnie
|
|
|
|
|
#4156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dance i techno zniesę Może powiem, że nie idę, bo nie wypada mi iść na imprezę, na której nie grają metalu, to nie będzie tró ![]() nie zaglądaj na ślubne, ono Cię tylko w nich utwierdzi ![]() Cytat:
wesela to tortura ludzie powinni dawać ludziom wybór - jak ktoś się ma całą noc męczyć okrutnie, to niech nie idzie i luz, zamiast się obrażaćA to może ja sobie zrobię weselę i zażyczę, żeby wszyscy przyszli w czarnych skórach i ćwiekach, a całą noc ma lecieć true norwegian black metal i będzie pogo na parkiecie, bo jak nie, to będe urażona i obrażona, to może inni by wreszcie zrozumieli, że nie każdy ma ochotę lecieć z wywieszonym jęzorem na wesele i podrygiwać w kolorowej kiecce "weselny klimat... ooo zarżnięta świnia bla bla bla"
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-09 o 13:14 |
|||
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
linki w poście: kopiuj adres - kliknąć hiperłącze (na pasku zadań okna posta) -wklej ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Są tematyczne wesela, niekonwencjonalne, każdy ma prawo sobie takie urządzić. Problem tkwi tylko w tym jeśli nie ma się spójnej myślowo rodziny, znajmych. To wówczas jaki sens? Robisz to dla siebie ? To zrób, tylko po co? ludzie biorą śluby i wesela na plaży, pod wodą, w lesie, w powietrzu etc etc. no wesele raczej na ziemi Możliwości są nieograniczone, tylko kwestia finansó i celowości, zasadności takeij imprezy, bo cóż z tego jeśli tylko we dwoje macie z tego mieć frajde?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-09 o 13:32 |
||
|
|
|
#4158 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. |
|
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie póki co retro bali nie widać, zdjecia z krową z wesela koleżanki rok temu przemilczę. I temat muzyki, latem słychać u mnie w domu muzykę z pobliskiej remizy. Samo disco polo, majteczki w kropeczki itp I widziałąm nagranie z wesela innej koleżanki 2 lata temu: poziom zabawy oczepinowej pt. "A teraz dwie panny mają pocałować wszystkich panów na sali, która zrobi to pierwsza dostanie flachę" też przemilczę.Cytat:
![]() Dlaczego w naszej kulturze jest przymus chodzenia na wesela, a nie można powiedzieć po prostu "Nie chodzę na wesela, ale z chęcią przyjdę na ślub" I będzie ok, bez żadnych obrażań i scen ze strony rodziny z serii "Nie wygłupiaj się! TRZEBA iść! Jak ty nie pójdziesz do nich, to oni potem nie przyjdą do ciebie!" itp. a żeby nie iść, to trzeba sobie znaleźć super mocną wymówkę, bo jak ktoś szczerze powie, że nie lubi albo nie ma pieniędzy, to od razu człowiekowi dupę obrabiają i robią czarna owcę w rodzinie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-09 o 14:16 |
||
|
|
|
#4160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
![]() Na weselu mojej przyjaciólki bylam w czarnej nietopeżowatej kiecce , coś podobnego do Twojej ktora wklejalaś wcześniej i jakoś się nie foszyla. Malo tego kiecka była kupiona w koleżanki sklepie, razem wybieralyśmy, więc w sumie sama mnie namawiala na czarń. A jej siostra była wmałej czarnej całej z cekinow ![]() Cytat:
Grzecznie informujesz, że nie zaszczycisz swoją obecnością bo nie masz kasy, nie masz ochoty, nie masz nastroju, masz inne plany czy co tam, wpadniesz tylko na ślub. Albo i nie wpadniesz. W zeszlym roku mialam dwa wesela w tym samym terminie. Jedno przyjaciół, drugie chrzesniaka mojej mamy. Poszłam na przyjaciół. Przez moment mialam dylemat, czy to wypada olać rodzinę i iść w sumie do obcych ludzi. Ale mam rozwiązala problem szybko. Idziesz gdzie masz ochotę, do tego kto jes Ci bliższy. Nad czym tu się zastanawiać. Albo jak nie masz ochoty to nie idziesz nigdzie . Nie ma obowiązku przecież.Nikt się nie obrazil Cytat:
Cytat:
Młodzi ogranizują imprezę bo chcą coś uczcić. Tak jak urodziny, imieniny...nie masz ochoty nie idziesz. Tak samo z weselem. Co prawda inny rozmach imprezy, ale zamysl ten sam. Skoro nie chcesz, nie idziesz, nikt Cię wołami nie zaciągnie. 2 No bez przesady ![]() A jak Ci mają tyłek obrabiać czy uważać za czarną owcę, to wież mi znajdą lepszy powod niż to,że nie byłas na weselu Krysi czy Zosi. |
||||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znasz mojej rodziny, zarówno tej bliższej i dalszej, domownicy i wszystkie ciotki srają się tymi weselami już od zeszłego roku, udział w weselu to niemal święty obowiązek, od którego zwalnia chyba tylko ciężka choroba lub śmierć
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-09 o 14:26 |
|
|
|
|
#4162 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Więc wypada zrobić w knajpie/restauracji, ok, to jeszcze nie mogiła. Ale te ciotki głównie siedzą za stołem, czasem potańczą coś wolnego - to czemu jest takie parcie na huczne imprezy z muzyką, delikatnie mówiąc, taneczną i o(d)czepiny? Ja u siebie dałam djowi płytę z rockiem, zakaz puszczania disco polo, zakaz durnych zabaw i rodzina się gibała (może i znudzona ale obowiązek urządzenia spędu rodzinnego został spełniony). Kiedy zarzuciłam temat tej płyty na forum (no nie tutaj akurat ) to było oburzenie "ojezuuu czy ciebie poyebało??? ja bym wyszła z takiego wesela!" (i z bogiem ). Dobra, może forum było specyficzne. W każdym razie: skoro ja nie lubię disco polo, ciotki do niego nie tańczą, moi znajomi tego nie słuchają, to dlaczego jest takie parcie?Najsensowniejszy wydaje się aligancki obiad z jakimś rzępoleniem w tle, z rodziną można się spotkać, pogadać, znajomych ewentualnie obtańcować na afterparty w kanałach ![]() Chyba nie odpowiedziałam na temat
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Spod wody.....
|
Hejka
Ja ładnych parę lat temu miałam zaszczyt uczestniczyć w tych właśnie uroczystościach u mojego kuzyna, wszystko nawet w miarę gładko przebiegało do momentu zagrania przez orkiestrę słynnej "chusteczki" tak właśnie - całuje się obcych przypadkowych jegomości, którzy z lubieżnym uśmieszkiem darują Ci w/w chusteczkę No więc, żeby uniknąć tych wątpliwych "przyjemności" ja z moją siostrą schowałyśmy się w WCWyobraźcie sobie naszą konsternację, kiedy żona kuzyna - panna młoda przyszła za nami celem ściągnięcia nas na salę! Koniec końców uległyśmy jej widząc świczki w jej oczach i grzecznie potruchtałyśmy do kółeczka z chusteczką. Ale TRAUMA, nigdy więcej
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Red - imo nie ma parcia na to o czym mówisz, tak jak pisałąm, obecnie widzę tręd i parcie odwrotu od upakarzających form weselnych nazwijmy to tak delikatnie.
Habanita - widzisz, ja mam tą przyjemność nie obracać się w takich kręgach kompletnie zatem nie wiem nawet co to "chusteczka" Serio to para młoda decyduje się na taką a nie inną formę imprezy. To oni wybierają taką a nie inną muzykę etc etc. Zatem jak ktoś wybrał wodzireja od lubieżnych zabaw to sam sobie winien - no chyba że lubi ten sport, to współczuję bywalcom. Współczuję Wam. Żenująca ta młoda.
|
|
|
|
#4165 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Mam pomelo i idę konsumować
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4166 |
|
Nindżopesz
|
Habanita, o rany, nigdy nie słyszałam o takiej zabawie
|
|
|
|
#4167 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak poważnie to amsakreska, Bosh, żeby ludzie mieli tylko takie problemy Że trzeba, wypada, muszę iść na wesele Ale z drugiej strony może te ciotki tak srają (cytując Maję) tymi weselami, bo to jedyna rozrywka w ich życiu? A, że nie tańczą to inna sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a) słuchają metalu b) nie tańczą No i się hajtnęli i zrobili wesele tj. przyjęcie w lokalu, na ileś tam osób, w tle metalowa muzyczka z płyty (ale nie jakiś death metal rozumiecie), raz zatańczyli na weselu swym (ale nie wiem czy to było pogo ) , choć jak pisałam patrz punkt b), a tak to goście siedzieli rozmawiali, nikt nie narzekał (tak, tak to było w Polsce naprawdę ), młodsi do tej muzyczki coś tam tańcowali ![]() Da się? Da. Ale z drugiej strony byłam na weselu, z którego po godzinie wyszła jedna para (młodzi ludzie, ale nie to, że para młoda Bo siedzieli koło trochę starszych osób od nich (właściwie sami tak wybrali), no to w sumie łatwiej wyjść niż spróbować się przesiąść na ten przykład (ewentualnie chodzi o to, że każdy pretekst jest dobry, czytaj Maja w razie czego, co zrobić by wyjść z wesela tylko trochę szkoda jak już się kupiło nową sukienkę, buty, uczesało, dało kopertę )Pomijając fakt, że z tym wiekiem to bywa różnie przecie (jak wiadomo są 80-letni młodzieńcy i 18-letni staruszkowie ![]() Ejmen
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||||
|
|
|
#4168 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. 3. ja tak miałam ze swoim weselem. Pomyślałam, ze skoro już wydałam kasę na kieckę to wypada gdzieś w niej iść |
|
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no chusteczka to po prostu to: "mam chusteczkę haftowaną
" i się daje ludziom chusteczkę i buzi Też raz byłam na takim weselu.---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() A co do wesel to ja nigdy nie byłam na takim z djem ![]() Cytat:
). W czwartek wstałam z katarem i gorączką ponad 38 stopni No i cały dzień przeleżałam, podczas gdy inni się zajmowali ostatnimi przygotowaniami, a wieczorem pomyślałam, że ... chyba trzeba będzie odwołać wesele , no bo jak ja chora z gorączką pójdę Tak się słabo czułam Śmieszne to może co piszę, ale uwierzcie mi nie było mi wtedy do śmiechu Na szczęście w piątek już było trochę lepiej A w sobotę byłam zwarta, gotowa i zdrowa i bezstresowa
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#4170 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Poza tym ludzi było mało, ze 40 sztuk to bez sensu się rozpędzać z zespołem.Piosenki lajtowe, z tego co pamiętam było np. Nothing else matters, Dziewczyna o perłowych włosach, Road to hell, I love rock&roll, coś tam Bon Jovi, Poison, Aerosmith, REM, Dżem, November rain, jakieś tam Doorsy i Zeppeliny co bardziej znane. 2. wesoło miałaś. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

ludzie powinni dawać ludziom wybór - jak ktoś się ma całą noc męczyć okrutnie, to niech nie idzie i luz, zamiast się obrażać
tak właśnie - całuje się obcych przypadkowych jegomości, którzy z lubieżnym uśmieszkiem darują Ci w/w chusteczkę
Koniec końców uległyśmy jej widząc świczki w jej oczach i grzecznie potruchtałyśmy do kółeczka z chusteczką. Ale TRAUMA, nigdy więcej