|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Chłopaki poszli na spacer, a ja muszę zapitalać do roboty - opróżnić zmywarę (ciężkie zadanie
), poprasować, nastawić białe pranie i obrać bulwę na obiad ![]() Hmm.... Nie dałam dziś Julkowi kocyka na wierzch do wózka, bo 6 stopni na dworze, a on grubo ubrany, więc bałam się, żeby się nie zgrzał, a teraz lękam się, żeby się nie przeziębił
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Dzięki
Cytat:
Ma też ulubiony helikopter z chicco, który gra a no i hit woolly and tig KLIK
|
|
|
|
|
#3903 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chyba tylko raz ubrałam seksi wdzianko.Gorsecik,ponczos zki i te sprawy,ale to było jeszcze za czasow narzeczeńskich.Na chwile obecną czuje się mega nie atrakcyjnie więc w takim stroju nie czułabym się swojo. Co do zabawek to Lila nie ma ulubionej.Wszystkimi się szybko nudzi. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
helloł ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- [QUOTE=kaska87;45059019] matko boska, ale kasa, masakra ![]() [/QUOE] jak na Warszawe to chyba mało-co nie?tam to przeciez zycie takie drogie..ja bym była w niebie jakbym tyle zarabiała.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-02-09 o 14:17 |
||||
|
|
|
#3904 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
czaszka, ja słyszę, że dziecko bawiło się 4h to w szoku jestem. Miłosz max 2h i już mega zmęczony jest. jak wytrzyma 2,5h to już pada ze zmęczenia
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do siadania to ludzie mnie ostatnio pytaja czy Lila juz siedzi.Dziwne troche to dla mnie bo przecie z z forum wiem ze powinnam dopiero z pozycji do raczkowania a przeciez do tego jeszcze dluuuga droga..Jedna dziewczyna ma syna starszego o 10 dni i ten niby siedzi,inna twierdzi ze Lila ma jeszcze miesiąc..z kolei ciotka tez mi cos ostatnio wspominała ze jej dzieci były w Lilki wieku..jak to mozliwe? |
|
|
|
|
#3906 |
|
Przyczajenie
|
A wiec jestem Ewa, pochodze z poludnia a dokladniej z podkarpacia.Miki urodził się 3 dni po terminie SN.Porod byl szybki i nie taki straszny
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz właśnie mój mąż dmucha taki wielki kojec, dam do niego matę, bo Natka ciągle wyłazi lub turla się poza nią... Cytat:
|
|
#3908 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to bede musiała chyba zakupic bo ja podawałam ciągle w plastikowej. mam jeszcze oliwe z oliwek którą przywiezlismy z wyspy.jest bez atestu bo prosto od rolnik-ale chyba lepeij takiej nie podawac co nie? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Co do siadania to jest tak. Jak na kanapie polozycie poduchy i posadzicie dziecko to niebedzie siedziec? Gwarantuje ze bedzie tylko pytanie czy my je posadzilismy czy dziecko samo usiadlo i do tego doszlo jak zrobic. Teraz jest taka moda ze im szybciej tym lepiej i nikt nie mysli o tym ze sadzajac dziecko prowadzajac za rece odbieramy mu mozliwosc zeby same to odkryly z pozycji na czworaka..
Helol poli ![]() Jak ubrac dziecko na spacer przy plus 10?! Matal 1600 za opiekunke na pelny etat to malo w wawie wiec zacznij juz szukac zeby znalesc odpowiednia jest to mozliwe ale nie latwo
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do ubrania to ja chyba dobrym doradcą nie będe ja ubrałam Lile w body krótki rękaw,koszulka długi rękaw,rozpinany sweterek,rajty,leginsy,sp iworek i dałam sredniej grubosci kocyk..
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
No, ale to na rękę, więc będzie więcej, bo chcę na umowę... ale państwo chyba cośtam dopłaca, jeśli się opiekunkę na umowę bierze.
Cytat:
Napisz mi PW, jak chcesz być na 1 stronie na liście ![]() Cytat:
Eda usiadł sam, nigdy mu nie pomagałam, po prostu 90% czasu spędził na brzuszku na podłodze ![]() E tam, znalazłam za 1300 zł dla Ediego, to nie znajdę za 1600 zł?? To moje maksiumum
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ja ubralam body dl rekaw, spodnie dresowe, skarpetki, cienka czapke mega druby zimowy kombinezon na misku i przyjryte ma lekko nigi w spacerowce bez ochraniacza.
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po chrobie. Złapałam jelitówkę. W życiu sie tak koszmarnie nie czułam. Dobrze że Tż byl w domu i Maja łaskawa dla mamy. Tylko na karmienie ją brałam.
Ciekawy temat to siadanie. Wg mnie wielu rodziców nie wie że nie sadza sie dziecka które samo nie siada. Też bym nie wiedziała gdyby nie wizaz. Mojej znajomej syn starszy o tydzien od M i podobno już siedzi. Możliwe że go nauczyli np. obkładając poduszkami? Ciekawe jakie mogą być tego konsekwencje. Moja Maja to leniuch. Żadne przekręcanie, pełzanie w jej głowie :/ Do kiedy ma czas? Skończonego 5 miesiąca? Ćwicze z nią codziennie i coraz lepiej jej idzie, ale co z tego jak sama nie ma na to ochoty. Do zabawek nie sięga bo po co.. lepiej jak mama poda. Na brzuchu jak leży to zamiSt sie próbować obrócić to robi samolot :/ Nie wygląda jakby miała jakieś wzmożone napięcie mięśniowe. Obie strony lubi. Bawi się stópkami. Głowę wysoko podnosi. Na bujaczku wygina się do siadu. Dać jej jeszcze czas, czy panikować? |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie miałabym wyboru i znalazłabym pracę za tfu tfu 2000 zł na rękę, a niani z tego 1500, jeszcze odliczyć benzynę...to ja dziękuję
![]() Matal czyli mówisz,że jak dziecko dużo na brzuchu to dobrze wpływa na to siadanie?Moja też jest w dzień ciągle na brzuchu, nie lubi być inaczej. Tylko jak śpi to na boczku/pleckach.
|
#3917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miki to samo, albo świecące
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam czasu poszukać tego kojca ![]() Cytat:
![]() jeszcze nie wiadomo kogo się trafi
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-09 o 15:04 |
|||
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja siedzialam jak mialam 3 miesiace pomijam bulke i kielbase, to napewno sama z siebie nie usiadlam, poprostu jak mnie posadzili to siedzialam, fakt ze ogolnie dosyc szybko ruchowo szlam do przodu, bo stalam jak mialam chyba 6 miesiecy a chodzic zaczelam jak mialam 9. nie raczkowalam, no ale zapewne to wynik tego ze rodzice mi w tym "pomagali" no ale wtedy nie bylo takich informacji jak teraz. Cytat:
|
||
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro Ci obfocę, ale to jest takie na ziemię, podłoże jest z takiej gąbki.I ma niskie krawędzie,dmuchane Z firmy Gluck. Znajomi nam pożyczyli, wielkie to i myślałam,że tego nie użyję,ale widzę,że się sprawdza
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
u Nas skok takze wiesz..dodtakowo udziela mi się stres T.![]() jakby wszystkiego było mało własnie napisała do mnie siostra która w piatek pojechała do pracy do Austrii ze musi wracac bo stwierdzili ze się nie nadaje..musze jej powrót wykombinowac..dodtakowo zablokowała sobie tel a puk zgubiła i karze mi do Orange zadzwonic zeby odblokowali ale ja sie nie moge do nich dodzwonic.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-02-09 o 15:12 |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Co do siedzenia to jak ustawiam oparcie w foteliku na najbardziej rozłożone to i tak mi się wydaje,że wymusza na młodej zbyt siedzącą pozycję i że nie powinna tam jeszcze siedzieć?Ale może się mylę, nie znam się.
Kaśka jak to u Was wygląda?
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl na brzuchu dobrze ale tez tak mi rehabikitant tlumaczyl wazne co robi lezac na lecach czy bawi sie nogami i pracuja miesnie brzuch czy lezy jak kloda z nogami wyprostowanymi jak moj Filip.
Motyl dlatego ja juz szukam pracy no za 2 tysie to mi sie nieoplaca tylka z domu ruszac nawet za 2,5 bedac na 60% zasilku ale niestety lipa w naszej branzy i ciezko o wyzsza podatawe ..
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka i co nie miałaś problemów z kręgosłupem?
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
nie, zadnych. tzn garbie sie, ale to zaczelam robic w podstawowce
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl no u nas Miki siedzi tak jak w leżaczku, ale nasze krzesełka chyba są nieco inne
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie odnośnie sadzania.A co z lezaczkami i fotelikami samochodowymi,one nie robią szkody ?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja ciągle coś robi,nogami teżz się bawi.
|
|
#3928 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
Udało mi się upolować tego obala w asdzie młody zachwycony nim jest.Dziękuję za zauważenie Cytat:
widziałam zdjęcia Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

), poprasować, nastawić białe pranie i obrać bulwę na obiad 

milej niedzieli!

ja nie mam czasu poszukać tego kojca