Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 15:38   #3931
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

hejo

u nas nocka hmmm dziwna
Michaś jak nigdy zasnął o 19:40, o 20:20 jedzonko i dalej spać i obudził się o 2 no i zaczął imprezę do 5, a poźniej budził się co godzinkę do 10
Mąż z gali boksu wrócił o 22:30 no i gdybym poszła wtedy spać to może i nawet dobrze bym zniosła tą noc ,ale skoro od tak dawna nie mieliśmy wieczoru dla siebie a syn był łaskaw nam go wczoraj podarować to trzeba było wykorzystać i spać poszłam ok północy
dziś spacer był z tatusiem a ja odsypiałam, teraz chłopaki śpią
no i już wiem że następnym razem o tej 20:20 nie dam mu spać, przetrzymam i niech śpi dobrze w nocy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edi chory ((

My jak Eda byl mały też nurkowaliśmy na basenie
zdrówka dla Edy
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witojcie słodziutkie me!

do nadrobienie mam jakies tylko 61 str ale co tam dam rade
wiatj
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witamy się z rana
Bartuś dziś kończy 5 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jeszcze chcialam powiedziec ze byla u mnie wczoraj kolezanka i jej wczesniej nagadalam ze pewnie nie pogadamy za bardzo bo Julka codziennie po poludniu juz jest nie do zycia itd a tu przyszla o 15 i byla do 19 i Julka w tym czasie pierwszy raz byla grzeczna cale 4h i sie bawila,nie marudzila i do tego "gadala" ciagle myslalam ze mi dziecko podmienili.... chyba musi czesciej nas odwiedzac
ja zaoobserwowałam że moje dziecko uwielbia towarzystwo ,obojętne mu czy my pojedziemy gdzieś czy do nas goście przyjdą ,zazwyczaj jest grzeczny a jak jesteśmy sami to różnie bywa z tymi wieczorami
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janej upodobal sobie pacynke Robin Hooda.Mam wraznie, ze traktuje ja jak twarz ludzka i nawet sie irytuje ze do niego to nie gada

Robilam test w ciazy nie jestem, ale @ dalej nie ma
myślałam dziś o Tobie,czy zrobiłaś test
@ moze się przesunąć przez stres
aczkolwiek trzymam za II
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Witam po chrobie. Złapałam jelitówkę. W życiu sie tak koszmarnie nie czułam. Dobrze że Tż byl w domu i Maja łaskawa dla mamy. Tylko na karmienie ją brałam.

Ciekawy temat to siadanie. Wg mnie wielu rodziców nie wie że nie sadza sie dziecka które samo nie siada. Też bym nie wiedziała gdyby nie wizaz. Mojej znajomej syn starszy o tydzien od M i podobno już siedzi. Możliwe że go nauczyli np. obkładając poduszkami? Ciekawe jakie mogą być tego konsekwencje.

Moja Maja to leniuch. Żadne przekręcanie, pełzanie w jej głowie :/ Do kiedy ma czas? Skończonego 5 miesiąca? Ćwicze z nią codziennie i coraz lepiej jej idzie, ale co z tego jak sama nie ma na to ochoty. Do zabawek nie sięga bo po co.. lepiej jak mama poda. Na brzuchu jak leży to zamiSt sie próbować obrócić to robi samolot :/ Nie wygląda jakby miała jakieś wzmożone napięcie mięśniowe. Obie strony lubi. Bawi się stópkami. Głowę wysoko podnosi. Na bujaczku wygina się do siadu. Dać jej jeszcze czas, czy panikować?
oj Bidulka,niezazdroszczę jelitówki
uważaj na kp,pij dużo wody
moja koleżanka się odwodniła i przez to siadła jej laktacja po jelitówce
u Ciebie już jest ok ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:40   #3932
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Może spróbuj wykluczyć ostatnią drzemkę, zabawić.
już probowalam.. :/

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

W końcu padliśmy z Jsiem ok. 23.30
dziś znów piękne słońce idziemy na spacer, ac wieczorem goście
Jasio pozna dziś koleżankę 11 miesieczną dziewczynkę

powodzenia na chrzcinach

zdrówka dla Ediego

u nas skończyło się tak samo

musimy to przetrwać mam tylko nadzieję że to rzeczywiście przejsciowe.
Stary 2014-02-09, 15:41   #3933
kaska87
Zakorzenienie

jak nie znajdę inne pracy to właśnie biorę pod uwagę ca bo chwalicie

w czerwcu ślub i wesele mojej przyjaciółki

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-09 o 15:42
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:42   #3934
Aaamelkaa
Zakorzenienie

bojatoja gratki za sesję

jak pomyślę o żłobku,opiekunce toa na myśl o powrocie do pracy w banku,planach sprzedażowych i nacisku to

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-02-09, 15:43   #3935
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się z rana
klask i:
Stary 2014-02-09, 15:45   #3936
kaska87
Zakorzenienie

Amelka Ty masz na razie luz z pracą bo pykacie drugie bobo

Stary 2014-02-09, 15:47   #3937
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Amelka Ty masz na razie luz z pracą bo pykacie drugie bobo
no córę

oby tylko plan się zrealizował i udało nam się wstrzelić tak jak chcemy

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-02-09 o 15:48
Stary 2014-02-09, 15:47   #3938
dodinha
Wtajemniczenie

Lullaby gratulacje dla Bartusia z okazji pięciu miesięcy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-09, 15:48   #3939
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
no córę

oby tylko plan się udał i udało nam się wstrzelić tak jak chcemy
byle zdrowe i jajek nie miało uda się

Stary 2014-02-09, 15:55   #3940
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
bojatoja gratki za sesję

jak pomyślę o żłobku,opiekunce toa na myśl o powrocie do pracy w banku,planach sprzedażowych i nacisku to
nooo plany...

U mnie żłobek odpada, ja nie dałabym rady i mam popracie w całej rodzinie.
Co więcej, moja bratowa, która to wczoraj chwaliła jakiś żłobek (a sama ma nianię do młodego) dzisiaj mówiła mojej mamie,że żłobki to masakra,że jak oni chodzili i szukali to te baby w ogóle nie zainteresowane dziećmi...no to nie wiem po co mi mówiła inaczej i mi sieczkę zrobiła:P
Takie starsze dziecko w przedszkolu da sobie bardziej radę, zajmie się sobą, ma kolegów i koleżanki.A taki maluszek co zrobi, jak się nim ktoś właściwie nie zajmie?
Ech ogólnie decyzja rodzinna podjęta i zostaję w domu. Nie wiemy jak długo, będziemy kombinować

(moja mama i T. mówią,że i tak by nam na pewno coś dokładały do niani to wolą mi zamiast tego pomóc i dać...no i jeszcze mam sporo możliwości dorobienia sobie, bo cała rodzina mojego męża ma firmy).

Cytat:
byle zdrowe i jajek nie miało uda się

dziewczynki też mają jajka,w pewnym sensie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:58   #3941
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
nooo plany...

U mnie żłobek odpada, ja nie dałabym rady i mam popracie w całej rodzinie.
Co więcej, moja bratowa, która to wczoraj chwaliła jakiś żłobek (a sama ma nianię do młodego) dzisiaj mówiła mojej mamie,że żłobki to masakra,że jak oni chodzili i szukali to te baby w ogóle nie zainteresowane dziećmi...no to nie wiem po co mi mówiła inaczej i mi sieczkę zrobiła:P
Takie starsze dziecko w przedszkolu da sobie bardziej radę, zajmie się sobą, ma kolegów i koleżanki.A taki maluszek co zrobi, jak się nim ktoś właściwie nie zajmie?
Ech ogólnie decyzja rodzinna podjęta i zostaję w domu. Nie wiemy jak długo, będziemy kombinować
Ja najchętniej bym oddała do KM, do którego Edi chodził i wtedy za 1650 zł miałabym opiekę nad dwójką, ale...

...boję się, że będą chorować i co ja wtedy zrobię? Jak będę co chwila na l4 na dzieci, to ŻADEN pracodawca nie przedłuży mi umowy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:18   #3942
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ile zapłaciłas za niego ?

Całe 4f wydaje mi sie ze na ebayu są trochę droższe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:27   #3943
agusiowata
Zakorzenienie

Byliśmy dziś z Adasiem na basenie. Często go zanurzaliśmy. Na początku się bałam, więc przekazałam mężowi.
Stary 2014-02-09, 16:28   #3944
karolson
Zakorzenienie

No tak moja podsrawa w ca tez byla wyzsza niz wymienione kwoty ale ale jyz tak pieknie podobno nie jest jak bylo za czasow kiedy plany sie robily same i te kredyty na dowod bez biku a do nuch wszystko inne szlo jak z platka.. ale tak jyz nigdy niebedzie. A co do odstaw to ca ma jedne z najwyzszych.
Kaska ca robi szkokenia min we wroclawiu to bys miala blisko

Dobra ide z mezem na sushi z okazji pierwszej rocznicy slubu
Stary 2014-02-09, 16:32   #3945
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Całe 4f wydaje mi sie ze na ebayu są trochę droższe.

No to tanio,ja na amazonie dałam 4.99.A masz z grzechotkami?Nie pomyślałam,że w Asdzie może być też
Stary 2014-02-09, 16:34   #3946
kaska87
Zakorzenienie

Karolson we Wro? to bym dojeżdżała

moje dziecko pierwszy raz w życiu daje mi w kość, ale chyba idą zęby bo strasznie pcha ręce, a jak mu drapię gryzakie to ma taką ulgę na buzi
P. ma jutro wolne, więc się nim zajmie bo ja muszę odpocząć, masakra podziwiam dziewczyny, których dzieci często dają w kość, bo ja nieprzyzwyczajona chyba- jeden dzień i już mam dość

Stary 2014-02-09, 16:58   #3947
rusałka_1
Zakorzenienie

My już wystrojeni, jedzonko gotowe i czekamy na gości

nie chcę zapaeszać ale moj syn ma lepszy dzień
ciekawa jestem jak dziś będzie z nocą, bo gościach może być trudniej bo to zawsze wieczór pełen wrażeń.

Cytat:
Witamy się z rana
wszytkiego naj dla Bartusia
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
heja!!! wracam na net ponoc we wtorek bo jeszcze nam nie podlaczyli. mieszkamy juz na nowym miejscu, jest pelno kurzu i natalka ma fatalna skore przez to. przez to tez nie spi zbyt dobrze. ale powoooooli obrabiamy nowa chate i bedzie lepiej. tubka kremu ze sterydem prawie sie rozeszla a ona nadal sie łuszczy... jak wroce to moze jakies zdjecia wstawie. mam nadzieje ze nie ma zadnych przykrych informacji ale jestem tylko na chwile i melduje ze zyjemy

czekamy super że już praktycznie jesteście przprowadzeni, czekmay na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez LejdiiE Pokaż wiadomość
A wiec jestem Ewa, pochodze z poludnia a dokladniej z podkarpacia.Miki urodził się 3 dni po terminie SN.Porod byl szybki i nie taki straszny
witaj

Cytat:
Witam po chrobie. Złapałam jelitówkę. W życiu sie tak koszmarnie nie czułam. Dobrze że Tż byl w domu i Maja łaskawa dla mamy. Tylko na karmienie ją brałam.

Ciekawy temat to siadanie. Wg mnie wielu rodziców nie wie że nie sadza sie dziecka które samo nie siada. Też bym nie wiedziała gdyby nie wizaz. Mojej znajomej syn starszy o tydzien od M i podobno już siedzi. Możliwe że go nauczyli np. obkładając poduszkami? Ciekawe jakie mogą być tego konsekwencje.

Moja Maja to leniuch. Żadne przekręcanie, pełzanie w jej głowie :/ Do kiedy ma czas? Skończonego 5 miesiąca? Ćwicze z nią codziennie i coraz lepiej jej idzie, ale co z tego jak sama nie ma na to ochoty. Do zabawek nie sięga bo po co.. lepiej jak mama poda. Na brzuchu jak leży to zamiSt sie próbować obrócić to robi samolot :/ Nie wygląda jakby miała jakieś wzmożone napięcie mięśniowe. Obie strony lubi. Bawi się stópkami. Głowę wysoko podnosi. Na bujaczku wygina się do siadu. Dać jej jeszcze czas, czy panikować?
dobzre że już po choróbsku rozumiem cie doskonale bo dopiero co przechodziłam okropnego wirusa.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Motyl na brzuchu dobrze ale tez tak mi rehabikitant tlumaczyl wazne co robi lezac na lecach czy bawi sie nogami i pracuja miesnie brzuch czy lezy jak kloda z nogami wyprostowanymi jak moj Filip.

Motyl dlatego ja juz szukam pracy no za 2 tysie to mi sie nieoplaca tylka z domu ruszac nawet za 2,5 bedac na 60% zasilku ale niestety lipa w naszej branzy i ciezko o wyzsza podatawe ..
kurcze zmartwiłaś mnie tymi nogami. moj Jasiek ma tak samo, nie bawi się nimi w górze, tylko kopie po ziemi ale ta neurolog mówiła ze wszytmko ok...

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
Udało mi się upolować tego obala w asdzie młody zachwycony nim jest.

Dziękuję za zauważenie zostały mi 3 tyg niepewności. Jak znajdę chwilke to wyjaśnię w k.

to czekamy na wieści

Cytat:

najlepszego no i smacznego

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 17:02   #3948
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś z Adasiem na basenie. Często go zanurzaliśmy. Na początku się bałam, więc przekazałam mężowi.

Ale macie fajnie.Mój mąż nie da się namówić na basen żeby z Mateuszkiem chodzić.No masakra jakaś,tłumaczy mi że dziecko nic nie będzie pamiętało,że zachoruje,że coś złapie a jak opowiadam o zanurzaniu to wg niego dziecko się zachlysnie wodą i będzie tragedia.No mówię wam
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 17:10   #3949
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

moje dziecko pierwszy raz w życiu daje mi w kość, ale chyba idą zęby bo strasznie pcha ręce, a jak mu drapię gryzakie to ma taką ulgę na buzi
P. ma jutro wolne, więc się nim zajmie bo ja muszę odpocząć, masakra podziwiam dziewczyny, których dzieci często dają w kość, bo ja nieprzyzwyczajona chyba- jeden dzień i już mam dość
nie grzesz takim pisaniem
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 17:12   #3950
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja najchętniej bym oddała do KM, do którego Edi chodził i wtedy za 1650 zł miałabym opiekę nad dwójką, ale...

...boję się, że będą chorować i co ja wtedy zrobię? Jak będę co chwila na l4 na dzieci, to ŻADEN pracodawca nie przedłuży mi umowy.
polskie realia

Cytat:
No tak moja podsrawa w ca tez byla wyzsza niz wymienione kwoty ale ale jyz tak pieknie podobno nie jest jak bylo za czasow kiedy plany sie robily same i te kredyty na dowod bez biku a do nuch wszystko inne szlo jak z platka.. ale tak jyz nigdy niebedzie. A co do odstaw to ca ma jedne z najwyzszych.
Kaska ca robi szkokenia min we wroclawiu to bys miala blisko

ja miałam we Wro i w Kato.

Cytat:

jak moja wczoraj zrobiła histerię to byłam w szoku i totalnie zamroczona,nie wiedzialam co robić.także ja też podziwiam.

Stary 2014-02-09, 17:20   #3951
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Medela swing kosztuje od 450 zł. Można kupić używany i do tego wszystkie nowe akcesoria. Według mnie jest cicha. Ma regulowaną siłę ssania. Polecam
My juz po pierwszym spacerku. Byłyśmy w kościele, a teraz to mamy na obiedzie. Później idziemy do mojej babci

sile ssania to wiekszoscma.chyba regulowana, ale swing ma chyba to ze nie musisz naciskac, tylko sama sobiezassysa, nie?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
swietne te ciuchy, wie ktosia jak z ich jakoscia do ceny? chodzi mi o damskie of course

ja mam plaszcz i marynarke
uwazam ze jakosc jest adekwatna do ceny
rzeczy sa porzadne ale napewno nie sa nie do zdarcia
plaszcz potargal mi sie pod pacha na szwie
ale prawdopodobnie przez torebke bo miala odstajaca klamerke i zahaczylam
reszta bez zarzutu

Cytat:
tak,ciągnie sie do góry jak głupia
nie wiem no, skąd wy to wszystko wiecie jako pierworódki?Ja naprawdę nigdy nie miałam styczności z dziećmi, nie wiem jak siadają i kiedy, jak mają chodzić...nic nie wiem i nigdy tego nie widziałam.

no widzisz,jak te dzieci czasem zaskakują
ja tez w zyciu nie mialam stycznosci z malymi dziecmi ale fizjoterapeutka pokazala mi jak dzieci siadaja na Macku
ciezar ciala na jednym.posladku, oparte o jedna reke i do siadu
czyli brzuszek na boczku

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 17:24   #3952
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie grzesz takim pisaniem
Cytat:
jak moja wczoraj zrobiła histerię to byłam w szoku i totalnie zamroczona,nie wiedzialam co robić.także ja też podziwiam.
najgorsze jest to, że mogłam mu tylko pomóc smarując dziąsełka i masując, nic więcej... w życiu bym siebie nie podejrzewała, że taka ze mnie dupa wołowa się zrobi, bo mi się płakać chciało z nim i łezki miał
na szczęście teraz zasnął

Stary 2014-02-09, 17:24   #3953
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
sile ssania to wiekszoscma.chyba regulowana, ale swing ma chyba to ze nie musisz naciskac, tylko sama sobiezassysa, nie?

ja mam plaszcz i marynarke
uwazam ze jakosc jest adekwatna do ceny
rzeczy sa porzadne ale napewno nie sa nie do zdarcia
plaszcz potargal mi sie pod pacha na szwie
ale prawdopodobnie przez torebke bo miala odstajaca klamerke i zahaczylam
reszta bez zarzutu

ja tez w zyciu nie mialam stycznosci z malymi dziecmi ale fizjoterapeutka pokazala mi jak dzieci siadaja na Macku
ciezar ciala na jednym.posladku, oparte o jedna reke i do siadu
czyli brzuszek na boczku

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
ja to wiem dopiero od was
No zobaczymy. Póki co staje na kolankach i podnosi rączki. Czyli czworakuje si?

Stary 2014-02-09, 17:29   #3954
kaska87
Zakorzenienie

mój też tak robi i dupka do góry

Stary 2014-02-09, 18:05   #3955
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Tylko się przywitam, nie mam jak nadrobić. jestem u rodziców, jakieś choróbsko mnie dopadło i zdycham trochę. Z Olą na poczatku był sajgon, na maksa się wystarszyła moich rodziców, mimo że już tu była wiele razy, chyba weszła w jakiś taki okres, że wszystko poznaje i był ryk. teraz lepiej. Spróbuję Was podczytać przy okazji. A na razie miłęgo wieczoru

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 18:09   #3956
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Co do siadania to jest tak. Jak na kanapie polozycie poduchy i posadzicie dziecko to niebedzie siedziec? Gwarantuje ze bedzie tylko pytanie czy my je posadzilismy czy dziecko samo usiadlo i do tego doszlo jak zrobic. Teraz jest taka moda ze im szybciej tym lepiej i nikt nie mysli o tym ze sadzajac dziecko prowadzajac za rece odbieramy mu mozliwosc zeby same to odkryly z pozycji na czworaka..

Helol poli

Jak ubrac dziecko na spacer przy plus 10?!

Matal 1600 za opiekunke na pelny etat to malo w wawie wiec zacznij juz szukac zeby znalesc odpowiednia jest to mozliwe ale nie latwo

Dokładnie! Nie wiem co to sie porobiło. Wszystko byle szybko i nikt juz nie szanuje dzieci i ich rozwoju we własnym tempie. Przecież dzieci se tak rożnie rozwijają.. Mój bratanek siedział juz sam (sam potrafił dojść do takiej pozycji) jak miał niecałe 6 miesięcy. Ale on ma teraz 10 i juz chodzi i ma 8 zębów na wierzchu także idzie jak błyskawica ze wszystkim.
Znam tez dziecko prawie w tym samym wieku które usiadki dopiero jak miało 9 miesięcy i dostało skierowanie na rehabilitację z powodu opóźnienia w rozwoju. Wtf?! Rehabilitacja ok bo czemu nie zachęcić leniuszka do ćwiczeń ale żeby od razu mowić o opóźnionym rozwoju??

U nas jak jest 10 stopni to wkładam body z długim, skarpetki na to kombinezon (taki misiowi grubszy ale nie puchowych) i kocyk. Jak pizga wiatrem to przykrywam zakrywa od wózka.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 18:16   #3957
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hmm... to ja chyba za grubo ubieram dziecko na spacery

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 18:17   #3958
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dlatego znajomi dla synka 1,5 rocznego kupili tylko kilka prostych zabawek i wszystkie używane. szkoda im kasy na nowe, zwłaszcza, że dużo jej nie mają.

czaszka, ja słyszę, że dziecko bawiło się 4h to w szoku jestem. Miłosz max 2h i już mega zmęczony jest. jak wytrzyma 2,5h to już pada ze zmęczenia
no wlasnie ja tez szoku bylam bo Julka zawsze mimo ze spiaca nie zrobi sobie o tej porze krotkiej drzemki tylko tak bedzie jęczec i plakalac juz do wieczora
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja chyba tylko raz ubrałam seksi wdzianko.Gorsecik,ponczos zki i te sprawy,ale to było jeszcze za czasow narzeczeńskich.Na chwile obecną czuje się mega nie atrakcyjnie więc w takim stroju nie czułabym się swojo.
ja mam duzo takich fatalaszkow ale jakos mi sie nie chce ubierac od porodu ubralam 2 razy
Cytat:
Co do siadania to jest tak. Jak na kanapie polozycie poduchy i posadzicie dziecko to niebedzie siedziec? Gwarantuje ze bedzie tylko pytanie czy my je posadzilismy czy dziecko samo usiadlo i do tego doszlo jak zrobic. Teraz jest taka moda ze im szybciej tym lepiej i nikt nie mysli o tym ze sadzajac dziecko prowadzajac za rece odbieramy mu mozliwosc zeby same to odkryly z pozycji na czworaka..
Helol poli
Jak ubrac dziecko na spacer przy plus 10?!

Matal 1600 za opiekunke na pelny etat to malo w wawie wiec zacznij juz szukac zeby znalesc odpowiednia jest to mozliwe ale nie latwo
ja dzis jak bylo 8 stopni to ubralam malej body z krotkim, pajaca z polarka,kombinezon puchowy i nakryłam kocykiem a potem jak jechalismy do mojego taty to tak samo tylko ze juz bez kocyka
Cytat:
dobrze ze juz Ci przeszlo to się wymeczylas....
Cytat:
w foteliku dziecko nie powinno spedzac wiecej jak 2 h na raz. w lezaczku tez nie powinno siedziec zbyt dlugo. najlepsze dla rozwoju jest kladzenie dziecka na podlodze zeby swobodnie moglo sie poruszac i robic co chce
ja sie przynajde ze Julka czesto jest na lezaczku/hustawce/foteliku bo strasznie sie wkurza w innych pozycjach i na lezaco najbardziej jej nie odpowiada bo nic nie widzi
staram sie jak najwiecej sie z nia bawic na lezaco ale szybko sie jej nudzi
Cytat:
Napisane przez LejdiiE Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny !!

Czy mogę do Was jeszcze dołączyć??
Czytałam Was już będąc w ciąży,ale dopiero teraz miałam odwagę założyć własne konto( bo do tej pory czytałam Was z siostry) i się odezwa. Czytam Was namiętnie każdego dnia i jestem prawie na bieżąco

Mój Mały Szkrab to Mikołaj urodził się 12.10.
witaj
Cytat:
Janej upodobal sobie pacynke Robin Hooda.Mam wraznie, ze traktuje ja jak twarz ludzka i nawet sie irytuje ze do niego to nie gada

Robilam test w ciazy nie jestem, ale @ dalej nie ma
poczekaj napewno jeszcze przyjdzie ja @ dostalam wczoraj
Cytat:
Moze spragniona towarzystwa
w takim razie bede codziennie kogos zapraszac

Ale mnie tż ostatnio wkurza az mam ohote go ubic ale moze cos pozniej o tym napisze

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 18:24   #3959
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
w foteliku dziecko nie powinno spedzac wiecej jak 2 h na raz. w lezaczku tez nie powinno siedziec zbyt dlugo. najlepsze dla rozwoju jest kladzenie dziecka na podlodze zeby swobodnie moglo sie poruszac i robic co chce
A czy koniecznie musi na brzuszku,czy może też na plecach?Ja kładę na sofie i sobie leży

Stary 2014-02-09, 18:45   #3960
Madziuchna27
Zakorzenienie

mamusia wrześniowa
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości