Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 08:41   #1021
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Jak którąś używa pampkow 4 to w Realu jest niezła promocja, a dawno jakiejś dobrej nie było, po 64gr za sztukę wychodzą.

Moderna z jodem to wszystko zależy czy masz nadczynność czy niedoczynność, a w Hashimoto można mieć i to i to, zależy od etapu choroby.
Ja poszlam spać po 3, wstalam o 6, a jeszcze tyyyyyle odcinków....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Scarlett to trzymam kciuki za projekt i realizację

Kwiatuszku niech moc będzie z Tobą
A weekend super, dostałam bukiet róż od Męża naładowaliśmy sobie nawzajem aku na następne dniZosia przeszczęsliwa

Moderna to u nas są inne wytyczne
Dzięki

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 08:42   #1022
Malpka
Zakorzenienie

hej!
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
tak, kaczka wymiata. W kąpieli kaczki, w książkach kaczki, pluszaki kaczki. Dobrze że nie widział tej w zamrażarniku na rosół

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
poza tym on chce na podłogę, a ja go nie puszczę na nie odkurzoną z litości dla sąsiadów czekamy do 8ej...
to ja taka bałaganiara czy ty taka porządnicka?

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

2 szkl mąki (uzywam poznańskiej), 25g drożdzy (rozrabiam w 2/3 szkl ciepłej wody z odrobiną cukru), 4 łyżki oliwy, szczypta soli. Mąkę przesiewam, dodaje sol, oliwę i drożdże (jak "ruszyły"), zagniatam ciasto, musi być dosyć wilgotne (czasem dolewam jeszcze wody, mam w pogotowiu letnią) powinno lekko się ugniatać (ja robię to jedną ręką, wtedy wiem że jest takie jak powinno być ), ugniecioną kulę ciasta obsypuje mąką i wstawiam do miski do wyrośniecia, przykrywam miskę ściereczką. A dodatki i pieczenie to juz domena tzta, więc tu nie pomogę
dzeki! niby mam swój stały przepis ale chętnie wypróbuję inny dla zmiany zobaczymy który lepszy
A ile czasu się piecze?

Cytat:
Malpko to kciuki za przyjście wiosny. Zosia ogólnie lubi jeździć, 90% czasu przesypia. A jak nie to śpiewam-dobrze, że inni nie słyszą, czytam Jej, zabawiam misiem itp. Jak jedziemy same to zostaje mi tylko śpiewanie.
A zostały muffinki jeszcze?
za nadrobienie podziwiam
mufinki zostały 3

a co do jazdy u nas nie działa nic ani śpiewanie ani zabawki ani ksiazeczki czasami na chwilę zastopuje go głośniejsza muzyka w radiu ale za chwile mu sie nudzi i znów jest marudzenie wiercenie albo ryk no nic mam nadzieje ze przyjście wiosny cos zmieni bo chcieliśmy sie wybrac do znajomych do wawy na weekend ale jak tu z takim krzykaczem przejechać ponad 100 km

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej!

skoro jesteśmy w temacie igrzysk zimowych, to wam napiszę, że za 4 lata wyglądajcie tam Karola. Wygra złoto w saneczkarstwie od jakiegoś czasu uparcie ćwiczy ślizgi w wanience. chwyta rękami za krawędzie i na pupie ślizg do przodu, do tyłu, do przodu, do tyłu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2014-02-10 o 08:45
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 08:59   #1023
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
pod łóżkiem planuję miejsce do przechowywania różności, więc będzie na dość wysokim podeście (prawie na wysokości parapetu), pewnie z szerokim schodkiem (zawsze się przyda dodatkowe miejsce do siedzenia).
fotyyyy, fotyyyyy

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Do tego wszystkiego okres dostałam i pokłóciłam się z Tż.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to ja taka bałaganiara czy ty taka porządnicka?
ani Ty bałaganiara, ani ja porządnicka. Karol w innych partiach urzęduje T. co napotka na swojej czworakowej drodze to zjada...

a dzisiejsza nocka do 4ej 4 pobudki a potem spanie do 7.15. dla mnie lux jeszcze nigdy tak nie było. on zwykle największa maruda cycowa (a ja największy śpioch) nad ranem
nie ma reguł

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:04   #1024
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej Laseczki ... Po weekendzie, nowy czas - nowe mozliwosci ;-) musze byc dobrej mysli, ze sie wszstko ulozy, no nie ma innego wyjscia

moderna - mam nadzieje ze zastoj juz zszedl i mozesz karmic cala Piersia bez bolu
bedzie dobrze, na pewno

tak, dziekuje, juz jest dobrze
Cytat:
Tyle się działo przez ten weekend przeprowadzka na pięterko cywilny brata, obiad w domu więc roboty dużo.
Do tego F. maruda niesłychana! Jeszcze nigdy nie dawał tak popalić. Tą jedynkę widać pod taką przeźroczystą błoną i nie może się przebić a dziąsło napuchnięte strasznie.
czyli weekend pelen emocji

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Jak tylko się zorientuje jak się wstawia fotki to będzie wpisowe Ale kroczącej mi się nie uda na razie, jak się czaję z aparatem w razie ponowienoia próby chodzenia, to od razu czworakowy sprint do mnie i palce w obiektyw

Ja nie stosowałam nic, jeśli dziecku katar nie przeszkadza - nie ma zatkanego nosa, to wychodzę z założenia, że organizm sam sobie poradzi i nie ma co mu przeszkadzać. Jak L. miała przytkany to z dwa razy psiknęłam solą morską, ale oczywiście jak się zorientowała do czego psikacz służy to już nie dałam rady nic zrobić - psikanie lądowało w oku/na czole itd. Fridą też nie pozwalała sobie nic zrobić. Zostawiłam, katar sam przeszedł. Ale nie był jakiś ogromny, nie przeszkadzał jej.

W tym artykule znowu pisza, że raczej nie na długie smażenie, że na dłuższe lepiej kokosowy lub palmowy. .
hehe... jak ja tylko wyjme obiektym, mlody tez dostaje sprinta w moja strone

no wlasnie, na razie nic nie robie, bo katar naprawde leciutki - mysle, ze to na zeby
a ten euphorbium niby homeopatyczny, ale ulotka i tak mnie odstrasza. Zapytam keidys lekarza, czy mozna

no wlasnie, ten artykul jakby zaprzecza troche innym artykulom
Cytat:
A weekend super, dostałam bukiet róż od Męża naładowaliśmy sobie nawzajem aku na następne dniZosia przeszczęsliwa

Moderna to u nas są inne wytyczne

chyba tak, zreszta jak kazdy lekarz ma swoje

Cytat:
Moderna z jodem to wszystko zależy czy masz nadczynność czy niedoczynność, a w Hashimoto można mieć i to i to, zależy od etapu choroby.
nie mam ani niedoczynnosci ani nadczynnosci.
Jod przyczynia sie do wiekszej pracy (nie wiem jak to inaczej okreslic) tarczycy, a tego przy hashi trzeba unikac

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
a dzisiejsza nocka do 4ej 4 pobudki a potem spanie do 7.15. dla mnie lux jeszcze nigdy tak nie było. on zwykle największa maruda cycowa (a ja największy śpioch) nad ranem
nie ma reguł
jak widac od kazdej reguly sa wyjatki

a my juz po owsiance, Marcelowi sniadanie smakowalo
Stary 2014-02-10, 09:09   #1025
BYou
MBZ♥

Monicca

Pani, o tak, nic nie jest stałe...
u nas w weekend przy Tatusiu pobudki o 6, dziś spanie do 8. Czuję się jak nowonarodzona.

Moderna super, że śniadanko posmakowało

Malpko to się piszę na muffinkę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:17   #1026
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
dzisiaj nocka dobra ...ale o 5.20 nakarmiłam mlaskacza i ...nie mogłam zasnąc nie wiem jak to możliwe -dlaczego -tak sama z siebie .....
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
1 Dziękować A jakbyś jeszcze podała mi nazwę chleba, to super, bedzie mi łatwiej szukać, bo z wyglądu ,mogę nie poznać
2. U nas dokładnie to samo Tylko mi przypomina to kota - wszędzie chce się wcisnąć, wszystko zobaczyć, każdy szelest usłyszy L. ostatnio wchodzi mi do szuflady, na ciuchy i tam sobie raczkuje

Dzisiaj TŻ robił frytki () na rzepakowym właśnie wyszły ge-nia-lne. Wcześniej zawsze na smalcu robiliśmy - sama nie wiem, co lepsze w sensie zdrowotnym, bo smakowo olej zdecydowanie.
Moderna ci już odpisała -zgadzam się z nia co do olejów.

raczkowanie w szufladzie

nazwe chlebka -wpisze jak kupie ponownie ,bo nie pamiętam - w jednym sklepie proszę o "ten ziarnisty "a w drugim pakuja go w torebki wiec biore sama..... wczoraj tz był po chleb ale kupił probody,
Cytat:

. Od razu zasponsorowałabym im nową stronę internetową z profesjonalną wyszukiwarką albo oznaczeniem działu dziecięcego podziałem na wiek.
dobry pomysł . jakies lepsze kategorie dla dorosłych tez by się przydały

a w ogóle -jestem pod wrazeniem Twoich postów - krótko ,konkretnie i na temat . ale tym przebiłas wszystko ! Idealne sprawozdanie .... minęłaś się z dziennikarskim powołaniem....
Cytat:
skoro jesteśmy w temacie igrzysk zimowych, to wam napiszę, że za 4 lata wyglądajcie tam Karola. Wygra złoto w saneczkarstwie od jakiegoś czasu uparcie ćwiczy ślizgi w wanience. chwyta rękami za krawędzie i na pupie ślizg do przodu, do tyłu, do przodu, do tyłu

i kciuki za lidlowe zakupy ! tez się wybieram -po sliniaki jednorazowe i płyny hippa -ciekawa jestem jak pojemność .....
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Cala noc nie spalam - no moze w sumie zebralo sie ze 3-4 godzinki

Zastoju juz nie mam (wczoraj karmilam dwa razy do gory nogami ) - ale co sie dziwic, jak mlody doslownie cala noc wisial znowu na cycku
dobrze ze już minęło
a nocki współczuje ... choć w sumie tez mało spałam ale przez sama siebie .
Cytat:
Tyle się działo przez ten weekend przeprowadzka na pięterko cywilny brata, obiad w domu więc roboty dużo.
Do tego F. maruda niesłychana! Jeszcze nigdy nie dawał tak popalić. Tą jedynkę widać pod taką przeźroczystą błoną i nie może się przebić a dziąsło napuchnięte strasznie.
biedny F oby szybko ząbek wyszedł
okres i kłotnia -to czasem nierozłączne wspólczuje . ja tez się z moim posprzeczałam troszkę ....
Cytat:
Hej Laseczki ... Po weekendzie, nowy czas - nowe mozliwosci ;-) musze byc dobrej mysli, ze sie wszstko ulozy, no nie ma innego wyjscia
.

Cytat:
\A weekend super, dostałam bukiet róż od Męża naładowaliśmy sobie nawzajem aku na następne dniZosia przeszczęsliwa

Cytat:
a co takiego wciągającego oglądasz ?

tz mnie wkurzył oj i to jak . nie ma litości w tym tygodniu ,oj nie ....
Stary 2014-02-10, 09:24   #1027
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ale 4 do 4 ? to nie lux . ja wybieram u Was tą rynne - 2 pobudki i wstanie po 6 .
dobrze jednak ze Ty zadowolona
Cytat:
u nas w weekend przy Tatusiu pobudki o 6, dziś spanie do 8. Czuję się jak nowonarodzona.
piszesz to tak,ze ....... chciałoby się z Wami spac
Stary 2014-02-10, 09:39   #1028
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Malpko to się piszę na muffinkę
to zapraszam , mam też ciasto smietanowo truskawkowe

dobra KArol poszedł drzemać idę mu jakąś zupkę nastawić bo dzis nic nie mam dla niego a dziś urlopuję wiec to ja go muszę wykarmić
Stary 2014-02-10, 09:47   #1029
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
fotyyyy, fotyyyyy

ani Ty bałaganiara, ani ja porządnicka. Karol w innych partiach urzęduje T. co napotka na swojej czworakowej drodze to zjada...

nie ma reguł
Hehe,to jeszcze plany w głowie, nie ma jak focić....

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
dzisiaj nocka dobra ...ale o 5.20 nakarmiłam mlaskacza i ...nie mogłam zasnąc nie wiem jak to możliwe -dlaczego -tak sama z siebie .....

Moderna ci już odpisała -zgadzam się z nia co do olejów.

raczkowanie w szufladzie

nazwe chlebka -wpisze jak kupie ponownie ,bo nie pamiętam - w jednym sklepie proszę o "ten ziarnisty "a w drugim pakuja go w torebki wiec biore sama..... wczoraj tz był po chleb ale kupił probody,

dobry pomysł . jakies lepsze kategorie dla dorosłych tez by się przydały

a w ogóle -jestem pod wrazeniem Twoich postów - krótko ,konkretnie i na temat . ale tym przebiłas wszystko ! Idealne sprawozdanie .... minęłaś się z dziennikarskim powołaniem....

i kciuki za lidlowe zakupy ! tez się wybieram -po sliniaki jednorazowe i płyny hippa -ciekawa jestem jak pojemność .....

dobrze ze już minęło
a nocki współczuje ... choć w sumie tez mało spałam ale przez sama siebie .

biedny F oby szybko ząbek wyszedł
okres i kłotnia -to czasem nierozłączne wspólczuje . ja tez się z moim posprzeczałam troszkę ....

a co takiego wciągającego oglądasz ?

tz mnie wkurzył oj i to jak . nie ma litości w tym tygodniu ,oj nie ....
DanceMoms, uwielbiam! Szkoda, ze u nas była tylko jedna seria i to nie w całości, ale TŻ jakoś tak mi namieszal w przeglądarce, ze idzie z amerykańskiej strony oglądać. Niesamowite są te dzieciaki, szkoda tylko, ze maja takie matki, które maja totalnie w głowach i d poprzewracane.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-10, 09:53   #1030
nestelle
Zakorzenienie

Malpka - a nie myslałas aby Karolka powoli przyzwyczajać do auta? tak wiesz po troszku ? bo kiedyś jednak będziesz musiała chyba jechać .....
a tak sobie mysle ze jakby go brac codziennie choćby na 5-10 minut na jazde to by sam się przekonał ze to nic strasznego,a może by obok Julia siedziała i go rozbawiała jeszcze ....
a on tak od początku -od noworodka nie lubił ? czy po prostu nie miałas potrzeby jezdzic i nie przyzwyczajony?

a z tymi ciastami to (hehe teraz małpki będą zamiast z bananami to ze słodkościami mi się kojarzyć )
no i to wiele wyjasnia - ten Twój urlop - a już miałam zaoytac czy w pracy się obijasz i siedzisz na wizażu
Stary 2014-02-10, 10:05   #1031
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Malpka - a nie myslałas aby Karolka powoli przyzwyczajać do auta? tak wiesz po troszku ? bo kiedyś jednak będziesz musiała chyba jechać .....
a tak sobie mysle ze jakby go brac codziennie choćby na 5-10 minut na jazde to by sam się przekonał ze to nic strasznego,a może by obok Julia siedziała i go rozbawiała jeszcze ....
a on tak od początku -od noworodka nie lubił ? czy po prostu nie miałas potrzeby jezdzic i nie przyzwyczajony?

a z tymi ciastami to (hehe teraz małpki będą zamiast z bananami to ze słodkościami mi się kojarzyć )
no i to wiele wyjasnia - ten Twój urlop - a już miałam zaoytac czy w pracy się obijasz i siedzisz na wizażu
co do auta to jeździmy codziennie bo rano wsiadamy i tz podwozi nas pod przedszkole ja z Julką wysiadam oni jadą do babci potem tż po mnie wraca. I po południu też jedziemy po Karola i Julkę do babci więc jazda samochodem tez jest nie długo bo jakies 3-4 minuty rano i popołudniu ale jest i juz w czasie tych minut wierci sie w tym foteliku :/ Dalej czasami tez jedziemy ostatnio do siostry 20 minut to tak płakał az sie zmeczył i usnał NIe wiem mam wrażenie ze przeszkadza mu kurtka to ze sie nie moze ruszyc bo przypięty liczę na cud wiosny ze polubi w koncu hehe Julka obok w samochodzie tez nie pomaga niestety. A nielubi od mała tylko jak był mały to szybciej usypiał w domu sie wymęczył i jak jechaliśmy gdzies dalej to na czas drzemki bo inaczej tez było marudzenie

Małpki z ciastami hehe
Stary 2014-02-10, 10:11   #1032
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

DanceMoms, uwielbiam! Szkoda, ze u nas była tylko jedna seria i to nie w całości, ale TŻ jakoś tak mi namieszal w przeglądarce, ze idzie z amerykańskiej strony oglądać. Niesamowite są te dzieciaki, szkoda tylko, ze maja takie matki, które maja totalnie w głowach i d poprzewracane.
nigdy o tym nie słyszałam . musze sobie poszukać o co chodzi....

Dziewczyny -a poleccie mi cos co bym mogła ogladac i co by wciągnęło ....chciałabym czsem cos sobie obejrzeć ciekawego -wciągającego a nie znam się na serialach .... bo mi one zle się kojarzą - typu klan i inne badziewia ....
kiedyś oglądałam Soprano - bardzo lubiłam ,i Gotowe na wszystko - to razem z tztem (zasem średnie ale człowiek się wkręcił) a teraz co? zaznaczam ze nie lubie zadnych romansów i innych tego typu . jak kolezanka poleciła Przyjaciółki to po obejrzeniu kawałka odcinka myślałam ze zartuje a jak poleciła cos tam xl czy xxl to już wiedziałam ze na głowe upadła znaczy się nie dla mnie

i jeszcze jedna prosba -potrzebuje pomysłu na prezent dla babci - uuwielbia czytac , szczególnie jakies tam romantyczne -bardzo lubiła serie cukiernia pod amorem . chce jej cos kupic ale co? nie znam się na romansidłach bo to raczej nie moja bajka (chyba ze dam jej Greya ale to badziewie) a chciałabym jej zrobić przyjemność .plecacie cos?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
liczę na cud wiosny ze polubi w koncu hehe Julka obok w samochodzie tez nie pomaga niestety. A nielubi od mała tylko jak był mały to szybciej usypiał w domu sie wymęczył i jak jechaliśmy gdzies dalej to na czas drzemki bo inaczej tez było marudzenie
rozumiem . no tak, nikt kurtek ,kombi, czapek i innych szalików nie lubi ..... czekamy na wiosne
Stary 2014-02-10, 10:19   #1033
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny -a poleccie mi cos co bym mogła ogladac i co by wciągnęło ....chciałabym czsem cos sobie obejrzeć ciekawego -wciągającego a nie znam się na serialach .... bo mi one zle się kojarzą - typu klan i inne badziewia ....
Breaking Bad hehe .. ale wciaga
Cytat:
NIe wiem mam wrażenie ze przeszkadza mu kurtka to ze sie nie moze ruszyc bo przypięty liczę na cud wiosny ze polubi w koncu hehe Julka obok w samochodzie tez nie pomaga niestety. A nielubi od mała tylko jak był mały to szybciej usypiał w domu sie wymęczył i jak jechaliśmy gdzies dalej to na czas drzemki bo inaczej tez było marudzenie
kiedys czytalam artykul, ze bezpieczniej jest wozic dziecko bez kurtki, pasy sa lepiej dopasowane - ja zawsze malego wsadzam do fotelika juz w domu, przykrywam kocykiem - ale pozniej w aucie na miejscu trzeba dziecko ubrac, wiec nie zawsze jest wygodnie - ale nie wyobrazam sobie wiezc dzeicka w kurtce w aucie, ja sama tez sie rozbieram podczas jazdy, bo jest cieplo
Stary 2014-02-10, 10:20   #1034
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
mamy to samo dziecko??????
też na "T."
Jak wstaje, to wstaje. zero litości.
jestem z Wami u mnie to samo
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:24   #1035
BYou
MBZ♥

Nestelle a dla TŻ
Jak nie chrapiesz to zapraszam na nockę do nas
Z seriali polecam Ci dr Quinn a tak serio to mnie nic specjalnie nie wciągło. Oprócz Poślubionych Armii-ale to tematyka wojskowa, serial o żonach żołnierzy
Z romansów to kiedyś zaczytywałam się Danielle Steel ale nie wiem czy to taka super lektura

Malpko to oby do wiosny a co to za smakołyki u Was takie?
Jak jedziemy daleko to Zoś jedzie w samej bluzie, legginasach. Na krótkim dystansie to normalnie ale żal mi Jej że taka naubierana.
A jakie buciki-kapcie ubierasz Karolkowi po domu?

Scarlett znasz jakieś tytuły książek o getcie warszawskim, powstaniu?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:34   #1036
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

A u nas dziś kiszkowaty dzień. Mlody znow ma problem z brzuszkiem (tak mi sie wydaje, bo nie zrobił kupki i czesto sie pręży), cały dzień płakał, i jeszcze dostał gorączki (w porywach miał 38). Miał chwilę lepszego nastroju, zasnął w miare normalnie, ale nocki się boję Nie wiem od czego to moze być, bo nie jadł nic co mogło mu zaszkodzić. No chyba ze to zęby...
o jej oby to były zęby i szybko cholerstwo przeszło

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Hej!

zdolna bestia

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:

aaa! no i trzymajcie za mnie kciuki, bo wybieram się po dziecięce ciuszki i zabezpieczenia do lidla! Będzie walka!
oby mnie nie stratowali i oby coś zostało ok 10

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
oszalałaś
Stary 2014-02-10, 10:37   #1037
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

kiedyś oglądałam Soprano - bardzo lubiłam ,i Gotowe na wszystko - to razem z tztem (zasem średnie ale człowiek się wkręcił) a teraz co? zaznaczam ze nie lubie zadnych romansów i innych tego typu . jak kolezanka poleciła Przyjaciółki to po obejrzeniu kawałka odcinka myślałam ze zartuje a jak poleciła cos tam xl czy xxl to już wiedziałam ze na głowe upadła znaczy się nie dla mnie

i jeszcze jedna prosba -potrzebuje pomysłu na prezent dla babci - uuwielbia czytac , szczególnie jakies tam romantyczne -bardzo lubiła serie cukiernia pod amorem . chce jej cos kupic ale co? nie znam się na romansidłach bo to raczej nie moja bajka (chyba ze dam jej Greya ale to badziewie) a chciałabym jej zrobić przyjemność .plecacie cos?[COLOR="Silver"]

rozumiem . no tak, nikt kurtek ,kombi, czapek i innych szalików nie lubi ..... czekamy na wiosne
ja po obejrzeniu jednego odcinka przyjaciółek i tego xl tez stwierdziłam ze nie dla mnie
A Prawo Agaty oglądałaś? jak dla mnie fajny i wciągający

na romansidłach sie nie znam niestety

Cytat:
kiedys czytalam artykul, ze bezpieczniej jest wozic dziecko bez kurtki, pasy sa lepiej dopasowane - ja zawsze malego wsadzam do fotelika juz w domu, przykrywam kocykiem - ale pozniej w aucie na miejscu trzeba dziecko ubrac, wiec nie zawsze jest wygodnie - ale nie wyobrazam sobie wiezc dzeicka w kurtce w aucie, ja sama tez sie rozbieram podczas jazdy, bo jest cieplo
no ja gdzies daleko byśmy jechali no to tak ale jak jedziemy rano 3 min to wiecej czasu by mizajeło ubieranie i rozbieranie niz sama jazda Poza tym my w foteliku drugim już wiec on na stałe w samochodzi a jak były mrozy -15 to nie wyobrazam sobie dziecka bez kurtki wynieść Pozatym w samochodzie siedzenie tez zimne jak całą noc na takim mrozie wiec tez nie rozbiorę musiałby się nagrzać samochód bo tak jak wsiadamy to ja sama pierwsze 5 minut siedze w czapce i rękawiczkach bo zimno

Cytat:

Jak jedziemy daleko to Zoś jedzie w samej bluzie, legginasach. Na krótkim dystansie to normalnie ale żal mi Jej że taka naubierana.

co do ciapków to takie jak to klementynka określiła przedszkolne u nas w ccc jest na dziecięcym dziel mnóstwo ciapków do wyboru od najmniejszych rozmiarów. Julce tez tam kupowałam fajne są wygodne i widac ze dobrze mu sie w nich chodzi a jak zgubi ciapa gdzies zaczepi to przynosi zeby mu założyć Dorzucam foto naszych ciapków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-10 10.34.09.jpg (71,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-02-10, 10:42   #1038
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
co do auta to jeździmy codziennie bo rano wsiadamy i tz podwozi nas pod przedszkole ja z Julką wysiadam oni jadą do babci potem tż po mnie wraca. I po południu też jedziemy po Karola i Julkę do babci więc jazda samochodem tez jest nie długo bo jakies 3-4 minuty rano i popołudniu ale jest i juz w czasie tych minut wierci sie w tym foteliku :/ Dalej czasami tez jedziemy ostatnio do siostry 20 minut to tak płakał az sie zmeczył i usnał NIe wiem mam wrażenie ze przeszkadza mu kurtka to ze sie nie moze ruszyc bo przypięty liczę na cud wiosny ze polubi w koncu hehe Julka obok w samochodzie tez nie pomaga niestety. A nielubi od mała tylko jak był mały to szybciej usypiał w domu sie wymęczył i jak jechaliśmy gdzies dalej to na czas drzemki bo inaczej tez było marudzenie
no facet i nie lubi autem jeździć
a tak na poważnie to bidulek się męczy i wkurza! może faktycznie jak zrobi się cieplej i zdejmiemy te wszystkie bety to będzie mu lżej i luźniej

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
i jeszcze jedna prosba -potrzebuje pomysłu na prezent dla babci - uuwielbia czytac , szczególnie jakies tam romantyczne -bardzo lubiła serie cukiernia pod amorem . chce jej cos kupic ale co? nie znam się na romansidłach bo to raczej nie moja bajka(chyba ze dam jej Greya ale to badziewie) a chciałabym jej zrobić przyjemność .plecacie cos?
no właśnie o tym pomyślałam
Stary 2014-02-10, 10:45   #1039
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

no tak ale tez trudno jest co chwila ubierać rozbierać ..... bo ja taka mam jazde - tu wyskoczę ,potem jade 10 minut ,potem tam wyskoczę i jade 15 a potem z 30-40 minut jazdy i spowrotem podobnie czasem ....
dlatego ja rozpinam kurtke R .maksymalnie jak się da

dzięki lukne sobie co to .

Cytat:
Nestelle a dla TŻ
Z seriali polecam Ci dr Quinn a tak serio to mnie nic specjalnie nie wciągło. Oprócz Poślubionych Armii-ale to tematyka wojskowa, serial o żonach żołnierzy
Z romansów to kiedyś zaczytywałam się Danielle Steel ale nie wiem czy to taka super lektura
heh tztz już się kaja ...... .na razie nie będę łaskawa

dr quinn raczej nie ....
a co do "poślubionych Armii" rozumiem Twoje ciagnoty
o tak ! D.Steel babcia tez czytała -wszystko ! babcia w tej chwili bierze co mają - wszystkie takie bzdety przeleci ( a to była nauczycielka - powinna mieć gust ja jej mówie ale ona mówi ze dziadka nie ma już to co jej pozostało ..chociaż romansidła .niech będzie ... )

a co do seriali - aby zle nie wyszło nie chodzi mi o jakies"ę " "ą" - nadambitne sztuki czy co .ale fajne po prostu .
przypomniało mi się ze jeszcze kiedyś z tztem oglądaliśmy "skazanego na smierc" -ten co miał wytatuowany plan ucieczki ..... ale chyba w 2 sezonie albo 3 (niepamietam) wymięklismy ....bo ciągle to samo ....nudy ale zapowiadał się ciekawie . Teraz spróbowaliśmy z "Dedektywem" na hbo - bo niby takie wow! ze Matthew M. miał dostać oskara za to .... na razie się ciąąąąągnie .... staraszliwie czasem ..... oglądam z laptopem na kolanach
Stary 2014-02-10, 10:54   #1040
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo!

Nestelle, ja troche serialów oglądam (amerykańskich raczej bo polskie to tragedia). Jedynie z polskich mogę polecić Usta usta - bardzo fajnie mi się to oglądało.
Poza tym oglądam o zombi - Walking Dead, wampirach - True blood, Pamiętniki wampirów (to dla nastolatków raczej ale oglądam bo wciąga), South Park , Gotowe na wszystko, teraz Gra o tron (czasy średniowiecza, wojny, zabijanie, sex ) no i Dexter. W sumie zależy czego szukasz. Ja np. nie lubię seriali typu: jest jakaś sprawa w odcinku i ją rozwiązują i tak w koło macieju (czyli taki House, CSI odpadają).
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:54   #1041
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

heh tztz już się kaja ...... .na razie nie będę łaskawa
nie daj się! twarda bądź
Stary 2014-02-10, 11:02   #1042
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja po obejrzeniu jednego odcinka przyjaciółek i tego xl tez stwierdziłam ze nie dla mnie
A Prawo Agaty oglądałaś? jak dla mnie fajny i wciągający

jak zgubi ciapa gdzies zaczepi to przynosi zeby mu założyć

Prawo Agaty - to ten z Dygant? przed Wojewódzkim był? jeśli tak to kawałek obiejzałam - ale nie wkręciłam się niestety ....nie wiedziała o co chodzi i tak jakos ...
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no właśnie o tym pomyślałam
noo odpada ..... nie będę babci zbyt rozbudzac

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Nestelle, ja troche serialów oglądam (amerykańskich raczej bo polskie to tragedia). Jedynie z polskich mogę polecić Usta usta - bardzo fajnie mi się to oglądało.
Poza tym oglądam o zombi - Walking Dead, wampirach - True blood, Pamiętniki wampirów (to dla nastolatków raczej ale oglądam bo wciąga), South Park , Gotowe na wszystko, teraz Gra o tron (czasy średniowiecza, wojny, zabijanie, sex ) no i Dexter. W sumie zależy czego szukasz. Ja np. nie lubię seriali typu: jest jakaś sprawa w odcinku i ją rozwiązują i tak w koło macieju (czyli taki House, CSI odpadają).
....no własnie nie wiem czego szukam ...
drugich Soprano najlepiej . nie wiem ....ale chciałabym tez cos ogladac bo ja tylko w weekend na dvd z tztem . a tak to nic raczej ....
Cytat:
nie daj się! twarda bądź
się zobaczy musi się chłop postarać
Stary 2014-02-10, 11:03   #1043
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
ooo tak
Stary 2014-02-10, 11:10   #1044
nestelle
Zakorzenienie

a i south park kieeedys tez oglądałam czasami .
a i jeszcze 13 posterunek - bardzo lubiłam no i "Kasie i Tomka" także .

Pani - potrzebuje dobry pędzel do pudru -w kamieniu . najlepiej cos z sephory ale nie Sephory .ewentualnie z douglasa . nie kabukki. cos na wykończenie takie kryjące (ale nie az tak jaki daje kabukki ).polecisz cos?
Stary 2014-02-10, 11:35   #1045
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

i jeszcze jedna prosba -potrzebuje pomysłu na prezent dla babci - uuwielbia czytac , szczególnie jakies tam romantyczne -bardzo lubiła serie cukiernia pod amorem . chce jej cos kupic ale co? nie znam się na romansidłach bo to raczej nie moja bajka (chyba ze dam jej Greya ale to badziewie) a chciałabym jej zrobić przyjemność .plecacie cos?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

To polecam DanceMoms, tylko to jest nazwijmy to cos pomiędzy dokumentem a reality show.
Co do książek to ponoć romansidłowo - sielska jest seria Ficner-Ogonowskiej - 4 tomy, na okładkach każdego dziewczyna popijając a cos z kubka. Romansidlowe koleżanki mojej mamy się rozplywaja.

Cytat:
Nestelle a dla TŻ

Dokumentalne czy powieściowe bardziej? Bo w sumie jest mnóstwo, poczynając od Davisa, przez kanon lektur szkolnych aż do nowości jak "Biegnij chłopcze biegnij"...

Cytat:
o jej oby to były zęby i szybko cholerstwo przeszło

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

zdolna bestia

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

oszalałaś
Hihi, jak mnie cos wciagnie bardzo to potrafię nie spać.

Cytat:
a i south park kieeedys tez oglądałam czasami .
a i jeszcze 13 posterunek - bardzo lubiłam no i "Kasie i Tomka" także .

Pani - potrzebuje dobry pędzel do pudru -w kamieniu . najlepiej cos z sephory ale nie Sephory .ewentualnie z douglasa . nie kabukki. cos na wykończenie takie kryjące (ale nie az tak jaki daje kabukki ).polecisz cos?
Ja nie Pani, ale Real Techniques są super bierze mnie ochota na następne....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-10, 11:44   #1046
alliw
Zadomowienie

Hej Wam

Cytat:
Za to wszystko papuguje, wysmarkać się nie można, bo marszczy nos i z całej siły wciąga i wypuszcza powietrze, kaszel naśladuje jakby miała jakąś nagrywarkę, aktoreczkę mamy.... A najlepsze było oglądanie skoków - normalnie nie siedzimy z nią przed TV, ba, u nas rzadko kiedy w ogóle jest włączony - ale dziś między 1 a 2 serią ją wykąpaliśmy i tak siedząc po zatankowaniu i czekając aż odbije oglądamy.... Z oczy wyściubia, a TŻ przy każdym wybiciu się z progu mówi "hopsa" - i Z też zaczęła :brzyda l:
czad

Cytat:
Alliw, przecudny avatar
I przytulam.

a z nadrabianiem poszalałaś

Cytat:
Hej!

wyprawa do lidla owocna?

Cytat:
Zastoju juz nie mam (wczoraj karmilam dwa razy do gory nogami ) - ale co sie dziwic, jak mlody doslownie cala noc wisial znowu na cycku

Cytat:
ja się pokłóciłam bez okresu
oby szybko wyszła ta jedynka

Cytat:
tak trzymać! i

Cytat:

Cytat:
dzeki! niby mam swój stały przepis ale chętnie wypróbuję inny dla zmiany zobaczymy który lepszy
A ile czasu się piecze?
Sorce jest zadowolona, bo tez jej podawałam
Dokładnie nie wiem, ale chyba ok 15 minut (albo nawet krócej). Zapytam tzta

Cytat:
polecam to: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/34222/zapomniany-ogrod
a takie mega romasidło z mocno rozbudowanym wątkiem erotycznym to trylogia Paulliny Simons: Jeździec miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród letni. Jest bardzo nierówna i stylem nie powala, ale wciąga

A do oglądania to nie wiem w sumie co polecić, bo jestem na etapie Gotowych. Z takich bardziej kryminalnych to fajny jest Most nad Sundem (duński). Ostatnio oglądałam House of cards, na początku był niezły, potem siadł, końcówka znow zaintrygowała. W planach ma też to: http://www.filmweb.pl/serial/Tajemni...op-2013-633726
Dexter też słyszałam że dobry. A i kiedyś chyba OC polecała http://www.filmweb.pl/serial/Downton+Abbey-2010-595770

U nas nocka nie najgorsza. J. spał do 23:30, potem troszkę płakał, ale o 1:20 udało się go utulić i spaliśmy z jedną pobudką do 8, rano już gorączki nie było, kupka mała wyciśnięta, humor dopisuje, więc chyba będzie dobrze. Lecimy na spacer bo pogoda taka że ach
Stary 2014-02-10, 11:48   #1047
scarlett26
Zakorzenienie

Mam pytanko pracowe - jak całą ciążę byłam na zwolnieniu, a zaraz potem na macierzynskim i rodzicielskim to co z urlopem za 2012? Przepada? Jak to jest?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-10, 11:51   #1048
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
To polecam DanceMoms, tylko to jest nazwijmy to cos pomiędzy dokumentem a reality show.
Co do książek to ponoć romansidłowo - sielska jest seria Ficner-Ogonowskiej - 4 tomy, na okładkach każdego dziewczyna popijając a cos z kubka. Romansidlowe koleżanki mojej mamy się rozplywaja.

Dokumentalne czy powieściowe bardziej? Bo w sumie jest mnóstwo, poczynając od Davisa, przez kanon lektur szkolnych aż do nowości jak "Biegnij chłopcze biegnij"...

Ja nie Pani, ale Real Techniques są super bierze mnie ochota na następne....
ale te pędzle gdzie można kupic?

dzięki za polec. wszystko sobie zapisuje i lukne
a "biegnij chłopcze..." to jakie ? bo się czaje ....
Cytat:
polecam to: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/34222/zapomniany-ogrod
a takie mega romasidło z mocno rozbudowanym wątkiem erotycznym to trylogia Paulliny Simons: Jeździec miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród letni. Jest bardzo nierówna i stylem nie powala, ale wciąga

A do oglądania to nie wiem w sumie co polecić, bo jestem na etapie Gotowych. Z takich bardziej kryminalnych to fajny jest Most nad Sundem (duński). Ostatnio oglądałam House of cards, na początku był niezły, potem siadł, końcówka znow zaintrygowała. W planach ma też to: http://www.filmweb.pl/serial/Tajemni...op-2013-633726
Dexter też słyszałam że dobry. A i kiedyś chyba OC polecała http://www.filmweb.pl/serial/Downton+Abbey-2010-595770

U nas nocka nie najgorsza. J. spał do 23:30, potem troszkę płakał, ale o 1:20 udało się go utulić i spaliśmy z jedną pobudką do 8, rano już gorączki nie było, kupka mała wyciśnięta, humor dopisuje, więc chyba będzie dobrze. Lecimy na spacer bo pogoda taka że ach
dobrze ze poprawa u J
dzięki za polec. także wszystko zapisuje o lukam
Stary 2014-02-10, 11:53   #1049
alliw
Zadomowienie

Widzę że mi zdublowało posta coś mi wizaz świruje.
Scarlett, urlop masz do wykorzystania po rodzicielskim, za 2012, 2013 i 2014.

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-02-10 o 12:02
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:55   #1050
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko pracowe - jak całą ciążę byłam na zwolnieniu, a zaraz potem na macierzynskim i rodzicielskim to co z urlopem za 2012? Przepada? Jak to jest?
urlop się należy .nic nie przepada .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości