Scent Bar LI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 22:43   #4141
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tzn ja generalnie ni chadzam w czarnym na wesela i sama mialam jakis czas temu 2 wesela i wiem ze jest ekstremalnie trudno kupić prostą,elegancką, niebiurową i nie czarną sukienke. dla mnie to była droga przez mękę..zresztą byłyście świadkami tej męki

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

no własnie i mogl byc to jednak nietakt, bo zamiast na pamme młodą to sie wszyscy gapili na nią.
tak przy okazji rozwazan-czerwieni tez sie nie nosi na wesela
No więc właśnie...

Otóż sie Wam poskarżę. Małżon nie zabrał ze sobą żadnego pachniucha, więc podciągnął mi odlewke czegoś, co nie wiem, co to, ale jest piekne. Chodzil cały dzien w tym, a na koniec mi wywalił, że to dym i paskudztwo, i mogłam zabrac jego flachon...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:49   #4142
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

no własnie i mogl byc to jednak nietakt, bo zamiast na pamme młodą to sie wszyscy gapili na nią.
to po wuj się ludzie stroją
wesele dość luzackie było, bo dla obojga kolejne
ja tam większej wagi nie przywiązuję, idę w tym co mam albo mi okazyjnie w ręce wpadnie. nie lubię ściągać na siebie uwagi.
Stary 2014-02-08, 23:00   #4143
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ja tam większej wagi nie przywiązuję, idę w tym co mam albo mi okazyjnie w ręce wpadnie. nie lubię ściągać na siebie uwagi.

cały myk polega na tym zeby wygladac elegancko a nie krzykliwie,
a dla mnie jest to bardzo trudne..zwłąszcza przy moim wzroscie i posturze ( a raczej ich braku )
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 23:09   #4144
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez HABANITA 72 Pokaż wiadomość
Dobra, więcej nie wklejam, chyba, że ktoś mi wytłumaczy jak dziecku jak wkleić sam link???
Albo zwyczajnie kopiujesz link w pasku adresu i wklejasz nam tutaj, albo żeby go upiększyć wpisujesz słowo np. kiecka, zaznaczasz to słowo i klikasz na ikonkę ziemi z hmm łańcuchem? Pojawia się wtedy okienko żeby przypisać do tego słowa link. Np: kiecka
Trzecia opcja to "zarządzaj załącznikami" pod oknem wiadomości, wybierasz pliki z dysku i włala, pojawiają się w wersji mini pod postem.

Cytat:
redzia zarzuc mi jakąs muzą-ostatnio walnełas w samo sedno sedna
Dobrze że wyedytowałaś bo nie wiedziałam czy o jakąś kieckę chodzi czy o co Jedyna jaką pamiętam to fartuch rzeźnika z rezerwatu.
Prosz muza

Cytat:
Bardzo pollyastyczne modelki i stroje

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 23:14   #4145
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
a dla mnie jest to bardzo trudne..zwłąszcza przy moim wzroscie i posturze ( a raczej ich braku )
z tym elegancko to bywa różnie...
z krzykliwie się zgodzę, ale mała czarna z jednym akcentem jest mniej krzykliwa od cekinowej mini ledwo zakrywającej plecy

na początku zrozumiałam, że trzeba ubrać się, ale tak żeby nie wyglądało się za dobrze
nijakich sztampowych kiecek i tandety nie brakuje
ale jak człowiek wybierze sobie coś oryginalnego w czym się dobrze czuje i mu pasuje, to już źle, bo zabiera za dużo uwagi - dla mnie bessensu
osobiście wolę popatrzeć niż wejść w taką rolę.
Stary 2014-02-08, 23:46   #4146
justynaneyman
Zakorzenienie

Pakażę Wam dzisiejszą Panienkę...
Obraz dość kontrowersyjny chyba? Z racji szalonych kolorów
siedzę jak na szpilkach, bo brak kontaktu ze Zleceniodawczynią

I nie pokażę, bo nie da się załadować
error

Tylko na blogu i fb można zobaczyć...

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:51   #4147
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

error

I co z tym gaszeniem, o którym pisałaś na FB?? Kolorystyka zupełnie nie w moim typie, ale nie bije po oczach chyba aż tak bardzo, żeby gasić?? Inwestor nalega?

Rany, padłam wczoraj w pół zdania, po tych maratonach po Budapeszcie. Dziś dla odmiany od godziny jestem na nogach i az nimi przebieram, żeby wyjść już z hotelu, a małżon jeszcze chrapie...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:26   #4148
Maja102
Zakorzenienie

Habanito, ja po prostu kopiuję adres sukienki z paska wyszukiwarki i wklejam w treści posta
za to nie umiem wklejać obrazków w poście jak Ty to robisz

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
No niby to niektórym nie przeszkadza, ale innym z kolei tak -ja bym się po prostu źle czuła wiedząc, że komus moge tym przykrośc zrobić...
a ja się źle czuję w innych kolorach niż czerń
czerwony jeszcze ujdzie

Cytat:
z ostatnich wesel zapadła mi tylko jedna stylizacja w pamięć. żadne tam bombki, pastele, kobalty, cekiny, falbanki, ciotkowe satyny i babciowe garsonki....
tylko kobieta lat trzydzieści parę (na oko), szczupła, opalona w małej czarnej, chyba z dekoltem i czerwonym kapeluszu z dużym rondem. wyglądała jak paryżanka, która urwała się z włoskich wakacji i przelotem wpadła na wesele
mi to się od razu z tym skojarzyło
http://1.fwcdn.pl/ph/14/98/1498/280812.1.jpg

Cytat:
pierwsze słyszę

Jak ja nie znoszę tego weselnego pierdzielenia: tego nie wolno, tamtego nie wolno, tego nie wypada, tamtego nie wypada, a jak młodzi wielce drażliwi, to niech od razu zaznaczą na zaproszeniu: zapraszamy tylko w pastelach, jak ktoś ma inną kieckę, to won, i by wszyscy byli zadowoleni

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-09 o 12:34
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:35   #4149
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Jak ja nie znoszę tego weselnego pierdzielenia: tego nie wolno, tamtego nie wolno, tego nie wypada, tamtego nie wypada, jak młodzi drażliwi, to niech od razu zaznaczą na zaproszeniu: zapraszamy tylko w pastelach, jak ktoś ma inną kieckę, to won, i by wszyscy byli zadowoleni
C'nie, też nie chce mi się wierzyć, ze komuś przykro bo gość przyszedł w czerni. Mnie by nie ruszyło nawet jakby przyleciał na wesele w dżinsowych szortach, najwyżej ten ktoś by się głupio czuł ale to już jego problem

Stary 2014-02-09, 12:42   #4150
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
C'nie, też nie chce mi się wierzyć, ze komuś przykro bo gość przyszedł w czerni. Mnie by nie ruszyło nawet jakby przyleciał na wesele w dżinsowych szortach, najwyżej ten ktoś by się głupio czuł ale to już jego problem
i nalezy uściślić, że to głównie baby są dyskryminowane, bo młody by się chyba nie czuł wielce urażony, jakby jakiś facet przyszedł w czarnym garniaku

Muszę coś wymyślić, żeby nie iśc, rzygać mi się chce na samą myśl o biesiadnym rzępoleniu i disco polo
tylko hip hopu nienawidzę bardziej

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-09 o 12:45
Stary 2014-02-09, 12:48   #4151
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł... Fitam Fas ciule...
Uchodzona jestem po kokardkę... Caravaggio, Canaletto -zaliczone. Rafael -zaliczone. Ekspozycja egipska -zaliczone -śmiesznie, bo część zabytków jesy zpod naszego domu w Egipcie Węgrzy tam akurat kopali i cos fajnego znaleźli, jak byliśmy. Znaczy oni nam kopali na zapleczu, bo przed domem ryli Włosi Ależ to były potem wieczorne imprezy...
No ale wróćmy do naszych owiec... A właściwie do świń nawet -bo dziś też zaliczyliśmu Fesztival mangalica, ale tłum taki, że strzelac można, wczoraj było milej. Święty Stefan też zaliczony, a ja zaraz zalicze glebę, tak mnie odnóża bolą...
Teraz letarg prrzed węgierską tv -w ramach nauki liczebników oglądamy olimpiadę i wyłapujemy czasy i punktację A woeczorem obchód knajp okolicznych.
Chyba jednak chce mieszkac na Węgrzech...
Piękne wspomnienia

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
gulasz z jarzynami duszony z Soczi widziałam tylko kawałek końcowych fajerwerków

dobrze chociaż , że nie muszę iść na żadne wesele
1. Aleee eee ja piłam do tego Putina, że mu tam lecisz partnerować

2. To jest niewątpliwy plus - liczy się razy 3

Taxi niezłe - ale nikt nei spojrzy mi w oczy - poza tym pogrubia

2 pogrubia
3 jeszcze bardziej - to nie moje fasony (poza nietoprem podpasznym, no ale popa jak na niej fatalnie leży/opina się fuuuuuj)
no i ja z racji czerwonego ryła unikam tego koloru w ciuchach

Cytat:
nie wiem ja jestem jakas dziwna ale mi sie zadna z dzisiejszych kiec nie podoba, oprócz tego czerwonego wora , no ale on srednio weselny.

nie ma czego weselnego ale nowoczesnego?

mne sie podoba take cos

http://e-simple-cp.com/product-pol-8023-Suknia.html
otóż to!!!!
świetne fason zarazem elegancki i nowoczesny
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:49   #4152
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
i nalezy uściślić, że to głównie baby są dyskryminowane, bo młody by się chyba nie czuł wielce urażony, jakby jakiś facet przyszedł w czarnym garniaku
Facetom to wiesz, obojętne kto i co. Tylko PM pragnie by pospólstwo padło na kolana w niemym podziwie dla jej unikalnej, bajecznej kreacji godnej księżniczki i żeby każdy docenił strojem tę jakże epokową i jedyną w swoim rodzaju uroczystość. Ale żeby nie daj boże nie przyćmił gwiazdy programu
No dobra, załączyła mi się złośliwość więc już się zamykam

Stary 2014-02-09, 12:57   #4153
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
i repertuarze sklepowym

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

error

Jest genialna, genialna, najpiękniejsza. Dla mnie. To jaknajbardziej moje kolory. Uwielbiam jak tak malujesz. Jest mniej "ilustracyjnie książkowo". Tzn wcale nie jest. Tak akurat wolę. Czad obraz. Negatyw.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Facetom to wiesz, obojętne kto i co. Tylko PM pragnie by pospólstwo padło na kolana w niemym podziwie dla jej unikalnej, bajecznej kreacji godnej księżniczki i żeby każdy docenił strojem tę jakże epokową i jedyną w swoim rodzaju uroczystość. Ale żeby nie daj boże nie przyćmił gwiazdy programu
Seeeerio? To chyba tylko na głębokiej zapadlinie mentalnej. Wśród normalnych, inteligentnych ludzi na poziomie nie ma takich rozważań. Ja chwaliłam kiecki dziewczynom u mnie, moje dziewczyny chwaliły jak byłam u nich jako gość, obcym kobitkom zresztą też - ot normalna sytuacja. A nienaszanie czerwieni to elemnt dress codu. Nie panna młoda go wymyśla
Stary 2014-02-09, 12:59   #4154
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Muszę coś wymyślić, żeby nie iśc, rzygać mi się chce na samą myśl o biesiadnym rzępoleniu i disco polo
Ja o dziwo z muzyki najbardziej nienawidzę chyba dance (to co na Esce dają), disco polo jestem w stanie znieść a hh jak leci w tle to nawet nie zwracam uwagi. Za to dance nie da się ignorować, wkręca mi się w mózg i upośledza funkcje lewej półkuli

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Seeeerio? To chyba tylko na głębokiej zapadlinie mentalnej.
Wyniosłam takie wnioski z tego forum, dział moda

Stary 2014-02-09, 13:06   #4155
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

o widzisz, to ja o wiele bardziej wolę już hip hop. Na dźwięk disco polo lub biesiady mam ochotę zabić albo umrzeć natychmiast.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

no toteż włąśnie
Stary 2014-02-09, 13:09   #4156
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja o dziwo z muzyki najbardziej nienawidzę chyba dance (to co na Esce dają), disco polo jestem w stanie znieść a hh jak leci w tle to nawet nie zwracam uwagi. Za to dance nie da się ignorować, wkręca mi się w mózg i upośledza funkcje lewej półkuli

ja dance i techno zniesę
Może powiem, że nie idę, bo nie wypada mi iść na imprezę, na której nie grają metalu, to nie będzie tró
Cytat:

nie zaglądaj na ślubne, ono Cię tylko w nich utwierdzi

Cytat:
o widzisz, to ja o wiele bardziej wolę już hip hop. Na dźwięk disco polo lub biesiady mam ochotę zabić albo umrzeć natychmiast.

wesela to tortura ludzie powinni dawać ludziom wybór - jak ktoś się ma całą noc męczyć okrutnie, to niech nie idzie i luz, zamiast się obrażać
A to może ja sobie zrobię weselę i zażyczę, żeby wszyscy przyszli w czarnych skórach i ćwiekach, a całą noc ma lecieć true norwegian black metal i będzie pogo na parkiecie, bo jak nie, to będe urażona i obrażona, to może inni by wreszcie zrozumieli, że nie każdy ma ochotę lecieć z wywieszonym jęzorem na wesele i podrygiwać w kolorowej kiecce "weselny klimat... ooo zarżnięta świnia bla bla bla"

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-09 o 13:14
Stary 2014-02-09, 13:27   #4157
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Habanito, ja po prostu kopiuję adres sukienki z paska wyszukiwarki i wklejam w treści posta
za to nie umiem wklejać obrazków w poście jak Ty to robisz
obrazki - w "zarządzaj załącznikami" poniżej okna posta

linki w poście: kopiuj adres - kliknąć hiperłącze (na pasku zadań okna posta) -wklej

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

wesela to tortura ludzie powinni dawać ludziom wybór - jak ktoś się ma całą noc męczyć okrutnie, to niech nie idzie i luz, zamiast się obrażać
A to może ja sobie zrobię weselę i zażyczę, żeby wszyscy przyszli w czarnych skórach i ćwiekach, a całą noc ma lecieć true norwegian black metal i będzie pogo na parkiecie, bo jak nie, to będe urażona i obrażona, to może inni by wreszcie zrozumieli, że nie każdy ma ochotę lecieć z wywieszonym jęzorem na wesele i podrygiwać w kolorowej kiecce "weselny klimat... ooo zarżnięta świnia bla bla bla"
Ale muszę Cię zdziwić. Coraz rzadziej występuje denne rzępolenie. Obecnie wesela odbiegają od tego o czym piszesz, no chyba że w wiejskich regionach jeszcze. Ale w miastach nie spotkałąm się z taką muzą, a to dlatego że wszędzie był DJ i muzę wybiera młoda para. A przynajmniej zatwierdza repertuar. Sporo też wesel w stylu eleganckie przyjęcie, muzyka klasyczna. Niczym retro bal. W naszym kraju stereotyp wiejskiej biesiady zanika, i to dość szybko. Po prostu młodych to zniesmaczało, i nikt już sobie wioski nie życzy na własnym weselu, które obecnie przerodziło się w imprezę taneczną lub koktajlowe przyjęcie. Pod względem muzyki i zwyczajów nie zanotowałam obciachu od kilku lat. Jasna sprawa, że złem samym w sobie jest spęd, ja nie lubię tłumów - a wśród tylu ludzi trudno o jednolity gust. Stąd nie sposób zadowolić każdego. Pewnie by się znalazły jakieś ciotki co narzekały na brak disco-polo i biesiady.

Są tematyczne wesela, niekonwencjonalne, każdy ma prawo sobie takie urządzić. Problem tkwi tylko w tym jeśli nie ma się spójnej myślowo rodziny, znajmych. To wówczas jaki sens? Robisz to dla siebie ? To zrób, tylko po co? ludzie biorą śluby i wesela na plaży, pod wodą, w lesie, w powietrzu etc etc. no wesele raczej na ziemi Możliwości są nieograniczone, tylko kwestia finansó i celowości, zasadności takeij imprezy, bo cóż z tego jeśli tylko we dwoje macie z tego mieć frajde?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-02-09 o 13:32
Stary 2014-02-09, 13:37   #4158
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ja dance i techno zniesę

"weselny klimat... ooo zarżnięta świnia bla bla bla"
1. techno zniesę z przyjemnością i nawet poskaczę po pijaku
2.

Stary 2014-02-09, 13:47   #4159
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Ale muszę Cię zdziwić. Coraz rzadziej występuje denne rzępolenie. Obecnie wesela odbiegają od tego o czym piszesz, no chyba że w wiejskich regionach jeszcze. Ale w miastach nie spotkałąm się z taką muzą, a to dlatego że wszędzie był DJ i muzę wybiera młoda para. A przynajmniej zatwierdza repertuar. Sporo też wesel w stylu eleganckie przyjęcie, muzyka klasyczna. Niczym retro bal. W naszym kraju stereotyp wiejskiej biesiady zanika, i to dość szybko. Po prostu młodych to zniesmaczało, i nikt już sobie wioski nie życzy na własnym weselu, które obecnie przerodziło się w imprezę taneczną lub koktajlowe przyjęcie. Pod względem muzyki i zwyczajów nie zanotowałam obciachu od kilku lat. Jasna sprawa, że złem samym w sobie jest spęd, ja nie lubię tłumów - a wśród tylu ludzi trudno o jednolity gust. Stąd nie sposób zadowolić każdego. Pewnie by się znalazły jakieś ciotki co narzekały na brak disco-polo i biesiady.
no to fajnie, może kiedyś też się doczekam takich imprez
U mnie póki co retro bali nie widać, zdjecia z krową z wesela koleżanki rok temu przemilczę. I temat muzyki, latem słychać u mnie w domu muzykę z pobliskiej remizy. Samo disco polo, majteczki w kropeczki itp I widziałąm nagranie z wesela innej koleżanki 2 lata temu: poziom zabawy oczepinowej pt. "A teraz dwie panny mają pocałować wszystkich panów na sali, która zrobi to pierwsza dostanie flachę" też przemilczę.
Cytat:
Są tematyczne wesela, niekonwencjonalne, każdy ma prawo sobie takie urządzić. Problem tkwi tylko w tym jeśli nie ma się spójnej myślowo rodziny, znajmych. To wówczas jaki sens? Robisz to dla siebie ? To zrób, tylko po co? ludzie biorą śluby i wesela na plaży, pod wodą, w lesie, w powietrzu etc etc. no wesele raczej na ziemi Możliwości są nieograniczone, tylko kwestia finansó i celowości, zasadności takeij imprezy, bo cóż z tego jeśli tylko we dwoje macie z tego mieć frajde?
ano właśnie o to chodzi - ja z cudzych wesel też nie mam frajdy, więc dlaczego mam chodzić?
Dlaczego w naszej kulturze jest przymus chodzenia na wesela, a nie można powiedzieć po prostu "Nie chodzę na wesela, ale z chęcią przyjdę na ślub" I będzie ok, bez żadnych obrażań i scen ze strony rodziny z serii "Nie wygłupiaj się! TRZEBA iść! Jak ty nie pójdziesz do nich, to oni potem nie przyjdą do ciebie!" itp. a żeby nie iść, to trzeba sobie znaleźć super mocną wymówkę, bo jak ktoś szczerze powie, że nie lubi albo nie ma pieniędzy, to od razu człowiekowi dupę obrabiają i robią czarna owcę w rodzinie

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-09 o 14:16
Stary 2014-02-09, 14:15   #4160
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Może są takie jednostki, ale chyba raczej nieczęsto spotykane
Na weselu mojej przyjaciólki bylam w czarnej nietopeżowatej kiecce , coś podobnego do Twojej ktora wklejalaś wcześniej i jakoś się nie foszyla. Malo tego kiecka była kupiona w koleżanki sklepie, razem wybieralyśmy, więc w sumie sama mnie namawiala na czarń. A jej siostra była wmałej czarnej całej z cekinow
Cytat:

No i dają. Po to są zaproszenia rozsyłane czy tam roznoszone jakiś czas wcześniej. Zawsze można odmowić, nikt się śmiertelnie na cale życie nie obrazi.Nie masz ochoty nie idziesz i tyle.
Grzecznie informujesz, że nie zaszczycisz swoją obecnością bo nie masz kasy, nie masz ochoty, nie masz nastroju, masz inne plany czy co tam, wpadniesz tylko na ślub. Albo i nie wpadniesz.

W zeszlym roku mialam dwa wesela w tym samym terminie. Jedno przyjaciół, drugie chrzesniaka mojej mamy. Poszłam na przyjaciół. Przez moment mialam dylemat, czy to wypada olać rodzinę i iść w sumie do obcych ludzi. Ale mam rozwiązala problem szybko. Idziesz gdzie masz ochotę, do tego kto jes Ci bliższy. Nad czym tu się zastanawiać. Albo jak nie masz ochoty to nie idziesz nigdzie . Nie ma obowiązku przecież.
Nikt się nie obrazil
Cytat:

Cytat:
ano właśnie - ja z cudzych wesel też nie mam frajdy, więc dlaczego mam chodzić?
Dlaczego w naszej kulturze jest przymus chodzenia na wesela, a nie można powiedzieć po prostu "Nie chodzę na wesela, ale z chęcią przyjdę na ślub" I będzie ok, bez żadnych obrażań i scen ze strony rodziny z serii "Nie wygłupiaj się! TRZEBA iść! Jak ty nie pójdziesz do nich, to oni potem nie przyjdą do ciebie!" itp. a żeby nie iść, to trzeba sobie znaleźć super mocną wymówkę, bo jak ktoś szczerze powie, że nie lubi albo nie ma pieniędzy, to od razu człowiekowi dupę obrabiają i robią czarna owcę w rodzinie
1 Ale nigdzie, nigdzie nie ma przymusu chodzenia.
Młodzi ogranizują imprezę bo chcą coś uczcić. Tak jak urodziny, imieniny...nie masz ochoty nie idziesz. Tak samo z weselem. Co prawda inny rozmach imprezy, ale zamysl ten sam. Skoro nie chcesz, nie idziesz, nikt Cię wołami nie zaciągnie.

2 No bez przesady
A jak Ci mają tyłek obrabiać czy uważać za czarną owcę, to wież mi znajdą lepszy powod niż to,że nie byłas na weselu Krysi czy Zosi.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 14:19   #4161
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
W zeszlym roku mialam dwa wesela w tym samym terminie. Jedno przyjaciół, drugie chrzesniaka mojej mamy. Poszłam na przyjaciół. Przez moment mialam dylemat, czy to wypada olać rodzinę i iść w sumie do obcych ludzi. Ale mam rozwiązala problem szybko. Idziesz gdzie masz ochotę, do tego kto jes Ci bliższy. Nad czym tu się zastanawiać.
to fajną masz mamę, jak moja siostra kiedyś miała tego samego dnia wesele u koleżanki i u dalekiej rodziny, to nawet nie miała co dyskutować w domu - miała iść do rodziny i zero dyskusji
Nie znasz mojej rodziny, zarówno tej bliższej i dalszej, domownicy i wszystkie ciotki srają się tymi weselami już od zeszłego roku, udział w weselu to niemal święty obowiązek, od którego zwalnia chyba tylko ciężka choroba lub śmierć

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-09 o 14:26
Stary 2014-02-09, 14:40   #4162
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale to rozważania trochę bez sensu bo dla znajomych mogę zrobić mhroczną popijawę w bunkrze z witch housem w tle ale wypada zaprosić ciotki. Ciotki mogą źle znosić wilgoć Więc wypada zrobić w knajpie/restauracji, ok, to jeszcze nie mogiła. Ale te ciotki głównie siedzą za stołem, czasem potańczą coś wolnego - to czemu jest takie parcie na huczne imprezy z muzyką, delikatnie mówiąc, taneczną i o(d)czepiny? Ja u siebie dałam djowi płytę z rockiem, zakaz puszczania disco polo, zakaz durnych zabaw i rodzina się gibała (może i znudzona ale obowiązek urządzenia spędu rodzinnego został spełniony). Kiedy zarzuciłam temat tej płyty na forum (no nie tutaj akurat ) to było oburzenie "ojezuuu czy ciebie poyebało??? ja bym wyszła z takiego wesela!" (i z bogiem ). Dobra, może forum było specyficzne. W każdym razie: skoro ja nie lubię disco polo, ciotki do niego nie tańczą, moi znajomi tego nie słuchają, to dlaczego jest takie parcie?
Najsensowniejszy wydaje się aligancki obiad z jakimś rzępoleniem w tle, z rodziną można się spotkać, pogadać, znajomych ewentualnie obtańcować na afterparty w kanałach
Chyba nie odpowiedziałam na temat

Stary 2014-02-09, 14:53   #4163
HABANITA 72
Spod wody.....

Hejka

Ja ładnych parę lat temu miałam zaszczyt uczestniczyć w tych właśnie uroczystościach u mojego kuzyna, wszystko nawet w miarę gładko przebiegało do momentu zagrania przez orkiestrę słynnej "chusteczki", wicie, rozumicie co się podczas tego utworu "robi"? tak właśnie - całuje się obcych przypadkowych jegomości, którzy z lubieżnym uśmieszkiem darują Ci w/w chusteczkę No więc, żeby uniknąć tych wątpliwych "przyjemności" ja z moją siostrą schowałyśmy się w WC
Wyobraźcie sobie naszą konsternację, kiedy żona kuzyna - panna młoda przyszła za nami celem ściągnięcia nas na salę! Koniec końców uległyśmy jej widząc świczki w jej oczach i grzecznie potruchtałyśmy do kółeczka z chusteczką. Ale TRAUMA, nigdy więcej

"Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie"
HABANITA 72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:07   #4164
rachell111
Zakorzenienie

Red - imo nie ma parcia na to o czym mówisz, tak jak pisałąm, obecnie widzę tręd i parcie odwrotu od upakarzających form weselnych nazwijmy to tak delikatnie.

Habanita - widzisz, ja mam tą przyjemność nie obracać się w takich kręgach kompletnie zatem nie wiem nawet co to "chusteczka" Serio to para młoda decyduje się na taką a nie inną formę imprezy. To oni wybierają taką a nie inną muzykę etc etc. Zatem jak ktoś wybrał wodzireja od lubieżnych zabaw to sam sobie winien - no chyba że lubi ten sport, to współczuję bywalcom. Współczuję Wam. Żenująca ta młoda.
Stary 2014-02-09, 15:20   #4165
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

To nie idź, udaj chorą czy coś w tym stylu. Chyba to lepsze, niż żebyś tam siedziała z miną żałobnika.

Mam pomelo i idę konsumować

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:43   #4166
Redhaired Witch
Nindżopesz

Habanita, o rany, nigdy nie słyszałam o takiej zabawie

Stary 2014-02-09, 15:57   #4167
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak kiedys ściągnęłam do swojej torby Jacka Danielsa komuś... Kapnęłam sie w domu, rozpakowując torby...

Cytat:
to fajną masz mamę, jak moja siostra kiedyś miała tego samego dnia wesele u koleżanki i u dalekiej rodziny, to nawet nie miała co dyskutować w domu - miała iść do rodziny i zero dyskusji
Nie znasz mojej rodziny, zarówno tej bliższej i dalszej, domownicy i wszystkie ciotki srają się tymi weselami już od zeszłego roku, udział w weselu to niemal święty obowiązek, od którego zwalnia chyba tylko ciężka choroba lub śmierć

A tak poważnie to amsakreska, Bosh, żeby ludzie mieli tylko takie problemy Że trzeba, wypada, muszę iść na wesele Ale z drugiej strony może te ciotki tak srają (cytując Maję) tymi weselami, bo to jedyna rozrywka w ich życiu? A, że nie tańczą to inna sprawa

Cytat:
Ale to rozważania trochę bez sensu bo dla znajomych mogę zrobić mhroczną popijawę w bunkrze z witch housem w tle ale wypada zaprosić ciotki. Ciotki mogą źle znosić wilgoć

Cytat:
Kiedy zarzuciłam temat tej płyty na forum (no nie tutaj akurat ) to było oburzenie "ojezuuu czy ciebie poyebało??? ja bym wyszła z takiego wesela!" (i z bogiem ). Dobra, może forum było specyficzne.
Mów jaka płyta

Cytat:
W każdym razie: skoro ja nie lubię disco polo, ciotki do niego nie tańczą, moi znajomi tego nie słuchają, to dlaczego jest takie parcie?
O!

Cytat:
Najsensowniejszy wydaje się aligancki obiad z jakimś rzępoleniem w tle
Mam takich dalszych znajomych, którzy:

a) słuchają metalu
b) nie tańczą

No i się hajtnęli i zrobili wesele tj. przyjęcie w lokalu, na ileś tam osób, w tle metalowa muzyczka z płyty (ale nie jakiś death metal rozumiecie), raz zatańczyli na weselu swym (ale nie wiem czy to było pogo ) , choć jak pisałam patrz punkt b), a tak to goście siedzieli rozmawiali, nikt nie narzekał (tak, tak to było w Polsce naprawdę ), młodsi do tej muzyczki coś tam tańcowali
Da się? Da.

Ale z drugiej strony byłam na weselu, z którego po godzinie wyszła jedna para (młodzi ludzie, ale nie to, że para młoda ), bo ... nie pasowało im miejsce gdzie siedzieli Bo siedzieli koło trochę starszych osób od nich (właściwie sami tak wybrali), no to w sumie łatwiej wyjść niż spróbować się przesiąść na ten przykład (ewentualnie chodzi o to, że każdy pretekst jest dobry, czytaj Maja w razie czego, co zrobić by wyjść z wesela tylko trochę szkoda jak już się kupiło nową sukienkę, buty, uczesało, dało kopertę )
Pomijając fakt, że z tym wiekiem to bywa różnie przecie (jak wiadomo są 80-letni młodzieńcy i 18-letni staruszkowie ) i młodość nie gwarantuje, że się ktoś będzie dobrze bawił

Ejmen
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:01   #4168
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Mów jaka płyta

nikt nie narzekał (tak, tak to było w Polsce naprawdę )

ewentualnie chodzi o to, że każdy pretekst jest dobry, czytaj Maja w razie czego, co zrobić by wyjść z wesela tylko trochę szkoda jak już się kupiło nową sukienkę, buty, uczesało, dało kopertę )
1. hand made, mp3 ponagrywane na płytę. Kcesz tytuły, robisz rockujące weselicho?
2.
3. ja tak miałam ze swoim weselem. Pomyślałam, ze skoro już wydałam kasę na kieckę to wypada gdzieś w niej iść

Stary 2014-02-09, 16:09   #4169
Spoora
Zakorzenienie

Dziewczyny no chusteczka to po prostu to: "mam chusteczkę haftowaną " i się daje ludziom chusteczkę i buzi Też raz byłam na takim weselu.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
1. hand made, mp3 ponagrywane na płytę. Kcesz tytuły, robisz rockujące weselicho?
Nie no chociaż przykładowy przykład podaj tych piosnek

A co do wesel to ja nigdy nie byłam na takim z djem Zawsze zespół gra

Cytat:
3. ja tak miałam ze swoim weselem. Pomyślałam, ze skoro już wydałam kasę na kieckę to wypada gdzieś w niej iść
Ha, ja miałam lepiej (Ci co jeszcze się nie hajtali niech nie czytają ). W czwartek wstałam z katarem i gorączką ponad 38 stopni No i cały dzień przeleżałam, podczas gdy inni się zajmowali ostatnimi przygotowaniami, a wieczorem pomyślałam, że ... chyba trzeba będzie odwołać wesele, no bo jak ja chora z gorączką pójdę Tak się słabo czułam Śmieszne to może co piszę, ale uwierzcie mi nie było mi wtedy do śmiechu Na szczęście w piątek już było trochę lepiej A w sobotę byłam zwarta, gotowa i zdrowa i bezstresowa
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:20   #4170
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Nie no chociaż przykładowy przykład podaj tych piosnek
A co do wesel to ja nigdy nie byłam na takim z djem Zawsze zespół gra

Ha, ja miałam lepiej (Ci co jeszcze się nie hajtali niech nie czytają ).
1. specjalnie nie chcieliśmy zespołu żeby nie krzywdził oryginałów Poza tym ludzi było mało, ze 40 sztuk to bez sensu się rozpędzać z zespołem.
Piosenki lajtowe, z tego co pamiętam było np. Nothing else matters, Dziewczyna o perłowych włosach, Road to hell, I love rock&roll, coś tam Bon Jovi, Poison, Aerosmith, REM, Dżem, November rain, jakieś tam Doorsy i Zeppeliny co bardziej znane.
2. wesoło miałaś.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości