|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
, a jak wiadomo rodziny się nie wybiera![]() Co do "chusteczki" to myślę, że każda z Was ją słyszała chociaż raz w życiu, pozwolę sobie zacytować :"mam chusteczkę haftowaną wszystkie cztery rogi, kogo kocham kogo lubię rzucę mu pod nogi, tej nie kocham, tej nie lubię, tej nie pocałuję, a chusteczkę haftowaną Tobie podaruję I o ile taka zabawa w przedszkolu może wydawać się nawet urocza, tak powyżej podstawówki już nie koniecznie
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trza się dobrze urodzić żaaaart żaaaaaart (Choć de facto racja ) Takoż chusteczka, zgadzam się powyżej podstawówki - żenada.
|
|
|
|
|
#4174 | ||||||||||
|
Panaroja
|
Snad faworków i cherbaty
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2.a to dlaczego ![]() Cytat:
? Przerażą mnie panujący terror weselny - planowanie na rok-dwa lata wcześniej , a sala taka, a baloniki , a obrusy , a kfiatki , a suknia , śfiatełka , fioki , limuzyna rany boskie , rozumiem, że ślub to poważna sprawa , ale przy takim podejściu to wygląda tak ,że ślub i wesele najważniejsze , a potem to niech nawet szlag wszystko trafi najpiękniejszy dzień w życiu to ma być ? Kurde , dziękuję , to potem ma być tylko gorzej , tak ? to lepiej się nie chajtać , czyż nie ? Chociaż i tak wszystko zależy od tego kto i jak - bo pewnie są i wesela , na których można wytrzymać Cytat:
![]() 2. Cytat:
2.niemniej nie równoważy pozostałych minusów których jest więcej ![]() Cytat:
pierwszy raz słyszę , toż chyba nawet na ślubie Kate i Williama były kobity w czerwonym albo pomyliło mi się z Harrym w mundurze ja osobiście świadkowałam koleżance w czarnej spódnicy będąc (bluskę też miałam , żeby nie było ) i nie wiem czy ktokolwiek nawet cokolwiek zauważył zdaje mi się że sztywny kanon obyczajowy co wolno a co nie już się przeterminował i nikt nikomu głowy nie urwie . No bo co - jak przyjdę w małej czarnej to mnie ze ślubu i wesela wywalą ? Panna młoda i tak jest tak na ogół zdenerwowana , że nie wie co się naokoło dzieje , a co dopiero patrzeć po cudzych kieckach , poza tym i tak jest gwiazdą dnia . No chyba że się robi wesele dla samego wesela jak przedstawienie teatralne ja wesel organicznie nie znoszę bo to dla mnie idiotyczny wynalazek - spraszać kupę luda , jakąś rodzinę , którą się widuje raz na rok albo rzadziej , tylko dlatego żeby się nie obrazili , robić za ciężkie pieniądze imprezę dla takiej gromady , po to żeby się nażarli , schlali , a potem obgadali , zamiast za te pieniądze pojechać sobie w podróż poślubną gdzieśtam , albo se kupić wypasioną pralkę czy coś pożytecznego albo przyjemnego można zrobić jakieś kameralne przyjęcie dla najbliższej rodziny czy dla tych co ich się naprawdę lubi i chce żeby byli i cześć . A zabawy weselne ![]() ![]() Srobiłam wczoraj faworki . Zanim skończyłam - połowę już zeżarli
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||||
|
|
|
#4175 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
"mam chusteczkę haftowaną wszystkie cztery rogi, kogo kocham kogo lubię rzucę mu pod nogi, ciebie kocham , ciebie lubię, ciebie pocałuję " żeby dzieciom przykro nie było
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4176 |
|
To ja :)
|
Z tą czernia i bielą na weselach,to po prostu savoire vivre... Nie mówię, że dodatków w tych kolorach mieć nie wolno, ale całościowo, to nietakt wg mnie. Ja tam się tego trzymam. Jak i tego, że zazwyczaj obowiązują stroje wieczorowe, co często jest mylone z karnawalowymi
Pamiętam, jak strasznie mi było ciężko w czasach, kiedy to ambasada egipska organizowała rauty, koktajle, wieczorki itp. No miałam problem,nie powiem... Ale jakoś zawsze się udawało ![]() Co do planowania 2 lata wcześniej -to szaleństwo, nakręcone chyba podobnie, jak wszelkie święta -przez handlowców. Tymczasem chciałam powiedzieć, że Węgrzy znów mnie wzruszyli... Na sali obrad Parlamentu, mają orła białego, ku czci Jagiellonów... I na poczatku zwiedzania padło pytanie, czy są w grupie Polacy, bo mamy tyle wspólnego, ale przynajmniej Ludwik Węgierski jest wyrzeźbiony w sali z klejnotami koronnymi... Jak ich nie kochać...
- Chciałem powiedzieć [...], że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. -KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. Terry Pratchett, Czarodzicielstwo Edytowane przez Murszafka Czas edycji: 2014-02-09 o 17:26 |
|
|
|
#4177 |
|
Nindżopesz
|
Ale mój trochę dał ciała. Chcieliśmy na pierwszy taniec Roda Stewarda Have I told you bla bla bo jak TŻ miał romantyczne zrywy to mi to puszczał ale dj stwierdził, że lepiej jak on coś zaśpiewa, że będzie bardziej nastrojowo. Bo niektóre utwory śpiewał. No to dobra, wybraliśmy sobie z jego repertuaru banał czyli Zawsze tam gdzie ty a tu dj puścił to normalnie z płyty... To po grzyba nam zawracał gitarę?
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Zapomniałam napisać, TŻ dorwał ten alkohol: http://www.sklep-ballantines.pl/Gamm...epny-3712.html Oesu |
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Parabell
Co do cyrków weselnych z 3 letnim wyprzedzeniem, w kwestii organizacji - ja nie ogarniam, mnie by się nie chciało marnować, czasu, sił, energii i hajsu. Ale są ludzie co to lubią. Trudno. Dla mnie bezsens, dla kogoś sens życia? Co do koloru czerwieni, no cóż, śluby to imprezy oficjalne, i obowiązuje pewna etykieta. A ona jest jaka jest - i na litość boską nie pary młode ją ustalały więc to nie ich wina I tyle. Of kors że można se darować i robic co sie chce, i nikt nikomu nic nie urwie, bo to nie o to chodzi, nie o urwanie, tylko albo ktoś zna zasady etykiety, tak został wychowany i sie tego trzyma, albo nie. Proste. Twój wybór. Nikt nie mówi nie wolno. Jeść steka palcami w restauracji też wolno i też nikt nie urwie nam głowy To świadczy tylko o nas samych, o naszym do tego podejściu, jak chcemy żeby nas postrzegano, czy i jak się z tym liczymy. Jak mamy w doopie to miejmy. To również swiadczy wyłącznie o nas. Jak dostaję w reastauracji inny widelec do ryby to się nie pytam po co, tylko stosuję. I tak dalej i tak dalej. Zgadzam się z Murszaf. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-09 o 17:33 |
|
|
|
#4179 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 I ja tak pomyślałam, i zrobiłam i co od 3 lat teściowej nie widziałam i teraz muszę wyglądać ekstra ![]() Nigdy w życiu nie słyszałam o zakazie na czerwony, a na studiach robiłam w ramach ćwiczeń szkolenie z etykiety....
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśmy mieli Tinkę i Bowiego - Tonight - kupa śmiechu bo of kors śpiewaliśmy (nie do mikrofonu, ale nader wyraźnie) Zamiast błyszczeć plotkowałam z kumpelami testując drinki. No słowem gospodynią byłam denną ale za to bawiłąm się w deskę. Strasznie spodobała mi się młodsza część gości ze strony chuopina. Jednak co 20 lat to 20 lat. Najlepsi goście. Mieli ogień.
|
|
|
|
|
#4182 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja na pierwszy taniec miałam Erica Claptona, z płyty na szczęście
![]() Do tego wesele na 30 osób, DJ, zero chusteczek ( o których nigdy nie słyszałam ) a moja świadkowa miała na sobie komplet czarno biały
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4183 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() O przeciwwskazaniach do czerwieni na weselu słyszałam, że niby zbyt wyzywająco i nie wypada. Ale to zawsze kwestia kiecki. Natomiast muszę pobronić par zaklepujących salę z trzyletnim wyprzedzeniem. Podobno z dużymi salami i w miejscowościach z niewielkim wyborem faktycznie jest taki problem, o ile oczywiście ktoś nie chce ślubu w jakimś "niemodnym" miesiącu. Znajoma tak czekała 2 lata bo do wyboru miała jeszcze remizę a stwierdziła, że jej noga tam nie postanie
|
||
|
|
|
#4184 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Tak od 3 lat miałam jakieś podejrzenia
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4185 |
|
Nindżopesz
|
Drzwi dla Polly: http://ninadea.tumblr.com/post/76114...evolution-door
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Tez wczoraj miałam
![]() Ja na pierwszy taniec miałam "Sen na pogodne dni" B. Bartelik ( i tak na pewno nikt nie zna ), a na ostatni "Zawsze tam gdzie Ty".---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#4187 |
|
Piers do przodu
|
Tekst dnia:
ja do latorośli - szukam jelonka do powieszenia prania na strychu .... odpowiedź - Bambi tu nie mieszka ![]()
|
#4188 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Mój brat miał to wybrane na pierwszy taniec, zawsze jak słucham to się wzruszam
http://www.youtube.com/watch?v=UmTKS-Vhwh8 a film piękny swoją droga...
|
|
|
#4189 |
|
Spod wody.....
|
U mnie pierwszy utwór to był Louis Armstrong - What a wonderful world
![]() ( może oklepany, ale dla mnie osobiście piękny), później trochę lat 60-70 tych, Niemen (którego ubóstwiam , na ranem nawet troszkę Ozziego Osbourne - Mama, I'm Coming Home
|
#4190 |
|
|
A my nie robiliśmy wcale wesela, ale o tym dlaczego, już kiedyś pisałam, to nie będę przynudzać
![]() Za to okazało się, że ślub mamy nieważny, bo urzędnik zapomniał przedłużyć uprawnienia i tak 2 lata pykał nieważne ceremonie
|
#4191 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
|
|
#4192 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#4193 |
|
|
Kto pamięta, kiedy ostatnio u dentysty byłam?? Czwartek chyba, albo sroda... No... To doobrze, że jutro juz w kraju będę, gdyż otóż opatrunek wytrzymał do dziś...
Juz nie wiem, co mam robić, żeby tej paszczy nie zaciskac
|
#4194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przepraszm, pól dnia z moim chłopem i już mi się wszyćko kojarzy ![]() Cytat:
Cytat:
Ograłąm chłopa w pokera A jeszcze mi na odchodnym paluszkiem pogroził "Tylko nie przepuść na czekoladę ani nie przepij!" Ach, jak On mnie zna...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-09 o 21:23 |
||||
|
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U kuzyna w drodze ze ślubu do knajpy weselnej ( 80 km w sierpniu ) panna mloda zarządzila postoj na leśnym parkingu. Na flaszkę. Bo się zaczęla zastanawiać czy jednak nie popelniła blędu. 3 auta się zalapały. Mlodzi dotarli dość mocnoo spóżnieni ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4196 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie żaden problem, jak dla mnie to jedyny słuszny kolor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My pierwszy taniec tańczyliśmy do Nothing else matters, oczywisćie z płyty, z resztą wszystko było z płyty bo mieliśmy dj'a, bowiem, podobnie jak Redzia i Rejcz nie cierpię jak ktoś masakruje oryginały no i disco polo nie było, ani zabaw weselnych i jakoś to goście musieli przeżyć, co więcej podobno się większość dobrze bawiła, więc chyba jednak da się zrobić po swojemu i niekoniecznie zostać obgadanym ![]() Wróciłam w Wisły było ciepło |
|||||||
|
|
|
#4197 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4198 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To straszne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też my też nie zdzierżamy - niemniej to co się liczy, to właśnie zero przypadków, niespodzianek - świetnie to ujęłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A myśmy mieli kilka zabaw, ale takich w deskę, że matki w żałobie po raz pierwszy sikały ze śmiechu, ludzie mi dziękowali centralnie za wprowadzenie ichw ten stan. Do dziś wpsominamy. Kalambury w parach, publika zgaduje. Głównie aktorskie zadania no serio niezapomniane, jednorazowe. Co sie fajnego robi w Wiśle? Zwłaszcza jak ciepło, tzn ekehm co poza tym co wiem, i co można robić też nie w Wiśle ?Po Wintrowym wpisie jestem skłonna chcieć pójść an jakieś wesele
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-09 o 22:38 |
||||||
|
|
|
#4199 | |
|
|
Cytat:
Tylko kolo musiał jakies kary popłacić... Państwu. Krajowi w sensie, nie państwu Nowakom
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Poza tym ludzi było mało, ze 40 sztuk to bez sensu się rozpędzać z zespołem.
Serio to para młoda decyduje się na taką a nie inną formę imprezy. To oni wybierają taką a nie inną muzykę etc etc. Zatem jak ktoś wybrał wodzireja od lubieżnych zabaw to sam sobie winien - no chyba że lubi ten sport, to współczuję bywalcom. Współczuję Wam. Żenująca ta młoda. 

:
Trza się dobrze urodzić
? Przerażą mnie panujący terror weselny - planowanie na rok-dwa lata wcześniej , a sala taka, a baloniki , a obrusy , a kfiatki , a suknia , śfiatełka , fioki , limuzyna
rany boskie , rozumiem, że ślub to poważna sprawa , ale przy takim podejściu to wygląda tak ,że ślub i wesele najważniejsze , a potem to niech nawet szlag wszystko trafi

Pamiętam, jak strasznie mi było ciężko w czasach, kiedy to ambasada egipska organizowała rauty, koktajle, wieczorki itp. No miałam problem,nie powiem... Ale jakoś zawsze się udawało 

?