Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 10:52   #4141
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
czarna, boja ze sesję !!

Jak tam mój zięć się miewa?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:05   #4142
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
chorwacja

no moja z tych nie płaczących,wiec może dlatego da się to zrobić.

dzisiaj idziemy do neurologa...

powodzenia!

Zmykamy na spacer

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:10   #4143
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Lewostronny ruch,a my mamy samochód z Polski

Ucziłam na dzień przed sesją

Stawiam Ci wirtualnego!

No i zapomniałam... gratki za zdane egzaminy
To już w ogóle z Ciebie kozak jak samochód z Polski

Fajnie już tak po sesji
Cytat:
czarna, boja ze sesję !!
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:11   #4144
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Jak tam mój zięć się miewa?
śpi... ostatnio łapie coraz dłuższe fazy snu..

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:12   #4145
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja też od dzisiaj zaczynam przygodę słoiczkową, bo ta mała cholera nie chce jeść sklepowych.

wiesz co ja własnie się obawiam tego samego, teraz z nim walczyłam, zjadł o 7, i teraz zjadł może 30 ml i padł.
Masakra z tą butlę, a przecież chyba nie może mleka tylko 3x dziennie.
no ja z młodą wczoraj walczyłam 3 razy... dzisiaj na razie raz. jedynie jak wstanie po nocy np 6 czy 7 to zje ze smakiem. a tak w ciągu dnia masakra. wcisnę jej np 3 razy po 120 ale ryk jest jak nie wiem co... no chyba, że łyżeczka i Tobie tak samo doradzili wcześniejsze rozszerznie tak jak nam... jedziemy na jednym wózku
w przyszłym tyg mam wizytę to zapytam czy mają na to jakieś rady czy czeka mnie łyżeczka dopóki nie zacznie pić kubkiem
a no i wodę/herbatkę też łyżeczką tylko wypije. Zastanawiałam się nad tym kubkiem z tt od 4 miesiąca
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:13   #4146
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
śpi... ostatnio łapie coraz dłuższe fazy snu..
Taki grzeczny się zrobił? :P
Moja przez dzień nadal ma problemy,ale teraz tez kima

Wczoraj tak piszczała,że autentycznie brałam tabletkę od bólu głowy

Stary 2014-02-10, 11:17   #4147
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hejho
jest niezle.bo Maciej spal do 5 45 i w sumie to chyba obudzil go budzik tz
bo oczywiscie od 5 30dzwonily juz 3drzemki

ja jestem wykonczona przez bol brzucha

ide dzis z mlodym do pediatry wiec trzymajcie kciuki bo ostatni raz bylam zaraz w nowym roku
bedziemy sie wazyc
i troche klamac zeby przesunac szczepienie

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Ja już byłam i był taki szał że wykupili mi spodenki rozowe :-(
zanim tż po pracy skoczy do lidla to już pewnie nic nie będzie
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wiecie co, parę dni temu podczas mojej standardowej nocy - co najmniej co 2 godziny podnoszenie Julka z łóżeczka - coś mi pizgło w plecach. I to tak, że myślałam, że mi kręgosłup na pół pękł Co za ból! Tak w części piersiowej, u góry, nie mogłam oddechu złapać. Jakoś dopełzłam potem do siebie, ale dalej bolało. Za jakieś 2-3 godziny potem kolejna pobudka i wtedy już przystawienie do cyca. Skumajcie to, że straciłam czucie w całej klatce piersiowej. Mały jadł a ja w ogóle nic nie czułam. Spanikowałam, szczypałam się po drugim cycu i nic!
Chyba jakiś nerw mi się przygniótł czy co

Na całe szczęście rano przeszło, ale przygoda była niezła
eeej, masakra musiałaś się nieźle wystraszyć

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:25   #4148
butterfly20
Zakorzenienie

Czarna, Boja gratuluję Wam bardzo!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:26   #4149
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
hejho
jest niezle.bo Maciej spal do 5 45 i w sumie to chyba obudzil go budzik tz
bo oczywiscie od 5 30dzwonily juz 3drzemki

ja jestem wykonczona przez bol brzucha

ide dzis z mlodym do pediatry wiec trzymajcie kciuki bo ostatni raz bylam zaraz w nowym roku
bedziemy sie wazyc
i troche klamac zeby przesunac szczepienie

kciuki są!
Cytat:
kaszle, kicham i nie mowie
do tego bol brzucha

chyba orzyjdzie mu dzis strzeluc sobie w czerep
pogoda sliczna a ja czuje ze do dupy pojde zeby calkiem mnie nie rozlozylo

no to sie zalatwilas, pewnie bylas przeziebiona i dowalilas ta silownia zdrowiej szybko
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No to nieźle,kurde.Ja też się biję cały czas z myślami,ciężko podjąć tę decyzję,ale jeśli będzie tak ciężko,że nie będę dawała rady,to chyba lepiej podać mm niż męczyć nas obie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
sluchaj ja bym.podala zeby sprawdzic
choc jak juz 100razy pisalam wg mnie na 99%nic to nie zmieni
ale od jednokrotnego podania mm swiet sie nie zawali i na pewno nie skonczy ci sie kp (zreszta jak sie martwisz ze sie zaburzy to podaj mm i w tym casie odciagnij mleko do butli)
mozesz tez nakarmic dziecko i sprovowac dokarmic mm, moze masz za malo mleka, dziecko sie najada, ale nie jest zatankowane do pelna dlatego mu nie starcza
mysle dokladnie tak samo ze przeciez od 1 razu swiat sie nie zawali i mozesz sprawdzic jak bedzie a jak sie boisz o zaburzenie laktacji to jak podasz mm to wtedy sciagnij laktatorem
warto sprobowac zebys wiedziala na czym stoisz ale pewnie tez bym cudow nie oczekiwala, moze poprostu taki urok Twojego dzieciaczka
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No to Edi chyba miał trzydniówkę, bo właśnie go wysypało

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Przypominam się z tytułami do VI części
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam!
Cytat:
Hej laseczki
Wczoraj wieczorem nadrabiałam,pocytowałam i wszystko szlag trafił

Ja już po egzaminach
Pierwszy raz jechałam sama samochodem do Londynu-jestem z siebie dumna!

Była u mnie na noc koleżanka ze studiów i wyciągnęła mnie wieczorem do klubu na drinka. Nawet nie wiecie jak bardzo było mi tego trzeba! Pośmiałyśmy się, potańczyłyśmy...normalnie wróciłam do żywych!
no to sie wybawilas oby wiecej taki wieczorow
mi by sie tez przydalo bo juz oszalec mozna siedze calymi dniami sama z Julka i tż ciągle zajęty i nie da mi ani paru godzin odpoczynku
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

powoli nadrabiam, byłam u rodziców, miałam wrócić jutro albo we wtorek, ale kurcze mamie kazali dzisiaj iść na nockę do pracy a jutro 2 zmiana więc chciałam żeby się wyspała choć trochę....

co u mnie hmmm miałam rozmowę z tż, ogólnie że koniec, że wracam do rodziców, a teraz on zachowuje się jakby rozmowy nie było nie wiem o co kaman. Mówi, żyrandol by nam się przydał, a może wykładziną obijemy schody na klatce schodowej i będzie przytulniej co myślisz itd hmm
jak coś to więcej w klubie się rozpiszę ale to już nie dziś bo pasuje się wyspać
mezczyzni to zawsze udają ze sie nic nie stalo

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:26   #4150
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któras z Was orientuje się jakie powinnam mieć obuwie na siłownie?
Przeglądałam różne strony i z tego,co widzę to są specjalne do biegania, fitnessu,itp. Nie wiem czy kupować specjalne do ćwiczeń,czy może wystarczą takie zwykłe, o na przykład takie http://www.sportsdirect.com/adidas-n...rainers-275697 ?

Ma ktoś jakieś pojęcie w tej kwestii?
Do biegania muszą być do biegania.
Do reszty mogą być zwykłe, ale oczywiście najlepiej specjalne, drogie
Byle nie ćwiczyć boso

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:31   #4151
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Wlasnie obawiam sie, ze nie mam za duzo pokarmu i podanie mm skończy moje kp. Teoretycznie dziecko najlepiej pobudza laktacje, a takie jedzace co 2 h lub częściej chyba powinno rozpędzić produkcje do prędkości bolidu F1 no i skoro dziecko nie daje rady, to czy laktator sobie poradzi. Druga sprawa, ze przy moim absorbującym slodziaku, to nie wyobrażam sobie siedzieć pol godziny nad laktatorem, no i nie mam żadnej pomocy przy niej, wiec nikt za mnie sie z nią nie pobawi, nie uśpi, nie posprząta, nie ugotuje, nie pójdzie spacer. Jedyna szansa to wieczór, gdy maz wraca. No i ostatnio chciałam podziałać laktatorem i co, 50 ml w pol godz z 2 piersi, gdzie czułam napływ pokarmu w trakcie, wiec bez szału. Nie chce sie tu zalic, bo przyzwyczaiłam sie do częstych karmien w dzien, tylko to niewyspanie i ogólne zmęczenie mnie dopada. Nie uważam, ze mm to zło, tylko boje sie o moje kp, bo to lubię i jest mega wygodne. Pewnie spróbuje mm i będę liczyć na cud utrzymania laktacji.
tez miałam czas że karmiłam intensywnie co godzine i w dzień i w nocy i broniłam się przed mm teraz od 3 dni podaje jedną butle na noc i z laktacją jest póki co ok może spróbuj raz i zobaczysz

tassia
endżi

boja czarna klask i:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:33   #4152
Natala84
Zakorzenienie

zła jestem!
byłam w lidlu po 10 i już nic z tego co chciałam nie było
później ponadrabiam, ide prasować

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:33   #4153
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
tylko ytzreba mieć jeszcze do tego predyspozycje... a i tak umięśniony nie będzie na pewno. w sensie, że sześciopak
...
Nina odrzuca mi butlę właśnie podałam 150ml łyżeczką więc to chyba nie wina mleka... avent, tt i nuk odpada... z kubeczka nie potrafi jeszcze, a łyżeczką to chyba nawet chrzan by łyknęła... przeca ja się wykończę!
No jasne, że nie szcześciopak

O kurczę to się namachałaś

Cytat:
Wiecie co, parę dni temu podczas mojej standardowej nocy - co najmniej co 2 godziny podnoszenie Julka z łóżeczka - coś mi pizgło w plecach. I to tak, że myślałam, że mi kręgosłup na pół pękł Co za ból! Tak w części piersiowej, u góry, nie mogłam oddechu złapać. Jakoś dopełzłam potem do siebie, ale dalej bolało. Za jakieś 2-3 godziny potem kolejna pobudka i wtedy już przystawienie do cyca. Skumajcie to, że straciłam czucie w całej klatce piersiowej. Mały jadł a ja w ogóle nic nie czułam. Spanikowałam, szczypałam się po drugim cycu i nic!

O ja
Waga Julka też robi swoje. Używacie chusty/nosidła?

Cytat:

Jeszcze miałam pisać, że nie będę zagęszczać kleikiem.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:38   #4154
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

witam sie poweekendowo

chyba nadrobię na szybko, bo tyle mam stron że szok...
w piątek utknęłam w kuchni- piekłam ciacho na sobotę bo mieliśmy gości, marynowałam mięsko do pieczenia i sprzątałam chatę na błysk, a szczególnie górną łazienkę bo musieliśmy sufit malować

w sobotę sałatki i zanim sie obejrzeliśmy była 16 a o 17 goście, a wczoraj byliśmy u rodziców na obiedzie i po południu u znajomych. Oddali nam wózek po swojej dwójce Tako warriora (lepszy o niebo niż mój 7- letni czołg na leśne spacery) kupiłam dzieciakom ubranka, słodycze i flachę chłopaki zrobili

dzisiaj rano w Lidlu byłam kupiłam Hubertowi i Filipow bodziaki i skarpetki, bluzeczek ani spodenek o 8:05 nie dostrzegłam... wzięłam tez deserki Hippa, są po 2,39
Stary 2014-02-10, 11:38   #4155
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie
Tak myślę,czy nie kupić jednorazowego aparatu do zdjęć pod wodą, tylko nie wiem jakby to technicznie zrobić

fajna sprawa taki aparat, ale może lepiej cyfrówka wielokrotnego użytku? nie drogi jest panasonic, my daliśmy 150zł na allegro jak lecieliśmy do Egiptu, może jakość zdjęć nie jest porażająca ale jakaś pamiątka jest

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Papuga piona! Moje druty jak się nakręci to może z 20 minut się trzymają. Kiedyś sobie nakręciłam, idę na randkę z TŻtem i byłam obrazona bo nie pochwalił mojej pięknej fryzury i mu mówię to i jego mina: bezcenna, bo włosy po wyjściu z domu zrobiły się jak zawsze proste jak patyki
heheh no to samo dokładnie mam

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nie wyrabiam.... Szymek takie koncerty płaczu daje, że chyba dwa bloki obok go słychać dziś było. Uspokaja się tylko i wyłącznie u mnie na rękach i to po wielu minutach. TŻ nie jest w stanie go ogarnąć... Ranne krzyki wyciszyl spacer, później koło 13 noszenie i bujanie (pospal wtedy całe 20 min). Później po dwóch godzinach przeraźliwego krzyku nie wytrzymałam, wpakowałam Szymusia w wózek i poszłam po 17 na spacer. Po chwili zasnął i spał do 20 jak kamień. Po 21 znów się zaczęło. Chwilę temu w końcu zasnął. Mam nadzieję, że to przejściowy etap Szymek momentami tak strasznie płacze, a ja nie jestem w stanie mu pomoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o kurcze biedny Szymuś, już lepiej z nim czy nadal tak?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zapalenie gardła i nosa Znów miał 39 stopni

My chodziliśmy kilka miesięcy na zajęcia na basenie Ale z nurkowania zdjęć nie mamy.
zdrówka dla Edzika

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wg vojty bodajże dziecko powinno usiąść do końca 8 miesiąca
a z reguły w 7-8 miesiącu

Motyl, a może to na tle alergicznym?

dupa bal podobno bardzo fajny był
mój tata mi mówił, że widział się w piątek z żoną mojego kuzyna, oni mają córeczkę 2,5 miesiąca starszą od Oli, więc 7,5 miesiąca ma, i wiecie co robią? chodzą z nią... normalnie za rączki a ona przebiera nogami, sama na nich stoi itd... i jeszcze prowadza ją między innymi dziecko 8,5 letnie :/
a i wiecie co? jej dziecko też zaczęło się bać ludzi których nie widzi często, a tak mi tłukła do głowy że jak to mała się urodziła to ona wiecznie z nią gdzieś była bo nie mogła usiedzieć w domu i ta mała niby taka wesolutka, fajna była do tej pory, a teraz co? nagle jej się odmieniło, więc nie ma reguły że będzie między ludźmi i nie będzie się bało czy płakało. i tak mi mówiła, że Ola wiecznie ze mną tylko, że nikogo nie widzi i dlatego taka marudna czasem przy gościach a właśnie wczoraj nawet byli u nas goście i Ola się cały czas śmiała do nich

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witojcie słodziutkie me!

do nadrobienie mam jakies tylko 61 str ale co tam dam rade
hej
Stary 2014-02-10, 11:42   #4156
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

o kurrcze,znając mnie to bym budziła męża bo umieram
Cytat:
chorwacja

no moja z tych nie płaczących,wiec może dlatego da się to zrobić.

chorwacji zazdroszcze, sami jedziecie?przez biuro podrozy?
Cytat:
Lewostronny ruch,a my mamy samochód z Polski

Ucziłam na dzień przed sesją

Stawiam Ci wirtualnego!

No i zapomniałam... gratki za zdane egzaminy

Osz cholercia... co to?

[/B] Tż sam mnie wyganiał
Pewnie dlatego,że szykuje się jakiś mecz i też będzie chciał wyjść
oooo to szacun,kierowco: D

od czwartku dady w promocji
dwa opakowania za 50zl

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:43   #4157
87czarna
Zakorzenienie

Motylku Dzięki

Matal A te które wrzuciłam mogłyby być,czy nie bardzo?

Stary 2014-02-10, 11:46   #4158
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
zła jestem!
Dlatego wysłałam tż tam na 7

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-10, 11:50   #4159
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
zła jestem!
Za godzinę idę do Lidla, napisz co chciałaś, może u mnie coś bedzie jeszcze?

Czarna, wg mnie te nie mogą być
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:57   #4160
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl za wizyte i nie stresuj sie

przestało lać,wyszło piękne słonko,także spadamy na dwór
zahaczę o cukiernie,bo przez Kaski wczorajszego posta marze o serniku do kawy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:57   #4161
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
sluchaj ja bym.podala zeby sprawdzic
choc jak juz 100razy pisalam wg mnie na 99%nic to nie zmieni
ale od jednokrotnego podania mm swiet sie nie zawali i na pewno nie skonczy ci sie kp (zreszta jak sie martwisz ze sie zaburzy to podaj mm i w tym casie odciagnij mleko do butli)
mozesz tez nakarmic dziecko i sprovowac dokarmic mm, moze masz za malo mleka, dziecko sie najada, ale nie jest zatankowane do pelna dlatego mu nie starcza

moj od 7 spiewa w lozeczku a ja grzeje sie.pod koldra bo zaczyna mnie telepac

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

ale czemu ty sie tak boisz tego mm?
nie wiem sama,tyle się pisze o zaletach kp,nje chciałabym przestać.Poza tym boję się,że jak,zasmakuje mm z butli,to nie będzie chciała mojego,no i kp jest wygodniejsze mimo wszystko

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
My juz po szczepieniu, Michas nawet nie zaplakal ! Dumna jestem bo zdarzylo mu sie to pierwszy raz :p wazy 6650g
Lekarz radzil zaczac rozszerzanie diety od soczkow,pierwszy raz slyszlam taka opinie i nie bede tak robic ,wole trzymac sie rozpiski od poloznej
Maz na tatusiowym,Michas spi po szczepieniu a ja w lozku was nadrabiam,u nas leje wiec pogoda poscielowa

Super ze juz ok,dobrze ze Majusia zdrowa

A dobrze przybiera?
Chyba tak,tutaj ważenie i sprawdzanie przybierania nie jest ważne ani obowiązkowe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-02-10, 11:58   #4162
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal A te które wrzuciłam mogłyby być,czy nie bardzo?
Ja się jakoś bardzo nie znam, bo ja to tylko jako hobby ale myślę, że są ok. Może tż tassi Ci lepiej powie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-10, 11:58   #4163
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
zła jestem!
u nas tez zawsze jak cos chce to juz nigdy tego nie ma jak przyjde
Cytat:

dwa opakowania za 50zl
dzieki za info

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:01   #4164
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
logoasia, super fotka w basenie!

dodinha, moja też nie lubiła długo na brzuchu leżeć a teraz bardzo lubi, choć tak po 5 czasem 10 min max musze ja dawac na plecki bo juz sie męczy i potrzebuje odpocząć kilka minut, a sama nie potrafi się przewrócić. To moje sposoby, który zdały u nas egzamin:
1) Spróbuj położyć małą na brzegu łóżka (najlepiej jak masz super twardy materac, a jak nie masz to podłóż karimatę bądź coś twardszego) i zabawiaj ją jak się da patrząc na nią z podłogi. Ja np śpiewałam piosenki i pstrykałam w palce i ona to uwielbia i się brechta jak szalona. I robię te wygibasy tylko jak jest na brzuszku.
2) Spróbuj ją kłaść nie tylko na podłodze (najlepsza bo twarda więc dziecku najłatwiej) ale na innych powierzchniach - przewijak, stół etc żeby miało różne punkty widzenia.
3) Na kolanach w poprzek - to już chyba dziewczyny proponowały
4) Samolocik
5) Na golaska
6) Na golaska na Twojej gołej klacie - skin to skin. Moja bardzo lubi
7) Na ugiętych nogach: kładziesz się na plecach i przyciągasz do siebie nogi ugiete w kolanach. Kładziesz ją na swoicj nogach (na tej części między kolanem a kostką). Asekurujesz rękami żeby nie spadła i bujasz i robisz samolociki. Pola uwielbia i chichra się jak szalona
Na tym filiku jest pokazana ta pozycja (na końcu): http://www.babycenter.com/2_tummy-ti...it_10382139.bc
8) Stawiam przed nią na podłodze w jakieś odległości książke papierową z różnokolorowymi obrazkami i opowiadam co tam widać.

To tyle Kombinuj. Może któryś sposób spodoba się Twojej córeczce
super pomysły

Lidla odwiedziłam przed 9 i kupiłam wszystko co chciałam - proszek, rajtuzki,skarpetki, jedzonko i kosmetyki. U mnie wszystkiego było jeszcze dużo. Ale mamy 2 Lidle

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:01   #4165
87czarna
Zakorzenienie

tassia Wypowiedz się

Stary 2014-02-10, 12:08   #4166
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

poczekaj jeszcze z tydzien i pewnie wtedy juz bedzie wiadomo co i jak
Tylko w tym tygodniu jade do pl i wolalabym wiedzioec wczesniej, ale coz, nic nie poradze.Ostatnie 2 cykle mialam 28 dni, czyli normalne.Dziasiaj juz 32 dzien i nic dalej
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:10   #4167
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Za godzinę idę do Lidla, napisz co chciałaś, może u mnie coś bedzie jeszcze?
oooo
bluzeczki ten 3-pak, body i spodenki te elastyczne (2 szt), wszystko rozowe i 74-80

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:10   #4168
butterfly20
Zakorzenienie

Hmm w słońcu mam dzisiaj 24 stopnie hehe
A tak na serio to jest ciepło i wiosennie i się zastanawiam czy pod dżinsy dawac jej rajstopy jak pojedziemy do lekarza (autem, w foteliku). raczej n nie?

Cytat:
o kurrcze,znając mnie to bym budziła męża bo umieram

chorwacji zazdroszcze, sami jedziecie?przez biuro podrozy?

oooo to szacun,kierowco: D

dwa opakowania za 50zl
ze znajomymi, sami zamówimy apartament, a pojedziemy busem mojego męża

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:14   #4169
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Hej
My juz po szczepieniu, Michas nawet nie zaplakal ! Dumna jestem bo zdarzylo mu sie to pierwszy raz :p wazy 6650g
Lekarz radzil zaczac rozszerzanie diety od soczkow,pierwszy raz slyszlam taka opinie i nie bede tak robic ,wole trzymac sie rozpiski od poloznej
Maz na tatusiowym,Michas spi po szczepieniu a ja w lozku was nadrabiam,u nas leje wiec pogoda poscielowa.
Graty za wage Ciekawe kiedy moj dobije do takiej wagi...
Dziwne podejscie do rozszerzania diety ma ten lekarz. Ja bym od soczkow nie zaczela.
Cytat:
Hej laseczki
Wczoraj wieczorem nadrabiałam,pocytowałam i wszystko szlag trafił

Ja już po egzaminach
Pierwszy raz jechałam sama samochodem do Londynu-jestem z siebie dumna!

Była u mnie na noc koleżanka ze studiów i wyciągnęła mnie wieczorem do klubu na drinka. Nawet nie wiecie jak bardzo było mi tego trzeba! Pośmiałyśmy się, potańczyłyśmy...normalnie wróciłam do żywych!
Gratuluje zdanej sesji
Super ze wieczor byl udany i sie wybawilas

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no ja z młodą wczoraj walczyłam 3 razy... dzisiaj na razie raz. jedynie jak wstanie po nocy np 6 czy 7 to zje ze smakiem. a tak w ciągu dnia masakra. wcisnę jej np 3 razy po 120 ale ryk jest jak nie wiem co... no chyba, że łyżeczka i Tobie tak samo doradzili wcześniejsze rozszerznie tak jak nam... jedziemy na jednym wózku
w przyszłym tyg mam wizytę to zapytam czy mają na to jakieś rady czy czeka mnie łyżeczka dopóki nie zacznie pić kubkiem
a no i wodę/herbatkę też łyżeczką tylko wypije. Zastanawiałam się nad tym kubkiem z tt od 4 miesiąca
Nie wiem co z tymi dzieciakami jest ale moj tez za cholere nie chce pic mleka Jak wypije 120ml na raz to jest sukces A awantura przy tym jest nieziemska. Dobrze ze sloiki chce jessc bo inaczej bym sie wykonczyla...

Wlasnie wrocilam z Lidla. Kupilam co chcialam, ale mlyn byl nieziemski. Niebieskich dresikow juz w ogole nie bylo
Na pozatku mly byl grzeczniutki ale poznij taka syrena mu sie wlaczyla, ze wszyscy ludzie przy kasie mnie przepuscili
W pracy tez sie nie nasiedzialam bo strasznie plakal.
Slonce wyszlo wiec mozna na spacerek wyskoczyc

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:15   #4170
dodinha
Wtajemniczenie

Witam się i dziękuję za wszystkie rady odnośnie leżenia na brzuszku i mm.Musze coś zrobić z jej nocami,bo taki tryb życia mnie wykańcza.A dzisiaj mamy rocznicę ujrzenia dwóch kresek.Ale się wtesy trzeslam z wrażenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości