|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Jak którąś używa pampkow 4 to w Realu jest niezła promocja, a dawno jakiejś dobrej nie było, po 64gr za sztukę wychodzą.
Moderna z jodem to wszystko zależy czy masz nadczynność czy niedoczynność, a w Hashimoto można mieć i to i to, zależy od etapu choroby. Ja poszlam spać po 3, wstalam o 6, a jeszcze tyyyyyle odcinków.... ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
#1022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ile czasu się piecze? Cytat:
za nadrobienie podziwiam![]() mufinki zostały 3 a co do jazdy u nas nie działa nic ani śpiewanie ani zabawki ani ksiazeczki czasami na chwilę zastopuje go głośniejsza muzyka w radiu ale za chwile mu sie nudzi i znów jest marudzenie wiercenie albo ryk no nic mam nadzieje ze przyjście wiosny cos zmieni bo chcieliśmy sie wybrac do znajomych do wawy na weekend ale jak tu z takim krzykaczem przejechać ponad 100 km![]() Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2014-02-10 o 08:45 |
|||||
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotyyyy, fotyyyyy![]() ![]() ani Ty bałaganiara, ani ja porządnicka. Karol w innych partiach urzęduje T. co napotka na swojej czworakowej drodze to zjada...a dzisiejsza nocka do 4ej 4 pobudki a potem spanie do 7.15. dla mnie lux jeszcze nigdy tak nie było. on zwykle największa maruda cycowa (a ja największy śpioch) nad ranem![]() nie ma reguł
|
|
|
#1024 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, dziekuje, juz jest dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wlasnie, na razie nic nie robie, bo katar naprawde leciutki - mysle, ze to na zeby ![]() a ten euphorbium niby homeopatyczny, ale ulotka i tak mnie odstrasza. Zapytam keidys lekarza, czy mozna no wlasnie, ten artykul jakby zaprzecza troche innym artykulom ![]() Cytat:
chyba tak, zreszta jak kazdy lekarz ma swoje Cytat:
Jod przyczynia sie do wiekszej pracy (nie wiem jak to inaczej okreslic) tarczycy, a tego przy hashi trzeba unikac ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() a my juz po owsiance, Marcelowi sniadanie smakowalo
|
|
#1025 |
|
MBZ♥
|
Monicca
![]() Pani, o tak, nic nie jest stałe... u nas w weekend przy Tatusiu pobudki o 6, dziś spanie do 8. Czuję się jak nowonarodzona. Moderna super, że śniadanko posmakowało ![]() Malpko to się piszę na muffinkę
|
|
|
|
#1026 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, dzisiaj nocka dobra ...ale o 5.20 nakarmiłam mlaskacza i ...nie mogłam zasnąc Cytat:
raczkowanie w szufladzie nazwe chlebka -wpisze jak kupie ponownie ,bo nie pamiętam - w jednym sklepie proszę o "ten ziarnisty "a w drugim pakuja go w torebki wiec biore sama..... wczoraj tz był po chleb ale kupił probody, Cytat:
a w ogóle -jestem pod wrazeniem Twoich postów - krótko ,konkretnie i na temat . ale tym przebiłas wszystko ! Idealne sprawozdanie .... minęłaś się z dziennikarskim powołaniem.... ![]() Cytat:
i kciuki za lidlowe zakupy ! tez się wybieram -po sliniaki jednorazowe i płyny hippa -ciekawa jestem jak pojemność ..... Cytat:
a nocki współczuje ... choć w sumie tez mało spałam ale przez sama siebie .Cytat:
okres i kłotnia -to czasem nierozłączne wspólczuje . ja tez się z moim posprzeczałam troszkę ....![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co takiego wciągającego oglądasz ? tz mnie wkurzył oj i to jak . nie ma litości w tym tygodniu ,oj nie ....
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.dobrze jednak ze Ty zadowolona Cytat:
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
to zapraszam
![]() dobra KArol poszedł drzemać idę mu jakąś zupkę nastawić bo dzis nic nie mam dla niego a dziś urlopuję wiec to ja go muszę wykarmić
|
#1029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka - a nie myslałas aby Karolka powoli przyzwyczajać do auta? tak wiesz po troszku ? bo kiedyś jednak będziesz musiała chyba jechać .....
a tak sobie mysle ze jakby go brac codziennie choćby na 5-10 minut na jazde to by sam się przekonał ze to nic strasznego,a może by obok Julia siedziała i go rozbawiała jeszcze .... a on tak od początku -od noworodka nie lubił ? czy po prostu nie miałas potrzeby jezdzic i nie przyzwyczajony? a z tymi ciastami to (hehe teraz małpki będą zamiast z bananami to ze słodkościami mi się kojarzyć )no i to wiele wyjasnia - ten Twój urlop - a już miałam zaoytac czy w pracy się obijasz i siedzisz na wizażu
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe wiem mam wrażenie ze przeszkadza mu kurtka to ze sie nie moze ruszyc bo przypięty liczę na cud wiosny ze polubi w koncu hehe Julka obok w samochodzie tez nie pomaga niestety. A nielubi od mała tylko jak był mały to szybciej usypiał w domu sie wymęczył i jak jechaliśmy gdzies dalej to na czas drzemki bo inaczej tez było marudzenieMałpki z ciastami hehe
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy o tym nie słyszałam . musze sobie poszukać o co chodzi.... Dziewczyny -a poleccie mi cos co bym mogła ogladac i co by wciągnęło ....chciałabym czsem cos sobie obejrzeć ciekawego -wciągającego a nie znam się na serialach .... bo mi one zle się kojarzą - typu klan i inne badziewia .... kiedyś oglądałam Soprano - bardzo lubiłam ,i Gotowe na wszystko - to razem z tztem (zasem średnie ale człowiek się wkręcił) a teraz co? zaznaczam ze nie lubie zadnych romansów i innych tego typu . jak kolezanka poleciła Przyjaciółki to po obejrzeniu kawałka odcinka myślałam ze zartuje a jak poleciła cos tam xl czy xxl to już wiedziałam ze na głowe upadła znaczy się nie dla mnie i jeszcze jedna prosba -potrzebuje pomysłu na prezent dla babci - uuwielbia czytac , szczególnie jakies tam romantyczne -bardzo lubiła serie cukiernia pod amorem . chce jej cos kupic ale co? nie znam się na romansidłach bo to raczej nie moja bajka (chyba ze dam jej Greya ale to badziewie) a chciałabym jej zrobić przyjemność .plecacie cos?---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe .. ale wciaga ![]() Cytat:
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to samo
|
|
#1035 |
|
MBZ♥
|
Nestelle
![]() Jak nie chrapiesz to zapraszam na nockę do nas ![]() Z seriali polecam Ci dr Quinn ![]() Z romansów to kiedyś zaczytywałam się Danielle Steel ale nie wiem czy to taka super lektura ![]() Malpko to oby do wiosny ![]() Jak jedziemy daleko to Zoś jedzie w samej bluzie, legginasach. Na krótkim dystansie to normalnie ale żal mi Jej że taka naubierana. A jakie buciki-kapcie ubierasz Karolkowi po domu? Scarlett znasz jakieś tytuły książek o getcie warszawskim, powstaniu? |
|
|
|
#1036 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
zdolna bestia---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- oszalałaś
|
|
#1037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Prawo Agaty oglądałaś? jak dla mnie fajny i wciągający ![]() na romansidłach sie nie znam niestety ![]() Cytat:
Poza tym my w foteliku drugim już wiec on na stałe w samochodzi a jak były mrozy -15 to nie wyobrazam sobie dziecka bez kurtki wynieść Pozatym w samochodzie siedzenie tez zimne jak całą noc na takim mrozie wiec tez nie rozbiorę musiałby się nagrzać samochód bo tak jak wsiadamy to ja sama pierwsze 5 minut siedze w czapce i rękawiczkach bo zimno Cytat:
u nas w ccc jest na dziecięcym dziel mnóstwo ciapków do wyboru od najmniejszych rozmiarów. Julce tez tam kupowałam fajne są wygodne i widac ze dobrze mu sie w nich chodzi a jak zgubi ciapa gdzies zaczepi to przynosi zeby mu założyć Dorzucam foto naszych ciapków
|
|
#1038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak na poważnie to bidulek się męczy i wkurza! może faktycznie jak zrobi się cieplej i zdejmiemy te wszystkie bety to będzie mu lżej i luźniej ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja rozpinam kurtke R .maksymalnie jak się da dzięki Cytat:
.na razie nie będę łaskawa dr quinn raczej nie .... a co do "poślubionych Armii" rozumiem Twoje ciagnoty ![]() o tak ! D.Steel babcia tez czytała -wszystko ! babcia w tej chwili bierze co mają - wszystkie takie bzdety przeleci ( a to była nauczycielka - powinna mieć gust ja jej mówie .niech będzie ... )a co do seriali - aby zle nie wyszło nie chodzi mi o jakies"ę " "ą" - nadambitne sztuki czy co .ale fajne po prostu . przypomniało mi się ze jeszcze kiedyś z tztem oglądaliśmy "skazanego na smierc" -ten co miał wytatuowany plan ucieczki ..... ale chyba w 2 sezonie albo 3 (niepamietam) wymięklismy ....bo ciągle to samo ....nudy ale zapowiadał się ciekawie . Teraz spróbowaliśmy z "Dedektywem" na hbo - bo niby takie wow! ze Matthew M. miał dostać oskara za to .... na razie się ciąąąąągnie .... staraszliwie czasem ..... oglądam z laptopem na kolanach
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Nestelle, ja troche serialów oglądam (amerykańskich raczej bo polskie to tragedia). Jedynie z polskich mogę polecić Usta usta - bardzo fajnie mi się to oglądało. Poza tym oglądam o zombi - Walking Dead, wampirach - True blood, Pamiętniki wampirów (to dla nastolatków raczej , Gotowe na wszystko, teraz Gra o tron (czasy średniowiecza, wojny, zabijanie, sex ) no i Dexter. W sumie zależy czego szukasz. Ja np. nie lubię seriali typu: jest jakaś sprawa w odcinku i ją rozwiązują i tak w koło macieju (czyli taki House, CSI odpadają).
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
nie daj się! twarda bądź
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawo Agaty - to ten z Dygant? przed Wojewódzkim był? jeśli tak to kawałek obiejzałam - ale nie wkręciłam się niestety ....nie wiedziała o co chodzi i tak jakos ... noo odpada ..... nie będę babci zbyt rozbudzac ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() drugich Soprano najlepiej . nie wiem ....ale chciałabym tez cos ogladac bo ja tylko w weekend na dvd z tztem . a tak to nic raczej .... się zobaczy musi się chłop postarać
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
a i south park kieeedys tez oglądałam
czasami .a i jeszcze 13 posterunek - bardzo lubiłam Pani - potrzebuje dobry pędzel do pudru -w kamieniu . najlepiej cos z sephory ale nie Sephory .ewentualnie z douglasa . nie kabukki. cos na wykończenie takie kryjące (ale nie az tak jaki daje kabukki ).polecisz cos?
|
#1045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do książek to ponoć romansidłowo - sielska jest seria Ficner-Ogonowskiej - 4 tomy, na okładkach każdego dziewczyna popijając a cos z kubka. Romansidlowe koleżanki mojej mamy się rozplywaja. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1046 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
![]() ![]() a z nadrabianiem poszalałaś ![]() Cytat:
wyprawa do lidla owocna? ![]() Cytat:
ja się pokłóciłam bez okresu ![]() oby szybko wyszła ta jedynka Cytat:
i ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie nie wiem, ale chyba ok 15 minut (albo nawet krócej). Zapytam tzta Cytat:
a takie mega romasidło z mocno rozbudowanym wątkiem erotycznym to trylogia Paulliny Simons: Jeździec miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród letni. Jest bardzo nierówna i stylem nie powala, ale wciąga ![]() A do oglądania to nie wiem w sumie co polecić, bo jestem na etapie Gotowych. Z takich bardziej kryminalnych to fajny jest Most nad Sundem (duński). Ostatnio oglądałam House of cards, na początku był niezły, potem siadł, końcówka znow zaintrygowała. W planach ma też to: http://www.filmweb.pl/serial/Tajemni...op-2013-633726 Dexter też słyszałam że dobry. A i kiedyś chyba OC polecała http://www.filmweb.pl/serial/Downton+Abbey-2010-595770 U nas nocka nie najgorsza. J. spał do 23:30, potem troszkę płakał, ale o 1:20 udało się go utulić i spaliśmy z jedną pobudką do 8, rano już gorączki nie było, kupka mała wyciśnięta, humor dopisuje, więc chyba będzie dobrze. Lecimy na spacer bo pogoda taka że ach
|
|||||||
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko pracowe - jak całą ciążę byłam na zwolnieniu, a zaraz potem na macierzynskim i rodzicielskim to co z urlopem za 2012? Przepada? Jak to jest?
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za polec. a "biegnij chłopcze..." to jakie ? bo się czaje .... Cytat:
dzięki za polec.
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że mi zdublowało posta
coś mi wizaz świruje.Scarlett, urlop masz do wykorzystania po rodzicielskim, za 2012, 2013 i 2014. Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-02-10 o 12:02 |
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

za nadrobienie podziwiam
no nic mam nadzieje ze przyjście wiosny cos zmieni bo chcieliśmy sie wybrac do znajomych do wawy na weekend ale jak tu z takim krzykaczem przejechać ponad 100 km
05.07.2008
fotyyyy, fotyyyyy

) - ale co sie dziwic, jak mlody doslownie cala noc wisial znowu na cycku
oj i to jak 

liczę na cud wiosny ze polubi w koncu hehe Julka obok w samochodzie tez nie pomaga niestety. A nielubi od mała tylko jak był mały to szybciej usypiał w domu sie wymęczył i jak jechaliśmy gdzies dalej to na czas drzemki bo inaczej tez było marudzenie